Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den prajem, tri dni mi meskala menstruacia, test pozitivny a krvne testy tiez 400 hcg. Som na zaciatku tehotenstva a uz asi tyzden mam hnedy vytok. Vytok je hnedy a mam ho malinko pocas dna. Vsade na internete pišu ze je to vazne. Mam sa preco bat? O dva tyzdne mam sono,mam pockat alebo ist za gynekologom? Dakujem krasne za odpoved Miska

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujeme navštíviť gynekológa a realizovať ultrazvukové vyšetrenie. Podľa jeho výsledku prípadnú liečbu. (napríklad Duphaston, Utrogestan) Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: špinenie v rannom tehotenstve

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať ohľadom pichnutia injekcie - Pregnyl 5000IU do bruška. Plánujeme podstúpiť prvé IUI a dnes som si mala pichnúť injekciu Pregnyl 5000IU. No keď som si to pichla a vybrala ihlu ostalo mi to okolo miesta vpichu navreté. Je to v poriadku? Zľakla som sa, že som si to zle vpichla... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, navretie po aplikácii mohlo byť spôsobené lokálnou reakciou, eventuálne plytkým vpichnutím. Pokiaľ dávka zostala v tkanive (nevytiekla navonok), účinok by nemal byť ovplyvnený. Poistila ste to aplikovaním ďalšieho Pregnylu, čo nijako negatívne neovplyvní výsledok. Ovulácia určite prebehne. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Pregnyl

Dobrý deň, odporúča sa inseminácia - iui pri diagnóze teratozoospermia? V inom CAR nám túto metódu neodporučili z dôvodu možnosti počatia postihnutého dieťata. Ak sa predsa len praktizuje iui, robí sa výber spermií? Je nutné po stimulácii clostibegytom nasadiť duphaston... (viac)

Kaja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučené postupy pri liečbe sterility sa môžu medzi jednotlivými centrami ľahko odlišovať.Teratozoospermia  je  zhoršenie   tvaru  spermií , pričom  klesá  percento tvarovo  správnych spermií. Podla  kritérií WHO 2010  za  normu  považujeme  4-5 %. Poklial  zhoršenie  tvaru  nie  je  veľmi  výrazné , je  možné doporučiť  IUI.   Spracovaním  spermií  pri IUI  sa  zlepšuje  ich  pohyblivosť  ale nedochádza  k  výberu    tvarovo  správnych  spermií - nakoľko  to  nie  je  možné.   Postup pri inseminácii, ako ste ho opísali, t.z. príprava Clostylbegytom, Pregnyl a následne Duphaston je štandardný. Je možné niektoré kroky vynechať a realizovať IUI len v natívnom cykle, avšak úspešnosť je nižšia. Stimulácia Clostylbegytom by nemaly byť viac ako 6 cyklov. Pri neúspechu doporučujeme zmeniť liečebný postup, napr. IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň ,chcela by som sa opýtať či môžem otehotnieť keď mám zistenú Sterilitas primaria .A aký postup by bol aby som mohla otehotniet už sa snažíme skoro 6 rokou.Chodili sme aj ku vám poprosím vás o informácie.Vopred vám ďakujem.

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže neudávate Vaše meno, nemôžem nazrieť do výsledkov vyšetrení v našej dokumentácii. Sterilitas primaria znamená neplodnosť, bez ďalších špecifikácií. Aby som sa mohla vyjadriť k Vašej šanci otehotnieť a doporučiť Vám liečebný postup, potrebujem poznať Vašu aj partnerovu presnú diagnózu a výsledky vyšetrení. Doporučujem Vám teda prísť k nám na konzultáciu, na ktorej po vyhodnotení všetkých výsledkov, ev. doplnení ďalších potrebných testov Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: sterilitas primaria

Dobrý deň. Poprosím o radu k donoseniu zdravého dieťatka. Mám 37 rokov, výška 173, váha 61 kg, mám 1 dieťa, manžel deti nemá, obaja sme zdraví. Otehotnenie bez problémov, avšak 3 x som potratila (histológia 2x nezistila nič, 1 x parciálna mola), máme za sebou... (viac)

Nanette

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám vzhľadom k Vášmu veku a hormonálnym výsledkom navštíviť čím skôr centrum asistovanej repordukcie. Pokiaľ ste mali hodnotu FSH  na 4.deň cyklu 25,2 IU/l, môže to znamenať, že funkčná rezerva Vašich vaječníkov je už výrazne znížená, rovnako aj kvalita vajíčok. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu cez recepciu s výsledkami doterajších vyšterení. Je potrebné dovyšetrovať vaječníkovú kapacitu podrobným ultrazvukovým vyšetrením, ev. krvnými  testami. U partnera by som doporučovala doplniť test fragmentácie DNA spermií /Halosperm, hradí sa za vyšetrenie 100 eur/, keďže aj zvýšená fragmentácia DNA spermií môže viesť k opakovaným potratom. Tieto vyšetrenia je možné zrealizovť v deň konzultácie. Na základe ich výsledkov Vám doporučíme ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry den, este mam jednu otazku. Bolo mi povedane ze moja sliznica maternice neviaze na seba hormony. Aky je postup liecby? Je nutne umele oplodnenie? Dakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nie je mi úplne jasné, na základe akého vyšetrenia Vám stanovili túto diagnózu, a nepoznám ani Vašu kompletnú anamnézu a výsledky vyšetrení. K Vašej otázke sa teda jednoznačne vyjadriť neviem. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu cez recepciu, prineste si, prosím aj výsledky doterajších vyšetrení. Na základe komplexného posúdenia diagnózy Vás aj Vášho partnera Vám doporučíme postup liečby.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcem sa opytat, aka by mala byt optimalna vyška sliznice maternice v obdobi ovulacie? Na 12-ty den cyklu mi gynekolog nameral 5,7 mm. Cyklus mam pravidelny 27 dnovy. Ešte sa chcem opytat, či može byt myom, ktory ja na povrchu maternice pričinou neplodnosti a a prečo vlastne taketo myomy vznikaju. Dakujem za odpoved.

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výška sliznice v maternici je individuálna, v období ovulácie môže mať normálne 6-12mm, pričom dôležitejšia ako výška je jej kvalita. Pokiaľ máte myóm na povrchu maternice /vyklenuje sa do panvovej dutiny/ a nedeformuje teda dutinu maternice, šanca na otehotnenie nie je znížená. Jednoznačná príčina vzniku myómov /svalových uzlov v maternici/ nie je známa, v reprodukčnom období sú u žien pomerne časté.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: výška sliznice v maternici, myómy a otehotnenie

Dobry den. Chem sa spytat ako riesit zmensenu sliznicu maternice, ktora sa ani po uzivani clostilbehytu nezvacsila. V 15.deň cyklu mala 4mm. A tiez som sa chcela spytat, ako je potom mozne ked mam malu sliznicu, ktora sa nezvacsuje pocas cyklu ze menstruacia prebehne. Dakujem za Vasu odpoved.

Ja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tablety Clostilbegyt podporujú ovuláciu, ale pri ich užívaní býva sliznica v maternici nižšia ako zvyčajne. Šanca na otehotnenie však znížená nie je a menštruácia normálne príde.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Clostilbegyt

Dobry den, chcem sa opytat co znamena v 13DC ( cca v polovici) vysledok ultrazvuku ( preventivka) : LO - nejasnych rozmerov , 30-33mm folikul ? nalez negativny

Andrea Rendosova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Kompletný ultrazvukový nález nepoznám, no podľa Vášho popisu sa môže jednať o žlté teliesko po ovulácii, ev. cystu na ľavom vaječníku. Negatívny nález znamená, že je výsledok v poriadku.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, týždeň mi mešká menštruácia a tehotenský test mi 2 dni po sebe vyšiel pozitívny, kedy najkôr mám ísť ku gynekologovi aby mi vedel poveď či som naozaj tehotná? dakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám týždeň mešká menštruácia, môžete už navštíviť gynekológa, ktorý Vám zrealizuje ultarzvukové vyštrenie, v prípade potreby aj krvný tehotenský test.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: meškanie menses, potvrdenie tehotenstva

Dobry den, ked beriem hormony na stimulaciu vajecnikov a o par dni mam ist na punkciu vajicok a potom na ET, mozem brat ATB teraz na zapal prinosovych dutin (kedze uz vyse tyzdna mi standardne lieky nepomahaju), alebo je to uplne zle a mohli by mat ATB negativny vplyv na vajicka ci samotnu punkciu a potom embryotransfer? Ak mozem ATB, ktore su navhodnejsie?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, najvhodnejšie je užívať antibiotiká, ktoré sa môžu používať aj v tehotenstve. O type antibiotík sa poraďte so svojim ošetrujúcim lekárom.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: antibiotiká v stimulácii

Dobry vecer, chcem sa spytat. Mame uz po vsetkych vysetreniach (vsetko ok). Ja mam PCO partner dobry spermio. Je mozna stimulacia dozrievania folikul a sliznice a potom planovany pohlavny styk? Popripade aku liecbu v tomto doporucujete?

