Musím pri zvýšených cytokínoch užívať kortikoidy?

Dobrý deň,

som objednaná k vám na mikrobiologické vyšetrenie pošvy, s podozrením na zvýšené embryotoxické cytokíny. Ja som bola na poslednom KET v máji a zas neúspešne. Tak som sa tešila na november, že pôjdem na transfer a už mám aj robené PGT-A. Dve embryá sú v poriadku, 2 sa musia odstrániť a ešte jedno nie je kontrolované. Podľa reprodukčnej imunológie mám počkať na výsledky z mikrobiológie a potom im mám poslať výsledky, aby mi dali liečbu, možno kortikoidmi, to však nechcem.

Ak by som nemala zlé výsledky z mikrobiológie, môžem absolvovať KET a prísť 12 deň cyklu? Ja som sa na ten KET veľmi tešila, pretože žijem vo Švajčiarsku a nemám šancu chodiť chodiť na transfer kedy sa mi zachce a to znamená, že by som mohla ísť na KET až v máji, pravdepodobne tak po roku od posledného KET.

Ďakujem Vám za odpoveď.

Jana

Dobrý deň pani Janka,

už sme sa rozprávali. Dohodli sme sa na užívaní estrogénov. Kortikoidy u Vás vzhľadom k nežiadúcim účinkom nebudeme dávať. Čo najlepšie si oddýchnite a tešíme sa na Vás na plánovanie kryoembryotransferu. Cyklus Vám výborne dopadol, máte geneticky vyšetrené zdravé embryá.

MUDr. Peter Krajkoviuč

MUDr. Peter Krajkovič

Vedúci lekár Sanatória Helios SK a Sanatória Helios Banská Bystrica

objednat sa
Návrat hore