Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám aj po IUI pokračovať v užívaní inofolicu - dva sáčky denne? Do kedy môžem tento preparát užívať v prípade, ak bol zákrok úspešný? Ďakujem za odpoveď.

miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v tehotenstve doporučujem Inofolic vymeniť za čistú kyselinu listovú, eventuálne v kombinácii s iným multivitamínovým preparátom určeným pre tehotné ženy.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Inofolic po IUI

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať. Mám diagnostikované PCO. V pondelok na folikulometrii bol iba jeden vo veľkosti 17mm. Dnes (23.10.) som absolvovala vo vašom centre po prvý krát IUI. Od zajtra mám začať užívať Duphaston 2x1. Ako dlho ho mám užívať? A čo v prípade, ak... (viac)

miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po IUI sa Duphaston užíva 2x1 tbl 14 dní, následne realizujeme krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. V prípade negatívneho tehotenského testu Duphaston vysadíte a do niekoľkých dní príde menštruácia. Postup s Clostilbegytom môžeme zopakovať. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Duphaston po IUI

Dobrý deň, v novembri plánujeme KET. 12. deň cyklu mi vychádza na nedeľu. Mozem príst aj v nedeľu alebo stačí aj v pondelok? Dakujem

MaryK.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ máte krátke menštruačné cykly, je vhodné urobiť UZ  kontrolu na 12-ty deň cyklu ( je možné aj v nedeľu) pokiaľ menštruujete každých 27 - 28 dní, prídite na 14-ty deň cyklu. Na vyšetrenie je nutné objednať sa na recepcii.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: kontrola pred KET, plánovanie KET

Dobry den je mozne aby injekcie diphereline a tabletky provera v prvotnej faze pripravy na ivf sposobili pozytivny tehotensky test? Druha ciarka bola slabsia ale dostatocne viditelna. Menzes neprisiel dnes je 32 den . Dakujem

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípravnej fáze IVF je možné otehotnieť. Je nutné urobiť kontrolu v centre, kde liečba prebieha a odobrať HCG.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: tehotenstvo v prípravnej fáze

Pekny den, je pre mna bezpecne ist v 20tt do teplic na kupanie do bazena, ktory je plneny ciastocne termalnou vodou a pitnou tplota 33st? Chcem dopriat dvojrocnej dcere kupanie a zaroven sa tam ist pozriet. Myslite, ze mi nemoze uskodit 10 min pobyt v bazene s prestavkami. Dcera dlho aj tak nevydrzi...s manzelom sa pripadne prestriedame...

gilianova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Kúpanie v bazéne v tehotenstve nie je škodlivé, treba si však dať pozor na infekciu. Vyhnite sa bazénom s horúcou vodou.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: kúpanie v tehotenstve

Dobry den, som po uspesnom KET vo Vasom sanatoriu, za co Vam patri velke DAKUJEM. Chcela by som sa spytat na tyzden tehotenstva posledna menstruacia 6.9.2014(dnes 22.10.2014) kryoembryotransfer 26.9.2014. A este jedna otazka, pohlavny styk v tehotenstve. Dakujem za odpoved...

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, gratulujeme! Dnes ste v 6+4 týždni tehotenstva (4. deň siedmeho týždna) a termín pôrodu je 14.6.2015.Pokiaľ nemáte žiadne ťažkosti (krvácanie, bolesti), môžete mať pohlavý styk kedykoľvek.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: termín pôrodu

Dobry den,dnes som 22.den po KET a posledna menstruacia bola 15.9.2014 a KET bol robeny na 16DC. HCG pozitivne a pritomny gestacny vak v priemere cca 8-9mm. Prosim Vas aky priblizny tyzden tehotenstva mozem byt? Dakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mali by ste byť približne v 6 týždni tehotenstva. Keďže nevieme na koľký deň vývoja bolo embryo mrazené, nevieme presne na deň určiť dĺžku tehotenstva. Presný termím pôrodu by Vám mali určiť v CAR, kde ste absolvovali liečbu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: dĺžka tehotenstva

Dobrý deň.Minuleho roku sme u vás absolvovali IVF a dnes sa už tretí mesiac tešíme z nášho krásneho chlapčeka. Tým sa chceme poďakovať celému vášmu tímu za jeho narodenie.DAKUJEME !!!!!

Tatiana Kiselova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ďakujeme za správu a srdečne blahoželáme k drobčekovi. Prajeme Vám celej rodine veľa zdravia a radosti.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela som sa opýtať. Poslednú menštruáciu som mala 27.9.2014, 9.-10.10 sme sa s manželom milovali. Dni 18.-19.10 som mala slabulinké špinenie (dnes tiež trošku) a ďalšiu MS by som mala dosť 25.10 (mávam pravidelnú). Chcela som sa opýtať kedy asi si urobiť test. Prečo... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, močový tehotenský test má význam robiť v prípade, že Vám pár dní mešká menštruácia. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Kedy si urobiť močový tehotenský test?

Dobry den, zistili ste, ze mam silne PCO a tiez ze sliznica je mala a nerasie. Uzivam uz 15 dni Estrimax(pricom ho mam brat ezte 2tyzdne) a vcera som zacala krvacat. Mam pokracovat v uzivani alebo radsej nie. Dakujem

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keď ste začali krvácať, môžete Estrimax vysadiť. Ďalej postupujte podľa toho, ako sme Vám doporučili na konzultácii.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Estrimax

Dobry den prajem, chcela by som sa informovat, či mi nizkom amh (0,29) pomoze uzivanie dhea, kedy by sa nemal dhea uzivat, a ci ho mozem kombinovat s gynexom alebo femigardom, alebo inofolicom dakujem za odpoved

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deń. Preparát DHEA v našom centre nezvykneme doporučovať. Pokiaľ Vám bolo zistené nízke AMH 0,29, znamená to, že funkčná rezerva Vašich vaječníkov je dosť značne znížená. Vajíčka sa v priebehu života ženy nedotvárajú, od narodenia ich počet už len klesá. Nie je teda možné opätovne zvýšiť vaječníkovú kapacitu žiadnymi vitamínovými doplnkami. Doporučujem Vám čo najskôr navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a zahájiť liečbu vedúcu čo najrýchlejšie k otehotneniu. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nízke AMH

Dobrý deň, chcela by som sa opytat čo znamena: ovaria bilateralne zvacsene,vpravo 46x36 mm a vlavo 61x46 mm,v CD male mnozstvo volnej tekutiny.Dnes som bola na kontrolnom ultrazvuku som 9tt+1 a toto mi povedali a odporucili mi navstivit hned zajtra gynekologa koli tomu zvacseniu som po IVF vo Vasom sanatoriu.Znamená to niečo zle alebo sa to da napravit... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade, že ste mali vklad emrya v cykle po stimulácii a odbere vaječníkov, môžu vaječníky ešte byť následkom tejto hormonálnej stimulácie a tehotenstva zväčšené, len postupne sa budú vracať do pôvodnej veľkosti. Nie je potrebné v tomto prípade užívať žiadne lieky. V prípade ťažkostí alebo nejasného nálezu u Vášho gynekológa môžete pokojne prísť na kontrolu k nám.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: zväčšené vaječníky po IVF

Dobrý deň, 12.10.2014 som bola u Vas na 1. ET, utrogestan si aplikujem 2-0-2, uz niekolko dni mam pocas celeho dna pocit na zvracanie, nechutenstva. Je to v poriadku? dakujem , pekny den

Katarina Pavličková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nechutenstvo, pocit na zvracanie, prípadne aj pocit nafúknutia a napätie prsníkov môže spôsobovať Utrogestan, ale aj začínajúce tehotenstvo. Snažte sa jesť častejšie v menších množstvách a piť dostatok tekutín, v aplikácii Utrogestanu pokračujte až do vyšetrenia krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nechutenstvo po ET

