Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, po vysadeni HAK v decembri 2014 mam nepravidelny cyklus, menstruacia stale vyvolavana duphastonom a agolutinom. Prvy mesiac mam nasadenu liecbu clostylbegyt + duphaston. Bola mi robena 2 x folikulometria (14 dc - 19,3 mm). Ktory den cyklu by uz mal byt spolahlivy vysledok tehotenskeho testu? Dakujem za odpoved.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po vysadení Duphastonu treba čakať na menštruáciu. Ak bude meškať týždeň urobte si tehotenský test. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás, chcem sa opýtať: či je možný pohlavný styk, po úspešnej inseminácii som tretí týždeň. Ja predpokladám, že áno, ale môj partner potrebuje potvrdenie odborníka. :-) Ďakujem

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nekrvácate a nemáte bolesti, pohlavný styk nie je problém.

Mudr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim vas som v 12 tt a moja krvna skupina je rh negativ a priatel je pozitiv... myslite, ze to moze byt nejaky problem ?? Dakujem pekne

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri Rh inkompatibilite je nutné absolvovať pravidelné odbery krvi na stanovenie antierytrocytárnych protilátok. Toto vyšetrenie by ste počas tehotnosti mali absolvovať trikrát. Pokiaľ sú negatívne, plod nie je ohrozený.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 9t tehotenstva....ustavicne mam bolesti an pravej strane v podbrusku....ako keby mi aj ta cela prava strana nafukla a citim na dotyk aj vajecnik......moze to byt tym ze je plod natlaceny velmi na pravej strane? Alebo co to moze byt? Dakujem

Karin

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám absolvovať gynekologické vyšetrenie na objasnenie príčin bolestí v podbrušku.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať aka by mala byť hodnota TSH pri ivf? Môže brániť k otehotneniu stitna žľaza? Ďakujem, Denisa.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dobre fungujúca štítna žľaza je jedným zo základných predpokladov k otehotneniu. Odber TSH Vám môže naordinovať aj obvodný gynekológ. Referenčné hodnoty sa môžu mierne líšiť v jednotlivých labolatóriách. Ideálna hodnota u ženy, ktorá sa snaží otehotnieť je do 4,5.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam za sebou prve IVF (kratky protokol) dna 27.7. 2015 som absolvovala ET (3 dnove embrio) no zial bez uspechu.Rada by som nase dalsie IVF absolvovala u Vas.Kedy najskor je to mozne,lebo v predoslom centre mi odporucili pockat 2-3 mesiace.Dakujem za odpoved.I.

Iva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, opakovaná stimulácia je aj v našom centre doporučená s odstupom 2-3 mesiacov od predchádzajúcej stimulácie. Predtým by však bolo vhodné absolvovať vstupné vyšetrenie s naplánovaním postupu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer prajem, chcela by som s opytat mam 38 rokov mam 2 deti vo veku 7 a 12 rokov minuly rok som prekonala zamlnuty potrat a odvtedy sa nam nedari viem ze s ovuláciou nie je problem mam pravidelnu odsledovanu doktorkou aj testami a teplotou ale mam problem po ovu LF max 10 dni aj menej skusala som uz aj B6 vselico pride stale a dost silna chcela by som... (viac)

Viktoria Kudolani

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite je vhodné skontrolovať AMH. Insemináciu je možné plánovať v prirodzemom cykle alebo po stimulácii ovulácie. Inseminácia sa hradí, poplatok je 100eur.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa spýtať či na 14.deň po ET je viditeľné niečo? Ďakujem Barbora

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na 14. deň po ebryotransfere tehotenstvo v maternici ultrazvukom ešte zvyčajne nebýva vididteľné.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som tehotna - 4 tt a 4 dni, ale na sone este nebolo nič vidno. Beta HCG som vsak mala v poriadku , niečo nad 2000 a v porovnani s minulým týzdnom hodnota stúpa. Može to byť sposobene aj tým, ze ovuláciu som mala az 19. den cyklu? Ovulácia bola potvrdená lekárom.... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri týchto hodnotách by už malo byť tehotenstvo viditeľné ultrazvukom. Ak viditeľné nie je, vhodná je ultrazvuková kontrola o pár dní.

MUDr. Krajkovič Peter

Pekný deň,chcela by som sa opýtať.Čaká ma operacia kôli endometrioze ktoru mam aj na pravom vaječníku...ako povedal moj doktor po laparoskopii budem brat antikoncepciu.Chcem sa len spýtat na váš nazor ci je dobre brat po laparoskopii antikoncepciu co byva zvyčajne 3 až 6 mesiacou alebo sa hned snazit... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri endometrióze je najvhodnejšie čo najrýchlejšie otehotnieť. Samotné tehotenstvo lieči endometriózu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry deň,chcela by som sa opytať, manzel ma 29% spermii s fragmentovanou, poškodenou DNA. Da sa znižiť fragmentacia s atioxidantami -ubichinol? Ďakujem

Magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri horšej fragmentácii spermií sa odporúča častejšia ejakulácia na zlepšenie fragmantácie. Klinické štúdie s antixidantami pri horšej fragmentácii spermií neboli realizované.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, mame naplanovany KET a na druhy den odlietame na dovolenku. Ma let lietadlom vplyv na uchytenie emryjka? Dakujem.

Michala

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, let lietadlom nasledujúci deň po KET by nemal mať  vplyv na uchytenie embrya.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý den, mala som mimomaternicove tehotenstvo ktoré bolo ukončene šetrnou laparoskopiou 6tt+3 hcg bolo len 270 den pred operáciou.chcem sa spýtať ,kolko po zákroku mozem absolvovať HyFoSy ?vopred dakujem za odpoved

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vyšetrenie HYFOSY môžete absolvovať približne dva mesiace od laparoskopie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Vo vašom centre sme absolvovali IVF, žiaľ neúspešne , kedže som po ET začala na 11.deň krvácať. Chcem sa opýtať, či je to normálne keď ani nie po 22.dňoch od poslednej menštruácie znovu krvácam? Mám endometriózu a užívam VISANNE. Mohli aj lieky spôsobiť... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po absolvovanom cykle IVF môžu byť najbližšie menštruačné cykly nepravidelné. Keďže nepoznám termín IVF a termín nasadenia Visane neviem sa k Vašim ťažkostiam bližšie vyjadriť.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcem sa spytat, mame planovane ivf vo vasom centre, od 16dc (co je zajtra) zacinam s proverou a o tyzden s injekciami. Uz par dni pocitujem akoby nadchu a dnes dokonca teplota 37. Chcem sa spytat, ci mam zacat so stimulaciou, uz sme to raz totiz kvoli mojim zdr.problemom prelozili. Moze to nejako ovplyvnit kvalitu vajicok? A este si chcem overit v papieroch... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte v schéme IVF podľa rozpisu, môžete užívať bežné lieky na nádchu. Odber vajíčok budete mať až o mesiac, snažte sa rýchlo vyliečiť. Prvý deň cyklu môžete rátať ako prvý deň Vášho krvácania.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Som 9 deň po ET. ET som mala 15.8. vo Vašom centre. Včera som začala krvácať. Telefonicky som ďalší postup konzultovala s p. doktorom Krajkovičom. Mám ísť v štvrtok na krvný test k svojmu gynekológovi a potom zavolať hodnotu HCG. To bude 12 deň po ET. V pondelok 31. 8. mám... (viac)

