Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, Som po neuspesnom KET. Dnes bola krv negativna. Za tyzden mam podstupit kompletne vysetrenie reprodukcnej imunologie ale doktorka mi toto vysetrenie odporuca az po 6 tyzdnoch. Zevraj teraz by boli vysledky kvoli ketu skreslene. Je to tak? I ked bol ket neuspesny?

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Závisí od požadovaných vyšetrení. Prosím dodržte odporúčania pani doktorky.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,chcela by som sa Vás spýtať čo znamená denzita: 11mil./ml pohyblivosť: 60% a+b morfol: 55% norm. aglut: 1% Snažíme sa s priateľom o babetko už rok a pol.. Ja som po zdr.stranke v poriadku. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a informácie. S pozdravom Kvaltínová

Veronika Kvaltínová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Partner má zníženú koncentráciu spermií. Odporúčam návštevu centra asistovanej reprodukcie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý večer, chcem sa spýtať, koľko trvá podstúpenie IUI od prvej návštevy vo Vašom centre? Ďakujem za Váš čas a odpoveď.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Postup je variabilný a závisí od nálezu.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, som na zaciatku 6 mesiaca a mam tyzden tupe besti v pravej casti podbruska, hlavne to boli na dotyk a pri pohybe. U gynekologa bolo vsetko v poriadku, zapal slepeho creva bol tiez vyluceny. Prosim Vas co by to mohlo byt, som z toho dost nervozna, bojim sa, aby tehotenstvo prebiehalo v poriadku. Dakujem za odpoved.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade pretrvávajúcich bolestí podbruška odporúčam lekárske vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Som po uspesnom KET. V 12+0tt mi bola brana krv a vysli mi vysledky S-PAPP-A 3.07 IU/l a S-fbetaHCG 200.70 IU/l. Doktorka merala aj NT- 1.03. Bojim sa, ze S-fbetaHCG je zvyseny. Viete mi povedat, co to znamena? Dakujem pekne.

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Neuvádzate hodnotu MoM, vek, záver prvotrimestrového biochemického skríningu, kompletný ultrazvukový nález a ďalšie okolnosti súvisiace s graviditou. Možných vysvetlení je viacero. Odporúčam osobnú konzultáciu s gynekológom.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, Je perforacia maternice pri kyretazi indikaciou k cisarskemu rezu? Dakujem za odpoved

Mary19

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Perforácia maternice pri kyretáži môže byť relatívnou indikáciou k cisárskemu rezu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň... užívam Duphaston od konca mája od 16.-25. dňa cyklu....doteraz som mala vždy 28 cyklus......ale tento mesiac sa mi stalo, že menštruácoia prišla už po 20 dňoch....neviete čo sa stalo? snažíme sa o dieťa....mám ďalší mesiac zase začať 16. deň cyklu užívať? Ďakujem za... (viac)

Struhárová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Príčiny uvádzanej nepravidelnosti môžu byť rôzne. Odporúčam pokračovať v doterajšej schéme. V prípade opakovania navštívte gynekológa.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, priatelka berie antibitikum Entizol cez usta a od dalsieho ciklu by chcela ist na dalsi pokus IVF je potrebna neaka prestavka od skoncenia uzivania tychto liekov a IVF. DAKUJEM

Stefan

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. U dospelých s normálnou funkciou obličiek a pečene je plazmatický polčas 6 až 8 hodín. Odporúčanie závisí od indikácie antibiotickej terapie a konkrétnej fázy IVF. Odporúčam telefonickú konzultáciu s lekárom prostredníctvom recepcie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,doktor mi predpísal duphaston,ale neviem či ho mám brať,mám za sebou dva normálne pôrody,teraz som v 11 týždni tehotenstva,nemám žiadne problémy,len často zvraciam.Ďakujem.

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Duphaston môžete užívať.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, Nakoľko partner má zlý spermiogram, doporučili ste nám okrem iného aj užívanie tribulus. Viete mi poradiť, ktorá značka predáva kvalitný tribulus a ako sa to davkuje? A tiež ako dlho max. sa to môže užívať? A či to môže užívať ak trpí gastritidou a... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Manžel pri spomínaných ochoreniach môže užívať tribulus. Dávkovacia schéma je variabilná a odporúčaná výrobcom. Dĺžka užívania nie je limitovaná. Na trhu existuje viacero produktov. Reklamu konkrétnemu výrobcovi nerobíme.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, v ktorom týždni tehotenstva som. Po ET si to neviem vypočítať. Mohli by ste mi prosím poradiť? Prvý deň poslednej menštruácie bol 10. 8. 2016, odber vajíčok bol 26.8., ET bol 31.8. Viete mi prosím povedať aj termín pôrodu. Ďakujem veľmi pekne za... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dnes (27.9.2016) ste v 6+4 (7.) týždni tehotenstva. Predpokladaný termín pôrodu je 19.5.2017.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den ,chcem sa opytat priatelka berie antibiotika konkretne Entizol a po liecbe chce ist na dalsi pokus IVF je treba dodrzat neaku prestavku medzi liecbou a IVF. Dakujem

Stefan

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pokiaĺ  sa  jedná  o  vaginálnu  aplikáciu ,prestávka  po liečbe  pred  cyklom IVF nie  je potrebná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa Vas spytat ci je normalne, ked ma v 22 tyzdni bolia vajecniky, su to silne tupe bolesti vystrelujuce do krizov, bolest sa strieda raz jedna strana, raz druha. Vysetrena som bola a vraj som uzatvorena a je to ok. Prosim Vas z coho to moze byt? Samozrejme, ze sa nejedna o nejaku slabucku bolest, inak by som to neriesila. Dakujem za odpoved.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  na  vaječníkoch nie  sú  cysty , bolesť  vaječníkov  v tehotenstve  je  raritná. Skôr  sa  može  jednať  o  bolesti  chrbtice  alebo infekciu močových  ciest. Jednoznačne  doporučujem  vyšetriť  zápalové  parametre  v krvi  a   vyšetriť  moč  na kultiváciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. S manželom sa od júna 2015 snažíme o dieťa. Vo februári tohto roka sa nám podarilo otehotnieť, bohužiaľ hneď na začiatku som potratila. Lekári povedali, že je to normálne, že sa to stáva. Odvtedy sa nám druhýkrát otehotnieť nepodarilo. Môj lekár mi kázal... (viac)

