Dobrý deň, rada by som informovala o nasledujúcej veci. Pred dvoma mesiacmi som podstúpila IVF, prvý vklad dopadol úspešne avšak prvý ultrazvuk v 6tt odhalil že plod je omnoho menší, ako by mal byť. Prirodzene som ho 19.-22.8 odkrvácala. Keďže som vedela, že mám chvíľku hluché obdobie bez nejakých zákrokov rozhodla som sa začať antibiotickú liečbu Doxyhexalom 200mg na 20 dni. Antibiotiká boli odporučené manželovi na preliečenie ureaplazmy, ktorá bola dôvodom zhoršeného spermiogramu. Moja kultivácia bola negatívna, avšak liečba bola pre istotu odporúčaná nám obom. S liečbou sme začali v sobotu 7.9. Na kontrolnom sone v reprodukčnom centre 10.9 lekár skonštatoval že som sa veľmi pekne vyčistila a zregenerovala a môžeme začať s pripravovaním KET. Mala by som začať krvácať 19.9 a 26.9 mám opäť sono kontrolu v centre kde lekár určí presný dátum KET. Vychádza mi to ale minimálne 10 dní od ukončenia ATB liečby. Samozrejme veľa záleží aj od toho, kedy sa dostaví menštruácia. Lekár mi povedal, že je to v poriadku a KET môžem absolvovať. Chcela by som Vás poprosiť o názor, či je vhodne absolvovať KET po takejto dobe od ukončenia užívania ATB. Či to nemôže byt dôvod prípadného neúspechu. Ďakujem za odpoveď.

Klaudia

Dobrý  deň, 10-dňové obdobie od  ATB liečby je už dostatočné na plánovanie vkladu.

MUDr. Katarína Starovecká