Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, chcela by som sa spytat ci namerana hodnota NT 0,26 cm v 13+1 tt je v norme alebo su potrebne dodatocne vysetrenia? Ostatne hodnoty su: BPD 2,2 cm FL 0,7 cm HC 7,2 cm AC 6,2 cm Dakujem a prajem pekny den

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota  šijového prejasnenia  je  u vás hranične zvýšená , doporučujem  genetickú konzultáciu  a  zváženie  amniocentézy  alebo  neinvazívny prenatálny test  z  vašej  krvi. Tieto  vyšetrenia  vedia  vylúčiť  pravdepodobnosť  určitých  genetických ochorení plodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v ôsmom týždni tehotenstva čakáme dvojičky a od včera ma trápi zvýšená teplota (najviac 37,4). Zvýši sa mi vždy poobede a do večera ustúpi. Je to v poriadku alebo mam zájsť za lekárom? Pomôže mi napr.paralen?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ak Vás nič nebolí a nemáte žiadne iné ťažkosti s návštevou lekára môžete ešte počkať. Paralen zatiaľ neužívajte.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. My mame u vas Termin na konzultaciu v septembri. Na lavom vajecniku mam cystu 27mm. Treba tuto cystu vopred odstranit?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Cysty bývajú rôzne. Rozhodnúť o odstránení nie je možné iba na základe veľkosti.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, prosim vas co mozem ako tehotna (4. mes.) brat na silne bolesti hrdla, zapalene hrdlo? V lekarni mi dali pastilky Septilen, no nepomahaju. :(

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám vyšetrenie obvodným lekárom. Z voľnopredajných liečiv je možné vybrať z viacerých antiseptík. Poradia Vám v lekárni.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či pri sone malej panvy je možné už vidieť či je vajíčko oplodnené asi tak 3-5 dní po ovulácii? Ďakujem za odpoveď

Mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. 3. až 5. deň po oplodnení embryo nie je viditeľné ultrazvukom.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ak som mala transfer 15.8. a 21.8. večer mi začalo tzv. špinenie, ktoré s pauzami pokračuje doteraz, tzn. 23.8., môže ísť o uhniezdenie embrya? Keby nepodstúpim IVF, tak by mi malo začať menštruačné krvácanie 22.8., pričom obvykle mám krvácanie od... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, môže sa jednať aj o uhniezďovanie embrya.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Som v 9. týždni tehotenstva a pri usg mi bol zistený myóm v stene maternice. Mám obavy, či to nemôže ublížiť plodu a či nehrozia nejaké riziká v priebehu tehotnosti. Pred otehotnením sme boli zaradení do IVF a brala som Pregnyl a Diphereline, ale... (viac)

L.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Myómy v gravidite môžu aj nemusia spôsobovať problémy. Závisí od ich veľkosti a lokalizácie. Uvedená liečba by nemala mať vplyv na vznik myómu.

MUDr. Igor Bornay

vysledky manzelovho spermiogramu boli v maji: asthenospermia a hypospermia. Uzival 2mesiace selen, zinok, koenzym, C vitamin a na dalsom spermiograme mal vysledky: hypospermia, astenoteratozoospermia a leukospermia (predpisali mu Levalox antibiotika na 20dni) Zhorsia sa spermie uzivanim antibiotik? Je mozne sa snazit aj pocas ich uzivania? Je mozne prirodzene otehotniet s... (viac)

karolina gina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pravdepodobnosť prirodzeného otehotenia je pri uvedenom spermiograme výrazne znížená. Užívanie antibiotík môže ovplyvniť kvalitu spermií. Napriek tomu sa môžete snažiť o koncepciu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň začala som užívať Duphaston kvôli nepravidelnému menštruačnému cyklu 1 balenie som dobrala, menštruácia prišla lenže trvala 6apol dňa.obvykle som mávala 5dní.Ďalšie balenie som mala užívať od 11 do 25 dna cyklu lenže dostala som len jedno balenie a teraz mi... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri užívaní Duphastonu sa môžu vyskytovať popisované nepravidelnosti menštruačného cyklu. V užívaní je možné pokračovať aj v doterajšej schéme. Pri pretrvávaní obtiaží odporúčam kontaktovať Vášho gynekológa.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, manžel je po operácii cysty na prostate, ktorú robili endoskopicky pred niekoľkými mesiacmi. Stále má však problém s ejakuláciou, ktorú buď nemá alebo je oneskorená. Ak s týmto problémom máte skúsenosti, viete mi povedať, či tento stav je... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prognóza závisí od rozsahu operačného výkonu. Odporúčam Vám konzultovať urológa.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Dnes som 20+5tt po ket u Vas. Beriem Macmiror na mykozu. Uz zo 3 dni pocitujem obcasne pichanie v posve,na pravej strane. Nie je to moc bolestive a je to par krat za den. Na kontrolu mam ist az 2.9. Je nutne vysetrenie? Moj lekar ma momentalne dovolenku. Dakujem za odpoved.

mary K.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Popisované ťažkosti bývajú v tehotenstve pomerne bežné. Napriek tomu Vám odporúčam gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcem sa spýtať po mamografii môj záver je: reprodukčný typ žlazového tkaniva bilant, čo to znamená?

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Obidva prsníky majú štruktúru typickú pre reprodukčné obdobie života ženy.

MUDr. Igor Bornay

dobry den, mozem vas poprosit o vysvetlenie hormonalneho vysetrenia manzela 34 rocneho: LH 5,5 FSH 6,9 PROL 3,7 TEST 5,0 hlavne ma zaujima hodnota testosteronu ci je v poriadku, pretoze na internete som nasla, ze referencne hodnoty by mali byt nad 8 snazimme sa rok o babetko, dakujem

sylvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota testosterónu je znížená. Ostatné hodnoty sú v norme. Vášmu manželovi odporúčam vyšetrenie spermiogramu a andrologické, urologické alebo endokrinologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,prosím o radu, dňa 1.8.2016 som dostala klasicku menštruaciu,ktorá skončila po 5 dňoch.Dva dni som mala pokoj a potom som začala znovu silno krvácať,po 3 dňoch som išla ku svojej gynekologičke,kde mi predpisali duphaston čo mi vôbec nepomohlo.Nakoniec som tam musela ísť znova a teraz mi prespisala... (viac)

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade nepravidelného cyklu a dlhšej snahy o koncepciu Vám odporúčam návštevu nášho centra. Objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043 4306 148, 0918 702 986, 0911 825 297.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Dnes sme boli na konzultácii.Vo štvrtok ideme na IUI.Dnes a zajtra by sme mali mať pohlavný styk. Dnes sme spolu, takze je to OK, ale zajtra je manžel mimo mesta.Nie je to problém, keď zajtra styk nebude? Príde až v stredu ráno a štvrtok je IUI.Dakujem pekne za odpoveď.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nie je problém ak dnes nebudete mať pohlavný styk.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, mate nejaku statistiku ci uz vasho centra (vasich skusenosti) alebo ak existuje slovenska ci europska, ze aky je pomer chlapcekov a dievcatiek po IVF resp. ICSI? Zaujima ma to ciste zo zvedavosti. :o))

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vlastnú štúdiu žiaľ nemáme. Vo svete ich bolo viacero, napríklad:
http://www.bjog.org/details/news/854713/Fertility_treatment_may_alter_the_gender_balance_.html

MUDr. Igor Bornay

dobry den chcela by som sa opytat som po odstraneni polipu asi mesiac a mestrulaciu som mala slabu od1.8 asale krvacam lekarka mi predpisala duphaston na upravu cyklu od 15. do 25 dna cyklu beriem ho 2 denne 6 den a stale krvacam, predpisala mi davku na 3 mesiace je to normane ? kedy by sa to malo zastavit?