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na váš názor. 19.7 som spontánne potratila v 12 tyzdni, následne ma museli nakoniec 24.7 dočistiť. Poslednú menštruáciu som dostala 21.9. Robila som si teh. test a vyšiel mi pozitívny. Aj tehot. príznaky mám ako ospalosť,... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete sa k nám objednať cez recepciu na ultrazvukové vyšetrenie - skontrolujeme lokalizáciu a vývoj tehotenstva a pri potvrdení normálneho nálezu a vitálnej gravidity sa môžete potom prihlásiť u Vášho gynekológa do tehotenskej poradne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenské vyšetrenie

dobry den.prosim vas potrebujem radu.som momentalne v 27 tyzdni tehotenstva,ide o moje druhe tehotenstvo . v prvom som nemala ziadne problemi a teraz mam od zaciatku. spinim a obcas slabo krvacam a to od zaciatku a stale to trva.vsetko je v poriadku,vsetky vysetrenie aj z krcka aj sono,placentu mam na zadnej strane,proste vsetko super a ja stale krvacam slabulinko,uzivam... (viac)

alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Špinenie i mierne krvácanie sa občas v tehotenstve môže vyskytnúť /niekedy môže naozaj mať súvis so zýšenou fragilitou ciev/, v prípade krvácania Vám doporučujem zakaždým gynekologickú kontrolu. Vyhýbajte sa naďalej zvýšenej fyzickej aktivite a pohlavnému styku.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie v tehotenstve

Dobrý deň,poprosila by som Vás o radu,nakoľko som už z mojej situácie zúfalá.Mám 37 rokov,o dieťa sa pokúšame už skoro tri roky,začala som navštevovať sanatórium pre liečbu neplodnosti.Pri vyšetreniach mi bolo zistené že mám priechodný len jeden vajcovod,čo je... (viac)

Tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, máte výrazne zníženú šancu na otehotnenie pri inseminácii a pohlavnom styku. Vhodné je čo najrýchlejšie plánovať IVF cyklus s vysokými dávkami FSH.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: šanca na otehotnenie

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či pri partnerových výsledkoch zo spermiogramu: objem 5 ml, Motilné 3x10/6/ml, Nemotilné 2x10/6/ml, motilita a+b+b, patológia 95%, liquifikácia + so záverom oligozoospermia bude možné otehotnieť prirodzenou cestou? Je možné výsledky zlepšiť... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri tomto výsledku spermiogramu je možné otehotnieť aj prirodzenou cestou, ale s výrazne zníženou šancou. Vhodná je úprava životosprávy a kontrolný spermiogram. Pri nezlepšení spermiogramu je potrebné zvažovať IVF cyklus.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: spermiogram

chcem sa spýtať- som v 7 tt a lekar my odporučil kupiť INOFOLIC,čitala som,že nieje vhodné brať ho v tehotenstve..čo iné si mám kupiť???dakujem za odpoved

Ivetka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Inofolic je vhodný na užívanie v tehotenstve. S vitamínmi to však netreba prehánať. Vhodná je pestrá strava a dostatok ovocia a zeleniny.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, na vysadenie utrogestanu, viem ako vysadiť, len som sa zabuda spýtať, či sa vysadzujú 12 týžden dnom kedy začne tento týžden, alebo ked skončí že budem 11+0 alebo 11+6 tt? viem že dávky znižovať, len hento som sa nespýtala, a fraxiparine 12 týžden budem... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan vysaďte po 12 týždni tehotenstva, takže po 11+6 týždni tehotenstva. Vysadzujte ho postupne. Ohľadom vysadenia Fraxiparinu sa poraďte so svojim obvodným gynekológom, prípadne hematológom.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: vysadenie Utrogestanu

Dobrý deň, som 8.deň po ET, začala som slabšie krvácať, test som si robila a bol negatívny, zajtra mám ísť na krv..utrogestan beriem 3x2 do pošvy, v CAR mi povedali,že ho mám brať naďalej, vraj je jedno či orálne alebo do pošvy a 3x2...lenže všade čítam, že to má byť... (viac)

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade krvácania je vhodnejšie užívanie Utrogestanu cez ústa 3x1 tbl /cez pošvu sa pri krvácaní menej vstrebáva/. Rozhodne pokračujte v jeho užívaní až do stanovenia krvného tehoteského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie po ET

Dobrý den!ako mame postupovat dalej ak na liecbu clostybegytom nereagujem trochu mi vajyčka narastli ale dominantny folikul tam nie je .. spermiogram je dobry ..dr mi odporucil centrum ale nechcem hned podstupit ivf a podobne ..nedasa mi nejako pomoct nastimulovat vajecnyky niečim iným a nasledne naplanovat pohlavný styk ?.mam pco cyklus sa mi... (viac)

kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám nedozrel dominantný folikul ani pri maximálnej dávke Clostilbegytu 3x1 tbl, je ešte možnosť stimulovať vaječníky hormonálnymi injekciami s následným plánovaním prirodzeného otehotnenia. Táto liečba však už patrí do centra asistovanej reprodukcie - sú pri nej potrebné opakované ultrazvukové folikulometrie a sledovanie hladín hormónov z krvi. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať prostredníctvom recepcie, bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: PCO, rezistencia na Clostilbegyt

Dobry den, Chcela by som sa Vas opytat... Mam PCO a presla som si 1.IVF, brala som 112.5 Gonal F a mala som 27 vajicok, 15 oplodnenych a z toho LEN 3 boli na 6ty den blacytocysty (expandovane) ale pri KET len 1 prezilo a rozvijalo sa dalej.... Planujeme 2.IVF a bojim sa ze kvalita embryi bude zniva taka zla...su IVF cykly individualne? Pri inych davkach mozem mat lepsej... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pred 2.IVF cyklom by bolo vhodné doplniť genetické vyšetrenie Vás aj Vášho partnera a u partnera zrealizovať test integrity DNA spermií, ak ho doteraz neabsolvoval. V každom cykle je Váš fyzický, psychický stav aj reakcia na hormonálnu stimuláciu iná, a to aj pri rovnakom protokole a dávkach hormónov. Z jedného IVF cyklu teda nie je možné robiť závery o kvalite vajíčok, event. spermií.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: kvalita vajíčok v IVF

Dobry den. Bola som u vas 5.10.2014 na vlozenie embrya. Teraz som 4+5tt. Este som nebola u vas na testy az zajtra. Zacala som vsak slabo krvacat uz druhy den. Nie je to menzes myslim. Test negativny. Je mozne ze by som mohla byt tehotna. Dakujem

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močový tehotenský test nie je úplne spoľahlivý, aj napriek jeho negativite a slabémi krvácaniu môžete byť tehotná. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenský test po ET

Dobry den chcela by som sa spytat, ci je mozne pocat prirodzene pri takomto vysledku...zaver muzovho spg:astheno-teratozoospermia,vysoke ph,nizka vitalita,Pritomne PMN Le. Vysoka fragmentacia DNA. Nezrelost spermii v norme.ASA na spermiach v norme.Oxidacny stres a STD su pravdepodobnou pricinou vysokej patologie spermii MAI=2...pise tam aj 2%normalnych spermii....a ak by... (viac)

petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Astenoteratospermia znamená zhoršená pohyblivosť a tvar spermií, zvýšená fragmentácia DNA spermií hovorí o porušenej kvalite genetickej výbavy spermií. S takýmto spermiogramom nie je vylúčené prirodzené otehotnenie /pohlavným stykom alebo insemináciou/, ale šanca je znížená. V prípade opakovaného nálezu je indikované skôr umelé oplodnenie, pri ktorom je možné vybrať a použiť na oplodnenie kvalitné spemie s dobrým tvarom.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: fragmentácia DNA spermií, astenoteratospermia

Dobry den, Mam 33r, manzel ok, ja mam PCO a prave som mala moj 1. KET... Bola som velmi sklamana....mala som 3 blactocysty zmrazene na 6ty den...expandovane.... V den transferu 1 \"neprezilo\" rozmrazovanie, 2. po rozmrazeni zacalo degenerovat a malo len 30% dobrych buniek a to tretie sa dalej delilo malo 80% buniek...Druhe a tretie mi vlozili.... Prosim Vas aka... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, s blastocystou s 80% prežívaním máte šance na otehotnenie úplne reálne. Pri 30% prežívaní je šanca minimálna. Kvalitu prežívania buniek ovplyvňuje najmä dodržanie správneho technologického postupu pri procese mrazenia a nemalou mierou aj potenciál buniek reagovať na prudkú zmenu prostredia. Určite nestrácajte nádej! Pri Vašej diegnóze sú šance na úspech dobré. Ak by Vám však tento pokus nevyšiel, je na zvážení osobná konzultácia s iným odborníkom. Držím palce. 

Mgr. Košarišťanová Tatiana
Kľúčové slová: kvalita embyí

Dobry den, chcem sa opytat ake vsetky vysetrenia by sme si mali nechat urobit pred prvou konzultaciou. Manzel si dal urobit uz v cetre spermiogram a bol aj u urologa. Pytam sa preto lebo zijeme v zahranici a ten cas bude pre nas zlozitejsi. Dakujem za odpoved.

