Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den man jedno dieta 10 r. A za sebou 4 pot. Teras som zase tehu 19 tt 16 tt ked mi braly krv tak mi zistily nieco ... T18 2800 na 1800 visletky teras idem kosiciach bojim Sa bola som aj na plodovu vodu este cakam na vysletki man 30 uz man Toho 10 r. Dost sklamania .

tana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, počkajte na výsledky z odberu plodovej vody a následne sa poraďte s Vašim lekárom o ďalšom postupe.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry den, moj priatel mal pred rokom diagnostikovanu ulceroznu kolitidu, ktora si okrem medikamentoznej liecby (imunoprin 100mg a mesalazin 1,5g) vyziadala nasadenie biologickej liecby (humira). Tuto liecbu podstupuje uz cely rok. Chcela by som sa informovat, ci nasadena liecba ma vplyv na partnerovu plodnost a pripadne zdravie plodu pri tehotenstve.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nie sú dostupné dostatočné informácie o vplyve lieku Humira na plodnosť, z opatrnosti by som odporúčala plánovať tehotenstvo cca 5 mesiacov po ukončení liečby. Lekár, ktorý indikoval túto liečbu by mohol mať viac informácií, skúste ho kontaktovať.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den chcela by som sa informovat 22.1.som u vas podstupila et ale na 10 den som zacala silno krvacat co trvalo az do 8.2. ..6.2 som bola v centre na krv ktora bola negativna chceme ist dalej na ket kedy mozme dalej pokracovat az v dalsom cikle alebo hned tento mesiac ? Dakujem za odpoved

Eliška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné je počkať 1 mesiac a následne plánovať KET.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry deň som 9 deň od vkladu a začal ma pobolievať lavy vajecnik a mam bledohnede špinenie. Je to normalne? Test mi vysiel pozitivne ale teraz zacinam mat strach ci je vsetko v poriadku. Vkladam si tablety progesterone 2x denne a na krv mam prist az 15 teho . Ďakujem

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pobolievanie v podbrušku aj slabé špinenie sa môžu p embryotransfere vyskytnúť, nepovie nám to však, či ste alebo nie ste tehotná. Potrebné je užívať naďalej lieky a zrelaizovať dohodnutú kontrolu s odberom krvi na HCG.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať či je možné špinenie po embriotransfere ? resp. 29.01.2017 som bola na vlažení embria a 13deň po vložení som začala špiniť . je to nejaký nepriaznivý stav či ešte všetko môže dobre dopadnúť a môžem ostať... (viac)

MIchaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, špinenie po embryotransfere patrí medzi nešpecifické príznaky, čiže nevieme na základe toho určiť, či ste, alebo nie ste tehotná. Odporúčam Vám prečítať si tento článok: http://www.sanatoriumhelios.sk/cakanie-po-embryotransfere

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, s manželom sme u vás objednaní na genetické vyšetrenie kvôli vrodenej chorobe v rodine. Chcela by som sa spýtať či je potrebné priniesť zdravotnú dokumentáciu aj od gynekológa, alebo stačí od všeobecného lekára. Ďakujem za odpoveď.

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na genetické vyšetrenie si treba priniesť dokumentáciu od všeobecného lekára a výmenný lístok.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý den, mam otázku ohladne posevneho sekretu. Pri styku s priatelom sa v určitých fazach cyklu u mna objevuje sypavy sekret. Akoby sa vlhký sekret zmenil na prach. Je to zvlastna reakcia ktoru sledujem len s tymto priatelom. Viete mi to prosím nejako objasnit? Vdaka za info

Mihalikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné by bolo gynekologické vyšetrenie, bez ktorého nie je možné odpovedať na Vašu otázku.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry den chcem sa opytat ako dlho sa zhruba hoji jazva po cisarskom reze som 9mesiacov po sekcii a som opat tehotna...po porode ma vsak nik neupozornil ze treba s otehotnenim cakat a druha vec ze sme otehotneli neplanovane..Zrejme bude aj dalsi cisarsky vsak?riziko ruptury je len pri porode alebo aj pri raste maternice?Dakujem

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ideálne je plánovať ďalšiu tehotnosť asi rok po cisárskom reze práve kvôli hroziacej ruptúre maternice, ktorá hrozí najmä počas pôrodu pri nástupe pravidelných kontrakcii. Zatiaľ sa netreba znepokojovať, hrúbku steny maternice budete mať kontrolovanú v tehotenstve Vašim gynekológom.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den, dnes beriem 3.tabletku Clostilbegytu. Mozem pocas toho brat aj Coldrex pripadne nieco na bolest hlavy? Nebude to mat negativny vplyv na folikuly? Dakujem velmi pekne za odpoved.

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, počas užívania Clostilbegytu môžete užiť Coldrex, event. iné lieky proti bolesti.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, rada by som sa spýtala pokiaľ mam iba časť vaječníku a druhý vyoperovaný celý. Znova sa mi objavil dermoid na. Je možná inseminácia alebo najlepšou voľbou by bolo umelé oplodnenie? Bude problém s otehotnením? Mali ste takúto skúsenosť? Vdaka za odpoveď

(viac)
lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vo vašom prípade je vhodné okamžite kontaktovať centrum asistovanej reprodukcie a čo najskôr plánovať otehotnenie pomocou IVF. Vzhľadom k opakovanému výskytu dermoidu je vysoký predpoklad, že zvyšková časť vaječníka už pracuje nedostatočne. Rada Vám bližšie informácie poskytnem na osobnej konzultácii.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, absolvovali sme u vás 3x hormonálnu liečbu clostilbegyt- pregnyl-duphaston, neskôr nahradený progesteronom vaginálne, mali sme PPS (1 dom.folikul) a aj IUI (2 dom.folikuly) - neúspešné, ja mám PCOS a manžel má spermie v poriadku. Chcem sa opýtať, aký je... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám objednať sa na konzultáciu, kde sa podľa doterajšieho priebehu liečby spoločne dohodneme na ďalšom postupe.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den, posledny rok mavam casto infekcie/bakterie/zapaly posvy. Za posledny rok to bolo asi 4. Chcela by som sa opytat, je mozne sa tomu nejako v buducnosti vyhnut, aby sa to opat neopakovalo? Stravou, vitaminami, atd? Za odpoved vopred dakujem.

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám komplexné gynekologické vyšetrenie. Ako prevenciu opakovaných zápalov je vhodné používať pravidelne prípravky normalizujúce pH pošvy a udržujúce prirodzenú imunitu pošvového prostredia (napr. Lactofeel gel...). Ideálne je používať bavlnené spodné prádlo, dôležitá je aj osobná hygiena. V strave sa vyhýbajte priveľkému množstvu sladkostí...

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň. Je vhodná masáž chrbta a elektroliecba na krcnu a hrudnu chrbticu počas prvých mesiacov tehotenstva? Ďakujem za odpoveď.

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý

ďakujeme za Váš e-mail. V gravidite je možná masáž chrbtice v sede, elektroliečba sa neodporúča.