Terez

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri PCO a anovulačných cykloch je prvá voľba stimulácia ovulácie liekmi a plánovanie pohlavného styku.

MUDr. Krajkovič

Dobry den, chcela by som sa spytat , ci mozem uzivat kvapky Gynex aj pocas stimulacie pri IVF, alebo radsej iba do stimulaciu? Dakujem

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, tieto kvapky môžete užívať aj počas stimulácie IVF .

MUDr Krajkovič

HCG Dobrý deň, som 13 - ty deň po ET. Užívam Utrogestan. Na 10 - tý deň som začala špiniť a na 12 - tý deň aj krvácať. Vyzerá to ako menzes. Dnes na 13-ty deň som bola na odbre krvi HCG = 0,8. Lekár mi povedal, že je to podľa neho nízka hodnota. Ako mám postupovať ďalej? Ďakujem

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, ak to bolo vyšetrenie HCG, tak test je negatívny a je potrebné vysadiť utrogestan. Ak sa Vám realizoval test beta HCG tak test je pozitívny. Objednajte sa na pohovor, kde si dohodneme ďalší postup.

MUDr. Krajkovič
Kľúčové slová: nízke HCG

Dobrý deň. Za nejaké 2týždne by sme mali podstúpiť druhé IUI, manžel pred týždňom v pondelok dobral antibiotiká KLACID SR. Je možné insemináciu podstúpiť v tomto cykle alebo ho máme preložiť, resp. kedy ho absolvovať? Ďakujem. Martina

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri inseminácii budeme u partnera kontrolovať spermiogram. V prípade výrazného zhoršenia spermiogramu insemináciu nebudeme realizovať. Partmer môže zatiaľ užívať vitamíny.

MUDr. Krajkovič

dobry den chcela by som sa vas opitat som 28tt ked som otehotnela tak mi nasadili CLECANE 0,4 aby som si pychala kazali mi cele tehotenstvo ale chcela by som sa opitat ked som cakala prve dieta ties som si pychala ale tam som si len 3 mesiace rizikove tak by som sa chcela opitat ci si musim nadalej pychat CLEXANE 0,4 ked pri prvom som si len tak kradko a keby som si... (viac)

EVA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aplikácia injekcíí Clexane je závislá od Vašich hematologických výsledkov, odporúčam Vám preto kontrolné vyšetrenie u hematológa s návrhom ďalošieho postupu.

MUDr. Krajkovič
Kľúčové slová: Clexane

Dobry den, Som v 18 tyzdni tehotenstva a kedze som pred otehotnenim plavala, aj teraz by som zase chcela....Mykozy som nikdy nedostavala.... Viem ze plavanie sa odporuca v tehotenstve, aj Vy odporucate? A ak ano, mala by som radsej pouzit tampon? Alebo lepsie nic nepouzivat? A ak tampon tak nejaky specialny? Dakujem velmi pekne S pozdravom Lenka

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den . osobne nie  som  zástancom  doporučovania  plávania  v gravidite  v  bazénoch. Plávanie  v mori  je  bezproblemové  ale  nakolko nie  je  sezonna  asi nebude  možné.. :) V  bazénoch   je  riziko prenosu  rôznych  ochorení  - nie  len  kvasinkových , ktoré  môžu  byť  v  tehotenstve  nebezpečné. Tampon  vás   úplne  nechráni..  Moja  rada  je   bezeny nie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer.Pred piatimi dňami som bola na odber z krčka maternice pre pozitivne výsledky na HPV virus..do dnešného dňa mám pichanie a bolesti v podbrušku..treba ísť znova na vyšetrenie alebo je to normálne?Špinila som asi štyri dni po odbere.Ďakujem za odpoveď.

alzbeta szabova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,  špinenie  po  biopsii  je  normálne. Pichanie  a  bolesti  by  nemali  byť. Môže  ich  ale  spôsobovať  aj  niečo  iné .. napr.  ovulácia  , cysta..atd. Pokial neprecháduajú a   máte  ťažkosti    chodte   na kontrolu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Máme u vás zmrazené jedno embryjko. Keďže som čerstvo po cisárskom reze najbližší rok KET nebudeme riešiť. Chcem sa ale spýtať ako dlho môže byť embryjko zmrazené a či má vplyv na jeho prežitie (úspešnosť rozmrazenia) aj čas resp. to ako dlho bolo... (viac)

Adela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , nemusíte  sa obávať ,  kvalitu  embrya   neovplyvnuje  doba -  dĺžka   zamrazenia  embrya. Pokial  je   už  embryo  raz  zamrazené  je  jedno či  je  to  mesiac  alebo  rok. S  vkladom  by  som  počkala  cca  rok po  cisárskom  reze , nech  dáte  maternici  dostaočný  čas  na  zahojenie..

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: SC

Dobry deň 22.1.2015 som po KET uživam utrogestan vaginalne dnes je to tyżden ako ho użivam 2krat 2 tabletky denne.Lenze dnes rano ako som ho uzila tak po hodine som mala na nohavickach take ako rozpustenu ako zuvacka je mozne ze sa tabletka nerozpustila ?

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete byť pokojná, spomínaný jav je normálny. Vaginálna tebletka sa v pošve prirodzene rozpúšťa a časť lieku potom z pošvy vyteká. Večernú dávku doporučujme aplikovať pred spaním a rannú zaviesť hlboko do pošvy.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Utrogestan

Dobrý deň. Takmer rok a pol sa snažíme o dieťatko. Môj gynekológ poslal v októbri manžela na spermiogram, no on ho odmieta absolvovať. Podľa bežnej prehliadky a folikulometrie som v poriadku. U praktického lekára som si na budúci týždeň dohodla krvné testy na vyšetrenie činnosti... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, gynekológ Vám môže ešte odobrať hormonálny profil na tretí deň menštruačného cyklu a vyšetrenie na chlamýdiovú infekciu. Ak budú v poriadku a folikulometrie budú pozitívne, znamená to, že ovulujete a nepredpokladáme Vážny problém na Vašej strane.  V tomto prípade je na mieste vyšetriť spermiogram Vášho partnera, ktoré je možné aj u nás.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň.Užívala so antibiotika Doxyhexal 100mgx20tab.. Poslednu menstruaciu som mala 11.12.2014 a antibiotika som zacala uzivat 1.1.2015 /17 dni/...,kedze mi menstruacia meškala bola som nutena si urobit tehotensky test a bol pozitývny. Je ohrozeny plod postihnutim?

Majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, antibiotiká ste užívala v rannom štádiu otehotnenia, preto pokiaľ je tehotenstvo žiadané, doporučujem častejšie ultrazvukové kontroly, prípadne konzultáciu u klinického farmakológa, ktorý posúdi možné nežiaduce účinky užívaného lieku na vyvíjajúce sa tehotenstvo. Odoslať za ním by Vás mal Váš obvodný gynekológ.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Doxyhexal v rannom tehotenstve

Dobry den,chcela by som sa opytat ci je sanca,ze ET bude uspesny aj napriek tomu,ze mam zvysenu sliznicu,t.j.14 DC 16 mm....nebude to robit problem pri uhniezdovani embrya?dakujem za odpoved:-)

miska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, 16mm sliznica je hraničná, nakoľko môže ísť o takzvanú hyperpláziu endometria. Samozrejme nedá sa vylúčiť otehotnenie aj v takejto sliznici, čiže odpoveď na Vašu otázku je: áno, šanca na otehotnenie určite je. Pokiaľ by bol vklad neúspešný, prichádza do úvahy hysteroskopia s jemným odstránením starej sliznice - abrázia endometria a následné plánovanie ďalšieho vkladu.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vyššia sliznica, KET

Dobry den, chcem sa spytat, podstupila som u vas iui, a bol mi predpisany duphaston 2x1 ale neviem kolko dni ho mam brat. Ci az kym nepridem k vam na utz o tych 14 dni? Dakujem za odpoved

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Duphaston sa po inseminácii užíva až do krvného tehotenského testu 14.deň po inseminácii. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Duphaston po IUI

Dobry den.Chcem sa opytat,ci vo Vasom centre sa robi IVF aj bez metody ICSI.V pripade,ze spermiogram je dobry je uspesnost bez ICSI nizsia?Dakujem....Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V našom centre vyberáme metódu oplodnenia vajíčok na základe komplexného vyšetrenia spermiogramu. V prípade normálneho počtu, pohyblivosti a tvaru spermií, pri neprítomnosti protilátok a nízkej fragmentácii DNA spermií používame tzv. klasickú metodu oplodnenia /bez ICSI/. Bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: oplodňovanie vajíčok

Dobry den pred tyzdnom som bola u vas na IUI nasadila som Duphaston ako ste mi povedali, avsak v tychto dnoch mavam menstruaciu a zacalo ma pobolievat podbrusko. Moze to byt sposobene tabletkami alebo je to priznak uspechu IUI? Mam tabletky vysadit? Dakujem za odpoved

