Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

dobry v piatok som mala podany pregnyl ovulacia bola a teraz mam brat clostylbegyt 10dni na uhniezdenie vajíčka spravne som to pochopila či nie?

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po ovulácii na podporu prípadného tehotenstva sa užíva DUPHASTON 2x1 tableta 10 dní.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. chem sa opytat moze sa v tehotenstve rozlvapkavat oci ocneocneozadie ? Dakujem

Evus

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v tehotenstve môžete absolvovať očné vyšetrenie, upozornite svojho lekára na to, že ste tehotná.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Pred dvomi týždňami mi bola stopnutá stimulácia 300j Marional a Diphereline k tomu. Môžem ísť darovať krv ešte tento cyklus? Ďakujem

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v nasledujúcom cykle po skončení menzes môžete darovať krv.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den dakujem za odpoved mam ešte otazočku dnes mi prišli vysledky tripple testov sestrička mi vravela po telefone že su v poriadku uplne ale že mam cholesterol zvyšeny na 7,0 som v 16tt neviem zčoho to mam nikdy som nemala problem ztymto ani nejem mastne neprejedam sa pohyb mam stale kedže mame doma 18 mesačneho chlapčeka ktory je... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, cholesterol môže byť zvýšený dedične alebo nesprávnym stravovaním.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň,chcem sa spýtať či po absolvovaní hysteroskopie sa môže s nástupom menštruácie hneď začať stimulácia na IVF alebo je lepšie počkať a začať stimulovať až v ďalšom cykle. Ďakujem pekne za odpoveď.

Stanislava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, stimulácia IVF sa môže realizovať hneď v nasledujúcom cykle, za predpokladu, že sa nevyskytli žiadne komplikácie a cítite sa dobre.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opytať som tehotna v 16tt a pred týždnom mi začal vytok ktory vzyeral byť v poriadku no dosť riedky bola som v poradni tak mi vzali vyter vysledky boli ok lekar mi predpisal gyno pevaryl ale velmi ma palil tak som ho prestala uživať moja švagrina mi skočila do lekarne kupiť canesten krem ale lekarnička jej predala krem canespor... (viac)

Nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedený liek by nemal mať negatívny vplyv na tehotenstvo. No ohľadom akejkoľvek liečby sa vždy poraďte so svojím ošetrujúcim lekárom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den, som v 7tt, po ket. Na ultrazvuku v 6tt +4 bolo vidno už aj srdcovú aktivitu plodu. Beriem estrofem a utrogestan 3x2, lekár mi povedal, ze v priebehu najbližších par dni, mam postupne lieky vysadzovat. Chcem sa spýtať, aký máte na to názor. Dakujem

Mon

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  Estrofem  je  potrebné postupne  vysadzovať. s Utrogestanom  je vhodné pokračovať  do 12. týždňa  gravidity.

MUDr. Starovecká Katarína

Zdravím od 3 DC beriem clostilbegyt na 4 den mi bolo veľmi zle búšenie srdca pot zovretie v krku mám ho dobrat ale už nie ostali dve tablety ovplyvní to liečbu dakujem

Kata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Ak pozorujete pri uvedenej liečbe  nežiaduce účinyky ,  liek  vysadte. O vašich problemoch počas užívania informujte  pri  folikulometrickej kontrole.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.chcela by som sa spytat mam diagnostikovane PCO a prvý cyklus som u vás brala liecbu clostylbegyt a na 14 deň som mala 2 folikuly tak mi bol pichnuty pregnyl.V ten deň sme mali plánovaný pohlavný styk(4.5.2016), a od soboty som brala duphaston (7.5.2016).Dnes som 16 den po styku a nedostala som menstruaciu aj napriek... (viac)

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolo  by   vhodné zrealizovať  ultrazvukovú kontrolu a  krvný  tehotenský  test. Ak  bude pozitívny , doporučíme  znovunasadenie  Duphastonu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň som 8deň po inseminacii už v ten deň piatok som skončila v nemocnici kvôli zápalu v nedeľu som splnila a slabo krvacala beriem progesteron 2-0-2 a dnes vlastne 8 deň po inseminacii som krvacala je 10deň po pregnyle a mam slabú druhu čiaru na teste čo mám od tohto celého čakať ďakujem za odpoveď pán... (viac)

Veronika Haluškova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dopbrý  deň , pokračujte  v liečbe podľa ordinácie Vášho lekára. Je potrebné  stanoviť krvný tehotenský  test , ak ste  tehotná mal  by byť jednoznačne pozitívny.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať.Bolo mi doktorom odporučené podstupiť zákrok zmrazenie krčka maternice kvôli častým výtokom. 2.4. som mala poslednú menštruáciu a 13.4. som podstúpila tento zákrok..Mala som potom veľmi silné vytoky a týždeň po zákroku... (viac)

Joana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , kryoterapia  nesúvisí  s  vašou meškajúcou menštruáciou. Je možné , že  krvácanie po kryoterapii bolo skorou menzes a  tým pádom  ste  dalšiu ešte  nedostala.. Ak  nemáte  ťažkosti počkajte  ešte týžden alebo  vyhladajte svojhho  gynekologa. Pri  negatívnych testoch  je  tehotenstvo  nepravdepodobné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 5 mesačnú dcérku, ktorú plne dojčím. Mám problémy zo zubom, dal mi naň antibiotika DALACIN C, hoci som mu vravela že dojčím. Môžem tieto antibiotiká užívať, hoci sa na príbalovom letáku píše, že sa nesmú počas dojčenia,lebo sa... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Dalacin  by  sa  nemal užívať  pri  kojení.   Vhodnejšie  je voliť  penicilinové  ATB , pokiaľ nie  ste  alergická.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, momentálne stimulujem - 2IVF. Počas tejto stimulácie mi zistili hepatitídu C, slabá reakcia, odpr. kontrola o 6 - 8 týždňov. Lekárka odporúča pokračovať v stimulácii, lebo mi AMH z 1.56 kleslo za 4 mesiace na 1.19, a pri prvej stimulácii som mala len 2 vajíčka. Pred mesiacom ma... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý   deň , očkovanie  proti  tetanu  nemá vplyv  na  protilátky proti  hepatitíde C. Je  nutné  realizovať kontrolný  odber  event.  infektologické  vyšetrenie. Je  možnosť   po odbere  vajíčok  nechať  embryá  zamraziť  do doby, kým  bude  jasné , či ste  zdravá. Pokiaľ  by   išlo  o  hepatitídu , nie  je možné  vylúčiť prenos tohto ochorenia  na   vyvíjajúci sa plod.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň, tento mesiac by som u vás mala začať so stimuláciou pred IVF (na 16. deň od menštruácia začať užívať PROVERA). 18.5 som dostala menštruáciu, ktorej však predchádzal, pozitívny tehotenský test s veľmi nizkym HCG(5+0 - 37,58 IU/l) a následne na druhý deň... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  bolo  by  vhodné  zrealizovať  pre istotu kontrolné HCG. Ak bude  negatívne môžete   začať  s prípravnou fázou  aj  v tomto  cykle.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 27 rokov, AMH 1,36, FSH 11,18. Mám šancu na prirodzené počatie? Ďakujem veľmi pekne

