Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň,sme ku Vám objednaní na prvé vyšetrenie,ale manžel má zápal ucha a jeden týždeň musí brať antibiotiká.Viem,že sa neodporúča robiť spermiogram,keď bol chorý,ale vraj nie všetky druhy antibiotík zhoršujú spermiogram.Užíva Augmentin 1g... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, všeobecne aj zápal v tele dokáže zhoršiť spermiogram. Pri horších výsledkoch spermiogramu je vhodná kontrola spermiogramu o 2 mesiace

MUDr Krajkovič

Dobrí deň chcela by som vedieť či je rozdel b hcg a hcg lebo keď my vzali krv na hcg 20.4. Visledok bol 9620 a dnes 24.4.mi bol robení bhcg a Visledok bol 35221 potrebujem poradiť čo najskôr prosím ket som mala robeni 3.4 avktorom týždeň tehotenstva som ďakujem

Antonia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, HCG a beta HCG majú iné výsledky, oba sú tehotenské testy. Potrebná je u Vás ultrazvuková kontrola tehotenstva, pri ultrazvuku Vám povieme termín pôrodu

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, chcela by som sa vas opýtať, ci ma požitie alkoholu u muža deň pred odberom na kontrolny spermiogram vplyv na vysledky spermiogramu. Vo štvrtok máme oslavu 65-ku a v piatok ráno odber. Iny termín možný nebol z pracovneho hladiska. Ďakujem za Vasu skoru odpoveď.

Adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, určite by som sa s alkoholom krotil. Prípitok však nikoho nezabije.

MUDr Krajkovič

Dobry den.chcela by som vediet aka je sanca na mimomaternicove tehotenstvo po pouziti embryo glue.dakukem

Timea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, šanca na GEU po embryotransfere je všeobecne veľmi nízka. Aj pri použití embryo glue je možné mať mimomaternicové tehotenstvo ale s nízkym rizikom

MUDr Krajkovič

Dobrý deň , som v 12 tt ale nasli mi nad ľavým vaječníkom dermoidnú cystu vo veľkosti 10x13 . Chcem sa spýtať da sa s tým prečkať tehotenstvo , Ďakujem

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, ak je tá hodnota v milimetroch, tak sa dá počkať a riešiť cystu až po pôroder

MUDr Krajkovič

Dobry den, mam vdaka vam krasneho synceka doma. Tehotenstvo komplikovane, porod predcasny (v 35tt), ale chvala Bohu je zdravy a o mesiac bude mat rok. Chcela by som sa opytat na jednu vec ohladom tych komplikacii. Pocas tehotenstva som bola viackrat hospitalizovaná pre krvacanie. Viacmenej som casto krvacala v druhej polovici tehotenstva. Nikto mi nevedel povedat... (viac)

Dz

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, dodatočne je ťažké odhaliť príčinu krvácania v tehotenstve, ak placenta zasahovala nižšie, alebo tam bola zrazenina krvi, tak to môže podmieňovať opakované krvácanie v tehotenstve

MUDr Krajkovič

Dobrý deň. vzhladom na dva MA po IVF v 6. a v 8. tt mam zaujem o podrobnejsie vysetrenie reprodukcnej imunologie, t.zn. i protilatky proti trofoblastu a pod.,a chcela by som sa opytat ci ich robite aj vo vasom centre.vysledky z fenetiky,hemato a endokrinologie su ok.

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, realizujeme vyšetrenie protilátok proti trofoblastu, nech sa páči, objednajte sa na recepcii

MUDr Krajkovič

Dobrí deň chcela by som sa opýtať mala som ket 3.4.17.vkorom som týždni tehotenstva a mala som stále ráno opuchnuté prsia ale večer ked som mala pohlavni stik a orgazmus zrazu us som nemala také príznakmi coto môže byť prosím ďakujem

Maria 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

V deň KET ste už v 3. týždni tehotenstvo, tehotenstvo trvá 40 týždňov. 14. deň po KET si zrealizujte krvný tehotenský test

MUDr Krajkovič

dobry chcem sa opytat mam silne krvacanie menstruacne 14 dni jeden mi prestalo a zas sa spustilo aky bude postup lekara postaci injekcia dakujem

KATARINA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, určite Vám odporúčam gynekologické vyšetrenie s odporučením ďalšieho postupu

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Pri diagnostickej laparoskopii mi zistili priechoddnosť jedného vajcovodu v plnom rozsahu, a pri druhom bol uvedený výraz:prítomný ventilujúci sactosalpinx. Nerozumiem čo znamená to ventilujúci. Keď som bola s výsledkami u svojho lekára povedal, že... (viac)

Vlasta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri ventilovom saktosalpingu nie je väčšinou možné otehotnenie z postihnutej strany. Pri vytvorení saktosalpingu tento znižuje šancu na otehotnenie

MUDr Krajkovič

KET pocas dojcenia chcela by som sa vas spytat ci je mensia uspesnost KET poces dojcenia, na kolko este dojcim 1,5 rocne dieta ktore mame vdaka vasmu centru. chcela by som ist na KET.Menstruaciu mam pravidelnu skoro rok po porode. dakujem sa odpoved.

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri plánovaní KET môžete kľudne pokračovať v dojčení, potrebná je ultrazvuková kontrola endometria. Podľa ultrazvuku sa dohodneme, kedy je vhodný čas na KET

MUDr Krajkovič

Dobry den, tento rok budem mat 43r., som bezdetna a bez partnera. S posledným partnerom sme sa o dieta snazili rok a pol. Chcem sa opytat, ci je na Slovensku mozne umele oplodnenie aj pre slobodne zeny. Dakujem.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, IVF liečba je určená iba partnerským alebo manželským párom. Vhodná je u Vás kontrola AMH a návšteva centra IVF

MUDr Krajkovič

Dobry den, som po IVF a bohuzial v 12 tt sme skoncili v nemocnici . Doslo k potratu.Chcela by som sa spytat že kedy sa možme opat zacat snažit ? momentalne moje hcg je este stale okolo 2100. som 7 dni po potrate. Kedy sa vlastne hcG z tela dostane na nulu?Dakujem

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, HCG klesá postupne , do mesiaca by malo byť na nule. Po čistení je možné tehotenstvo o 3 mesiace po zákroku

MUDr Krajkovič

Dobry den.Prosim Vas,chcela by som sa opytat ci je normalne,ked sa pred stimulaciou neskontroluje hormonalny profil+spg.Bolo robene pred 1.IVF a pred 2.IVF co bolo po 7.mesiacoch sa nerobil HP ani spg.a pocas stimulacie tak isto sa nekontroloval HP.Chcela by som vediet,ci je to standardny postup alebo...?Dakujem za odpoved

Miriam

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, počas IVF je potrebné kontrolovať hladiny hormónov. Spermiogram, pokiaľ je opakovane rovnaký, nie ne potrebné po 6 mesiacoch opakovať.