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pobolievanie podbruška po inseminácii môže byť spôsobené samotným Duphastonom alebo aj začínajúcim tehotenstvom. Pokračuje v užívaní Duphastonu až do krvného tehotenského testu 14 dní po inseminácii. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesť v podbrušku a Duphaston

Dobrý deň. Som tri dni po ET, vaginálne užívam Utrogestan 2x2 a ako sa už dobre poznám dnes som dostala kandidózu /tvarohovitý výtok, svrbenie/.Bežne použijem par dní candibene krém, alebo výplach rosalgin alebo lactofeel gél a zmizne to.Môžem z toho niečo použiť? Ak áno tak... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete použiť krém alebo výplach a zmeňte užívanie Utrogestanu na 3x1 tbl cez ústa. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: kvasinky a Utrogestan

Dobry den, som v cykle IVF pripravy, picham si Diphereline uz 21 dni a teraz treti den Gonal, predpokladam, ze na odber vajicok pojdem tak o 10 dni cca. Problem je, ze som teraz ochorela - zapal prinosovych dutin (bolia ma strasne pri nose a najma pod ocami, nos upchaty nemam, ani teplotu). Kvoli planovanemu odberu vajicok som nechcela, aby mi obvodna Dr. dala ATB na... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám Váš obvodný lekár doporučil nasadiť antibiotiká, môžete ich pokojne užívať aj počas stimulácie. Dôležité je, aby liečba zabrala do odberu vajíčok, v prípade potreby teda začnite s liečbou čo najskôr. Zatiaľ môžete užívať aj akékoľvek sirupy, kvapky, vitamíny...

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: antibiotiká a IVF, zápal dutín a IVF

dobry den. mam jendo dieta uz 8rocneho. moj problem je taky ze som mala samovolny potrat 4razy .teras co som potratila bola som uz 16tizne .vzdy mam ten isti problem prestane mu byt srdecko brala som v teotenste fraksiparine004 duphason aroskutin. bola som na hematologii mam shustenu krv ale brala som v tehotensve fraksiparine004 teras po potrate mam ist na genetiku.... (viac)

tana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Určite absolvujte obaja genetické vyšetrenie a bolo by už vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. V prípade záujmu sa k nám môžete objendať cez recepciu na vstupný pohovor, prineste si so sebou, prosím, výsledky Vašich doterajších vyšetrení. U Vás by bolo treba doplniť aj infekčné serologické testy, kompletné hormonálne testy, prípade podľa nálezu hysteroskopiu /optické vyšterie dutiny maternice v celkovej anestézii/. U partnera by sme zrealizovani test fragmentácie DNA spermií, pretože aj zvýšená fragmentácia DNA spermií môže vieťs k opakovaným potratom. Pokiaľ by sme plánovali umelé oplodnenie, je možné pred vložením do Vašej maternice embryá aj geneticky vyšetriť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobrý deň, chcela by som sa vás spýtať, mala som u vás embryotransfér 22. 12.2014 a bohužiaľ 13.1.2015 som potratila v cca 6tt. na veľmi silné krvácanie, kedy mi následne aj urobili kyretéž. 19.1. som sa cítila veľmi slabá, zašla som k lekárovi na vyšetrenie,... (viac)

Majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota HCG môže aj po potrate a následnej kyretáži maternice pár dní pretrvávať pozitívna, určite je však potrebné jeho hodnoty odsledovať až do úplnej negativity, podľa potreby zopakovať aj ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: HCG po potrate

Dobry den,momentalne stimulujem na moje prve IVF.Na 11 DC som vcera na sone mala vysku endometria 12 mm.Nebude to problem pri uhniezdovani embrya?

petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Výška sliznice /endometria/ v materncii 12mm počas stimulácie IVF je úplne normálna a vhodná na embryotransfer.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: výška sliznice pre ET

Dobry den,chcela by som sa informovat kedy je vhodne absolvovat 4D ultrazvuk?Teraz som 22+6 tt zajtra idem na kontrolny ultrazvuk ku svojmu gynekologovi tak ci treba nejaky odstup aby to neskodilo babatku. Dakujem pekne za odpoved a prajem pekny den

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. 4D ultrazvukové vyšetrenia plodu robíme zvyčajne v 24.-26.týždni tehotenstva, časový odstup od vyšetrenia u gynekológa nie je potrebný.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: 4D ultrazvuk

Dobry den. asi pred 8 rokmi som bola liecena na chlamydie. Nemala som vsak ziadne priznaky, ziadne bolesti. Nebola som nikdy liecena na iny gynekologicky zapal. Jedine co sa mi stale vracia je bakterialna vaginoza. Mozu tieto veci (najme vyliecene chlamydie) negativne ovplyvnit uspesnost IVF? Lap. a hyster. som absolvovala asi pred rokom. Nenasli my vobec nic, ziadne... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Preliečená chlamýdiová infekcia v anamnéze môže viesť k poškodeniu vajíčkovodov a nemožnosti prirodzene otehotnieť, no nemá žiadny vplyv na aktuálnu úspešnosť IVF.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: preliečené chlamýdie

Dobý deň, som pacientkou sanatória Helios. V júni 2014 som podstúpila vklad čerstvého embrya - skoncil missed abort. KET som podstúpila v decembri , bohužial s rovnakým výsledkom. Pichám Fraxiparine koli syndrómu lepivých doštičiek. Podstúpila som aj kyretáź - v oboch... (viac)

mariakubalova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa embryo zahniezdi vnútri v dutine maternice na sliznici /výstelke/ normálnej kvality a užívate hematologickú liečbu podľa doporučenia, malo by mať embryo zabezpečnú dostatočnú výživu. Ak by sa zahniezdilo inde ako v dutine maternice - v jej rohu alebo v krčku, prípadne mimo maternice vo vajčíkovode, jeho výživa dostatočná nebude. Pokiaľ by ste mali v maternici prepášku, myóm alebo polyp a embryo by sa zahniezdilo práve v týchto miestach, jeho výživa môže byť takisto ohrozená. Po poranení steny maternice je potrebné počkať s plánovaním ďalšieho tehotenstva 6-12 mesiacov /podľa rozsahu poranenia/.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: poranenie maternice

Dobry den prajem,chcela by som sa Vas opytat,minuly tyzden som bola u Vas na inseminacu ,beriem duphaston 2krat denne,dnes som si robila tehotensky test, len tak zo zvedavosti ,ukazalo mi dve ciarky,taku slabsiu ale viditelnu,je mozne ze to ovplyvnyl duphaston ze mi ukazuje pozitivny test ? za odpoved vopred dakujem.

KATARINA OLSIAKOVA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Duphaston nemôže spôsobiť pozitivitu tehotenského testu, injekcia Pregnyl, ktorá sa podáva pred insemináciou, však obsahuje hCG a môže niekoľko dní robiť pozitívny tehotenský test. Močové tehotenské testy nie sú 100%-né a týždeň po inseminácii je priskoro vyšetrovať hCG. Doporučujem Vám pokračovať v užívaní Duphastonu a zrealizovať krvný tehotenský test na 14.deň po inseminácii. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenský test po IUI

Dobry den,chcem sa opytat ak som po embryotranfere a bolo to neuspesne kedy je najblizsie mozne ist opat na vklad,ked mame zamrazene embrya??Dakujem

Kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po neúspešnom embryotransfere je možné plánovať kryoembryotransfer /KET/ aj nasledujúci mesiac. Pred KET robíme u nás kontrolu 14.deň cyklu a podľa nálezu Vám doporučíme vhodný termín na vloženie embrya. Ak máte Váš menštruačný cyklus kratší ako 28 dní, príďte na kontrolu pred KET radšej už 12.deň cyklu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovanie KET

Tetánia Dobrý deň, mám diagnostikovanú tetániu, môže aj to byť problém, že sa nám nedarí otehotnieť alebo toto ochorenie nijako nevplýva? Ďakujem Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tetánia samotná by nemala byť príčinou neplodnosti. Ak sa už neúspešne pokúšate otehotnieť viac ako rok, doporučujem Vám aj s partnerom navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a zrealizovať komplexné vyšetrenie Vás oboch. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na bezplatnú vstupnú konzultáciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tetánia a neplodnosť

Dobry vecer. Chcem sa spytat ako dlho mam cakat na nabehnutie menstr.cyklu... Zacala mi nejako nepravidelnejsie chodit menstruacia... raz som mala pocit ze som mala samovolny potrat, lebo som zacala krvacat v strede cyklu... bola som teda u lekara a nakoniec som teda pristupila na antikoncepciu.. aby sa mi teda cyklus aj trochu upravil. Brala som ju ale len dva mesiace a... (viac)

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ak Vám menštruácia mešká viac ako týždeň, doporučujem Vám navštíviť gynekológa a v prípade potreby menštruáciu vyvolať. Pokiaľ máte problémy s menštruáciou dlhodobo a nechcete užívať antikoncepciu, je možné regulovať cyklus aj progesterónom /napr. Duphaston/, ktorý sa užíva pravidelne v 2.polovici cyklu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nepravidelný cyklus

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Som v 12 tt zacali ma bolieť vajecniky počas chôdze alebo prudkých pohyboch. Zatiaľ mám bezproblemove tehotenstvo bez spinenia a iných tazkosti až na toto. Bolesti pri moceni nemam. Mám doma aj 19 mesačného syna pri ktorom sa mi moc oddychovat neda. Prosim Vas mozem... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

dobrý deň. Doporučujem Vám navštíviť Vášho gynekológa, bez vyšetrenia nie je možné stanoviť príčinu bolestí.