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, stačí absolvovať HCG test u Váško gynekológa. Zavolajte nám prosím výsledok, dohodneme si ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa s vami poradit ohladom uzivania duphastonu pri snahe o babatko. Moj aktualny cyklus vyzera nasledovne: 5.-9. DC som uzivala clostylbegyt, 11. DC folikulometria 13 mm, 14. DC folikulometria 19,3 mm. Od 14. dna som si na odporucanie svojho gynekologa robila ovulacne testy, pricom ani jeden den nedosahovala druha ciarka taku pozadovanu intenzitu... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade plánovaného tehotenstva je optimálne ultrazvukovo odsledovať termín ovulácie a nasadiť Duphaston po jej prebehnutí. Podľa Vašich údajov ste mali folikul zrelý 14.deň cyklu, Duphaston teda mohol byť nasadený od 16. do 25.dňa cyklu 2x1 tbl. Pokojne môžete v tomto cykle Duphaston doužívať, v prípade krvácania ho vysaďte. Ovulačné testy nie sú úplne spoľahlivé. V prípade pochybností o priebehu ovulácie je možné zopakovať UZ vyšetrenie, ev. doplniť aj hormonálny odber s kontrolou hladiny progesterónu cca týždeň po predpokladanom termíne ovulácie. Ovuláciu možno podporiť aj injekciou Pregnyl, ktorá sa aplikujte pri UZ náleze zrelého dominantého folikulu/folikulov. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Mám 40 rokov a som tehotná prvý mesiac, chcela by som sa opýtať kedy je vhodne objednať sa na vyšetrenie zamerané na zachytenie vrodených vývojových chýb plodu.

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V priebehu tehotenstva sa realizuje viacero skríningových vyšetrení na stanovenie rizika poškodenia plodu - prvý UZ skríning sa robí v 12.-13.týždni tehotentsva, druhý UZ skríning v 20.tt a tretí v 30.tt. Krvné skríningové testy sa plánujú v 12.-13.tt a v 16.tt. Všetky uvedené vyšetrenia vám bude plánovať a odporúčať Váš gynekológ. Vhzľadom k Vášmu veku Vám bude klinickým genetikom odporúčaná aj amniocentéza - odber plodovej vody s cystogenetickým vyšterením získaného materiálu. Prajeme šťastné a bezproblémové tehotenstvo a pôrod!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: integrovaný prenatálny skríning, skríning v tehotentsve

chcem sa spýtať na hodnotu HCG po 5dňovej kultivácií na 10deň som mala robené HCG a hodnota bola 80 a na 13 deň hodnota bola 100 doktorka mi povedala že je to nízke čo na to hovoríte vy.Ďakujem za odpoveď.Kazala mi prísť ešte na 19 deň

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota HCG 100 na 13.deň po embryotransfere je nižšia, ako by v tomto období mala byť, rovnako aj nárast HCG medzi 10-tym a 13-tym dňom je malý. Test je však jednoznačne pozitívny, je teda potrebné o niekoľko dní zopakovať odber HCG + ultrazvukové vyšetrenie. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako je po transfere potrebné sa fyzicky namáhať. Či treba byť špeciálne niekoľko dní v pokoji, alebo sa fyzicky namáhať ako je telo bežne zvyknuté. Pracujem totiž v oblasti, kde dochádza bežne k istému fyzickému zaťaženiu, aby som sa vedela dopredu... (viac)

Miriam

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po embryotransfere určite nie je potrebné dodržiavať prísny kľudový režim, môžete chodiť na prechádzky, do práce - pokiaľ nie je fyzicky náročná...Vyhýbajte sa činnostiam zaťažujúcim oblasť panvového dna - nedvíhajte ťažké veci...Držíme palce, aby bol transfer úspešný!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: fyzická aktivita po embryotransfere

Dobrý deň, som 6 deň po ET vo vašom centre , beriem utrogestan 2-krát denne 2 tablety vaginálne a začala som špiniť. Je to bežné alebo treba vyhľadať lekára? Ďakujem za odpoveď. Katarína

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Špinenie po ET sa môže vyskytnúť, zvýšte si Utrogestan na 3x2 tbl do pošvy, odporúčam Vám naďalej kľudový režim. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, v ktorom som týždni tehotenstva, keď CRL merané 18.8.2015 bolo 61 mm a merané v 12.8. bolo 51 mm. Posledná menštruácia bola 28.5.2015.

hederova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Podľa uvedenej hodnoty CRL by ste mali mať dnes 1.deň 14.týždňa tehotenstva /13+1 týždeň/. Prajeme šťastné a bezproblémové tehotenstvo a pôrod!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, budúci týždeň máme plánovaný odber vajíčok a manžel bude dávať spermie. V stredu robili manželovi rontgen zuba. Môže to nejako negatívne ovplyvniť jeho spermie?

I.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. RTG zubov by nemalo mať negatívny vplyv na plánované IVF.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň užívam duphaston 2x denne a mam ho užívať 10 dní,ale dnes som začala špiniť čo je 9 ty deň užívania.Mám ho ešte doužívať alebo nie ? Som trochu prekvapená, lebo mi bolo povedané , že ku krvacaniu dojde až po dobratí. Ďakujem

Zuzana Lizoň

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Počas užívania Duphastonu môže nastať špinenie, ev. aj slabé krvácanie. Duphaston už môžete vysadiť, dostaví sa menštruácia. Pokiaľ by sa do týždňa nespustilo normálne krvácanie, doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Prosím Vás v ktorom týždni tehotenstva presne som, ked PM bol 11.7. 2015, odber vajíčok 24.7.2015 na následne ET 5-dňového embrya 29.7.2015. Počíta sa to pri IVF inak ?DAKUJEM

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dnes 22.8.2015 máte 1.deň 7.týždňa tehotenstva /6+1 tt/ a termín pôrodu je 15.4.2016. Prajeme šťastné a bezproblémové tehotenstvo aj pôrod!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcem sa opytat, či je nepriechodnost jedneho vajičkovodu diagnostikovana pomocou HYFOSY, indikacia na preplatenie časti liečby IVF poistovnou. Ostatne vyšetrenia su v poriadku: Hormonalny profil.SPG. Ine vyšetrenia sme neabsolvovali.Mam za sebou 2x IUI neuspešne. Bolo by treba absolvovat ešte nejake vyšetrenia? Dakujem za... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvedené vyšetrenia a 2x absolvovaná IUI by mali byť dostatočné k schváleniu IVF zdravotnou poisťovňou.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobri den maloso pichnuti pregnyl 5000 a chcela biso vedie mam ovulacne testi clearblue astale mam smajlika aje mozne ze mam ovulaciu alebo skrasluje pregnyl alebo mam ovulaciu dakujem

Angela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po aplikácii injekcie Pregnyl nastáva ovulácia zvyčajne do 36 hodín. Nie je potrebné následne realizovať ovulačné testy. Tieto testy nemajú 100% spoľahlivosť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den. Chcela by som sa opytat ci je v poriadku rano som sla na wc a zbadala som ze mam hnedy vytok. Ci je to v poriadku som v 4 tyzdny tehotenstva po umelom oplodneny.

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ bude   špinenie pokračovať  je vhodné  zrealizovať ultrazvukové  vyšetrenie. Dovtedy  doporučujem kludový  režim.