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, chcem sa spýtať aký je postup pri darovaní embrya. Vkladá sa embryo vzniknuté oplodnením vajíčka od darkyne a spermie od darcu alebo sú použité zamrazené embryá od párov,ktorým sa podarilo IVF a zostávajúce embryá dajú na... (viac)

stanislava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, u nás nepoužívame embryá od párov na darcovstvo, takže darcovské embryá sú od darcu spermií a darkyne vajíčok. Ak sa embryo nerozmrazí dobre- je to veľmi výnimočné, tak sa rozmrazí ďalšie embryo

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, môžem v prvom trimestri tehotenstva používať Olynth HA na uvoľnenie upchatého nosa pri nádche? Ďakujem

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, je možné užívať tento liek pri upchatom nose

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, absolvovala som u Vás KET, posledný menzes bol 17.3. a vklad 8.4. Ako sa vypočíta dátum pôrodu? Ďakujem.

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, v deň KET ste v 3. týždni tehotenstva, pri ultrazvuku po KET Vám dopíšeme presný termín pôrodu

MUDr Krajkovič

Dobry den,prosim o radu,moje prve tehotenstvo skoncilo spontannym potratom hned na jeho zaciatku,druhe tehotenstvo muselo byt ukoncene z dovodu preeklampsie v 28.t.t.(narodil sa dnes uz trojrocny chlapcek), dnes som v 7.t.t a chcem sa opytat ci mne a babatku nemoze uskodit predpisany aspirin, dakujem pekne

Martina Smolkova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, aspirin v tehotenstve sa používa ako jedna z možností prevencie preeklampsie, nemá negatívny vplav na Vás a včasné týždne tehotenstva

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, pokúšame sa dieťa 3 roky. Naše výsledky sú v poriadku a mame za sebou IUI. Chcem sa spýtať, ak došlo k ovulacii večer okolo 22.00 a IUI bolo robené rano cca o 8, či to nie je neskoro a či bolo v tom čase ešte vajíčko oplodnenia schopne. Ďakujem.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, po prasknutí vajíčka je schopné byť oplodnené 24 hodín po prasknutí, takže je to v poriadku

MUDr Krajkovič

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, snazime sa o babo a rozmyslam nad tetovanim obocia.. moze to nejako ohrozit vyvin plodu, pokial sa nam to podarilo? Dakujem.. pekny vecer

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pred tehotenstvom si kľudne môžete dať vytetovať obočie

MUDr Krajkovič

Prosim vas podla coho urcujete davkovanie Utrogestanu pred ET? U vas je davka 2-0-2 a v inych centrach 4-0-4. Aky to ma vplyv na uhniezdenie? Dakujem.

Marta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, dávka utrogestanu 2-0-2 je dostatočná na udržanie hladiny progesterónu a podporu tehotenstva. Vyššie dávkovanie nezvyšuje šancu na otehotnenie

MUDr Krajkovič

Dobry deň prajem .. chcela by som sa informovať .. aka je čakacia doba u vas na zmrazenie spermii ... na koĺko priateĺ odchadza na vojensku misiu už v maji či by to bolo možne zrealizovať .. a aka je cena ?? Daju sa použiť zmrazene spermie aj na IUI ?? Ďakujem za odpoveď

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, na mrazenie spermií sa nečaká, nech sa páči, objednajte sa na recepcii

MUDr Krajkovič

Dobry den, pri IVF cykle mi prepisali prednison (5 mg) spolu s progesteronom a estrogen estrimax. Preco je nutne brat prednison? Ako dlho je potrebne pichat fraxiparin? Trombozu som zatial nemala.

Kornelia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, na užívanie prednisonu sa musíte opýtať lekára , ktorý Vám ho predpisoval a takisto dôvod predpisu

MUDr Krajkovič

Negatívny test na 13 deň po KET Dobrý deň, 5.4. som bola na KET, 22deň cyklu, vkladaná bola jedna blastocysta. Dnes , 13 deň po vklade som si robila tehotenský test, citlivosť 10 a bol negatívny. Môžem byť aj napriek tomu tehotná? Ďakujem

Paulína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, aj pri negatívnom močovom teste je určite vhodné realizovať krvný tehotenský test, nakoľko močový test sa často mýli

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, som 4 roky po transplantácii obličky a s manželom sa snažíme o bábätko. Z transplantačného centra povolenie mám a u mňa je aj všetko v poriadku, ovuláciu mám pravidelne aj vaječníky mám priechdné a hormóny mám tiež dobré.Manžel má ale... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, otehotnieť insemináciou je možné aj pri tomto spermiograme. Určite Vám odporúčam návštevu centra asistovanej reprodukcie s odporučením postupu

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať. S priateľom plánujeme babätko. No antikoncepciu som chcela vysadit až po svadbe ktorá je o dva mesiace. dnes mi bolo povedané že sa musim vyčistiť min. 3 mesiace pauza od antikoncepcie. inak sa môže stať že môžem mať dvojičky. Čo je na tom pravdy. Priatelova... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, otehotnieť môžete hneď nasledujúci mesiac po vysadení antikoncepcie. Je pravda , že nasledujúce mesiace po vysadení antikoncepcie je vyššia šanca na dvojičky.

MUDr Krajkovič

Dobry den pan doktor,22.2..2017 som mala menzes.14.3.2017 som podstupila KET. O 14 dni som mala hcg z krvi 870....O2 tyzdne som bola na uzv a bolo vidno len taka machula. Isla som o tyzden opat a vraj j tam nie je embryo..Ako je to mozne co s stalo.v priebehu tych 2 tyzdnov? Jedno dieta uz po Et.mam a bolo ukazkove. Je mozne,ze je problemom,ze 4 roky zamrazene? Lekar... (viac)

Bianka Kovacova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, po KET je potrebné sledovať tehotenstvo ultrazvukom. Tak isto ako v prirodzenom tehotenstve sa nemusí tehotenstvo vyvíjať správne. Môže sa zastaviť v raste a vtedy je potrebné ukončovať tehotenstvo.

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, od 3. dňa po KET špiním (momentálne už 8. deň), testy mám pozitívne, aj z krvi. Beriem Estrofem 3x2mg, utrogestan 4-2-4, Ascorutin 2-2-2. Po Ascorutine mám oveľa jemnejšie špinenie, jemný ružovkastý výtok. Mám ho len vtedy, keď som v pohybe. Keď ležím,... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pokiaľ nemáte zmenu výtoku a ťažkosti v pošve, tak by Vaše ťažkosti nemali byť spôsobené zápalom pošvy. Pokračujte ďalej v ordinovaných liekoch

MUDr Krajkovič

Dobrý deň mám taký problém asi rok sa snažíme s priateľom o bábätko no stále neúspešne.Od septembra beriem closilbegit a duphaston kvôli nízkej sliznica maternice najviac sa zväčší na 7 no potom hneď padne na 4 môže byt toto ten problém?priatel má... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri nízkej sliznici sa pridávajú do liečby estrogény, takisto je možné realizovať hysteroskopiu.