HJ

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaĺ  sa  Vám  nedarí   otehotnieť  viac  ako  rok , alebo  ste  staršia  ako 35  rokov , doporučujem vám  sa  objednať   do nášho zariadenia  na  vstupnú  bezplatnú konzultáciu.  Zhodnotíme Váš  stav ,  vyšetríme Vás , urobíme  ultrazvukové  vyšetrenia a  krvné  testy  na plodnosť. Manželovi  vyšetríme  spermiogram . Podľa výsledkov   doporučíme  ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,som v 5tt,pred piatimi dňami som zacala spinit,bola som u svojho lekára,zmeral mi hcg,ktoré mi kleslo z minuleho merania o polovicu,t.j. zo 120 na 70. Následne mi merali hcg z krvi o dva dni,stuplo zo 70 na 150. Doktor mal podozrenie na mmt tehotenstvo. Ultrazvukom sa toto podozrenie vylúčilo. Odporucili mi čakať... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  vyčkávací  postup  je   správny. Niekedy  sa môže  jednať  o  laboratornu  chybu.  Po týždni treba zopakovať UZ  vyšetrenie  a  odber  krvi. Mimomaternicové  tehotenstvo  sa  na  ultrazvuku niekedy   zobrazuje  až  pomerne  neskoro  a  ťažko  je ho nájsť. Pokiaľ  krvácate , tiež môže  ísť  o  včastný   potrat.   Neviem  v akých  jednotkách  je  HCg - pokiaĺ  sa  jedná  o  celkové  HCG  , spomínané hodnoty  sú  nízke  a preto  sa  nemusíte  báť  týžden počkať. držím  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Pred cca 2 týždňami som malaa menší zápal, tak som si počas užívania antikoncepcie Nuvaring robila výplach (5 dní -Clogin) ktorý obsahuje kyselinu bóritu. Chcela som sa opýtať či tieto výplachy môžu znížiť účinok antikoncepčného... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , účinok Nuvaringu  by  nemal  byť  spomínaným  výplachom   ovplyvnený. Iná  forma  antikoncepcie  nie  je potrebná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 36r v 23r mi vybrali ľavý vaječník endometriosis. A od vtedy som už 6krat absolvovala laparoskopiu na pravý vaječník a laparotomiu minulý rok v januári 2015. Tento rok od júla zase potvrdena endometriosis beriem 3×5 wobenzym+3×1 pyridoxine, thiamin. Ale posledná kontrola... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , endometrioza  e  chronické  ochorenie , ktoré  sa u  fertilných žien  vyliečiť  nedá , dá  sa  iba  spomaliť. Nespomínate , či máte   alebo nemáte  deti. Pri  toĺkých  operačných riešeniach  je  pravdepodobnosť  , že  vaša   rezerva  vajíčok  je  minimálna. Postup  závisí   práve  od  tohto  faktu.   Ak deti máte  a  dalšie  neplánujete , je  riešením  aj  odstránenie  vaječníka ,  event.  hormonálna  liečba  na  vyblokovanie  vášho  menštruačného  cyklu.   V prípade  priania gravidity  je   určite potrebné  navštíviť  centrum  na liečbu  neplodnosti. Objednať  sa  môžete  aj u nás  cez  recepciu- kontakt  na  našej stránke.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa spýtať,manželovi zistili azoospermiu,a gynekolog nam odporučil centrum asistovej reprodukcie,boli sme aj na genetike a mame ju v poriadku,chcela by som vedieť ked sa ide prvýkrat do centra asistovej reprodukcie,to sa hned robia aj nejaké vyšetrenia,alebo je iba konzultácia s lekárom.Dakujem.

Marianna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na prvé stretnutie s odborníkmi z nášho centra sa môžete objednať cez telefónne čísla recepcie. Naše asistentky Vám podrobne vysvetlia, čo môžete na prvom stretnutí očakávať. Spravidla ide o konzultáciu s lekárom, ultrazvukové vyšetrenie ženy, odber krvi a spermiogram u partnera. Viac o prvej návšteve nášho centra sa môžete dočítať aj na našich stránkach: http://www.sanatoriumhelios.sk/prva-konzultacia

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Mgr. Jana Janáková (sestra/koordinátorka)

Dobrý deň, som 7. deň po IUI, užívam Duphaston od druhého dňa po IUI (1 tab. ráno, 1 večer). Môj problém je v tom, že stále pociťujem v podbrušku také tlaky, alebo pichanie a mám výtok. Výtok bol predtým taký priehľadný a slabší, ale dnes je trochu... (viac)

Jarmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  výtok prevažne   biely  a  hustejší  , nedráždivý  je  typický po prebehnutí  ovulácie. Taktiež  pichanie  v podbruší  by  nemalo  značiť nič zlé a môže súvisieť  s prítomnosťou  žltých  teliesok  na  vaječníkoch. Ak  ste  na  pochybách  a  problemy  by  sa  zhoršovali , treba   prísť  na  gynekologické  vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Chcela by som KET kedze som uz 2 roky po sekcii ale na dnesnom vysetreni u svojho lekara mi v 13 dc nameral sliznicu len 5 mm. Kojim zrejme preto tak malo. Posim vas je mozne aj v takom pripade skusit KET ? Viem,ze sa predpisuje Estrimax ale chcem vediet aj to ci sa nema uzivat skor ako ten 14 den cyklu v ktory robite sono pred KET ? Dakujem za odpoved.

Vanda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , za  hraničné  endometrium považujeme  okolo 6mm,   záleží  tiež  na  dlžke  cyklov , prebiehaní  ovulácie  atd. Estrimax  je liek  na  podporu  rastu  endometria , avšak kým kojíte  jeho užívanie  je pre  vás  kontraindikované. Najvhodnejšie   je  objednať  sa  u  nás  na  krátku konzultáciu  a  vyšetrenie  na 14 Dc  kde  realizujeme  UZ  vyšetrenie  a doporučíme  další postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, boli sme u vás na vyšetreniach s partnerom keďže sa snažíme 2 a pol roka, všetko vyšlo v poriadku, podstúpili sme raz IUI no neúspešne, preto som bola aj na vyšetrení priechodnosti vajíčkovodov, tiež je všetko v poriadku. pred 7 rokmi mi ale vyberali... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Vyšetrenie  ktoré   Vás  zaujíma   sa  robí  u  imunologa ,  jedná  sa  o   vyšetrenie  reprodukčnej imunologie.   Len  pripomínam, že  vyšetrenie  spermiogramu   Vášho  partnera  nebolo  celkom  v norme a dôvodom , že  sa  nedarí  otehotnieť môže  byť práve   zhoršený  tvar  spermií. Doporučujem Vám  sa objednať  na konzultáciu  s  lekárom , kde  si   dohodnete  další postup liečby. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prosím vás ako prebieha vyšetrenie vaječníkov? Mávam silné bolesti v pod brušku, veľmi časté problémy s prechladnutím. Bolesti vaječníkov (krče, akoby dýka do vaječníka). Ďakujem Vám za odpoveď