E.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  vaše  výsledky   vzhľadom  k vášmu veku ukazujú  na možnú nižšiu  vaječníkovú  rezervu. Doporučujem Vám  snažiť  sa intenzívne o  tehotenstvo . Ak  sa  snažíte  už  aspon pol  roka , je  čas  na návštevu nášho zariadenia. Objednať  sa môžete na  recepcii  alebo  cez email.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,chcem sa spytat ako je to so sexom po uspesnom kete.dakujem za odpoved.

jaroslava golanova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ nie  je  tehotenstvo komplikované  krvácaním , pohlavný  styk   nie je   zakázaný.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.chcem sa opytat,mame schvalene IVF..partner bral teraz antibiotika na zapal.je to prekažka?dakujem za odpoved

Pachnikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, záleží od druhu užívaných antibiotík a kvality partnerovho spermiogramu. Spermatogenéza trvá približne 2-3 mesiace. Keďže ide o kontinuálny proces, antibiotiká môžu pôsobiť nepriaznivo v ktoromkoľvek štádiu vývoja spermií. V prípade málo toxických antibiotík, "dobrého" spermiogramu a ak Vám to ponáhľa začnite s IVF. V opačnom prípade počkajte 3 mesiace.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň.S partnerom sa snažíme o dieťa už pomaly 4 rok.Dnes bol 1x na spermiograme.Mohli by ste mi vysvetliť hodnotenie toho spermiogramu tak laicky?Viem len to že má nízky počet a málo pohyblivé ale iné hodnoty neviem čo znamenajú.Množstvo:2,5ml. Ph:7,5 vzhľad:skolikvované ,počet:13... (viac)

ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  ide  o  zhoršenie počtu , pohybu a tvaru  spermií.  Užívajte  doporučené vitamíny. Ak  sa vám  nepodarí otehoptnieť  do  pol roka , objednajte  sa  na  vyšetrenie  spermiogramu a konzultáciu do nášho centra. Podľa  výsledku Vám  doporučíme  ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Moja gynekologička ma poslala s odporuč. lístkom na endokrinológiu. Avšak u nás ma objednali až na 16.12.2016. Skúšala som aj Ľubochňu, no tam tiež až keď tak v októbri. Čo je pre mňa dlhá doba, keďže po gynek. prehliadke nemám dobré... (viac)

Maťa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, s podozrením na takúto diagnózu nepotrebujete špeciálne endokrinologické vyštrenie. Základný diagnosticko - liečebný postup Vám vieme doporučiť aj v našom zariadení. V prípade záujmu sa objednajte na bezplatnú vstupnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína PhD.

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. S manželom máme schválené IVF. Plánujeme ho na júl. Chcela by som sa opýtať, kedy by sme mali ísť na konzultáciu s koordinátorkou. A ako dlho trvá celý cyklus IVF.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v najbližšom čase kontaktujte telefonicky koordinátorky centra asistovanej reprodukcie, ktoré Vám určia presný termín vzhľadom na typ Vášho stimulačného postupu. Lieková príprava pred  IVF trvá od 2 do 6 týždňov podľa typu protokolu.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, lekár mi predpísal hormonálnu liečbu, prvých 7 dní som brala liek na zvýšenie estrogénu a od 16-25 som brala 2x denne duphaston, pretože som už dlhší čas nemala menštruáciu, no dnes je 34 deň a menštruácia vôbec... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

príčiny Vášho problému môžu byť rôzne. Odporúčam gynekologické vyšetrenie s ultrazvukom.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den. Mam jednu otazku. Gynekolog mi vlani nasiel na vajecniku polyp. M Mozem otehotniet aj ked mam polyp. Dakujem za odpoved.

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

ak sa Vám nedarí otehotnieť viac ako rok, odporúčam Vám navštíviť naše centrum na bezplatnej konzultácii, kde Vám urobíme podrobné vyšetrenia a navrhneme ďalší postup.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň,som v deviatom tyzdni,mesiac spinim,gynekologicka diagnostikovala hematom veľkosti 1cm a pred dvoma týždni mi predpisala duphaston a pn.Prosím Vás o odpoveď,či je normálne,že ešte stále spinim a kedy sa to asi zastaví.Veľmi sa bojím,dlho sme sa snažili o bábätko.Dakujem

Renáta Tahotna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

bez gynekologického vyšetrenia nie je jednoduché posúdiť, ako sa bude tehotenstvo ďalej vyvíjať. Uvedené ťažkosti môžu kedykoľvek prestať. V každom  prípade je dôležité dodržiavať prísny kľudový režim, vyvarovať sa pohlavnému styku a užívať lieky podľa odporúčania Vášho gynekológa. Želáme všetko dobré.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, chcela by som sa opytat. Som v 16tt, doktor mi predpisal Dalacin vaginalny krem kvoli nejakej bakterii. Uz druhy den pozorujem, ze ked so mna vychadzaju zvysky kremu je v nich niekedy krv, akoby zilky krvi. Myslite ze to moze byt sposobene len tym kremom? Sem tam ma pobolieva brucho ako pred menstruaciou (vzdy chvilu), obcas ma nieco pichne, a podobne, ale to... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

akékoľvek krvácanie v tehotenstve by malo byť vyšetrené gynekológom. Odporúčam Vám preto jeho návštevu.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, chcem sa spytat som v 18 tyzdni tehotenstva a ma zacali poriadne boliet dolne predne zuby. Kazy tam nemam nakolko som bola u zubara v marci. Co by ste mi odporucili? Dakujem.

maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

odporúčam Vám navštíviť Vášho zubného lekára, ktorý Vám odporučí ďaľší postup.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, z krvneho testu na 11. den po KET (1 blastocysta) by uz malo byt jasne, ci sa embryo uhniezdilo alebo neuhniezdilo? Ci treba cakat este par dni? Dakujem.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vyšetrenie krvného tehotenského testu HCG na 11.deň po KET by už malo potvrdiť tehotenstvo. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň , dnes 17.5.som bola u Vas na ET a chcela by som sa opýtať , užívam liek -hormón na štítnu žľazu L-thyroxin 75 , je potrebné sa už teraz obrátiť na endokrinológa aby mi nastavil lieky, alebo až keď sa potvrdí o 14 dní tehotenstvo? Ďakujem

Miroslava Karabášová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zatiaľ nie je potrebná žiadna zmena liečby, pokračujte v obvyklom dávkovaní. Navštíviť endokrinológa stačí až po potvrdení akcie srdiečka plodu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela by som sa spytat ci je mozne, a ak ano, tak ako, ze aj pri vlozeni jedneho embrya po KET, caka zena dvojicky. Dakujem

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, je to možné. Embryo sa môže rozdeliť na 2 embryá aj pár dní po vložení do maternice.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den chcem sa informovat dnes na 3 DC som zacala brat clostilbegyt mam ho uzivat do 7DC na 11 den mam ist na ulteazvuk kde mi bude pichnuty pregnil ktory den potom by som mala podstupit inseminaciu . Informujem sa koli tomu lebo manzel je v zahranici aby sme vedeli kedy ma presne prist koli tomu domou .Dakujem

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Termín inseminácie v každom cykle závisí od aktuálneho ultrazvukového nálezu - veľkosti folikulov na vaječníkoch. Zvyčajne sa inseminácia naplánuje o 1-3 dni od ultrazvukovej kontroly, no folikuly rastú rôznou rýchlosťou, presný termín u Vás bude stanovený až podľa nálezu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, 25.4. Som podstupila ket. 13.5. Som bola u svojho gynekologa, ktory mi potvdril tehotenstvo. Videli sme gestacny a zltkovy vacok. V sobotu som zacala mat tmavo bzlty, potom hnedy vytok. V nedelu nic a vcera vecer ruzovkasty hlien jednorazovo len pri utreti. Bola som v sobotu na pohotovosti, urobili sono , ziaden hematom ani povod spinenia nezistili. Poslali ms... (viac)

maryK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, slabé špinenie sa môže v prvom trimestri občas vyskytnúť. Pokračujte ďalej v liečbe Utrogestan + Fraxiparine. Ohľadom termínu pôrodu kontaktujte prosím Vaše centrum asistovanej reprodukcie. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, prosím Vás, snažím sa otehotnieť a tak mi gynekológ predpísal Duphaston s užívaním od 11 dňa do 25 dňa po 1 tab denne. Cyklus som v posledných 4 mesiacoch mala 27-28 dňový. (predtým 25 dňový) Počas brania som mala bolesti prsníkov ... Je toto dávkovanie v... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, počas snahy o otehotnenie by mal byť Duphaston nasadený až po prebehnutí ovulácie, inak by ovuláciu mohol zablokovať. V prípade záujmu sa môžete objednať na vstupnú konzultáciu, kde Vám doporučímme vhodný postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den,chcem sa opytat,ze keby som sa chcela objednat na vysetrenie - priechodnost vajecnikov,ci sa to vysetrenie robi pocas ovulacie,alebo na tom nezalezi v ktory den v mesiaci.Uz sa dlho pokusame o babatko a stale sa nam nedari,tak sa rozhodujeme ci sa objednat na inseminaciu,alebo si mam dat urobit toto vysetrenie.Dakujem

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ideálne by bolo objednať sa na vstupný pohovor s vyšetrením, kde Vám vysvetlíme možnosti aj presný postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opytat mam psoriazu na obidvoch chodidlach ....snazim sa pouzivat prirodne masticky ale nic nezabera...kedze je to na chodidlach nema sa mi to ani kedy zahojit alebo aspon trosku zmiernit kedze na nohach som neustale...mala som jednu masticku ta avsak obsahovala kortikoidy...rozmyslam ci by som si ju opat nedala aspon na dva mesiace v auguste by sme... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedenú masť môžete pokojne používať ďalej.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Podstupila som nativ ivf (nedoslo k odberu lebo vajicko sa skor uvolnilo). 36 hodin pred mi bol podany Pregnyl 5000. cca 5 dni pred ovu mam bolest vajecnika, aj teraz. po ovu mi na cca dva dni bolest presla, ale potom sa znova objavila, obcas aj na druhej strane. moze to byt z pregnylu? dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spomínané bolesti môžu byť spôsobené aj podaním Pregnylu. V prípade zhoršenia alebo pretrvávania prosím navštívte svojho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či tbl. Clostylbegyt môžu spôsobiť slabú menstruaciu. Ďakujem za odpoveď :-)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, tabety Clotilbegyt môžu spôsobiť slabšiu menštruáciu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, zacala som brat pred KET Progesteron 3x200 mg denne, no mam pocit, ze mi je z toho blbo, som hrozne malatna a ospala. Nie je to prilis vysoka davka? Vkladam si do posvy. I ked citala som pribalovy letak a tam hovoria o brani oralne. Ked som pri predoslych ET a KET bravala Utrogestan 3x2tbl. do posvy, nemavala som ziadne blbe priznaky. Mam ten Progesteron... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade, že uvedený liek netolerujete môžete ho pokojne nahradiť Utrogestanom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, minulý týždeň mi žial zistili nepriechodnosť vajcovodov pri dg.laparoskopii. . Lekár mi povedal, že podla neho ide o vrodenú chybu. V malej panve nenašli ani náznak zrastov alebo endometriózy. Nikdy predtým som operovaná nebola o žiadnych zápaloch neviem že by som prekonala. Je... (viac)

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ vajíčkovody nie sú rozšírené a vyplnené tekutinou (hydrosalpinx event. saktosalpinx) nie je potrebné ich pred IVF odstaňovať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň,s priatelkou sa snažíme o otehotnenie a jej doktor jej odporučil hormonálnu liečbu. Chcem sa spýtať,že sú nejake vedlajšie účinky čo sa nenachádzajú v pribalových letátoch alebo či môže mať takýto \"umelý\" zásah do hormonov aj... (viac)