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ak krvácanie po 6. dňoch užívania Duphastonu neustupuje, odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,mám ísť k Vam v septembri,dva mesiace som užívala clostilbegyt, v auguste mi bol pichnuty aj pregnyl, mojej doktorke som povedala,že ideme do centra,tak mi už tabletky viac nepredpisala,chcem sa opýtať,či nevadí,že tento cyklus vynecham,alebo mám ísť ešte za ňou nech mi predpise... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prosím kontaktujte nás telefonicky.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. S partnerom sme mali plánovaný pohlavný styk, keďže doteraz sa nám nedarí..mám PCO a anovulačný cyklus. Na kontrolnom sone po užívaní Clostilbegytu som mala 3 folikuly. 11 a 12.8. sme mali "pekné večery" a od 13.8 užívam 2x1Duphaston. Od tohto obdobia pociťujem... (viac)

Alexandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  je možné , že  niektorý  folikul  sa  zmenil  na   cystické  žlté  teliesko a to vám  teraz  robí  ťažkosti.  Doporučujem  kontrolné  ultrazvukové  vyšetrenie  podla   výsledku ktorého  navrhneme  ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa vo vašom sanatóriu robí konizácia krčku maternice v lokálnej anestéze, prípadne aké sú podmienky a popolatky za uvedenýzákrok. S pozdravom a prianím pekného dňa Magdaléna Chovancová

Magdaléna Chvancová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedenú  operáciu  robíme  štandardne  v  celkovej  anestéze. Pri  indikácii  a  platnom  zdravotnom poistení zákrok prepláca poisťovňa.  Pred objednaním  je  nevyhnutná   konzultácia  u  nás , kde  vás  vyšetríme  a  dohodneme postup.  Objednať   sa môžete  cez  recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam 16 rokov a mešká mi menštruacia už tyžden .. Od 2-ho dna meskania beriem duphaston (utorok) dnes je nedela a menzes sa stale nedostavil .. Kedy by sa mal dostavit najskor?

Laura

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , predpokladám , že  Váím   lekár  ktorý  Vám  dal liek , urobil Uz  vyšetrenie. Štandardne  by  sa  menštruácia  mala  dostaviť  cca 2-3  dni po dobratí  Duphastonu. Ten  treba užívať 10 dní. Ak  po  dobratí Duphastonu  nedostanete  menzes do týždňa , opäť vyhľadajte  gynekologa.

MUDr. Starovecká Katarína

Pekny vecer, Chcem sa vas spytat meriam si bazalnu teplotu kedze som uz tehotna bola a aj ovulaciu viem kedy mam kvoli silnym bolestiam. No presne na 5 dpo som mala pokles ako aj predtym ked som otehotnela silne pichanke a zlto biely vytok . Na 8 dpo slaba druha ciarka. No som 10dpo a odvtedy nic teplota stale je oekne hore a dneska som mala hnedy aj troska krvi vytok a... (viac)

Nikoleta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, každý menštruačný cyklus môže byť iný. Pri dlhšej snahe otehotnieť je vhodná návšteva lekára, ultrazvuková kontrola ovulácie a hormonálne testy.

MUDr. Krajkovič Peter

Jak se muze uzivat gynex pred ketem

Pardubice

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, gynex sa užíva podľa odporúčania lekára centra IVF.

MUDr. Krajkovič Peter

Clostibegyt Dobrý deň, chcem sa opýtať koľko cyklov za sebou sa môže užívat Clostilbegyt... A tiež by som chcela vedieť aké vyšetrenia mám absolvovať po 3 mesiacoch liečby, zatiaľ neúspešnej (Duphaston, Clostilbegyt, Pregnyl) a plánovania styku. Ďakujem

Nena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po troch mesiacoch užívania Clostibegytu je vhodná mesačná pauza.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať som 14 deň po IUI bola som na odber hcg výsledok 268, tehotenský test negatívny.Mozem byť aj napriek tomu tehotná? Nemôže to byť ešte z pregnylu ktorý som mala aplikovaný pred IUI? Ďakujem za odpoveď.

Katarina Babjarčíkova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hodnota HCG 268 je pozitívny výsledok. Vhodná je kontrola HCG a ultrazvuk.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, Dnes je 11den po ET vcera som bola na odberi krvi a HCG som mala 22 sestricka povedala ze to vyzera na tehotenstvo ale musim znova prist na dalsi odber na 14 den...vsetko by bolo super keby som nezacala na 8 den najprv velmi malicko spinit..9den bolo trosku viac ale vcera a dnes 10 a 11 den je to s primesou krvy..nieje to ako menstruacna a husta krv ako mavam.... (viac)

Ivka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte v užívaní Utrogestanu a na 14. deň zrealizujte krvný tehotenský test.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či by nebolo pri výsledkoch partnerovho spermiogramu: tvar 0,4% a fragmentacia Dňa na úrovni 25% radšej využiť metódu IUI ako spontanne otehotnenie- kvôli následnemu potratu, resp. poškodenia plodu? Pri minulom tehotenstve som potratila v prvom trimestri. Ďakujem B.

B

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri týchto hodnotách spermiogramu je nižšia šanca na prirodzené otehotnenie. Je možné plánovať aj insemináciu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý den, chcela by som sa spytat..Bola mi brana krv na zistenie tehotenstva, HCG bolo len 1,4..Lekarka povedala, ze ide bud o biochemicke tehotenstvo alebo normalne vo velmi skorom stadiu.Zistovali sme to priblizne na 24 DC, kvoli tomu ze mam problem s krvou a potrebujem zistit tehotenstvo cim skor a nasadit heparin.Na druhy den som si robila tehotensky test a uz... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, HCG stúpa geometricky každé dva dni. Močové testy má zmysel realizovať v deň meškania menzes.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den ,uz som vam pisala ohladom nalezu streptokoka este som chcela doplnit ze mi lekar predpisal dvoje antibiotika.jedny per oralne a druhe vaginalne.Je naozaj nutne ich uzivat ?Dakujem

Eva Petruskova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, riadte sa odporúčaním Vášho gynekológa.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, Som po IVF u vas teraz uz v 33 tt.Pri poslednom vytere mi zistil gynekolog Streptokoka,doteraz boli vsetky vysledky v poriadku a nemam ani ziadne tazkosti.Nasadil mi antibiotika.Chcem sa opytat ci je nevyhnutne ich uzivat.Dakujem

Eva Petruskova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri zistení streptokoka skupiny B v tehotenstve sa preventívne peripartálne indikujú antibiotiká na zabránenie streptokokovej sepsy novorodenca.