MUDr Krajkovič

Dobry den, chcem sa opytat ci vo vasom centre realizujete tehotensky uz skrining a kolko stoji toto vysetrenie. V Martine viem len o dr.Grochalovi ale ten ma plne terminy. Momentalne som v 10tt. Da sa povedat ze vysetrenie u vas je kvalitou aj rozsahom vysetreni porovnatelne s dr. Grochalom? Dakujem za odpoved

Viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, tehotenský skríning realizujeme. Nech sa páči objednajte sa na vyšetrenie na recepcii.

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň, prosím vás, aký je váš názor na pitie kávy v tehotenstve? Som v 21 tt a pijem max 2 šálky kávy denne. Nikdy nie viac. Zároveň sa chcem spýtať na gélové nechty - je to podľa vás bezpečné? Ďakujem a prajem pekný deň.

Ingrid

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. 2 šálky kávy v tehotenstve sú bezpečné aj v tehotenstve. taktiež gélových nechtov sa nemusíte obávať.

Mgr. Jana Janáková sestra/koordinátorka

Dobrý deň chcem sa opýtať podľa poslednej menstruacie mi vychádza termín pôrodu na 24.10 ale podľa sona na 14.11 je možné aby bol taký velky skok babo je ok akcia ssrdiečka je aj pohyby ďakujem

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, ak nesedí termín pôrodu podľa menzes a ultrazvuku, tak sa ráta termín pôrodu podľa ultrazvuku.

MUDr Krajkovič

Dobry den ja bi som sa chcela spitat som 10 dni po embryo transfere mala som ich zmrazene a jedno znich mi tranferovali nespinim len mam bolesti ako na menzes a niekedy sa mi toci hlava robila som si tehotensky test a je negativny prosim vas o radu

Nikola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, vhodné je zrealizovať krvný tehotenský test. Pri jeho negativite je potrebné vysadiť progesterón.

MUDr Krajkovič

Piatok7.4.17 som bola na kyretáži polypu do soboty som mala už len špinenie a bolesti v podbrušku.a od nedele neprestavajúce kŕče v podbrušku a aj krvácanie sa začalo ako pri menštruacii aj s bolesťami krížami na večer som už mala zimnicu a horúčku.horúčku už nemám ale bolesti v... (viac)

gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, po zákroku môžete mať nepravideloné krvácanie a tlak v podbrušku. Pri horúčkach je určite vhodné gynekologické vyšetrenie.

MUDr Krajkovič

Dobrý deň, som 7. deň po KET 6- dňovej vyhatchovanej blastocysty. Včera som si robila dva tehotenské testy, oba boli pozitívne, ale druhá čiarka bola veľmi slabá. Dnes som sa o rovnakom čase znovu testovala a druhá čiarka je rovnako slabá ako včera. Od 3. dňa jemne špiním, bolieva ma... (viac)

Elena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, je vhodné pokračovať v liekoch a najskôr 12. deň po KET si zrealizovať krvný tehotenský test.

MUDr Krajkovič

Dobry den, dnes 11.4. som 14 dni po ET. Mala som vklad 1 embrya po predlzenej 5 dnovej kultivacii (blastocysta). Dnes krvny test nameral hodnotu HCG 12,96. Kontrolne vysetrenie mam az o tyzden. Podla Vasich skusenosti, myslite ze je este sanca na uspech? Dakujem velmi pekne a zostavam s pozdravom.

Alex

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri takýchto hodnotách HCG je skôr predpoklad, že to nebude v poriadku. Je potrebné kontrolovať hodnoty HCG. S pozdravom   MUDr. Krajkovič 

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň. Vo vašom centre v Martine sme absolvovali ET a KET, žiaľ neúspešne. Máme ešte jedno zamrazené embryo a uvažujeme nad ďalším KET. V diskusii som sa dočítala, že máte pobočku aj v Košiciach, preto sa chcem opýtať, či je možné absolvovať kontrolu pred KET... (viac)

Ľubka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nech sa páči, kontrolu pred KET môžete absolvovať aj v Sanatóriu Helios Košice, objednať sa môžete na t.č. 0903 464 643.

Mgr. Jana Janáková sestra/koordinátorka

Dobrý deň, tiež by som sa chcela opýtať ako si mam vypočítať v ktorom týždni sa nachádzam som po IVF. Menstruaciu som mala 9.3.2017. Odber vajíčok bol 22.3.2017. Na embriotransfer som bola 27.3.2017. Tehotenstvo mi bolo potvrdené. Veľmi pekne dakujem

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes (24.4.2017) ste 6+5 týždeň tehotenstva (piaty deň siedmeho týždňa) a predpokladaný termín pôrodu je 13.12.2017. Prajeme príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Pekný deň prajem, som po ivf 35+1tt kt.som podstupila u Vas.Včera na poradni mi dr.povedal,že sa mi robia kalcifikaty na placente....Do poradne zas idem až o 2t trochu sa bojím.Co to znamená,je to moc zlé??? Ďakujem za odpoveď Lenka

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ku koncu tehotenstva je normálne, že sa na placente tvoria drobné kalcifikáty. Patrí to k známkam jej zrelosti. Postupujte podľa doporučení Vášho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, som po jednom potrate a moj gynekolog mi okrem kontrolneho ultrazvuku neurobil ziadne ine vysetrenie. Chcela by som sa opytat, ci je to v poriadku. Nebola mi brana ani krv, ani vytery, nekontroloval moj hormonalny profil... Navyse, po 6tich tyzdnoch od kyretaze mi nenabehla ani menstruacia. Kedy to mam zacat riesit a do kedy na nu cakat? Vopred velmi pekne... (viac)

Beata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po spontánnom potrate sa zvyčajne žiadne špeciálne vyšetrenia nerealizujú. Po kyretáži by sa mala menštruáci dostaviť o 6-8 týždňov.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcela by som sa opytat:21.03. mi bola robena IUI ,po 14 dnoch som bola na krvnom teste ,ale bol negativny .Poslednu menstruaciu som mala 10.03. Je normalne ,ze este nemam menstruaciu ked bol test negativny ? Dakujem

Lenka Halásová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, menštruácia by sa mala dostaviť niekoľko dní po vysadení Duphastonu. V prípade, že sa nedostaví doporučujem gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5.deň, doteraz som mala menštruáciu pravidelne, test som si robila včera a vyšiel negatívne... Mam 28dňový cyklus.... Prsia ma nebolia, len mám také menšie tlaky v podbrušku ale nieje to také ako na menštruáciu... Dnes... (viac)