Miroslav

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem o akú liečbu ide, ale ak Vám ju odporučil lekár v snahe otehotnieť, nemala by mať negatívny vplyv na tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den,chcela by som sa opytať...som 8 deň po KET,tehotenský test mi vyšiel pozitívny,ale začala som už v piaty deň trošku špiniť,hlavne po vložení utrogestanu.Mám pokračovať v užívaní 2-0-2?Alebo ho môžem užívať cez ústa?Ďakujem

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade špinenia je vhodné zvýšiť dávku Utrogestanu na 3x2 vaginálne. V pípade krvácania 3x1 cez ústa. Doporučujem Vám zrealizovať krvný tehotenský test najskôr 12. deň po KET. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Som po IVF momentálne budem končiť 19tt. Uz tretí den pociťujem v podbrušku bolesti, ako pred menštruáciou spojené s akoby krcami. Nieje to stale ale počas celého dna a zároveň zo mna vychádzajú, akoby hnede čiastky zrazeniny pravdepodobne po hematome. Nie je to krv je to skôr... (viac)

Stana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ohľadm spomínaných ťažkostí odporúčam poradiť sa s Vaším gynekológom, keďže bez gynekologického a ultrazvukového vyšetrenia Vám nevieme odporučiť vhodnú liečbu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry vecer,chcem sa spytat,ci je potrebne sa vopred objednat na pohovor,kedze by sme chceli druhe dieta.Prve mame s vasou pomocou.:)V pondelok mam 14den cyklu.Dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednajte sa prosím prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter

Pekny den, chcela by som sa informovat ako sa postupuje pri vlozeni zmrazeneho embrya a ci je to vobec mozne a je predpoklad na uspesnost? mame u vas 2 zmrazene embrya a chceli by sme postupit vklad len momentalne este kojim 10 mesacne babo a menzes nemam, tak ci je to vobec mozne alebo aky postup navrhujete, mam uz dost vek tak preto by sme chceli cim skor, samozrejme... (viac)

mikapel

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po prvej menštruácii sa objednajte na ultrazvuk i konzultáciu, kde si dohodneme postup pred plánovaním KET.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den som dva týždne po kyretazi robila som si dnes tehotenský test a vysiel mi pozitívny ako je to možné keď som s manželom este sex nemala odporučili až po 6 týždňoch dakujem

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po ukončení tehotenstva hodnota HCG ostáva určitú dobu pozitívna, čiže aj močové testy Vám ukážu pozitivitu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať , či keď sa liečim na zvýšený hormón prolaktýn a užívam parlodel na skorigovanie prolaktínu ktorý je v norme a následne riesim tehotenstvo a začala som užívať Duphaston a neskôr budem brat clostylbegyt či to nevadí ak nadalej... (viac)

MIchaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aj pri snahe otehotnieť pokračujte ďalej v užívaní Parlodelu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den.Chcem sa opytat,uzivam tabletky duphaston na upravu menstruacie uz druhy mesiac od 16dna cyklu po 25.Da sa aj pri tom otehotniet.Dakujem za odpoved.

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri tejto liečbe je možné otehotnieť pohlavným stykom.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa informovat ohladom neuspesnych KET transferov. Podstupila som IVF a z toho cyklu 4 kety no ani raz som neotehotnela len raz biochem. tehot. Chcela by som sa informovat, co moze byt podla Vasich skusenosti pricinou neuspesnych transferov? Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri opakovane neúspešných embryotransferoch  sa zvažujú niektoré vyšetrenia: genetika, hysteroskopia... Podľa výsledkov vyšetrení sa zváži ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, 25.4. Som podstupila KET. Testy na hcg boli pozitivne. Len od vcera vecera som pocitovala jemne svrbenie v okoli posvy. Vkladam urtogestan 2-2-2. K svojmu lekarovi idem opat v piatok. Mozem dovtedy pouzit lokalne canesten krem, keby sa svrbenie zhorsilo?

maryK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedný krém môžete používať.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Dnes som 8.den po KET. Od 4.dna sa mi stava že mám ráno na intimke krvné vlasočnice s utrogestanom a potom už celý deň nič. Je to v poriadku? A kedy je vhodné testovat po KET? Dakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, slabé špinenie po kET je úplne normálne. Pokračujte v užívaní liekov. Krvný tehotenský test je vhodné realizovať najskôr 12. deň po KET.

MUDr. Krajkovič Peter

Už som vám dnes písala, ale este by ma zaujímalo, či baktéria Escherichia coli moze nejako ohrozit tehotenstvo alebo plod? Ziadne pálenie, svrbenie nemám. Som po IVF vo vašom centre a mám za sebou už viacero potratov, preto som v tomto smere velmi opatrná. Dakujem pekne

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, E. coli je prirodzená mikroflóra čreva. V pošve však dokáže spôsobovať zápal, ktorý pri masívnej infekcii dokáže spustiť predčasný odtok plodovej vody.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, v 10 tt mi bola zistená bakteriálna infekcia v pošve- Escherichia coli a boli mi nasadené gulocky do pošvy Gyno Pevaryl. Brala som ich tuším 15 dní. žiadne príznaky ako svrbenie, výtoky, scervenanie som nemala. Teraz som v 21 tt a odvtedy sa mi neurobil žiadny kontrolný ster,... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ohľadom vhodnosti kontrolnej kultivácie sa poraďte so svojim gynekológom. Pokiaľ nemáte žiadne ťažkosti, kontrolná kultivácia nie je vyslovene potrebná.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň som vaša pacientka, som 12 tyzdni tehotenstva beriem utrogestan , prosím vás mám ho ešte brať? Bola som dnes na kontrole u svojho lekára a on mi povedal že bolo by dobré ešte brať utrogestan pár týždňov je to v poriadku neublíži to môjmu bábetku? Dakujem za... (viac)

Lubica rosputinska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, štandardne v nekomplikovanom tehotenstve znižujeme dávku Utrogestanu po 12. týždni tehotenstva  a vysadzujeme.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, som v 20tt a minuly tyzden som prekonala nejaku mykozu. Ked som bola na poradni, tak mi Dr. spravila stery a preventivne nasadila Macmiror complex 500 (vaginalne ATB). Vysledky budem mat az buduci tyzden. Neviem vsak, ci ATB nemozu nejakym sposobom poskodit babatko, ci radses nepockat na vysledky testov a dovtedy nasadit nejake lactobacilly. Velmi pekne dakujem... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri vaginálnej infekcii v tehotenstve je vhodné preliečovať infekciu a nečakať na výsledky kultivácie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den Prosim vas chcela by som sa spytat 12.4.som bola na KET ktory bol uspesny a za co vdacim celemu kolektivu sanatorium heliosu.v ktorom tyzdni tehotenstva by som mala byt?,dakujem za odpoved