 

S pozdravom

 

MUDr Mojmír Fischer

MUDr Mojmír Fischer

Dobrý deň, moja priateľa absolvovala laparoskopiu, kôli odstráneniu cysty na vaječníku, pri laparoskopii diagnostikovali endometizu, pričom jej väčšinu odstránili. Doktor jej dal na výber prirodzené tehotenstvo (najlepšia možnosť) alebo hormonálna liečba (niečo vtom zmysle že jej... (viac)

Jozef

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokles schopnosti otehotnieť je individuálna.  Bez podrobnejších vyšetrení Vám neviem presnejšie odpovedať.

MUDr. Fischer Mojmír

dobrý deň, plánujeme IVF. Postup poznáte, po punkcii folikulov a oplodnení nastáva ET. Rozmýšľame, že počkáme s ET a dáme najprv embryjká zmraziť, aby sa moje telo a maternica cca. po mesiaci "vyčistila" od hormonov. Navyše som počula, že KET je uspešnejší... (viac)

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, teotericky uvažujete správne. Po dlhej hormonálnej stimulácií môže byť sliznica "prestimulovaná" (hyperplastická) a nemusí vytvárať dobré podmienky pre uhniezdenie embrya, preto je sliznica počas celej stimulácie aj v deň odberu vajíčok sonograficky kontrolovaná a v prípade nevhodného nálezu je odporúčané zamrazenie embryí. Po bežne trvajúcej stimulácií a pri dobrom sonografickom náleze pokojne môžeme plánovať "čerstvý" embryotransfer.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,že keby chcem prejsť k Vám z inej reprodukčnej kliniky,či sa k Vám dajú preniesť zamrazene spermie a koľko to stoji a čo všetko potrebujem pri prechode na vašu kliniku? Ďakujem za odpoveď

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prevoz zamrazených spermií by malo zorganizovať centrum, v ktorom sa aktuálne spermie nachádzajú. Ohľadom podmienok prevozu sa informujte vo Vašom terajšom centre, ktoré nás následne bude kontaktovať.

Ing. Hana Gocníková, PhD., embryológ

Prajem dobrý den, chcela by som sa informovať, či ovulácia ma vplyv na KET alebo priamo transfer? Nemám ovuláciu, podstupila som umelé oplodnenie a ked mi vložili embrio a zamrazené embriá nikdy sa to neujalo. Ked som si robila tehotenský test po 10 dnoch bol pozitívny a na 14 den po vklade bol... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ovulácia nemá vplyv na čerstvý embryotransfer alebo kryoembryotransfer. Samotná hodnota HCG nie je dôležitá, dôležitý je jej lineárny rast.

MUDr. Fischer Mojmír

Prajem dobrý den, chcela by som sa informovať na manželov spermiogram: koncentrácia 30x10, patologia 70 percent, motilita 60 percent. je to v poriadku či nie? A ešte jedna otázočka, bráni cysta na maternici aby nedošlo k uhniezdeniu embria. Vopred dakujem

Sona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa uvedených parametrov (staršia klasifikácia)  sa Vám k šanci na otehotnenie vyjadriť neviem. Vhodná by bola konzultácia v centre asistovanej reprodukcie s doplnením ďalších vyšetrení.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, som v 21t.t.a posledných pár dní mám silné pravostranné bolesti v podbrušku, boku a obličke. Zistili mi zablokovanú obličku, vraj kvôli babätku. CRP som mala 19 a BACT v moči 187. Lekári mi odporučili ležať na ľavej strane. Liečbu nenasadili žiadnu, vraj je to v... (viac)

Linda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na tlmenie bolesti je možné nasadiť Paralen. Jeho nasadenie je však nutné konzultovať s Vašim gynekológom.

MUDr. Fischer Mojmír

Prajem dobrý den, chcem sa opýtať, či je možné že som tehotná. Podstupila som KET a týžden po vklade mi vyšiel pozitívny tehotenský test, taktiež 10 dní mi vyšiel pozitívny teho. test. Dnes sú presne dva týždne od vkladu a už mi vyšiel negatívny... (viac)

klaudia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vaša úvaha je správna, v prípade pochybností Vám odporúčam opakovanie tehotenského testu(močového alebo krvného).

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcela by som sa spytat, v com moze byt problem, ak som absolvovala 3x IUI a 1x IVF (1x ET, 2x KET - vzdy blastocysta) - zakazdym s negativnym vysledkom. Co vsetko treba dovysetrovat pred dalsim IVF? Dakujem.

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred zahájením terapie neplodnosti sa odporúča vyšetriť hormonálny profil, základnú imunológiu + protilátky proti chamýdiám, v indikovaných prípadoch genetické a hematologické vyšetrenie. Napriek tomu sa v niektorých prípadoch príčina neplodnosti nezistí.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcem sa opytat ci je vhodne objednat sa na konzultaciu, nakolko od septembra kedy som potratila v 9tt sa snazime otehotniet. Po potrate som neabsolvovala ziadne vysetrenia. Ja mam 27 rokov, manzel 33. Bolo to moje prve tehotenstvo. Aj napriek sledovaniu plodnych dni, pomocou testov, baz.teploty zatial neuspesne. Dakuje za odpoved

Viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite Vám odporúčam osobnú konzultáciu. Objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň prajem. Chcem sa iba opýtať, že aká výška endometria by mala byť dva týždne po oplodnení, samozrejme v prípade, ak naozaj došlo k otehotneniu, resp.ak žena už vie, že je tehotná v tom čase, čiže je už vo 4tt, čiže 2tyždne po oplodnení. Ďakujem pekne za odpoveď. S... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa výšky endometria sa dá diagnostikovať tehotenstvo len v niektorých prípadoch. Na presné potvrdenie tehotenstva je nutné zrealizovať podrobnejšie vyšetrenia (HCG - krvný tehotenský test, ultrazvukové vyšetrenie....)

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, som po KET a termin porodu vypocitany podla poslednej menstruacie mi vychadza na 3.2., pricom podla velkosti plodu koncom 1.trimestra je to o 3 dni skor. Podla usg moze mat babo aktualne cez 4 kg. Kolko dni sa moze prenasat a kedy je to uz nebezpecne? Kedy sa zvykne hospitalizovat? Monitor pred tyzdnom bol v poriadku, zatial sa neotvaram, babatko sa hybe.... (viac)

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mechanizmus pôrodu určuje aktuálne Váš pôrodník. Dĺžka tehotenstva by nemala presiahnuť ukončený 42. týždeň. Hospitalizácia je vhodná iba v niektorých prípadoch.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den. Bola som u vas na IUI a som tehotna v 18 tyždni. Mam svrbenie zo spodu a moja gynekologička ma 2dni dovolenku a chcem sa pytat,či možem použit zatiaľ kym mi predpiše nejake tabletky,aspoň vyplach rosalgin a z vonku krem canesten,ci to neubliži babätkam ,nakoľko čakame dvojičky. Na nete som čitala,že možem,ale radšej chcem radu... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , užívanie tejto liečby je v tehotenstve možné. Odporúčam samozrejme kontrolu u gynekológa v prípade, že liečba nebude účinná.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, Pred 9mesiacmi mi bola robena sekcia maly mal snuru okolo tela,zle ozvy..dnes som zistila ze som opat tehotna...myslite ze jazva uz bude zahojena?po cisarskom som nemala problemy ako keby som ani operovana nebola citila som sa fajn fungovala som na 110%...zrejme bude opat sekcia vsak?Dakujem za odpoved

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, jazva by už mala byť zahojená, takže sa nového tehotenstva nemusíte obávať. Mechanizmus pôrodu bude určený aktuálne ku koncu gravidity. Želáme všetko dobré.