MUDr. Starovecká Katarína

Prosím viete mi povedať niečo bližšie k nehormonálnej farmakologickej liečbe menorágie použítím antifibrinolytickej tranexámovej kyseliny, ktorá preukázala v porovnávacích štúdiách pomerne vysokú efektivitu bez zosilnenia nežiaducich účinkov. Dakujem... (viac)

Jana Helleschová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri menoragii je potrebné zistiť príčinu silnejšieho krvácania, následne sa zvažuje liečba. Na preventívne  ovplyvnenie menoragie antifibrinolytiká nie sú vhodné.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, dnes som 4 den po OPU , mala som 6 vajicok . Stale mam pocit takého tlaku na hrudi. OHSS to nieje, bola som aj u gynekologicky. Moze to byt zo stimulacnych hormonov? A kedy to asi prestane? Dakujem

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po odbere vajíčok môžete pociťovať nafúknuté bruško, napätie v brušku aj v prsníkoch, prípade pichanie v oblasti vaječníkov. V prípade pocitu tlaku na hrudníku Vám odporúčam interné vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, Som 5. den po ET,vkladali mi iba 2-bunkove embryjko,dnes citim velke bolesti v krizoch,pichanie v pravom vajecniku aj tlak. Termin ms mam az 29.8. cize neviem ci je to v poriadku.Je nozne dostat ms aj pocas uzivanie utrogestanu?pijem 2-3l denne.Dakujem Vam za odpoved

sisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pobolievanie v krížoch a podbrušku, ako aj napätie v prsníkoch a pocit nafúknutia môžu súvisieť s hormonálnou stimuláciou a užívaním Utrogestanu. Pite dostatok tekutín, oddychujte, v prípade zhoršenia ťažkostí navštívte Vaše centrum asistovanej reprodukcie. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela by som sa spytat aku davku (mg/den) selenu a zinku je potrebne uzivat na lepsiu kvalitu a pohyblivost spermii?

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete postupovať podľa odporučeného denného dávkovania, uvedeného na obale lieku. Kontrolný spermiogram je vhodné zrealizovať po 2-3 mesiacoch vitaminoterapie, ak nedôjde k zlepšeniu, odporúčam Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, momentálne som odcestovaná a nemám možnosť sa dostať k novému baličku mojej antikoncepcie. Včera 17.8. som doužívala poslednú tabletku antik. Mistra a nový blister mám teda začať užívať o týždeň 24.8. Chcela by som sa opýtať, ako mám postupovať v... (viac)

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Vaše lieky si môžete nasadiť aj s oneskorením, s tým, že v danom cykle môže byť znížený antikoncepčný účinok.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den, prosim Vas chcem sa opytat. Moja Dr ma poslala v 12 tt na ultrazvuk a chcem sa opytat ci je mozne ho absolvovat aj u vas ? a kolko to prosim u Vas vychadza cenovo... Dakujem pekne

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

ultrazvukové vyšetrenie v 12.tt môžete absolvovať aj u nás. Za vyšetrenie sa hradí 16,50 Eur. Objednáva sa cez recepciu na tel. č.  +421 434 271 201.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den prajem, zaujimalo by ma ci je mozne aby som mala pokles maternice vo veku 25 rokov? Este som nerodila, trpim na PCO, dysmenoreu a maternicu dozadu. Prvy sex som mala len pred 10 mesiacmi. HA zatial neuzivam. Navyse uz asi 4 mesiace pocitujem sucho v intimnych partiach, predty som mavala bezne silne priehladne vytoky bez zapachu. Myslite ze to moze suvisiet s... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokles maternice vo Vašom veku bez predchádzajúceho pôrodu je zriedkavý. Vhodné je gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci je mozne otehotniet aj s cystou na vajecniku (3x3cm) alebo by bolo lepsie ju vybrat a potom sa snazit o babo? Cystu mam na vajecniku uz rok a pol, po uzivani antikoncepcie este trochu narastla.. medzicasom praskla no nevstrebala sa. Dakujem pekne

Nikoleta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem aký typ cysty máte. Všeobecne sa dá pri prítomnosti cysty na vaječníku otehotnieť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,chela by som sa vas opitať ako sa ma začať brať clostilbegyt?moj lekar povedal že hned 1den ako dostanem menštruaciu2*1a 9den alebo10 mam isť na sono insiminaciu.dakujem

ERIKA DORDOVA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Clostilbegyt je možné užívať od 3. alebo od 5. dňa cyklu 5 dní. Dávkovanie závisí od váhy a reakcie vaječníkov. Následne je potrebné ultrazvukom kontrolovať rekaciu vaječníkov.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcem sa opytat či sa da endometrioza diagnostikovat len laparoskopicky, alebo sa da endometrioza, resp. podozrenie na endometriozu diagnostikovat už pri ultrazvukovom , pripadne gynekologickom vyšetreni? Gynekologicke vyšetrenie aj ultrazvukove mam uplne v poriadku, na diagnostickej laparoskopii som nebola, mavam dost silnu bolestivu a dlhu... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Veľké endometriózne cysty je možné diagnostikovať vaginálnym ultrazvukom. Progersia endometriózy sa sleduje onko - markerom CA 125. Drobné ložiská endometriózy nie sú zachytiteľné pri gynekologickom a ultrazvukovom vyšetrení. Je možné ich diagnostikovať laparoskopicky. Pri Vašom zdravotnom stave je vhodné zvážiť IVF liečbu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, prosim vas o radu. V case dovolenky som mala dostat menstruaciu, 23.7. som si spravila TT - bol negativny a tak som zacala uzivat Norethisteron az do 2.8. Po navrate som vsak zistila, ze som tehotna. Neviem kedy doslo k otehotneniu, nakolko som mavala nepravidelnu menstruaciu a cyklus v rozmedzi 26 az 38 dni. Poslednu menstruaciu som mala 26.6. - 2.7. Bojim sa,... (viac)

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Norethisteron  je  gestagén  ktorý  by  rannému  netotenstvu  nemal  uškodiť. Doporučujem  častejšie  ultrazvukové  kontroly  vyvíjajúceho  sa  tehotenstva a užívanie  kyseliny  listovej.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, akým sposobom prebieha zmrazovanie spermíí a či sa zmrazovanie uskutočňuje aj pred insemináciou resp. pred IVF. Problémom u nás je, že by som chcela u vás podstupit insemináciu , ale manžel pracuje v zahraničí a asi bude u neho problém dostaviť... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Uvedený  postup  ako  ste  ho opísala  nie  je  problém. Manžel može  prísť  na  zamrazenie  spermií / je nutné  sa vopred objednať  cez  recepciu/. V deň mrazenia  spermií  bude  musieť zároveň podstúpiť odber  krvi   na infekčné testy.  Zamrazené  spermie potom použijeme  na  liečbu ktorú spolu  naplánujeme- napríklad insemináciu..  Ak  však  spermie  nemal doteraz  u  nás  vyšetrené , bolo  by  rozumné  urobiť  aj  základný  rozbor  aby  sme  vedeli naplánovať    ďalší postup / IUI alebo IVF../