Romana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes (13.5.2016) ste 7+1 týždeň tehotenstva s predpokladaným termínom pôrodu 29.12.2016

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, pred dvoma mesiacmi som podstupila laparoskopiu - diagnoza - endometricka cysta na pravom vajecniku. Lekar, ktory ma operoval, povedal, ze musim brat aj injekcie kazdy mesiac po dobu 6 mesiacov. Mam po prvej injekcii (DECAPEPTYL). Tento piatok ma caka druha injekcia. Od prvej injekcii mam caste bolesti brucha, ktore trvaju aj celu noc, alebo cely den.... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, liečba GNRH má malý efekt na odstránenie endometrióznych cýst na vaječíkoch. Pri prudkých bolestiach podbruška je určite vhodné gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Pekny den prajem. Chcela by som sa spytat ci moze herpes na pere ohrozit naplanovany KET, ktory ma byt presne o tyzden. Natieram si to Zoviraxom a pomaha. Cize myslim ze v den vkladu uz bude zahojeny. Horucky ani bolest hrdla nemam. No Dr. ma upozornil, ze pokial nebude zahojeny tak vklad sa nerobi. Co to moze ohrozit? A do vkladu mozem natierat tym Zoviraxom ci radsej... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete používať uvedenú liečbu. KET je možné následne realizovať.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, s manželom sa pokúšame o dieťatko.. poslednú menštruáciu som mala 7.4.2016.. ovulácia mi začala 21.4. ale milovali sme sa až 24.4. mám pravidelný 28 dňový cyklus. Necelý týždeň po ovulácii som začala mať nejaké príznaky..bola som si na 90%... (viac)

Zuzana Hagarová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri silnom menštruačnom krvácaní a opakovaných negatívnych močových testoch je malá pravdepodobnosť tehotenstva. Pri nejasnom tehotenstve je vhodné zrealizovať krvný tehotensý test.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň,chcem sa opýtať ako dlho(koľko rokov) môžu byť zmrazené embrya? Ďakujem

zlata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

embryá sú v konštantných podmienkách tekutého dusíka, a teda zamrazené bez časového obmedzenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň Mám u vás uskladnené embrya. V prípade že by som už nechcela vkladať ani jedno ako sa postupuje ? je potrebný súhlas partnera ? Ďakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý

k zrušeniu uskladnenia zamrazených embryí je nutné prísť ku nám a podpísať oboma partnermi žiadosť o takéto zrušenie. Pokiaľ partner alebo obaja partneri nemôžu prísť osobne, je nutné overiť podpis tejto žiadosti u notára alebo matrike a doručiť na našu adresu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, manželovi bola diagnostikovaná oligozoospermia gravis, po trojmesačnej vitamínovej liečbe som prirodzene otehotnela, no v 9tt som potratila, je ešte nejaká šanca že by som opäť prirodzene otehotnela? Ďakujem

Simma

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám zrealizovať kontrolný spermiogram a podľa výsledku zvážiť ďalší postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Prosim vas 1 ivf sme postupili U vas neuspesne nekonal sa ani transfer mala som len 5 vajicok A 1 co sa dostalo do PK ale na 3 den zrusili kultivaciu nebolo dobre. 2 ivf sme podstupili U nas v zahranici také isté lieky vysledok 16 vajicok ,9 oplodnenych, 3-4 boli na treti den dobre len boli 1 den po zadu. Vlozili mi jedno. Na 5 dem neboli vhodne... (viac)

Slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, najvhodnejšie by bolo prebrať doterajší priebeh a ďalší postup  liečby osobne na konzultácii podľa Vašej anamnézy a výsledkov vyšetrení. Správy o prebehnutej liečbe si prosím prineste so sebou.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Prosím vás poraďte mi. Vo štvrtok 5.5. mi bol pichnutý Pregnyl 5000 pri 18 mm folik. Dnes je nedeľa večer, mám stále pichanie v podbrušku, ovulačné testy pozitívne a pritom som si už dnes mala nasadiť progesterón. Lenže podľa bolesti ovulácia ešte nenastala. Je... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po podaní Pregnylu vždy ovulácia prebehne. Nie je potrebné robiť si ovulačné testy. Pokračujte v liečbe podľa doporučenia Vášho lekára. Pichanie v podbrušku po aplikácii Pregnylu môže trvať aj pár dní.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

dobrý deň, chcem sa opýtať užívam duphaston 2x1 po oplodnení, včera na 9 deň som začala špinit, menzes by som mala dostať ak až o týdeň , je to v poriadku? ďakujem

michala

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, špinenie môže byť aj známkou blížiacej sa menzes ale môže sa vyskytnúť aj v začínajúcom tehotenstve. Pokračujte v užívaní Duphastonu podľa odporúčania Vášho lekára.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, v roku 2007 som bola operovana z dovodu cysty na vajecniku kde mi diagnostikovali Endometriosis extragenatalis blla by pozastavena ovulacia na par mesiacov.. po naslednych vysetreniach mi bolo povedane ze vsetko je v poriadku...... Teraz sa pokusame s manzelom pol roka o dieta a akosi nic... Je vhodne ak by som zacala pouzivat tribulus terestis? Dakujem

slavomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prípravok Tribulus je určený pre mužov v prípade zhoršeného spermiogramu. U Vás je vhodnejšie pri plánovaní tehotenstva užívať prípravky s kyselinou listovou. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstupnú konzultáciu, kde Vám odporučíme vhodný postup. 

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

od kolkeho datumu sa počita tehotenstvo,ked som bola u vas na ET 23.4.2016?