MUDr. Fischer Mojmír

Liek Cabest Dobry den, mozem kvôli OHSS uzivat liek Cabest 0,5mg aj ked som po ET? Dakujem.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, o vhodnosti užívania preparátu sa prosím poraďte v centre, kde bol liek indikovaný.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, som tretí deň po KET-u a dnes som začala strašne kašľať. Chcem sa spýtať či to môže nejako narušiť priebeh zahniezdenia. Ďakujem.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, silný kašeľ nemá vplyv na spontánny potrat. Navštívte Vášho lekára, ktorý určí vhodnú liečbu.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, Chcela by som sa spytat nakolko som po dvoch missed abort (14tt a 16tt-pichany fraxiparin 0,3),navstevujem hemomediku v Martine, zistila sa mi mutácia + antifosfolipidovy syndróm. Uzivam anopiryn a vigantol. Chcem sa spytat ci sa specializujete aj na taketo prípady a vedeli by ste mi pomoct v prípade tehotenstva k uspesnemu zaveru.... (viac)

Barbora Bugalova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pre komplikovanosť prípadu by bola vhodnejšia osobná konzultácia, kde by sme Vám vedeli navrhnúť postup a možnosti. V porípade záujmu sa môžete objednať prostredníctvom tel. čísel recepcie. Prineste si prosím so sebou výsledky všetkých doteraz realizovaných vyšetrení.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať. Som po laparoskopii, ktorá bola robená v decembri, koli endomentrioznej cyste na ľavom vaječníku, boli zistené aj malé ložiská na zadnej strane maternice. Endometrioza 1 stupňa. Menštruácia mi prišla po zákroku načas ale slabšia.... (viac)

Martina Derfenyiova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určitá nepravidelnosť menštruácie je normálna aj u žien s inak pravidelnou menštruáciu. Čiže určitá nepravidelnosť sa môže pri miernom strese vyskytnúť. Počkajte ako pravidelný bude Váš budúci menštruačný cyklus. Vyšetrenie hormonálneho profilu považujem momentálne za zbytočné.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den.Mam otazocku.menstruaciu som mala 21.12.2016 a test mi vysiel pozitivny ale zial bola som na kontrole a na pravom vajecniku bola najdena jednokomorova cysticka rezistencia 9cm×7cm.je to nebezpecne?moze sa nieco stat?bola mi odobrata krv hcg 450 a o 4 dni opat hcg stuplo na 2490 dalsi den som bola na kontrole a bol tam gestacny vak o priemere 1cm.plod este... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, cystu treba určite sledovať, ale zvyčajne sa počas tehotenstva cysty na vaječníkoch stratia. Užívanie Duphastonu alebo Utrogestanu na zastavenie krvácania je bežný postup. Dávkovanie určuje Váš obvodný gynekológ. 

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry deň. Dnes som bola na ultrazvuku a naplanovali sme IUI a bol mi predpisany Estrimax 2x1 tak sa chcem len opytat ci mam tak uzivat lebo v lekarni ma pani lekarnicka zneistila. Dakujem

Silvia Mulkerova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užíanie Estrimaxu v príprave na IUI je bežný postup. Užívajte ho podľa predpisu. Držíme palce.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, v novembri sme podstúpili vo vašom sanatórium IVF. Predvčerom sme boli na vyšetrení v 12+6tt. Hodnoty boli v poriadku BPD 20, 8 NT 1, 50 HT pozitív , len ma znepokojuje SSL 60,8. Dočítala som sa , že by babatko malo mať už okolo 8 cm . Je v poriadku, že to naše ma len 6 cm? Dakujem

VERONIKA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dôležitá je symetria rastu plodu a normálny ultrazvukový nález morfológie plodu. Mierne odchýlky vo veľkosti sú v norme. Želáme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcem sa opytat 31. maja 2016 som potratila v 20 tyzdni. Momentalne som tehotna menzes som mala 22. 12. 2016. Na hematologii mi zistili najnizsi trombofilny stav PAI-1 4G/5G hetetozygot .Pracujem ako ucitelka s romskymi ziakmi. Co by ste mi odporucili mam sa dat vypisat na PN alebo pracovat dalej. Nechcem ohrozit zivot plodu.Dakujem

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, zhodnotenie rizikovosti a vypísanie PN je v kompetencii Vášho obvodného gynekológa.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, Chcela som sa spýtať 23.11.2016 som u Vás bola na kryoembryotransfer pred týždňom som bola u svojho gynekológa a predpísal mi Progesterone 100 mg 2x1 tabl. do 16. Týždňa tehotenstva. Od Vás som však mala predpísaný Progesterone 200 mg 2x 1 tabl. Chcem sa spýtať či je to... (viac)

Magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom centre odporúčame užívanie Progesterone 200mg dvakrát denne do 12. týždňa tehotenstva. Pokiaľ sa jedná o svrbenie pokožky, vhodná je kontrola u Vášho gynekológa.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, pred dvoma tyzdnami som absolvovala 1.ET aj napriek tomu, ze som mala OHSS 1. st. Kedze sa to po vklade rapidne zhorsilo, lekar mi na 3. den od ET nasadil liek Cabest 0,5 mg. Hospitalizovana som mala byt iba pri zhorseni stavu, ak by som prestala mocit. Preto sa to riesilo doma. Vsetky príznaky OHSS, po piatich dnoch uzivania toho lieku vyrazne ustupili.... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, optimálna stratégia liešby OHSS zatiaľ nie je detailne stanovená. Niektoré centrá inhibítory prolaktínu ako Cabest používajú.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, chcem sa opýtať, som v 7.tt a zistili mi, že mám hladinu progesteronu 43nmol/l. Doktor mi predpísal Utrogestan, dvakrát denne po tri tablety, že je tá hladina nízka. Ja nie som veľmi zástancom hormónov a keď tak čo najmenej..Je toto dávkovanie primerané? Inak nemám... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčaná denná dávka Utrogestanu je podľa výrobcu akceptovateľná. Dôvod nasadenia je v kompetencii Vášho lekára.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, mam 28 rokov, manzel 30. Rok sa nam nedari otehotniet, avsak vsetky testy (spermiogram, krvne testy - hormonalny profil + alergia na spermie), ultrazvuk, jednoducho vsetko co sme podstupili je v poriadku. Jedina vec je ta, ze mam HIT (histaminovu intoleranciu - neviem ci to nemoze robit neplechu). Gynekologicka mi hovori, ze je to "v hlave" a teda... (viac)

Magdush

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, intrauterinná inseminácia je najjednoduhšia metóda asistovanej reprodukcie (úspešnosť 10-12%). Určite sa týmto prístupom odporúča začať pri liečbe sterility. Ostatné postupy sú komplikovanejšie, na ich vysvetlenie odporúčam ososbnú konzultáciu.

