Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, 9.6. som podstupila u Vas inseminaciu, zial neuspesne. Tento mesiac ju podstupime znova. Rada by som sa opytala, ake bude nasledne riesenie. Na sedeni sme sa dohodli ze to skusime 2 krat a ak sa nepodari, pojdeme na umele oplodnenie. Bolo by mozne umele oplodnenie absolvovat hned v auguste, alebo tomu predchadza este nejaka hormonalna liecba. Kedy si mam... (viac)

Dagmar Gazíková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred požiadaním poisťovne o úhradu IVF u Vás je potrebné zrealizovať ešte jedenkrát IUI a kontrolný spermiogram partnera, inak by poisťovňa žiadosť neschválila.  Naplánovanie inseminácie aj pohovor IVF je možné zrealizovať v jeden deň, treba sa však objednať prostredníctvom recepcie na konzultáciu 10.-11. deň cyklu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň,aká je šanca že by som bola tehotná po IVF prvý pokus,ale z krvi mi povedali že je to negatívne ale zatiaľ menstruacia neprišla.Moze byt že by sa ten výsledok zmenil?Len som začala špiniť.Mam 16den po IVF.Dakujem.

Evka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade, že krvný tehotenský test bol negatívny, znamená to, že nie ste tehotná. Menštruácia by sa mala dostaviť pár dní po vysadení Utrogestanu/Duphastonu....

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcela by som sa spytat zistila som, ze som tehotna v 5 tyzdni zacala som uzivat duphaston 2x1 tabletku denne 10 dni za mesiac ako si ho mam davkovat v tehotenstve? chcela by som predist potratu uz som Ich Mala 2... Dakujem

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v tehotenstve sa Duphaston zvyčajne užíva nepretržite v dávke 2x1 tableta denne do ukončeného 12. týždňa. Samozrejme o presnom postupe sa treba poradiť s Vašim obvodným gynekológom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý ďeň, v prvom rade by som sa chcela zo srdca poďakovať celému tímu. Som úspešne po prvom IVF a práve mi prebieha 8my tyždeň tehotenstva. Od stimulácie som ostala na PN, robím čašníčku a nechcem nič riskovať. Zatiaľ prebieha všetko v poriadku. Chcem sa spýtať, či po 12tom... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ohľadom termínu pôrodu nás prosím kontaktujte telefonicky alebo mailom. Plávanie v tehotenstve síce prospešné je, no v náchylnosť na vznik infekcií je vyššia. Určite sa treba vyhýbať bazénom s teplou vodou. Čo sa týka pohybovej aktivity, vhodné sú cviky určené pre tehotené ženy.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den mam za sebou neuspesne et a som dohodnuta z doktorkou ze mozem podstupit ket nasledujuci ciklus no nakolko bez pomoci nemam menzes bol mi predpisany duphastom vlastne mi bolo vypocitany od doktorky 16 den od posledneho menzesu zacat ho brat 2krat dene kedy by som asi mala ocakavat menzes ? Za skoru odpoved vopred dakujem

Ela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, menštruácia by sa mala dostaviť do týždňa po doužívaní Duphastonu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať: Som po umelom oplodnení v 4-5. týždni tehotenstva. Užívam, teda vkladám si utrogestan 3x denne po 2 tabletky. Je potrebné užívať aj nejaké vitamíny ako kyselinu listovú, zinok a iné.....? Čo by ste odporučili? Ďakujem

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užívanie rôznych vitamínov v tehotenstve nie je nutné, pokiaľ máte pestrú stravu. Môžete užívať kyselinu listovú.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, mám za sebou 3 potraty, z toho prvý bol v 6 mesiaci tehotenstva kvôli náhlemu vysokému tlaku. Ďalšie 2 boli zaml. potraty. Manželov spermiogram bol v poriadku. Prosím Vás odporúčali by ste nám genetické testy? Bojím sa ich, mohli by ukázať, že s manželom už... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ideálne by bolo objednať sa na konzultáciu kde si vysvetlíme možnosti.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opytat, ci moze mat zena v tehotenstve pri dvojickach po IVF orgazmus, ci to nemoze poskodit babätka alebo vzniknut nejake problemy . Som uz v 2 trimestri doteraz sme boli bez . Dakujem za odpoved

Xx

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte ťažkosti (nekrvácate, nešpiníte, nemáte bolesti...) tak môžete žiť pohlavným životom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, ešte len začíname prvú fázu IVF, t.j. štvrtý deň beriem tabletky Provera. Dnes (19DC) som mala slabé (nečakané) krvácanie. Je to v poriadku? Ďakujem za odpoveď.

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, je to normálne. V prípade, že je krvácanie naozaj slabé pokračujte v užívaní tabliet Provera podľa vopred stanoveného rozpisu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či by po 1. Missed abortion nebolo vhodné spraviť vyšetrenie zrážanlivosti krvi na odhalenie možnej poruchy - trombofílie. V mojom prípade bola v 8. týždni už preukázaná srdcová akcia plodu. Následne (zrejme v 9. týždni) bol rast plodu... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Potraty v 1. trimestri sú veľmi časté. Viac ako polovica z nich vzniká z genetických príčin. Špecializované vyšetrenia sú za štandardných okolností odporúčané až po 2-3 potratoch. Dlhodobé užívanie Duphastonu na reguláciu menštruačného cyklu potraty nespôsobuje.

MUDr. Igor Bornay

dobrý den, uz dlhsie ma trapili problemy s travenim brala som aj antibiotika na zapal yaludka a helikobaktera v zaludku koncom decembra po dobrati mi bolo stale zle ale vzsledkz vychadzali v poriadku, medzitým som otehotnela a rozhodla som sa pre kompletnz odber krvi ohladom travenia u jedneho internistu a vysledkz vysli ye ma toxoplazmozu, nepovedal mi k... (viac)

mama

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade podozrenia na toxoplazmovú infekciu v gravidite odporúčam vyšetrenie na infektologickej ambulancii.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, mám otázočku...som po odbere vajíčok a teraz beriem vaginálne tablety utrogestan. Chem sa opýtať ak pôjdem na vklad oplodneného embria mám si tie tablety ráno aj tak vložiť alebo nie...

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V deň vkladu embrya si Utrogestan ráno do pošvy nezavádzajte. Vložíte ho až po embryotransfere.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den,som v 7tt tehitenstva.ked som bola v 6. zacala som slabunko krvacat.len na papieri. sla som na pohotovost.tam mi nezistili nic take.tak som sla domov s duphastonom 1x1tbl a magnezium vecer.plod bol velky na scvoj tyzden aj akcia srdiecka. do troch dni to spknenie bolo len tak raz za den.ale poobede na toaletnom papieri cerstva krv.sla som k mojmu gynekologovi.na... (viac)

zuzana b

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Gestagény (Duphaston, progesterónové injekcie) sú používané aj v prípadoch nízkej hladiny progesterónu u hroziaceho potratu. Sú podávané perorálne aj injekčne. Injekčný progesterón v depotnej fome má v porovnaní s perorálnym predĺžený účinok. Nepoznám presný druh injekcií ktoré Vám podal Váš lekár. Predpokladám však, že Vám poskytol odporúčania ohľadom  ďalšieho postupu. Dávku Duphastonu by som na Vašom mieste svojvoľne nezvyšoval. Krvácanie môže prestať kedykoľvek avšak predpovedať kedy presne je žiaľ nemožné. Ako podporná liečba je odporúčané telesné šetrenie (PN), zákaz pohlavného styku a zdravá životospráva.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. S manželom máme u vás všetky výsledky v poriadku, boli sme dokonca aj na genetickom vyšetrení a aj to je OK. Chcem sa opýtať, či je možné vyšetriť kvalitu vajíčok aj bez toho, aby som išla na IVF? Boli by sme samoplatcovia. Ďakujem.

Beáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vajíčko nie je viditeľné ultrazvukom a bez pomoci IVF nie je možné kvalitu vajíčka zhodnotiť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, standardne (ak nie su problemy) by sa ako casto malo chodit na kontroly pocas tehotenstva? Moze sa robit ultrazvuk aj kazdy mesiac alebo aj castejsie ci radsej nie?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ultrazvuk v prípade potreby je možné realizovať aj každý mesiac. Ultrazvuk je pre vývoj dieťatka neškodný, kontroly sú plánované individuálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa Vas velmi pekne opytat... Moje cykly boli vzdy dlhe...36-40dnove.... Podla ovulacnych testov ovulujem...vzdy tak 16dni pred zaciatkom dalsej menstruacie...co je ok...ale mna zaujima ta prva cast cyklu...ktora je velmi dlha...ovulujem AZ na 23-25ty den co sa mi zda velmi neskoro...na internete som sa docitala kadeco o "starom vajicku"... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ovuláciu môžete mať kľudne aj neskôr. Je to možné potvrdiť ultrazvukom cca na 20. deň cyklu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň chcem sa vás spytat bola som na sone a minuly tyzden v stredu mi napisali pravy vajecnik velkost folikulu 1 cm a druhy mal 0.55 a teraz tyzden po je pravy prazdny a lavy velkost 1.6 co sa mi zda dost vsak to akoby som mala dve ovulacie ? Ďakujem za odpoveď

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, niektoré folikuly v priebehu cyklu začnú rásť a nedozrejú alebo neprasknú. Je to úplne normálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň chcela by som sa Vás opýtať moja kolegyna sa pripravuje na vkladanie embrii a vklada si vaginalne tabletky utrogestan. Može mať pohlavný styk či je to nehygienicke Ďakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deń, pri užívaní Utrogestanu je možné mať pohlavný styk.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, som v prebiehajucom 8.tt po ket a uz 3 tyzdne stale spinim, niekedy viac, niekedy menej. Ultrazvuk pred 5 dnami bol v poriadku, srdiecko uz bilo. Beriem este progesteron. Bolo by dobre mat castejsie kontroly usg kvoli tomu spineniu alebo nie? Co mam robit?

z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ultrazvukové kontroly závisia od ultrazvukového nálezu. Pri pretrvávajúcom špinení sú častejšie kontroly vhodné.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, vďaka Vám som v 11tt a veľmi sme Vám zato vďačná. Uživam Utrogestan. Mám ho užívať do 12tt. Chcela by som sa spýtať, či ho môžem vysadiť zo dňa na deň alebo je potrebné raz za čas ho užívať? Ďakujem za odpoveď.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan vysadzujeme postupne, to znamená, že pár dní vložíte 2x1, 1x1 a nakoniec ho vysadíte úplne. Prajeme príjemné tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, už druhý mesiac užívam proveru na úpravu menštruačného cyklu. Ani po užití druhého balenia som nedostala do dvoch dní menštruáciu. Druhé balenie som doužívala 17.6.2016. Kedy mám začať brať tretie balenie? Ďakujem.

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po dobratí Provery by sa mala menštruácia spustiť do piatich dní. Podľa charakteru menzes naplánuje užívanie tretieho balenia.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Mam 30 rokov, som bezdetna. V septembri 2015 mi bola laparoskopicky odstranena endometr. cysta z laveho vajecnika, ktora sa vsak uz v novembri 2015 zacala objavovat opat. Zaciatkom juna 2016, nakolko sa cysta pomaly zvacsovala po kazdom menzese, som podstupila opat LSK, pri ktorej mi boli odstranene aj zrasty a doktor vykonal... (viac)

Ludmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , možností  riešenia  Vášho problému  je viac. Osobne  by  som  na  vašom mieste  volila  dočasnú liečbu GNRH  analogmi / napr. Diphereline/ - t.j.  vyvolanie  umelého prechodu. Takáto  liečba  nemá  vplyv  na  zrážanlivosť  krvi -  nezvyšuje  riziko tromboembolizmu.  Po  liečbe / cca 6  mesačnej/  je  vhodné  prejsť  na  kombinovanú COC   s nízkym  estrogenom  alebo Visanne. Varixy nie  sú  kontraindikáciou  užívania  ani  jednej, pri  dodržaní  režimových opatrení /  pitný  režim , zabránenie imobilizácie, pohyb../ treba  si  uvedomiť , že  endometrioza  je  progresívne  ochorenie , ktoré  Vám  bez liečby môže  v priebehu niekoĺkých  rokov  zničiť  vaječníkovú  rezervu. Endometriotické  cysty  zvyknú  recidivovať.  Je  možné  uvažovať  aj  o  tzv.  fertilizačnej poistke  - t.j.   zamrazení  vajíčok  do  doby  kým  nebudete  mať  partnera  s ktorým si prajete otehotnieť. Váš nález totiž už  teraz  signalizuje predpoklad  liečby IVF. V prípade záujmu o bližšie informácie  sa objednajte  na konzultáciu  v našom  zariadení. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať kde mám skladovať Diphereline keď budem na dovolenke v Taliansku? Mám ho dať do chladničky alebo stačí izbová teplota. Ďakujem za odpoveď

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  Dipherelin  je postačujúce  uskladnovať  pri  izbovej  teplote /  do 25  st. C./

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 21 tt a po kult. stere mi pani doktorka predpísala Macmiror 200 mg každých 8 hod 1 tabletku a tiež Gyno- Pevaryl 150 Combipack. Chcela by som vedieť či dané lieky sa môžu užívať počas tehotenstva a či nie sú nebezpečné pre bábätko. Bol mi zistený zlatý stafylokok a... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  ak  sa  jedná  o  nález  z  kultivácie  pošvy, osobne  by  som  uprednostnila   Macmirorové  vaginálne  čípky  alebo  krém.pôsobia  totiž  najviac  lokálne.  Skúste  sa  o  tejto možnosti poradiť  s vašou  gynekologičkou.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobre ranko. Chcem sa Vas opytat ci je mozne objednat sa k Vam na osobny ultrazvuk? K mojmu dr. Idem az o 3t na kontrolu. Som 10tt+2 a moje tehu priznaky za sebou akoby zavreli dvere. Co mi Je velmi cudne, nakolko mi byva velmi zle cele dni a od soboty nic. Mam strach o dietatko velmi :( Dufam, ze je vsetko v poriadku. Dakujem za odp.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  na  ultrazvukové  vyšetrenie  sa  môžete  objednať  cez  recepciu. Nepotrebujete žiadny   odosielajúci lístok.  Cena  takéhoto  vyšetrenia  je 16,50  Eura.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den moj plod sa objavil az v 8tt a ma iba 2mm myslite si ze je este mozne aby dobehol velkost prislusnu danemu tyzdnu.