MUDr. Krajkovič Peter

Pekný deň, Ja sa chystám na druhú IVF vo vašom centre. Chcem sa opýtať, či po zákroku ak by bol úspešný a bola by som tehotná je potrebné ísť hneď na marodku a či mi ju lekár hneď predpiše alebo by som mohla pracovať? Prácu nemám náročnú,... (viac)

Andrea Gildeinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaĺ  nie  je  tehotenstvo komplikované , len fakt  ,že  ste po IVF  nie  je dôvodom  na  PN  počas  celého tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, plánujeme prvý cyklus IVF. Dnes som bola u svojej gynekologičky. Vzhľadom na moju náročnú a stresujúcu prácu som sa informovala mojej gynekologičky na vystavenie PN od prvého dňa stimulácie. Informovala ma, že vzhľadom na to, že sociálna poisťovňa uznáva vystavenie PN... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dorbý deň,

informácia od Vašej gynekologičky nie je správna. Dôvod na PN a indikáciu určuje vždy ošetrujúci lekár individuálne. Na diagnózu N97.9 máte nárok nastúpiť na PN už od 1. dňa stimulácie, eventuálne aj v prípravnej fáze. Pokiaľ ste našou pacientkou, doporučenie na vystavenie PN pre Vášho gynekológa Vám vydajú naše koordinátorky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Posledny menzes som mala 27.6.2016 . U gynekologa som bola prvy krat minuly tyzden a to mi uz 3 tyzdne menzes meskal. Zobral mi krv a na sono som bola vcera . Podla sona mi povedal ze som v 4tt. No podla menstruacie by som mala byt v 7 tt. Toto iste sa stalo aj pri prvom tehotenstve kde som podla sona bola v 4tt a bola som uz v 6tt co mi potvrdili aj v... (viac)

Frederika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

bez realizácie ultrazvukového vyšetrenia Vám nevieme povedať, v ktorom týždni tehptenstva sa nachádzate. Ak ste mali pravidelný 28-dňový cyklus a menštruácia u Vás prebehla na 14. deň cyklu, potom je vhodné riadiť sa podľa termínu menzes, čo znamená, že ste v 7.t.t. Ak máte pochybnosti o presnosti termínu, objednajte sa k nám na kontrolný ultrazvuk, kde Vám zrealizujeme merania a určíme presný termín pôrodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,mam ist k Vam prvy krat,najprv mi mate brat krv no kazde rano beriem tabletku na stitnu zlazu euthyrox,mam ho vyradit a dat si ho az neskor?dakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

uívanie Euthyroxu nemeňte. Odber krvi môžte absolvovať aj pri tejto liečbe.

MUDr. Starovecká Katarína

Antifosfolipidový syndróm Dobrý den.. velmi pekne Vas prosim o odpoved na moju otazku: som po dvoch potratoch 6tt, a 7+4tt a po mojom naliehani ma gynekológ poslal na hem.testy. vysledok zatial :hemocystein-negat, Acla- negat, antifosfolipidove protilatky - hranicny vysledok, slabo pozitivne. Tak sa pytam kym neotehotniem mam sa preventivne... (viac)

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Názory na prekoncepčnú liečbu antifosfolipidového syndrómu sú rôzne. Odporúčam Vám dodržiavať odporúčania Vášho hematológa.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, chcem sa opytat, kolko dni mam uzivat Duphaston po planovanom pohlavnom styku v cykle s clostilbegytom? Nie som si ista, ci pan doktor vravel 10 alebo 14 dni. Dakujem.

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užívajte Duphaston 10 dní 2x1 tbl. Držíme palce

MUDr. Krajkovič Peter

dobry den,hodnoty AMH mam 1.8 no podla ultrazvuku mam nizku ovarialnu rezervu ako to je mozne ?aka je sanca na otehotnenie?

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

snažte sa čo najskôr otehotnieť. Vhodná je kontrola AMH s odstupom času. Šancu na otehotnenie samozrejme máte.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, som v 4. mes. tehotenstva a cca 3x do tyzdna zvraciam. Nie su to ranne nevolnosti, skor vecerne, ked cez den niekedy zjem vselico mozne. Moze zvracanie poskodit plod, prip. sposobit potrat? Niekedy ked zvraciam ma par krat silnejsie pichne v brusku.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

doporučujem Vám racionálne stravovanie (častejšie, po malých dávkach, nemiešať rôzne druhy potravín...). Nezabúdajte na pravidelný pitný režim.  Pokiaľ je zvracanie maximálne 1x do dňa, nie je nebezpečné pre Vás, a ani neohrozuje plod. Pomôcť Vám môžu homeopatiká Cocculine alebo zázvor.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som v 6tt a mam cystu na lavom vajecniku. 10.8. som isla k lekarovi s krvacanim, kde po vysetreni sa uz krv zo mna valila. Predpisal mi duphaston a ten stale uzivam, ale 13.8 som opat utrela krv. Boli ma len ta strana, kde mam cystu s tym, ze bolest ide az do lavej strany chrbta. Moze to byt prasknutie cysty alebo je nieco s babom? Dakujem za odpoved

mimi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

bolesti môžu byť spôsobené veľkosťou a pohybom cysty, ktorú uvádzate. Slabé špinenie nie je nebezpečné. Pokiaľ sa zopakuje krvácanie jasnou krvou, je nutné zopakovať ultrazvukové vyšetrenie. Rovnako v prípade prudkých alebo kŕčovitých bolestí vyhľadajte gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať 6.8 som u Vás podstupila IVF a dnes 13.8 som začala špiniť. Nieje to veľa ale niečo je. Mám sa obávať. Mam nasadene aj Progesterone vag. tablety 2x1 tabl. denne. Ďakujem

Magdaléna Miklušova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokračujte v užívaní vaginálnych tabliet, dávku si môžte dočasne zvýšiť na 3x1 tbl. V prípade, že špinenie neprestáva, prídťe na kontrolu skôr, ako ste mala plánované, napr. 17.8.2016 v ranných hodinách.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,chcela by som sa spytat,som este len na zaciatku tehotenstva, 24.8 (3tt).by som mala ist na sono,kde bude uz vidiet stdiecko.. lenze mam obcasny hnedy vytok,beriem Duphaston asi tyzden,no ziadnu zmenu nevidiet...navyse mam bolesti brucha.... mam sa obavat o babatko? Alebo to prejde? Dakujem Vam za Vasu odpoved.