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, ako podla vas vplyva elektrosmog na muzsku plodnost? Ak sa urobia opatrenia v byte proti elektrosmogu, nakolko by to pomohlo kvalite spermii?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v literatúre  sa  samozrejme  popisuje  negatívny  vplyv  na  spermiogenézu , preto  eliminovaním  takéhoto  prostredia  by  mohlo dôjsť k zlepšeniu kvality  spermií, zároveň  s  nasadením  antioxydantov - vo  forme  výživových  doplnkov. Kontrolný  spermiogram  doporučujem  robiť po troch  mesiacoch.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa vas velmi pekne opytat asi tak rok a pol som uzivala Duphaston ale naposledy son ani po nom nedostala menzes mam 26 rokov a liecim sa na polycisticke vajecniky tak mi teraz pan doktor poradil aby som skusila kvapky gynex len teraz neviem ako to mam uzivat uz som vyuzivala asi tri flasky a terza neviem ci by mi mala prist menstruacia ci ako lebo... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , PCO je  hormonálno-metabolická  porucha - ktorá  sa  má liečiť hormonálne. Prípravok ktorý  Vám  doporučil  gynekolog  je  volnopredajný výživový  doplnok. Jeho účinky  nepoznám a nemám  s ním  skúsenosti, preto  Vám  musím  doporučiť obrátiť  sa  na Vášho  gynekologa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, manzel ma Oligoasthenozoospermiu. Objem 3ml, koncentracia 18mil,progres 1,5 mil, DNA fragmentacia 12%. Uz 2 x sme podstupili IVF , odobratých 6 oocytov, ale ani jedno sa nepodarilo oplodnit. Kde je asi problem? Mali sme metodu PICSI. Vsetky ostatne vysetrenia mame ok, od genetiky az po imuno. Problem bude asi v tych spermiach, ale ak viem tak pri IVF... (viac)

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bohužial  neviem  Vám  povedať prečo   sa  vaíčka  nedarí oplodniť. Výsledky  koncentrácie sú  dobré , pohyb  je  slabý. Fragmentácia  je  v norme.   V dalšom  cykle  skúste  kombináciu  s  darcovskými spermiami  ev ICSI. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, môjmu manželovi pri spermiograme zistili oligospermia gravis: 10 rýchlo pohyblivých spermií, 24 pomaly pohyblivých, 18 stacionárnych a 31 imobilných. Aká je šanca otehotnieť prirodzenou cestou a aké iné možnosti je možné podstúpiť, aby som dosiahla... (viac)

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri  uvedenom  výsledku  sú  šance  na  dosiahnutie  gravidity prirodzenou  cestou minímálne- menej  ako 1%..  Vo vašom  prípade  by  bola  jednoznačne   indikovaná  liečba  sterility pomocou IVF - umelého oplodnenia. V prípade  záujmu  o liečbu  v našom  centre  Vám  poskytneme všetky  potrebné  informácie  na  úvodnej  konzultácii. objednať  sa  možete  na  telefónnom  čísle recepcie  +421 434 271 201 alebo mailom info@sanatoriumhelios.sk

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Ja nemam otazku len vam chcem zo srdca podakovat za nasu dcerku ktoru mame vdaka vasej pomoci. pred rokom v juni sme absolvovali inseminaciu dvakrát a na druhy pokus sa podarilo. sme vdacni kedze uz som mala 35. Tehotenstvo som mala bezproblemove a aj spontanny a bezproblemovy porod. Drzim vam palce a chcem povzbudit aj ostatných klientov. Vela... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

srdečne gratulujeme, tešíme sa s Vami  a prajeme veľa zdravia a šťastia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Snazime sa sa o dieta uz 10 rokov a neuspesne.V roku 2009 som bola na umel.oplodnenie v KE ale neuspesne...cyklus mam pravidelny ako hodinky kazdych 28 dni...zistili mi neprechodnost jedneho vajcovodu a dostala som odpoved od lekarov ze nevidia problem aby som ostala tehotna...ale vysledok nieje...co moze byt pricinou...

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ sa Vám nedarí otehotnieť 10 rokov, jednoduchý problém to nebude. Šanca na prirodzené otehotnenie je minimálna. Stanoviť, kde je príčina, bez vyšetrenia Vás a spermmií partnera nie je možné, preto v prípade Vášho záujmu Vás pozývame na osobnú bezplatnú konzultáciu, kde navrhneme na základe výsledkov vyšetrení riešenie Vášho problému. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry.. ja by som chcela opytat tiez mi meška menstrucia 8dni robila so si aj tehotenske testy ukazali negativne ???

adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

doporučujem Vám vyhľadať Vášho gynekológa, ktorý bude riešiť poruchy Vášho menštruačného cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,absolvovala som dnes kyretaz pre Anembryomolu resp missed abour, i ked na prvom sone v 6 tyzdni sone sa vytvorol len gestacny vak kt sa pri daslom opakovanom sone zmrstila embryo nebola nadalej vidno.Zaujimalo by ma ci sa to moze opakovat a ak ano v akych percentach u zien sa to zvykne,Bolo to moje prve tehotenstvo 33 partner 45, podarilo sa nam hned uz druhy... (viac)

Smolarova LuciA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

musím Vás sklamať, ale odpoveď na Vašu otázku nepoznám. Nie je možné percentuálne presne vyčísliť možnosť opakovania sa problému, keďže nepoznáme jeho príčinu. Diagnóza missed abortion je častá a určité percento inak zdravých žien môže potratiť. Najčastejšou príčinou zamĺknutých potratov sú genetické  abnormality embryí. Tento faktor nie je možné ovplyvniť. Avšak pokiaľ ide o geneticky zdravých jedincov riziko opakovania sa potratu z tejto príčiny je minimálne.

Medzi ostatné časté príčiny radíme hormonálne poruchy či hematologické poruchy, avšak špeciálne vyšetrenia na odhalenie týchto porúch sa robia iba pri opakovaných potratoch.

Uviedla ste, že vediete dosť aktívny život s psychickou aj fyzickou záťažou, čo určite nie je vhodné v ranom tehotenstve. Sama ste pripustila, že v ďalšom tehotenstve zvolníte tempo a taká bude aj moja rada a navyše doporučujem užívať doplnok kyselinu listovú. Verím, že Vaše ďalšie tehotenstvo skončí úspešne.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: missed abortion

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o radu ohľadne predimplatačnej diagnostiky embrya. Mám 43 rokov, mám dve zdravé deti 13 a 8 ročné z prvého manželstva. Problémy som nemala. S priateľom som pred rokom otehotnela prirodzenou cestou po 4 mesiacoch snaženia. Na našu veľkú radosť... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vzhľadom na to, že píšete, že máte už zamrazené embryá, predpokladám, že ste podstúpili cyklus IVF. Pokiaľ sa uvažovalo o PGD - predimplantačnej genetickej diagnostike, mali sa embryá nechať kultivovať do vývojového štádia blastocysty, a následne bioptovať (odobratie buniek na vyšetrenie). Takýmto postupom sa embryá nepoškodia a poznali by ste výsledky týchto genetických testov zamrazených embryí.

Keďže uvádzate, že embryá už máte zamrazené a nie sú vyšetrené, z technického hľadiska nie je možné ich rozmraziť, vyšetrovať, a znova zamraziť. Takýmto postupom by sa prafdepodobne už poškodili. Preto máte dve možnosti. Buď si naplánujete vklad geneticky nevyšetreného embrya a absolvujete prenatálny genetický screening (odber krvi na genetické testy sa dá robiť už v  13. tt, má vysokú záchytnosť alebo amniocentéza), alebo podstúpenie nového cyklu IVF a zrealizovanie hore uvedeného postupu. V prípade záujmu o liečbu v našom centre sa objednajte na bezplatnú osobnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chodim k Vam do centra do tehotenskej poradne, momentalne som v 33 tyzdni tehotenstva , a dnes som si vsimla , ze sa mi zacina zapalovat hrdlo, teploty nemam. Zatial som si len kloktala hrdlo slanou vodou a pijem caj z citronom. Chcem sa opytat ako mam v pripade komplikacii postupovat, az by sa mi objavila horucka, alebo sa mi zhorsil stav, dakujem

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri zvýšení telesnej teploty nad 38°C môžete použiť Paralen, môžte použivať aj bežné dostupné cmúľacie tablety a kloktadlá. V prípade potreby kontaktujte lekára na telef. linke.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den ,chcela by som sa opytat mam u vas planovanu hysteroskopiu,a chcem vediet ci mi treba aj vysetrenie od anesteziologa ci netreba iba interne vysetrenie a krv Dakujem

ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

stačí základné interné predoperačné vyšetrenie, bez anesteziologického.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa metoda TESE/MESA robi aj pri oligoasthenoteratozoospermii, ked je fragmentacia 39%, patologia 98%. Podtupili sme 3x PICSI, 2x KET, vsetko neuspešne. Alebo čo by ste nám odporučili?