Viktória

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie zamerané na určenie tehotnosti.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, rada by som Vas poprosila o radu. Mam 33 rokov a v 12/2016 mi bolo zistene velmi nizke AMH (0,72 ng/ml). Ostatné hodnoty (3DC) boli v poriadku (S-TSH 0,969 mlU/l, S-T4 voľný 15,06 pmol/l, S-anti TPO 0,35, S-Lutein. hormon 2,89 IU/l, S-FSH 7,71 IU/l, S-Prolaktín 8,66 ng/ml, S-Estradiol 203.8 pmol/l, S-Progesteron 2.27 nmol/l, S-Testosteron... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , AMH  je  ukazovateľom vaječníkovej  rezervy. Jeho nízka hodnota teda  jednoducho povedané znamená , že zostávajúci počet  vašich  vajíčok  je  vzhladom k veku   redukovaný. Vo vaječníkoich tiež môžu prevládať  geneticky  nekvalitné - aneuploidné vajíčka. To znamená , že  šanca na prirodzené otehotnenie  je nízka. Vo vašom prípade  by som teda jednoznačne volila liečbu prostredníctvom IVF krátkym stimulačným protokolom. Na  ostatné otázky  Vám  radi zodpovieme  v našom  zariadení.  Objednať  sa môžete mailom alebo  telefonicky  cez recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň! Prosím o radu. Diagnostikovali mi PCO syndróm. Výsledky odberu: LH 18,5 lU/l; FSH 4,6; PROG 5,0 ng/ml; ESTRA 197,0 pg/ml; FT4 17,5 pmol/l; TSH 1,4 mlU/l; SHBG 72,0 nmol/l; PROL 8,6 ng/ml; FTEST 5,3 pg/ml; TEST 1,2 ng/ml; ASD 4,7 ng/ml, FT3 4,76 pmol/l. Mám príliš vysokú hodnotu mužských... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ si želáte otehotnieť, je pri Vašej diagnóze naozaj nevyhnutné zistiť, či prebieha ovulácia. U väčšiny žien s PCO k spontánnej ovulácii nedochádza. Na jej vyvolanie používame lieky, ktoré však môže predpísať len gynekológ. Spomínané preparáty, ktoré užívate radíme medzi konzervatívne metódy liečby PCO a je možné ich použiť. Doporučujem Vám navštíviť naše zariadenie, kde Vás vieme nadstaviť na pre Vás vhodnú terapiu a doporučíme najvhodnejší postup pre plánovanie tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 7,5 mesiaca po pôrode (tehotenstvo po KET) a nekojim, menzes mám. Moja otázka je, kedy je vhodné ísť znova na ket? Je moje telo pripravené na druhé tehotenstvo? Prvé tehotenstvo prebiehalo bez väčších problémov (tehotenský diabetes). Ďakujem a prajem... (viac)

Katarína S.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sa jednalo o prirodzený pôrod a nie operačný, tehotenstvo môžete začať plánovať ihneď.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den. Som po KET a chcela by som sa opýtať, ci môžem užívať kyselinu listovú, kde 1 tbl je 500% dennej davky (na obale napísane) a popritom ci môžem užívať aj zinok. Ďakujem

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám užívať preparáty určené pre ženy plánujúce tehotenstvo alebo v rannom tehotenstve napr. Femibion 800, Inofolic, ...

MUDr. Starovecká Katarína

Dobre deň. Je možné aj vo Vašom centre zrealizovať ERA test na reciprocitu endometria,resp.aky mate na to nazor?Nakolko mame za sebou uz vela neuspesnych transferov s kvalitnymi embr.,tak rozmýšľame nad všetkými dostupnými možnosťami pred tým,ako nam bude navrhnuté uz len darcovstvo. Ja som ok,manžel... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spomínaný test nerobíme, termín KET - u stanovujeme podľa ultrazvukového nálezu, v prípade nejasného nálezu doplníme aj odber hormonálneho profilu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcela by som sa opytat.poslednu ms som mala 25.3(prvy den cyklu) chystame sa 14.4 na transfer s embryami s predlzenou kutivaciou..ako sa potom pocitaju tyzdne tehotenstva?dakujem

Dominik

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, týždeň tehotenstva Vám stanoví Vaše centrum asistovenej reprodukcie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, dnes som 3. deň po KET jednej vyhatchovanej blastocysty jednotkovej kvality a dnes som začala trošku špiniť. Chcem sa spýtať, či to môže byť nidačné krvácanie alebo aj to, že sa embryo začalo uhniezďovať, no prestalo sa vyvíjať a odplavilo sa s časťou sliznice? Do menštruácie... (viac)

Elena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po embryotransfere sa mierne zašpinenie može objaviť a vôbec nemusí znamenať neúspech. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Som po IVF konkretne 24.2.mi bolo vlozene vajicko ktore bolo odobrate 20.2.... podla kalendara som dnes presne 6tyzdnov po vklade...v stredu som mala hcg vyse 12000 ale mij gynekolog videl len 16mm gest.vak a v nom biely chumacik...dnes som bola v centre a dr.skonstatoval koniec a kazal mi vysadit estrimax a utrogestan a ist na kyret...nasledne som to oznamila mojmu... (viac)

Sofi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade pochybností kontaktujte Vaše centrum asistovenej reprodukcie ohľadom ďalšej ultrazvukovej kontroly.

MUDr. Cuľbová Martina

Dobrý deň, mám 19 rokov a prvý krát sa mi stalo že moje vajíčko sa nevyplavilo počas menštruácie. Najprv si mysleli chirurg a gynekológ podľa sona že to je cysta ale nakoniec to bol folikul. Dá sa toto vajíčko nejakým spôsobom vyvolať ? Pretože ma to dosť bolí a nechcem... (viac)

Michaela Vicenová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na zníženie rizika tvrby cýst je vhodné nasadenie kombinovanej hormonálnej antikoncepcie. Poraďte sa so svojím gynekológom.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň. Manžel už 4 roky neprejavuje veľmi záujem o sex (1x za mesiac aj menej). Môže to mať vplyv na plodnosť u mňa (36 rokov) alebo u neho (30 rokov)? Ďakujem.

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príčin nezáujmu o sex može byť veľa. Bez odbornej konzultácie sa nevieme bližšie vyjadriť. Bolo by vhodné navštíviť sexuológa, event. lekárov ostatných oborností.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, prosím Vás je možné pred odberom vajíčok podstúpiť vyšetrenie magnetickou rezonanciou? Je tam riziko poškodenia vajíčok? Približne 16 dc mám naplánované vyšetrenie MRI, no keďže budem stimulovať v krátkom protokole, neviem kedy prebehne odber... (viac)

Soňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v krátkom stimulačnom protokole je odber vajíčok zvyčajne okolo 14DC, niekedy môže byť aj pár dní neskôr. To by znamenalo, že sa odber vajíčok môže časovo prekrývať s Vami plánovaným vyšetrením. Bolo by vhodné vyšetrenie preobjednať na iný termín.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, V roku 2015/aug sme u vas absolvovali IVF, uspesne :) mame este 2 embryjka u vas uskladnene. Mozte mi prosim povedat postup ako bude vyzerat vlozenie tentokrat? Hlavne ma zaujima cas, za ktory sa da transfer zrealizovat kedze nebyvame na SK. Ako dlho je potrebne ma stimulovat? Dakujem pekne uzasnemu timu Saša

Alexandra Kučová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pred plánovaním KETu je potrebné mať pravidelný menštruačný cyklus a ukončenú laktáciu. Postup je nasledovný: je potrebné sa objednať na ultrazvukové vyšetrenie na 13., event 14. deň menštruačného cyklu v závislosti od dĺžky Vášho menstruačného cyklu. Podľa výsledku ultrazvukového vyšetrenie sa naplánuje kryoembryotransfer.