Dagmara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je  dôležité  urobiť  kontrolné  meranie cca po týždni   až 10  dńoch , ak  plod  podrastie   je to  dobré  znamenie  a  je pravdepodobné , že  ste  len otehotnela  neskôr  ako  svedčí  vaša   posledná  menzes. Ak sa plod   nebude  vyvíjať  dalej , a   na kontrolnom  ultrazvuku   nebude  akcia  srdiečka , bude  to  znamenať  diagnozu  zamlčaného potratu.  Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

prosim da sa agolutin aplikovat aj do brucha

KETRIN

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Agolutin  je  určený  na intramuskulárne podanie. Tj. musí  sa  pichať  len do  svalu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aké máme percento úspešnosti tehotenstva pri nasledovnom manželovom spermiograme: počet spermií 75,4 počet leukocytov 0,00 vitalita spermií 51,79 integrita akroz. sp. 49,25 prítomnosť IAP 99,91 IgA priamy 5 IgG priamy 6 Máme za sebou 2 potraty (v 6tt a 10tt) a... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , len  na  základe  popísaných  parametrov  Vám  neviem  stanoviť  percento úspešnosti  otehotnenia. Zdá  sa , že  manžel  má  vysokú  fragmentáciu  spermií  , čo môže  súvisieť  s opakovanými potratmi.  V prípade záujmu  sa  objedmnajte  na osobnú  konzultáciu  a  prineste   výsledok spermiogramu , podla   jeho  zhodnotenia  a  na základe Vášho  vyšetrenia  Vám  doporučíme  další postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim vas utorok 14.7 sme boli na KET a hned za 2 dni som chytila brusnu virozu, cely den som vracala a bolo mi zle, myslite ze to moze dako ovplyvnit vysledok? dakujem velmi pekne Nedavala som si ziadne lieky, len vodu som pila

Ada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  nie  je možné  predpokladať  aký  bol  vplyv  popísanej  virózy  na  uhniezdovanie  embrya. Pokračujte  dalej  v  utrogestane a užívajte  kys. listovú. Držím  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den! Chcem sa spytat, ak mam brat Clostilbegyt 2x denne, mam brat 2 tabl.vecer alebo 1rano a 1vecer? Dakujem

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vhodnejšie  je  dávku  rozdeliť - t.j. jednu  tabletku ráno  a  druhú  večer  približne v rovnaký  čas.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň V tomto cykle mi nebude realizovaný ET, ale budúci cyklus by mal byť KET. Chcela by som sa opýtať, či bude KET spoplatňovaný, keďže ET nebol? Ďakujem.

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v našom  centre  takýto  vklad  nehradíte.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Moje prvé tehotenstvo sa ukončilo zamlknutým potratom. Plod sa začal vyvíjať cca v 6-8tt. Pri predoperačných vyšetreniach mi bol zistený zvýšený bilirubín. Ak si dobre pamätám - konjugovaný bol cca 20μmol/l a celkový 30μmol/l. Mohlo to byť... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , zvýšená  hodnota  bilirubínu  nesúvisí  s diagnózou  zamĺknutého potratu. Takéto  zvýšenie  je pomerne  bežné  a pokial  nie  sú  zvýšené iné  pečenové  testy  nie  je  nebezpečné. O jeho kontrole  sa poradte  so  svojim obvodnym  všeobecným lekárom.

MUDr. Starovecká Katarína

Chcela som sa opýtať dnes som dostala menštruáciu a zajtra chcem ísť na výlet. Možem počas menštruácie vziať tabletku Norethisteron a ako často ju mám brat. A možem mat v Tom čase pohlavný styk?

Peta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Norethisteron   Vám  už  začatú  menzes  nezastaví. Minimálne  by  ste   dalej  špinila. Mimochodom  takýto liek  Vám  musí  predpísať  gynekolog  a  nemôžete  ho užívať  bez  lekárskeho  vyšetrenia!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať či tehotné môžu jesť plesňové syry.

KATKA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v tehotenstve  je  vhodné  sa  takýmto potravinám  radšej  vyhnúť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den v piatom tyzdni som bola v nemocnici so spinenim ktore ustalo po infuziach a nasadeni duphaston no o tyzden som silno krvacala jeden den zase hospitalizovana odvtedy mam uz tyzden stale spinenie hnede mam kludovy rezim lieky plod bol v poriadku aj srdiecko bylo ako dlhi to bude este trvat to spinenie co beriem aj duphaston netreba este nieco ine na liecbu.... (viac)

Júlia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte  v užívaní  Duphastonu , a môžete  si  v lekárni kúpiť  Ascorutin , ktorý  môžete užívať 3x1  kým  špiníte. samozrejme  dodržiavajte prísny kľudový  režim. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrí den pani doktorka pred tyzdnom a pol som mala s priatelom nechranený pohlavny styk viac krat za tyzden do mna ejakuoval a uz 3dni ma boli v podbrusku ako keby sa mala dostat menzes take pychanie chvilu to boli potom.prestane a opät zas zacne mozem byt tehotna mam aj bieli vytok. Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  vaše  problémy  určite nie  sú  spojené  so  začínajúcim  tehotenstvom, nakoľko  vám  zatiaľ  nemešká  menštruácia. Bolo  by  vhodné   zrealizovať   ultrazvukové  vyšetrenie  maternice  a  vaječníkov. Môže  sa  jednať  o  vaječníkovú  cystu  ktorá   spôsobuje  podobné  problémy. Navštívte  svojho  gynekologa.

MUDr. Starovecká Katarína

Výtok. Dobrý deň. Vďaka vám som v 33tt za čo som vám nesmierne vďačná. Počas celého tehotenstva mám žĺtkavý výtok kt. ani nesvrbí ani nepáli. Je to bežné v tehotenstve? Nemôže to uškodiť bábätku resp. pri pôrode?

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,

spomínaný  výtok  je  v  tehotenstve  pomerne  bežný  a  je  spôsobený  vysokou  hladinou  estrogenov   a  produkciou baktérii -  Lactobacillus  v pošve . Napriek  tomu  je  vhodné kontrolné  vaginálne  vyšetrenie  aj  so  skúškou pH.  Pri  takomto  vyšetrení   gynekolog  vylúči zápal ako inú  príčinu  výtoku.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň chcela by som sa informovať o tom že idem na prve KET a chcela by somm vedieť či by som mala brat aj volake vyzivove doplnky co mi trochu viac pripravia maternitu na prijatie vajicka alebo nieco co mi pomoze za skoru odpoved vopred dakujem

elena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  doporučujem  Vám pravidelne  užívať  kyselinu  listovú. Iná  špeciálna  príprava nie  je potrebná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.velmi by som vas chcela poprosit o radu.som po kete v 9.tyzdni tehotenstva.uz pred otehotnenim som mala problemy s travenim,ale teraz je to neznesitelne.brucho mam nafuknute ako v 5.mesiaci.najhorsie je to poobede a vecer a v noci.to uz su krce neznesitelne.pokusam sa pit vela vody,kontrolovat si stravu,lekar mi napisal passage,davam si espumisan,ale moc to... (viac)

jaroslava golanova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , spomínané  problémy  môže  spôsobovať  utrogestan  ktorý  užívate . Vzhľadom  na to, že  ste  už  v 9. týždni ,  a  vytvára  sa  placentácia ,  je  možné  ho pomaly  znížiť  až  vysadiť. Skúste  si  dať  len  dávku  2x1  na pár  dní  a  následne  ho  vysadte. problémy  by  sa  mali  zmierniť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som po 5 neuspesnych vkladoch.Teraz som bola chora a na ORL mi povedali, ze mam male atroficke mandle s mnozstvom krypt, s hnisavym povlakom. Chcem sa opytat, ci aj to by sa mohlo podielat na moznych neuspechoch ivf, ako mozny zdroj fokalnej infekcie, po poslednom ivf sa u mna rozbehla takisto infekcia, imunologicke vysetrenie /reprod./ bolo v poriadku.... (viac)

anka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , osobne  si  myslím , že pre  plánovanie  tehotestva  by  bolo  vhodné  problém  s  mandlami  vyriešiť. Aj  keď  nemôžem  povedať  , že  by  váš  stav  vyslovene  znižoval úspešnosť IVF , avšak môže  súvisieť  so  vznikom  infekcie   ktorú  spomínate. Tiež  v tehotenstve  by  chronický  zápal  mandlí  mohol  byť  problém.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa spytat pred necelymi dvomi rokmi som podstupila umele oplodnenie,prvy krat mi vlozili dve embrya druhy krat jedno a neujali sa.Doktor predtym vedel ze mam v sebe protilatky na spermie a docitala som sa,ze tieto protilatky dokazu zabit aj embryo tak nechapem postup preco mi nebolo najprv liecene protilatky a az potom umele oplodnenie.Vsetko stalo... (viac)