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Chirurgické získavanie spermií zákrokom TESE/MESA je indikované len v prípade azoospermie, teda neprítomnosti spermií v ejakuláte. Neviem, aké vyšetrenia ste už s partnerom absolvovali, no po opakovanom neúspešnom IVF + ET/KET /dokonca s použitím metódy PICSI/ by som Vám odporúčala zrealizovať genetické vyšetrenie Vás oboch a v prípade ďalšieho IVF cyklu zvážiť aj predimplantačnú genetickú diagnostiku embryí, čiže genetické vyšetrenie embryí pred vložením do maternice. Alternatívne prichádza do úvahy oplodňovanie vajíčok spermiami darcu. Pri podozrení na horšiu kvalitu vajíčok je možnosť využiť darcovský program vajíčok, event. embryí. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu cez recepciu s výsledkami doterajších vyšetrení a po vyhodnotení a skompletizovaní výsledkov Vám vhodný postup doporučíme.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, Chcem sa opytat ci sa moze robit IUI 4 dni po vytrhnuti zubu. mam to este mierne opuchnute. Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. IUI po vytrhnutí zubu absolvovať môžete, v prípade potreby môžete užívať aj antibiotiká, vhodné pre tehotné ženy.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, dnes mi lekár potvrdil mimomaternicové tehotenstvo v cca 4-5 tt. Kedy by sme mohli začať plánovať stimuláciu IVF? Žiadosť o IVF už máme schválenú, dokonca aj lieky a injekcie pripravené, len do plánovanej stimulácie sa nám neplánovane zaplietlo to... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ nebola relizovaná kyretáž dutiny maternice, môžete plánovať IVF cyklus nasledujúci mesiac po laparoskopii.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa spytat ohladom pco. Od zaciatku 1 MC mam nepravidelny menzes a nedari sa nam uz dlhsiu dobu otehotniet. Brala som aj clostilbegyt+duphaston+pregnyl ale bez vysledkov. Nedavno som navstivila endokrinologa, kde mi robil krvne testy a vysledky su: LH - 10,68, FSH - 4,54, Estradiol - 153,5 a Testosteron bol v norme 2,54. Nasadil mi liecbu... (viac)

Liliana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

k potrebe nasadenia uvedenej liečby sa nemôžem jednoznačne vyjadriť, keďže nepoznám ultrazvukový nález u vás, ani reakciu vaječníkov na Clostilbegit. Metformin sa zvyčajne indikuje pri potvrdenej inzulínovej rezistencii (ktorá môže byť spojená s ťažkým PCO) a pri nereagovaní vaječníkov na liečbu.

Optimálne by bolo navštíviť aj s partnerom naše centrum asistovanej reprodukcie, kde by sme Vám po bezplatnej vstupnej konzultácii a komplexnom vyšetrení vás oboch odporučili vhodný potup liečby.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň. včera som bola u svojho gynekologa na 10.deň po KET na odber krvi a vysla hodnota 280. Vraj je to nizke. Aka by mala byt optimalna hodnota krvi?? Dakujem pekne.

Barbara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

zvyčajne sa vyšetruje krvný tehotenský test až na 14. deň po transfere embrya. Uvedená hodnota hCG 280 na 10.deň po KET je primeraná. Doporučujem Vám o týždeň absolvovať ultrazvukové vyšetrenie, v prípade potreby zopakovať vyšetrenie hCG.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň, počas stimulácie pred IVF si pichám Diphereline a zajtra ráno idem k vám na prvé kontrolné sono a krv. Injekcie si pichám ráno o 6. 00h, chcem sa spýtať, či si Diphereline pichnúť ešte pred kontrolou u vás alebo až potom? Ďakujem za odpoveď.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Vaše lieky si aplikujte v obvyklom čase so zachovaním 24-hodinového odstupu. Ďalší postup Vám bude oznámený po štandardných  kontrolných vyšetreniach (UZ, odber krvi) v deň Vašej návštevy telefonicky v poobedňajších hodinách.

PhDr. Thomková Zuzana, koordinátorka IVF

Dobrý deň! Pokúšame sa o dieťatko asi rok a 4 mesiace.Asi pol roka mám nejaký rozhádzaný cyklus, cca 40-dňový(predtým býval pravidelný). Lekár mi urobil hormonálny obraz - zistil, že mám zvýšený prolaktín -21,6ng/ml a DHEA 14,5ng/ml - čo vraj... (viac)

Dadka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

maternica otočená dozadu nie je prekážkou spontánneho otehotnenia. Vyskytuje sa asi u tretiny žien. V prípade nasadenia Duphastonu je optimálne užívať ho až po prebehnutej ovulácii, jeho nasadeniu by mala predchádzať kontrola ovulácie sonograficky, event. aj hormonálnymi testami. Uvedená hodnota prolaktínu nie je vysoká natoľko, aby bránila otehotneniu. Kedže sa už pokúšate neúspešne otehotnieť vyše roka, bolo by vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a absolvovať kompletné vyšetrene oboch partnerov s  určením ďalšieho vhodného postupu. V prípade záujmu, je možné objednať sa telefonicky na recepcii v našom centre na bezplatnú vstupnú konzultáciu.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý den,dnes som bola u Vás na kontrole som po KET 22.7 bol vklad,posledná MS 2.7. 2015 bolo vidno gestačný vak,ale chcem sa spýtať krv mi nebola braná či je to v poriadku a či mu bude ešte braná na dalšej kontrole... lebo mam obavy,aby bol plod vo vaku a akcia srdeička či sa to nepotvrdzuje aj krvou a... (viac)

T.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prípade vizualizácie plodového vačku v maternici už nie je potrebné kontrolovať hCG. Ďalej sa tehotenstvo monitoruje ultrazvukom. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň, aký máte prosím názor na účinnosť resekcie endometria pri menorrhagii. Mám ťažký stupeň anémie a musím to riešiť. Nechcem podstupovať hormonálnu ličbu, mám 45 rokov a deti už neplánujem. Vďaka. Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prípade opakovaného silného a nepravidelného krvácania je potrebné zrealizovať kompletnú gynekologickú prehliadku a pokúsiť sa zistiť príčinu takéhoto krvácania. Pokiaľ sa nezistí príčina morfologická (nádor, výrastok v maternici ...), dá sa krvácanie riešiť hormonálne, zavedením IUD alebo abláciou endometria (odstránenie výstelky v maternici). O vhodnom postupe vo vašom prípade sa poraďte s vašim gynekológom.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň, manžel má menej ako 1% normospermiu (theratozoospermia), ja som v poriadku (cykly pravidelné, ovulujem aj bez stimulácie), obaja máme po 1 dieťati z predchádzajúcich vzťahov. Snažíme sa už 3 roky, absolvovali sme 1 neúspešné IUI. Keďže ja mám takmer 35 rokov, nechceme... (viac)