MUDr. Fischer Mojmír

čo je to serilita nalez

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, sterilita znamená neplodnosť.

MUDr. Fischer Mojmír

Špinenie v tehotenstve.Dobrý deň. Absolvovala som u Vás úspešné IVF. Som v 10 tt. Mám slabé špinenie, ktoré sa objavuje zhruba v rovnakom čase už tretí deň a trvá len krátko. Beriem Progesterón 2 x 1 (200 mg) vaginálne. Pri kontrole mi obvodný lekár... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

 

špinenie sa niekedy vyskytne počas gravidity a gravidita pritom nemusí byť ohrozená. Dôležité je, či výsledky vyšetrení (najmä ultrazvukových) sú v poriadku. Zásadnú terapiu na zastavenie špinenia nepoznáme, bežná terapia (ako je užívanie Progesteronu) je nápomocná. Hoci je užívanie Progesteronu pomocná terapia, je možné zvážiť zvýšenie dávky na 3x1 tabletu denne.

 

Želám Vám nech všetko dobre dopadne

 

S pozdravom

 

dr.Fischer

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň. Pred pár dňami som bola u Vás na potvrdenie tehotenstva (podarilo sa nám prirodzene). Presne pred rokom som potratila (zamlknutý potrat). S doktorom sme sa u Vás dohodli, že nebudem užívať duphaston. Každým dňom však môj strach z opätovného potratu rastie a ja teda... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

 

nasadenie gestagénov (Duphaston) na prevenciu spontánneho potratu má iba pomocný charakter.

Preto nenasadenie liekov u pacientky bez zdravotných tažkostí je všeobecne prijímaným postupom.

 

Želám Vám nech všetko dobre dopadne

 

S pozdravom

 

dr.Fischer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den,pri prvej navsteve vasho centra mi robil pan doktor sono a mala som spinenie,mimo cyklu,ktore trva aj 3p dni nonstop.Povedala som mu,ze uz to pretrvava druhy mesiac a nikdy predtym som to nemala.Navrhol upravit to antikoncepciou,nech sa to vyriesi,pretoze v aprily mam 39 rokov a musime cely proces stihnut.Po porade s mojim gynekologom som to zamietla,ale uzivala... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý den,

nepravidelná menštruácia (špinenie) može signalizovať viacero ťažkostí. Pokiaľ bola vylúčená hormonálna chyba (nereagovala ste na hormon.terapiu), súhlasim s názorom Vášho gynekológa na vykonanie kyretáže. Tím sa zistí či nie je chyba v dutine maternice (polyp, nepravidelnosť sliznice apod). Podľa výsledku bude odporučený další postup.

Želám nech všetko dobre dopadne

 

S pozdravom

 

dr.Fischer

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, Pred pár dňami som sa s vami radila ohľadne inseminácie pri špec.celul.odpovedi voči spermiám. Nastala u mňa taká situácia, že po troch mesiacoch užívania Medrolu som ho musela kvoli zdravotným problémom s ním súvisiacich vysadiť. Zistili mi zvačšené... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, imunologická problematika v súvislosti s graviditou je veľmi dôležitá, ale naše možnosti vyšetrovania aj terapie sú v niektorých prípadoch limitované. Vo Vašom prípade by bola určite vhodnejšia osobná konzultácia, kde si preberieme možnosti. Prineste si prosím so sebou všetky doteraz realizované vyšetrenia.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, bola som na folikulometrii pred IUI, mala som 3 folikuly a pani Dr. insemináciu zrušila pre veľké riziko. Užívala som Letrozol 2x1. Na druhý deň mi bol pichnutý Pregnyl, ovulácia prišla do pár hodín, čo mi potvrdil aj ovulačný test a bolestivá ovulácia.... (viac)

Alexandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mierna bolestivosť v podbrušku môžu byť spôsobená prebehnutou ovuláciou, pokiaľ by bolesti boli dlhšie a intenzívnejšie je vhodné gynekologické vyšetrenie. Ohľadom užívania liekov sa prosím poraďte s lekárom, ktorý liečbu indikoval.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den chcem sa spytat Ale dolezite vysetrebia su pred novym vkladom. Robime 3 ivf Ktore nam nevyslo. A nechcem ist do dalsieho pokusu len tak.problem ktory bol preco sme zacali ivf nepriechodne vajcovody naplnene tekutiniu obojstranne. 2 pokusy sme skusili s vajcovodami medzi tym som mala hysteroskopiu + kyretaz, poslali nevysli obidva tk som ja navrhla o laparku a... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporučila by som Vám doplniť ešte genetické vyšetrenie oboch partnerov. Nepoznám podrobne Vašu anamnézu, vhodnejšie by bolo objednať sa na bezplatnú konzultáciau, kde by sme si vysvetlili možnosti a postup. Prineste si prosím so sebou výsledky všetkých doteraz realizovaných vyšetrení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opitat boli sme na inseminacii a zase nam to nevislo lekari tvrdia ze aj manzel aj ja sme v poriadku tak uz nechpem ako to je mozne!

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri inseminácii sa jedná o prirodzené otehotnenie a aj napriek všetkým dobým výsledkom sa nemusí podariť hneď otehotmnieť. Úspešosť IUI je približne 13% - 15%.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den mam taku nezvyčajnu otazku. mam taky problem a potrebovala som poradit. takže menš.som nemala cely mesiac pobolieva ma brucho prsia a tak..test ukazal negat. dnes som navštivila lekara a ten ma vyšetril pozrel aj sono ale nič viac mi nepovedal. len tolko dali mi vyvolavačku na menš. a ked sa dostavi tak mam prist na 3den a zoberu... (viac)

love

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobý deň, lekár Vám chce  pravdepodobne skontrolovať hormonálny profil a tým funkciu Vašich vaječníkov.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, poslednu menses som mala 27.11.2016. Ket prebehol 15.12.2016 na 19 den cyklu. Uspesne. Prosim, v ktorom som tt? Dakujem za odpoved.

Ina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, predpokladaný termín pôrodu je 2.9.2017  a dnes (8.2.2017) ste v 10+4 týždni tehotenstva (štvrtý deň jedenásteho týždňa).