Kristýna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri  uvedených problemoch  potrebujete  vyhľadať  gynekologa , ktorý  vám  realizuje komplexné  gynekologické  vyšetrenie , vrátane ultrazvuku  malej  panvy.  Pokiaľ  to  bude  potrebné ,  je  možné  realizovať  aj rôzne  laboratorne  vyšetrenia -  hlavne  kultivácie  na  vyúčenie  zápalového procesu.  Na  takéto  vyšetrenie  je možné  sa objednať  aj  v našom  zariadení. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať... mám 26rokov a práve som v 22tt. Mohla by som dostať počas tehotenstva ovčie kiahne aj napriek tomu ak by som neprišla do styku s týmto vírusovým ochorením alebo niekým kto by ich práve mal, ale v detstve som ich neprekonala?A ešte ma zaujíma ak by... (viac)

Barbara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  toto  infekčné  ochorenie  sa prenáša  kvapôčkovou infekciou ,  čiže  bez kontaktu  s  nakazenou  osobou  ho  nedostanete.   Vzhladom  na  to, že  ste  ho  v detstve  neprekonala , vyhýbajte  sa  kontaktu  s  chorými  ludmi. Vplyv  na  tehotenstvo  je  najhorší  v prvom  trimestri. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, v 12tt+6 dni mo bol robeny krvny test na zistenie genetickych poruch. netusim ci tripple test alebo nejaky iny. v 12tt+2 mi lekar nameral NT 1,5mm. Z krvneho testu mi vyslo riziko DS 1:210. mam 33 rokov a som po IVF-KET. poslednu MS som mala 18.6 a KET 6dnoveho embrya bol 7.7. picham clexane 0,4 a beriem infuzie privigen. mozu tieto veci vysledky skreslit? je... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, výsledok 1:210 je pozitívny, z čoho vyplýva zvýšené riziko genetického ochorenia plodu. Vzhľadom na to, že tehotenstvo je rizikové (hematologická liečba...), bolo by vhodnejšie sa amniocentéze vyhnúť. Osobne Vám doporučujem podstúpiť neinvazívny prenatálny test z Vašej krvi, ktorý ponúkajú rôzne genetické laboratóriá. Takéto vyšetrenie je možné realizovať po obednaní aj v našom zariadení.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 10. den po IUI a z krvi mi namerali hodnotu hcg 6,5. Je možné, že sa hodnota bude ešte zvyšovať alebo už môžem tehotenstvo úplne vylúčiť? Za odpoveď vopred ďakujem

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nález je v medziach normy. Hodnota môže stúpnuť alebo klesnúť. Prosím postupujte podľa odporúčaní Vášho lekára.

MUDr. Igor Bornay

dobry den som po ket tehotenstvo potvrdene o 14 dni kontrola vitality a bolo vidieť len malinky plodik 2mm a aj ohraničena akcia srdiečka mala by som byť 6+6čiže zajtra začina osmy tyžden posledny MC 3.8 a vklad 22.8 je možne že sa vyvoj zastavil alebo sa neskor uhniezdnilo vkladane mi bolo blastocysta po predlženej 5dnovej kultivacii dakujem za odpoved

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nález je v medziach normy. Prosím postupujte podľa odporúčaní Vášho lekára.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň chcem sa spytať partner ma zhorseny spg odporučili mu folandrol, ďalej sme sa dočitali že aj maca a tribulus su na zlepšenie. Môže uživať kombinaciu všetkych troch vitaminou ?

Eliška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, môže.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deń, chcem sa spýtať, či môže nejako škodiť elektroliečba a laser + klasická masáž celej chrbtice v prvých dňoch tehotenstva, rep. v prípade len podozrenia na tehotenstvo? ďakujem

melany

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Masáž a laser chrbtice nie sú vo fyziologickej gravidite kontraindikované. Možnosť použitia elektroliečby závisí od použitých prúdov a miesta aplikácie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, mám opakovaný zápal, sestrička u gynekológa mi poradila polygynax, doktor mi ho aj bez môjho vyšetrenia predpísal, no upozornila som, že môžem byť tehotná. Na príbalovom letáku je však, že tehotné ženy by ho nemali užívať.... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výrobca uvádza: "Podávanie lieku počas gravidity sa neodporúča vzhľadom na to, že liek obsahuje aminoglykozid neomycín s ototoxickými účinkami; taktiež sa nedá vylúčiť možnosť systémových účinkov pri vstrebaní väčšieho množstva." Na základe klinických skúseností však Polygynax v gravidite možno použiť ak benefity prevyšujú riziká a neexistuje bezpečnejšia alternatíva.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Chcela by som sa spytat. Som 5 den po laparoskopii. Odstranenie miernej endometriozy a prepichnutie 1cm cysty na lavom vajecniku, kontrola.vajickovodov. Bolest podbruska asi bude normalna ale je mozne dostat hned po operacii zapal? Bolest podbruska aj pri moceni, stipanie, bolest pri utierani po toalete. Mozem pouzit napr.candibene krem aj zdnuka? Tiez mi jedna... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám lekárske vyšetrenie. K cvičeniu jogy sa vráťte keď budete celkom v poriadku.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem byť tehotná menštruácia mi mešká už 9 dni. Pred troma dňami mi vyšiel pozitívny test, tak som nechala tomu čas lebo tam bola slabucka čiarka. Dneska som skúšala si robiť test znova no bol už negatívny menštruácia mi... (viac)

Paulína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výsledky domácich tehotenských testov sú často nejednoznačné. Odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den,som7 den po iui,za 10 dni mam mat menzes,pobolieva ma brucho a prsia,beriem progesteron,dufam že vysledky budu aj tak pozitivne,myslite ze mozem byt aj tak tehotna?

Ingrid

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Príznaky ktoré uvádzate sú nešpecifické. Hypoteticky môžete byť tehotná.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň mám otázočku ohľadne tehotenstva menzes som mala naposledy 4.8 tak po 12 dnovom meškaní som si spravila test vyšiel slabo pozitívny zo slabou druhou ciarkou po pár dňoch nato som začala špiniť ale nie ako normálny menzes bolo to hnedocervenej farby tri dni tak som... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade negativity krvného tehotenského testu nie ste tehotná. Ak Vaše ťažkosti pretrvávajú odporúčam opakovať lekárske vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Plánujeme s manželom bábo. Aký máte názor na užívanie prenatálnych vitamínov LadeeVita pred tehotenstvo alebo stačí keď budem užívať kyselinu listovú. Vopred Vám ďakujem

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Viaceré medzinárodné organizácie odporúčajú prekoncepčné užívanie kyseliny listovej. Užívanie multivitamínových prípravkov nie je nevyhnutné v prípade pestrej vyváženej stravy a absencie rizikových faktorov hypovitaminóz.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, sme po druhom neúspešnom IVF. Prvý krát sme mali 5 vajíčok, oplodnili sa 3, 1 sa nezačalo deliť, druhé sa zastavilo 4. deň a 1 embryo sme vkladali. Pri druhom pokuse sme mali len 3 vajíčka, oplodnili sa 2 a štvrtý deň sa opäť 1 prestalo vyvíjať, 1 sme vkladali. Manžel... (viac)

Katarina Slusna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ďalší postup závisí od viacerých skutočností. Odporúčam Vám osobnú konzultáciu v našom centre.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, pred tromi tyzdnami som absolvovala diagnosticku laparoskopiu ohladne potvrdenia endometriozy. Bol mi zisteny 1.stupen. Zacala som brat 6 mesacnu liecbu s VISANNE. Teraz je treti tyzden co ju beriem a dostala som menzes. Mam neskutocne bolesti a ani mi nezaberaju lieky od bolesti. Chcem sa spytat, ci je to normalne, kedze by som mala byt bez menstruacie pocas... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zmeny menštruačného krvácania sú častejšie počas prvých mesiacov po začatí liečby Visanne a pokračovaním v liečbe ustupujú. V prípade pretrvávajúcich bolestí podbruška odporúčam lekárske vyšetrenie. 