Jarka Beňová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes ste v 5+2 týždni tehotenstva (druhý deň šiesteho týždňa) a predpokladaný termín pôrodu je  9.1.2017. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcela by som sa opytat v ktorom tyzdni tehotenstva som? Som po KET. Dna 07.02. som mala poslednu menstruaciu a dna 23.02. ET. Dakujem za odpoved

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes (11.5.2016) ste v týždni 13+6 (šiesty deň 14. týždňa) a Váš termín pôrodu je 10.11.2016. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Mám 27, som 3 roky po pôrode a mám veľmi nepravidelnú menštruáciu. Mávam ju aj dvakrát v mesiaci. Už sa mi stalo aj to, že skončil menzes a o týždeň som dostala znova. Bolesti nemávam žiadne. Viete mi prosím poradiť čo to môže byť?

n1n21

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám komplexné gynekologické vyšetrenie, prípadne aj vyšetrenie hormonálneho profilu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den , z 2.IVF , mi zostali 4 Embrya. Dve boli vlozene ,vraj ukazkove, ale som nezostala tehotna .Zostali mi este 2 spolocne zamrazene...Momentalne mam uzivat Estrimax pred vlozenim Embryí ,mam vsak obavy z neziaducich ucinkov lieku ,mohla by som ist na vklad aj bez uzivania tohto lieku ? Dakujem za odpoved

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu kompletnú anamnézu a UZ nález, doporučujem Vám ohľadom postupu pred KET kontaktovať Vaše centrum asistovenej reprodukcie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som Vašou pacientkou a chcela by som sa opýtať, Vo Vašom centre som podstúpila KET /20.2.2016/ a v apríli som prekonala MA /kyretáž bola vykonaná 13.4./ cca po týždni sa mi začalo tvoriť mlieko, trvá doteraz. Chcela by som sa spýtať, či by som mohla v tomto období... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, počas plánovania tehotenstva môžete užívať doplnky s obsahom kyseliny listovej.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci je este sanca, ze som otehotnela. Dnes 5.5.2016 je 10 dni odo dna kedy som podstupila KET, no test je stale negativny? Dakujem za odpoved .Zuzana

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močové testy sú nepresné. Odporúčam Vám zrealizovať krvný tehotenský test 14. deň po kryoembryotransfere.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry vecer, Chcela by som sa spytat,ci by ste nam vedeli pomoct,nakolko som dvakrat v druhom trimestri potratila(15t/ 17t.), po prvom potrate mi zistili heterozygot mutaciu leiden,tak v druhom som si pichala frax.03 a bohuzial opat prisiel missed abort v 17t.dakujem pekny vecer.

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri opakovaných potratoch sa realizujú testy. Môžete sa k nám objednať na pohovor.

MUDr. Krajkovič Peter

DOBRY DEN.Pred par rokmi mi odobrali obe vajecniky.Chcela by som sa spytat ci mam neaku sancu otehotniet pomocou umeleho oplodnenia.Dakujem pekne

Margareta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, máte možnosť otehotnieť pomocou darovaných vajíčok alebo darovaných embryí. Nech sa páči, objednajte sa na pohovor prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, mám po KET-e v native. Štyri dni pred transferom som začala brať Utrogestan v dávke 2-2-2 a beriem ho tak doteraz (6. den po KET-e). Mám v tomto dávkovaní pokračovať do krvného tehotenského testu. Je takto vysoká dávka nutná? I pri vaginálnom zavádzaní... (viac)

Zlatica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri nežiaducich účinkoch Utrogestanu je vhodné kontaktovať centrum asistovanej reprodukcie. Dávku je možné znížiť na 2x2 tbl. vaginálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, bola som na krvnom vyšetrení na 14. deň od KET a hodnota HCG bola 2378. O päť dní mám ísť znovu na kontrolu krv a sono (vraj by tam už malo byť niečo vidieť). Je tento výsledok zatiaľ braný ako pozitívny? Ďakujem za odpoveď.

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Táto hodnota je vysoko pozitívna - ste tehotná. Srdečne gratulujeme. Pokračujte vo vyšetreniach podľa dohody s lekárom.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, ja už mám IVF úspešne za sebou a vždy keď som mala nejaký problém ste ma veľmi upokojili, tak píšem znova :). Momentálne som v 28. týždni a od 23. týždňa kvôli silnej alergii beriem lokálny kortikoid do nosa (Avamys-1x denne). Budem ho brať ešte asi do... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ je táto liečba potrebná a indikovaná, pokračujte v nej ďalej. Nemalo by to mať negatívny vplyv na vývoj plodu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som po 2 IVF neúspešnom- teda po ET - vkladali mi na 3 deň 7 - bunkové embryo. Na udržanie som si dávala Crinone gel - ráno v spojení s Inofolicom (kysel. listová). Dodržiavala som kľudový režim, nestresovala som sa, snažila som sa hýbať, nesedela ani neležala som.... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite je vhodné realizovať predĺženú kultiváciu(to je kultivácia embryí 5-6 dní). Na 3. deň kultivácie embryí nie je možné zhodnotiť kvalitu embrya. Dajte si vyšetriť AMH. Podľa výsledku jevhodné zvážiť typ stimulácie a ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry deň,už 5 rokov sa snažíme o babätko no nedarī sa .Tak sa chcem spytať manžel ma pomale aj zle spermie da sa to liečiť ?Moj gynekolog ma posiela len na umele oplodnenie ale neda sa to aj inym spôsobom?

Miklášová Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade zhoršeného spermiogramu ve vhodná vitamínoterapia (C, E, zinok, selén, tribulus....) no pri pretrvávajúcom náleze je riešením umelé oplodnenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň mam tehotenstvo potvrdene ..hcg som mala 25.04. 877,60 ešte nebolo nič vidiet dnes som 22 den po ovulácii som bola znova a na sone bolo vidieť žltkový vak je to v poriadku?znovu som objednaná o 2 týždne bude pani doktorka už vidieť aj viac?a mam bolesti podbruška a je mi nevolno je to v poriadku . Ďakujem... (viac)

kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa uvedených údajov je nález primeraný. O dva týždne by malo byť vidno štruktúry plodu + akciu srdiečka. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den.Chcem opytat ci tabletky duphaston podporuju otehotniet.Dakujem za odpoved.