Machovicova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak sa Vám podarí, dajte si zrealizovať v mieste bydliska odber krvi na Anti Mulleriánsky hormón, hormonálny profil na 2-5. deň cyklu (hormóny FSH, LH, Estradiol, Progesteron), vyšetrenie krvi na chlamydia trachomatis, protilátky proti spermiám a placente...Na prvú konzultáciu si prineste so sebou výsledky vyšetrení, aj manželov výsledok spermiogramu a všetky lekárske správy - pokiaľ Vám boli realizované nejaké operácie...Tešíme sa na Vašu návštevu.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, na deviaty deň po embriotransfere som začala silnejšie krvácať je tu šanca, že môžem byť tehotná?Ďakujem

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zvýšte si Utrogestan na 3x2 tbl do pošvy, v prípade silného krvácania zmeňte užívanie na 3x1 tbl cez ústa, doporučujem Vám kľudový režim. Aj v prípade krvácania môžete byť tehotná, i keď pri silnom a pretrvávajúcom krvácaní je šanca znížená. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie po ET

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu ako postupovať pri našom probléme tento mesiac by sme mali ku Vám prísť na konzultáciu a opakovaný spermiogram (snažíme sa už cca 2 roky) 1 krát potrat.. no minulý mesiac som absolvovala akútnu operáciu žlčníka,... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na budúci mesiac môžete pokojne prísť na konzultáciu a objednať partnera na spermiogram. Na ďalšom postupe sa dohodneme osobne.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: konzultácia po operačnom zákroku

Som po 1. IVF vo vasom centre, po ET potvrdene tehotenstvo (1. HCG - 530), (2. HCG - 960). V ramci Vami stanovenych terminov som absolvovala utz kontroly. Na 1. utz lekarka nevidela plodovy vacok, takisto dnes na utz kontrole, kedy malo byt vidiet akciu srdiecka, nevidela nic. Nekrvacam. Dnesne HCG - 930. Ide o zamlknuty potrat? Gynekologicka mi odporucala cim skor... (viac)

julia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v tomto čase by ste už mali byť v 7 týždni tehotenstva, kedy už musí byť jednoznačne viditeľný plodový vačok, štruktúry plodu aj akcia srdiečka. Keďže u Vás pri ultrazvukovom vyšetrení nebolo tehotenstvo vizualizované a HCG klesá, môže sa jednať o včasný potrat alebo zanikajúce mimomaternicové tehotenstvo. Doporučujem Vám vysadiť Utrogestan a budúci týždeň zopakovať ultrazvukové vyšetrenie, podľa potreby aj HCG. V prípade náhlych bolestí v brušku kontaktujte lekára ihneď. Pokiaľ HCG klesne a krvácanie sa spustí samo, nie je nutná revízia dutiny maternice.

Ďalšie IVF je možné plánovať o 3 mesiace.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: zamĺknutý potrat ?

Dobrý den, chcela by som sa opýtať ako dlho (kolko hodín/dni) trvá uhniezdenie embrya po ET a ci sa moze uhniezdit aj vo vajecniku, ked uz nemám vajickovody? Ďakujem veľmi pekne za odpoved a prajem pekný zvyšok dňa :)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uhniezdenie embrya môže trvať približne dva až tri dni. Pokiaľ už nemáte vajíčkovody, embryo sa nemôže uhniezdiť vo vaječníku.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: uhniezdenie embrya

Prepáčte, že nekladiem otázku, ja Vám chcem len veľmi moc a moc poďakovať za naše slniečko (už 16 mesačné), voláme ju aj malá bodka, ako ste nám povedali po prvom sone,hneď po vložení. Podarila sa na prvý pokus a je fakt vydarená, smejeme sa na jej kúskoch deň čo deň,... (viac)

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ďakujeme za správu a srdečne blahoželáme k drobčekovi. Prajeme Vám celej rodine veľa zdravia a radosti.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den, som cca mesiac a pol pred planovanym druhym IVF, chcem sa spytat co viac odporucate ako doplnok Kyselinu listovu, alebo Inofolic? pripadne oba ? Dakujem za odpoved.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete užívať ktorýkoľvek prípravok s kyselinou listovou, prípadne aj kyselinu listovú samotnú. Kombinovať viaceré prípravky je zbytočné.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: vitamínové doplnky pred IVF

Dobrý den prajem pán doktor, bola mi diagnostikované PCO podla hormonalneho profilu aj UTZ Mám zvyšený testosteron 4,10 ,vyšetrenie mi robil môj gynekológ a u endokrinologičky som ho mala v norme2,60 neviem ako je to možné vyšetrenia boli robené s 2-dňovým odstupom u doktorov.... (viac)

Taja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užívanie Clostilbegytu a Metformínu je pri PCO možné, účinná dávka Metformínu je však vyššia. Vhodné je taktiež vyšetrenie inzulínovej rezistencie. Pokračujte v užívaní Clostilbegytu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: liečba PCO

Dobry den, manzelovi robili spermiogram a vysledky mal podla doktorky vyborne, minuly mesiac mu robili este doplnkove vysetrenie Sperm Flow a zaver je vyrazne znizena vitalita spermii a narusena integrita akrozomalneho proteinu, diagnoza: Normozoospermia. Integrita akroz. sp. 96 % poskodenych, Pritomnost IAM 85%, vitalita 9%. Chcela by som sa opytat, ci existuje nejaka... (viac)

Crazy

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem sa vyjadriť k výsledkom uvedeného spermiogramu, nakoľko neveim, akými metodikami boli uvedené parametre vyšetrované. Doporučujem Vám s uvedenými otázkami kontaktovať centrum, v ktorom bol spermiogram vyšetrovaný. V prípade narušenej integrity DNA spermií doporučujem pravidelnú ejakuláciu. Nerozumiem vitalite 9%, nakoľko uvádzate diagnózu normozoospermia...V prípade záujmu, môžete objednať partnera na spermiogram + test integrity DNA spermií do nášho centra, kde Vám ochotne vysvetlíme výsledky a navrhneme postup liečby.

Neuschlová Júlia (andrológ)
Kľúčové slová: spermiogram

dobrý deň , ja som s Košic a mam važne problemy s cystami už 3 rok .Nemožem fungovať ako normalna zena pretoze sa mi stale tvoria a stale ma chcu operovat lebo nevedia mi vraj inak pomoct . Nemam menstruaciu ani ovulaciu mam dve operacie teraz ma chcu dat na 3 uz nevladzem. Chcem ist aj na umele ale ako ked stale mam len cysty uz je to 8 a nevedia to... (viac)

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, radi by sme Vám pomohli, ale na základe Vašich informácií neviem určiť diagnózu bez toho aby som Vás vyšetrila. Môže sa jednať o rôzne druhy cýst, ktoré vyžadujú alebo nemusia vyžadovať žiadne riešenie... Preto nezúfajte a objednajte sa k nám na bezplatnú konzultáciu, kde Vám zrealizujeme ultrazvukové a hormonálne vyšetrenie a odporučíme ďalší postup. Zároveň vo Vašom prípade je dôležité prieniesť fotokópie doteraz zrealizovaných operačných zákrokov alebo zapožičanie zdravotnej dokumentácie od Vášho gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vaječníkové cysty

Pekny den, som v 17tt a boli mi odporucane vitaminy na doplnenie. Lenze ktore si vybrat? Od zaciatku tehotenstva beriem kyselinu listovu. Ake vitaminy mi odporucate kupit v lekarni?dakujem a v 20tt sa chystame ku Vam na sono. Gilianova D.

daska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte zdravotné problémy a máte pestrú stravu, užívanie vitamínových doplnkov nie je vyslovene nutné. Pri nadmernej konzumácii vitamínov sú štatisticky jednoznačne dokázané pôrody novorodencov s vyššou pôrodnou hmotnosťou a dokonca pri nadmernom užívaní vitamínov je možné poškodenie zdravia matky. Takže vitamíny je vhodné užívať iba v doporučenom dávkovaní a iba jeden typ. Ohľadom konkrétneho preparátu sa poraďte v lekárni

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den chcela by som sa informovat kolko je platna ziadost na ivf od schvalenia poistovne dakujem S pozdravom Kanova

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je to individuálne v jednotlivých poisťovniach, nech sa páči, informujte sa priamo v centre. U nás Vám túto informáciu poskytnú pracovníčky recepcie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den mam na vas otazku mam ze vraj upchate vajcovody. ...chcem sa opitat ci stakym to problemom mozem otehotniet mam 23 rokov a s manzelom sa snazime dve roky za odp vopred dakujem

petra bundova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri uzávere vajíčkovodov nie je možné otehotnieť prirodzenou cestou - pohlavným stykom, je vhodná návšteva centra asistovanej reprodukcie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: uzáver vajíčkovodov