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ bol nález teratospermie u Vášho manžela potvrdený minimálne 2x, pri uvedenej anamnéze a absolvovanej neúspešnej inseminácii je možné vo Vašom prípade požiadať zdravotnú poisťovňu o čiastočnú úhradu IVF.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

dobry den,mam 36 rokov dna 26.6.2015 som musela podstupit kyretaž pretože sa nevivijal plod v 6.tyždni.s parterom by sme chcely 3-tie babetko .po kyretaži som som špinila od toho 26.6 do 3.7.2015 potom nič nemam bolesti ani som nemala na kontrolu mam ist po 6-tich tyždnoch čiže toho tyždna od 10.8 do 14.8.2015 menzes som ešte nedostala ,vysledky z... (viac)

žaneta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keď Vám príde menštruácia, môžete v tom cykle už pokračovať v snahe otehotnieť. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň prajem, volám sa Jarka mám 28r. ešte som nerodila ale pred 11r som bola tehotna. cyklus mám cca 26-27-28 Veľmi túžim po dietatku,ale už rok sa nám nedary. pre rokom a pol som podstúpila operáciu vaječnika žial bolo nutné cely vaječnik vyoperovat (cysta). Podstúpila som kupeľnu... (viac)

jarka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri PCO je okrem redukcie hmotnosti vhodná kontrola ovulácie. Pri anovulačnom cykle je potrebná hormonálna liečba. Vo vašom prípade je vhodná návšteva centra asistovanej reprodukcie s určením vhodného ďalšieho postupu. V prípade záujmu o naše centrum sa, prosím, objednajte na recepcii na bezplatnú konzultáciu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,dna 1.8. mi bol u vas vykonany 2 KET.Dnes som si urobila tehotensky test a vysiel pozitivny. Minuly mesiac pri neuspesnom KET ste mi ale povedali ze mam 4cm endometrioznu cystu. Nemoze niak ovplvnit tehotenstvo?pocula som aj ze vraj cysty sposobuju falosne pozitivne testy. Obcas ma aj pichne na tom vajecniku. Na krv mam ist v piatok. Byva uz na 14 den po KET... (viac)

Barbara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

endometrióza znižuje šancu na otehotnenie, ale väčšinou neovplyvňuje priebeh tehotenstva. Na 14. deň po KET-e je potrebné absolvovať krvný tehotenský test a ultrazvuk, pričom v tomto štádiu ešte nemusí byť na ultrazvuku vidieť gestačný vačok. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, 24.7. Som bola u vás prvý krát na inseminacii, odvtedy beriem tabletky duphaston 2×1, dnes mi začala menštruácia a bola som u svojej gynekologičky na krvných testoch a výsledok je 0,13 Potrebovala by som vedieť, čo ten výsledok presne znamená a či mám aj nadalej brať... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ak je uvedená hodnota 0,13 celkovým HCG, test je negatívny. Môžete vysadiť Duphaston a v prípade záujmu môžete v nasledujúcom cykle znovu užívať Clostilbegyt /ak ste ho nemali už 3 cykly za sebou/ a zopakovať insemináciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, kolko dni po IUI by vysiel v pripade otehotnenia pozitivny vysledok na citlivom domacom teh. teste, na 12.den by to test zachytil?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močové tehotenské testy nie sú 100% spoľahlivé, preto je vždy potrebné po IUI absolvovať krvný tehotenský test HCG. Teoreticky by močový tehotenský test mohol zachytiť tehotenstvo 12.deň po IUI, no aj pri negativite je potrebné zrealizovať odber HCG. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, som necele 2 tyzdne po IUI a presne tak dlho beriem aj Utrogestan 2x2 tobolky vaginalne.. No mam pocit, ze mi dost sposobuje priberanie a zadrziavanie vody v tele. Je to mozne, mate s tym skusenosti (teda ine pacientky)?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Utrogestan nespôsobuje priberanie na hmotnosti, no môže viesť k zadržiavaniu tekutiny v organizme, normálne sú aj pocity napätia v podbrušku a v prsníkoch. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Utrogestan

Pekný deň chcem poprosiť o radu o babo sme sa snazili 3 mesiace no v Juni som 1x potratila v 4 týždni vykonana kyret. nerobili mi žiadne vyšetrenia okrem histolog. vyš plodu, kde aj tak nič nezistili. ale manžel mal Varikokelu a bol na sklerotizácii pred cca5r. viete mi poradit co môže užívať aké vit. doplnky... (viac)

Stela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže ste otehotneli pomerne rýchlo a bolo to jediné neúspešné tehotenstvo vo včasnom štádiu, nie je potrebné zatiaľ absolvovať žiadne špeciálne vyšetrenia. Môžete si nasadiť kyselinu listovú, ak ste ju doteraz neužívali. V prípade opakovania by bolo vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. Držíme palce a prajeme bezproblémové otehotnenie aj priebeh celej gravidity!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, rada by som sa informovala ako skoro po absolvovani dentalneho CT vysetrenia mandibuly je mozne bez rizika pre plod otehotniet? Moj vek je 38 rokov a tento rok som absolvovala okrem spominaneho vysetrenia aj dalsie 4 RTG vysetrenia zubov a chrbtice. Dakujem velmi pekne za odpoved!

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa RTG vyšetrenia realizovali mimo oblasti malej panvy, môžete plánovať tehotenstvo v nasledujúcom cykle. Ak bola zasiahnutá aj panvová dutina, lepšie by bolo 3 mesiace počkať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den ,som 14 den po IUI bola som na krvnom teste u svojho gynekologa a mala som hcg 2,3 a povedal mi že pravdeoodobne nie som tehotna že je to mala hodnota .dakujem

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ je uvedená hodnota 2,3 celkovým hCG, tehotenstvý test je negatívny. Môžete vysadiť Duphaston a o pár dní Vám príde menštruácia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

dobry den bola som na kontrole v 6tt aj 6 dni a lekar mi doporucil bud pockame este tyzden alebo reviziu maternice pretoze mam hematon za GS 7mm a GS 9mm 4 TG mam este tyzden pockat ?

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete ešte týždeň počkať a podľa ultrazvukového nálezu sa zváži realizácia revízie dutiny maternice.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, momentalne som 5DC a stimulujem clostilom a merionalom. Chcela by som sa spytat ci pri stimulacii moze ublizit slnenie na slnku. Ma to vplyv na kvalitu vajicok? Dakujem

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Počas hormonálnej stimulácie nie je vhodný dlhší pobyt na slnku, nutná je dostatočná hydratácia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, som po uspesnom ET, doteraz som brala utorgestan 2x2 vaginalne, mala by som ho brat do 12 tt s postupnym vysadzovanim, teraz v 11tt si davam uz len 1 tabletu vecer, je to v poriadku alebo je to skoro? Dakujem za odpoved.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte naďalej v užívaní ešte týždeň, potom Utrogestan vysaďte.