Sima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prípade špinenia a bolestí je dôvod na gynekologické vyšetrenie zrealizovaním spomínaného ultrazvuku. Keďže máte ťažkosti, vyhľadajte gynekológa skôr.

MUDr. Starovecká Katarína

Úspešné IVF Dobrý deň. Môže 1.trimestri po úspešnom IVF ublížiť nejako orgazmus? Je úplne zakázaný?

Marianna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

ak tehotenstvo nie je komplikované, a ani rizikové, pohlavný styk aj s orgazmom nie je nebezpečný.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. chcem sa opytat na Vas nazor.zacala som krvacat cerstvou krvou v 14+2 .odviezla som sa do nemocnice.kde na sone nebolo zjavne z coho presne krvacanie je.plod vitalny s akciou srdca aj sa pohybuje.hospitalizovali ma podavaju mi hemostiptika a infuzne magnezium 1×denne.Medzitym mi urobili este jedno sono.kde sa nic nezistilo.placenta ulozena vzadu.plod... (viac)

LuciaB

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

postupujte podľa pokynov lekárov. Vo vašom prípade je indikovaná hospitalizácia s kľudovým režimom. Liečba , ktorú dostávate, je správna. V niektorých prípadoch sa nezistí zdroj krvácania, a preto Vám lekári nevedia povedať, čo je príčinou krvácania. Určite je nutné realizovať opakované ultrazvukové vyšetrenia. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Som po 4 MA.naposledy pred rokom v júli som podstúpila kyretáž.obaja s manželom máme za sebou všetky možné vyšetrenia,okrem iného aj reprodukčnú imunológiu.hoci sme zdravì stále prìde 8 tt a dieťatku prestane biť srdiečko.čo sa ešte dá robiť... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

keďže neviem, ktoré konkrétne vyšetrenia ste už absolvovali, neviem doporučiť, čo by bolo ešte možné vyšetriť. Vo všeobecnosti sa pri opakovaných potratoch doporučuje absolvovať genetické, hematologické, endokrinologické, infektoloigické a imunologické vyšetrenie. Do úvahy prichádza tiež hysteroskopické vyšetrenie maternice. Ako liečba by bolo doporučované IVF (umelé oplodnenie) + PGD (predimplantačná diagnostika embryí). V prípade záujmu o bližšie informácie sa objednajte na bezplatnú konzultáciu k nám.

MUDr. Starovecká Katarína

Sex po úspešnom IVF Dobrý deň. Chcela by som poradiť či je možné mať sex po úspešnom IVF. Úspešnosť IVF je potvrdená zatiaľ len z výsledkov krvi - HCG.

Marianna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  pohlavný  styk  je  možný  po Uz kontrole, ked  bude  tehotenstvo potvrdené  v maternici a nález  na  vaječníkoch bude  v norme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, chci se zeptat, začala jsem užívat kapky Gynex od 1.dne cyklu, a od svého lékaře mám také předepsaný clostylbegit, který bych měla užívat 3-7 den cyklu. Je možné, že by se vzájemně tyto přípravky nějak negativně ovlivňovaly? Nebo této kombinaci... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Gynex  je  výživový  doplnok - ide  o   extrakt  z  rastlín   ktorého účinky   by  nemali  negatívne  ovplyvnovať účinky  Clostilbegytu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Prosim o radu.Uzivala som 9 rokov antikoncepciu yasminelle. Vysadila som v july 2015, od vtedy sa pokusame s partnerom o dieťatko. Mala som nepravidelnu menstruaciu, niekedy az po dvoch mesiacoch. Od januara 2016 som uzivala Duphaston na upravu menstruacie, a od tej doby si pravidelne robim ovulacne testy, a prave od toho obdobia nemam ovulaciu,takze teda ani... (viac)

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vo vašom prípade liečbu neplodnosti je vhodné plánovať v zariadení ako je naše. Podľa informácií, ktoré uuvádzate, sa pravdepodobne jedná o poruchy ovulácie súvisiace  s hormonálnou disfunkciou vaječníkov. Na základe vyšeterenia vám vieme doporučiť liečbu a pomôžeme otehonieť. Pre objednanie úvodnej bezplatnej konzultácie kontaktujte recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň, som po 2. umelom oplodneni IVF/ICSI a je to moje druhe tehotenstvo. Pri prvom som porodila v 38tt, maly mal 3410g a plodova voda bola zakalena na zeleno. Teraz som v 31tt a podla USG je maly zasa o 2t vacsi, ako mam termin porodu. Moja otazka je, ci je zakalena voda velmi nebezpecna, a ako predist moznym komplikaciam. Moj gynekolog ma bohuzial odbil odpovedou,... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

chápeme Vaše obavy o nenarodené dieťa. Avšak predpoklad skalenia plodovej vody sa nedá vopred odhadnúť. Riziko zakalenia plodovej vody je vyššie pri potermínovej gravidite - prenášaní, zlej funkcii placenty, prítomnosti infekcie v pošve alebo pri zlom CTG zázname, keď je bábätko ohrozené nedostakom kyslíka. Vo vašom prípade, nakoľko ste iba v 31. týždni, je vhodné podstupvať pravidelné vaginálne vyšetrenia a podstupovať ultrazvukové sledovanie plodu. Pôrod by bolo vhodné plánovať v termíne, aby sa predišlo prenášaniu. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem. v pondelok som bola na folikulometri kde mi doktorka našla 2dominantne folokuly- 20 a 17 mm v 11 deň cyklu. ihneď mi bol pichnuty pregnyl 5000 okolo 14 h a včera sme podstúpili IUI . moja otázka znie, či sa týmto šanca na otehotnenie neznižuje??? Keď bol pregnyl pichnuty ani nie 24 hodín pred IUI.... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

k ovulácii by malo dôjsť do 36 hodín po aplikácii Pregnylu. Spermie aplikovanéí pri inseminácii ostávajú vitálne minimálne najbližších 24 hodín. Nemusíte sa obávať. Šancu na tehotenstvu nemáte zníženú zlým časovaním.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, chcela by som sa spytat, aky je postup pri vyssom pocte vajicok pri ivf. vraj ak je pocet vajicok vyssi ako 12, tak hrozi tzv hyperstimulacny syndrom a v danom cykle sa robi iba odber vajicok ale nie ET. robite to tak aj vo Vasom centre, ze v takomto pripade vyssieho poctu vajicok, nerobite ET ale sa oplodnene vajicka zamrazia a nasledne az po 2 menstruacnych... (viac)