K realizácii KET sú potrebné podpisy žiadosti o KET oboch partnerov, event. pri neprítomnosti partnera, je potrebné úradné overenie jeho podpisu na žiadosti o KET.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den chcem sa spytat v marci som absolvovala Soft po PK sme mali 100 bunkovu blastocystu a morulu obidve embrya boli spomalene vo vyvoji , to sa nam este nestalo kde moze bit pricina? Genetiku mame vysetrenu ta je v poriadku, a tie vysetrenia v centre ci netvorim protilatky voci spermiam vsetko mame v poriadku,u ans je problem v spermiograme moze to mat vplyv na... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

spomalená kultivácia poukazuje na zhoršenú kvalitu embryí, ale nie je možné sa jednoznačne vyjadriť, nakoľko chýbajú ďalšie údaje (vek pacienty, typ protokolu, dávky FSH a dĺžka stimulácie, kvalita embryologického laboratória, charakter spermiogramu a pod.).

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, aktuálne som 34+ 1tt, čakáme chlapčeka a zatial je otočený KP, pichám si fraxiparín 0,3ml pre syndrom lepivých doštičiek.Už mám za sebou dva krát missed abort, jedno biochemické tehotenstvo, operáciu na krčku maternice pre polypy, a jednu kyretáž pre podozrenie na... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

KP je možné riešiť aj cisárskym rezom, ale definitívne rozhodnutie je na personále pracoviska, kde budete rodiť.

MUDr. Fischer Mojmír

dobry vecer chcem saopitat som 5 mesiacov po cisarskom a s priatelom mavame nechraneny styk akoze neda domna,,,, ale ide o to chodilo mi do teraz na cas a teraz naposledy som mala menstruaciu ktora meskala o potom trvala 3 dni skoncila a po 3 dnoch sa mi objavilo spinenie.. pred 2 tyzdnami som bola u dr a vravel mi ze mam vysoko alebo vecsiu sliznicu maternice... ale... (viac)

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pred menštruáciou je sliznica vyššia. Pri opakovanom nepravidelnom špinení najmä po pohlavnom styku odporúčame gynekologickú kontrolu.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či odporúčate KET, keď má žena 41 rokov a za sebou dve sekcie (r.2014, 2016 - obidve po KET, tehotenstvá aj pôrody bez problémov). Momentálne som 8 mesiacov po pôrode, menštruácia ešte nenabehla, dieťa dojčím na požiadanie. Zostalo... (viac)

Marta Kučerová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

KET odporúčame až po nástupe menštruácie a ukončení dojčenia. Šanca na graviditu je rovnako reálna ako pri predchádzajúcich graviditách. Vzhľadom na predchádzajúce 2 cisárske rezy je tretia gravidita rizikovejšia.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň,chcem sa opýtať čo všetko vyšetrujete žene z krvi pri úplne prvej návšteve?Najmä ma zaujíma či sa hneď zisťuje ovariálna rezerva,hormonálny profil a štítna žľaza.Ďakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

všetky Vami uvedené vyšetrenia z krvi sa v našom centre vykonávajú pri prvej návšteve. Samozrejme je vhodné aj vyšetrenie partnera.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, chcela by som sa informovať koľko cca. vyjde ivf. Bez preplacania poisťovňou. A aká je šanca po 40 na úspech. Ďakujem vám za odpoveď.

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, úspešnosť IVF cyklu závisí od rôznych faktorov, nie len od veku pacientky. Preto nie je možné Vám povedať presnú percentuálnu úspešnosť. Pokiaľ máte záujem zistiť bližšie informácie pre Váš konkrétny prípad, je vhodné objednať sa na bezplatnú úvodnú konzultáciu do nášho zariadenia, kde po absolvovaní základných vyšetrení budeme vedieť posúdiť vhodnosť tejto liečby. Cena cyklu bez preplácania poisťovnou je cca 2500€.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den... minuly tyzden som mala neuspesne absolvovany ET z dovodu nepriechodnosti cervikalneho kanala. nasledne odporucanie a odoslanie lekarom na dilataciu. Chcem sa opytat: -co moze sposobit resp. co sposobilo nepriechodnost, (v januari bola vykonana IUI) -ci dilatacia je jedinym riesenim problemu a je tento zakrok vzdy uspesny teda ci sa kanal vzdy podari... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

nepriechodnosť cervikálneho kanála mohol spôsobiť zápal alebo zákrok na čípku. Na riešenie stavu je odporúčaná dilatácia cervikálneho kanálu v celkovej anestézii, alebo embryotransfer v celkovej anestézii, resp. obidva zákroky skombinovať.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcela by som Vas velmi pekne poprosit o radu. Tento tyzden by som mala absolvovat IUI spontanny cyklus. 30.3. som zacala liecbu klindamycínom (Dalacin V 2%), nakolko 21.3. som mala akutny zapal v posve (svrbenie, palenie - výsledok vyteru z posvy - streptococcus agalactiae masivne). Antibiotika Dalacin V 2% (vaginalny krem) mam uzivat 7 dni,... (viac)

Miriama

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

podstúpenie IUI odporúčame až po ukončení terapie zápalu, na rýchlejšiu obnovu pošvového prostredia možno užívať aj uvedené vaginálne probiotiká.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň chcela by som sa opytat manželovi zistili nepravidelne spermie,ja mam tak tiež nepravidelnú menstruaciu a mne zistili anovulačný cyklus mam aj polycisticke vaječníky, ja by som sa chcela opýtať na manžela ci sa da ta diagnóza zmeniť casom a ci sa to da niejak liečiť ďakujem

blanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Schopnosť prirodzenej gravidity je nižšia, preto odporúčame osobnú konzultáciu v IVF centre. Môžete sa objednať v našom centre cez recepciu.  Pri bezplatnej osobnej konzultácii Vám vysvetlíme  podrobnosti.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, rada by som sa spýtala už rok a pol sa snažíme o bábo, partner bol na spermiograme a výsledok, azoospermia... Je aspoň nejaká šanca že budeme mať raz zdravé dieťa? Dá sa to liečiť alebo nejako zlepšiť? Na koho sa máme obrátiť?? Ďakujem