Pekný deň dnes bol manžel vo Vašom centre na spermiogram. Chcem sa spýtať výsledky nám prídu poštou na adresu ? A do koľkých dní?

beata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ohľadom výsledkov spermiogramu sa môže manžel informovať osobne v našom centre, alebo pokiaľ požiadal o udelenie identifikačného kódu, môže sa informovať aj telefonicky.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: výsledky spermiogramu

Dobry den,chcem sa opytat,ci je v poriadku ze hodnota amh mi za rok a pol poklesla z 2,7 na 2,3. Teraz mam 33 rokov a mame 2 neuspesne ivf za sebou. Myaky mate nazor na uzivanie dhea pri takych hodnotach? Dakujem

gabika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri hodnote AMH 2,3 máte dostatočnú ovariálnu rezervu. AMH klesá v priebehu života až na nulové hodnoty. Je samozrejme vhodné snažiť sa čo najrýchlejšie otehotnieť. Pokračujte v liečbe v centre. U Vás nie je potrebné užívať DHEA.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: AMH, DHEA

Dobrý deň, 1.ET bol neúspešný, kedy by sme mohli podstúpiť druhý, ak máme zmrazené embryo?

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, postup pred KET je nasledovný. Je nutné postúpiť ultrazvukovú kontrolu medzi 13 - 15 dňom cyklu (podľa toho či máte kratšie alebo dlhšie menštruačné cykly) Na ultrazvukovú kontrolu sa objednajte na recepcii. Na ultrazvuku Vám odmeriame výšku sliznice a naplánujeme užívanie Utrogestanu a dátum vkladu rozmrazeného embrya.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: postup pred KET

Dobry den chcem sa opytat I.IVF mi bolo robene v 24 rokoch bolo ziskanych 10 ocitov z toho 6 bolo v ex.blastociste - 1 dietatko,II:IVF 28 rokov ,bolo ziskanych 8 z toho do stadiu blastoc. prezili iba 2 , manzel ma zly spermiogram , najprv mal azzospermiu potom postupne vdaka vitaminoterapii sa tam spermie nasli nebolo potrebne chir.zakrok, ivf zial neuspesne ,chcem sa... (viac)

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sú v ejakuláte pohyblivé spermie aj keď iba v malom množstve, šanca na úspech tu samozrejeme je... Predpokladám, že prvé IVF bolo s použitím manželových spermií. Vyšetrenia zamerané na zistenie príčiny patologického spermiogramu sú väčšinou málo priekazné. (príčina je často neobjasnená) Pokiaľ má genetické vyšetrenie v norme je indikované IVF - ICSI. Bližšie informácie Vám pokytneme pri osobnej konzultácii.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: III. cyklus IVF

Dobrý deň, ako dlho trvá vyšetrenie AMH? Najprv mi lekár povedal do troch dní a potom že do 10 dní. Bojím sa, či je všetko ok. ďakujem

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, záleží od efektivity labolatória. Niekedy nám príde výsledok za tri dni, niekedy za desať. Buďte trpeztlivá :-)

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Vyšetrenie AMH

Dobry den, Chcela by som sa informovať informovať ohľadne umelého oplodnenia.som 2 roky po sterilizácii,mam 3 deti V roku 2011 su narodené dvojicky cisárskym . Su po umelom oplodnení, pár mesiacov po pôrode som zostala tehotná normálnou cestou narodila sa nám dcéra 2012 hneď po... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, daľšie tehotenstvo po sterilizácii je možné prostredníctvom IVF. Iné refertilizačné zákroky nedoporučujeme (operácie na spriechdňovanie vajíčkovodov). Bolo by vhodné objednať sa u nás na konzultáciu aj s vyšetrením na posúdenie eventuálnych rizík v ďaľšom tehotenstve. Ak bude vyšetrenie v poriadku môžte IVF podstúpiť kedykoľvek. Vzhľadom na to, že poisťovňa ženám po sterilizácii IVF nehradí, hradili by ste si ho v hotovosti.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: IVF po sterilizácii

Dobrý deň, chcela by som sa informovať či je vo vašom sanatóriu možnosť darcovstva spermií konkrétnemu páru, ktorý po viacerých pokusoch IVF nedokáže splodiť dieťatko dôsledkom genetických porúch. Darca je v príbuzenskom vzťahu dvojice, konkrétne by sa jednalo o... (viac)

Karolína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa zákona je darcovstvo anonymné, preto nie je možné realizovať Vami požadovaný typ darcovstva spermií. Pri darcovstve spermií viete o darcovi vek, výšku, váhu, farbu očí, farbu vlasov, krvnú skupinu a vzdelanie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: darcovstvo spermií

Dobrý deň, som po poradni v 20tt a dr. mi nameral skrátený krčok 3,66, neotváram sa. Podľa dr. nález nie je až taký zlý, predpísal mi magnézium a odporučil kľudový režim. Nemôžem predčasne porodiť? Naozaj to nie je také zlé? Ide o druhé tehotenstvo. Ďakujem

Miroslava Budošová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dodržujete pravidlá naordinované obvodným gynekológom. Riziku predčasného pôrodu sa nedá úplne vyhnúť, vo Vašom týždni tehotenstva máte primeranú dĺžku krčka maternice. Vhodné sú opakované cervikometrie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: dĺžka krčku maternice v 20 týždni tehotenstva

Dobry den,chcela by som sa opytat,som v 23tt po umelom oplodneni a zacalo mi tvrdnut brusko a mala som za den 2,3 krat bolestive vztahy bruska,ked som bola v klude,az som mala tvrdu hrcu,kedy je to uz vazne a nieco hrozi a ci by sa dalo nieco robit,aby vztahy zmizli.Keby to bolo vaznejsie,dalo by sa objednat na vysetrenie popripade hospitalizaciu aj u vas?Dakujem velmi... (viac)

Laura

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, občasné sťahy maternice sú úplne normálne. Pri výskyte kontrakcií je vhodné kontrolovať dĺžku krčka maternice. Vhodný je šetriaci režim a preventívne užívanie magnézia.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: kontrakcie v 23 týždni tehotenstva

Dobry den, tento mesiac sa k Vam chystam na IUI v nativnom cykle, momentalne mam menstruaciu, 5 den a od vcera pocitujem slabu bolest krizov a miernu bolest vajecnikov - ale len pri predklone. Preto sa chcem opytat, ci je to v poriadku, alebo treba ist na vysetrenie, alebo staci sono pri folikulometrii v 11 dni cyklu? dakujem

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri zhoršení Vašich ťažkostí je vhodná návšteva lekára. Ak sa Vaše ťažkosti nezhoršia, postačuje ultrazvuková kontrola v 11 dni cyklu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den. Chcela by som sa informovat ako sa postupuje pri planovani pocatia dietatka. Ja som po jednom potrate v 21.tyzdni, stalo sa to pred 4 rokmi. Spolu aj s manzelom sme podstupili vsetky potrebne vysetrenia. Spermiogram je v poriadku, hematologia v poriadku, vsetky odbery v krvi su v poriadku. Momentalne som druhykrat stimulovana Clostilbegytom. Chcem sa Vas opytat... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nedôjde k otehotneniu po stimulácii Clostylbegytom a plánovaní pohlavného styku v troch cykloch a všetky vyšetrenia sú v poriadku navrhovala by som podstúpiť insemináciu. Bližší postup Vám vysvetlíme pri osobnej konzultácii a zároveň by bolo vhodné zopakovať partnerovi spermiogram.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, v máji minulého roka mi pri laparoskopickom vyšetrení diagnostikovali endometriózu II-III. stupňa, nepriechodný jeden vajcovod a zrasty na jednom vaječníku. Odvtedy som ale nepodstúpila žiadnu liečbu a pokúšali sme sa otehotnieť prirodzene. Hormonálne testy mám v... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri Vašom náleze je čo najrýchlejšie indikovaní IVF liečba. Vyčkávacím postojom Vám bude naďalej endometrióza rásť a operačné riešenie je vhodné iba v prípade silných bolestí. Nech sa páči, objednajte sa na konzultáciu do nášho centra.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, absolvovala som u Vás IVF, ale bolo neúspešné. O tri mesiace by som chcela podstúpiť ďalšie IVF, tiež vo Vašom centre. Mám nízke AMH a preto sa Vás chcem opýtať, aký máte názor na užívanie prípravku DHEA pred IVF.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, DHEA u niektorých žien zvyšuje počet dozrievajúcich folikulov, štúdie o použití tohto preparátu sú zatiaľ malé. pri veľmi nízkych hodnotách AMH sú jeho účinky veľmi nízke.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: DHEA