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, ja by som sa chcel len opýtať - mám 33DC a dr. mi nasadila duphaston na 16DC. Nezablokuje mi to ovulaciu? Vopred Vám ďakujem

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Podľa viacerých klinických štúdií Duphaston neovplyvňuje ovuláciu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, pred mesiacom som bola u gynekológa, ktorý mi zistil cystu na maternici o veľkosti 5,5 až 6 cm. Vravel, že by to nemalo byť nič vážne a mala by sa časom sama vstrebať, resp. prasknúť. Do správy pre moju obvodnú lekárku mi napísal ako diagnózu cysta ovarium. Nedávno som bola u... (viac)

ema slaninová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám transvaginálne (gynekologické) ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den , chcem sa opytat beriem duphaston a na siedmi den som zacala troska spinit a na deviaty troska krvacat . Duphaston uz berie dva roky v january som otehotnela a v aprili potratila potom som ho jeden cyklus nebrala a zacala znova a nikdy pred tym sa nestalo ze by som pocas uzivania spinila alebo krvacala ....co to moze byt Dakujem

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám pokračovať v užívaní Duphastonu podľa predpísanej schémy a vykonať gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den chcem sa opitat som 12 den po et test ma neg. Zacala som aj spinit asi to nevyslo je nutne ist na krvne testy .Dakujem

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, ak ste absolvovali ET v našom centre, prosím príďte na krvný tehotenský test.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý chcem sa spýtať je pohyblivé spermie22%velmi mala dá sa znymi otehotnieť?

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Normálna celková pohyblivosť spermií by mala byť viac ako 40%. Pravdepodobnosť otehotnenia je vo Vašom prípade znížená.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, hodnota beta hcg mi vysla z krvi 0,1 U/l. Hranicny rozsah je 0,0-1,0. Je to pozitine tehotenstvo alebo nie som tehotna? Ďakujem

KATKA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. HCG s hodnotou 0,1 znamená, že nie ste tehotná.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať že v ktorom týždni tehotenstva momentálne som. KET som mala 24.8. po PK a poslednú menštruáciu som mala 06.08. Ďakujem.

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Predpokladaný termín pôrodu je 12.5.2017. Dnes (16.9.2016) ste v 7. (6+0) týždni tehotenstva.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, Vcera som podstupila KET a po nom mi bol neskor aplikovany clexane - prva injekcia. A priblizne o dve hodiny neskor ma zacala boliet hlava. Mierna bolest hlavy pretrvava aj dnes. Myslite ze to mohol sposobit clexane? Nie je to alergicka reakcia? Nemala by som ho vysadit a brat nieco ine? Vkladam si utrogestan 4-0-4. Picham clexane 0.4. Beriem anopyrin 75mg.... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výrobca lieku Clexane uvádza ako možný vedľajší účinok bolesť hlavy. Ak bolesť hlavy pretrváva odporúčam Vám zmenu lieku alebo neurologické vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať v ktorom týždni tehotenstva som. Som po IVF s predlženou kultiváciou odber vajíčok bol 8.8.2016 a embryotransfer 13.08.2016.Prvý deň poslednej menštruácie bol 20.júla.Ďakujem za odpoveď.

Marta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Predpokladaný termín pôrodu je 1.5.2017. Dnes (16.9.2016) ste v 8. (7+4) týždni tehotenstva.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na beta hcg hodnotu 1.0 som 15d po Ket. Ďakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. HCG s hodnotou 1,0 znamená, že nie ste tehotná.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň som po ivf vklad som mala 22.8 posledné MC bola 3.8 o 14 dní som mala hcg 670 začala som špiniť tak som bola hospitalizovaná po4 dňoch hcg 2100 každý druhý deň 3400a zas 5000 nejde to pomaly hcg hore? Dutina sa mi zvatsila zo 7mm na 13 mm za 4 dní myslíte že je to v poriadku plod ešte... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvádzané hodnoty a dynamika rastu HCG sú v medziach normy.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, som po vklade a bolo mi potvrdene tehotenstvo. Uz dlhodobo bojujem s chornickym zapalom dutin a pernamentnym opuchom nosnej sliznice. Pouzivam muconasal plus 1-2 x denne. Viem, ze to nie je najvhodnejsie ale skutocne mi nic ine nepomaha skusala som vsetko mozne. Mozem tym nejako ohrozit plodik? dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Podľa údajov výrobcu lieku dlhodobé skúsenosti nedokázali žiadny efekt na morbiditu počas gravidity. Muconasal plus sa nemá používať počas prvého trimestra gravidity. V ďaľšom priebehu gravidity a počas laktácie sa má liek používať len po porade s lekárom. Odporúčam Vám poradiť sa s lekárom, ktorý Vám jeho používanie odporučil.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, aky je vas nazor na farbenie vlasov v tehotenstve? Myslim klasickymi farbami z drogerie. Mozu chemikalie pri farbeni poskodit plod? (Pripadne zalezit to od jednotlivych trimestrov?) Dakujem.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bezpečnosť farbenia vlasov v gravidite bola skúmaná iba obmedzene. OTIS (Organizácia teratologickej informačnej služby) uvádza, že na základe animálnych štúdií a skúseností veľkého množstva tehotných žien je riziko poškodenia plodu malé. Systémová absorbcia je nízka. Pre elimináciu rizík v I. trimesti odporúčam obmedziť kontakt farby s pokožkou hlavy iba do najnevyhnutnejšej miery, farbiť v dobre vetranom priestore a pri samofarbení používať rukavice.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den beriem duphaston a po 18 dni sim zacala krvacat 9 dni ze somna isli neskutocne velke hrudy mohla som potratit kedze sa s manzelom snazime o babo

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nakoľko nepoznám podrobnú anamnézu ani výsledky vyšetrení odpovedám iba hypoteticky. Áno, mohli ste potratiť. Ak chcete poznať jednoznačnú odpoveď odporúčam lekárske vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, chcem sa opytat, ci ma vplyv na plodnost zeny zuzeny krcok maternice a ci je tym stazeny pristup pre spermie do maternice? Su v suvislisti so zuzenym krckom spojene aj komplikacie pri IVF? Dakujem za odpovede.