Darina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  dovolím  si  reagovať  na  niekoľko  vecí  vo  vašej  otázke. Prítomnosť  protilátok proti  spermiám   neovplyvňuje  úspešnosť  IVF a  teda  proces  uhniezdovania  embrya. Pokiaľ  sú  takéto  protilátky  u  Vás  zistené , nie  je  možné  ich  trvalo  odstrániť užívaním  napr. Prednisonu. Ak  by vo  vašom  tele  boli  pozitívne  protilátky  proti   štruktúram  placenty /  trofoblast/  bolo  by  naopak   užívanie  Prednisonu  po  vklade  embrya  vhodné.  Sama  hovoríte , že  bola  zistená  znížená  hodnota  AMH - 0,23.  Ide  o  meradlo  vaječníkovej  rezervy  a  vaša  hodnota  signalizuje  , že  je pomerne  malá. S tým  súvisí  nižšia  kvalita  vajíčok. Doporučujem  Vám  liečbu  pomocou IVF  a to  čo  najskôr.  V prípade  záujmu  sa   prosím objednajte v našom  zariadení - telefonicky alebo  mailom  na  vstupnú  konzultáciu , kde  Vám  podrobne  vysvetlíme  Váš  problém a  navrhneme liečebný postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Prosím Vás minulý týždeň v utorok som bola u hysteroskopii. Odvtedy som jemne špinila a však dnešným dňom krvácam už tretí deň. Menzes mám mať až o týždeň. Mám začať užívať lieky pred IUI a teraz neviem či toto krvácanie je menzes alebo... (viac)

Jaroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,    je  pomerne  bežné,  že  menzes  po  zákroku  aký  ste  mala  príde  o  niekoĺko  dní  skôr.  Ak  je  charakter  menštruačného  krvácania  typický -  môžete  začať  s užívaním  Clostilbegytu.  Ak  krvácate   inak  ako pri  menzes  je   vhodnejšie   počkať  s  plánovanou  stimuláciou  až  o  mesiac. Bez  Vášho  vyšetrenia /  krv + Uz/  Vám  nemôžem  jednoznačne  povedať   či  sa  jedná  už  o  prebiehajúcu  menzes. V prípade  záujmu  môžete  prísť  v pondelok  na  vyšetrenie kde  Vás  skontrolujeme  a  dohodneme  další postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,chcem sa opytat kedy dochadza k uhnrzneniu embryi ked boli zmrazene -5dnova kultivacia a ci je v poriadku ked ma od vkladu pobolieva tak ako keby som mala dostar menstruaciu a nie je skoro robit hcg na 8den a ake by malo byt hcg.Dakujem pekne

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň  ,  k  uhniezdovaniu  vloženého  embrya  dochádza   prakticky   v priebehu  najbližších  dní  po  vklade.  Pocity  ako pobolievanie  v podbruší  sú  pomerne  časté  a  neovplyvnujú  výsledok  IVF. Štandardne  doporučujeme  realizovať  krvný  HCG  test  na 14. den po  vklade. vtedy  je  ideálna  hodnota  celkového HCG  cca 800- 1500 Iu.

Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer. Chcem sa spýtať, sestre minulý týždeň v piatok ukázal digitálny test pozitívnosť 1-2tt.V pondelok ju hospitalizovali na gynekológii kde je podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo podľa ultrazvuku je 5+3 hodnotu hcg má 311. Ale je tam aj podozrenie na cistu na vajcovode. Môžme veriť... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  dĺžku  tehotenstva  počítame  v gynekologii  od  dátumu poslednej  menštrácie.  To znamená , že  ak  žene   mešká  menštruácia  týžden a má pozitívny  test , mala  by  sa  nachádzať  v 5. týždni  tehotenstva.  Pri  takomto  stave  by  mal  byť  v maternici  jasne  viditeľný  gestačný  vačok a  hodnota  HCG  je  viac  ako 1000 Iu.  Ak  u  vašej  sestry  nie  je  tehotenstvo  viditelné  v maternici , je  potrebné  realizovať  opakované   Uz  vyšetrenia  a  sledovanie  hodnoty  HCG  aby  bolo možné  posúdiť  či   sa  jedná  o mimomaternicové  tehotenstvo  - možno aj s  nutnosťou  operácie  alebo  len  včastné  tehotenstvo/  ak otehotnela  neskôr../

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer.Moja gynekologicka mi zistila priprehliadke,ze mam maternicu polozenu vzadu.vysvetlila mi,ze ejakulat nemusi vojst dnu pretoze poloha maternice je nizsie.vraj to je len o nahode.s manzelom.sa pokosusame o babatko pol roka a uvazujeme o navsteve vasho senatoria.alebo by ste odporucili este pol roka pockat?dakujem

Majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , otočenie  maternice   nijako významne štatisticky  neovplyvnuje   možnosť  otehotnenia.

Po pohlavnom   styku  je  doporučené  ostať pár  minút  ležať. Ak  sa  Vám   nedarí  otehotnieť môžete  sa  objednať  na  bezplatnú konzultáciu do nášho  centra, kde  Vám  realizujeme  základné  vyšetrenia a  poradíme  další postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer,chcem sa Vas spytat som v priprave na ivf od zajtra idem na PN(mam dost fyzicky namahavu pracu)len v praci nevedia oco sa jedna a ani nechcem aby vedeli vedia otom len moji najblizsi a mne moj gyn.povedal ked som sa ho pytala ze on tam musi napisat oco ide viete mi prosim Vas poradit aku diagnozu by tam mohol napisat dakujem velmi pekne za odpoved!!!

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  gynekolog  Vám   na PN  štandardne   napíše  diagnozu  N 97.9 -  čiže  ženská  neplodnosť  bližšie  nešpoecifikovaná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, s manzelom sme mali nechraneny intimny styk asi 3 dni po poslednej menstruacii , ktora bola 8.5.2016. Tento mesiac som menstruaciu nedostala,a nakolko mi zacalo byt po mesiaci zle a citila som,ze som otehotnela,tak som si spravila doma 13.6.2016 tehotensky test. Vysiel mi pozitivny /jedna silna a jedna slaba ciarocka/. Vcera som ale zacala slabo spinit hnedym... (viac)

Terézia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , spomínané  vyšetrenie  je  možné  kedykolvek  realizovať  v našom  zuariadení. Objednajte  sa  na   ultrazvukové  vyšetrenie  v ranných  hodinách - medzi 7.00-9.00. Podla  Uz  vyšetrenia  budeme  vedieť  povedať  , či  sa  jedná o  tehotenstvo. Ak  bude  potrebné  odoberieme  aj  krvné  testy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, ráta sa prvý deň ET, hneď po zákroku? 6.6. Som podstúpila ET a o 15 dní mám prísť do centra na krvné testy. Len neviem kedy, či 20 alebo 21. Ďakujem.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň 15.   den  po vklade  máte 21.6.2016 . Krvné  testy  štandardne  stanovujeme 14 .  alebo 15 .  den po ET.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa vam podakovat a vase pacientky povzbudit - vdaka vam sa nam narodil krasny zdravy chlapcek!Po 9tich rokoch snazenia, 3 cykloch a 3 neuspesnych vkladoch sa nam to podarilo!A vyplatilo sa! Zelam vela uspechov vo vasej praci, vdaka Bohu, ze existujete!

