Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý večer, chcela som sa spytat akú dobu treba čakať po neúspešnej inseminaciu na druhý pokus? Aj keď zväzujeme, či vyskúšať ešte jednu inseminaciu alebo vyskúšať hneď umelé oplodnenie? Čo by ste mi poradili?

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po neúspešnej  IUI nie je potrebná žiadna pauza. Ďalšiu IUI môžete podstúpiť hneď v nasledujúcom cykle. Nekoľko nepoznám výsledky vašich vyšetrení na vašu druhú otázku Vám  neviem odpovedať.  Ak ste našou pacientkou , kontaktujte ma prosím telefonicky a dohodneme si ďalší postup liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Krvny test po ET Dobry den,som 10. den po embryotransfere a tento 10. den som mala v krvi udajne nulovu hodnotu HCG. Zacala som dnes aj velmi slabo spinit. Mam podla Vas uz dnes vysadit progesteron alebo absolvovat este raz tehotensky test na 14. den po embryotransfere? Dakujem za odpoved.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak je HCG negatívne , tehotenstvo je  žiaĺ vylúčené. Progesteron môžete vysadiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať či robíte kyretáž v lokálnej anestéze? Mám ísť na čistenie z dôvodu zamlčaneho potratu v 6tt.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený zákrok na našom pracovisku robievame  len v celkovej narkóze.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som po prvom úspešnom IVF absolvovanom u Vás, momentálne v 10tt, som doma kvôli hematómu 61x42mm, chcem sa však spýtať na streptokoka, dnes mi volali z gynekologickej ambulancie kam chodím a oznámili mi že som mala v moči nález streptokoka, mám teda priniesť na... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nález  baktérií v moči  bez klinických prejavov/  asymptomatická bakteriúria/   v tehotenstve  je potrebné liečiť  ak koncentrácia  baktérií  je vyššia  ako 10/5 . Doporučujem však preliečenie  až po 12. týždni tehotenstva. V prípade  neliečenia takejto infekcie  by ste bola  neskôr ohrozená zápalom obličiek .

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mozte mi prosim Vas poradit. Pred mesiacom (sept.) som mala hodnotu CA125 44,67 o tri tyzdne neskor to vyskocilo na 85. Zvykne hodnota CA125 za taky kratky cas sa zvysit tak vysoko? Minuly rok som mala diagnostikovanu endometriozu - marec 2016, nasledne hormonalna liecba injekcie Decapeptyl. Vo februari tohto roka som absolvovala MR, kde nasli atypicke... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota Ca 125  by  pri spomínanom náleze  takto  vysoká  byť  nemala. Nespomínate  či sa snažíte otehotnieť alebo  sa  jedná len o gynekologický problém.  V prvom prípade  by  som doporučila  si dať odobrať AMh hormón a navštíviť  centrum pre liečbu neplodnosti. Ak  sa  otehotnieť  nesnažíte  ,zvážte laparoskopiu .

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. 08.10.2017 mi robili vklad 1 HB dobrej kvality. dnes t.j. ak neratam den vkladu tak na 10 den (ak ratam aj den vkladu tak na 11 den) som si robila tehotensky test z mocu a bol negativny. Je teda predpokad toho ze sa embryotransfer vzhladom na vysledok tehotenskeho testu z mocu nepodaril?Mal by uz po tolkychto dnoch test z mocu ukazat aspon slabu ciarku?

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , močový  test robený na 10 deň po ET nie je spoľahlivým ukazovateľom tehotenstva. Doporučujem krvný  tehotenský  test na 14. deň po vklade.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, 29.9 som absolvovala ET, 12.10 bolo bhcg 1410, dnes 17.10 som trocha zakrvacala a mala bolest v podbrusku. Bola som u lekara , potvrdil tehotenstvo-7mm vak aj so zltkovym, a odporucil mi kludovy rezim a pridal Duphaston 2x1 tbl, nakolko uz beriem aj Utrogestan 2x4 vaginalne chcem sa opytat ci je to v poriadku brat obe. Teraz uz nekrvacam len ma trosku pobolieva... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pridanie  Duphastonu k tak vysokej dávke Utrogestanu nemá praktický význam. Tiež Vám  doporučujem kĺudový  režim , prípadne  hematologickú  kontrolu , nakoľko  si picháte  nízkomolekulárny  heparín. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 32 rokov, ľavý vaječník operovany, zistená endometrioza, po zistení ne priechodnosti pravého vajcovodu podstupene ivf, žiaľ zo 7 folikulov 1vajicko bez cytoplazmy, hodnoty AMH v roku 2016 2,7 a rok 2017hodnota AMH 1,1. Kde robím chybu? Dá sa to nejakými vitamínmi podporiť,... (viac)

Žaneta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , žiaĺ  hodnotu AMH  ovplyvniť nemôžete. Ide o ukazovateľa  vaječníkovej  rezervy, a tá  je u Vás už znížená./možno  ako následok  endometriózy a operácie  vaječníka/. Určite  by  som  doporučila  zopakovať  stimuláciu a IVF cyklus . Predtým by bolo vhodné absolvovať  genetické  vyšetrenie. Oboje Vám vieme poskytnúť  v našom zariadení.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den dnes som dostala vysledok s alfa medical.a celkom tomu nerozumiem.posledny menzes som mala 14.9. Doktorka na sone nic nevidela iba zvysenu sliznicu.mam tam napisane: Celkovy hcg OK vysledok 1,3 IU/l 0,00-10,00.mozte mi poradit?dakujem

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, výsledok znamená, že sa nejedná o tehotenstvo. Doporučujem počkať na menštruáciu ešte týždeň, ak  by  neprišla,  vhodné  je navštíviť  gynekologa  na podanie  injekcie na vyvolanie  menzes.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.dna 8.10 som bola na embryotransfere.vkladala sa mi 1×HB najlepsej kvality. Dnes som teda 8den po vklade ( teda neratam den vkladu ako prvy den).Uz od 12.10 teda par dni po vklade sa kazdu noc budim na bolesti brucha ako pri menzese (paliva miestami az krcovita bolest v podbrusku a okolo vajecnikov,ktora vsak zatial presla tak do 15-20min bez liekov od... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolesti môžu byť spôsobené polohou zväčšených vaječníkov.  Ak  by  boli časté  vyhĺadajte   svojho  gynekologa , prípadne sa objednajte  v centre.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas, chcela by som sa opytat v ktorom tyzdni tehotenstva sa aktualne nachadzam a predpokladany datum porodu. Prvy den poslednej menstruacie som mala 31.8.2017. Punkciu vajicka v nativnom IVF cykle som mala 13.9. a embryotransfer bol 15.9. Dakujem velmi pekne.

Miriama

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Váš  termín pôrodu  je 6.6.2018 , aktuálne končíte 7. týždeň tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň,chcem sa opýtať,či sa dá urobiť PGD aj zmrazeným embryjkám.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , takéto  vyšetrenie  sa  dá  robiť len pred mrazením embryí.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer. Som približne V 13 tom týždni tehotenstva. Sú to asi 2 týždne keď mám výroky /ako tvaroh/ nie je ich veľa. Na začiatku boli biele A bez zápachu. Momentálne sú také zltkave A ich je viac. Mám sa objednať na vyšetrenie. .dakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , výtok v tehotenstve  je  pomerne bežný. Ak nemáte  svrbenie, či pálenie v pošve , počkajte s vyšetrením na  plánovaný termín u gynekológa. Ak sú príznaky vaginálneho dyskomfortu , skoršie vyšetrenie je potrebné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, za posledný rok som absolvovala 5 KET-ov, z toho boli 2 expandované, 2 hatchujúce a 1 vyhatchovaná blastocysta. S vyhatchovanou blastocystou som otehotnela, ale 3 dni po KET-e som začala špiniť a po 2 týždňoch špinenia/krvácania som potratila. Pred týmito transfermi som absolvovala... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , osobne by som nehľadala problém v reprodukčnej imunológii. Úspešnosť otehotnenia je prirodzene najvyššia po vklade  blastocysty.  Najčastejšou príčinou neúspešných vkladov , je zlá genetika embrya. V prípade ďalšieho cyklu doporučujem zvážiť predimplantačnú genetickú diagnostiku embryí. Pre viac informácií je vhodná osobná konzultácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa len informovať a poprosiť Vás o radu. Absolvovali sme u Vás zatiaľ úspešne IVF a momentálne som v 12tom týždni (11+4tt. Užívam progesteron 200mg 2krát denne a každý večer si pichám Fraxiparin. Budúci týždeň začnem vysadzovať progesteron a čo sa... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  doporučujem pokračovať v pichaní Fraxiparinu  až   do výsledkov hematológie a ďalej podľa doporučenia hematológa. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. V roku 2016 partnerov spg. vyšiel vo vašom centre Oligotheratozoospermia 0,5% morfológia,defekt hlavičiek 99%, defekt krkov 62%, a defekt bičíkov 34%, po roku sa mu zhoršil na Oligoasthenotheratozoospermia, patológia 99%, hlavičiek 0%, bičíkov 0%, spermie s normálnou morfológiou 1% (... (viac)