Dobry den, mam za sebou prve neuspesne IVF, kde bolo ziskanych 9 zrelych vajicok, oplodnilo sa z nich 6. V den odberu boli 3 vhodne na vklad, ale na mrazenie zial uz ziadne nebolo. Teraz mam pred dalsou stimulaciou a chcem sa opytat, aky je optimalny pocet vajicok. Neznamena niekedy menej vajicok, vyssiu kvalitu? Mam 38 rokov, AMH 1,9, ostatne hormony v norme, stimulacia... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po odbere vajíčok je časť  vajíčok nekvalitných. So stúpajúcim vekom percento poškodených oocytov stúpa. Po oplodnení vajíčok je určite vhodná predĺžená kultivácia embryí, prípadne aj genetické vyšetrenie embryí CGH.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, s partnerom sa pokúšame o dieťa niečo vyše 2 rokov. Ja mám 22 a on 33. Prvý rok sa nám absolútne nedarilo po roku som ostala tehotná ale prekonala som potrat. Na šťastie to bolo na začiatku a nemusela som ísť na čistenie. Od tohoto sa mi stalo že som presne takto potratila... (viac)

B.V.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,  po opakovaných potratoch Vám určite odporúčam návštevu centra asistovanej reprodukcie, kde Vám zrealizujeme potrebné vyšetrenia a odporučíme ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mám diagnostikované PCO. Menštruáciu dostanem iba po užívaní Duphastonu 2x denne 1 tbl. (15-24DC). Na odporúčanie pani doktorky Staroveckej užívam denne 2 sačky Inofolic prvý cyklus. Užíva sa Inofolic aj počas menštruácie alebo sa... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Inofolic sa užíva bez pauzy každý deň. Pokiaľ Vám po dobratí Duphastonu menštruácia nepríde do 10dní je nutné spraviť tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. Ak nie ste tehotná a na ultrazvuku sa zistí nízka sliznica, treba nasadiť inú hormonálnu liečbu na vyvolanie menzes. Problém je možné riešiť cez nás alebo prostredníctvom svojho gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: meškajúca menštruácia

Dobry den, uz sme u Vas absolvovali 2ET a 3KET s nulovym vysledkom (ani raz nepotvrdene tehotenstvo krvnym testom). Problem bude pravdepodobne v \"zahradke\" - vystielke maternice (nizka sliznica ~5-7mm), kedze priatelka je mlada a vsetky embia boli kvalitne. Ziadne odporucane a brane medikamenty pred tranferom nedosiahli narast hrubky sliznice. Po mensej... (viac)

Andrej

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spomínaný preparát na podporu rastu sliznice sme v našom centre neskúšali, preto skúsenosti s ním nemáme. Neboli realizované žiadne veľké randomizované štúdie, ktoré by dokázali účinnosť tohto postupu, preto ho pacientkam nedoporučujeme. Neviem či partnerka užívala len estrogény v tabletkách, je možné vyskúšať ešte stimuláciu FSH preparátmi, kde endometrium zväčša zareaguje. Objednajte si konzultáciu pred ďalším vkladom, preberieme možnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, mám výsledok z hormonálneho doberu robeného u môjho gynekológa / FSH, LH, estradiol / z marca tohto roku kedy sme aj boli s manželom u Vás napsoledy a chceme pokračovať v návštevách znova od októbra. Je tento výsledok ešte... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, výsledok hormonálneho profilu z marca je postačujúci. Objednajte sa prosím na konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hormonálny profil

Dobry den, vykonava Vase zariadenie aj amniocentezu? Dakujem.

Mirka Kučerová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, amniocentézu u nás nerealizujeme.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: amniocentéza

Dobry den, chcem sa spytat na par nejasnosti ohladom mojho zdrav. stavu po operacii. Som 4 dni po operacii, mala som roztrhnutu posvu 10cm (uraz). Som doma, citim sa celkom dobre, len mam pocit naliateho brucha a kedze sa bojim este normalne fungovat, davam si pozor, vstavam bokom a boli ma z toho cele brucho, teda hlavne horne a bocne brusne svaly. dufam ze si tym nic... (viac)

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nakoľko nepoznám okolnosti úrazu a presný typ poranenia, tak Vám odpoviem len všeobecne. Pri roztrhnutí pošvy je možné brušné svalstvo zaťažovať relatívne hneď, pauza v sexuálnom živote je závislá od typu a hojenia poranenia.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: úraz pošvy

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať, dnes som bola u lekára na folikulometrii,som 11.DC, podla lekára už k ovulácii došlo. Napriek tomu mi kázal pichnut si Pregnyl zajtra a o týžden. K čomu je teraz dobrý? Predošlý cyklus som podla sona a teda lekára ovulovala krátko po... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Pregnyl sa môže podávať aj v sekrečnej fáze na podporu funkcie žltého telieska. Pri takýchto nepravidelnostiach v ovulácii je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.

MUDr. Krajkovič Peter

Duphaston. Dobrý deň, som po inseminácii a pre moju nevšímavosť som začala užívať duphaston v deň zákroku, namiesto na druhý deň večer, ako mi predpísala doktorka. Môže to ovplivniť výsledok? Ďakujem. Lucka

Lucka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nemalo by to ovplyvniť výsledok inseminácie. Držíme palce!

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Duphaston

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať koľko hodín pred insemináciou si treba pichnúť pregnyl?ma to neaký vplyv keď si pichnem 36 hod pred alebo 48hod pred insemináciou?

Kristína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vajíčko po prasknutí folikulu je schopné byť oplodnené 24 hodín. Spermie majú oplodňovaciu schopnosť 48 hodín po inseminácii. Použitie Pregnylu sa snažíme časovať 34-36 hodín pred insemináciou.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Pregnyl

dobry den chcela by som sa opytat čo znamena vysledok spermiogramu LH 4,0 FSH 2,3 Prol 6,8 Test 2,9 FTEST 9,0 zaver azoospermia,da sa pri takej diagnoze otehotniet ,čo by ste nam odporučili.dakujem

ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri zistení azoospermie je vhodné zrelaizovať kontrolný spermiogram a ďalšie vyšetrenia (genetické, urologické, vyšetriť cystickú fibrózu...). V hormonálnom odbere partnera je nižší testosterón. Bližiš informácie o azoospermii nájdete aj tu:http://www.sanatoriumhelios.sk/azoospermia.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: azoospermia

Dobry den,poprosila by som Vas o radu...Predvcerom som absolvovala IUI,v sprave mi lekar napisal:inseminacna davka -po swim up-4 mil spermii len pomaly progresivny pohyb,stimulovala som Clostylbegytom,mala som 2 folikuly velkosti 21mm,24 hodin pred IUI mi bol podany Otrivelle...povodne parametre spermiogramu boli 17 mil/ml,40%pomaly progres.pohyb.Je podla Vas nejaka... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, úspešnosť inseminácie sa v literatúre uvádza cca 10-15 %, preto šanca, že otehotniete tu samozrejme je, aj keď spermie aj po spracovaní boli slabšie pohyblivé, úspešnosť to znižuje. Budete musieť vydržať do tehotenského testu :-)

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, planujem vo vasom centre 3. ( poslednu ) IUI. Predosle dve som mala v juni 2014 a v auguste 2014, tzn. ze folikuli sa mi tvorili na lavej strane, kde mam na vajecniku asi 2.5 cm cystu. Bola som u Vas aj na vysetreni priechodnosti vajickovodov, a oba su priechodne. Preto by som sa chcela poradit, ci je pre mna vhodnejsie ist na IUI teraz v oktobri, co by mi zase... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , nie  je  isté , že folikul  vám  dozreje  na požadovanej   stane  práve  v novembri , nakolko   strany  sa  nemusia  pravidelne  striedať. Ked  ste  mali  jeden   mesiac  ovuláciu  zlava  ,další  nemusí  byť  zákonite  sprava. .. prídite  na  folikulometriu  ked  budete  chcieť  zrealizovať IUI  a  uvidíme  , či  budeme  mať  štastie :)

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem,dnes som bola vo Vasom centre na kontrolny utrazvuk po uspesnom IVF som v 6tt+5 a vsetko bolo v poriadku ale ked som prisla domov zacala som slabo spinit (slaby hnedy vytok +jedna mala hrudka krvi)vkladam si utrogestan 2tab.2krat denne chcem sa teda opytat ci mam navstivit mojho gynekologa alebo je to normalne?Dakujem