MUDr.Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti v tehotenstve

Dobry den chcela by som sa informovat Kolko stoji vo Vašom centre test integrity DNA aby sme vedeli ci mozme mat s manzelom spolu dieťa dakujem s pozdravom Kanova

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Za test integrity DNA spermií  /Halosperm/ sa u nás hradí 100 eur, výsledky sú k dispozícii o 10 dní.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: halosperm

prajem pekný deň chcela by som sa Vás spýtať, či je to v poriadku , bola som tehotná mala som hodnotu HCG v 6 týždni 1260 , potratila som , robili mi kyretáž minulý týžden v pondelok, a hned na to bolo podozrenie na mimomaternicové tehot. a tak ma v piatok operovali laparaskop. dnes je v pondelok a... (viac)

Marcela Vachová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepoznám kompletné výsledky Vašich doterajších vyšetrení ani operačný nález z laparoskopie, mohlo sa jednať o zle sa vyvíjajúce vnútromaternicové tehotenstvo alebo mimomaternicové tehotenstvo. Určite je však potrebné odsledovať hodnotu hCG až do úplnej negativity.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pomalý pokles hCG

poradte my neviem co mam robit v decembry som mala menzes ktory trval 5dni a teraz som mala dostat ale ešte som ju nedostala casto idem na mocenie a boly ma brucho a krize a ohy tak ako keby som mala dostat menzes nakolko mam 5deti a po 5dietati som mala kazdy mesiac ale nie pavidelne niekedy som dostala aj koncom mesiaca a mam dost taku slabu moč nebudem nahodou... (viac)

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vzhľadom k uvádzaným ťažkostiam sa môže jednať o močovú infekciu, je teda potrebné navštíviť Vášho lekára a vyšetriť moč, v prípade meškania menštruácie a bolestí v podbrušku Vám doporučujem aj gynekologickú kontrolu.  

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: časté močenie, bolesti brucha a krížov

Dobrý. Chcem sa spytat ako je s uzivanim Neurolu pred pdberom spermii. Ďakujem.

martin

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Neurol užívate na doporučenie lekára dlhodobo, pokračujte v jeho aplikácii naďalej aj pred odberom spermií.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Neurol a vyšetrenie spermií

Dobry den, momentalne som ukoncila 19 tt. Uz asi tri tyzdne pocitujem svrbenie pokozky hlavne na nohach (lytka a nizsie) vacsinou ku veceru.Treba to oznamit gynekologovi alebo cim to je sposobene?(myslela som, ze od holenia noh). DAKUJEM VAM za odpoved

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Svrbenie pokožky môže mať veľa príčin, informujte o Vašich ťažkostiach Vášho gynekológa, aby mohol podľa potreby navrhnúť doplňujúce vyšetrenia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: svrbenie pokožky

Dobrý večer, sme práve v období kedy by sme mali absolvovať druhé IUI (cca za 2týždne,), no manžel celý týždeň bral antibiotiká a ja som mala nasadený nurofen. Je vhodné vynechať tento cyklus a počkať radšej s IUI, akú dobu pred insemináciou by sme nemali brať lieky? U... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bolo by lepšie počkať s plánovaním inseminácie až na ďalší cyklus a partner môže teraz užívať vitamíny /C, E, zinok, selén/.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: antibiotiká pred IUI

Dobry den, Rada by som sa informovala kolko dni po diagnostickej hysteroskopii je nutna sexualna abstinencia a oddych od cvicenia.Vopred velmi pekne dakujem za odpoved.

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po hysteroskopii je vhodná sexuálna abstinencia a oddych od cvičenia asi týždeň.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: hysteroskopia

Dobrý deň, 13.1. som u Vás absolvovala transfer embrya, užívam 2x2 Ultrogestan vagilne ale dnes som začala krvácať, čo mám robyť?

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zmeňte užívanie Utrogestanu na 3x1 tbl cez ústa, doporučujem Vám v tomto období kľudový režim. V prípade, že krvácanie neprestane, môžeme krvný tehotemský test zrealizovať skôr - už 11.-12.deň po embryotransfere. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie po ET

Dobrý deň,Chcela by som sa opýtať,mám už dlhšie problém s ovuláciou moja lekárka mi odporučila uživať prípravok Inofolic..Po 1 mesiaci uživania mi menštruacia príšla normálne aj nasledne asi 3 mesiace ,ale momentálne mám zase nepravidelne menštruáciu... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bolo by vhdoné ultrazvukovo, prípadne aj hormonálnymi testami odsledovať Váš cyklus a priebeh ovulácie a podľa nálezu stanoviť ďalší postup. Ak sa pokúšate otehotnieť a zistí sa anovulačný cyklus, je možné ovuláciu vyvolať liekmi. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu mailom, telefonicky alebo prostredníctvom kontaktného formulára.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: anovulácia, nepravidelný cyklus

Dobrý deň. Priatelovi diagnostikovali azoospermiu.Rozhodli sme sa, že absolvujeme Tese. Minulý týždeň sme boli u vás a posielali ste žiadosť na schválenie do poisťovne. Chcem sa opýtať, či odbery na genetiku môžme absolvovať aj pred schválením poisťovňou, alebo musíme čakať. Ďakujem

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Genetické vyšetrenie môžete, samozrejme, absolvovať už teraz pred schválením žiadosti, bez neho nemôžeme začať IVF.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: genetické vyšetrenie

Dobrý deň, Dnes som bola u Vás na ultrazvukovom vyšetrení a vajíčka boli dve a mali 16mm - 15. deň cyklu. Od 3. do 7. dňa bol clostylbegyt 3x1 tab. V 12. deň cyklu mali vajíčka 11mm, čiže rastú. V pondelok - 17. deň cyklu si mám pichnúť Pregnyl. Dufaston 2x1 mám začať brať od štvrtku... (viac)

Mária Medvecká

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Užívanie Duphastonu by sa malo prispôsobiť Vašej ovulácii a keďže Vám folikuly dozrievajú trošku pomalšie, aj nasadenie Duphastonu je potrebné posunúť podľa aktuálneho stavu. Vzhadom k ultrazvukovému nálezu sa nemusíte obávať, že by ovulácia nastala skôr /a keby aj náhodou prebehla etše pred podaním Pregnylu, vôbec nič by sa nestalo/. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: folikulometria, Duphaston

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,snažím sa otehotnieť,bola som na laparoskopiu,liečim sa na štítnu žlazu,beriem euthyrox 100,menštuáciu mám pravidelnú,manžel je v poriadku,zistili mi pco a beriem siofor 850,ale je mi stále na zvracanie.mám siofor vysadiť alebo brať ďalej?otehotniem aj... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Užívanie lieku Siofor zvyčajne indikuje diabetológ, bolo by vhodné prekonzultovať jeho vysadenie alebo zmenu liečby s lekárom, ktorý Vám ho nasadil. Neudávate, ako dlho sa pokúšate otehotnieť, ale pokiaľ je už snaha o tehotenstvo dlhšia ako rok alebo Vám vyšetreniami zistili napr. zhošený spermiogram u partnera, endometriózu alebo poškodené vyjíčkovody, je na mieste návšteva centra sistovane reprodukcie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na bezplatnú vstupnú konzultáciu a po zrealizovaní komplexných vyšetrení Vás aj Vášho partnera Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Siofor

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať: Pred piatimi týždňami mi bol odoprerovaný mucinózny cystadenóm ovária. Cysta mala v priemere niečo medzi 10-13 cm a bolo v nej menej ako 10 percent rakovinových štruktúr s rôznymi atypiami. Cysta za pol roka narástla takmer dvojnásobne, v... (viac)

Lenka Prisiažníková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám skonzulovať načasovanie tehotenstva s Vaším gynekológom podľa presného histologického nálezu z predchádazajúcej operácie, podľa doporučenia z nemocnice, kde ste boli operovaná, a podľa aktuálneho ultrazvukového nálezu, prípadne hladiny tumormarkerov /cysty môžu byť rôzneho charakteru od obyčajných funkčných cýst až po cysty nádorového, suspektného vhľadu/. Keďže všetky tieto fakty nepoznám, nemôžem sa jednoznačne vyjadriť k Vašej otázke ohľadom plánovania tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: mucinózny cystadenóm

Dobrý deň! Prosím Vás, môže mať ureaplazma a užívanie antibiotík za následok zlý spermiogram- 3st. Aká je šanca, že po preliečení budú spermie v poriadku? Ďakujem za odpoveď