monika tabackova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , neuvádzate síce koncentráciu  spermií ,ale aj s parametrami ktoré popisujete Vám doporučujem liečbu IVF./Umelé oplodnenie/ Cena  s čiastočnou úhradou poisťovňou je cca 1300 -1500 Euro. Tehotenstvo po IVF  sa ničím nelýši od tehotenstva spontánne počatého. To znamená , že  aj riziká  a chorobnosť detí po spontánnom otehotnení , či IVf  je rovnaká. Pre podrobné informácie doporučujem sa objednať  na konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, doktor mi dnes na sone našiel dermoidnu cystu 11mm, chcem sa opýtať je možné že keď som bola na hysteroskopii v septembri tá cysta tam nebola a objavila sa až teraz po užívaní clostylu? Odstránenie cysty je možné len operačné alebo je možnosť ze... (viac)

Ludmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dermoidná  cysta  nevzniká ako následok užívania Clostilbegytu. Doporučujem  urobiť UZ  kontrolu o 2-3  mesiace. Takáto malá  cysta väčšinou nie je prekážkou otehotnenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či je možne otehotnieť aj po operácii štítnej žľazy resp. odstránený štítnej žľazy. Ďakujem.

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pred plánovaním tehotenstva je vhodné o tomto  informovať Vášho endokrinológa. Ak sú  vaše výsledky  z endokrinológie  v norme , môžete  sa  snažiť otehotnieť. Pokiaľ  by sa vám nedarilo viac ako rok , alebo máte  vek vyšší  ako 35 rokov , doporučujem Vám sa objednať  na osobnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Som po neúspešnom ET.Chcela by som sa vás opýtať,čím môžem zvýšiť šancu na uhniezdenie embrya po transfere.Vedeli by ste mi poradiť nejaké vitamíny?Je pravda,že alchemilka pomáha zlepšiť sliznicu maternice?Počula som,že Bromelaín pomáha k... (viac)

Ami

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , žiaľ konkrétne vitamíny , toré  by Vám reálne zvýšili šancu na otehotnenie nepoznám. Celý úspech spočíva v kvalitnej stliznici , kvalite  embrya a správnom časovaní. Či je vaša  sliznica  dostatočná  sa dozviete  na Uz kontrole pred vkladom. Ak sa nám  nebude zdať vhodné  realizovať transfer , doporučíme Vám aké lieky máte  na podporu rastu sliznice užívať.  A odpoveď na vašu druhú otázku je áno, k transferu  si môžete  vyžiadať ktoréhokolvek lekára , pokiaľ je v ten deň  v práci. Len doporučujem túto požiadavku  oznámiť vopred  aby nám to nenarušilo pracovné plánovanie konkrétneho dňa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa informovať, som v 7+6tt, dnes po ultrazvuku mi pán doktor povedal, že nie je niečo v poriadku, plod narástol od minulého týždňa len 1 mm, srdiečko má malú frekvenciu tepu a povedal že môže mať nejakú poruchu, mám 38 som po prvom IVF a je to moje prvé tehotenstvo, ak... (viac)

Lea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri  uvedenom náleze  je  na mieste  robiť opakované Uz  vyšetrenia- cca po týždni. Ak  by išlo o závažnú  genetickú  chybu , pod sa prestane vyvíjať a akcia srdiečka nebude prítomná. O prerušení  tehotenstva však dovtedy určite  neuvažujte. Ak bude  na ultrazvuku pri kontrole všetko v poriadku, doporučujem po 11. týždni  realizovať tzv. neinvazívny prenatálny test / napr. NIFTY alebo TRISOMY/. Ide  o krvné  vyšetrenie pomocou ktorého sa  dajú  vylúčiť  najčastejšie  genetické poruchy plodu. Pre viac informácií  doporučujem osobnú konzultáciu. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. 30.9. mi začala menštruácia, skončila 6.10. (vrátane). Cyklus mám viac-menej pravidelný, v priemere 30-dňový. 8.10. som mala pohlavný styk. Aká je šanca na otehotnenie v tomto po-menštruačnom období? Za odpoveď vopred ďakujem.

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , 1. deň menštruačného krvácania považujeme za 1. deň cyklu , to znamená , že pohlavný  styk ste  mala  na 9. DC. Ak sú  spermie  vitálne dokážu prežiť vo  vašom  tele  aj niekoľko dní. Ak uvažujeme , že  by  ste mala ovuláciu skôr - napr. 12- 13DC , možnosť otehotnenia  je reálna. Ak  však máte  cyklus predĺžený  na 30  dní , a ovulujete  neskôr ako na 14. deň, pravdepodobnosť otehotnenia   na 9 Dc vysoká niíe je.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim vas je v poriadku a dieta neohrozujuce ak sa vysetrenie na cukrovku a protilatky kedze som 0neg robi v 23 t. + 4. Dakujem

Ela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , skríningový  test  na zistenie  rizika  tehotenskej  cukrovky  sa  zvyčajne  robí  medzi 24-26 týždńom. Vyšetrenie  na antierytrocytárne protilátky u Rh negat. žien , /keď otec dieťaťa je Rh pozitívny/  sa  doporučuje robiť 3x  za  tehotenstvo./ v 1., 2. , a 3. trimestri/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som po prvej neuspesnej IVF. Pred dalsou stimulaciou mi bolo odporucene dat si 3 mesacnu prestavku. Od akeho dna cyklu ratate zaciatok plynutia tejto doby? Odber bol 14.8., nasledna menstruacia 25.8. a 26.9.. Dakujem vopred za odpoved. V.

Viktoria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po novembrovej menštruácii môžete  začať ďalšiu stimuláciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 11. tt po KET a užívam Progesterone 200mg 2x1 tabletku vag. Chcem sa spýtať, kedy ho môžem začať postupne vysadzovať a v akej schéme? Ďakujem.

Paula

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte v uvedenej dávke ešte týždeň , následne si  dávajte  3-4  dni len jednu dávku - napr. večernú . Potom  užívanie ukončite.

MUDr. Starovecká Katarína

Zdravim,mam 39 a som po neuspesnej stimulacii Gonal 900 v Nemecku.pred mesiacom som skusila prvu ivf.Mala som len jedno vajicko,ktore oplodnili a den pred vkladom prestalo bojovat.Dnes nam na klinike povedali,ze to mame skusit este raz,alebo darovanie vajicok.Som v soku...doteraz mi tvrdil dr.na Svk ze som OK.Aj dr.v Nemecku.Periodu mam pravidelnu od 12 r.Dokonca aj po... (viac)

Zuza

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  jednalo o prvú stimuláciu , doporučila by som určite  celý proces zopakovať. Nepoznám výsledky vašich hormonálnych vyšetrení ,  ale predpokladám , že  vaše AMh je nízke. Preto je vhodný   krátky stimulačný protokol s vysokou dávkou FSH. Odstup medzi  dvomi stimuláciami by mal byť cca 2 cykly. Pre viac informácií  o najvhodnejšom postupe  pre  Vás  je nutná osobná konzultácia. Cyklus IVF pre  samoplatcov , bez poistenia  na Slovensku stojí cca 3000 Euro- vrátane potrebných laboratórnych vyšetrení.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 12DPT a na tt mám len 1 čiarku..od 8DPT špiním..prosím vás od kedy mám rátať zaciatok cyklu?Môžme absolvovať KET už tento najbližší cyklus hneď po ET?A tiež otázka,ktorý deň cyklu mám prísť na kontrolu ku vám,keďže posledný... (viac)