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

riziko OHSS je vyššie pri veľkom počte získaných vajíčok. Určite sa však nedá zovšeobecniť podľa presného počtu odobratých vajíčok (napr. aj žene, ktorej bolo odbratých okolo 20 vajíčok, je možné za určitých podmienok urobiť čerstvý vklad). Ošetrujúci lekár posudzuje individuálne každý prípad a určuje postup liečby. Pokiaľ je riziko OHSS vysoké, vzniknuté embryá sa mrazia, čerstvý vklad sa nerealizuje. Avšak plánovanie vkladu, t.j. KET, je možné realizovať hneď po prvej menštruácii - cca. 19. deň cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dnes mám 8. den po ET. Prvé dni som mala bolesti ako pred menštruáciou, dnes už žiadne bolesti , ani pobolievanie v bruchu necítim.Nemala som ani žiadne špinene či krvácanie. Znamená to neuspech? Užívam lieky estrofem, agolutin a prednison. Su tieto... (viac)

mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

problémy, ktoré udávate, sú nešpecifické, neznamenajú a nepotvrdzujú ani úspech, ani neúspech. Doporučujem počkať 4-5 dní, a následne realizovať krvný tehotenský test. Pokračujete v predpísanej medikácii, lieky, ktoré Vám boli doporučené Vám zvyšujú šancu otehotnieť a tehotenstvu neškodia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, teraz v juli som podstupila umele oplodnenie (nevysvetlena sterilita), embryotransfer dve vysoko kvalitne blastocysty 16.7.2016. po vyse dvoch tyzdnoch 1.8. mi bola krvnym testom potvrdena gravidita. Predpisali mi injekciu s hcg (Brevactid 1,500 IU - zijem v Nemecku) na podporu zlteho telieska, pretoze som mala nizsi progesteron - 20. Bohuzial kratko na to som... (viac)

Kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ máte zamrazené embryo, doporučujem Vám naplánovať ďalší vklad. Pokiaľ nie, je vhodné uvažovať o podstúpení ďalšieho cyklu IVF. Len poznamenám, že nie je vhodné vkladať dve embryá naraz. Vhodnejšie je podstúpiť embryotransfer s 1 embryom a druhé embryo zamraziť, zvyšuje to úspešnosť IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat, kedy pride prva menstruacia po ukonceni hormonalnej liecby endometriozi. 7.jula mi bola podana posledna injekcia Decapeptylu. Este by som sa chcela opytat, ci je nutna kontrolna laparoskopia po ukonceni hormonalnej liecby endometriozi alebo staci sono vysetrenie a kontrola onkomarkerov CA125? Za Vasu odpoved Vam vopred dakujem.... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

menštruácia by mala prísť do 2 mesiacov od podania poslednej injekcie, avšak je to individuálne.  V niektorých prípadoch tlmiaci účinok injekcií pretrváva aj dlhšie. Laparoskopická kontrola po ukončení liečby nie je potrebná. Postačujúce je UZ vyšetrenie a naplkánovanie ďalšieho managmentu. Ako ďalšia liečba prichádza do úvahy nasadenie hormonálnej antikoncepcie alebo plánovanie tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na krátku menštruáciu. Bola som preliečená kremom macmiror complex 500, + tobolky macmiror na vkladanie, pretože som mala zapal v pošve. Dr. mi predpísal dve balenia, začala som s liečbou, a asi po týždni som liečbu prerušila, pretože som čakala... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

DOBRý DEŇ,

liečba pošvového zápalu neovplyvňuje príchod ani trvanie menštruácie. Myslím si, že sa vo Vašom prípade jednalo oporuchu menštr. cyklu, eventuálne ovulačné krvácanie. Pokiaľ sa stav nebude opakovať, nie je potrebné ho riešiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, Chcem sa opytat... Beriem Clostil bez monitorovania...zatila som VZDY ovulovala a mala pozitivny test na 16-17ty den...Tento mesiac neviem co sa deje, ale je 19ty den a posledne 3 dni bola ciarka na teste tmava ale nie taka tmava ako by mala byt...testujem 3x denne takze som to nemohla zmeskat...zatial som vzdy mala normalne pozitivny test a teraz su tie testy... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívanie  Clostilbegytu  bez  folikulometrického  vyšetrenia  je  nevhodné a nie  je  v súčastnosti  doporučované. Doporučujem realizovať Uz  vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa Vás spítať ako je to možné....čakala som dvojičky ..Na kontrole sona sme vydeli dvojvaječne dvojičky.Jedno meralo 18mm na 8tyžden,druhé meralo 12mm-to vraj bolo slabšie a pripadalo na mieru v 7týždni.Vraj to nevadí,že to sa stáva.Obom bilo srdiečko. O dva dni som mala isť na sono... (viac)

Angelika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po 2  dnoch  sa  druhý  gestačný  vačok  s  embryom  vstrebať  nemohol. Je  však možné  , že  došlo  k  zastaveniu  v raste  u  druhého  embrya. Doporučujem prísť  na kontrolný   UZ.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,som po KET,mam 44 rokov,ak sa zisti pozitivny test,mozem nastupit do prace alebo je rozumnejsie ist na pn-ku?Dakujem za odpoed Sida

Sidonia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ bude tehotenstvo prebiehať v poriadku, môžete kľudne pracovať.

MUDr. KRAJKOVIČ Peter

Dobri deň chcela by som sa opýtať mam pcos a postúpila viackrát et aj ket blastocysti ale stále negatívne ale mala som robeni iui a otehotnela som ale skončilo potratom čo-to znamená a aké vyšetrenie mám postupovať ďakujem

Maria 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri opakovaných potratoch je možné realizovať genetické vyšetrenie, hematologické vyšetrenie a hysteroskopiu. Poraďte sa v centre, kde ste sledovaná pre snahu otehotnieť.

MUDr. KRAJKOVIČ Peter

Dobrý deň.chcela by som sa opýtať do koľkých dní by mala prísť menštruácia po opu.pred 12 dňami som mala odber vajíčok a vklad bol odložený kvoli hroziacemu ohss.teraz čakam ba menštruáciu.bola som stimulovana dipherelinom a merionalom.mam PCO a predtym som na upravy cyklov brala... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Menštruácia po OPU by mala prísť do troch týždňov (vo Vášom prípade aj bez užívania Duphastonu). Ak nepríde, prosím kontaktujte nás.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa Vas opýtať na laparoskopické vyšetrenie. Môj gynekológ mi ho odporúčil z dôvodu zistenia priechodnosti pravého vajíčkovodu, keďže ľavý mi museli odstrániť po mimomaternicom tehotenstve v januári r.2014. V tom istom roku som v auguste otehotnela a... (viac)

Slavomíra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Priechodnosť vajcovodov zisťujeme metódou HyCoSy. Odporúčam Vám osobnú alebo telefonickú konzultáciu na ktorej dohodneme postup.

MUDr. Igor Bornay

Môžem ísť na kolonoskopické vyšetrenie ,ktoré mám naplánované a menštruácia mi prišla do toho ,čo mám robiť ?

Dáša

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prosím kontaktujte pracovisko, kde máte plánovanú kolonoskopiu.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den Dr.Krajkovic, V Stredu 3.Aug som bola na vysetreni pre nepravidelny cyklus a predpisali ste mi Duphaston s tym ze 15.den cyklu mam prist. Zacala som uzivat este v Stredu a v Piatok zacala menstruacia. Stale uzivam 2xdenne, len je tam iba 10 tabliet, co mi logicky do 15 dna stacit nebude:-) Je to v poriadku? Dakujem za odpoved.