Zuzana Mazurova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri pretrvávaní špinenia alebo krvácania je vhodné gynekologické kontrolné vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: špinenie po ultrazvukovom vyšetrení

Pekný večer, chcela by som sa spýtať na hodnoty spermiogramu, či by sa dalo s takými hodnotami vykonať IUI. V=2 ml, pH 7,4, denzita 32 mil/ml Motilita- pohyb A: menej ako 5%, celkovo pohyblivých spermií: 60% Patológia: 50% a Leokocyty: 6-7 mil/ml Záver: Asthenozoospermia a Leukocytozoospermia. Manžel má... (viac)

Paula

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, máte nižšiu šancu na otehotnenie pohlavným stykom alebo insemináciou. U partnera je vhodné skontrolovať spermiogram o 2-3 mesiace neskôr, po preliečení leukocytózy je možné zrealizovať insemináciu - bude to však závisieť od výsledkov kontrolného spermiogramu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: inseminácia pri asthenozoospermii

Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som sa opýtať, či je možné, aby som bola tehotná, keď včera z krvi mi vyšlo pozitívne HCG, ale v noci som dostala menštruáciu.

Marcela Uhrinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám o pár dní zopakovať krvný tehotenský test.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, s manželom sa pokúšame o dieťa cca. 3 roky. Diagnostikovali mi PCO, absolvovala som laparoskopiu, 3 neúspešné IUI, chcela by som prísť na konzultáciu do Vášho centra a chcem sa spýtať, či je potrebné priniesť si so sebou výsledky vyšetrení. ďakujem... (viac)

Daniela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ to nie je problém, odporúčam Vám priniesť si so sebou aj výsledky doteraz realizovaných vyšetrení + operačné správy, aby sme nemuseli realizovať vyšetrenia, ktoré ste už raz absolvovali. Tešíme sa na Vašu návštevu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: prvá konzultácia

chcem sa opytat po neuspesnom ket som po vysadeni liekov na piaty den dostala menštruaciu a teraz som 19-ty den cyklu a začala som špiniť je to normalne?

sabina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po IVF sa môžu vyskytnúť nepravidelnosti menštruačného cyklu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: nepravidelný cyklus po IVF

Dobry den,mam otazku ohladom liekov na IVF,mam uz doma Menopur a Cetrotide,Menopur mi v lekarni kazali dat do chladnicky a ja som dala spolu s nim aj Cetrotide,asi 6 dni uz,az dnes som ho vybrala,nakolko ho potrebujem az o mesiac,ale zda sa mi,ze mi to rozpustadlo pri Cetrotide v chladnicke primrzlo,aspon v striekacke ho nevidim hybat sa,mam ho este zabalene,je to... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uloženie uvedených liekov v chladničke ich určite neznehodnotilo a môžete ich použiť v cykle IVF.

MUDr. Krajkovič Peter

INSEMINACIA Dorby den, obraciam sa na vas s prosbou o poskytnuti ceny kompletneho procesu inseminacie (ako samoplatca ) -v juli a v septembri som podstupila inseminaciu na klinike v Innsbrucku, bohuzial neuspesne -od polovice oktobra do zaciatku decembra budem na Slovensku a tak rozmyslam ci to skusit doma -dakujem za odpoved, s pozdravom Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, inseminácia na Slovensku nie je hradená zdravotnou poisťovňou, takže v deň inseminácie Vám bude účtovaný poplatok 100eur. Pri plánovaní inseminácie v našom centre odporúčame užívať tabletky Clostilbegyt od 3-7 DC, realizovať ultrazvukové folikulometrie a podľa nálezu naplánovať presný termín IUI. Preto Vám odporúčam objednať sa ku nám na konzultáciu pred termínom menštruácie, predpíšme Vám potrebné lieky a vysvetlíme si postup.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: inseminácia pre samoplatcov

Dobry den, chcem sa spytat aky je dalsi postup.26.8 sme u Vas absolvovali druhu IUI .krvny teh.test po 14 dnoch bol vsak negativny.chceme realizovat dalsiu IUI.uzivala som od 3 dna cyklu clostilbegyt a po iui duphaston.teraz som mala mesiac prestavku a neuzivala som ziadne lieky.mozem sa teda objednat na UZV 11den cyklu.

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete prísť na ultrazvukovú kontrolu aj v cykle, kedy neužívate Clostilbegyt. Ak bude prítomný dominantný folikul, môžeme naplánovať insemináciu aj v tomto cykle.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,chcela by som Vas spytat ked mam zmrazene embrya v inom centre a chcela by som postupit 3.ivf u vas schvalia mi pokus u vas. Uz som po 2.ivf et -2.ket a mne hovoria ze som zdrava len manzel ma oligoasthenspermia a mne neurobili ziadne vystrenia. dakujem

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kľudne sa objednajte do nášho centra na vstupnú konzultáciu, naplánujeme potrebné vyšetrenia. IVF môžete absolvovať v našom centre aj napriek tomu, že máte ešte zamrazené embryo. Doneste si prosím na konzultáciu výsledky doteraz relaizovaných vyšetrení.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, vo vasom centre som uspesne absolvovala IVF som v 9tt:-) , bola som na kontrole u obvodneho gynekologa a ten ma vysetroval zo spodu prstami nemoze my tak narusit tehotenstvo? A ake vysetrenia by som mala absolvovat?dakujem za odpoved.

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri gynekologickom vyšetrení sa neovplyvní priebeh tehotenstva. V tehotenstve sú naplánované priebežné kontroly (krvné testy a ultrazvuky). Každý test sa robí v určitom týždni tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: vyšetrenia v tehotenstve

Dobry den.mame u vas zamrazenych 5 embryi.2krat ket a jeden ET.vzdy sa embryja uchytili ale v 8tt prislo vzdy k potratom.bola som na hemat.vysetreni vsetko ok.genetika ok.tak velmi by som chcela znova podstupit ket ale mam strach ze znova sa to skonci potratom.vysledky ok tak nevieme ako dalej.poradte nam ako mame postupovat dalej aby som dokazala vynosit babatko.dakujem... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri opakovaných potratoch je vhodné zvážiť ešte hysteroskopiu, prípadne vyštrenie protilátok proti placente. Pri negativite týchto vyšetrení je možné plánovať KET.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: plánovanie KET po opakovaných potratoch

Dobry den, chcela by som sa informovat ake konkretne potrebujeme s manzelom vysetrenia, aby sme zistili, ci je vsetko v poriadku. O babatko sa pokusame cca 2 roky a stale nic. Ja beriem duphaston na 15.den cyklu (6.mesiacov) a aj napriek tomu mam stale nepravidelnu menstruaciu. Kolko stoja dane vysetrenia a ako dlho trvaju tieto vysetrenia? Daju sa urobit aj za jeden den?... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vyšetrenia plodnosti páru naplánuje lekár náško centra na prvej konzultácii, mnohé z nich sa dajú naplánovať v spolupráci s Vašim obvodným gynekológom. Súčasťou prvej konzultácie sú odbery krvi podľa ordinácie lekára (1,50 - 15 euro), ultrazvukové vyšetrenie (hradí zdravotná poisťovňa), vyšetrenie spermiogramu partnera (17 euro). Na prvú konzultáciu môžete doniesť výsledok hormonálneho profilu z 3-5 dňa cyklu (FSH, LH, E2, progesterón) + AMH, toto vyšetrenie môžete absolvovať u svojho gynekológa.