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , azoospermia  znamená , že  v partnerovom ejakuláte  sa  nenachádzajú žiadne  spermie.  Nakolko  je to závažná  diagnóza je  vhodné  realizovať  ešte  jeden  spermiogram  ale už  v centre  na liečbu neplodnosti.   Na  úvodnú  konzultáciu  sa objednajte   cez recepciu  telefonicky  alebo mailom.  Vysvetlíme Vám  aké  sú možnosti riešenia Vášho problému.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem. V auguste som podstúpila u vás ivf. V noci som prišla na pohotovost s vysokým TK, nechali si má v nemocnici. Doktor pri usg povedal,že mám prezretu placentu ll-lll, teraz som v 33+5 TT je to v poriadku, alebo to treba sledovať? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň. S pozdravom Lenka M.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

sú potrebné prísnejšie, resp. frekventovanejšie kontroly, event. hospitalizácia z dôvodu vysokého krvného tlaku, stavu po IVF a ultrazvukového nálezu - placenta II-III. Želáme veľa šťastia

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň chcem sa opýtať 22.3 bol vykonaný embryotransfer a dnes je 1.4 a začala som špinit je to normálne? A znamená že sa embryo nechytilo, a mám očakáva menštruáciu ktorú som mala dostať 29.3. Vopred ďakujem za odpoveď

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobr deň,

Mierne špinenie sa môže vyskytnúť a gravidita nemusí byť ohrozená. Odporúčam pokračovať v terapii. Kontrolu je potrebné absolvovať 14 dní po transfere. Veľa šťastia

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň,som po 2 neúspešnom iui,stimulovaná clostb. ,na ktorý som reagovala slabšie (2x1 tbl.).Má zmysel podstúpiť ďalšie iui a dá sa clostb.nahradiť niečim iným? ďakujem za odpoveď

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý

odporúčame zvýšiť dávku Clostilbegitu na 3 x 1 tbl. Pri slabej odpovedi odporúčame cyklus asistovanej reprodukcie (umelého oplodnenia). Viac informácií Vám poskytneme pri osobnej konzultácii v Sanatóriu Helios.

MUDr. Fischer Mojmír

Bolest brucha Zdravim som po embryotransfere ktore hned prve vyslo ....po 12 dnoch 27.3 bolo hcg 125,40 a dnes 31.3je hcg 1097 problem je v tom ze mam strastne bolesti brucha ktore som nikdy nemavala keby neviem co si mam o tom mysliet doktor na ultrazvuku nic nevidi . ..a prave som si vsimla ze mi do lekarskej spravy napisal AB imminens dost ma to vyviedlo z miery az som... (viac)

Zuzana Chlebovcova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

mierne bolesti v podbrušku sa v gravidite môžu objaviť. Pokiaľ ide o ďalšiu prognózu je potrebné opakovať ultrazvukové a gynekologické vyšetrenie. Želáme veľa šťastia

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry deň. Brala som „len“ 4 dni Norethisteron na oddialenie menštruácie, tá mi hneď po 2 dňoch prišla, trvala 5 dni inač mám 7dní. No teraz nie a nie aby prišla už 10 deň. Nikdy som takýto problém nemala a väčšinou ju dostávam o deň skor alebo presne, pre istotu som si... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

niekedy môže byť menštruačný cyklus nepravidelný aj pri hormonálnej terapii (Norethisteron). Na upresnenie stavu preto odporúčam gynekologiocké vyšetrenie (vylúčenie patológie - cysta ...).

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, dlhší cas som nevedela otehotnieť, tak som navštevovala centrum asistovanej reprodukcie. V čase prípravy na KET som užívala Dipherelin 0,1mg, začala som tri dni pred plánovanou menštruáciou, ktorá sa však nedostavila a ako som sa neskôr dozvedala, na naše... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, užívanie dipherelinu pred tehotenstvom nemá negatívny vplyv na priebeh tehotenstva 

 

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň, som v 6+6tt. V 3tt som mala autonehodu, nič vážne,ale bolo mi robené CT a MR , taktiež podávaný Paralen,Tramal,Neurol+ vitamíny. Plod je zatiaľ v poriadku a srdiečko bije,ale začala som spinit a pobolievat ma spodok bruška. Lekárka mi dala Dufaston a kľud na lôžku. Povedala,že ak plod ostal... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, vhodné je sledovanie tehotenstva, pokračujte v užívaní Duphastonu podľa odporučenia gynekológa 

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň, som u Vás po troch neúspešných IUI, teraz prvý raz IVF (ICSI) a neúspešne...ostalo nám 6 zamrazených embryí, čo je super. Tento cyklus sa chystáme na KET jedného zo zamrazených embryí. Mne neboli doteraz zistené žiadne zdravotné... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri neúspechu 1 embryotransferu je vhodné opakovať transfer, genetiku je možné realizovať ale nie je to vyslovene potrebné

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň, dňa 22.3. som mala ET. Už tretí deň mám špinenie, najprv bolo do hneda teraz sa už objavuje aj krv. Užívam progesteron vaginálne. Koordinátorka mi kázala 3x1. Ako mám ďalej pokračovať. Ďakujem

Miriam

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, pri silnejšom krvácaní užívajte progesterone 2x1 tbl cez ústa.

MUDr. Krajkovič

dobry den chcem sa vas spytat boli sme na spermigrame a zaver vysetrenia: koncentracia spermií v norme 70,75 mil/ml motilita:dobra morfologia:znizeny podiel morfologických normálnych spermií teratozoospermia mozete mi to vyvetlit ci to velmi zle, dakujem

zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, partner má menej tvarovo správnych spermií, pričom zmeny môžu byť od ľahkých po ťažké. Podľa anamnézy a zdravotného stavu sa zvažuje ďalší postup 

MUDr Krajkovič

dobry den, chcela by so msa informovat, ci sa Vam zda rast HCG v poriadku: 4 tyzden: 500 5 tyzden: 7000 7 tyzden: 28000 - utz vidno stale iba gestacny a zltkovy vak, ziadny plod ani akciu. nemyslite, ze ak v 5 tyzdni bolo hcg 7000, ze o 2 tyzdne neskor je 28tisic malo? aky je Vas nazor na takyto rast?

yana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, vhodná je kontrola tehotenstva ultrazvukom s kontrolou akcie srdca plodu v 7. týždni tehotenstva. Hladiny HCG Vám nevedia vypovedať prítomnosť akcie srdca . 