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri silnom krvácaní vysaďte Duphaston. 15 deň od začiatku menštruácie sa vidíme na ultrazvuku. S pozdravom

MUDr. KRAJKOVIČ Peter

Dobry den prajem. Chem sa opytat ake spinenie v tehotenstve je normalne? 13. Maja 2016 som potratilaa, spinila som a mala som bolesti v podbrusku. Teraz som mala poslednu menstruaaciu 14.Juna 2016, teh. testy mi potvrdili tehotenstvo no pred par dnami som zacala trosku spinit. Tento krat nemam ziadne bolesti len sem tam pocitim slabsiu bolest alebo pichnutie na lavej... (viac)

Nikola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Mierne bolesti podbruška a špinenie môžu byť súčasťou fyziologickej gravidity. Niekedy však môžu upozorňovať na zdravotný problém. Ich príčinu a prognózu nie je možné určiť bez gynekologického vyšetrenia. Odporúčam Vám telesné šetrenie, vylúčenie pohlavného styku a kontrolu u Vášho lekára.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Máme u vás zmrazené embryo. Už nemáme záujem s partnerom o ďalšie KET ako postupovať? Aku žiadožiadosť vám treba zaslať ?

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ máte u nás zamrazené embryo a chcete ho likvidovať, tak je vhoné prísť obaja s partnerom a podpísať súhlas s likvidáciou embrya.

MUDr. Krajkovič Peter

dobry den ,chcem sa opytat som 11 den po iui,a mam strasne bolesti brucha beriem duphaston 1-0-1,tie bolesti su ako keby pred menstruaciou,mozem dostat menzes aj ked uzivam duphaston?dakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

menzes môžete dostať aj počas užívania Duphastonu. Pri silných bolestiach je vhodné gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň prajem. O pár dní nás čaká ivf.pichame diphereline a merional. V centre nám zakázali pohlavný styk. Chcela by som sa ale spýtať či sa to vzťahuje aj na iné intimnosti a orgazmus u ženy okrem milovania, alebo není povolený iba samotný pohlavný styk. Ďakujem... (viac)

Bibiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pohlavná  abstinencia  počas  stimulácie  ne  nutná  jednak  pre  riziko  mechanického prasknutia   dorastajúcich folikulov ako  aj vzhladom  na  riziko viacpočetnej  gravidity. To znamená  vaginálny ako  aj iný pohlavný  styk  je  nevhodný. Samotný  orgazmus nie je  problém.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Pripravujem sa na KET.Mozem uzivat utrogestan aj pocas dojcenia.?

Zuzana Brnova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Utrogestan   je  možné  užívať  aj počas  dojčenia , avšak iba  vaginálnou  cestou.- do pošvy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 13tt+4,, mám hnedý hlien, nieje to výtok, pretože je to iba niekedy na toal. pap. keď sa utriem. Som akurát v dobe,kedy mala byť menštruácia, nemám bolesti. Je to v poriadku??

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  prítomnosť  hnedého výtoku môže  byť  znakom prebiehajúceho zápalu  alebo  slabého krvácania. Doporučujem  navštíviť  gynekologa  a  absolvovať  vaginálne  vyšetrenie  na  vylúčenie  hore  uvedeného.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 10. deň po embryotransfere a začala som špiniť. Mám pokračovať v užívaní Utrogestanu naďalej vaginálne alebo radšej pokračovať perorálne. Ďakujem za odpoveď.

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte  zatiaĺ  vaginálne  a  zvýšte  dávku  na 3x2.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 15tt a často ma bolieva hlava, v lekárni mi odporučili paralen 500 aj keď sa snažím jesť tabletky čo najmenej tak min.raz do týždňa ma chytia neskutočné bolesti, že sa to už nedá vydržať.. Tak by som sa chcela spýtať či občasné užívanie paralenu nemôže nejak... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  doporučujem  skúsiť  užívanie   Magnézii lactici  2x500 mg.   Je  tiež  vhodné  absolvovať  neurologické  vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.prosiim vas,mam niekolko otazok.som15+2tt po KET u vas(7.5.16)bola som na pohotovosti,kazali mi prist kvoli hnackam.asi viroza.prva otazka je ci je v poriadku ked je nalez na UZV o 2dni menej.a druha otazka cervix mediosakralne 2,5cm dlhy,uzavrety.na internete som si nasla,ze je kratsi.moj doktor ma dovolenku a doktorka na pohot.nic nekomentovala.dalsia otazka... (viac)

jaroslava golanova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň

Uz   nález  velkosti plodu  pár dní  menej  je  úplne  v poriadku.  Dlžka  krčku palpačným  vyšetrením   2,5 cm  uzavretý  je  úplne  v poriadku.   Hodnota  NT , ktorá  je  v norme  a  bežný  skríning   triplet  test  v 16. týždni  nie  je  úplnou zárukou   geneticky  zdravého plodu /  ak  ste  nemali  embryo  vyšetrené  geneticky už pred  vkladom../  vzhladom  na Váš  vek  Vám  doporučujem  bud podstúpiť  amniocentézu  alebo  odber  krvi  na neinvazívny  prenatálny  test,.   Viac  informácií  Vám môžeme poskytnúť  na konzultácii  na ktorú  sa môžete objednať.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry vecer chcela bi som sa opitat s partnerom mame problem lebo uz dlhsie sa pokusame o babätko a nedari sa tak sme sa rozhodli o IVF zijeme v zahranici teras mi pozastavili cely cyklus kvoli tomu ze moj partner ma infekciu v krvi chcem sa spitat ze ci sa to da liecit a ako dlho to trva ??

nika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , neviem o  akú  infekciu  sa  jedná  a  prerto Vám  neviem  odpovedať. Kontaktujte  lekára  u  ktorého  ste  mali absolvovať  cyklus IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den potrebovala by som od vas radu uzivam duphaston kazdy mesiac od 16 cyklu na spustenie no mam ist do kupelov en a akurat vtedy ked mi pride mendzes chcela ho oddialit aspon na 4 dni mozem mendzesukupelooddialitduphaston uzivat aj pocas pobytu v kupeloch ?udrzal by to aj duphaston alebo mam uzivat norethisteron? Mam pco a v septembri idem na vklad zmrazeneho... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  oddialenie  menštruácie  Duphastonom nie  je  také  spolahlivé  ako  s  Norethisteronom. Doporučujem  vám   v cykle  ked  chcete  menzes   oddialiť  brať  iba  Norethisteron, a to  dokiať   budete  potrebovať /  -  ako píšete   4- 5  dní  dlhšie../  cyklus  vám  to  nerozhádže.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Menštruácia mi meska uz 13 dní, 1.augusta som si robila tehotenský test a bol negatívny,na druhý deň som sa pozrela na ten istý test a bolo tam slabá čiarka. O 2 dní som test zopakovala ale test bol negatívny. Tehotenske priznaky som mala, najmä prsia má boleli z hora a... (viac)

Anita Šoltésová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je  vhodné  odobrať  krv  na HCG  a  urobiť  Uz  vyšetrenie. Ak  je  krv  negatívna , gynekolog  vám  podá  injekciu  na  vyvolanie  menzes.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, chcela by som sa opytat, ci je hodnota Hcg 72 po 14 dnoch KET v poriadku? Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň  , ak  sa  jedná  o  celkové  HCG je  to  málo. Ideálna  hodnota  je  nad 500 Iu/ml.  Určite  je  nutné  hodnotu  kontrolovať  po pár  dnoch..