Hel

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je potrebné  absolvovať  krvný  tehotenský test. Ak  je  negatívny , ukončite  vkladanie Progesteronu a mala  by ste  ešte krvácať. Presný  začiatok cyklu  v prípade takéhoto dlhého špinenia , nie je možné  určiť. KET je vhodné odložiť o mesiac. UZ  kontrola  pred KETom pri skorej ovulácii je vhodná  na 12 DC.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den.Chela by som sa spytat kolko stoji mimomaternicove oplodnenie?manzel ma trosku zhorseny spermiogram(nic vazne) ja som podstupila prefuk vajcovodov no zistili ze ich mam oba nepriechod...uz mam za sebou 2 porody -spontalne bez problemov...posledne tehotenstvo bolo pred 9 rokmi....tiez by som sa chcela spytat kolko by stal zakrok keby som bola samoplatca...za vasu... (viac)

miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , cena  cyklu IVF pre  samoplatcov / bez  spoluúčasti poisťovne/  je  cca 2500 euro.  V prípade hradenia  cyklu poisťovńou  je  doplatok pacientov cca 1200 euro. Len pripomínam , že  uvedené  ceny sú orientačné a môžu  byť aj nižšie v závislosti od nutnosti použitia rôznych laboratórnych techník pri oplodňovaní. Pre podrobnejšie informácie  je nutná osobná konzultácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 9.den po ET a včera som začala špinit, zo zaciatku to bolo len tmavožlté špinenie,no k večeru a na dnes je hnedasté..vkladám si 3x1tbl. Progesteronu, po zavedeni mám na prste tmavý akoby zhluk krvi (prepáčte za podrobný opis,ale strašne stresujem).. Kamarátka,kt je... (viac)

Greta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Ascorutinom  špineniu žiaĺ v takomto prípade  nezabránime. Doporučujem pokračovať  vo  vkladaní  Progesteronu  až  do  stanovenia  krvného tehotenského testu. Vhodný  je kĺudový režim. Držím palce.

MUdr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, dnes mi bola nájdená ranka na krčku (bola som na vyšetrení nakolko som spinila takmer cely mesiac po neuspesnom ET). V budúcom cykle (menstruacia by mala prist buduci tyzdnen) by som mala mať KET. Odporúčate mi ho absolvovať alebo radsej najskôr doriesit ranku na krcku. Mohlo by to mať vplyv na... (viac)

Hanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň - lézia porcia - ľudovo povedané  "ranka na krčku", nevzniká zo dňa na  deň, ide  po postupný  proces, ktorý  však   nemusí  byť  nevyhnutné  riešiť. Treba však mať  na  mysli , že  v mieste  ranky  je  krčok oslabený , lebo nie je pokrytý originálnym epitelom.  Nevyhnutné sú preto  pravidelné  onkocytologické kontroly. Ak  je  cytológia  v poriadku , nie  je dôvod  na obavy a je možné plánovať tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcela som sa Vas opytat podarilo sa nam u Vas otehotniet som v 12 týždni tehotenstva a robili mi geneticke vyšetrenie a tam mi zistili zvýšene riziko Dawnovho syndromu som rizikova pacientka mam vrodený trombofilny stav a pichám si clexane moja otázka je čo je presnejšie či vyšetrenie z... (viac)

Lýdia Marcineková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak vám bolo skríningovým  vyšetrením z krvi zistené zvýšené  riziko d. syndrómu bolo  by  vhodné presnejšie  dovyšetrovanie. V podstane máte možnosť realizovať presný krvný test - tzv. neinvazívny prenatálny test. Ide o odber  vašej  krvi  z ktorej  je možné  vyšetriť  niektoré chromozomy bábätka. Presnosť tohto vyšetrenia  je cca 99%. Jeho cena  sa pohybuje okolo 350 až 450 Euro , podľa počtu vyšetrovaných chromozómov. Druhou - ešte presnejšou možnosťou je podstúpenie  amniocentézy - odberu plodovej vody, z ktorej  sa potom  vyšetrujú spomínané  chromozómy. Štandardne  sa  vyšetruje všetkých 46 chromozómov. Tákéto  vyšetrenie  je  však invazívne a prináša so sebou určité riziká spojené s odberom. Pre podrobnejšie informáce  je vhodná osobná konzultácia. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, 1.10. som bola u Vas na kontrolny ultrazvuk po uspesnom IVF, vsetko bolo v poriadku 6tt+4, dostala som spravu s odkazom na mojho gynekologa a s realizovanim USG v 10. tt. Moj lekar mi dal ale termin ultrazvuku na 12tt. Je mozne zrealizovat USG v 10tt u Vas alebo mam vyckat do 12.tt podla odporucania mojho lekara? Nebude skodlive realizovat USG aj v 10 a... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri tehotenstvách po IVF  je  UZ  vyšetrenie  v 10. týždni štandardom.  Na toto  vyšetrenie je možné  sa objednať  cestou recepcie. Nasledujúce  vyšetrenie  bude  doporučené v 12 alebo 13. týždni. Takéto  vyšetrenia  nie sú škodlivé.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, v ktorý deň DC je najvhodnejší čas na pichnutie ovitrelle, keď v jedenásty deň cyklu som mala dominantný folikul vo veľkosti 16mm? Ďakujem za Váš názor.

Mary92

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem Ovitrelle podať  na 13 Dc. nasledujúce dva dni mať pohlavný  styk alebo podstúpiť IUI.

MUDr. Staroivecká Katarína

Dobry den. Mam rocnu dcerku po ivf. Stale dojcim. Podlednu ms som mala 20.8. Minuly tyzden 27.9 hcg 1600, na usg 3 mm gestacny vak.. 29.9. Hcg 4300. Dnes 4. 10. Usg pekny narast gestacneho vaku, zltkovy vak 3.9 mm. Plod este nevidno . Podla ms by som mala byt 6+3. Ako je to mozne ? Mam.sa obavat ?

Kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem kontrolný ultrazvuk po týždni. Pokiaĺ je vývoj tehotenstva v poriadku bude viditeľné  embryo aj s akciou srdiečka. Zatiaľ nie je dôvod na obavy. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či pre úspešný KET je potrebné, aby žena mala ovuláciu, aby sa embryo uchytilo a došlo k tehotenstvu, lebo niektoré ženy nemajú v každom cykle ovuláciu a či je možné zistiť iba ultrazvukovým vyšetrením či k ovulácii... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , prebehnutie  ovulácie  nie  je  nevyhnutné  v procese plánovania KET. Avšak  ak je KEt plánovaný  v ovulačnom  cykle , je  nevyhnutné správne časovanie. Všetko  je možné  zistiť ultrazvukovým  vyšetrením.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať na Váš názor alebo skúsenosti ohľadom túžby po dieťatku u starších párov. Ja mám 41 a priateľ 49, a už viac ako rok sa mi nedarí otehotnieť, napriek tomu, že sme sa snažili, ale zatiaľ sme neboli ani na žiadnych vyšetreniach.... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vo vašom veku je vhodné sa objednať  na vyšetrenie plodnosti. Partnerovi  vyšetríme  spermiogram , u vás realizujeme krvné a ultrazvukové  vyšetrenie. Podľa výsledkov navrhneme spôsob liečby. Samozrejme aj vo vašom  veku  je liečba možná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa spýtať,už od minulého piatku mám hnedé spinenie,z krvy mi vyšiel pozitívny test ale na sone nebolo nič vidieť.mam sa obávať ?