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Gratulujeme a prajeme  vela  zdravia  a  radosti!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Som v 20tt po 2 MA.Beriem Fraxi.,železo,magnezium 3x2,Utrogestan 2x2.Skoncila som v nemocnici po silnom tvrdnuti bruska cca 3-4x za hodinu.Dostala som 2x infuziu magnezia a pustili ma domov.V sprave z prijmu je krcek 2,5-2cm,otvorena na spicku prsta.V prepustacej krcek 4,8cm,p.p. labilna.Preco su rozmery tak rozdielne po 3dnoch hospitalizacie?Este nasli leziu... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dĺžka krčka je rozdielna nakoľko predpokladám, že prvý rozmer bol zistený vaginálnym palpačným vyšetrením a druhý sonograficky. Sonografické vyšetrenie je presnejšie. Pokiaľ má Váš krčok viac ako 2cm, riziko predčasného pôrodu je minimálne. Lézia na krčku s Vašim aktuálnym stavom nesúvisí. Tvrdnutie bruška u prvorodičiek je pomerne častým javom, pokiaľ sa pri ňom neskracuje krčok maternice nie je nebezpečné. Dopručujem Vám preventívne dodrživať kľudový režim, absenciu pohlavného styku a užívanie magnézium lacticum 3x1 tableta denne. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer.S manzelom sa uz pol roka pokusame o babatko,no nedari sa nam.Je pravda ze chodi na 10dni do prace a pitom je doma len 4dni,no posledny mesiac bol cely doma.Odporucali by ste navstevu senatoria uz teraz,alebo este pol roka pockat.moj.vek je 29a manzelov 28.dakujem

majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Za sterilné páry sú podľa WHO považované tie, ktoré v priebehu 12 mesiacov pravidelného nechráneného pohlavného styku nedosiahnu koncepciu. Konzultáciu v našom centre odporúčam absolvovať skôr v prípadoch zdravotných problémov, genetickej záťaže alebo vyššieho veku (ženy > 35 rokov).

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, chcem sa opytat skoncila som s uzivanim fraxiparinu som v 12 tt, bol mi dany od vas preventivne, nemam ziadne poruchy krvi ani trombofilne mutacie, ktore mi boli vysetrene na hematologii, je v poriadku, ze som ho uz vysadila teda aj fraxiparin aj utrogestan postupne?Hovorili ste, ze to mam vysadit na konci 12 tt , tak som aj urobila. Dakujem

xx

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Postupovali ste správne.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Máme u Vás uskladnené jedno embrijko a chceli by sme urobiť vklad čo najskôr.... júl. Čo treba absolvovať??? Ďakujem za odpoveď.

Jana Svorenová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Objednajte sa na ultrazvukové vyšetrenie pred kryoembryotransferom na 14. deň cyklu. Ak máte cykly kratšie ako 28 dní odporúčame ultrazvukové vyšetrenie už 12. deň cyklu.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, chcem sa opytat, aka je šanca na otehotnenie pri hodnote AMH 0,09 z vlastnych vajičok? Vek 35rokov. Dakujem.

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Šanca je nízka. Otehotnenie však nemožno vylúčiť.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu, mam 8 mesacne dietatko, ktore kojim uz len minimalne, a vzhladom na moju, asi po porode znizenu imunitu, by som chcela uzivat wobenzyn. Je to mozne, alebo mi to radsej nedoporucujete, ked este kojim? dakujem.

barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nakoľko neexistujú dostatočné údaje o bezpečnosti podávania Wobenzymu v období laktácie jeho použitie by malo byť kriticky zvážené. Odporúčam Vám zhodnotiť pomer rizika a benefitov s lekárom ktorý Vám jeho užívanie odporučil.

MUDr. Igor Bornay

Zdravím som 14 deň po iui test neg.a bolesti krížov a v podbrušku zajtra krvné testy užívam duphaston 2x1 chcem sa opýtať menštruáciu dostanem až po vysadení duphastonu ?? Ďakujem Katka

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Duphaston užívajte do výsledkov krvného tehotenského testu. Menštruácia môže začať aj pri užívaní Duphastonu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, cca pred tromi rokmi som prestala brať antikoncepciu. Ale začala som mať však problémy s menštruáciu, ktorá začala byť nepravidelná alebo skôr žiadna. Kým dovtedy som bola skôr chudá, začala som dosť priberať na váhe. Mala som zároveň dosť stresujúce... (viac)

anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pre zistenie príčiny a riešenie Vašich ťažkostí je nevyhnutné dôkladné gynekologické vyšetrenie. Ak by ste chceli absolvovať vyšetrenie u nás, radi Vás privítame.

MUDr. Igor Bornay

Dibry den chcem sa opytat aka je pravdepodobnost ze budem mat zle vysledky z 3d sona ked krvne testy som mala dobre aj 3d sino v 20 tyzdni bollo v poriadku aj istatne sona zatial . Dakujem

E.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pravdepodobnosť je malá.

MUDr. Igor Bornay

Dobri deň 31.5.16.som mala ket amam veľmi slabo pozitívni test clearblue plusko ale neviem či je to fporjatku lebo tu nerobia tehotenski test s krvi ale iba zmoci a le keď si vkladám čipku tak maternica je celkom hore a pólo meka čo-to znamená a mám bolesti vaječníky a kríže stále mám bolesti ale... (viac)

Antonia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvádzané príznaky sú nešpecifické. Môžu sprevádzať normálne tehotenstvo ale môžu tiež signalizovať zdravotný problém. Odporúčam Vám zrealizovať krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. Ďalší postup je závislý od výsledkov týchto vyšetrení.

MUDr. Igor Bornay

dobry den chcela by som sa informovat o tom ze som po prvom ivf ale asi neuspesne lebo som na 11 den dostala menstruaciu ale mam aj zamrazene embrika ze po ako dlhom case si ich mozem dat vlozit? za skoru odpoved vopred dakujem

elena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kryoembryotransfer môžete plánovať hneď v nasledujúcom cykle. Objednajte sa prosím na ultrazvukové vyšetrenie pred kryoembryotransferom na 14 DC (ak mávate 28 a viac dňové cykly) alebo na 12 DC (ak máte kratšie cykly ako 28 dňové).