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den pred par dnami som absolvovala ket este pred vkladom ked som bola na kontrole som mala endometrium 11 a na vklad som potom sla o tri dni chcela by som vediet co je to dobre ked som mala taku endomertiu ci to nie je malo alebo vela za skoru odpoved dakujem

ela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Výška  sliznice 11mm  je  dostatočná  na plánovanie  vkladu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mam PCOS a hodnotu AMH az 25ng/ml. Viem že to hovorí o zásobe vajíčok ale pri takejto vysokej hodnote nemoze to mat vplyv aj na kvalitu vajicok? na clostil som reagovala. po 1 tabletke denne som mala 1 vajicko. dakujem

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  hodnota  AMH  je  zvýšená  avšak nie  je ukazovatelom "kvality" oocytov.   Je  málo  pravdepodobné , že  ovulácia  u  vás  prebieha  bez  stimulácie.  Je  preto indikované  užívanie  Clostilbegytu - pod  folikulometrickou kontrolou. ak  neotehotniete  do 6  mesiacov  je  doporučené  navštíviť  napríklad  naše  centrum.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,mala by som otazôčku,som 13tt,a mame doma onkologickeho pacienta,chodi na chemoterapie,môže to nejako ovplivniť moje dietatko.Ďakujem za odpoveď.Maja

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nemusíte  sa obávať , onkologické  ochorenie  ako  ani účinky  chemoterapie  nie  sú  prenosné  na vás  ani  na  vaše bábo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať na užívanie lieku duphaston. Navštevujem vaše centrum a momentálne máme plánovaný pohlavný styk a bol mi predpísaný aj duphaston a mám ho užívať od polovice cyklu a chcela by som sa opýtať či ho mám... (viac)

Kika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Duphaston  užívajte  odo  dna  ako  sme  doporučili / väčašinou  od  nasledujúceho dňa po plánovanom pohlavnom styku../ doporučujeme užívať  jedno  balenie - t.j. 2x1  na 10  dní. Po  vysadení  čakáte či  sa  dostaví  menštruácia. Ak  vám  po  vysadení  lieku  nepríde  menzes  do týždna môžete  si  urobiť  tehotenský  test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Budúci mesiac mám podstúpiť diagnostickú laparoskopiu a pri nej prefuk vaječníkov, pretože sa nám už takmer rok nedarí otehotnieť, hoci sa o to snažíme už aj pod dohľadom lekára (sleduje mi ovuláciu, užívam Clostilbegyt a po ovulácii Duphaston). Laparoskopiu... (viac)

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  cez  ovuláciu  v  cykle  ked  absolvujete operáciu  je  lepšie  sa  nechránenému pohlavnému styku  vyhnúť. V nasledujúce  plodné  dni  sa  opať môžete pokúšať otehotnieť. Zároven  pripomínem , že  je vhodné  vyšetriť  spermiogram partnera. Ak  sa  nepodarí otehotnieť  do  roka , navštívte  naše  centrum.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.17.7.2016 som mala dostat menstruaciu a nedostala som co mi uz 16 dni meskaju robila som si tehot.test a vysiel mi negativny. Mam este pockat a urobit si test o par dni.pobolieva ma mierne aj podbrusku.dakujem za odpoved

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry deň chcem sa spýtať som po umelom oplodnení potvrdené tehotenstvo 8 týždeň plod meria 13mm ale vytvoril sa aj krvný hematóm veľkosti ,40mm môže to byť druhé embryo ktoré sa neuchytilo? Hrozí potrat? Som hospitalizovaná v nemocnici a nič sa nemení. Čo mám robiť?... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hematóm môže vzniknúť aj potratením jedného z viacerých embryí. Odporúčam Vám dodržiavať liečebné a režimové opatrenia podľa ordinácií Vašich ošetrujúcich lekárov.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň prajem, zaujimalo by ma či vaše centrum spolupracuje s reprodukcnou imunologiou Dzurilla centrum. Dakujem

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, spolupracujeme aj s ambulanciou Imunoalergológia Dzurilla s.r.o.

MUDr. Igor Bornay

PCO a prirodzene otehotnenie dobry den chcela by som sa opytat . zistili mi pco mame sancu prirodzene otehotniet? lieky mi nedali ziadne ze jedina moznost je umele oplodnenie.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Častým problémom pacientiek s PCO je anovulačný cyklus. Pravdepodobnosť otehotnenia závisí od závažnosti PCO ale aj od iných faktorov. Odporúčam Vám osobnú konzultáciu s vyšetrením v našom centre.

MUDr. Igor Bornay

dobrý deň v rodine mame vrodenú chorobu ktorá sa prenáša volá sa Pelizaeus Merzbacher .. vlastne chlapec má tu chorobu a dievča je nositelka ... chcela by som otehotniet a chcem sa spýtať či sa to dá u vás urobiť s tým že by som chcela mať sto percentne zraveho chlapčeka alebo... (viac)

Veronika Lévaiová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, pri umelom oplodnení môžeme využitím techník preimplantačnej genetickej diagnostiky selektovať embryo ktoré nie je nositeľom chybného génu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, tento cyklus plánujem prvý KET, len neviem na kedy sa mám objednať. Pravidelne mávam cyklus 29-33 dni, ale tento mesiac som dostala menzes na 25 deň cyklu. Pravdepodobne to bolo ovplyvnené hormónmi, nakoľko 2 mesiace dozadu som postupila IVF vrátane ET. Mám sa objednať na kontrolu na 12 deň... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade, že sa Vám cyklus skrátil odporúčam kontrolu 12. deň cyklu. Podľa nálezu si dohodneme termín KET alebo opakovanú kontrolu.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, som po laparoskopii, kde mi zistili endometriozu. Mudr mi odporucila bud injekcie alebo Visanne. Vybrala som si lieky, ktore mam brat na skusku 3 mesiace. Nie som si vsak ista, ci je to dobre, nakolko chceme otehotniet. Nedari sa nam 2 roky. Pred tym som otehotnela 2x, bohuzial s MA.