MUDr. Krajkovič Peter

dobry den,chcem sa spytat som 9.den po KETE a zacala som trosku,uplne slabucko spinit,mam si uz tiez zvysit davky-beriem ESTRIMAX 2x1,a vkladam si utrogestan 2-0-2,a tiez chcem vediet ci mozem uzivat zenske bylinkove kvapky dakujem vopred za odpoved

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete užívať prírodné bylinkové kvapky.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, mam 27 rokov a jedno dieta. Pred mesiacom som dostala silne bolesti podbruska nasledne ma operovali. Dg. znela velka 14 cm cokoladova cysta prerastena vajecnikom a presakujuca do dutiny brusnej. Vajecnik mi museli zobrat. Vysledky z histologie potvrdili male lozisko endometriozi.... uz pred tym sme sa asi pol roka snazili s manzelom o dietatko ale nedarilo sa... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri Vašom zdravotnom stave je vhodné otehotnieť. Ak sa Vám do pol roka otehotnieť nepodarí, odporúčam návštevu centra asistovanej reprodukcie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som v 12 tt,bola som na ivf-ket,počas 6 a 8 tt som 2krát krvacala,mala som aj spinenie,teraz napoosledy už len slabé v 11tt,na klinike ivf mi doc. hovoril že mám brať už len femibion, no môj gynekolog mi odporúča brať aj duphason, neviem co mam urobiť, prosím o názor. Do 10 tt som brala utrogestan... (viac)

Žaneta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, lieky s obsahom progesterónu (Duphaston, Utrogestan...) sa odporúča užívať po IVF do ukončeného 12. týždňa tehotenstva. V tomto období je už vyvinutá placenta plodu, ktorá si sama tvorí potrebné hormóny. Nie je teda potrebné viac užívať tieto preparáty.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa opýtať či asistovaný hatching robíte na každom embryu? Ak áno, je to v cene IVF, alebo sa dopláca? Ak nie, je možné ho urobiť na žiadosť pacientky? Ďakujem. Prajem pekný deň.

Mariana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň.

 

Asistovaný hatching (AH) sa štandardne nerealizuje na každom embryu. Robí sa v indikovaných prípadoch ako napr. : v príprave na genetické vyšetrenie embryí PGD/PDS metódou aCGH, v prípade kultivácie embryí z vajíčok, ktoré boli zamrazené a pod. . Avšak realizuje sa na každom rozmrazenom embryu pripraveného na kryoembryotransfer.

Samozrejme, na žiadosť je možné AH vykonať aj bez jednoznačnej indikácie. Takýto postup spolu skonzultujeme na embryologickom pohovore, ktorý budete mať počas stimulácie pár dní pred odberom vajíčok.

Mgr. Ladiverová Martina (embryológ)

Dobrý deň, som po IVF. Tehotenstvo je bez komplikácií. Mám za sebou sono v 13tt a krvný test v 16tt. Všetky výsledky boli doteraz v poriadku. Mám 35 rokov a môj gynekológ ma posiela aj na amniocentézu alebo náhradu prenascan. Chcem sa opýtať, či je nutné aj takéto... (viac)

PT

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, samotný vek ženy nad 35 rokov je považovaný za rizikový faktor z hľadiska genetických a vývinových vád plodu. Z tohto dôvodu Vám aj Váš gynekológ amniocentézu navrhol. Žiadne iné vyšetrenia (krvné ani ultrazvukové) nedokážu 100% vylúčiť genetické poškodenie plodu. Vzhľadom k doterajším negatívnym výsledkom vyšetrení je rozhodnitie o realizácii amniocentézy iba na Vás.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň! Ktoré vitamíny okrem kyseliny listovej je vhodné užívať pred KET?

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, okrem kyseliny listovej nie je potrebné užívať žiadne ďalšie vitamínové doplnky.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň! Čo má obsahovať jedálny lístok pred KET a po KET? Čomu sa treba vyhnúť? Ďakujem Barbora

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v období plánovania KET nie je potrebná žiadna špeciálna úprava jedálneho lístka. Stačí normálna pestrá strava.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, Chcem sa spýtať: dňa 25.7. som mala ET, na 7 deň som začala špiniť a trvá to stále, slabučký hnedý výtok. Začal mi v deň, kedy som mala dostať menzes. Trvá to už štvrtý deň, test som si robila a jedna čiarka. na krv mám ísť 10.8., môže to byť menzes... (viac)

Katarína Šedovičová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Mierne špinenie po ET sa vyskytnúť môže, v prípade silného krvácania je šanca na otehotnenie znížená /nie však vylúčená/. Zvýšte si dávkovanie Utrogestanu na 3x2 tbl do pošvy, v prípade krvácania zmeňte užívanie na 3x1 tbl cez ústa a pokračujte až do krvného tehotenského testu Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den. Som po 1. stimulacii ale nepodarilo sa nam otehotniet lebo so dostala silnu mykozu...bolelo ma brucho a vsetko ma zo spodu palilo...šla som ku gynekologovi a ten mi predpisal CEDROX...ale mala som ho zacat brat az ked dostanem menstruaciu...dnes som ju dostala a chcem sa spytat ci mozem zaroven brat cedrox a clostilbegyt...ci to neovplyvni ucinky jedneho... (viac)

Miroslava Zummerlingova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvedené lieky môžete užívať spolu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Dňa 25.7 som vo vašom centre podstúpila ET, a dnes po 11. dňoch som začala slabo špiniť. Na HCG a ultrazvuk mám prísť v piatok 7.8. Chcela by som sa opýtať, či si mám dovtedy nejako pozmeniť dávku Utrogestanu a ako mám ďalej postupovať? Za odpoveď ďakujem.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete si zvýšiť dávku Utrogestanu na 3x2 tbl do pošvy, v prípade silného špinenia alebo krvácania zmeniť užívanie na 3x1 tbl cez ústa. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

dobry den .mam 36 rokov som po druhom ivf neuspesnom ,,mame este styri embria zamrazene ,mam nejaku sancu ze sa to konecne podari?mala by som si dat vlozit jedno embrio alebo dve ,bo som mala vlozene dve embria ,mozno to nevisllo aj preto?

sara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V našom centre odporúčame aj pri opakovanom prenose embrya prenos jednej blastocysty po predĺženej kultivácii. Aj napriek neúspešným emryotransferom je potrebné embryotransfer opakovať.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môže histamínová intolerancia súvisieť s problémom otehotnieť. Ďakujem

Helena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri histamínovej intolerancii je možné otehotnieť prirodzene - pohlavným stykom.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať beriem antikoncepciu Nuvaring tento mesiac som mala menštruáciu na čas ale jeden deň potom som len špinila a krvi som mala minimum skoro nič. Chcela by som sa opýtať či mám znova nasadiť krúžok alebo sa hlásiť u lekára. Tehotná určite nie som. Za... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri užívaní antikoncepcie je možné slabé špineneie alebo vynechanie menzes. Pokračujte v obvyklom užívaní antikoncepcie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, kolko dni musi mat manzel abstinenciu pri diagnoze Asthenozoospermia pred OPU? Dakujem

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Optimálna pohlavná abstinencia pred plánovaným OPU je 2-3 dni. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcem sa spytat ci je vhodne uzivat femibion 400, aj v 3 trimestri? Na zaciatku tehotenstva som brala femibion 800 a po 12 tyzdni Femibion 400. Neskodi to babetku? resp.nebude previtaminovane? Vopred dakujem za odpoved