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  o špinení informujte svojho gynekológa.Je potrebné realizovať kontrolný ultrazvuk na posúdenie  vývoja tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Mám za sebou neúspešné ivf /vklad bol 21.9.2017-soft cyklus- mám nízke AMH 0,58, inak všetko v poriadku, mala som 4folikuly, z toho 3 spárovali,1 vložili na 5.deň, a ostatné dve sa prestali vyvíjať. Kedy môžem ísť na ďalšie ivf, koľko to trvá kým mi poisťovňa... (viac)

Hena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , pri vašom nízkom AMH  by som volila iný typ protokolu. Opakovaná  stimulácia  je možná cca po 2 mesiacoch. Schvaľovanie  cyklu poisťovńou  trvá do mesiaca.  Pre  naplánovanie liečby v našom zariadení je potrebné sa objednať na osobnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.. Chcem sa opytat.. Zistila som ze mam mykozu palenie svrbenie vytok hrudkovity.. Menstruacia mi meskala od soboty tri dni. Baby test negativny.. Nasadila som si canesten kombi dala som si vcera na noc tabletu a dnes rano som dostala menstruaciu.. Nevadi teraz ze sa mi vyplavuje z krvou? Dakujem

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , počas menštruácie liečbu zápalu prerušte. Ak príznaky nevymiznú po skončení krvácania navštívte gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam pco a chcela by som druhe dieta. Prve dieta je po liecbe Merionalom a Iui. Riesila som to vtedy v antisterilnej poradni v mieste bydliska. V sucasnosti ma moj gynekolog nechce dalej riesit a odporuca ma rovno do car. Ja si vsak myslim, ze stimulaciu a folikulometriu by som mohla absolvovat aj u neho. Navyse nemam menzes 4 roky a vraj si somnou neporadia asi... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , podla údajov ktoré uvádzate si myslím , že liečba Vášho stavu by mala prebiehať v centre na liečbu neplodnosti. V prípade záujmu je potrebné sa objednať  na osobnú konzultáciu , základné vyšetrenia a partnera  na vyšetrenie spermiogramu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,som po vklade a zacala som uzivat Femibion1,chcem sa opytat ci staci kyselina listova ktoru dany preparat obsahuje (400iu),doteraz som dlhe mesiace uzivala obycajnu kys.listovu kde v jednej tbl bolo 800iu. Tiez sa chcem opytat,ci mozem i po vklade nadalej uzivat vit.D3,nakolko mi bol zisteny deficit, a kolko by mala byt denna davka. Dakujem

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete  používať preparát Femibion ale určený pre 1. trimester. Ten obsahuje vyšší podiel kyseliny listovej.

MUDr. Starovecká Katarína

Mám 43 rokov. Absolvovala som IVF v prirodzenom cykle manželovými spermiami po ICSI, PICSI, MACSI. Pri odobratí mal folikul 24 mm. Na druhý deň mi oznámili, že vajíčko sa oplodnilo, ale má 3 bunky čo nie je správne. Mám ísť na genetické testy alebo sa mi už nedá pomôcť? Pri... (viac)

Jarmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, vzhľadom k Vášmu veku je použitie menovaných metód oplodňovania a separácie spermií  akceptovateľné, bližšie sa vyjadriť nemôžem , nakoĺko nepoznám kvalitu spermií použitých v procese oplodňovania. Pokiaľ Vám na druhý deň  oznámili, že vajíčko sa síce oplodnilo, ale nie správne /predopkladám, že malo 3 prvojadrá  a nie 3 bunky/ v takomto prípade bol proces oplodnenia završený vznikom 3 prvojadier, čo je abnormálny stav. Môžeme predpokladať , že tretie prvojadro vzniklo nevycestovaním druhého pólového telieska.

Ak Vám oznámili , že  vajíčko má 3 bunky , tak bolo bunkové  delenie príliš rýchle, čo je tiež považované  za abnormálny proces. Genetické  vyšetrenie  môžete absolvovať , ale stále treba počítať s faktom, že so stúpajúcim vekom jedinca sa zvyšuje pravdepodobnosť vzniku genetických abnormalít v procese vývoja / dozrievania/ zárodočných buniek. Vaša otázka je však natoľko rozsiahla, že by bolo vhodné sa objednať na osobnú konzultáciu.

Mgr. Košarišťanová Tatiana

Dobrý deň bola som u vás na vyšetrení priechodnosti vajcovodu kde sa zistilo,že je nepriechodný. Dostala som odporúčanie k svojej doktorke na operáciu aby ho odstanili (po jeho odstránení už nemám vajcovody keďže o druhý som prišla pri mimomaternicové).Potom mám vraj... (viac)

Ľudmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je možné zvoliť aj postup ako  popisujete. t.j. najskôr absolvovať stimuláciu a odber vajíčok  a vklad odložiť až do absolvovania LSk s odstránením vajíčkovodu. Pre  naplánovanie  celého postupu sa objednajte na osobnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Prosim vas ja by som sa chcela spytat. Bola som u vas na IVF. 19.7. som mala poslednu MS. 4.8. som mala vklad. Datum porodu mam 23.apila 2018. Dnes je 30. 9. ...Momentalne som 10tt+3. Podla Velkosti babätka som dnes vraj 11tt+0. Je to mozne? Mam teda ratat moje tehotensvo podla MS, alebo podla CRL?...Meni sa teda aj datum porodu?....dakujem pekne.

Romana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je potrebné akceptovať nami určený termín pôrodu - 23.4.2018. Meranie CRL  v tomto prípade nie je tak presné ako dátum vkladu 5 dňového embrya..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat na hladinu hcg - 15 dpo (odsledovana ovulacia) - hcg 217, 17 dpo - hcg 627, 20 dpo - hcg 2700, 22 dpo - hcg 5700 a 24 dpo - hcg 8700. Je v poriadku že ten nárast sa tak spomalil alebo môže ísť o neprosperujuce tehotenstvo? Z utz na 20 dpo mám potvrdený gestacny vak v maternici. Dakujem, Martina

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň ,  nevidím žiadny reálny dôvod na  takéto opakované kontroly hladiny HCG.  Ak je na ultrazvuku evidentný gestačný vačok , na zistenie  prospievania  tehotenstva postačuje ultrazvuková kontrola po 10 dňoch. držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Som v príprave na IVF, pichám si injekcie Diphereline. Mám problém s čelustným kĺbom, zubár mi predpísal užívanie Flector Rapid prášok 2x denne počas 5 dní. Moja otázka znie, či možem užívať Flector počas užívania Diphereline. Ďakujem za... (viac)

Eva Hostinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , tento liek môžete v prípravnej fáze užívať.  Neskôr / v stimulačnej fáze /, by takéto pravidelné užívanie mohlo ovplyvniť  kvalitu stimulácie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je možné realizovať IUI ako možnosť pre páry, ktoré majú problém s prirodzeným pohlavným stykom, i napriek tomu, že by vyšetrenia boli v poriadku, a či by to bolo možné i bez predchádzajúcej hormonálnej terapii ženy. Veľmi... (viac)

Andrea Borcovanová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň ,  inseminácia  je  jednou z možností liečby aj u párov kde  pohlavný  styk je problémom. / napr. poruchy erekcie, vaginizmus ženy../ Tento výkon nehradí zdravotná poisťovňa, jeho cena je v našom zariadení 100 eur. Pred naplánovaním IUI je nutná osobná konzultácia. Výkon je  samozrejme možné plánovať  aj v prirodzenom cykle/ bez hormonálnej prípravy/.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, bola som na reflexnej masáži u maséra, zabudla som informovať predtým, že som v 4 tt po IVF, potom som to však urobila a masér mi povedal, že neodporúča, mohlo sa niečo stať, resp. mohla som nejak ohroziť bábätko? Ďakujem za odpoveď

Lea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , osobne  si  nemyslím , že  ste masážou tehotenstvo nejako ohrozili. Avšak   ak Vám masér  takéto masáže  neodporúča treba ho rešpektovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mam otázku ohľadom užívania Progesteronu. Bol mi predpísany Progesterone 200 mg, ktorý mám užívať 2x denne. V príbalovom letáku je však napísané, že jednorrázová odporúčaná dávka 200 mg nesmie byť prekročená. Ja však... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uisťujem Vás , že liek beriete správne. Príbalový leták hovorí, že  nemá byť prekročená jednorázová dávka 200 mg - to znamená , že si nesmiete  dať viac ako jednu tabletu naraz... dávka  jedna tableta  ráno a jedna  večer  je správna.