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den. Moj manzel bol na opakovanom vysetreni spermiogramu, ktoreho vysledku su: V- 4 ml ; ph - 7,8 ; pocet - 30-40 mil. ; celkovy pocet - do 120 mil.; pohyblivost a+ b patol do 30 % . Ohladom vysledkov z prveho vysetrenia: V- 4,5 ml ; ph - 7,7 ; pocet - 25-30 mil. ; celkovy pocet - do 80-100 mil.; pohyblivost a+ b patol do 30 % som sa radila aj s Vami a nakolko Vasa... (viac)

MV

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,   nakoĺko  vyšetrujúci  lekár   nevyhodnocuje  spermiogram   podľa  kritérií WHo  neviem  vám  ho   presne  interpretovať. Pokiaľ  manželovi  lekár povedal , že pohyb  je  dobrý, neostáva len  sa uspokojiť s takouto odpoveďou.   Podľa  kritérií  WHo  musí  byť  progresívne pohyblivých   spermií  minimálne 50%. Z  toho    pohyb a  okolo 20%. Tvarovo   správnych spermií podla   striktných kritérií   minimálne 4 %. Ak  sa  vám  nedoarí otehotnieť viac  ako  rok doporučujem  navštíviť   centrum  na liečbu  neplodnosti a riešiť svoj  problem  dalej  v takomto  špcializovanom  zariadení.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa odborne poradiť, pretože pred 3 mesiacmi som bola na vyšetrení u svojej gynekologičky a mala som tam cystu veľkosti 3 cm, ale bola som tam v období pred menštruáciou...9.6. som tam bola na kontrolu, po menštruácii, či praskla alebo nie.. a nepraskla, zväčšila sa o... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  je  ultrazvukový  nález  svedčiaci  pre  tzv  folikulárnu  alebo  hemoragickú  cystu , je  možné  s operáciou  ešte  počkať. 90 %  takýchto cýst  sa vstrebe  do 3 mesiacov.  Pokiaľ Vám  cysta  nerovbí iné ťažkosti, skúste  si  s pani  doktorkou  dohodnúť ešte jednu kontrolu po nasledujúcej  menzes.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, je podľa Vás hladina HCG dostatočná, ak som mala na 14. deň po KET s PK (HB) hodnotu S-Voľný beta-hCG 0.884 IU/l, ref. rozsah 0.0-0.10? Ďakujem pekne.

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  na  našom pracovisku zvykneme  stanovovať  celkový  HCG.  Avšak   vami  realizovaný  krvný  tehotenský  test  je  jednoznačne pozitívny. Doporučujem  sa poradiť s ošetrujúcim lekárom a naplánovať  Uz kontrolu  tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, prosim vas, som 9 den po transfere embrya, beriem estrimax a utrogestan 3-2 tabletky vaginalne,zacali ma pobolievat prsia, to ma boleli vzdy pred menzesom, bojim sa ze zase to nevyslo,prvy krat nam to nevyslo ale to som dostala menzes uz na 4 den,dakujem za odpoved

KATARINA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pobolievanie prsníkov je nešpecifický príznak, ktorý nám nepovie, či ste tehotná, alebo nie. Viac si môžete prečítať tu: http://www.sanatoriumhelios.sk/cakanie-po-embryotransfere. Držíme Vám palce!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň chcela by som sa opýtať. Som objednaná na laparoskopiu kvôli neplodnosti, ale na internom vyšetrení mi zistili veľmi zvýšený počet baktérii v močí a aj červené krvinky. Mám ísť ešte raz na moč a doporučujú mi z interného preliečenie... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem diagnostickú operáciu odložiť  až po  vyliečení zápalu močových ciest.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobré ráno chcela by som vedieť som 11 deň ot embryo transveru a mám slabí pozitívni tehotenski test clearblue a le maternicu mám celkom hore je uzavreta aje pólo meka čo-to znamená či môžem sa tešiť lebo tu sa nedajú robiť krvné testy ale iba močové ďakujem

Angela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Ak  je močový  test pozitívny, ste  tehotná. Je  nutná  ultrazvukovaá  kontrola  tehotenstva najneskôr o týžden.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý večer chcem sa spytať či po vazektómii su nutné 2 spermiogrami,alebo staci len jeden? Manžel bol na jednom a nemal pritomnost spermií. Ďakujem za odpoveď

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pokiaľ  sa  v ejakuláte  nenachádzajú  spermie ,  výsledok  je trvalý.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, môj gynekológ mi robil krvné testy na zvýšenú zrážanlivosť krvi, kvôli HAK. Výsledok ukázal zvýšené hladiny a odporučil mi dobrať načatý blister a vysadiť úplne HAK. Znamená to pre mňa, že už nebudem môcť užívať HAK?... (viac)

Evelyn

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , na vašu otázku Vám neviem  jednoznačne odpovedať nakoľko neviem o aké konktétne testy  sa  jednalo. Ak  Vám diagnostikoval poruchu zrážanlivosti  krvi , je možné  ho požiadať o odoslanie  na špeciálne hematologické  vyšetrenie, kde  sa  vyjadria  k užívaniu HAK.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či je možné nejako ovplyvniť morfológiu spermií, keď mi vyšiel spermiogram. Normospermia - 0.0, Defekt hlavičiek - 100, Defekt Krkov - 37, Defekt bičíkov 19, Phyblivost, koncentrácia i počet spermii som mal o x vyššiu ako sú referenčné hodnoty.... (viac)

Tibor

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , na tvar spermií  vplýva množstvo  faktorov  ako  je  životospráva , celkové  ochorenia, užívanie liekov , stres, škodliviny..  Doporučujem  Vám  eliminovať  stres, zdravo žiť a užívať vitamíny  na zlepšenie  kvality  spermií /  vit. E, selen, zinok, Tribulus../  Ak  fajčíte  je nutné prestať.  Následne  je  vhodné zrealizovať kontrolný  spermiogram. Ak  sa  tvar  nezlepší  je to dôvod  na liečbu  neplodnosti   partnerky pomocou IVF. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat mam uz len jeden vajecnik a moje AMH je 0,63 a dalsie hormony mam v poriadku. Ake mam sance na spontánne pocatie??? Ďakujem

Marta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vaša hodnota AMH je pod normou, doporučujem Vám komplexné vyšetrenie plodnosti oboch partnerov čo najskôr, podľa výsledkov Vám naši lekári navrhnú možnosti otehotnenia.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, chcem sa opýtať, včera som bola u Vás na 14. deň po KET na krvnom teste, HCG vyšlo pozitívne 2729. Avšak už 5. dňa po KET slabo špiním, niekedy pol dňa nič a potom zase ružovohnedý výtok alebo krvné vlásočnice. Užívam utrogestan 3x2 tbl. vaginálne. Dnes... (viac)

N.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade zmeny špinenia na krvácanie užívajte Utrogestan cez ústa 3x denne 1 tabletka, je vhodné zrealizovať ultrazvukové vyšetrenie čo najskôr, aby sme vedeli, že je všetko v poriadku a odhalili zdroj krvácania.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den, dnes som 8+2 tt po ket vo vasom centre. Hned na zaciatku po potvrdeni tehotenstva som dost spinila,po tyzdni to preslo. Pred 2 dnami som bola na kontrole u svojho lekara,bral mi kultivaciu a robil sono. Vsetko bolo nastastie v poriadku. A vecer po vysetreni som znovu spinila a aj vcera a dnes,hlavne rano a dopoludnia. Nie je to velmi a je to bledo hnede. Moze... (viac)

Mary K

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po gynekologickom vyšetrení sa môže vyskytnúť krátkodobé slabé špinenie, ktoré by malo samo ustať. V prípade pratrvávania alebo zvýraznenia ťažkostí navštívte svojho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či v pripade, keď mi na usg doktor našiel žlté teliesko o veľkosti 18 mm(17.denMC), môžem ešte otehotnieť v nasledujúcich dňoch. Ďakujem za odpoved

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sa jedná o žlté teliesko (už prasknutý folikul) otehotnieť už nemôžete. Vajíčko je schopné oplodnenia 12-24 hodín po uvoľnení z folikulu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Chcem sa opytat tento mesiac mame naplanovany vklad embria. Po vklade je mozne aby som ostala aspon tyzden na pnke aby sa male ujalo a ostala som tehotna? Alebo pnku nie je potrebne si davat a funguje sa ako predtym? Lebo mam dost stresujucu pracu a cely den na nohach. Dakujem.