MUDr Krajkovič

Dobrý ja mám Endometriozu pomaly rok beriem Vissane v maji končim ročnu liečbu s týmto liekom mam neustale bolesti den či noc už aj pri chodze a sex je nočnou morou neviem čo dalej ked už neplanujem deti mam 2 dcerky a nechem ani hormonalnu liečbu nevidím v tom význam viete mi prosím podoručit nejaku inú... (viac)

klaudia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, alternatívou je operačná liečba , event odstránenie vaječníkov, možné je aj užívanie injekcií, ktoré vyvolávajú prechod - GnRH analogy 

MUDr. Krajkovič

Dobry den, mesiac po mikropotrate videl minuly tyzden lekar folikul velkosti 17 mm. O 4 dni na to, boli bolesti ako rpi ovulacii aj pozitivny ovulacny test. Bolesti boli vsak menej intenzivne nez ine mesiace a nasledne som citila pocit akoby cudzieho telesa vo vnutri tela. Potvrdila sa to na ultrazvukovom vysetreni. Lekar nasiel folilul o velkosti 36 mm. Pichol Pregnyl.... (viac)

Monka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, niekedy v čase ovulácie folikul nepraskne, ale rastie ďalej a potom ho nazývame cystou. Zvyčajne po menštruácii táto cysta zanikne. Na potvrdenie zániku cysty je vhodné absolvovať ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň,potrebovala by som poradiť.Plánujeme mať bábätko,ale pred 4 mesiacmi som prvé potratila v 4.týždni.Našťastie som sa prečistila sama.Na odporúčanie doktora sme sa znova pokúsili po 3 mesiacoch.Pri prvom tehu som príznaky vnímala už za niekoľko hodín,čo mi neskôr... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Každá  žena   po potrate prežíva  sklamanie a  má  snahu  získať  nejaké informácie  o  možnostiach  ako  by  sa  dalo  takémuto  nezdaru  vyvarovať. Kedže  ste  ako hovoríte potratila  v 4. týždni  tehotenstva , muselo ísť  o  veľmi skoré štádium tehotenstva. 95% prípadov takýcho potratov  má príčinu v genetických abnormalitách embrya- t.j.  je  nemožné  takémuto niečomu zabrániť.  Pokiaľ máte pravidelný menštruačný  cyklus a  išlo  o  jediný potrat  nie  je zatiaľ  potrebné  podávať žiadnu hormonálnu liečbu  na "udržiavanie". Úplne Vám postačuje  spomínaný Femibion.

Čo  sa týka vašich  "tehotenských príznakov" išlo  o  istú  formu PMS predmenštruačného  syndromu. Niekedy  tvorba  progesteronu žltým  telieskom   imituje  tehotenské príznaky.   Držím  palce  s  dalším pokusom. Ak  by  sa Vám  nepodarilo otehotnieť  do 6  mesiacov , doporučujem  navštíviť  naše  zariadenie  na  absolvovanie  doplnkových  vyšetrení  a  naplánovanie  dalšej liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, 18. 03. som bola na KET dnes som si robila tehotenský test a bol negatívny ( 9. deň po KET ) mám bolesti v podbrušku ako na menštruáciu .... v deň transféru som mala ružovkastý výtok o dva dni na to slabý hnedastý ... môže to mať nejaký v vplyv na... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môže sa to stať, pokračujte v užívaní liekov. 14 dní po KET je nutné zrealizovať krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. Držíme palce.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na problém s vitamínom D. Mám hypovitaminózu a niekoľko včasných potratov za sebou. Môže nedostatok vitamínu D spôsobiť potraty. A akú dávku vitamínu môžem denne užívať, aby som potratu predišla (v tehotenstve). Ďakujem... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nedostatok Vitamínu D potrat spôsobiť nemôže, ale jeho deficit se prejeví zvýšeným odburaváním kostnej hmoty (rednutím kostí, sklon k zlomeninám, vyššia kazivosť zubov...). Vplyv na vývoj plodu má až extrémna hypovitaminóza.

V jarných a letných mesiacoch sú zásoby vitamínu D dopĺňané aj primeraným slnením – tým se rozumie bežný pobyt vonku, nie opaľovanie a pobyt na priamom poludňajšom slnku. Pozor na kombináciu rôznych vitamínových doplnkov pre tehotné, mnohé multivitamíny už doporučenú dennú dávku obsahujú a nie je potrebné užívať ďalší.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, pred KET v prvý deň cyklu som začala užívať Estrimax a po UZ kontrole pred KET Progesterone vaginálne. V správe z KET mám uvedené, že mám pokračovať s vkladanim progesteronu, ale o Estrimaxe nemám pokyny a ja som sa zabudla spýtať. Mám pokračovať v užívaní... (viac)

Adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je nutné pokračovať  aj v užívaní estrimaxu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Chcela by som sa Vas opytat, ci je mozne otehotniet s endometrioznou cystou alebo je potrebne najprv cystu laparoskopicky odstranit a nasledne podstupit hormonalnu liecbu a az potom sa snazit otehotniet. Dakujem za odpoved.

Mata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  pokiaľ nie  je  cysta  príliš veľká , doporučujeme najskôr  skúsiť otehotnieť. Pre  lepšie posúdenie Vášho  nálezu  by bolo vhodné prísť  na  vyšetrenie a konzultáciu. Objednať  sa môžete  telefonicky alebo mailom. Kontaktujte prosím recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, s manželom sme obidvaja v poriadku ale nedarí sa nám oťehotnieť. Má zmysel sa ku Vám objednať keď ja zásadne odmietam brať akékoľvek hormóny (v nadväznosti na predchádzajúce zdravotné problémy s tým súvisiace) Sú aj možnosti bez... (viac)

Jozefína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , poliaľ sa Vám  nedarí otehotnieť  objednajte  sa  na úvodnú konzultáciu  cez  recepciu. Svoju požiadavku  vysvetlíte lekárovi, ktorý Vám  navrhne  možnosti liečby  bez použitia  liekov hormonálnej povahy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den 16.3 moja priatelka podstupila operaciu slepeho creva akl dlho nebudee moct mat pohlavny styk?

Tomas

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je to individuálne. Záleží od aktuálneho klinického stavu (bolesti....). V prípade nejasností odporúčame gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý večer, dňa 20.03.2017 som podstúpila ET s 1embryom, vkladám si 2x denne progesterone, môžeme mať pohlavný styk alebo to môže ovplyvniť uhniezdenie embrya? Ďakujem

Stanislava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, za bežných okolností pohlavný styk nie je kontraindikovaný.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý večer, dňa 20.03.2017 som podstúpila ET s 1embryom, vkladám si 2x denne progesterone, môžeme mať pohlavný styk, alebo to môže ovplyvniť uhniezdenie embrya? Ďakujem

Klára

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, za bežných okolností pohlavný styk nie je kontraindikovaný.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, som tehotná čakám dvojčatá bola som na ultrazvuku v 6+4tt a obe plody mali iba 3mm nieje to malo? srdiečka už bili. Vďaka za odpoved

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dôležitý je symetrický rast embryí a pozitívna akcia srdiečok. Želáme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý den, som po ET - ICSI a PK - ktorý som mala 08/02. Posledná menst. 22/01. 15.03. som bola na UTZ a lekár mi napísal 7+3 ale zodpo. 6+4 a CRL 7 mm. 20.02. som bola opat na UTZ a lekar mi potvrdil ze som v 8 +1 ale zodpovedame 7+1 a CRL 1,06 cm. Sme pozadu asi týzden. Chcem sa len uistit či je to v poriadku, alebo ci sa treba... (viac)