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, zúžený alebo atypicky zakrivený krčok nemá vplyv na vniknutie spermií do maternice. Spermie sú malé a preto sa aj cez zúžený kanál bez problémov dostanú. Pre ich pohyb je nutná prítomnosť dostatočne kvalitného cervikálneho hlienu. V procese IVF môže zúženie krčka spôsobiť problém pri vkladaní embrya, preto je niekedy doporučené krčok rozšíriť - dilatovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň! Dcéra má 13 rokov. Prvý krát dostala menzes ako 10 ročná. Stále má nepravidelné cykly 32-63 dní (aj inak). Prvý deň cyklu má vždy veľké bolesti, nevoľnosť, stalo sa aj, že odpadla. Je táto nepravidelnosť dôvodom pre návštevu... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepravidelné cykly u takto mladého dievčaťa sú normálne. Pokiaľ nie je krvácanie príliš intenzívne alebo dlhé nie je treba túto poruchu liečiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.pred mesiacom a pol sa mi na na nohe objavili ruzove skvrny(ktore su uz pomaly na ustupe) dg.erytem nodosum.na ich liecbu mi boli predpisane lokalne kremy, antibiotika som odmietla kedze planujem o tyzden kryoembryotransfer.vysledky z krvi su v poriadku.chcem sa opytat ci to moze mat vplyv na uhniezdenie embrya a nasledne samotny vyvoj plodu.dakujem za vasu... (viac)

Mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v tomto  prípade  by bolo rozumné   odložiť  KET  až  do obdobia  vymiznutia  prejavov  kožného  ochorenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mozem brat inofolic spolu s HAK?

Zita

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, môžete.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. V maji som bola na kyretazi koli missed abort asi v 8.tyzdni... a 1.8. som mala poslednu menstruaciu, som tehotna a od 4tt mam bolesti v podbrusku a kazdy den mam slaby hned vytok... lekar caka s usg na akciu srdiecka - tam mam ist buduci tyzden, ale predpisal mi duphaston a ascorutin, no vytok nezmizol... viete mi povedat, ci je predpoklad, ze to prestane a... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , postup Vášho  gynekologa   je správny.  Musíte  dodržiavať   kludový    režim . Lieky  ktoré  Vám  doporučil  Vám môžu pomôcť.   Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Som po Ket v 7 tt. Uz pred tehotenstvom a aj pocas neho som uzivala omega 3 mastne kyseliny od Natuvitec. Viem, ze rybi olej sa odporuca v tehotenstve na rozvoj mozgovych struktur plodu. Vsak az teraz som si na obale vsimla informaciu "Nevhodne pre deti, tehotne a dojciace zeny!!!!! Moze to poskodit plod? Uzivala som 2 tobolky denne.Zlozenie: 1 kapsula... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  preparát  dalej  neužívajte. Osobne  si  myslím , že  nie  je  nebezpečný vzhladom  na  zloženie, avšak je treba  brať ohlad  na  doporučenie  na obale.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Prosim o radu. Som 22+4tt a moj problem je taky ze mi raz za cas cez den tvrdne akoby matrnica. Ako to je pan/pani dr.? Tvrdne cela cast brucha od podbruska az hore cize cele brusko alebo tvrdne iba maternica? Nakolko mne akoby ked lezim na chrbte, alebo na boku, alebo pri plnom mechure vyduje celu maternicu na par sekund ,bez bolesti samozrejme a po par... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v prvom  rade  Vám  doporučujem  sa  neznepokojovať . tvrdnutie  bruška  ako  sa  to  ĺudovo  hovorí   je  vlastne  slabá  kontrakčná  činnosť  maternice. To znamená , že  maternica  sa   sťahuje  čo  žena  vníma   ako  vydutie  v podbrušku s  pocitom  tlaku. Ak  je  to  naozaj  pár krát  do  dňa , nie  je  to  nebezpečné.  Dôležité je  aby   ste  mali  dobrý  vaginálny  nález - to  skontroluje  Váš   gynekolog. 

MUDr. Starovecká Katarína

Mala som pozit.výsledok na HP vírus . Moja lekárka mne a priateĺovi odporučila očkovanie. Je možné teraz podstúpiť umelé oplodnenie? Ak nie, tak po akom čase? Ďakujem

Jarka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  je  vakcinácia  ukončená , je možné plánovať  tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa spytat ako mam postupovat ked chcem ist na dalsi embryotransfer. Dcera ma uz 1,5 roka, tak by sme uz chceli aj druhe dieta, kedze mam uz 35rokov. Mame este 3 zamrazene embrya a poslednu menstruaciu som mala 28.8., takze asi az v oktobri si myslim, ze by som to mohla podstupit. Beru sa predtym nejake lieky, ako sa mam podla cyklu k vam objednat a... (viac)

erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prosím objednajte sa na ultrazvuk pred kryoembryotranferom prostredníctvom telefónnych čísel recepcie 043 4271 201, 043 4306 148, 0918 702 986, 0911 825 297.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Mam za sebou 4x ivf. (2x Merional+Dipher., 2x Gonal+Femara)Dovodom neuspechov boli tak trochu nie najkvalitnejsie embrya a aj nizka sliznica. Mam diagnostikovane PCO a stym sposobenu androgennu alopeciu. Paradoxne som velmi stihla, mam slabu ms tak 2-3 dni. Kvoli padaniu vlasov chcem pred poslednym IVF brat antikonc. s antiandrog. efektom. Nasledne po 4-5... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Z hľadiska kvality vlasov a požadovaného antiandrogénneho účinku odporúčam hormonálnu antikoncepciu s obsahom dienogestu, drospirenónu alebo cyproterónacetátu. Užívanie antikoncepcie nemá významnejší vplyv na kvalitu oocytov a sliznicu dutiny maternice pred správne plánovaným IVF.