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Akútna infekcia aj užívanie antibiotík môžu prechodne spôsobiť zhoršenie spermiogramu. Doporučujem Vám nasadiť partnerovi vitamíny /C, E, zinok, selén/ a po 2-3 mesiacoch zopakovať vyšetrenie spermiogramu. Pri pretrvávaní nálezu je vhodné komplexné vyšetrenie v centre asistovanej reprodukcie, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: antibiotiká a spermiogram, infekcia a spermiogram

dobrý deň. V septembri som potratila, od tej doby mám síce pravidelnú, ale veľmi dlhú menštruáciu. Dva dni pred menzesom špiním, prbližne 6 dní mám menzes a následne špiním ďaľší týždeň. Špinenie je ružové,veľmi slabé, ale... (viac)

Miriam

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Špinenie okolo menštruácie môže mať rôzne príčiny /morfologické - napr. výrastok v maternici, alebo hormonálne - nízka hladina progesterónu v 2.polovici cyklu po ovulácii/. Doporučujem Vám komplexné gynekologické vyšetrenie a hormonálne testy, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez rececpiu telefonicky, mailom a lebo prostredníctvom kontaktného formulára.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie okolo menštruácie

Dobry den,mame pred inseminaciou,brala som na 3.- 7.den cyklu 2krat 1 clostibelgyt,na 11 den som mala robený ultrazvuk folikul 14,10mm.O tri dni neskor bola folikumetria 6folikulou od 6 do 8mm,a 1folikul 26,6mm.To vraj nie su dobre vysledky mam cakat zasa na menstruaciu zvysit davky clostib.na 3 krat1 na 3.-7 den , kontrola ultrazvukom na 11 den a uvidi... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po stimulácii Clostilbegytom Vám dorátol len jeden folikul do veľkosti 26,6mm, takýto folikul je priveľký na plánovanie inseminácie, pravdepodobne je to skôr cysta. Ostatné folikuly ste mali malé a v tomto cykle už nedorastú. Preto Vám bolo doporučené zopakovať prípravu v nasledujúcom cykle a s vyššou dávkou Clostilbegytu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobri den cakam babetko a prvi krat ako som to zistila som bola u lekara a mi povedal ze som v 5tyzni tehotenstva a druhy krat som isla na kontrolu a mi povedal ze som v 7tyzdni a nezdal sa mu plod ze je mali na ten tyzden pohybi citim a este mi nasiel daky nales tak neviem co mam robit.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže nepoznám presné nálezy z Vašich vyšetrení a neviem, o aký problém konkrétne sa jednalo, neviem Vám na Vašu otázku odpovedať. Odporúčam Vám postupovať podľa doporučenia Vášho gynekológa, ktorý celú Vašu anamnézu aj stav pozná, a konzultovať ďalší postup s ním.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, rada by som sa informovala ohľadne morfologického ultrazvukového vyšetrenia plodu. Je možné ho absolvovať aj po 20.týždni tehotenstva? Je potrebné na vyšetrenie doniesť aj nejaké výsledky od svojho gynekológa? Ďakujem za odpoveď.

Zdena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Morfologické ultrazukové vyšetrenie plodu by sa malo zrealizovať medzi 18. a 22.týždňom tehotenstva. Ak Vám z doterajších vyšetrení v tehotenstve vyšli nejaké abnormálne výsledky, je vhodné ich na vyšetrenie priniesť so sebou.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: ultrazvukové vyšetrenie v tehotenstve

Dobry den, chcela by som sa opytat ci mame sancu na otehotnie prirodzenou cestou alebo jedine prostrednictvom CAR. Manzelovi bola stanovena diagnoza astenoteratozoospermia, hypoplasio testis 1.utg. Androlog nam zatial odporucil liecbu Profertilom (2x1 tbl.) Dakujem velmi pekne za odpoved. Janka

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Astenoteratospermia znamená znížená pohyblivosť a zhoršený tvar spermií. Možnosť prirodzeného otehotnenia nie je absolútne vylúčená, je však výrazne znížená. Doporučujem Vám po liečbe partnera zrealizovať kontrolné vyšetrenie spermiogramu a pri pretrvávaní nálezu kontaktovať centrum asistovanej reprodukcie. V prípade záujmu môžete prísť na kontrolný spermiogram a zároveň konzultáciu k nám, podľa výsledkov Vám doporučíme ďalší postup. Objednať sa k nám môžete prostredníctvom recepcie telefonicky, mailom alebo cez kontaktný formulár.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: astenoteratospermia

Dobry den. Prosim Vas chcela by som sa spytat, ci mi moze vyjst tehotensky test pozitivny az trebars na 14 den aj neskor, aj napriek tomu, ze som mala dostat menstruaciu 14.1 cize dnes. Mierne som zacala krvacat a bojim sa, ci by nemohlo ist aj o vaginalne krvacanie , nie menzes. Styk som mala 4.1 a aj 13.1. Neviem ci uz na zaklade negativnych testov mam tehotenstvo uplne... (viac)

katarina frivaldska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močový tehotenský test nie je 100% spoľahlivý, nemusí zachytiť nižšie hodnoty hCG. Neudávate Vašu anamnézu a absolvovanú aktuálnu liečbu, nieviem sa teda bližšie vyjadriť k Vašej otázke. Kontaktujte nás, prosím, radšej telefonicky, aby sme upresnili ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, buduci tyzden by sme mali ist vo Vasej klinike na druhe IUI. V nedelu mam 10.den cyklu. Na nedavnej preventivnej prehliadke mi moja gynekologicka zistila bakterie a nasadila mi liecbu. Od vcera mam uzivat 6 dni Fluomizin a potom 6 dni Gynoflor. Chcem sa poradit, ako postupovat, aby to nemalo vplyv na IUI. Dakujem vopred za odpoved.

Martina Stanova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete užívať liečbu podľa ordinácie Vášho gynekológa a pokiaľ Vám ťažkosti ustúpia, môžete pokojne prísť na ultrazvukové vyšetrenie 10.deň cyklu - bežný zápal by ste mali stihnúť preliečiť do termínu IUI.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: zápal a IUI

Dobry den, chcela by som sa spytat cim moze byt sposobena nepriechodnost vajcovodov okrem zapalov. V roku 2013 som otehotnela na prvy pokus prirodzene, potratila som v 8tyzdni (srdiecko sa nevyvinulo) a nebola som na cisteni. Od septembra 2013 sa snazime otehotniet, neuspesne. V novembri 2014 mi bola robena laparoskopiu kde sa zistili cystu (bolo podozrenie na... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepriechodnosť vajíčkovodov môže byť vrodená, spôsobená zrastmi po predchádzajúcich operáciách, endometriózou a zrastami s ňou súvisiacimi, po prekonaní zápalu /takýto zápal, najčastejšie chlamýdiová infekcia, však môže u Vás prebiehať bezpríznakovo/. Pokiaľ sa opakovaných vyšetrením potvrdí nepriechodnosť oboch vajíčkovodov, doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a naplánovať otehotnenie pomocou umelého oplodnenia /IVF/. Tzv. spriechodňovanie vajíčkovodov operačne je síce možné, no vajčíčkovody nezabezpečujú len priestor stretnutia spermie s vajíčkom, dôležitá je aj ich funkčnosť - zabezpečujú výživu oplodneného embrya prvých niekoľko dní a transporujú ho do maternice. Pokiaľ sa aj dočasne podarí operáciou spriechodniť vajíčkovody, ich funkčnosť sa málokedy obnoví a v prípade otehotnenia je zvýšené riziko mimomaternicového tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nepriechodnosť vajíčkovodov

Dobry den,po dvoch potratoch som navstivila centrum v kosiciach,kde mi po kratkom pohovore povedali ze musim mat vysetrenia,hemato....atd.avsak ich pristup je otrasny,neda sa, ze so vsetkymi vysledkami prideme ku vam a vy nam poviete co dalej?ci som sa s nimi zaviazala ked som ich navstivila?od nas je martin 200 km.dakujem za odpoved

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokojne sa môžete k nám cez recepciu objednať na vstupnú konzultáciu s výsledkami doterajších vyšetrení, po absolvovaní pohovoru v inom centre nie ste nijako viazaná pokračovať v liečbe práve tam. Po vyhodnotení doterajších výsledkov zvážime, či budú potrebné ďalšie doplňujúce vyšetrenia a navrhneme vám optimálny liečiebný postup.