Ing. Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ máte stresujúce zamestnanie a ako píšete "celý deň stojíte na nohách", odporúčame Vám zostať na PN - vieme Vám dať odporučenie na PN pre Vášho gynekológa, ktorý Vám na základe toho vystaví PN.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: PN

Dobry vecer.Prosim o radu. Gynekolog mi predpisal uzivanie lieku Progesterone ladeePharma 200 mg vecer vaginalne.V pribalom letaku vsak pise ze len na peroralne uzitie.Nemozem tym uskodit babetku? Mam napriet tomu uzivat vaginalne?gynekolog vraci ze ano ked som mu vravela ze je na podanie per os.Ake su vase skusenosti? Mozem uzivat? Preco nevolil Utrogestan ktory je... (viac)

Adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, žiaľ Progesterone 200mg nemá v príbalovom letáku uvedenú vaginálnu aplikáciu. Z našich skúseností je možné ho používať aj vaginálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môže rtg pľúc pri už prebiehajúcej stimulácií ovplyvniť kvalitu vajíčok alebo úspešnosť ivf. V rámci predoperačného vyšetrenia pred odberom vajíčok, ktorý je naplánovaný o týždeň, mi bol... (viac)

Daša

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, jednorázové RTG vyšetrenie v stimulácii má minimálny vplyv na kvalitu oocytov.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobré ráno mala som dvakrát ket 5 dnovej blastocysti ale ani raz som ne otehotnela ale som v zahraničí a ja mám pcos ale ani neviem či oni robia správne keď mám si pichat buserelin aapotom progionova ale stim buserelin to trvá 37 dni je to príliš dlho asi preto e otehotnieť lebo rás som... (viac)

Maria 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodný je pohovor s návrhom ďalšieho postupu. Objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den som po neuspesnom Ket u Vas chcem sa spytat od ktoreho dna cyklu mam zacat uzivat dufaston na upravu cyklu a v akej davke?? Aky je dalsi postup po neuspesnom Ket mali sme zmrazene len 2 embya.. a na dalsie Ivf uz nemame zial peniaze Dakujem za odpoved s.pozdravom

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, najvhodnejšou cestou je prísť na pohovor s lekárom, kde si dohodneme ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý den chcem sa opýtať 28.6. Sme objednaní ku koordinátorke aj na halosperm. Menštruáciu by dom mala dostať okolo 8.7. Stihneme vsetko poriešiť za tých pár dni ked chcem podstúpiť IVF ? Samozrejme žiadosť je schválená . Dakujem za odpoved pekný dnik

Paulina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa Vašich termínov by ste to určite mali všetko stihnúť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, presne pred 3 tyzdnami som bola na KET, krvny test na 11.den po transfere vysiel pozitivne. No poslednych 9 dni mam spinenie, viac-menej cely den, je take skor do hneda, nie je to cervena krv. Pred 3 dnami som si spravila domaci teh. test, kt. vysiel pozitivne. To spinenie prislo v podstate v case ocakavanej menstruacie, no myslela som, ze bude trvat tak 2-3... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám čo najskôr ultrazvukové vyšetrenie a kontrolu tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,chcem sa spytat som v priprave pred ivf dnes som 32 den cyklu brala som proveru 2x1 teraz si picham diphereline ale este mi stale neprisiel menzes ak mi nepride do zajtra co bude 33 den cyklu mam sa k vam objednat?A aky bude dalsi postup dakujem velmi pekne za odpoved

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

na 33. deň, zajtra príďte na kontrolu, kde Vám bude odobratá krv a realizovaný ultrazvuk. Už sme Vás týmto objednali. Všetky ostatné informácie máte v postupe odovzdanom na koordinátorskom pohovore.

PhDr. Thomková Zuzana, koordinátorka IVF

dobry den, som po KET 5dnoveho embrya vo vasom centre, ktore sa uskutocnilo 23.9.2015. TP podla poslednej menzes (5.9.) bol urceny na 11.6.2016, ale podla USG uz od zaciatku (16tt a potom vsetky dalsie) bol plod asi o tyzden az 2 vecsi, a tak mi bol urceny termin 1.6. a 3.6. Momentalne ma dietatko podla 2 merani v 2 roznych porodniciach 4300g, v 1 porodnici mi odporucaju... (viac)

Mariana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

termín pôrodu podľa KET je 10.6.2016 a dnes 8.6.2016 máte teda 5. deň 40. týždňa tehotnosti (39 + 5). Vzhľadom k odhadovanej hmotnosti plodu a termínovanej gravidite je už vhodné začať s indukciou pôrodu. Prajeme šťastný pôrod.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobre ránko prajem. S manželom sa už dlhchšie ( cca 2 roky) snažíme o babetko. Zatiaľ stále nič. Mám 3 dni pred menštruáciou cyklus mávam pravidelný , dôjde mi vždy MS ako hodinky , no večer 6.6.2016 sme mali pohlavný styk, pri vytekani manželoveho ejakulátu som spozorovala... (viac)

Miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, krvácanie po pohlavnom styku môže byť rôzneho pôvodu. Keďže ste v období tesne pred menštruáciou môže sa jednať aj o skoršie spustenie menzes. Pokiaľ by krvácanie malo iný priebeh ako bežná menštruácia, navštívte Vášho gynekológa. V prípade, že ste posledný rok neabsolvovali kompletnú gynekologickú prehliadku, odporúčam Vám ju zrealizovať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň prajem.som v 7tyzdni tehotenstva.Gynekolog mi predpísal v 5tyzdni tehotenstva 2x denne užiť duphaston tbl. mam bolesť v oblasti vaječníkov( podobne,ako menstr.bolesti) cca 4krat za den, nechutenstvo. Minule som 2dni vynechala tbl a také ťažkosti som nemala. Mám naďalej užívať lieky,alebo sú to... (viac)

Viktoria Lazarova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Duphaston môže potencovať nechutenstvo a pociť napätia v podbrušku v tehotenstve, no jeho vysadenie je nutné konzultovať s gynekológom, ktorý Vám ho ordinoval.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Chcem sa informovat. Uzivala som utrogestan 2*2 do posvy. No po 4tyzdnoch uzivania som spinila a na pohotovosti mi zistilu, ze mam ranku na krcku maternice a ze ako si ho tam vkladam tak si ranku drazdim a tak mi namiesto utrogestanu nasadilu duphaston 2*2tabl. Rano a vecer. V nemocnici som koli spineniu lezala 5dni. No na kontrole u svojho gynekologa mi dr.... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ už nešpiníte postačuje užívať Duphaston v dávke 2x1 tableta cez ústa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den,chcem sa informovat poslednu meštruaciu som mala 21.4., spravila som si tehotenský test, vyšiel pozitivny. bola som u lekara, sono nepotrdilo že som tehotna ale krvný test ano,hodnota HCG bola cez 400, v akom týždni možem byť su tieto hodnoty ok, vzhľadom na to že menštruáciu som mala už... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v takomto prípade je nutné zopakovať ultrazvukové vyšetrenie,  eventuálne aj krvný tehotenský test o niekoľko dní. Len podľa hodnoty HCG nie je možné určiť týždeň tehotenstva.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň,som 7 deň po et(30.5.) a dnes som zacala spinit,od vcera mam bolesti v podbrusku. Čo mám robiť v prípade,ze začnem aj krvácať. Ďakujem za odpoveď.