Renka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dôležitý je symetrický rast embrya a pozitívna akcia srdiečka. Želáme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobrý deň, chcem sa opýtať užívam duphaston na 20DC 5dní..menštruáciu dostanem vždy do 10 dní od poslednej tabletky duphastonu. Minulý mesiac som dostala menštruáciu na 11 deň od duphastonu a teda na 35 DC a trvala sedem dní, potom na 15DC som mala 3 dni špinenie a dnes je už 11 deň... (viac)

Elena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepravidelnosti cyklu závisia od viacerých faktrov (stres, cysta, nedostatok estrogénov - nízka sliznica ....). Odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie s doporučením ďalšieho postupu.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcem sa spytat mala som zistenu ureaplazmu lecila som sa 3 tyzdne.Este nemam vysledky z kontrolnych sterov a mam ist na prefuk vajecnikov.Chcem sa spytat ci moze byt problem ze pojdem na vysetrenie a ureu budem este mat?Dakujem

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa dĺžky liečby by ureaplazmy mali byť preliečené. Samozrejme závisí aj charakteru ťažkostí pred zahájením terapie. Ideálne by sa bolo informovať sa u lekára, ktorý liečbu indikoval.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den, chcela by som sa spytat, ako a ci existuje moznost aj pre osamelu zenu odobratie vajicok a ich uschovanie/zmrazenie, ked ich bude chciet pouzit neskor na otehotnenie? (pytam sa pre pripad, ak zena po 30. roku veku este nema dlhodobého partnera alebo este nemoze aktualne riesit babatko, ale chce si zabezpecit "dobre" vajicka vopred, aby nemala... (viac)

Sandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vaše uvažovanie je správne. Táto možnosť určite v našom zariadení existuje. Hradenie poisťovňou však vo väčšine prípadov nie je možné, pacientky si túto tzv. fertilizačnú poistku hradia samé. Doporučujem Vám objednať sa na bezplatnú konzultáciu, kde Vám vieme povedať viac podrobností o celom procese.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcel by som sa opytat kolko dni pred inseminaciou nemame mat pohlavny styk.

Marek

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred insemináciou je vhodná pohlavná abstinencia približne 2 - 3 dni. Držíme palce.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobyr den prosim Vas chcem sa spytat. Mala som IVF SOFT , odobrali mi 3 vajicka, ktore mi dali na predlzenu kultivaciu zostali dve. Na piaty den z jedneho vajka bola morula- spomaleny vyvoj a jedna 100 bunkova blastocysta- ze aj ta je spomalena. Je tam nejaka sanca ze sa to podari ked mi vlozili spomalene embryjka vo vyvoji? Dakujem

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, podľa Vášho popisu je šanca na graviditu významne znížená, ale možná. Držíme palce.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den. V januari 2017 sm absolvovala prve vysetrenie vo Vasom zariadeni, kde mi pan doktor samozrejeme potvrdil PCO. Pan doktor mi naordinoval Clostilbegyt v prve dni cyklu a potom Duphaston. Uz takmer 2 mesiace cakam na zaciatok MC, avsak jedine, co mam je spinenie. Mozem ist za svojim gynekologom(kedze som z Bratislavy) aspon na vyvolavacku, ci je lepsie pockat na... (viac)

Ivet

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam kontrolu u Vášho gynekológa s doporučením postupu podľa nálezu.

MUDr. Fischer Mojmír

Dobry den prajem. Prosim Vas chcem sa opytat sme po umelom oplodneni. Poslednu MS som mala 23.1.2017. Vklad KET bol 9.2.2017. Podla vypoctov by som mala byt teraz v ktorom tyzdni?? A este jedna otazka som v nemocnici pretoze som spinila tak dostavam infuzie s dicynonom. Nemoze to sposobiy zhustenie krvi? Pretoze musim brat anopirin 100ku a picham si clexane 0.4 lebo mam... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, vklad embrya bol po predĺženej kultivácii ? V nemocnici Vám presne povedia týždeń tehotenstva. 

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či je ešte nejaká šanca na otehotnenie pri mojich ťažkostiach a zlých výsledkoch. Opakovane vysoké hodnoty LH + FSH. Naposledy v novembri 2016 LH 115, FSH 67, AMH 0,03. PM 10/2016. TVS: Uterus v AVFL, endometrium nízke, atrofické, do 1 mm, ováriá... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, zlyhávajúce vaječníky sa nedajú liečiť. Je možné skúsiť stimuláciu IVF s nízkou šancou na otehotnenie alebo plánovať darcovský program

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň. Chcela by som zistiť v ktorom týždni som, keď som podstúpila Ivf. 16.02.2017 som dostala menštruáciu, 1.3.2017 Opu a 6.3.2017 vklad. Ďakujem pekne za odpoved.

Poracka Luboslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dnes 22.3. ste 5+0 týždeň tehotenstva, takže začínajúci 6. týždeň.

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň. S manželom sa už 19 mesiacov snažíme o bábo a neúspešne začal sa kolobeh vyšetrení manželov spermiogram je v poriadku, a mne diagnostikovala lekárka PCO, menštruáciu mávam pravidelnú len nedochádza k ovulácii a hormonálny profil tiež nie je v... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, je možné postupovať aj takto ako píšete. Na druhej strane je možné priamo stimulovať ovuláciu liekmi a kontrolovať efekt liečby ultrazvukom

MUDr. Krajkovič

Dobrý deň ...prepáčte že vyrušujem ale neviem si dať rady .....posledný menzes som mala 5.1.2017 a bolo mi zistené tehotenstvo , aj ked v 6tt mi lekár povedal že je to posunuté o dva týždne neskor ....na poslednej kontrole mi lekár povedal že nevidí embryo aj ked týždeň pred tým... (viac)

Daniela Ondrejková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, ak opakovane na UZ nie je viditeľná akcia srdca, jedná sa o missed abortion. Ak nezačnete spontánne krvácať, tak je potrebné vykovať revíziu dutiny maternice a ukončiť tehotenstvo. 

MUDr. Krajkovič

Dobrý den, chcela som sa opytat na potrat v 17tt. Vsetko bolo ok, ked jeden den som citila dolu nieco, v nemocnici mi povedali ze sa otvoril krcok a kusok vysiel plodovy vak. potom zacala aj voda odtekat a nechali ma kym plod odumrie a porodim. Robili mi aj kyretaz, lebo placenta ostala. Z histologie mam uvedenu pricinu zapal - 2 tyzdne pred tym krv ok aj moc ok.... (viac)

Peťa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deń prajem, bohužiaľ 100 % sa zabrániť takémuto potratu nedá. Je možné kontrolovať cervikometriou krček maternice a opakovane kontrolovať prostredie v pošve a kultiváciu z pošvy. 

MUDr. Krajkovič
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
MACS - magneticky aktivovaná separácia buniek

Aktuality

2017-02-15

MACS - magneticky aktivovaná separácia buniek

V Sanatóriu Helios ponúkame párom novú metódu výberu spermií - MACS.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