MUDr. Martina Cuľbová,PhD.
Kľúčové slová: konzultácia

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je závažné, ak som v 8.týždni tehotenstva a mám otočenú maternicu. Môj pán doktor mi nič viac k tomu nepovie. Chcela by som sa tiež spýtať, či by som mohla prísť na kontrolu k pánovi doktorovi Krajkovičovi, ak by to bolo možné.... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zvyčajne je maternica ohnutá smerom dopredu k močovému mechúru, no približne jedna tretina žien má maternicu otočenú opačne - dozadu. Je to teda pomerne bežný stav, rastom v tehotenstve sa maternica sama napriami. Vyšetrenie u nás môžete absolvovať u ktoréhokoľvek lekára, objednajte sa, prosím prostredníctvom recepcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: otočená maternica

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či mám vôbec šancu vynosiť dieťa keď mám histaminovu intoleranciu, laktozovu intoleranciu, primarny trombofilny stav-mutacia PAI-1 4G/4G homozygot,MTHFR obe mutacie heterozygot a mam alergiu na fraxiparin. Teda netolerujem heparin. Prekonala som 1x Abort v maji 2014. Mam pozitivne ANA... (viac)

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste absolvovali hematologické vyšetrenie a bola Vám doporučená liečba kvôli poruche krvného zrážania, hematológ by Vám mal doporučiť aj nejakú alternatívu pri intolerancii štandardnej liečby /napr. pri alergickej reakcii na Fraxiparine je možné podávať Clexane, pokiaľ nevznikne reakcia aj naň/. Doporučujem Vám konzultáciu v centre asistovanej reprodukcie s výsledkami doterajších vyšetrení. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu a na základe kompexkného vyšetrenia Vás aj Vášho partnera Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: porucha krvného zrážania, alergia na Fraxiparine

Dobrý den. Chcela by som sa spýtať na vstupnú konzultáciu.Mali by sme záujem zatiaľ iba čisto o konzultáciu.sme po 2 IVF a 5 KET. Dve boli neuspešné a 3 x bolo MA.prve v 9 tt druhe bolo hned na 14 den po ket a tretie prebiehajuce je 8 tt.dostali sme odporučenie k vám a chceli by sme naše... (viac)

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete sa k nám na vstupnú konzultáciu objednať cez recepciu telefonicky, mailom alebo prostredníctvom kontaktného formulára. Prineste si, prosím, so sebou výsleky Vašich doterajších vyšetrení a operačné správy.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: konzultácia

Dobrý deň v 2013 som potratila v 10 týždni a maternicu mám o točenú dozadu z manželom sa od apríla 2014 snažíme o dieťa manžel robí v zahraničí a chodí domov len na víkend bol aj na spermiograme a výsledky mal poriadku mne zistili že mam nedostatok železa a genetické... (viac)

Ada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Konzultácie robíme aj cez víkend, za objednanie mimo ordinačných hodín je tam príplatok 20 eur. V sobotu však nie je možné zrealizovať krvné odbery, keďže laboratórium nepracuje. Ak má partner vyšetrenie spermiogramu už staršie, bolo by vhodné zároveň v deň konzultácie urobiť aj aktuálne vyšetrenie spermií u nás. Objednať sa môžete prostredníctvom recepcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vstupná konzultácia, konzultácia cez víkend

Dobry den za aky cas si mozme zavolat o vysledok spermiogramu?

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. O výsledku spermiogramu sa môžete informovať po 10 dňoch.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: spermiogram

Dobrý deň. Prosím poradte mi, aké je najvhodnejšie riešenie môjho problému. Som 7 mes. po pôrode a zistili mi, že krčok sa úplne neuzavrel a je veľmi slabučký. Vraj muselo počas pôrodu nastať jeho roztrhnutie. Dr. si to všimla až teraz na 5-tej kontrole a povedala, že to vôbec... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Trhlinky na krčku po pôrode môžu vzniknúť, rozsiahlejšie sa zvyčajne zašívajú hneď po pôrode, žiadna špeciálna konzervatívna liečba na ne neexistuje. Doporučujem Vám kontrolu nálezu na krčku s odstupom času pred ďalším plánovaným tehotenstvom a ďalší postup podľa aktuálneho nálezu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: trhliny na krčku

Dobrý deň. V roku 2013 som bola u vás na umelom oplodnení.Podarilo sa na tretí krát.V máji 2014 sa nám narodila krásna dcérka.Ešte nám zostali nejaké embrijká u vás zamrazené.Asi o rok by sme sa chceli ešte pokúsiť o jedno bábetko,a preto by som... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Gratulujeme k dcérke! Pred plánovaným kryoembryotransferom /KET/ nie je potrebná žiadna stimulácia ani špeciálna príprava. Keď sa rozhodnete naplánovať KET, objednajte sa k nám na ultrazvukovú kontrolu 14.deň Vášho cyklu, zvyčajne potom KETvykonávame cca 19.-20.deň cyklu - postup upresníme podľa aktuálneho nálezu u Vás. Ak mávate cyklus kratší ako 28 dní, príďte na kontrolu radšej už 12.deň cyklu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovanie KET

Dobrý deň, lekár mi predpísal antibiotiká Cefzil (5 dní) a tablety Ambrosan. Snažíme sa o dieťatko, dnes som asi 2 - 3dpo. Môžu teoreticky tieto lieky ublížiť prípadnému embryu alebo je to skoro?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tieto lieky by v prípadnom včasnom tehotenstve nemali mať škodlivý učinok. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela som sa opytat, v minulosti som prekonala jeden potrat v 6.tt. Robili mi testy na mutacie a vyslo mi, ze som heterozygot pre MTHFR CV677T a PAI-1 4G/5G, opat som otehotnela a tak mi pre istotu dali fraxiparine 0,3 uzivala som ho do 20. tyzdna, teraz mi ho vysadili. Bojim sa, ci to nemoze poskodit plod, citala som na internete, ze tieto mutacie mozu... (viac)

Dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Mutácie zrážacích faktorov v heterozygotnej forme nemusia spôsobovať poruchu krvného zrážania, vážnejšia je homozygotná forma. Hematológ na základe komplexného vyšetrenia a výsledkov krvných testov určuje, či je potrebná hematologická liečba v tehotenstve, aj dĺžku jej trvania. V niektorých prípadoch stačí aplikácia Fraxiparinu len počas prvého trimestra. O dĺžke liečby vo Vašom prípade by bolo vhodné sa poradiť s lekárom, ktorý Vám ju indikoval.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Fraxiparine v tehotenstve

Dobry den,chcem sa opytat,ze co znamena absolut tubar faktor a adhaesionis pelv.? Dakujem. Eva

Eva Kollerova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Adhézie sú zrasty a tubárny faktor znamená, že máte nepriechodný alebo poškodený jeden alebo obidva vajíčkovody. Keďže udávate absolútny tubárny faktor, jedná sa podľa tohoto záveru o obojstrannú nepriechodnosť vajíčkovodov. Doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej repordukcie s výsledkami Vašich doterajších vyšetrení a operačnými správami. V takomto prípade je možné otehotnenie len cestou umelého oplodnenia. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na bezplatnú vstupnú konzultáciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nepriechodnosť vajíčkovodov

Dobrý deň chcela by som sa opýtať v ktorom týždni tehotenstva som a kedy mam termín pôrodu posledná menštruácia bola 18.11 2014 na KET som bola 5.12.2014 po 20 hod kultivácii. Ďakujem

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste absolvoval liečbu v našom centre a embryo bolo mrazené po 5-6dňovej kultivácii, ste dnes 14.1.2015 v 9.týždni tehotenstva /8+2/ a termín pôrodu máte 23.8.2015. Gratulujeme a prajeme šťastné tehotenstvo a bezproblémový pôrod!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den prajem,som 14tt od 4tt do 9 tt so mala krvacanie a špinenie doteraz beriem duphaston 2x1 tab.už som ok. Mam nizko placentu plod zatial, chcem sa spytať či možem robyť lachke cvičenie na fit lopte doma.dakujem.pati

patriciavaszilyova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vzhľadom k dlhšie trvajúcemu špineniu až krvácaniu v prvom trimestri Vám zvýšenú fyzickú aktivitu zatiaľ nedoporučujem. Čo sa týka nízko uloženej placenty, je potrebné jej opakované ultrazvukové vyšetrenie vo vyššom týždni tehotenstva - rastom maternice sa zvyčajne stav upraví.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cvičenie v tehotenstve, nízko uložená placenta

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, kedy je možné mať pohlavný styk po laparoskopickom odstránení žlčníka. Ďakujem

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pár dní po operácii je určite potrebný kľudový režim, potom môžete mať normálne pohlavný styk.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pohlavný styk po operácii

Dobrý deň ja mam otázky ohľadom fraxiparinu zistili mi trombózu už druhýkrát v priebehu 4 rokoch musím ho aplikovať iba do brucha alebo aj niekde inde? a strašne ma svrbí brucho a okolo miesta, kde som si aplikovala mam to miesto začervenané.