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade špinenia zvýšte dávku Utrogestanu na 3x2 vaginálne, v prípade krvácania 3x1 cez ústa. Určite je nutné absolvovať krvný tehotenský test.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či má nejaký vplyv očkovacia látka Silgard v procese IUI, keby sa chcel manžel dať zaočkovať proti HPV. Ja som očkovanie skončila začiatkom minulého roka. Ďakujem za odpoveď.

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, očkovanie by nemalo mať negatívny vplyv na kvalitu spermií.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, môj problém začal vysadenin HAK, po polroku mi začala slabnut menštruácia, tak ma moja gynekologicka s podozrením na PCOS (co bolo evidentne aj z ultrazvuku) poslala k endokrinológovi. Tam mi zistili mierne zvýšenú hladinu testosterónu, inzulín mam v poriadku. Nasadili mi... (viac)

Dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Menštruačný cyklus pri PCOS býva nepravidelný. Môže ho ovplyvňovať aj substitúcia hormónov štítnej žľazy. Rovnako je však možné, že ide iba o náhodnú koincidenciu nezávislých faktorov. Odporúčam Vám pohovor, vyšetrenie a plánovanie ďalšieho postupu s gynekológom.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den,chcela by som vediet termin porodu,ked posledna menstruacia bola 5.1.2016 a uspesne ivf prebehlo 26.1.2016 po 5 dnovej kultivacii.dakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Predpokladaný termín pôrodu je 13. október 2016. Tešíme sa s Vami.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,som po Missed abortion a následne po kyretazi-druhý týždeň a od zákroku mám denne teplotu 37,4.Moja obvodna doktorka mi predpisala antibiotiká Nolicin.Prosím Vás o odpoveď na otázky,či branie tychto liekov je v poriadku,či to nieje niečo vážnejšie a ci by som nemohla mať... (viac)

Renáta Tahotna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nolicin ničí baktérie ktorú spôsobujú infekcie v ľudskom tele. Lekár Vám predpísal Nolicin, pretože predpokladal, že máte infekciu, ktorú spôsobili baktérie citlivé na toto liečivo. Trombóza je vytvorenie krvnej zrazeniny v cieve. V tepnách má za následok ischémiu danej oblasti. V žilách zhoršuje odtok krvi, venostázu. Môže byť zdrojom embolu. Verím, že liečba rýchlo zaúčinkuje a onedlho sa budete cítiť lepšie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, priblizne na kolky den po KET by mal domaci tehotensky test potvrdit tehotenstvo?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Použitie močových tehotenských testov v procese umelého oplodnenia neodporúčame pre vysoké riziko falošnej pozitivity a/alebo negativity. Močové tehotenské testy majú rôzne hladiny citlivosti. Hladina HCG v moči je navyše závislá od aktuálnej koncentrácie moču. Štandardný močový tehotenský test by mohol byť pozitívny približne 7 dní po KET.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den.Chcem sa opytat na pouziavnie heparoidu v 27 tyzdni tehotenstva.Urobili sa mi vyrazky a pouzivam ho jeden den zabera.Chcem sa spytat ci to neskodi diatatku v brusku.dakujem velmi pekne za odpoved.

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Masť Heparoid môžete v tehotenstve bezpečne používať krátkodobo v opodstatnených indikáciách na neveľkom povrchu tela.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň prajem! s partnerom sme boli na genetickom vysetrení a chcela by som sa spýtať, že čo znamená výsledok: potvrdený heterozygotný stav polymorfizmu A1298C v géne MTHFR a heterozygotný stav polymorfizmu 4G v géne PAI-I. Za vašu odpoved dakujem.

evulka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výsledok znamená, že ste nositeľom génov pri ktorých máte zvýšenú pravdepodobnosť určitých ochorení. Doporučujem pohovor na hematologickej ambulancii alebo u lekára ktorý vyšetrenie odporučil.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcem sa opýtať na výsledok spermiogramu: koncentrácia 18 mil ,celkový pohyb 68%,rýchlo prog 17%,pomaly prog 41%,neprog 10%, imobilné 32%, morfologia:normo 1%,abnormálne 99%,patologia hlavičiek 98%,patologia str. časti 48%,patologia bičíka 47%, TZI FAKTOR 1,9 ZAVER -theratozoospermia, patolog.... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri tomto spermiograme je možné otehotnieť aj prirodzene, ale šanca je znížená. Vhodná je úprava životosprávy, vitamíny a kontrolný spermiogram o dva mesiace.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcem sa opytat bola som v 20 tyzdni tehotenstva a plod odumrel lebo nastalo krvacanie spod placenty. Preco nastalo toto krvacanie ? Pri poslednej kontrole som mala vsetko v poriadku. Dalo sa tomu zabranit ?

maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príčina krvácania z placenty je čaktokrát neznáma. Medzi známe príčiny patrí: úraz brucha, poruchy zrážania krvi, preeklampsia... Častokrát sa krvácaniu z placenty nedá zabrániť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobri deň chcela by som čo-to znamená keď si zavádzanie cipki. Vaginálne tak sami objaví taki ružovú vitok spolu s čipkované to mám na ruku aso mala ket 31.5.16 mala som blastočistú 5 dnovu nevjem či sa us uhnizdilo v deň transfer som ne spinila len trošičku taki ružovú farbu a bolia ma... (viac)

Maria 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte v užívaní utrogestanu, môže sa objaviť slabé špinenie. Na 14. deň po KET absolvujte krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, asi pred dvoma rokmi mi zoslabla z jedného mesiaca na druhý intenzita menš. krvácania. Čakala som 4 mesiace či sa to neupraví (v tom čase som bola tri mesiace po konizácii a 3 týždne po operácii konečníka, brala som veľa injekčných aj perorálnych analgetík), a... (viac)

Iva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa ultrazvuku ste mali dostatočne vysokú sliznicu. Hladiny estrogénov v krvi sa neustále menia. Z môjho pohľadu sa môžete snažiť otehotnieť. Je možné plánovať vyšetrenie plodnosti u oboch partnerov. nech sa páči, objadnajte sa prostredníctvom reecepcie na pohovor.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, aký môže mať vplyv na otehotnenie v prípade, že by som injekčne \"užila\" látku kenalóg, z dôvodu utlmenia alergie na peľ. Ďakujem

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade, že ste liek užila v tehotenstve, objednajte sa na Ambulancii klinickej farmakológie v najbližšom spádovom meste. V prípade, že ste liek užila mimo tehotenstva, pri odporúčanom dávkovaní je vplyv na fertilitu zanedbateľný.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, som tyzden po operacii, mala som na vajecnikoch cysty( trpim na endometriozu ). Chcela by som sa spytat o 3 tyzdne idem na dovolenku je mozne aby som sa kupala v mori? Za vasu odpoved vopred dakujem.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dĺžka rekonvalescencie po operačnom zákroku je individuálna. Závisí najmä od typu a rozsahu operácie, komplikácií a Vášho celkového zdravotného stavu.

MUDr. Igor Bornay
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios

DISKUSIA

Poraďte sa s odborníkom
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nové centrum bližšie k vám!

Aktuality

2016-03-30

Nové centrum bližšie k vám!

Otvárame nové centrum reprodukčnej medicíny v Banskej Bystrici, náš tím odborníkov je pripravený pomôcť vám v diagnostike a liečbe neplodnosti.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