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať jednu otázku, ktorá momentálne trápi celú našu rodinu. Dcéra potratila dieťa, ktorému bol diagnostikovaný Downow syndróm. Pri genetickom vyšetrení zistili, že je nosičom translokácie. Obaja mladí sú... (viac)

Angela Štefaniková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem genetické vyšetrenie oboch partnerov a s výsledkom konzultáciu v centre asistovanej reprodukcie. V prípade potvrdenia genetickej abnormality je možné zrealizovať umelé oplodnenie s predimplantačnou genetickou disgnostikou embryí. (vyšetrenie embrya pred vložením do maternice)

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý večer! V novembri sa mi narodila dcérka všetko prebiehalo všetko v poriadku. 8.1.2017som dostala prvú menstruaciu a mala som ju do 12.1. A 13.1.-15.1 sme mali styk a 15.1.večer som znova spinila a od 15.1.doteraz stále a stale spinim. Bolesti nemam.Môžte.mi povedať ci je to v poriadku alebo sa mám obavat? A... (viac)

Eva Mihalikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa výsledku gynekologického vyšetrenia Vám lekár odporučí/neodporučí vloženie vnútromaternicového telieska.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý večer! V novembri sa mi narodila dcérka všetko prebiehalo všetko v poriadku. 8.1.2017som dostala prvú menstruaciu a mala som ju do 12.1. A 13.1.-15.1 sme mali styk a 15.1.večer som znova spinila a od 15.1.doteraz stále a stale spinim. Bolesti nemam.Môžte.mi povedať ci je to v poriadku alebo sa mám obavat?... (viac)

Eva Mihalikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie, bez neho nie je možné stanoviť príčimu špinenia.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na záver vyšetrenia spermiogramu mojho manžela - najma na tu morfologiu a či je možné prirodzené otehotnenie, ak ja som v poriadku, hormonalny profil je ok. koncentracia: 27,3 mil/ml Motilia: 67 % rýchlo progres. : 38% pomaly progres. 29% Neprogres. 6% imobilne: 27% stupeň progresivity: 3... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kedže počet a pohyblivosť spermií je v norme je možné proridzené otehotnenie i keď s nižšou šancou vzhľadom k morfológii.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, mam 42 rokov a uz dvakrát som u Vas absolvovala IUI. Prvýkrát neuspesne, teraz cakam na výsledok z druhého. Chcela by som sa opytat, nakolko druhýkrát sme si s manzelom doslova vynutili IUI, aka je sanca v mojom veku na uspesnost tehotenstva tymto spôsobom. V zariadeni nas tlacia do IVF. Dakujem

Adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu podrobnú anemnézu, neviem sa jednoznačne vyjadriť ohľadom úspešnosti. Vzhľadom k veku je však úspešnosť nízka, oveľa väčšia šanca na otehotnenie je pomocou IVF.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, prosím Vás, chcela by som sa opýtať, v ktorom týždni tehotenstva práve som a v ktorý deň mi začína nový tehotenský týždeň. PM 27.11. a KET bol 13.12.2016. Ďakujem krásne.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, predpokladaný termín pôrodu je 31.8.2017 a dnes (8.2.2017) ste 10+6 týždeň tehotenstva (šiesty deň jedenásteho týždňa).

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, brala som asi dva mesiace Utrogestan na úpravu cyklu. V mesiacoch keď som ho brala mi menzes dorazila do 29-30 DC. Tento mesiac som už Utrogestan nebrala a čakala by som,že cyklus sa mi upravil,ale žiaľ, už som v 38DC a menzes nikde. Okrem toho mám prsia bolestivé na dotyk, sem tam biely hustejší... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je vhodné navštíviť gynekológa ohľadom ďalšieho postupu, zvážiť pravidelnú reguláciu cyklu gestagénmi (Utrogestan, Duphaston) event. antikocepciu. Na vylúčenie/potvrdenie tehotenosti odporúčam odber krvi na HCG.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry deň , prosím vás o radu akym spôsobom sa má vysadzovat Progesterón. Dňa 26.11.2016 sme podstúpili Ket a čakáme vďaka vám druhe bábätko, no počas prvého tehotenstva som užívala utrogestan ale teraz máme Progesterón 200 mg dva krát denne .Podľa môjho... (viac)

Zuzana Tomasova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte žiadne ťažkosti (špinenie, krvácanie...), stačí užívať Progesterone do ukončeného 12tt, potom ho postupne v priebehu pár dní vysadiť úplne. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, 23.11. Som bola u Vás na kryoembryotransfer momentálne som v 11tt +3. Od Vás som mala odporúčané užívať Progesterone 200mg 2x1 vaginálne do 12 tt. Dnes som však bola u svojho gynekológa a všimla som si že mi predpísal Progesterone ale len 100 mg ústne a odporučil... (viac)

Magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte žiadne ťažkosti (špinenie, krvácanie...), stačí užívať Progesterone do ukončeného 12tt, potom ho postupne v priebehu pár dní vysadiť úplne. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry den,pri realizovanom IVF sme mali 4 embrya. Prve tri dni sa vyvijali v poriadku (na treti den bolo jedno 10bunkove embryo, dve 8bunkove a jedno 7bunkove). Pri kontrole na piaty den sa zistilo, ze embrya spomaluju svoj rast (boli vo faze moruly), nasledne na siesty den embryolog zhodnotil, ze su nedostatocnej kvality a ziadne z embryi sa nemrazilo. Ake mohli byt... (viac)

Dia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príčinou môže byť nekvalitné vajíčko alebo spermia. Nepoznám bližšie Vašu anamnézu a výsledky vyšetrení (genetika, halosperm...), odporúčam Vám osobnú konzultáciu, je možné dohodnúť aj prítomnosť embryológa na konzultácii.

MUDr. Cuľbová Martina

IVF alebo najskôr zákrok? Dobrý deň,mám 38 rokov a v roku 2007 som u Vás podstúpila úspešne IVF /máme krásne dievčatko/.Plánujeme ešte jedno IVF ale 24.1.2017 po plánovanej kontrole u svojho gynekológa mám nález:6cm endometriálny polyp v obl.fundu uteru.... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred plánovaným IVF Vám odporúčam najskôr odstránenie polypu dutiny maternice.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry den. Som po druhom IVF formou PICSi vo Vasom centre. Opat neuspesne. Mam 37 rokov a moj problem je nizke AMH 0,19ng/ml v 07/2016 a 11/2016 0,81 ng/ml, PRL 8,24 ng/ml, progesteron 41,36, FSH 9,38, E2 256,9pml/l. Prirodzeny pocatie a porod 05/2013. Cyklus previdelny 24 dni, ale menstruacia slabsia uz len tri dni. Spermiogram partnera je OK. Geneticke vysetrenia su OK... (viac)

Misa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, najvhodnejšie by bolo objednať sa na konzultáciu, kde si preberieme doterajší priebeh liečby a zvážime možnosti ďalšieho postupu.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobry den.Mam otazocku.som tehotna podla hcg 2490 ale na pravej strane mam cystu 10cm,vytvoril sa mi este lken gestačny vak 2mm.moze to tehotenstvu niejak komplikovat?uzivala som 2 tyzdne duphaston,vcera mi pan lekar zmenil na utrogestan rano 3 a vecer 3 tobolky.nieje to vela?ako dlho to mozem takto uzivat?dakujem za odpoved.