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám čím skôr osobnú konzultáciu s vyšetrením v našom centre.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň moj gynelokóg mi zistil pri horm.profile Hyperprolaktinemiu .Posledný výsledok bol 1020,1 mlUl/l .Bola som aj na MR tam mi zistili prolaktinóm do 3mm. Nedarí sa mi už dlhšiu dobu otehotnieť.Vedeli by ste mi pomocť aj s takýmto problémom,alebo sa mám skor obrátiť na... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vo  vašom prípade  je  indikované komplexné  endokrinologické  vyšetrenie   s  nastavením  na liečbu  hyperprolaktinémie /  pre  nález  adenomu  v hypofýze/. Ked  budú  hodnoty  na liečbe  v norme , je vhodné  sa objednať  na konzultáciu ohladom liečby  neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

preplatí mi poisťovňa poplatok pri kolonoskopii

Mária Danielová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kolonoskopie v našom centre nerobíme.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, pán doktor, manželka je po 2 IVF, 1 IVF len 2 vajíčka – 1x ET- negatívne, 2 IVF 7 vajíčok – 1 ET a 1 KET negatívne, zostalo nám jedno zmrazené embryo. Všetko po PK. Pri 2 IVF použité dar. spermie kvôli mojej vysokej fragmentácii DNA. Manželka má... (viac)

Pavol

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Manželka má okrem viacerých malých ovariálnych cýst mierne rozšírené žily v oblasti ľavého vaječníka. Rádiológ odporučil gynekológovi vylúčiť zápal parametrií na základe zvýšeného prekrvenia vajcovodu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň.Chcela by som sa vás opýtať kedy a čo je potrebné ak chcem ísť na embryotransfer? Tri som podstúpila v roku 2013 a z tretieho pokusu máme krásnu dcérku.Kedže prirodzenou cestou sa nám nedarí znova otehotnieť, rada by som zasa chcela podstúpiť embryotransfer. Ďakujem za... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, z Vašej otázky nie je jasné, či ešte máte u nás zamrazené embryo. Ak áno, kontaktujte naše koordinátorky, vysvetlia Vám postup pred kryoembryotransferom. Ak už nemáte zamrazené embryo, je potrebné sa objednať na pohovor k niektorému z našich lekárov.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den chcem sa opyta priatelka na 8 den po transfere zacala krvacat asi menzes je to znamenie ze sa embrio neujalo utrogestan brala bez prtestavky a stale berie.Dakujem

Stefan Lapsansky

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak je krvácanie intenzívne, pravdepodobne Vaša priateľka neotehotnela, ale pokiaľ nie je známy výsedok tehotenského testu z krvi, nech pokračujte v užívaní Utrogestanu (cez ústa 3x denne 1 tabletka). O výsledku prosím informujte koordinátorky nášho centra, poučia Vás o ďalšom postupe.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den, som tehotna v 14 tt., mozem pouzivat taky masazny pristroj na telo, vola sa Relax & Tone, masirovat nim zadok, boky, stehna? Alebo to moze nejako ublizit plodu? (myslim tie vibracie pri pouzivani pristroja). Vdaka.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , používanie   takéhoto  prístroja  na  oblasť  stehien a bokov nie  je  problém. určite  si  však  nemasírujte  bruško..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, snažíme sa o dieťa intenzívne už asi trištvrte roka a nič, absolvovali sme teda už nejaké vyšetrenia. Manželov spermiogram vyšiel najprv ako teratozoospermia s 2% morfologicky normálnych spermií (10 dňová sexuálna abstinencia), keďže sa nám výsledok nezdal, o... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , výsledok AMH  je  vzhladom  n a Váš vek   v poriadku. Je však  podstatné   zistiť , či vaše  cykly sú  ovulačné. Pokiaĺ ovulácia prebieha,  je irelevantné či  je u vás  prítomný   nejaký  znak PCOS..  Výsledky   partnerovho SPG  sú  podsatne  rozdielne.  teratozoospermia 2% normo - nie  je  zlý  výsledok,  avšak   zníženie  motility  len  na 38 %  by  bolo naozaj  málo.  Je  preto vhodné  nasadiť  mu  vitamíny  /  vit. E , selen, zinok, antioxydanty/  a  po 2  mesiacoch  urobiť  kontrolný  SPG.  Ak  do  tej  doby  neotehotniete  prirodzene  je  zároven  vhodné  objednať  sa  k nám  na úvodnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, Niekde som citala, ze podmienkou absolvovania vysetrenia Hyfosy su negativne vysledky na UMC, co tato skratka znamena? Dakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vami spomínaná skratka nie je štandardne používaná, pravdepodobne by mohlo ísť o infekciu močových ciest.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aké opatrenia sú potrebné pred IUI, zo strany partnera je potrebná sex. abstinencia pre odobratie kvalitnejších spermií?

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred IUI je vhodná pohlavná abstinecia 2-3 dni.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

dobry den.minuly rok sme u vas uspesne absolvovali IVF,mame este zamrazene tri embrya tak som sa chcela opytat ci je nejake casove obmedzenie na pouzitie embryi?a este jedna otazka.dcerka ma teraz pol roka,este stale ju dojcim ale menstruaciu som uz dostala.ak by sme zvazovali dalsi transfer boloby nutne ukoncit dojcenie?kedze pred transferom je potrebne uzivat... (viac)

paula

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, časové obmedzenie na vklad zamrazených embryí nie je. KET by bolo ideálne plánovať až po ukončení dojčenia.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Zacala som uzivat Inofolic,ktory mi momentalne dosiel a cakam na dalsi ktory som si objednala dobierkou ale neberiem ho uz dva tyzdne a myslim ze som tehotna a chcem sa preto opytat ci musim okamzite zacat uzivat opat tu kyselinu listovu alebo mozem este pockat na tu moju dobierku. Dakujem vopred za odpoved

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Inofolic môžete kedykoľvek nahradiť kyselinou listovou.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den.chcem sa spytat ci mam ratat prvy den cyklu ked mi zacal menzes(krvacanie )vecer o 19.00 hodine kedze mam uzivat od 3.dna cyklu clostibegyt dakujem.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Závisí od intenzity Vášho krvácania. Za prvý deň menštruačného cyklu sa považuje prvý deň silného krvácania, nie špinenia.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či v cene za IUI je viac pokusov, alebo sa za každý ďalší vždy uhrádza poplatok 100,- Eur? Súčasne by som vás chcela poprosiť o informáciu, aký ďalší postup by ste nám odporúčali, keď sme 2-krát plánovali postup pred... (viac)

Miroslava Danajková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, inseminácia sa hradí samostatne, 100 eur za insemináciu. Ďalší postup je individuálny, závisí od zdravotného stavu, pri pohovore u nás si dohodneme vhodný postup.

MUDr. Krajkovič Peter
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nový lekár-gynekológ v našom centre

Aktuality

2016-07-08

Nový lekár-gynekológ v našom centre

Tím pracovníkov Sanatória Helios v Martine má nového člena, je ním MUDr. Igor Bornay.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