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa normálne pestro stravujete, nie je nutné celé tehotenstvo užívať výživové doplnky, úplne stačí samotná kyselina listová. Prajeme šťastný a bezproblémový zvyšok tehotenstva aj pôrod!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý den bola som vašou pacientkou v 2010som otehotnela prirodzene mala som krvácanie v 6tt ale 9ttprestalo bit srdiečko. r 2012 1ivf bolo pozitivne ale na sone nebolo nič vidno tak mi robili lararoskopiu. 2013 2-3ivf žial neuspešne.Rozhodla pre adopciu čakame sme prvý v poradi . Teraz o mesiac budem mat 41 som otehotnela prirodzene... (viac)

mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po návrate z dovolenky naštívte čo najskôr Vášho gynekológa, s ním sa dohodnete na ďalšom postupe. Je možné preventívne v prvom trimestri nasadiť Duphaston ako podpornú liečbu. Odporúčam Vám vyhýbať sa zvýšenej fyzickej námahe a možným infekciám a piť dostatok tekutín. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, odporúčate pauzu medzi hysteroskopiou-odstránenie malého polypu v endometriu, alebo môžem hneď v nasledujúcom cykle absolvovať ivf? Alebo proste čo sa odporúča. Či je to urobiť dobre za sebou., niekde som čítala., že to zvyšuje šance úspechu. Pravdepodobne ale ivf nestihnem,... (viac)

Soňa Barošincová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po hysteroskopii s odstraňovaním polypu je možné plánovať IVF najskôr v nasledujúcom cykle. Termín hysteroskopie si posúvať nemusíte, úspešnosť IVF nie je vyššia bezprostredne mesiac po odstraňovaní polypu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Pekny den prajem, Chcem sa opytat ci sa sono moze spravit na 13 den cyklu pretoze na jedenasty den cyklu minuly mesiac neboli vajicka este celkom dozrete. Na sono som objednana 14,8,2015 a menzes som dostala 2.8.2015. IUI by sa mohla spravit aj 15 teho co je sobota? treba sa na nu objednat uz dnes alebo sa dohodneme v piatok 14,8,2015 na sone. Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže Vám v minulom cykle folikuly dozreli na 13.deň cyklu, môžeme kontrolu v tomto cykle posunúť z 11.dňa na 12.-13.deň cyklu. Podľa výsledku folikulometrie Vám odporučíme termín IUI.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: UZ pred IUI

Pekny den prajem. Minuly mesiac som brala clostibelgyt+ pregnyl+ duphaston. Menstruacia mi dnes prisla. Pani doktorka mi dala dalsi clostybelgit tak sa urcite objednam na sono. Je lepsie podstupit iui tento mesiac alebo skusit este raz pohlavny styk a potom iui. Dakujem

Zuzana Miková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na základe Vašich výsledkov by som Vám doporučovala podstúpiť IUI. Spracovaním spermií sa Vám zvýši šanca na otehotnenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den prajem chcem sa spýtať...bola som u vás na KET 22.7..dnes som si robila test na 10 den po vklade a je pozitivny viditelna čiarka ráno a aj večer..utorok 4.7. chcem ist na krv k mojmu obvodnemu lekárovi či sa teda potvrdí tehotenstvo aj krvou...trošku som špinila mam Vám volat a či pridat... (viac)

B.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ špiníte zvýšte si dávku Utrogestanu 3x2 do pošvy. Zajtra absolvujte krvný tehotenský test a jeho presnú hodnotu nám prosím oznámte telefonicky. Podľa nej Vám doporučíme ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.od dnes si zacinam pichat inekcie diphereline len ked som bola chora stratil sa mi hlas a kasel ostal moze to moc ovplivnit ivf?

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, o ďalšom postupe je vhodné poradiť sa telefonicky. Kontaktujte prosím naše koordinátorky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den , chcela by som sa opytat ci poistovna dôvera preplaca nejaku cast umeleho oplodnenia pri endometrioze.

simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sú splnené indikačné kritériá poistovňa prepláca časť liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, potrebujem sa poradiť nezávisle s iným doktorom. Som rok a pol po hysterektómii,mala som karcinóm v maternici. Nikde inde neprerástol,všetko mi vybrali,vaječníky a uzliny boli čisté.Dostala som aj tri ožiare cez pošvu.Pravidelne každé 3 mesiace chodím na... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, postup Vášho gynekológa je absolútne správny. Špinenie je pravdepodobne spôsobené atrofickou sliznicou. Ovestin je hormonálny prípravok na zelpšenie kvality sliznice pošvy. Ak však jeho užívanie nie je pre pacientky doporučené pre predchádzajúci histologický nález je možné ho nahradiť aj prípravkom na báze kyseliny hyalurónovej. (nehormonálny prípravok)

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mozem ist tyzden alebo dva po iui do bazenov sa kupat, plavat? Ked este nebudem vediet vysledok krvneho testu.. alebo s kupanim radsej pockat? (Dokedy?)

z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kúpanie sa po IUI nie je problém.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. V januári 2014 ma operovali - mala som cystu na ľavom vaječníku. Aj keď výsledky ukázali, že ide o endometriózu, moja lekárka to zanedbala a nenastavila mi vhodnú liečbu - vraj pre oddych vaječníkov stačí na pol roka antikoncepcia. Po pol roku som antikoncepciu vysadila, pričom sa mi... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na úvod chcem poznamenať, že aj nasadenie antikoncpcie Vašou gynekologičkou bola učitá forma liečby endoemtriózy. Ako ste sama povedala, nová cysta Vám vznikla až po jej vysadení. Endometrióza je ochorenie, ktoré nie je možné vyliečiť, len na určitý čas utlmiť (napríklad v tehotenstve alebo pichaním hormonálnych injekcií navodzujúcich "umelý prechod"). Pokiaľ ste s partnerom rozhodnutá, že chcete plánovať tehotenstvo, bolo by vhodné prísť sa poradiť o ďalšom postupe liečby do nášho centra, kde Vám urobíme potrebné ultrazvukové a hormonálne vyšetrenia a naplánujeme vhodné riešenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Tento mesiac sme mali u vas absolvovat ivf. Mame uz kupene aj lieky, no zial pre moju chorobu sme to museli posunut na dalsi mesiac. Manzel bol na spermiograme - fragmentacia DNA, to ma vsetko v norme, ale morfologia kvoli ktorej aj ideme na ivf klesla z 1,5% na iba 0,5%. Ma diagnozu terratozoospermia a boli sme radi, ked mozno aj vdaka vitaminom mu to stuplo z... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, diagnóza Theratozoospermia je dôvodom na liečbu sterility pomocou IVF. Ubezpečujem Vás, že 0,5% tvarovo správnych spermií pri dobrej koncentrácii a pohybe je na úspešne prebehnuté IVF úplne postačujúci výsledok. Kontrola spermiogramu aktuálne nie je nutná. Doporučujem začať s prípravnou fázou, keď budete zdravotne v poriadku. Kontaktuje koordinátorky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 18tt. V noci som sa zobudila na silné pichnutie na pravej strane. Cez deň bolesť ustála, až na jedno silnejšie pichnutie pri vstaní zo stoličky. Teraz cítim znovu bolesť skvôr takú tupú, nie kŕčovitú. Užívam Magnezium 3-4x denne. Môže sa jednať o rozťahovanie... (viac)

PT

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vhodné je kontrolné gynekologické vyšetrenie a kontrolný ultrazvuk plodu. Po vyšetrení budete vedieť, či je všetko v poriadku. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Naša embryologička získala medzinárodný embryologický certifikát ESHRE

Aktuality

2015-07-30

Naša embryologička získala medzinárodný embryologický certifikát ESHRE

Naša embryologička Mgr. Martina Ladiverová získala zložením skúšky v Lisabone medzinárodný embryologický certifikát ESHRE.
Cieľom tejto medzinárodnej skúšky je porovnanie znalostí a schopností embryológov z celého sveta.
Blahoželáme!

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