MUDr. Starovecká Katarína

Afty po ivf Prajem pekný deň, pred 8.dňami mi bola vkladana casna blastocysta. Večer sa mi objavili afty v ústach. Nikdy som afty nemala. Mala som aj nepríjemné bolesti vyžarujúce od slabín do nôh. Môže to mať vplyv na tehotenstvo?

henrieta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem vyšetrenie u  všeobecného lekára  na  vylúčenie zápalu, prípadne doporučenie lokálnej liečby s ohľadom  na možné začínajúce tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,chcela by som sa opytat,ci je normalne a v poriadku predpisat mi Clostilbegyt bez akychkolvek predchadzajucich vysetreni (odber krvi,stanovenie hormonov..atd).Moja zenska Dr.mi urobila ultrazvuk,povedala,ze mam PCO a po tom co som jej povedala,ze sa 2 roky snazime o babo a nic,povedala,ze zrejme mam aj anovulacne cykly.Najprv mi nasadila na 3 mesiace Inofolic a... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , postup vašej pani doktorky je správny. Ak podľa UZ  vyšetrenia  stanovila, že sa jedná o anovulačné  cykly, predpísala Vám liek na indukciu ovulácie. Len pripomínam, že po jeho užívaní  je nutné  realizovať tzv. folikulometriu  cca  na 11-12 deň cyklu , a odsledovať  ako ste  na liek zareagovala. Podľa  nálezu  na vaječníkoch Vám naplánuje pohlavný  styk. Ak pri  takejto liečbe nedôjde k otehotneniu do 3 cyklov, je vhodné  sa objednať  na  vyšetrenie  napr. do nášho zariadenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Mam rocnu dcerku po ivf. Este stale dojcim. Prvu ms som dostala 20.8. Cykly som mavala 30 dnove. Dnes mi 8.den meska ms. Hcg 1600. Na usg dutinka velkosti cca 3mm. Chcem sa opytat na vas nazor ci sa moze jednat o oneskorenu ovulaciu takze som v 3 -4 tt. Alebo mam mat obavy. Je hladina hcg adekvatna ? Tak isto usg nalez. Rovnako ma zaujima vas nazor ci mozem... (viac)

Kika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , jedná sa o začínajúce tehotenstvo - t.j.  začínajúci 5. týždeň. HCG  je  v poriadku. Doporučujem Uz kontrolu o 10-14. dní. dojčiť môžete.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň už vyše roka užívam liek duphaston na nepravidelnú menštruáciu.Uzivam od 11- 25 DC. V poslednej čase sme sa začali snažiť o dieťa moja gynekologička o tom vie nasadila mi kyselinu listovú. Chcela by som sa opýtať či to nie je skoro začat brať ten duphaston, či to nejako neovplyvňuje... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , podľa  našich skúseností skoré  nasadenie  Duphastonu môže  zabrzdiť prebehnutie ovulácie. Pokiaĺ nie  je  odsledované , že  ovulácia  u  Vás prebehne  skoro / t.j. ešte  pred  nasadením Duphastonu - pred 11. Dc/ , bolo by vhodnejšie  začať užívať Duphaston neskoršie - napr. od 15. Dc.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.9.8 bol prvy den posledneh menstruacie. 27.8 som bola na ket 5 dnoveho embrya..chcem sa opytat v ktorom som tyzdni tehotnosti a na termin porodu...dakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , začínate 8. týždeň a predpokladaný termín pôrodu je 15.5.2018.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, manzel je po pravostrannej orchiektomii a absolvoval 2 cykly chemoterapie. Nepodarilo sa zamrazit spermie pred chemo, neboli najdene spermie. Po akom case ma zmysel ist na spermiogram a pripadne sa zacat snazit o dietatko? Dakujem

B.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem  vyšetrenie  spermiogramu rok po poslednej chemoterapii.  Takéto  vyšetrenie  je vhodné  realizovať  v centre  na liečbu neplodnosti  aby Vám bol následne  doporučený postup pri  snahe  o tehotenstvo, prípadne  ďalšie  vyšetrenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, momentálne som po odbere oocytov a vkladám si zo spodu 2x1tbl. Progesteronu. Chcela by som sa opýtať,či si ho mám vložiť aj ráno v deň ET, alebo užit cez ústa. Ďakujem

Mia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v deň vkladu  si Progesteron ráno  vaginálne  nadávajte . Je možné ho užiť cez ústa , alebo  si  ho vezmite so sebou a vložíte si ho až po ET.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať akým spôsobom sa u vás rieši ked neni dostatočne vysoká sliznica. Absolvovala som uz dva KETy žiaľ neúspešne. Nemohla som absolvovať vklad väčšinou kvôli cystam, pretoze po ovitrelle nikdy folikuly nepraskli a tiež kvôli sliznici, ale po... (viac)

Gabi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak nie  je  sliznica dostatočne  vysoká , je možné  skúsiť  stimulovať  preparátmi FSH v nízkych dávkach. Väčšina pacientiek  na  takúto liečbu reaguje  dobre  a  kvalita sliznice  by mala  byť oplimálnejšia ako po p.o. estrogénoch. Letrozol  v našom zariadení  nepoužívame .

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som v 11tt, mala som na zaciatku tt hnacky a potom den zapchu. Spravila sa mi trhlina na konecniku. Snazim sa jest tak, aby som nemala tvrdu stolicu, po stolici sprchujem konecnik. Trva to asi 1,5 tyzdna. Boli to menej, ale stale po stolici sa mi to natrhne a krv mam na papiery, niekedy trosku v mise. Mozem v tt uzivat nejake capiky alebo mast. Kupila som si... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bezproblémov môžete  vyskúšať  detský krém  Bepanthen  alebo  Calcium pantothenicum. Ak  sa  stav nezlepší  vyhľadajte  lekára.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Lekar mi predpisal v aprili tohto roku Duphaston na upravu menstruacie (mala som ju 2 krat v mesiaci ale stalo sa mi to prvy krat).Brala som ho 2 mesiace.Teraz sa mi stava,ze po styku spinim niekolko dni. S partnerom sa snazime o dietatko,ale sa nam nedari viac ako pol roka. Moj partner deti nema ja mam 3 z prveho manzelstva.Moze byt problem v tom,ze mame kazdy... (viac)

Jaroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Žiaĺ podla  uvedeného neviem  určiť príčinu Vášho neúspechu. Doporučila by  som komplexné  gynekoogické  vyšetrenie , a aj napriek krátkemu snaženiu vzhľadom na Váš vek - vyšetrenie plodnosti  , odobratie  krvných testov a ultrazvukové  vyšetrenie  na stanovenie ovariálnej rezervy. Partnerovi  by bolo potrebné  vyšetriť spermiogram. Na takéto  vyšetrenia  je  možné  sa objednať  do nášho zariadenia  cez  recepciu alebo mailom. Podľa  zisteného Vám  doporučíme  ďalší postup prípadne liečbu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat na hladinu hcg - 15 dpo (odsledovana ovulacia) - hcg 217 a 17 dpo - hcg 627. Moze ist o dvojicky? Zda sa mi, ze mi nejak rychlo narasta hcg, nakolko som citala, ze by sa malo hcg kazde 2-3 dni zdvojnasobit. Mne sa za dva dni strojnasobilo. Dakujem, Martina