MUDr. Igor Bornay

Dobry deň,bola som u vás zatiaľ len 3x,pri Mudr.Krajkovicovi,mame problém donosit bábätko.8. 9.som mala k vám prísť na kontrolu.som v 7tyzdni tehotenstva,mam trombofiliu,lenze začala som krvácať,musela som ísť na pohotovosť v mieste bydliska.zistili mi,ze mám odlúčenie a rozsiahlu zrazeninu.plodik... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Z hľadiska prognózy tehotenstva zväčša nie je rozhodujúce kedy krvácanie prestane a či sa "vyplaví" zrazenina. Odporúčam Vám zdravú životosprávu, veľa odpočinku, vylúčenie pohlavného styku. Prosím dodržiavajte liečebné a režimové opatrenia určené Vašim ošetrujúcim lekárom.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Snazime sa o babatko uz 8 mesiacov, no zatial neuspesne. Pri vesetreni u gynekologa je vsetko vporiadku a aj hormonalny profilje podla neho vporidku (bol robeny 2 den cyklu)moja obvodna lekarka mi vsak yistila ze som prekonala v minulosti toxoplazmozu a hodnutu mam 180. nemoze to mat vplyv na otehotnenie alebo v pripade tehotenstva poskodit plod?

majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pozitivita protilátok triedy IgG a negativita IgM znamená prekonanú toxoplazmovú infekciu ktorá by nemala ohrozovať Vaše ďalšie tehotenstvo. Vzťah medzi prekonanou toxoplazmovou infekciou a infertilitou nie je možné jednoznačne vylúčiť.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, potrebujem poradiť. už dva roky sa nám s partnerom nedari splodiť bábätko. Riešila som to so svojím gynekológom, ktorý mi ako prvý krok kontroloval ovuláciu (všetko bolo v poriadku), potom mi robil hormonálny profil (všetko bolo v poriadku). ako ďalší... (viac)

Michaela Čierna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám navštíviť naše centrum a v prvom rade vyšetriť spermiogram partnera.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, je možnosť otehotniet zo svojim vajickom pri umelom, ked nemam ani jeden vajcovod? Dakujem

Tereza

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, pomocou IVF.

MUDr. Igor Bornay

Dobry Co sposobuje spinenie mimo menstruacie?stalo sa mi to posledne 2 cykly tehotna nie som.som objednana k lekarke ale ma zatvorenu ambulanciu na tyzden.dole na bruchu som nahmatala hrcku ktora je citliva pocas krvacania beznej menstruacie posledne cca 3 cykly.mam dost strach-moze ist ze len o polyp vyrastok ci toto je skor uzlina pripadne nieco vaznejsie?viem cez mail... (viac)

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám lekárske vyšetrenie.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den chcela by som sa spytat ci je normalne ak mam hcg 14dni od IUi 19,8

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Áno, hodnota znamená, že ste tehotná.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň chcela by som sa spýtať som tehotná v 10tt+3dni a už minule na poradni mi dr.povedal že plod má málo plodovej vody a že teraz len čakať či sa vytvorí viacej plodovej vody.Da sa niečím ovplyvniť množstvo plodovej vody? Ďakujem

Sona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Množstvo plodovej vody nie je možné významnejšie ovplyvniť voľne dostupnými spôsobmi. Dodržiavajte pitný režim, jedzte zdravo, vyvarujte sa fajčeniu. Dodržiavajte liečebné opatrenia podľa odporúčaní Vášho lekára.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý den, chcem sa opýtať aká výška maternice je ideálna aby som otehotnela ?

Ivana Kollarikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Štandardným predpokladom úspešnej intrauterinnej implantácie embrya je výška endometria 7 a viac milimetrov.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den podstupila som u Vas druhy ket kedže mi prvy nevyšiel tehotenstvo bolo potvrdene krvou hcg 668 je to dostačujuca hodnota na 15 den po ket? vklad som mala 22.8 s predlženou kultivaciou posledny menzes 3.8 v ktorom tyždni by som mala byť a kedy by som mala termin porodu? Bobolievanie v podbrušku ako pred Ms a pichanie je to normálne?... (viac)

viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  hodnota  HCG  na 14. den po vklade  je  dostatočná. Je nutné  zrealizovať  kontrolu  o  týžden. Pobolievanie  v podbruší  je  celkom  prirodzené. Aktuálne  ste  v piatom  týždni tehotenstva. Termín pôrodu  Vám povieme  pri  poslednej kontrole. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,mám 38 rokov a od 18.rokov užívam antiepileptikum Depakine chrono 500mg.Dočítal som sa,že účinná látka-valproát sodný a kyselina valproová v tomto lieku môže zapríčiniť mužskú neplodnosť.Nepodstúpil som spermiogram zatiaľ,ani neplánujeme... (viac)

Juraj

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Muži s epilepsiou mávajú redukovanú fertilitu. Doteraz nie je jednoznačne objasnené či sa jedná o následok primárneho ochorenia alebo užívaných liekov.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, mam 29r. a s manzelom sa snazime o babatko 10 mesiacov zatial neuspesne. Ovulacne testy mam pozitivne. Uzivam Duphaston a tiez aj FertiCare nakolko sa mi skracoval cyklus cca 20 dni. U gynekologa mi odbrali krv na HP a AMH. V juni som mala hodnoty AMH 1,26. Pri kontrole v auguste mi bol opat vysetreny AMH a hodnota klesla na 0,85. Chcem sa spytat ci je potrebne... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám konzultáciu v našom centre. Objednajte sa prosím prostredníctvom telefónnych čísel recepcie 043 4271 201, 043 4306 148, 0918 702 986, 0911 825 297.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, 1.9. 2016 mi bol robený embryotransfer a dnes som začala mierne krvácať. Beriem utrogestan 2x2 tbl. Chcem sa spýtať ako mám ďalej pokračovať v dávkovaní. Kontrolu vo Vašom centre mám 16.9.2016. ďakujem.

Mária Žitná

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Utrogestan užívajte 3x denne 1 tabletu cez ústa. Na kontrolu príďte v plánovanom termíne.

MUDr. Igor Bornay

Špinenie po KET. Dobrý deň. Som tretí deň po KET a včera som začala špiniť. Neviem či ide o výtok alebo nejakú reakciu . Dosť ma to stresuje . Prosím o radu. Ďakujem.

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prosím kontaktujte nás telefonicky a odporučíme ďalší postup.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, Chcela by som vas poprosit o radu pri uzivani lieku Estrofem pred vykonanim embryotransferu. Mam problem so zrazanlivostou krvi, pred odberom oocytov som uzivala aspirin, ktoreho neskore vysadenie zapricinilo krvacanie do brucha a naslednu hospitalizaciu. Teraz idem na embryotransfer a lekar navrhol uzivanie estrofemu, hematologicka mi doporucila uzivat spolu s... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Obidva lieky možno v opodstatnených prípadoch užívať v gravidite. Prosím dodržiavajte odporúčania Vašich ošetrujúcich lekárov.

MUDr. Igor Bornay

Dobry deň kedy po Ket doporučujete si urobiť tehotensky test?zaleži aj od dĺžky cyklu?ja mavam 32dnove cykly.skusila som 6.dpt a 7.dpt a bol tam len taký duch.ďakujem za odpoveď.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výsledky domácich tehotenských testy sú často nespoľahlivé. Odporúčam Vám krvný tehotenský test 14. deň po kryoembryotransfere.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, Chcem sa opýtať či sa odporúča pred IVF zákrokom oddych, prip. PN alebo dovolenka?? Ďakujem veľmi pekne.