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno Duphaston sa používa aj na podporu otehotenenia (dôležitá je však aj fáza cyklu kedy sa nasadí),  ale  využíva sa aj na reguláciu nepravidelného cyklu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň Chcela by som sa opýtať zistili mi hematón som vo 8.týždni, hematón sa našťastie postupne vstrebáva, už nie je čerstvý.Následne mi vysadili kvôli tomu fraxiparín 0,4 a naďalej užívam anopyrin(syndróm lepivých dostičiek). Moja hematologičkým... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, postupujte podľa odporučenia Vášho hematológa. Samozrejmosťou v tomto štádiu je kľudový režim.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa opýtať mám problém s krčkom maternice skracuje sa mi a to som len v 21tt a lekári mi predpísali najprv Duphaston na 2 týždne a kedže nezaberal tak mi predpísali Utrogestan vaginálne podávať, bojím sa či takéto miešanie liekov je bezpečné v... (viac)

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Uvedené lieky  je možné užívať  aj  v gravidite. Avšak na Váš problém Vám skôr doporučujem magnezium lacticum 3x 500 mg  a prísny kĺudový  režim. Zároveň  vyšetrenie  na  vylúčenie  zápalu pošvy , nakoĺko  infekcia  je  najčastejšou príčinou   predčastného pôrodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, vzhladom na absenciu ovulacie po uzivani clomyphenu a injekcii pregnylu na vyvolanie ovulacie som ostala tehotna hned po prvom cykle. Dr mi predpisal duphaston (2x1), Estrofem (2x2g), injekcne proluton 500mg 1xza10dni a injekcie estrogenu tiez 1xza10dni-zial davku neviem. Vsetko bolo v poriadku, na kontrole pred 2 tyzdnami sme videli uz aj srdiecko (tehotenstvo... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívanie  takých  vysokých  dávok estrogénov  je   po šiestom týždni zbytočné. Úplne  by  vám postačoval Duphaston alebo Utrogestan.  Ak  je  príčina  zlého  rastu  v  genetickej  chybe  embrya  nie  je  možné  tomuto  zabrániť  ani  aplikovaním  hormónov.   Herpes  je  znakom oslabenia  organizmu , doporučujem Vám užívanie  vitamínov  hlavne pre  tehotné  a  samozrejme  sono  kontrolu. Ak  by  sa potrat zopakoval, je  vhodné  plánovať  cytogenetické  vyšetrenie z  materiálu z čistenia  maternice - aby bolo možné  vylúčiť alebo potvrdiť  genetickú príčinu potratov. Ďalej vám  doporučujem objednať  sa  na komplexnú  konzultáciu do nášho  centra. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na novú prevádzku v Banskej Bystrici. Budú sa tam robiť všetky výkony spojené s IVF ako odber oocytov, ET, KET, alebo to bude fungovať len ako ambulancia a na tieto výkony treba ísť do Martina? Ďakujem

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , momentálne  toto  zariadenie  funguje  ako  ambulancia  sterility .V  budúcnosti   bude  k dispozícii aj IVF  laboratórium.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom endometriózy..bola som u lekára na kontrole..sťažujem sa mu už asi 5 rokov na bolestivú menštruáciu sprevádzanú zimnicami..mám 24 rokov a s manželom sme sa rozhodli, že sa pokúsime o bábätko..len teraz sa bojím, či tiež... (viac)

Zuzana Nemcová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám podrobné ultrazvukové vyšetrenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, Rada by som sa s Vami poradila. Uz som dva krat potratila. 1x (pocatie pomocou IUI) v 16tyzdni mi v noci znenazdajky odtiekla voda, den predtym som mala mierne bolesti ale pripisovala som to roztahovaniu maternice. Po 5 mesiacoch sa nam podarilo otehotniet znova, a vsetky kontroli boli v poriadku az zrazu v 19 tyzdni som pre bolesti a ruzovkasty hlien isla do... (viac)

sona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , najčastejšou príčinou predčastného pôrodu a potratu  je  infekcia. Doporučujem pravidelné kultivácie počas tehotenstva. Realizovanie  preventívnej  serkláže  je  diskutabilné, v niektorých prípadoch môže  dráždiť  krčok maternice  a  potratu nezabráni. V každom prípade  doporučujem magnézium a prísny kludový  režim počas  celého  tehotenstva.

MUdr. Starovecká Katarína

Dobry den...chcela by som sa opytat na vas nazor.mam na pravom vajecniku endyometriozu 56mm lavy vajecnik nemam.okolo cysty mam vajicka ale ktovie ci su dobre..doktor ma posiela na laparoskopiu..ale vravi ze nakolko mam posledny pokus o umele aby som brala darcovske vajicko..neviem ako sa rozhodnut.aj poboperacii len darcovske vajicko tak naco ju podstupovat?

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu podrobnú anamnézu a výsledky všetkých vyšetrení doporučujem Vám prísť na osobnú konzultáciu, kde si vysvetlíme možnosti. Výsledky doteraz realizovaných vyšetrení prineste prosím so sebou.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň pokúšame sa mať spolu bábätko už 5 rokov boli sme u vás na klinike manželka v poriadku a ja som mal málo pohyblivých spermií . Ja som bral zinok a macu zostala tehotná ale prišli sme o to. Doktor nám povedal že bol slabí plod.chceli bi sme ísť na inseminaciu... (viac)

nízka hodnota spermií

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu kompletnú anamnézu a aktuálny výsledok spermiogramu doporučujem Vám osobnú konzultáciu v našom centre.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, práve u Vás začínam prípravnú fázu k IVF, je to náš prvý pokus. Pred tromi rokmi som mala mimomaternicové tehotenstvo a zabudla som sa pri osobnej konzultácii opýtať, aké vysoké je riziko mimomaternicového tehotenstva pri IVF, ak sú pre to... (viac)

Timea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, riziko mimomaternicového tehotenstva po IVF je porovnateľné alebo nižšie ako riziko pri bežnej koncepcii.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, Chcela by som sa poradiť ohľadne počatia bábätka. S partnerom sa snažime od januára o dieťa. Ale mam problémy z dozrievanim vajičok, buď sa mi netvoria vôbec alebo len vo veľmi malých rozmerov. Lekárka mi povedala, že bez clostilbegytu to nepôjde. Už som vybrala jedno balenie pi dve tablety... (viac)

Poľašková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pravdepodobnosť otehotnenia pri Vašich zdravotných problémoch je znížená. Nakoľko nepoznám presné podrobnosti a výsledky Vašich vyšetrení, doporučujem Vám konzultáciu v našom centre.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den.Dakujem za odpoved,ale potreboval by som jasnu odpoved,ci vo Vasom centre si mozme dat vklad dvoch embryi.Vieme a boli sme upozorneni,ake rizika mozu z toho vzniknut.A nechceme to preto,aby sme zvysili sancu,ale chceli by sme dvojcata.Dakujem

Jozef

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám prebrať túto otázku osobne pri najbližšej návšteve nášho centra. Pokiaľ sa napriek vysvetleniu možných rizík a komplikácií pri viacpočetnom tehotenstve rozhodnete trvať na vklade dvoch embryí, je možné embryotransfer vykonať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, Vcera, 25.4. Som podstupila KET 6 dnoveho embrya. Po prichode domov sa u mna objavilo slabo hnede spinenie, ktore sa objavilo aj dnes. Mohlo ist o uhniezdovanie alebo spinenie moze byt dosledkom prieniku katetra po transfere? Mozem zvysit davku utrogestanu na 2-2-2? Dakujem pekne za odpoved.

maryK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, špinenie môže mať viacero príčin, vrátane tých, ktoré uvádzate. Dávku Utrogestanu zvýšte na 3x2 tablety vaginálne. Držíme palce.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den prosim vas chcela by som sa spytat v pondelok 18.4 mi bola vlozena blastocysta a dnes co je 9,dni od vkladu mamam negativny tehot.test.prosim mam to povazovat ako neuspech? Dakujem

Romana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, močové tehotenské testy nie sú spoľahlivé. Doporučujem Vám zreralizovať krvný tehotenský test 14. dní po embryotransfere.