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , stúpanie hladiny HCG ako ste uviedla  je  v norme. Nepredpokladám viacplodovú graviditu. Samozrejmosťou by malo byť Uz  vyšetrenie cca o týždeň na ktorom bude  možné presne lokalizovať tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Chcem sa opytat na vas nazor. Mam 1 dceru, potom 2 potraty. Nasledne mi bola na hematologii diagnostikovana heterozygotna mutacia FII protrombin (vrodeny trombofilny stav). Po zisteni tehotenstva si mam pichat fraxiparin. Menstruaciu mam pravidelnu 25-26dni/5. Ovulaciu mam presnu, otehotniet nieje problem. Lekar mi odporucil pred tehotenstvom Anopyrin... (viac)

myska86

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Okrem  hematologického  vyšetrenia ktoré  ste absolvovala, prichádza do úvahy  realizovať  ešte  genetické  vyšetrenie. Liečbu  ako  doporučil hematolog a gynekolog si nasadte. Duphaston  je vhodné užívať od 16. Dc  na 10 dní. Mierne predĺženie  cyklu  je ideálne a len zvýši šancu na otehotnenie. Pokiaľ  po dobratí Duphastonu  nepríde  menštruácia do týždňa , urobíte  si  baby test. Pri pozitivite kontaktujete  gynekologa, ktorý  doporučí  ďalšiu liečbu/ ideálne  je potom opäť  nasadiť Duphaston 2x1 a LWMH/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, od začiatku tehotenstva si pichám injekcie fragmin do kožnej riasy na bruchu. Momentálne som v 23 tt a chcem sa spýtať, či pri pichaní injekcii do brucha nemôžem ublížiť bábätku? Injekcie si budem pichať do brucha až do konca tehotenstva a vytváranie kožnej riasy na bruchu je... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , injekcie ktoré si picháte sa aplikujú subkutánne .- t.j. podkožne.  Takáto aplikácia  bábätku ublížiť nemôže. Ak  by  sa Vám  nedarilo urobiť  si  na pichnutie  dostatočnú kožnú riasu o alternatívnych spôsoboch aplikácie  sa  poradte s hematológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Prosím aký je rozdiel medzi Duphastonom a progesteronom tabletkami? Dakujem

Niki

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Oba preparáty  sa používajú  v rovnakej indikácii. Progesteron je  chemicky čistý  a najviac prirodzený ĺudskému  progesteronu. O vhodnosti  jednotlivých preparátov u konkrétnej pacientky má rozhodnúť lekár.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, ako mám postupovať. Tento mesiac prišla menštruácia na 33. DC (je to 2. mesiac po neúspešnom ivf). Trvala len 3 dni a bola slabšia ako obvykle. Odpovedali ste mi, že môžem plánovať v tomto cykle ket. Som teda objednaná na kontrolu 14. DC. Dnes je... (viac)

mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri špinení nie  je vhodné plánovať KET , doporučujem Vám UZ kontrolu  na 14 deň nasledujúceho menštruačného cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 2 ročného syna, ktorého stále kojim na požiadanie, žiaľ počas dojčenia som otehotnela a zvažujem interupciu. Chcem sa opýtať, či po zákroku neprídem o mlieko a či budem môcť hned kojit? A ešte či je miniinterupcia bezpečnejšia pre moje telo ako klasická a do... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , prerušenie tehotnosti  sa  vykonáva  v narkóze. Po zákroku sa preto doporučuje , mlieko z oboch prsníkov odstriekať / 2x  v dvoch hodinových intervaloch/. Následne môžete  pokračovať v kojení.Ak  ste naozaj presvedčená  , že chcete tehotenstvo ukončiť,z  hĺadiska  možných komplikácií  doporučujem zákrok plánovať čo najskôr.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, lekár mi nasadil Duphaston vo februári tohto roku. Dôvodom bolo hlavne sústavné krvácanie po styku, menštruáciu som mala aj mám pravidelnú. Problém však je, že pri jeho užívaní neustále špiním, niekedy aj cca 10 dní. V... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nepravidelné špinenie aj krvácanie mimo cyklus môže znižovať  šancu na otehotnenie. Ak špiníte , liečba ktorá Vám bola doporučená nemá efekt. Doporučujem kontaktovať gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deń chcela som sa Vás opytat podarilo sa nam u Vas otehotniet som 9 týždni tehotenstva a tak v septembri a januari užívam Urovaxon nakolko mam časte zapaly močoveho mechura a tomuto predchadzam tým zapalom a moja otazka znie či ho môžem začat uživat v tom 9 týždni alebo mam počkat do 2 semestra od toho 14... (viac)

Lýdia Marcineková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Urovaxom môžete užívať aj v tehotenstve , doporučujem však počkať  do ukončeného 12. týždňa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,dňa 13.9.som vo vašom centre absolvovala ET.Transfer bol až na 27 deň cyklu a včera 5dpo som začala špiniť no dnes je to silnejšie 6 dpo.Vkladam Progeteron 2xdenne a užívam Estrimax tiez 2xdenne.Mam pokračovať v davkovaní,alebo ako mam ďalej postupovať?V nedeľu bol aj deň podla cyklu kedy mala prísť... (viac)

Adriána

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , zvýšte  si progesteron na 3x 1 , Estrimax ponechajte. Doporučujem sa preobjednať  na kontrolu skôr ako bolo plánované, napr. na piatok 22.9.2017.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, dnes mi prišli výsledky z krvi - HCG 1370. Prvý deň poslednej menštruácie bol 14.8.2017, krv mi brali 18.9. 2017. Je hladina HCG v norme? Nemôže sa jednať o mimomaternicové tehotenstvo ? Na ultrazvuk ma zatial doktorka neobjednala.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota HCG je jednoznačne  vysoká. Pri uvedenej hodnote  je potrebná ultrazvuková kontrola  na zistenie  lokalizácie  tehotenstva. Len podľa výšky HCG nie je možné potvrdiť kde sa tehotenstvo nachádza.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, keď je AMH 0,20, čo to presne znamená? koľko vajíčok mám "k dispozícií"? sú to 2 vajíčka alebo 100 vajíčok? približne akému počtu vajíčok zodpovedá daná hodnota? taktiež sa píše, že hodnota AMH počas života len klesá, ale na... (viac)

Margareta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota AMH  je ukazovateľom  vaječníkovej rezervy u ženy. Táto hodnota  neposkytuje informáciu o konkrétnom počte vajíčok. Hodnota 0,2 je jednoznačne nízka, poukazuje  na slabú vaječníkovú rezervu. Pri uvedenom je indikovaná liečba IVF a to čo najskôr. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Chcela by som sa opýtať, aky je postup ak som v marci 2017 mala neúspešný vklad a chcem v októbri 2017 absolvovať opäť vklad. Sú potrebné aj ine vyšetrenia ako vyšetrenie 14 dni po menstruacii? Ďakujem pekne za odpoveď.

Helena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , jediným nutným  vyšetrením  je ultrazvuková kontrola pred plánovaným vkladom. Podľa dĺžky menštruačného  cyklu ju doporučujem vykonať  na 12- 14 deň cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Rada by som sa informovala ci je znizene AMH 1.64 v 26 rokoch velky problem a teda mame uvazovat o IVF uz teraz. Snaha o dieta prirodzene je uz skoro 1 rok. Dakujem.

Diana Dankova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri uvedenom výsledku doporučujem realizovať ultrazvukové vyšetrenie na zistenie počtu antrálnych folikulov - tzv. AFC. Takéto  vyšetrenie   by mal robiť lekár - špecialista  na liečbu  neplodnosti. Pokiaľ bude AFC u vás nízky  doporučujem absolvovať IVF. Ak máte záujem o  liečbu v našom  zariadení   je vhodné  sa objednať  na úvodnú bezplatnú konzultáciu , ktorej súčasťou je aj uvedené  ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Absolvovala som uz 3krát IUI s tým že je relatívne u mňa a partnera všetko v poriadku.Partner ma výbornu pohyblivosť a počet spermii, len mierne deformácie. Bolo nám povedané, ze je možné normálne otehotnieť. Keď som si však pozerala výsledok spermiogramu, tak v... (viac)

kika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň  o teratozoospermii hovoríme  pri  zhoršení tvaru spermií. 2,5 % tvarovo správnych spermií  by malo  byť dostatočné na prirodzenú koncepciu. Pokiaľ sa nedarí otehotnieť ,problém môže  byť aj inde.Ak ste neotehotnela po troch IUI , indikované  by malo byť IVF. Predtým však doporučujem vyšetriť kompletný spermiogram vrátane testu integrity DNA. Na uvedené  vyšetrenie  je možné sa objednať  na našom pracovisku prostredníctvom recepcie.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den v pondelok som bola prepustena z nemocnice pre mensie krvacanie v 12 tt uz na druhy den krvacanie ustupilo moj lekar mi podla sona zistil ze mam nieco s placentou ale ze sa po case ako bude babo rast mala vytiahnut no mam teraz akoby taka male spinenie aj to len na wc pri utreti ale len slabo hnede spinenie mam s tym ist k lekarovi ??dakujem za odpoved