Objednať sa môžete cez telefón na čísla recepcie:00421(0)434271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: prvá konzultácia

Dobrý deň, Som po neuspesnom IUI. Mesiac som si dala pauzu od Clostilbegytu. Od zajtra ho zacnem brat znova na stimulaciu vajecnikov. Budem sa musiet znova objednat k Vam na dalsie IUI na recepcii? Alebo bude stacit, ked Vam na 13. den cyklu zavolam vysledky folikulometrie a teda vy urcite den IUI? Dakujem za odpoved. Marcela

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, stačí keď v deň folikulometrie v mieste bydliska zatalefonujete ultrazvukový nález niektorému z našich lekárov.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: folikulometria v mieste bydliska

dobry den chcem sa opyat-chystame sa k vam objednat rada by som vedela kolko krat k vam budeme musiet prist co ma vlastne caka ci budem musiet aj marodit v robote vlastne aky je cely postup.priatel pracuje ako kamionista je dost malo doma.dva krat sme boli na spg a diagnoza mu vysla oligospermia a snazime sa uz dva roky.no a este mam otazku cceli by sme dojst cez vikend... (viac)

betka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pracujeme sedem dní v týždni. Víkendové objednanie je s príplatkom 20e. Pri prvom pohovore si dohodneme postup vyšeterenia a liečby. Prineste si so sebou staršie vyšetrenia a spermiogramy.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: prvá konzultácia cez víkend

dobry večer cgcem sa opitat 29.7 mi museli odobrat babätko mala som plod v rosklade kedy by bolo najlepsie ist na druhi pokus dakujem

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po revízii dutiny maternice je vhodné počkať s plánovaním tehotenstva 3 mesiace.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: tehotenstvo po revízii

Spermie v posve Dobry den, snazime sa o dieta. Pohlavny styk mame pocas predpokladanej ovulacie zistenej podla ovulacnych testoch. Je mi vsak velmi neprijemne ked spermie zo mna vytekaju cely den, a tak sa snazim aspon 30 minut lezat a potom sa vlastne pokusim o vytlacenie spermii z posvy von. Neviem ci prave toto nie je problem, preco sa nam zatial nedari. Je velmi... (viac)

Mimi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, normálne množstvo ejakulátu je podľa WHO cca 3  ml, v tomto množstve sa za normálnych okolností nachádza viac ako 20 miliónov spermií /ml, to znamená, že pokiaľ máte pohlavný styk s ejakuláciou do pošvy, po pár sekundách sa už rýchlo progresívne spermie dostávajú cez krčok maternice ďalej. Preto stačí pár minút (cca 5min) ostať v kľude, následne môžete ísť do sprchy a vykonať bežnú hygienu. Pri tomto postupe je vylúčené, aby Vám ejakulát vytekal z pošvy v priebehu dňa. Ak tomu tak je, ide o nadmerný vaginálny výtok, ktorého riešenie nechám na Vášho gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: výtok z pošvy

uzivam uz piati mesiac duphaston na upravu menzesu vzdy 5-25dna v mesiaci doteraz to bolo v poriadku ale dnes som dostala menstruaciu o 8 dni skor a neviem ci mam skoncit z uzivanim alebo pokracovat v tabletkach dakujem

zaneta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak už krvácate nemá význam pokračovať v užívaní Duphastonu. O ďalšom postupe sa poraďte sa Vašim gynekológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aké ďalšie vyšetrenia by bolo vhodné absolvovať pred ďalším IVF(v poradí 4., všetky neúspešné), ak výsledky z genetiky hovoria o normálnych karyotypoch bez numerických a štruktúrových... (viac)

Moni

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Na Vašu otázku neviem odpovedať, keďže nepoznám celý Váš prípad. Neviem o aký faktor sterility ide, neviem ako prebiehali predchádzajúce IVF, a preto neviem povedať, či má význam zopakovať 5. stimuláciu. Môžem Vám len doporučiť bezplatnú konzultáciu v našom centre s kompletnou dokumentáciou.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer , chcem sa opýtat bola som na operacii , odstrnili polyp ktory bol na maternici trosku spinim nie je to zle , ale zachvilocku pride priatel a chcela som sa opytat kedy možem mat pohlavny styk operacia bola 10 minut, to bolo v stredu 24.9a priatel pride 04.10 a menstruaciu mam dostat okolo 5-6 .10 tak sa chcem opytat mam cakat a kolko asi dni... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nechránený pohlavný styk môžete mať až po prvej menštruácii, nakoľko je tam riziko zavedenia infekcie do maternice.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: pohlavný styk po operácii

Dobry den, zaujimal by ma Vas nazor na vhdnost postupu v mojom pripade. Mam 25 rokov,minuly rok som podstupila operaciu endometriomov na oboch vajecnikoch,mam aj mnozstvo zrastov vraj,priechodnost vajickovodov nebola skontrolovana,nasledovala liecba inj. Diphereline,avsak po liecbe do 3 mesiacov bol endometriom spät,mam velmi nizke amh 0,22 a ani 7 mesiacov po liecbe... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom na nízku hodnotu AMH a nález endometriómov na oboch vaječníkoch musím konštatovať, že máte výrazne zníženú ovariálnu rezervu. Preto aj keď ste mladá, myslím, že nemáte čas na prirodzené plánovanie koncepcie (sledovanie ovulácie atď), prikláňam sa k názoru kolegov z IVF centra, ktorí Vám doporučili umelé oplodnenie. Inofolic vo Vašom prípade nemá veľký význam, ale ani Vám nemôže uškodiť, môžete ho kľudne užívať aj v kombinácii s inými hormonálnymi preparátmi. Nález endometriómov na vaječníkoch môže zhoršovať úspešnosť stimulácie IVF v zmysle nižšieho počtu získaných vajíčok, avšak tento faktor nemôžete ovplyvniť užívaním žiadnych vitamínových preparátov. Doporučujem Vám absolvovať IVF čo najskôr.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: endometrióza

Dobrý deň, chcem sa informovať v akom prípade, po koľkých pokusoch neotehotnenia sa plánuje kontrola priechodnosti vaječníkov? Je možné vykonať kontrolu priechodnosti aj u Vás? Ďakujem

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem aké pokusy konkrétne máte namysli (pohlavný styk, inseminácia, ...), takže to zovšeobecním: ak má žena odsledovanú ovuláciu, hormonálne vyšetrenia v norme, vyšetrenie spermiogramu v norme a neotehotnie do roka, je vhodné podstúpiť vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov. Možnosti, ako zistiť priechodnosť vajíčkovodov je viac, spomínali sme ich v našej diskusii pred pár dňami - v našom centre robíme metódu hycosy. Ak máte záujem, objednajte sa na vstupnú konzultáciu, na ktorej posúdime, či je toto vyšetrenie vo Vašom prípade vhodné.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov

Dobrý deň, môžem na začiatku tehotenstva (6tt) cvičiť na bežeckom páse-rýchlejšiu chôdzu? (tep.frekvencia tak do 120)...Som zvyknutá na pohyb a nedokážem necvičiť..Dakujem.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak máte bezproblémové tehotenstvo, nekrvácate, nemáte bolesti v podbrušku, nezvraciate atď. nevidím dôvod, prečo by ste nemohli cvičiť, keď Vás to udržiava v psychickej pohode.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: cvičenie v tehotenstve

Pekný deň, rada by som sa informovala, ak prvý pokus o otehotnenie metódou ICSI nevyjde, koľko sa platí za druhý pokus, lebo to už asi nie je hradené poisťovňou? Je to ten poplatok 160e za rozmrazenie embryí, alebo ešte niečo navyše. Ďakujem Anka

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, postup po neúspšnom embryotransfere záleží od toho, či ešte máte v našom centre zamrazené nejaké embryo/embryá. Ak nie, je potrebné absolvovať celý cyklus odznova (stimulácia vaječníkov, odber vajíčok, embryotransfer...). Ak máte ešte zamrazené embryo a chcete plánovať kryoembryotransfer, objednajte sa 14 deň cyklu na ultrazvukové vyšetrenie (ak máte kratšie cykly ako 28 dňové tak radšej už na 12 DC), kde podľa ultrazvukového nálezu endometria naplánujeme presný termín vkladania rozmrazeného embrya. V deň vkladu si hradíte 160eur.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: plánovanie KET

Dobry deň. Som po neúspešnom 1.ET 18.augusta tohto roku a aktuálne mi ǔz 5.deň mešká menštruácia pri doposiaľ stále pravidelnom 29- dňovom cykle. Je možné, že som spontánne otehotnela?, alebo je to oneskorenie bežné. Ďakujem

anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, píšete, že vklad embrya ste mala 18. 8. a že bol neúspešný, Z Vašej otázky ale nie je zrejmé, či ste po neúspešnom vklade vôbec krvácala. Preto sa ani neviem vyjadriť k tomu, či ste mohla spontánne otehotnieť. Ak Vám mešká menštruácia, najjednoduhšie je spraviť si môčový tehotenský test. Ak je negatívny, treba navštíviť gynekológa a vyvolať menzes.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: meškanie menzesu po IVF

ENDOMETRIÓZA a tehotentsvo chcela by som Vás poprosiť o radu. Pred mesiacom mi bola odstránená laparoskopicky endometrióza-cysta, povedali mi, že prvého stupňa, ako i zrasty na vaječníkoch. Bol mi vykonaný i priefuk vaječníkov - sú priechodné. Pri kontrole mi lekár odporučil 3... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom na Váš vek a nález ktorý popisujete musím konštatovať, že uvažujete správne, keď sa ponáhľate s otehotnením. Doporučujem Vám preto čo najskôr návštevu IVF centra, kde Vám doporučíme ďalší postup. Je nevyhnutné vyšetriť aj spermie partnera, ideálne by bolo, keby ste si na konzultáciu priniesli aj výsledky hormonálnych testov, ktoré Vám môže urobiť aj Váš gynekológ (krv na 3. deň cyklu - FSH, LH, E2, TSH, PRL) a ak je možné odber krvi na AMH. Tešíme sa na Vás!