MUDr. Bornay Igor

dobry den som v 20 tyždni od dnes rana mam bolesti ako keby vaječnikov lekarka ma vyšetrila ručne povedala že sa mi naťahuju svaly maternice dala mi magnezium a thiamin može sa mi aj tak otvarať krčok pred 3 rokmy som mala hpv krčka maternice onkologicky všetko ok možem mať oslabeny krčok ,nemožem sa otvarať zvnutra-

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, popisované bolesti môžu byť súčasťou fyziologického tehotenstva, ale môžu signalizovať aj zdravotný problém. Doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie s cervikometriou.

MUDr. Bornay Igor

Pekný deň prajem som cca v 5 týždni tehotenstva. Mám to potvrdené krvným testom. Na sono ma objednali až 13.5.2016. Je normálne že cítim ťahavú bolesť akoby ľavého Vaječníka alebo vajcovodu ktorá mierne vyžaruje do krížov? Je to nebezpečné? Ďakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, popisované bolesti môžu byť súčasťou fyziologického tehotenstva, ale môžu signalizovať aj zdravotný problém. Doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Bornay Igor

dobry den,chcem sa vas opytat boli sme a prvom IUI na tehotensky krvny test ideme 5.5 ...medzitym nam schvalily IVF ziadost, ak by nam nahodou nevysla IUI kedy mozme ist potom na IVF?dakujeme za skoru odpoved

vierka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám ďalšie podrobnosti Vášho prípadu, kontaktujte prosím koordinátorky, ktoré s Vami naplánujú ďalší postup.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, uz rok sa snazime o babatko, zatial neuspesne. Po vysetreni hormonov mi moja gynekologicka povedala, ze hladinu fsh mam hranicnu, ale hladinu nejakeho druheho hormonu, ktory s fsh koreluje, mam v poriadku. Sama sa tomu cudovala. Teraz ma poslala na priechodnost vajcovodov. Chcela som sa spytat, co moze byt pricina tych roznych hodnot. Dakujem vopred!

Nada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príčin môže byť viacero. nakoľko nepíšete konkrétne hodnoty a snažíte sa otehotnieť viac ako rok odporúčam Vám osobnú konzultáciu v našom centre. Prosím prineste so sebou aj výsledky spomínaných vyšetrení.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, tento cyklus je to už druhý krát, čo mi bola ovulácia stimulovaná Clostylbegitom, od ovulácie užívam prvý krát Duphaston 2x1 tbl. Dnes ho beriem 9 deň. V októbri 2015 som mala spontánny miniabort v 6 týždni MC - vtedy mi menštruácia meškala 10... (viac)

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené  príznaky - pichanie  v podbrušku alebo zväčšené prsia nie  sú  príznaky  začínajúceho  tehotenstva. Pokiaľ Vám  menštruácia  nemešká a príde  načas , tehotná nie  ste , nejedná  sa  o  minipotraty. Duphaston máte  len  na  podporu u  vás  fungujúceho  žltého  telieska, ktoré produkuje hormón Progesteron / čo je účinnou látkou aj  Duphastonu./ Duphaston  je postačujúce  užívať  cca 10-12 dní, po  jeho  vysadení by  menzes  prísť  nemal. Týžden od  vysadenia  je  možné  robiť  tehotenský  test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dakujem za odpoved.Cize je mozne,ze sa vajicko ktore bolo uvolnene oplodnilo alebo to moze znamenat aj prichadzajucu menstruaciu??Ine priznaky nemam momentalne sa citim celkom fajn to pichanie v podbrusku prestalo..Kedy je vhodne robit tehotensky test?Asi pockam ci sa objavy menstruacia a uvidime..

Jarka Sramko Glucknerova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, mierne bolesti podbruška môžu znamenať, že ste tehotená, ale aj prichádzajúcu menštruáciu. Močový tehotenský test Vám odporúčam realizovať v prípade meškania menštruácie. Držíme palce.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den prajem chcela by som vas poprosit o radu asi treti mesiac uzivam antikonecepciu Regulon a zacala som pocitovat velmi silne bolesti prsnikov moze to byt sposobene tym nikdy predtym ma vobec nebolievali a nemala som stym problem a mohla som aj par kil pribrat alebo je to fakt len mytus??lebo viditelne mam 2-3 kila naviac a stravujem sa stale rovnako liecim sa aj... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri užívaní hormonálnej antikoncepcie môžete pociťovať zmeny v prsníkoch a mierny nárast hmotnosti následkom zadržiavania vody v organizme.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, chcela by som sa opytat, mame vo Vasom centre zamrazene 4 embrya v stadiu blastocysta. Ked budem postupovat KET, rozmrazuju sa vsetky embry naraz, alebo sa vzdy necha rozmrazit len jedno? Dakujem

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom centre sa pri KET rozmrazuje len jedno embryo.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je vhodné resp.možné v 6. mesiaci tehotenstva po IVF- KET cestovať cca. 8 hodín autom na dovolenku do chorvátska?? Tehotenstvo až na dva krvácania ( jedno väčšie, jedno menšie v 7t., s dôvodu hematómov, ktoré už neexistujú, vstrebali sa).... (viac)

Dáša

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, niekoľkohodinové cestovanie v tehotenstve nie je moc vhodné. Rozhodnutie je na Vašom zvážení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nové centrum bližšie k vám!

Aktuality

2016-03-30

Nové centrum bližšie k vám!

Otvárame nové centrum reprodukčnej medicíny v Banskej Bystrici, náš tím odborníkov je pripravený pomôcť vám v diagnostike a liečbe neplodnosti.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