vanesa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan stačí užívať 2x2 tobolky vaginálne. Cysta na vaječníku nemá vplyv na vyvíjajúce sa tehotenstvo, treba ju len pravidelne sledovať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Pekný deň, Absolvovala som u Vás v novembri druhé IVF, kde bol začiatok stimulacie 28.10 Decapeptylom a Gonal. Embryotranfer bol 14.11 a nasledne som uzivala Utrogestan 2x 2 vaginalne. Po zial negativnych vysledkoch krvi som ho vysadila. Teraz uzivam po odporucani mojej gynekologicky inofolic. Pocitujem momentalne navaly spojene s nadmernym potenim.... (viac)

Andrea Gildeinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bez podrobného vyšeternia neviem určiť príčinu Vašich ťažkostí. Určite však nesúvisia s absolvovanou stimuláciou. Navštívte prosím Vášho obvodného lekára a gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den prajem. Mam problem uz 17rokov s nepravidelnou a hlavne intenzivnou a dlhotrvajucou menstruaciou. Pravidelny cyklus som bohuzial mala len pri uzivani antikoncepcie alebo inej hormonalnej liecby. Nakolko sa s manzelom snazime uz 5 rokov o potomka. Nanestastie muzovi minuly rok zistili zhubny nador na semenniku, ktory mu nasledne vybrali. Momentalne manzel chodi... (viac)

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednajte sa prosím na vstupnú konzultáciu, kde Vám navrhneme postup a možnosti. Prineste si so sebou výsledky všetkých doteraz realizovaných vyšetrení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, rada by som sa opytala ci je nutne ukoncit dojcenie ak planujem kryoembryotransfer vo Vasom centre?Mam rocneho synceka ktoreho este dojčím,no cca v lete by som rada podstupila transfer ( zmrazene embrya mame). Menstruaciu zatial nemam,takze zrejme bude nutne ju vyvolat? ( Cyklus nebol ani pri prvom IVF kvoli PCO) Zaujima ma to,vzhladom na to či sa mam... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte menštruáciu ešte nie je možné plánovať KET. K plánovaniu KET je porebný pravidelný cyklus, preto Vám odporúčane počkať do ukončenia dojčenia.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň mala som v plane ísť k vám na KET tento mesiac užívať už dva roky duphaston vďaka nemu mám menstruaciu vždy do 4 dní tento mesiac som ale menštruáciu nedostala.stale mám pocit akoby som už išla dostať ale nič mešká mi už 5 deň a tehotná.test je... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodná je gynekologická kontrola u Vášho gynekológa alebo u nás.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň s manželom sa nám 4 roky nedarí otehotnieť on ma spermiogramy v poriadku ja mam hyperprolaktinemiu teraz mam pol roka lieky a prolaktín sa mi zlepšil. Uvažujeme nad umelým oplodnenim u vás a Chceli by sme vedieť čo je potrebné pred umelým oplodnenim ako máme postupovať. Ďakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednajte sa prosím na vstupnú konzultáciu prostredníctvom tel. čísel recepcie. Prineste si zo sebou výsledky doteraz realizovaných vyšetrení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, je možné sa u vás objednať na folikulometriu ,aj keď nie som vaša pacientka?

Misa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie.

MUDr. Cuľbová Matina PhD.

Dobri den chcela bisom vediet malasom potrat ale tabletkami mi dali blisko maternice a po dvoch hodinach som mala spontani potrat a kedi mozem otehotniet dakujem

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ďalšie tehotenstvo Vám doporučujem najskôr o 3 mesiace.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcela by som sa opytat. Na hormonalnom profile mi nasli vysoky prolaktin 32. Chcem sa opytat, ze ci sa odporucate pred novym IVF cyklom najprv preliecit. Mam za sebou 4 x neuspesny embryo transfer. dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže uvedená hodnota nie je až taká vysoká, odporúčala by som ju skontrolovať o 2 - 3 mesiace. Pri pretrvávaní alebo zvyšovaní hladiny nasadiť liečbu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa informovať. 31.5.2016 som potratila bol to MA v 20. týždni. Bola som na hematológii a mi zistili mutáciu génu PAI-1 4G/5G heterozygot slabý marker trombofílie, predstavuje relatívne nízke riziko trombot. komplikácii / skôr trombot. komplikácie v kombinácii s... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom k anamnéze je vhodné navštíviť gynekológa aj hematológa čo najskôr.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, v blizkej dobe u vás v centre plánujeme absolvovať KET. Stále však dojčím prve "vaše" dieťatko. Je dojčenie prekážka? dá sa aj s nim absolvovať KET, resp. či má nejaký negatívny vplyv na uhniezdenie embrya. dakujem

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, samotné dojčenie nie je prekážkou plánovania KET, často však počas dojčenia nie je ustálený cyklus, čo môže robiť problém pri jeho naplánovaní. Ohľadom plánovania KET nás prosím kontaktujte osobne alebo telefonicky.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som v 10.týždni tehotenstva a pred rokom som mala missed abortion v 12.týždni. Mám 36 rokov, dve deti. Môj gynekológ mi preto predpísal Clexane - 0,4, ako prevenciu prípadného missed. Budem ho užívať do 16. týždňa. Nie je to zbytočné, už po prvom potrate? Ďakujem za... (viac)

Andrea Huňová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aplikácia injekcií Clexane v tejto tehotnosti nemôže uškodiť, môže len napomôcť predísť opakovaniu missed ab.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den , chcem sa spytat, vo stvrtok som bola na krvi po ket, 14 den po zakroku a 4tt+4 od posledneho cyklu, vklad bol na 19 den, namerali mi hcg 28. V pondelok musim ist na dalsiu krv . Je to velmi zle hcg? Dakujem vam za odpoved.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedená hodnota HCG 14. deň po KET je nízka. Môže sa jednať o zle sa vyvýjajúce tehotenstvo (biochemická gravidita) event. mimomaternicové tehotenstvo. Je potrebné odsledovať ďalší vývoj HCG s odstupom pár dní.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň,chcel by som sa Vás opýtať,mame s manželkou taký problém. Už dvakrát potratila vždy 23t(chlapec) a 24 týžden (dievča)..Teraz zase čakáme babo a bojíme sa že to bude zase takto. Davaju teraz viac nanu pozor je teraz v 21 tyždni a ju dali podšiť..Keď prišla na prijem ju... (viac)

Martin

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ťažko sa mi k Vašej otázke vyjadruje, keď nepoznám Vašu celkovú anamnézu a príčiny predchádzajúcich dvoch potratov (infekčné? genetické?...). Odporúčam Vám obrátiť sa na perinatologické centrum v mieste bydliska.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň Priatelka podstupila ET včasnej blastocysti(5 den kultivacia) a hned druhy deň dostala teploty znizovala paralenom kazdych 8 hod. ale po 3hod. teplota stupla vzdy pohybovala sa okolo 38.1 stupňov a vecer sa zvisila na 38.5 znizovala ju zabalami lebo paralen este nemohla a ked si ho uz mohla dat tak teplota klesla na 37.2 a uz sa nevratila a druhy den... (viac)