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: endometrióza

Dobry den, chcela by som sa spytat , ci pocas stimulacie vajecnikov pred IVF je vhodne zaroven uzivaj aj alchemilku tinkturu. Ak ano, tak do kedy ju mozno uzivat? Do odberu vajicok alebo az do vkladu?

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom centre nepoužívame fytopreparáty na liečbu neplodnosti, nemám skúsenosti s účinkami Alchemilky.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: alchemilka

Dobry den,chcem sa opytat ci moze manzel uzivat doplnok stravy vo forme tabletiek aminokyseliny´´beef aminos´´pred planovanym spermiogramom.....nema to nejaky vplyv na spermie?Dakujem za odpoved

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, priznám sa, že som nevedela, čo "beef aminos" je...Ale google mi prezradil, že ide o zmes aminokyselín extrahovaných z hovädzieho mäsa a preto si myslím, že kvalitu spermiogramu by uvedený preparát ovplyvniť nemal. Upozorňujem, že nemáme s preparátom žiadne skúsenosti.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: beef aminos

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či je pri anovulácií, ktorá mi zatiaľ bola liečená Clostilbegytom, možné podstúpiť IVF Soft cyklus a aká je tam šanca na otehotnenie. Za skorú odpoveď ďakujem.

Miriam

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri anovulácii pri nereagovaní na Clostilbegyt odporúčam stimuláciu FSH injekciami s pravidelnými folikulometriami.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: anovulácia

Dobry den. Chcela by som sa opytat ci by ste odporucili brat okrem vitaminov C, E. Zinok, Selen, Tribulus aj Maca Peruansku. Manzel ma zly spermiogram. Absolvoval vo vasom centre Mese. Nejake spermie sa nasli, zial prve embryo sa neujalo. Dakujem vopred za odpoved.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spermie získané chirurgicky priamo zo semenníkov (TESE) sú zväčša horšej kvality, môžu byť slabšie pohyblivé, s horšou morfológiou, avšak embryológ vyberá tie najlepšie na oplodnenie vajíčok. Pri tak závažnej poruche tvorby a vývoja spermií je užívanie akýchkoľvek vitamínových doplnkov takmer zbytočné. S Vami spomínaným preparátom nemáme v našom centre žiadne skúsenosti. Držíme palce pri nasledujúcom embryotransfere!

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Maca Peruanska

Dobrý deň, som Vašou pacientkou už od júna tohto roku. Výsledky doterajších testov moje aj partnerove vyšli úplne v poriadku, tri mesiace som brala clostilbegyt a plánovali sme pohlavný styk. Doterajšie pokusy boli však neuspešné, chcem sa informovať, akým... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, 3 najčastejšie metódy na zistenie preichodnosti vajcovodov sú: laparoskopia s chromopertubáciou (aplikácia kontrastnej látky do maternice, sledovanie prechodu prostredníctvom kamery zavedenej do brucha v mieste pupku), HSG - aplikácia RTG kontrastnej látky a zhotovenie RTG snímku, event. HSK + hycosy - event. hyfosy (aplikácia tekutiny alebo kontrastnej látky do maternice a jej odsledovanie pod UZ kontrolou). Presnosť uvdených vyšetrení je v uvedenom poradí - prvé spomínané je najpresnejšie.

vyšetrenia si môžete realizovať v spáde, doporučenie Vám môže dať aj obodný gynekológ. U nás v našom centre realizujeme HSK + hycosy.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov

Dobrý deň Chcem sa opýtať či by sa dal Utrogestan použiť na liečbu endometriózy tak ako duphaston od 5dc do 25dc Dakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na liečbu emndometriózy sú vhodnejšie preparáty ako je Duphaston alebo Utrogestan. Osobne preferujem použitie Dienogestu (je súčasťou napríklad Visanne alebo COC - AIDEE, Mistra...). Ich použitie volím individuálne podľa konkrétneho stavu pacientky, v prípade záujmu sa môžete objednať na konzultáciu do nášho centra.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: liečba endometriózy

Da sa na konzultaciu a na spermiogram uvas objednat aj na sobotu/nedelu?dakujem

peta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dohodnite sa cez telefónne čísla recepcie 0434271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297, asistentky recepcie Vám vysvetlia podmienky za akých sa dá zreliazovať spermiogram a konzultácia aj cez víkend.

Mgr. Jana JAnáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: konzultácia cez víkend, spermiogram cez víkend

Dobrý deň. Manžel bol na vyšetrení, spermiograme a dnes prišli výsledky. Sexuálna abstinencia: 3 dni Doba skvapalnenia: viac než 60 minút, \"skvapalnené pomocou ihly\"? objem: 4 ml pH: 8,1 viskozita: normálna koncentrácia spermií: 7 mil/ 1 ml celkový počet: 28 mil/ 4 ml... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, manželovi doporučujem vitaminoterapiu - napríklad Folandrol 1 sáčok denne + Tribulus 2 tbl denne, s úpravou životosprávy. O 2 mesiace odporúčam zrealizovať kontrolný spermiogram v našom centre po uvedenej liečbe, kde Vám podľa výsledku doporučíme ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: spermiogram

Dobrý deň, som v 6tt po IVF a na poslednom sone už bolo vidieť akciu srdiečka.Pod plodovým vačkom bol viditeľný hematom 6mm. Môže to mať vplyv na moje tehotenstvo? Zatila som ešte nešpinila ani nekrvácala, užívam Utrogestan 2x2. Môže to mať nejaký súvis s tým, že z... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ultrazvukový nález drobného hematómu je pomerne častý, bez klinických prejavov - bez známok krvácania nie je nutná žiadna zvláštna liečba. Doporučujem obmedziť fyzickú aktivitu, vrátane pohlavného styku.

Nález uvedenej mutácie je v populácií veľmi častý a nedáva sa do súvisu so zvýšenými tehotenskými stratami. Doporučujem Vám kontrolné ultrazvukové vyšetrenie o 14 dní.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hematóm pod plodovým vačkom

dobry den chcela by som sa poradit ci nie je problem s cestovanim v lietadle dva - tri tyzdne po KET.dakujem za odpoved

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred odletom Vám doporučujem podstúpiť odber HCG, aby ste vedeli, či ste alebo nie ste tehotná. V prípade, že nebude žiadne abnormálne krvácanie, letieť môžete.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: let v tehotnosti

Dobrý deň, robíte vo vašom centre vyšetrenie na protilátky voči trofoblastu? v Máji som podstúpila 1. ET, no skoncilo MA. Má význam robit ešte aj imunologicke vyšetrenie? Ak ano, kde sa dá urobit? v novembri planujeme KET, na aký den cyklu sa mám k vám objednat na... (viac)

MaryK.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spomínané vyšetrenie protilátok proti trofoblastu môžete absolvovať v našom centre. Imunologické vyšetrenie zriedkakedy odhalí konkrétny imunologický problém ako príčinu zamĺknutého potratu. Vzhľadom na to, že ste podstúpila iba jeden transfer embrya, pravdepodobnejšia príčina neúspechu mohla byť samotná genetika embrya ...

Pokiaľ máte v minulosti údaj o viacerých potratov, doporučujem Vám absolvovať hematologické vyšetrenie a následne plánovať ďalší vklad. Pokiaľ máte pravidelný menštruačný cyklus, objednajte sa na UZ kontrolu medzi 12-14. DC v mesiaci, kedy chcete podstúpiť KET.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
MUDr. KRAJKOVIČ PETER PATRÍ MEDZI TOP LEKÁROV SLOVENSKA

Aktuality

2014-10-23

MUDr. KRAJKOVIČ PETER PATRÍ MEDZI TOP LEKÁROV SLOVENSKA

GRATULUJEME! Vedúci lekár nášho centra MUDr. Peter Krajkovič sa umiestnil na 2. mieste v celoslovenskom hodnotení lekárov TOP LEKÁRI SLOVENSKA v odbore reprodukčná medicína.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