Andrea Gildeinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Rozhodnutie je individuálne a závislé od pracovného zaťaženia pacientky. Telesné šetrenie (pracovnú neschopnosť) odporúčam najmä v období pred a po odbere oocytov.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, mame jedno dieta pocate prirodzene, cyklus mam uz takmer rok, stale kojim a nepocali sme stale druhe. Mam znizenu funkciu stitnej zlazy, ale pravidelny cyklus. Mam aj nadvahu. Sme vhodni kandidati na vasich pacientov, ci mame nadalej skuskat sami?

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Odporúčam Vám konzultáciu v našom centre. Objednajte sa prosím prostredníctvom telefónnych čísel recepcie 043 4271 201, 043 4306 148, 0918 702 986, 0911 825 297.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den. Manzelka ma AMH 0,02. Mali sme 1 vajicko ktore sa aj oplodnilo ale otehotniet sa nepodarilo.aka je sanca pri takom malom nizkom AMH ze sa to podari.dakujem.

Martin Zatovic

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pravdepodobnosť otehotnenia s použitím vlastných oocytov je nízka.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, mam naplanovanu hysteroskopiu s cielom odstanit na lavej strane zrasty po opakovanych kyretoch. Prosim, je mozne absolvovat vklad nasledovny menstruacny cyklus? Dakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Plánovanie embryotransferu po hysteroskopickej adheziolýze je individuálne. Závisí najmä od rozsahu a úspechu operačného výkonu a počtu zostávajúcich embryí. Štandardne odporúčam počkať 3 menštruačné cykly.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den, Bola mi predpisana liecba Duphastonom 2x1 tbl pre nepravidelny cyklus (najdlhsi aj 90 dni). Po vyuzivani 20 tabliet- balenie som po 2 dnoch dostala menstruaciu. Pytam sa: Ktory den cyklu mam opat zacat uzivat Duph a stale 2x1tbl? Dakujem.

Andrea Hrda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Užívanie Duphastonu je individuálne. Odporúčam kontaktovať lekára ktorý Vám liečbu odporučil. Štandardne možno použiť schému 1 tableta 2x denne od 16. do 25. dňa cyklu.

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň, poprosíme Vás o radu . Máme taký problém ,že nemôžem vôbec otehotnieť .Ja som bola u svojej gynekologičky a dala mi pregnyl a vôbec nič nepomáha.Manžel bol na spermiograme -Heliose a ma zlú morfologiu -tvar.Ako to mame ďalej riešiť .Ďakujem

SONA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prosím objednajte sa konzultáciu prostredníctvom telefónnych čísel recepcie (043 427 1201, 043 430 6148, 0918 702 986, 0911 825 297).

MUDr. Igor Bornay

Dobrý deň. Bola som u vás na ET 27.8. a osem dní po transfere som začala krvácať. Už to trvá druhý deň a je to normálna menštruácia aj bolesti boli ako normálna menzes. Na krvný test ku vám mám prísť 9.9. A chcela by som sa opýtať, či mám naďalej... (viac)

bartonova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokračujte v užívaní Progestrone 2x1 perorálne. Na kontrolu príďte v plánovanom termíne.

MUDr. Igor Bornay

Dobry den chcem sa spytat ci kojenie pri kete znizuje sancu na otehotnenie a ci sa utrogestan moze brat aj pri kojeni.dakujem velmi pekne Syn ktoreho kojim bude mat uz rok a pol a menstruaciu mam od marca

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň

dojčenie nie je prekážkou pri plánovaní KET, ani neznižuje úspešnosť vkladu. Užívanie Utrogestanu je možné vaginálnou cestou. Liek by sa nemal pri dojčení užívať perorálne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer. Chcela by som sa spytat, som v 6+3tyz.teh.U dr.som bola v piatok, nasadil mi duphaston 3krat 1 tabl.uzivam pravidelne +ladevita. Mno sem tam ked sa utriem spozorujem slabucky hnedkasty vytok asi dve kvapky..je to v pohode pri uzivani duphastonu? Pre 4mesiacmi som potratila spontanne..tiez som uzivala 2krat jednu.. Dakujem za odpoved.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Duphaston je liek, ktorý by mal špinenie zastavovať. Prítomnosť tak slabého špinenia neznamená nič zlé. Pokiaľ by sa výtok zosilnil, je nutné realizovaťultrazvukovú kontrolu vyvýjajúceho sa tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Rada by som poprosila o radu. Nežijem na Slovensku a žiaľ tu v UK je systém kontroly počas tehotenstva iný ako na Slovensku. Som v 9 týždni tehotenstva (moje druhé) a posledné tri dni som mala hnedý výtok. Dnes už len biely ale od začiatku tehotenstva mám bolesti v bruchu (hlavne pravej... (viac)

Daska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prítomnosti špinenia alebo prítomnosti hnedého výtoku vždy pacientkam realizujeme kontrolné ultrazvukové vyšetrenie. Ostatné príznaky, ktoré uvádzate, sú pomerene bežné a nemali by znamenať nič zlé.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa informovat, co vsetko bude treba znova podstupit, ak sme sa rozhodli pre IUI? Boli sme totiz pred 3 rokmi na umelom opodneni IVF u Vas, uspesne... potom sme boli na KET tiez uspesne, no v 9 tt sa to skoncilo. Teraz sme sa rozhodli, nakolko tuzba po este jednom babatku je velka, podstupit este IUI a uvidime.... cize rozne vysetrenia u vas uz... (viac)

lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

štandardom je objednanie sa na úvodnú konzultáciu s  vyšetrením aktuálneho spermiogramu Vášho partnera. Pri tejto prvej návšteve Vám urobíme ultrazvuk a anamnesticky zhodnotíme, či je pre Vás absolvovanie inseminácie vhodnou metódou. Následne je možné IUI naplánovať v prirodzenom alebo stimulovanopm cykle (realizuje sa vždy cez vopred odsledovanú ovuláciu). o 14 dní je možné zistiť, či pacientka otehotnela. Poisťovňa insemináciu neprepláca, jej cena v našom zariadení je 100 Eur.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa Vas spytat,som v 12+1tt po IVF na vasej klinike,zaco som Vam vdacna,moja otazka je beriem stale utrogestan(vkladam si 2x2) a mam este poslednych 30tabletiek ako mam teraz postupovat mam ich este dobrat stale 2x2,lebo moj gyn.mi povedal ze uz ich nemam brat,len sa bojim naraz ich vysadit,dakujem moooc za odpoved!

Barbara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

do konca týždňa si vkladajte Utrogestan len jednu večer, potom môžte užívanie bez problémov ukončiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat. Potratila som v 20 tyzdni tehotenstva. Poslednu menstruaciu som mala 2 augusta a teraz mi meska 4 dni. Robila som si tehotensky test ale ten bol negativny. Pobolieva ma v podbrusku uz 4 den. Co by ste mi poradili? Dakujem za odpoved.