Radoslav

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prekonaná viróza môže ale aj nemusí mať vplyv na včasné tehotenstvo. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová

Dobri deň chcela by som sa opitat bola som v 6 tyzdny a 5 dni tehotná a mala som samovolni potrat 11.1.17a dnes somsi urobila test clearblue a je pozitívni čo-to znamená môžem hnet aj otehotnieť ďakujem

Maria 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pozitivita močového tehotenského testu mohla byť spôsobená ešte pozostatkom tehotenského hormónu vo vašom tele po potrate. Odporúčam vám odber krvi na HCG a ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, navštevujem Vaše sanatórium a chcela by som sa opýtať: Beriem Clostylbegit od 3-7dňa MC a potom lekárom stanoveným dňom aj Duphaston 10 dní. Ale posledné dva cykly som aj napriek úprave MC týmto liekom dostala menštruáciu o 4 dní skôr. Je to v poriadku ak... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ bol nasadený Duphaston až po ovulácii (podľa našej ordinácie), menštruácia by nemala prísť skôr ako po jeho vysadení. Ak to tak nie je vo vašom prípade, upozornite nás na to pri najbližšej návšteve.

MUDr. Martina Cuľbová

Chcem sa opýtať, bola som na konzultácii ohľadom IUI, zhodou okolnosti na 8DC, vtedy mi doktorka namerala 11mm folikul, dohodli sme sa, že prídem na 13 deň na kontrolné sono a po folikuloch nebolo ani stopy, je možná takáto skorá ovulácia?

erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ťažko sa mi k vašej otázke vyjadruje, keďže nemám kompletné informácie. Teoreticky mohol folikul atrofovať (zaniknúť), alebo tak rýchlo dozrel a došlo k ovulácii.

MUDr. Cuľbová Martina

Chcem sa opýtať či je možné po zákroku IUI dôjsť k mimomaternicovemu tehotenstvu? Myslela som,že sa spermie vstrekuju cez krcok priamo do maternice.Som už po jednom mimomaternicovom tehotenstve.Dakujem za odpoveď.

Iva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aj keď vstrekujeme spermie pri inseminácii do maternice, spermia musí doputovať do vajíčkovodu, pretože k oplodneniu vajíčka dochádza vo vajíčkovode. Embryo potom putuje 5 dní, kým sa uchytí v maternici. Pokiaľ je vo vajíčkovode nejaká prekážka, môže dôjsť k tomu, že sa embryo uchytí vo vajíčkovode.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, mám 38 rokov, absolvovala som u vás 1x úspešné IVF, už dlhšie mám problém s nepravidelnou menštruáciou, ktorá mi začína špinením od cca 21dňa ktoré trvá asi 5-6dní potom dostanem menštruáciu ktorá trvá cca... (viac)

Ľubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, okrem antikoncepcie je ešte možné predmenštruačné špinenie riešiť nasadením gestagénov v druhej fáze cyklu (Duphaston).

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, mám dokázanú špecifickú celulárnu odpoveď voči spermiám partnera stredne ťažkeho stupňa. Mala som aj voči trofoblastu, ale vplyvom medrolu sa to dalo do normálu. Medrol beriem 3. Mesiac a máme nakázanú kondómovú ochanu po celý čas. Rada by som sa... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je možné plánovať insemináciu aj pri potvrdenej špecifickej celulárnej odpovedi voči spermiám. Vzhľadom k tomu, že ste už boli tehotná (po spontánnej koncepcii), nepredpokladám, že celulárna odpoveď voči spermiám má závažný charakter.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den, chcela by som sa opytat, v ramci reprodukcnej imunologie mi boli zistene protilatky proti spermiam, vysetrenim z krvi. Chceme absolvovat IVF, avsak imunologicka ma prehovara, aby sme sli este na vysetrenie protilatok v ovulacnom hliene. Odovodnila to skutocnostou, ze v pripade, ze by boli protilatky proti spermiam potvrdene, je postup pri IVF trosku iny, vraj... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobý deň, pred plánovaným IVF nie je potrebné realizovať vyšetrenie protilátok v ovulačnom hliene. Stačí si priniesť výsledok hladiny protilátok z krvi.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, chcem Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc, keďže neviem ako, a kedy mám prestať užívať Utrogestan.Nie je mi jasné ako sa týždne tehotenstva počítajú, keďže každý lekár (u nás) to ráta po svojom. Som Vaša pacientka, posledná menštruácia bola... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes 31.1.2017 ste práve ukončili 13.týždeň tehotenstva, termín pôrodu máte 8.8.2017. Z uvedeného vyplýva, že Utrogestan môžete pokojne vysadiť (ak ste tak už neurobili), pár dní užívajte vaginálne 1 tabletku večer, až vysadíte úplne.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den. Plne kojim 3mes.dcerku na požiadanie,aj v noci. Napriek tomu krvacam pomerne silno 2x mesacne po 5-7dni,vychadza to na cca kazdy 14ty den.V podstate len jeden tyzden v mesiaci si "oddychnem".Porod a sestonedelie prebehlo v pohode. Na kontrole-odbery a sono bolo vsetko o.k.,dr.povedala,ze sliznica je nizka a nic nenasvedcuje blížiacej sa... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, z vyšetrení je vhodné ultrasonografické vyšetrenie, ktoré ste už absolvovala. Pokiaľ pravidelne dojčíte, zrejme sa nejedná o ovulačné krvácanie. Liečba je možná hormonálna.

MUDr. Martina Cuľbová

prosím Vás veľmi pekne,bol mi predpísaný liek FEMOSTON1/10 má tento liek aj antikoncepčné účinky?ďakujem za odpoveď.

iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Femoston sa predpisuje ženám s predčasným vaječníkovým zlyhávaním alebo pri ťažkostiach po prechode. Nepoužíva sa ako antikoncepcia.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, už rok sa nám nedarí otehotnieť a rozmýšľame nad vašim centrom.Chcem sa opýtať či v rámci vyšetrenia páru testujete u ženy z krvi aj funkciu štítnej žľazy,keďže tá má vraj tiež veľký vplyv na otehotnenie.Ďakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, medziu základné vyšetrenia ženy, ktoré realizujeme hneď pri prvej návšteve nášho centra patrí aj vyšetrenie funkcie štítnej žľazy. Tešíme sa na Vašu návštevu.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či už môžem vysadiť Progesteron, ET bol 20.11.2016.Môžem vysadiť zo dňa na deň,alebo znižovať dávku postupne? Ku svojej gyn.idem do poradne až 15.2.Ďakujem za odpoveď.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Progesteron sa vysadzuje postupne v priebehu 12tt.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den, rada by som sa opytala na farbenie vlasov. Som v 1. trimestri, je to bezpecne pre babatko? Dakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. farbenie vlasov v tehotenstve je bezpečné.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den.da sa pri takomto spermiograme otehotniet prirodzenou cestou ejakulat-3ml skvapalneny mikroskopicky-5mil spermii v 1ml,20% s pohybl a+b,menej na 20%norm morfologie.Az to nieje dobry spermiogram pomohlo by mu uzivat vitaminy E-400 a folandrol?dakujem za odpoved