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Fraxiparine sa aplikuje podkožne - môžete si ho v podstate pichať kamkoľvek, i keď najjednoduchšie a najbezpečnejšie je do bruška. Pokiaľ máte na Fraxiparine alergickú lokálnu reakciu, môže sa zameniť za Clexane v rovnakej dávke.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Fraxiparine

dobrý den,ja by som sa chcela spítat,bola som na ebryotransfére a dokoca ebryo vraj bolo 100bunkove,vkladali dve to druhe bolo slabšie, take ake ho zamrazili po rozmrazeni zostalo.za dva tyždne som išla na krv mala som 200hcg.o try tyždne na ultrazvuk.Bolo vydiet dutinku 9mma plod mal len 2mm nebolo vidiet akciu srdiečka,tak som mala... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dozadu otočená maternica nie je prekážkou otehotnenia. Keďže nepoznám Vašu kompletnú anamnézu ani presné nálezy v tomto tehotenstve, neviem sa vyjadriť k príčine neúspechu. Často sa jednoznačná príčina ani nezistí. Doporučujem Vám odsledovať hodnotu krvného tehotenského testu až do úplnej negativity a následne konzultovať centrum asistovanej reprodukcie ohľadom ďalšieho postupu, ev. prípadných doplňujúcich vyšetrení pred ďalšou snahou otehotnieť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: neúspešné IVF

Dobrý dne prajem.chodíme k vam od oktobra..naposledy sme u vas boli v novembri na prvoim IUI ktoré ale nevyšlo..mam PCO manžel pomenej spermií ale sú v poriadku ,množstvo nad minimalnu hranicu ako má byť....cchela by soms a spýtať chcem ist na dalšie IUI ,lenže mavam nepravidelný menzes,myslela som... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V našom centre robíme vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov metódou HYCOSY - opticky skontrolujeme dutinu maternice a ústia vajíčkovodov /hysteroskopia/  a následne pod ultrazvukovou kontrolou aj ich priechodnosť. Tento výkon hradí zdravotná poisťovňa a potrebujete k nemu interné predoperačné vyšetrenie. Doporučujem Vám objednať sa k nám na konzultáciu, na ktorej Vám podrobne vysvetlíme priebeh zákroku a dáme podklady k nemu potrebné. Môžeme zároveň prebrať možnosti ďalšieho postupu v liečbe neplodnosti.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov

Darovane spermie :Dobry den prosim vas chcem vas poprosim o overenie si informacie...Pred 4rokmi som uvas podstupila inseminaciu s darovanych spermini..v tom case s priatelom...lenze toho casu uz niesme spolu 2roky a on by sa rad vzdal otcovstava na maloletu,,ja stym samozrejme suhlasim..... na matrike nam povedali ze stam nebude prolem ze otcovstvo zrusia kedze on nieje... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zbavenie otcovstva je možné iba súdnou cestou a má zákonom stanovené pravidlá. Partner je právne otcom dieťatka aj keď nie je genetickým otcom. V prípade vyžiadania posudkov zo strany súdu budeme určite nápomocní.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: zbavenie otcovstva

Dobrý večer,chcela by som sa opýtať.Som dvakrát po ET a dvakrát po KET.Ani raz sa embryjko neuhniezdilo.Mám zasebou aj hysteroskopiu a tá bola v poriadku.Ešte však máme dve zamrazené.Ja som,ale po psychickej stránke neni tak celkom pripravená na transfer.Preto som chcela aby mi spravili... (viac)

Zlatica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Prednison je kortikoid, môže byť nasadený preventívne pred KET pri podozrení na imunologickú príčinu neúspešných embryotransferov. Estrimax je estrogén, slúži na podporu rastu výstelky v maternici - je indikovaný, pokiaľ vo Vašom prirodzenom cykle výstelka dostatočne nenarastie. Pokiaľ máte ovulačný cyklus a výstelka v maternici rastie primerane, nie je potrebné ho užívať. Prípadnú nutnosť užívania týchto liekov by bolo vhodné konzultovať s lekárom, ktorý Vám ich indikoval.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Prednison a KET, Estrimax a KET

Dobry den, chcela by som sa spytat ci mozem pit kavu po ET. Normalne pijem 2 kavy denne - kapucino, a neviem ci po ET mozem kavickovat dalej alebo radsej ju vysadit. Moze kofein ovplyvnit uhniezdenie? Dakujem

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po embryotransfere môžete pokojne vypiť 1-2 slabšie kávy v priebehu dňa. Je však potrebná zároveň dostatočná hydratácia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: káva po ET

Dobry den chcela by som sa opytat.Pred 11 dnami som dostala menstruaciu ale bola strasne divna.Prvych 7 dni som mala akokeby take spinenie a potom dosla riadna.Mozem byt tehotna alebo to moze byt nieco ine?.Za pdpoved vam vopred dakujem.

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Špinenie pred menštruáciou môže mať rôzne príčiny /často znížená hladina hormónu progestrón v 2.polovici cyklu/. Pokiaľ by sa Vám aj v ďalších cykloch opakovalo, doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie pred menses

Dobry den. Chcem sa opytat na spinenie v tehotenstve. Pred par rokmi som potratila v 10 tt. Zacalo to spinenim, neskor jasnou krvou. Zistili mi potom toxoplazmozu. Preliecili ma a teraz po 7 rokoch som opät tehotna - 7tt. Zase spinim. Zacalo to na druhy den po pohl. styku. Su to zatial 3 dni a je to velmi slabe. Su to v podstate drobne hnede hrcky vo vytoku. Lekar mi... (viac)

Delia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Špinenie v tehotenstve nemá súvis s toxoplazmózou, ak ste toto ochrenie prekonali, máte už proti nemu vytvorené proitlátky. Špinenie môže mať rôzne príčiny a jedinou účinnou liečbou v takomto včasnom štádiu tehotenstva je kľudový režim a užívanie progesterónu /Utrogestan/. Jeho užívania sa nemusíte obávať, v prvom trimestri tehotenstva sa aplikuje  často. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie v tehotenstve, Utrogestan v tehotenstve

Dobrý deň, cca 4 mesiace sa pokúšame o naše druhé bábatko, poslednú menštruáciu som mala 30.12.2014, takže v týchto dňoch mi vychádzajú plodné dni, lenže už také dva dni som dosť nachladená, kašlem, tečie mi z nosa, škrípe mi v hrdle,... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nie ste vážne chorá a neužívate antibiotiká, nemusíte sa báť otehotnieť. Lokálne antiseptiká na kloktanie nie sú problém. Rovnako, bežne dostupné lieky od teploty, vitamíny, homeopatiká ...

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: nádcha, nachladnutie, tehotenstvo

Dobry den chcela by som sa opytať pred tromi tyždnami som si pichala injekcie fraxiparine do brucha mala som velku podliatu modrinu ktora zmizla ale ostala mi dost velka hrčka ktora mi zatial nezmizla prosim vas o radu neviem či mam zajst k lekarovi alebo to časom zmizne. Dakujem za odpoved

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hrčka by mala postupne zmiznúť, prípadne si ju môžete natierať octanovou masťou alebo heparoidom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Fraxiparine

Dobry den, asi tak dva dni som pocitovala v okoli vstupu do posvy jemne svrbenie a na intimke som mala trochu zlteho vytoku. Zacala som si davat lactofeel gel no teraz mam ms. Mam u vas planovane iui, mam ho i napriek tomu podstupit? Ak by som aj isla k mojej dr.a dala by mi tabletky na vkladanie, nestihla by som ich uz vybrat. Moze nejako negativne ovplyvnit iui ak by... (viac)

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ bude pocit zápalu pretrevávať aj po menštruácii, bola by vhodná návšteva Vášho gynekológa. Existujú aj krátke liečebné schémy, takže pravdepodobne by ste sa stihli preliečiť do IUI.

MIUDr. Cuľbová Martina
Kľúčové slová: zápal pred plánovanou IUI

Dobrý deň. O pár dni mám ísť na ket. Už som začala užívať aj Utrogestan. Ale ako naschvál sa mi \"ozval\" zub múdrosti. Zub ako taký moc nebolí, bolesť pociťujem pri prehĺtaní - boli ma hrdlo na tej strane, kde ju zub a tiež ucho. Teploty nemám. Myslite, že musím... (viac)

Pacientka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sa Váš stav upraví je možné KET realizovať, pokiaľ by ste sa cítili horšie dajte nám najneskôr 1 deň pred plánovaným KET vedieť.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: zub múdrosti

Dobri den chcela by som sa opytat od 9 rokou mi zystili turnerou sindrom teras mam 22 a chcela by som mat babo maternicu mam v poriadku aspon tak mi to tvrdi moj gynekolog lenze aj menstuaciu som mala od 15 rokou sama od seba do 18 potom som ju stratila a gynekolog mi dal antiku a teras mam vdaka nej dalej manstuaciu vajecniki mam tak isto ale slabucke aspon tak mi... (viac)

erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám konzultáciu v centre asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať prostredníctvom čísel recepcie: 043/4271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297, prípadne mailom: recepcia@sanatoriumhelios.sk

Na konzultáciu treba priniesť všetky doteraz realizované vyšetrenie + genetické vyšetrenie. Po posúdení funkčného stavu Vašej maternice a vaječníkov Vám doporučíme optimálny postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Turnerov syndróm

Duphaston. Dobry den. Snazim sa otehotniet a preto som mala nasadeny clostylbegyt v 5-10 MC a potom v 17 ty den MC duphaston. V 11.ty den som dostala velke bolesti ako pri menstruacii , zacala som aj mierne krvacat a vzala som 1 tabl. Duphastonu. Pomohla. Moze to stazit ovulaciu a tym stazit aj otehotnenie? Dakujem za odpoved. Co sa mi mohlo stat?