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pravdepodobne sa jedná o nízko lokalizovanú placentu. Pri uvedenom náleze  je špinenie pomerne časté. Ak  je také slabé ako opisujete , nie  je nutné vyhľadať  gynekologa.  Doporučujem Vám však  dodržiavať kľudový režim vrátane absencie pohlavného styku.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat ci sa u Vas robi test z krvi na zistenie pohlavia ak ano v ktorom tyzdni? A za aku cenu? Dakujem za odpoved

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň na našom pracovisku poskytujeme tzv. Trisomy test, ktorého súčasťou  je  aj zistenie pohlavia plodu. Okrem tohto test poskytuje  vyšetrenie  troch chromozómov plodu 21,13,18, na vylúčenie troch najčastejších genetických abnormalít- Downov sy, Edwardsov sy, Patavov sy. Cena uvedeného vyšetrenia je 350 Euro.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa opytat v ktorom tyzdni tehotnosti som presne ked odber vajicok bol 13.7.2017 a ET 18.7.2017. Pytam sa ohladom tyzdna v ktorom sa spajaju amniove vaky plodu. Nakolko k dnesnemu dnu co je 14.9.2017 sa mojmu gynekologovi nezdalo to ze este niesu spojene a vraj moze ist a vtodene vyvojove vady. Za odpoved dakujem prajem pekny den

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , momentálne  ste  v 12+5 týždni tehotenstva / prebiehajúci 13. týždeň/, termín pôrodu máte 5.4.2018. Pri pochybnostiach ohľadom Uz nálezu , je možné  sa   objednať  na kontrolný ultrazvuk na naše pracovisko.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa opytat, partner absolvoval vysetrenie spermiogramu a bolo mu zistene nizske percento morfologie len 2% odporucania IVF . Viete mi prosim povedat ci pri takomto nizkom percente je sanca aj normalne otehotniet alebo len formou napr umeleho oplodnenia dakujem za odpoved

Nikoleta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , zhoršený tvar spermií nazývame taratozoospermia. Podľa WHo - svetovej zdravotníckej organizácie  za normu môžeme považovať , pokiaľ  sa  v ejakuláte  nachádzajú aspoň  4 % tvarovo správnych spermií. Pokiaľ má Váš  partner počet aj pohyb  spermií v norme  a  2%  tvarovo správnych spermií nejedná sa o závažnú poruchu a je  vysoká šanca  na prirodzenú koncepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Absolvovali sme IVF. Neuspešne. Nepodarilo sa oplodnit ani 1 vajičko z 12. Absolvovali sme vyšetrenia: cytogenetika (normálny mužský a žensky karyotyp). Prítomnosť oxidačného stresu v spermiach +++, 27 percent spermii s fragmentovanou DNA. Teratozoospermia.Funkčná zrelosť spermii - len 6 %... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučila  by som absolvovať druhý cyklus IVF s použitím MACS a event. PICSI./ ide  o  laboratorne metody , ktoré  zvýšia  šancu  na  výber  geneticky  správnych spermií/. Pre  podrobnejšie  informácie  doporučujem  sa objednať  na bezplatnú  konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,rada by som sa Vás chcela opýtať,som v 32. tt a zistili mi hladinu hemoglobinu 110 ,čiže nižšiu ako je normál a predpisali mi Ferro - Folgamma v užívaní 2 tbl/denne,avšak v pribalovom letáku sa uvadza,ze v tehotenstve sa nesmie prekročiť 1 tbl./denne,prosím Vás o... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri uvedenom hemoglobíne je  dávka 1x denne dostačujúca. Spomínané vitamíny môžete užívať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Z krvi mi bolo vysetrene hcg u vas v centre 14 den po ET len 57,6 je to velmi malo ? Dakujem za odpoved. Nerada by som sa zbytocne znepokojovala a vyrabala si stresy.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota  je nižšia ako  by mala byť , je preto nutná opakovaná kontrola  na posúdenie vývoja tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás, chcela by som sa opýtať - partner je po operácii semenníka - zhubný germinálny nádor v prvom štádiu. Je po adjuvantnej chemoterapii karboplatinou - jedna dávka, viac mu už dávať nebudú. Kedy je najskôr vhodné otehotnieť? Ako dlho od... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , o tehotenstvo je možné  sa  začať pokúšať rok po chemoterapii. Treba  však počítať s tým , že plodnosť partnera môže byť znížená. Ak  by sa  nedarilo otehotnieť , doporučujem vyšetriť spermiogram aj s tzv. testom itegrity DNA. V prípadnom tehotenstve budú potrebné  častejšie ultrazvukové kontroly  na  sledovanie vývoja plodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytať som u vas po vklade posledny menzes som mala 21.6 vklad 8.7 teraz by som mala byť v 12 tyždni dokedy mam brať utrogestan beriem ho 2x2 a povedzte mi aj termin pôrodu dakujem s pozdravom viera

viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete prejsť  na dávkovanie 2x1 cca 3 dni, následne 2-3  dni  len  večerná dávka a potom  je možné  užívanie Utrogestanu ukončiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den. Je pri hodnote HCG 0,5 v 11 dni od IUI este nejaká šanca na úspech? Dakujem.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , žiaľ , hodnota  je  negatívna. O tehotenstvo sa  nejedná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Dnes som bola na genetickom sone,kde hodnota NT mi vyšla 2,3mm presne v 11+5 týždni.NB bola prítomná.Výsledky z krvi ešte nemám.Su tieto hodnoty také,ze môžu poukazovať na Downov syndróm,alebo sa nemusím obávať? Ďakujem za informáciu.

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota NT  je  ĺahko zvýšená. Doporučila  by som Vám genetické  vyšetrenie  s navrhnutím  dalších  vyšetrení. / napr.  odber krvi  na neinvazívny prenatálny test - Trisomy test  alebo Nifty test/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ake mate skusenosti s otocenim bábätká. Som v 34tt, doteraz bolo otočene hlavičkou dole a zrazu sa otočil hlavičkou hore . Rada by som rodila prirodzene , no pokiaľ sa neotoci to asi mozne nebude. Ďakujem za odpoved

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v 34 týždni , pokiaľ  je množstvo plodovej vody v norme, je  stále  vysoká pravdepodobnosť otočenia plodu  na polohu hlavičkou. Doporučujem UZ  vyšetrenie  o 2-3 týždne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, po 1. neúspešnom ET (júl) som po vysadení progesteronu dostala menštruáciu nasledujúci deň v normálnom trvaní. Ďalší mesiac po užívaní duphastonu 22-26 DC prišla menštruácia na 33. DC, ale trvala len 2 dni slabá, 3. deň... (viac)

mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v tomto  cykle  je možné plánovať KET. Pravdepodobnosť tehotenstva   je minimálna.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň máme za sebou už 4 vklady neúspešne (1.ET biochemické tehotenstvo ).Chcem sa spýtať či je možné u vás podstúpit nejaké testy na reprodukčnú imunológiu ? Začala som užívať aj inofolic combi nakoľko užívam duphaston vďaka ktoremu mám aspoň mendzes... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak máte  pri užívaní Inofolicu menzes pravidelne , liečba Duphastonom nie je nevyhnutná. Vyšetrenie  reprodukčnej imunologie  na  našom  pracovisku  nerobíme. Pokiaľ  je takéto  vyšetrenie  indikované ,  pacientku odošleme do špecializovanej ambulancie. Pre viac informácií  je vhodné  sa objednať  na konzultáciu ohladom ďalšieho postupu pri liečbe neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem,chcela by som sa spytat: V juny som bola na laparoskopii kde mi zistovali priechodnost. Vraj mam vsetko v poriadku akurat mam zobraty jeden vajcovod ktory mi zobrali pri mimomaternicovom tehotenstve este v oktobry minuleho roka to bolo moje prve iui.Teraz je otazka ci mame dobru sancu na prirodzene otehu alebo mame skusit radsej iui?nakolko moj gynekolog... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , šanca na otehotnenie pri IUI  je cca 15-20%. Pri plánovanom pohlavnom styku , pri dobrom spermiograme cca 5%.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, Rada by som sa opytala na mozne priciny viac dnoveho spinenia pred mestruaciou. Spinim 5 az 7 dni pred menstruaciou cely zivot, nikdy som to neriesila, nepovazovala som to za potrebne a nikdy sa ma na tento problem gynekolog nepytal. Tak som myslela ze je to normalne. Pri liecbe neplodnosti mi robili hormonalny profil, ten je v poriadku, teda znizenym... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pred  ďalšou liečbou neplodnosti  by som vám  doporučila realizovať  hysteroskopiu - optické prezretie vnútra maternice s odobratím  časti  sliznice  na histologické  vyšetrenie. Ak  bude  výsledok   dobrý , a absolvujete  ďalšie IVF  , je potrené  na fakt , že  špiníte  upozorniť  lekára. Ten by Vám  mal naordinovať hormonálne lieky  na  zabránenie špinenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den.Som po viacerých neuspešných IVF.Na reprodukčnej im unologii mi zistili zvýšený pocet NK BUNIEK.Možem absolvovat kryoembryotransfet aj napriek tejto diagnoze? NK-b (CD16+56 % 22,2 % 10-19 DAKUJEM