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ Vám menštruácia nepríde do týždňa, je nutné absolvovať gynekologické vyšetrenie, vrátane ultrazvuku, podľa ktorého Vám gynekológ doporučí liečbu na vyvolanie menzes.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je normálne aby som pri užívaní inofolicu krvácala už 15ty deň. Moja dr. tvrdí, že to je normálne. Mám aj skrátený cyklus, cca 18-19 dní. Zatial som vždy krvácala tých 10-12 dní. užívam aj duphaston od 12teho dňa. A... (viac)

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

poruchy menštruačného cyklu ako popisujete na uvedenej liečbe normálne nie sú. Menštruačný cyklus vhodný na otehotnenie by mal byť minimálne 24 dní. Doporučujem Vám objednať sa konzultáciu a návrh liečby v centre na liečbu neplodnosti, takáto konzultácia je v našom centre bezplatná a objednať sa možno telefonicky na recepcii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás,, v ktorom týždni tehotenstva momentálne som. Dátum začatia cyklu: 29.2.2016. Dátum kryoembryotransferu: 18.3.2016. Ďakujem S pozdravom Hrabčáková

Hrabčáková Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Termín pôrodu máte uvedený v záverečnej správe zo Sanatória Helios, len pripomíname, že je to 4.12.2016.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, som po KET, ale nemam este vysledok ci bol uspesny a po pohlavnom styku som dostala vaginalnu mykozu, mozem uzivat Fluco - antimykotika? dakujem Jana

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

perorálne antimykotiká sú kontraindikované. O vhodnej lokálnej liečbe sa poraďte s Vaším gynekológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, 29.8 mi boli vkladane dve embjka bez Pk, kedy cca sa embyjka bez PK cca uhniezduju?dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

na 10. - 14. deň po ET je možné realizovať krvný tehotenský test, kedy môžete zistiť, či sa embryá uhniezdili.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa Vas opytat beriem utrogestan, ktory som mala vysadzovat do 12tyzdna, ale som v 10+3tt po IVF a ostava mi uz len 12 tabliet. Mam uz pomaly vysadzovat tablety? Dakujem za odpoved

Marta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

bude postačovať, keď si budete aplikovať len polovičnú dávku, t.z. 1 tbl. ráno a večer. A po dobratí už neužívajte ďaľšie balenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, bola som u Vás na embryotransfere 6.8. - (žiaľ neúspešne).. po 14 dňoch som bola na kontrole u svojej gynekologičky. Informovala som aj Vašej centrum.... Chcem sa opýtať kedy by bol možný ďalší embryotransfer, aký je postup a príprava... máme ešte zmrazené... (viac)

Eva Sládečeková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Kryoembryotransfer môžte absolvovať hned v nasledujúcom cykle. Objednajte sa prosím na recepcii telefonicky na 14. deň cyklu, kedy Vám realizujeme ultrazvuk a dohodneme termín transferu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer. Chcem sa opýtať...som 10-ty deň po KET-e a po stlačení bradaviek sa mi objavuje číra až biela tekutína. Chcem vedieť či sa mám niečoho obávať alebo je to normálne. Ďakujem za odpoveď.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

prítomnosť sekrétu z bradaviek neznamená nič zlé. Pokiaľ by sa sekrécia zmnožila, ďalší postup bude nasledovať podľa výsledku tehotenského testu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, užívam Inofolic 1x denne, už tri mesiace ale stále sa mi nepodarilo otehotnieť môžem v jeho užívaní pokračovať? Ako dlho sa vlastne môže Inofolic užívať? Ďakujem za Vašu odpoveď.

Lívia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Inofolic  je  vitamínový  prípravok , čiže  jeho  užívanie  je  časovo  neobmedzené. Ak  sa  Vám  nepodarí  otehotnieť  do  6  mesiacov , môžete  sa  objednať  v  našom  zariadení  na konzultáciu o  možnostiach liečby  neplodnosti. nezabudnite  na  vyšetrenie  spermiogramu  partnera.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Chcem sa Vas prosim spytat. Liecim sa na endometriozu. 2 roky vkuse som uzivala Visanne. Asi 2 mes.po vysadeni mi bol robeny hormonalny profil s vysledkom AMH 0,4. Je mozne ze AMH bolo znizene este z toho Visanne? Podstupila som IVF no zial neuspesne, mali sme len 2 vajicka pri vysokych davkach hormonov. Mohlo to byt kvoli nizkemu AMH? Dakujem krasne za... (viac)

petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota  AMH  je  ukazovateľom vaječníkovej  rezervy. Vy  ju máte podľa  všetkého nízku , čo  môže  byť  spôsobené   endometriozou.   Doporučujem  zopakovať  cyklus  IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som po úspešnom IVF vo Vašom centre. Máme krásnu dcérku, ktorá sa narodila v máji tento rok. Stále kojím a chcela by som aspoň do šiestich mesiacov. Vo Vašom centre máme ešte 4 zmrazené embriá. Kedy by bolo najoptimálnejšie... (viac)

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  gratulujeme  k  narodeniu  dcérky:)

Kkojenie  pri plánovaní  KET  nie  je  prekážkou ak  je  už  prítomný  menštruačný  cyklus. Pokiaľ  ste  menzes  ešte  nemala, je predpoklad, že   vaša  sliznica   v maternici  je  nízka, a preto  by  sa   vklad  nedal  naplánovať.  Vtedy  je  nutné  počkať  na  spontánne  nastúpenie   menštruačného  cyklu.  V prípade  ďalších otázok   kontaktujte  naše koordinátorky  ktoré  Vám  poradia  ako postupovať. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,mám na tretí deň cyklu začať užívať tabletky clostilbegyt,od ktorého dňa to mám počítať,keď prvý deň len špinim,a až na druhý deň je to už silnejsie.dakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  cyklus  rátate  až  od   krvácania , nie  od  špinenia. Čiže  od 1. dňa  krvácania  si počítate 1.  deň  cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. chcela by som sa informovať, či sa dá u Vás uskutočniť test na protilátky voci trofoblastom a ak ano, za aký poplatok. Ak by testy ukazali pozitívnu odpověď, dá sa to nejako liečiť? Vopred dakujem za informácie. Alena

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , takéto  vyšetrenie  sa  dá  u  nás   realizovať. Ide  o  odber  krvi, pokiaľ  máte poistenie  na Slovensku hradí Vám ho ZP.  Je  však potrebné  sa  objednať  na  úvodnú konzultáciu , kde  indikáciu  tohto  vyšetrenia  určí  lekár.  Termín k lekárovi  Vám  poskytne  recepcia.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nový lekár-gynekológ v našom centre

Aktuality

2016-07-08

Nový lekár-gynekológ v našom centre

Tím pracovníkov Sanatória Helios v Martine má nového člena, je ním MUDr. Igor Bornay.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