Lenka Kvetkova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bolesti okolo 11. dňa cyklu mohliu byť spôsobené prebiehajúcou ovuláciou, rovnako aj mierne krvácanie. Tablety Duphaston sa užívajú až po ovulácii a to kontinuálne 2x1 tableta zvyčajne 10 dní. Nie je vhodné, ani indikované užiť 1 tabletu pri bolesti alebo zašpinení. V prípade bolestí môžete užiť bežné analgetiká. (Ibalgin, Paralen...) Pri opakujúcom sa krvácaní mimo menštruácie Vám doporučujem gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Duphaston

Dobrý deň, manžel celý december užíval lieky Aescin, Aulin, a Unasyn. Chceli by sme dieťa. Môžeme skúšať otehotnieť hneď tento mesiac, alebo je lepšie nejaký čas počkať, kým sa prečistí od liekov. Ďakujem

jaja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete pokračovať v snažení sa o dieťatko. Držíme Vám palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: snažíme sa otehotnieť

Dobry den,chcela by som Vas poprosit o Vas nazor na moje vysledky ,kedze som po IVF vo Vasom centre. V 13 tt som bola na Prvotrimestralny screening kde vysledok bol negativny, potom mi moj gynekolog robil takisto vysetrenie v 15 tt screening NTD a DS a vysledky: riziko na DS 1v770(v termine), riziko NTD 1v5400. V 20 tyzdni som objednana na Druhotrimestralny screening.... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vaše výsledky sú v poriadku. Môžete pokračovať v bežnom tehotenskom screeningu. Pokiaľ by ste chceli mať 100% istotu, že dieťatko je po genetickej stránke zdravé, je možné zrealizovať amniocentézu - odber plodovej vody.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: tehotenský screening

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či môže cysta na vaječníku ublížiť bábätku. Dermoid cystu mi zistili asi rok pred otehotnením. Zväčšovala sa vpodstate pomaly, pred tým ako som otehotnela mala 2 cm. Teraz som v 16 týždni tehotenstva a doktor mi povedal, že cysta má 4,5 cm.... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, cysta na veječníku nemá škodlivý vplyv na tehotenstvo ani priebeh pôrodu. Pokiaľ je však podozrenie na dermoidnú cystu, určite bude potrebné jej odstránenie, keďže jej biologické chovanie môže byť rôzne.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: cysta v tehotenstve

Dobrý deň. Beriem pravidelne HAK ale v poslednej dobe pociťujem bolesť v krížoch a v podbrušku. Menštruáciu som mala naposledy 28.12.2014 Môže to byť prechladnutie, alebo príznak tehotenstva? Mám ísť pre istotu lekárke? Vďaka za odpoveď.

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bolesti v krížoch a podbrušku môžu mať rôzne príčiny /močové cesty, gynekologický, neurologický, chirurgický pôvod.../. Doporučujem  Vám absolvovať gynekologické vyšetrenie, podľa nálezu ev. aj ďalšie, napr. vyšetreniu moču...

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti krížov a podbruška

Dobry vecer chcela by som sa vas spytat minulu sobotu som si dala posledny duphaston od nedeli som mala len tri dni spinenie a dnes je uz 8 den a nedostala som stale menstruaciu a strasne ma bolia prsia a brucho ako keby som mala dostat. Prosim vas co to moze znamenat? Duphaston som si davala prvy krat. Vopred dakujem za odpoved.

marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám gynekologickú utrazvukovú kontrolu, podľa nálezu prípadne aj krvný tehotenský test. Bez týchto vyšetrení Vám neviem povedať, prečo sa menštruácia nedostavila.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: menštruácia po Duphastone

Chcem sa opýtať či je to pravda, že indukčná varná doska škodí pri tehotenstve. Ďakujem

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri štandardnom používaní nemá indukčná varná doska škodlivý vplyv na tehotenstvo.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Chcem sa spýtať mám záujem o dieťatko.Po gynekologickom vyšetrení som úplne v poriadku. Problém je v tom,že dieťatko nechcem splodiť s mužom ale chcem to s Vašou pomocou cez umelé uplodnenie. Bol by tento zákrok u Vás možný? Pred chvíľov Vám... (viac)

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Na Slovensku je možné liečiť na neplodnosť len páry, je teda možné u nás podstúpiť umelé oplodnenie, no je potrebné prísť s Vaším partnerom na konzultáciu, na ktorej zrealizujeme potrebné vyšetrenia a doporučíme Vám ďalší postup. Pokiaľ máte zdravotné poistenie a bude u Vás umelé oplodnenie indikované, máte nárok na čiastočnú úhradu liečby IVF cez zdravotnú poisťovňu. Bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: umelé oplodnenie

Dobry den, vcera vecer som bola u lekara, aby mi pichli 1. injekciu Diphereline a ukazali ako si to pichat. Po vpichu sestricky ma to miesto na bruchu doteraz boli a mam okolo modrinku. Je to normalne? Dnes som si pichla injekciu sama.. No nepodarilo sa mi dostat do striekacky cely uz zmiesany roztok (len cca tristvrte). Je to velky problem? Ked som si to pichla sama do... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, každú injekciu môžete pociťovať inak, záleží to od toho, na aké citlivé miesto sa Vám podarí trafiť, či napichnete nejakú podkožnú cievku (čo sa pravdepodobne podarilo sestričke) ale to neovplyvníte, lebo do podkožia nevidíte a na účinok to nemá vplyv. Niekedy Vás injekcia bude veľmi štípať, inokedy ani nebudete vedieť, že ste si niečo pichli...

Vždy sa však snažte po namiešaní vodičky s práškom vysať z ampulky celý obsah, spočiatku to bude náročné a zaberie Vám to viac času, postupne si však nájdete svoju techniku ako dostať z ampulky všetko a budete zručná ako sestrička :-)

Držíme palce, ak budete mať akékoľvek otázky ohľadom prípravy a aplikácie injekcií, neváhajte kontaktovať koordinátorky nášho centra.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: Diphereline

Dobry den, mam 37 r., som po 3 sekciach, na poslednej prehliadke mi lekar zistil myom 4 cm. Mavam velmi silne menstruacie a kratko za sebou (19 - 21 dni). Mam tazku anemiu, co mi tak kratke cykly este zhorsuju. Pred 2 mesiacmi mi lekar nasadil Lutenyl kv. predlzeniu cyklu. Prvy mesiac som menstruaciu mala na 35. den, potom 8 dni silny menzes. Teraz som uz na 40. dni cyklu... (viac)

Lutenyl a cyklus

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ Vám po dobratí Lutenylu neprišla menštruácia do týždňa, je treba navštíviť gynekológa. Je potrebné vylúčiť tehotenstvo a realizovať ultrazvukové vyšetreneie. Podľa výsledku ktorého Vám lekár doporučí ďalší postup. Lutenyl sa zvyčajne užíva v II fáze menštruačnéího cyklu (napr. od 16 - 25 dňa cyklu).

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Lutenyl

dobri chcela by som sa opitat som us po ivf 16 dni ale 15 den som zacala krvacat ale velmi slabo ale strasne bolesti pod bodbrusku ako by som mala dostat menzes prosim neviem nic poradte my

slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ ste 16. deň po embryotransfere je nutné zeralizovať krvný tehotenský test HCG. Ak je negatívny, očakávajte po pár dňoch menštruačné krvácanie, ktoré môže byť silnejšie a bolestivejšie ako zvyčajne. (Ak užívate Utrogestan alebo Duphaston treba ho vysadiť.) Pokiaľ je HCG pozitívne, znamená to, že ste tehotná a je nutné zrealizovať ultrazvukové vyšetrenie v centre alebo u gynekológa, kde Vám doporučia ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: IVF, bolesti, krvácanie

Dobrý deň, s partnerom sa snažíme o dieťatko už vyše roka. Do vášho sanatória sme začali chodiť v októbri. Absolvovali sme všetky vyšetrenia a všetky boli na šťastie nagatívne. Začali sme s plánovaným pohlavným stykom no neúspešne, nasledovala... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nález naznačeného poklesu dna maternice smerom do dutiny maternice /uterus arcuatus/ u Vás nie je príčinou neplodnosti. Vaša maternica má akoby naznačený tvar srdca, tento tvarový variant nebráni otehotneniu ani normálnemu priebehu tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: uterus arcuatus
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nech vianočný zvonček Vám šťastím zvoní,

Aktuality

2014-12-29

Nech vianočný zvonček Vám šťastím zvoní,

nech vianočný čas sa v lásku zmení a tak krásne ako sa hviezda ligoce, tak nádherné a tajomné Vám prajeme Vianoce!
Pokojné vianočné sviatky v kruhu najbližších a šťastné vykročenie do nového roku prajú svojim klientom zamestnanci Sanatória Helios v Martine

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