Andrea Molnárová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  ste  absolvovali  viacero  neúspešných vkladov , bolo  by  vhodné plánovať  ďalší vklad  po imunologickej liečbe. O jej možnostiach sa poradte s lekárom z reprodukčnej imunológie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, v máji som u Vás absolvovala úspešný ET, ale skončil MA v 7 týždni. Výsledky z genetiky a hematológie ešte nemám. Ale chceli by sme ísť na KET čo najskôr. Je to podľa Vás vhodné ešte teraz v septembri, alebo máme počkať do... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa jednalo o prvý potrat , nie je potrebné  čakať na výsledky horeuvedených  vyšetrení, môžete plánovať KET. Je potrebné  sa objednať  na ultrazvukové  vyšetrenie  na 12 až 14 Dc - podľa dĺžky Vášho cyklu. Pre viac informácií neváhajte kontaktovať naše koordinátorky IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, rada by som sa opytala ci mozem pocas stimulacie brat pripravok Forfemina na odvodnenie organizmu? a kedy asi mam ocakavat menzes po vysadeni norethisteronu v 22 dni cyklu ked 23 den cyklu zacinam pichat decapeptyl? dakujem

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , prípravky na odvodnenie organizmu je sú vhodné počas stimulácie.  Po vysadení Norethisteronu príde menštruácia  do troch dní. Predpokladám však , že nie ste našou pacientkou nakoľko  uvedený preparát v prípravnej fáze IVF nepoužívame.  Doporučujem Vám  informovať lekára , ktorý vám naplánoval liečbu  o tom, že  ste  Norethisteron užívala.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Prosim Vás som po IVF ukončený 40tt 9.9.2017 vypočítaný termin pôrodu...cize dnes t.j.10-teho deň po.Dokedy je bezpečné prenášať a je bezpečné rodiť prirodzene alebo keďže sa jedná o IVF je indikácia k cisarskemu rezu.Druhy termín podľa mojej gynekologicky a PM... (viac)

Nina DEKONINCK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ tehotenstvo prebieha normálne bez komplikácií , samotný fakt , že ste po IVf nie je indikáciou k cisárskemu rezu. Samozrejme treba zobrať do úvahy všetky okolnosti  ako je váš vek, predpokladaná váha dieťaťa , nález na pôrodných cestách. Bolo by vhodné , aby Vás  gynekolog odoslal  na  vyšetrenie  do  nemocnice kde budete rodiť , na posúdenie  vyššie uvedeného a plánovanie pôrodu. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň, môžem estrimax vysadiť naraz alebo sa musí vysádzať postupne ?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  u Vás  jedná o tehotenstvo , doporučujem Estrimax vysadzovať postupne./ t.j. najskôr  2 dni zníženie dávky a až potom  vysadenie/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, začali sme sa s priateľom snažiť o dieťatko. Chcela by som však absolvovať u Vas komplexne gyn. vyšetrenie. Je mozne sa objednať na začiatok októbra, kedze predpokladám, ze ste zaneprazdneni. Dakujem

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pre  termín vyšetrenia kontaktujte  naše recepčné- telefonicky 043/4271201 alebo mailom recepcia@sanatoriumhelios.sk

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa opytat.Mam zu tri porody za sebou,a ide o to,ze pred 5 mesiacmi som skoncila z kojenim syna a do dnes som nedostala menstruaciu,tehotna som neni.Po porode som Bola 3 krat na cisteni,lebo najprv placenta nesla von,tak som musela operacne.A potom som Bola este dva krat na cisteni v priebehu troch mesiacoch.Teraz mavam pocity... (viac)

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri opakovaných čisteniach maternice môže  dôjsť k porušeniu rastu sliznice v maternici a k vytvoreniu vnútromaternicových zrastov .- tzv. Ashermanov sy. Pri podozrení  na  takýto problém  je potrebné realizovať ultrazvuk na špecializovanom  pracovisku a naplánovať  optické prezretie  vnútra maternice  v narkóze - tzv. Hysteroskopiu. Pre  viac  informácií a stanovenie   diagnozy  sa môžete objednať  cez  našu recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, môžete mi prosím poradiť? Mám za sebou dva KET (metódou ICSI), prvé tehotenstvo skončilo v 11. týž., druhé bolo biochemické. Boli sme s manželom na genetike, hematológii (až na polymorfizmus genu pre annexín u manžela sú výsledky v poriadku) a reprodukčnej... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  nemáte príznaky   záplalu pošvy  a  gynekolog Vás   pri  vyšetrení  neupozornil  na  príznaky zápalu /  ako napr.  sčervenanie  slizníc, mykotický fluor../, nie  je potrebné liečiť kultivačný nález. KET môžete  absolvovať. 

Aký  dopad  na uvedené  budú  mať kortikoidy  neviem predpovedať. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa opytat priatelovi vysiel vysledok spermogramu tvar spermii 1 zo 4 ale vsetko ostatne ma v poriadku a mne vsetky vysledky vysli dobre tak by som chcela vediet ci je sanca aby som prirodzene otehotnela lebo sa snazime uz skoro rok a stale nic.Dakujem

Sasa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri zhoršenom tvare  spermií je znížená  šanca  na otehotnenie. Samozrejme nie nulová. Partnerovi  doporučujem užívať  vitamíny  na zlepšenie  tvorby spermií/ napr. Folandrol, Profertil, Tribulus../ po troch mesiacoch  by bolo vhodné realizovať kontrolný  spermiogram, a podľa  jeho výsledku zvoliť postup liečby neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den s priatelom sme mali nechraneny styk 13,14 a 15 den po skončeni MS. Asi po 5 dnoch ma zacalo pobolievat v podbrusku po dalsich4 dnoch som mala zavraty a bolo mi zle teraz mi meska MS 5 dni na teste je len jedna ciarka ale bolesti v podbrusku su take akoby MS uz mala zacat. Uz mi nieje zle a ani nemam zavraty. MS mam posledne 4 mesiace pravidelnu cca 2dni... (viac)

kika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bez  gynekologického  vyšetrenia  neviem určiť príčinu meškajúcej menzes. Ak máte  negatívny močový test , o tehotenstvo sa s najväčšou pravdepodobnosťou nejedná. Ak nepríde  menštruácia  do týždňa  vyhľadajte gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 16tt+2, je poloha bábätka dole hlavičkou v tomto týždni tehotenstva v poriadku? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , sledovať polohu  plodu v takto nízkom týždni tehotenstva  nemá žiadny význam. Poloha  je  totiž  labilná , znamená to , že bábatko  je  každú chvíľu mení. Nemajte obavy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám PCO, od 15. DC beriem 10 dni Duphaston na úpravu cyklu. Môžem otehotnieť aj počas dní užívania Duphastonu (teda 15-25DC? Ďakujem.

Alexandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  snažíte otehotnieť bolo  by vhodné užívať Duphaston najskôr  od 16. Dc  nakoľko skoršie  nasadenie môže  brániť prebehnutiu ovulácie. Či  k ovulácii dochádza  je  nutné  skontrolovať tzv. folikulometriou.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Uzávierka cesty pod Strečnom

Aktuality

2017-07-17

Uzávierka cesty pod Strečnom

Upozorňujeme našich klientov na uzávierku cesty pod Strečnom.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
