Opakujúca sa synechia u dieťaťa a Streptococus agalactiae

Dobrý deň,

moja dcérka má 3 roky bola ošetrená na gyn. amb. pre opakujúcu sa synechiu. Po náprave jej lekár pre istotu odobral výter z pošvy na K+C, kde objavili streptokoka agalacticae. Lekár jej ešte pred výsledkom zaviedol čípok, čo dcérku tak vystresovalo, že si obhrýza nechty a bojí sa každého lekára vrátane mňa, keď ju umývam.

Od výteru prešli 3 týždne, detská lekárka mi povedala, aby sme viac na gynekológiu nešli a nestresovali viac dcéru. Odobrala vzorku stolice pre opakovanú črevnú chrípku mala má užívať probiotiká a dodržiavať správnu hygienu. Podľa lekárky je teraz prvoradé, že synechiu už dcéra nemá a streptokokom sa nemám zaoberať. Teraz čakáme na výsledky z odberu stolice a sme objednaní na imunoalergológiu.

Moja otázka je, či nie je potrebné liečiť toho streptokoka. Už prešli 3 týždne od výsledku z výteru

Zuzka

Dobrý deň,

kultivačný nález určite nie je potrebné riešiť. Ak dieťa nemá žiadne príznaky zápalu, liečba nie je potrebná. Straptococus je bežnou súčasťou kolonizácie pošvy. Pokiaľ by  do budúcna bola potrebná vaginálna liečba – u detí je možné použiť krém so špeciálnym aplikátorom – nie čípky!

Popracujte na dôvere dcérky, skúste u nej odblokovať stres, a samozrejme, správna hygiena, utierať vulvu po močení spredu-dozadu ku konečníku – nie naopak,  sprchovať po stolici. Časom zabudne na nepríjemné udalosti. A do budúcna navštevujte lekára so špecializáciou na detskú gynekológiu.

 

objednat sa
Návrat hore