Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mám 36 rokov a diagnostikovanú endometriózu. Aktuálne sme po 2 neúspešných IVF. Máme už len posledné zamrazené embryo. Lekár mi navrhol vyskúšať infúzie intralipidov bez predchádzajúceho vyšetrenia na NK bunky. Chcem sa opýtať či takáto liečba bez predchádzajúceho vyšetrenia (či mám alebo nemám zvýšené NK bunky) nemôže mať negatívny vplyv na mňa a následne aj na vývoj plodu? Ďakujem za odpoveď.

Zoja

Dobrý deň, uvedenú liečbu v našom zariadení štandardne nedoporučujeme, nakoľko bolo zistené, že nemá signifikantný vplyv na zvýšenie úspešnosti cyklov IVF. Ak máte pochybnosti o stave  imunitného systému, doporučila by som Vám najskôr absolvovať imunologické vyšetrenie. 

MUDr. Katarína Starovecká