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedené hodnoty spermiogramu sú čo sa týka počtu aj pohyblivosti pod normu, je potrebné nasadiť partnerovi vitamíny (napr. C, E, zinok, selén, Tribulis...) a skontrolovať spermiogram o 2-3 mesiace. Pri pretrvávaní takýchto patologických hodnôt je indikované umelé oplodnenie.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den som hospitalizovana pre silne krvacanie som po ket transfere.dva dni mi davali infuzie teraz mam stale hnede spinenie ale uz mi nic nedavaju iba si vkladam progesteron 3x1.trapia ma silne bolesti bruska cez den aj v noci...cim mozu byt sposobene?su to bolesti dost silne

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aj Progesteron samotný môže spôsobovať napätie v podbrušku aj v prsníkoch, tiež pocit nafúknutia. Bolesti podbruška môže vyvolať aj prebiehajúci spontánny potrat. Liečebný postup závisí od ultrazvukového nálezu a hodnoty krvného tehotenského testu. Držíme palce

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, chcem sa opýtat ako sa sleduje,popripade lieči inzulinova rezistencia v pripade otehotnenia,kedze tbl metfogamma sa v tehotnosti neodporučaju.dakujem

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, inzulínová rezistencia samotná sa v tehotenstve nelieči, pokiaľ je však prítomná aj zvýšená hladina cukru v krvi, liečba v tehotenstve prebieha pomocou inzulínu - podľa odporúčania diabetológa.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den , prosim o vysvetlenie ohladom tohto lieku ako posobi na organizmus zeny . Bol mi nasadeny kvoli nepravidelnemu cyklu (asi 10 rokov som brala antikoncepciu na upravu cyklu a po vysedeni som mala s cyklom este vacsi problem ako pred HAK, asi mesiac som mala vkuse spinenie ktore nevedelo skoncit , gynekolog mi predpisal Norethisteron a o mesiac sa odohralo to iste... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Duphaston sa používa na reguláciu menštruačného cyklu, nepodporuje však ovuláciu. V prípade, že ovuláciu nemáte a snažíte sa o dieťatko, bude potrebné nasadiť na začiatku cyklu aj liek podporujúci dozrievanie vajíčok (Clostilbegyt). V prípade záujmu sa prosím objednajte na konzultáciu a vyšetrenia do nášho centra.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, rada by som sa spýtala na užívanie duphastonu. Bola som u lekárky kôli špineniu v tehotenstve v 5tt, špinenie trvalo 2 dni, lekárka mi nasadila 2x1 duphaston a 3x1 ascorutin. O týždeň som bola u svojho gynekológa, ktorý mi povedal, že nie je zástancom užívania... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Acsorutin môžete bez obáv vysadiť, v Duphastone odporúčam pokračovať do 12tt.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den, chcela by som sa informovat, ci nema vplyv na uchytenie embrya aj fakt, ked som chudokrvna a mam hustu krv. Vopred dakujem za odpoved. Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, chudokrvnosť nemá vplyv na uchytenie embrya. Pri hematológom potvrdenej zvýšenej krvnej zrážanlivosti je nutná hematologická liečba od začiatku tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobry den.na ultrazvuku babo zaostava rastovo o tyzden.prestava sa vyvyjat?

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám bližšie údaje, neviem sa k tejto otázke vyjadriť. Opýtajte sa svojho gynekológa.

MUDr. Martina Cuľbová

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či sa dá zistiť kvalita vajíčok napr. biopsiou alebo nejako inak. Mám 37 rokov a keďže máme za sebou niekoľko neúspešných ivf, kedy neprišlo ani ku vkladu, naskytá sa mi otázka kvality vajíčok. Ostatné vyšetrenia moje i... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kvalitu vajíčok môže posúdiť embryológ na základe mikroskopického vyšetrenia v deň odberu vajíčok a na základe sledovania včasného sledovania embryí. Konzultujte embryológa v cemntre, v ktorom ste absolvovali IVF.

MUdr. Martina Cuľbová
Kľúčové slová: kvalita vajíčok

Dobrý deň,plánujeme iui, menstruaciu očakávam okolo 16.1.2017 ale od dnes už špinim/,hnedasty vytok krvi/spinenie sa u mňa objavuje už dlhší čas,lekár povedal že je to normálne.Moja otazka znie ak špinim pred ms, menstruacny cyklus začína dňom spinenia alebo až keď sa spusti krvacanie?nakolko... (viac)

MARTINA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prvý deň cyklu je prvý deň silnejšieho krvácania.

MUDr. Martina Cuľbová
Kľúčové slová: prvý deň cyklu

Dobry den, Prosim vas, som v 7tt, avsak v 6tt som bola hospitalizovana s masivnym krvacanim, ale uz to ustalo. V prepustacej sprave mam nasledovne: kontrola TVS, in utero vit. grav. GS 18 mm YS ➕ EP ➕ hematom nedifer. Prosim co znamena hematom nedifer? Este stale spinim, malo, tmavohnedo. Len 3 dni som doma po hospitalizacii, takze este mozno krvacanie odznieva.. A... (viac)

Ika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v správe máte uvedené, že na ultrazvuku nebola viditeľná krvná zrazenina. V zhľadom k anamnéze špinenia je určite vhodné telesné šetrenie sa.

MUDr. Martina Cuľbová
Kľúčové slová: krvácanie v tehotenstve

Dobrý deň, som v 17.TT, môj gynekológ mi odporučil Prenatálny ultrazvuk v 20 TT u MUDr. Grochala, chodím aj k Vám na ultrazvuk, chcela by som sa spýtať,či je potrebné sa objednať k MUDr. Grochalovi, alebo či sa dá spraviť aj u Vás Prenatálny ultrazvuk. Na ďalší ultrazvuk v 20... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ide o rovnaké vyšetrenie u rôznych lekárov.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, prosim vas o radu menstruaciu som dostala po inseminacii hned ako mi povedaly ze niesom tehotna, bola to normalna menstruacia. Po mensrruacii mi prisla ovulacia ale na 6den ovalacie som zacala spinit a nasledne sa mi spustila krv ako pri normalne menstruacii a trvalo to 5dni. Dakujem predem za odpoved

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvedený nález môže byť v medziach normy.

MUDr. Igor Bornay
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
MACS - magneticky aktivovaná separácia buniek

Aktuality

2017-02-15

MACS - magneticky aktivovaná separácia buniek

V Sanatóriu Helios ponúkame párom novú metódu výberu spermií - MACS.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
