Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, je možné aby aj napriek sono vyšetreniu, ktoré potvrdzovalo tehotnosť (16 deň po Ket), boli výsledky z krvi negativne? Utrogestan bol vysadený, menštruácia zatiaľ nedošla. Ďakujem za odpoveď.

mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,ultrazvukový  nález  po KET  nemusí  byť  jednoznačný - ako 1. znak  vnútromaternicového  tehotenstva  považujeme  malú  dutinku - tzv. gestačný  vačok , ktorá   má cca 2-3mm. Niekedy   sa  môže  gestačný  vačok   zameniť  s  drobnou  krvnou zrazeninou  v sliznici  maternice - vtedy   krv - HCG  bude  negatívne.   Avšak   ak  bol ultrazvukový  nález  jednoznačný , doporučujem zopakovať   HCG- mohlo dôjsť k laboratornej chybe :).

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer neviem kde mam zacat bola som silna a povedala som si doat tak aktivne som zacala chodit do fitka zmenila stravu jem iba ovocie a zeleninu schudla som skoro 20kg beriem antikoncepciu softinele doberem a potom je pauza za tu dobu som dostala potom som si dala asi piatu tabletku a zacala som jemno spinit krv tak len ked som sa utrela tak som sla gynekologovi ten... (viac)

silvia herceg

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v prvom rade Vám doporučujem  sa  ukľudniť , lebo Váš stres  Vám  menzes  určite  neprivodí! Jemné  špinenie  mimo  menzes Vám pravdepodobne spôsobila nízkodávková  antikoncepcia Softinelle. Kedže  ste  rapídne  schudla, mohlo dôjsť  ku kolísaniu  hormonálnych  hladín  a  vaša  hladina  ženského hormónu bola tak nízka , že  ste  začala  slabo  špiniť.  Teraz  po  vysadení  tabletiek  by Vám  mal  začať Váš vlastný  cyklus , ale  ten  je ovplyvnený  stresom , schudnutím.. Ak  ste  mala  menzes  nepravidelne  aj pred  začatím užívania  antikoncepcie , nečakajte , že  teraz bude pravidelný. Vyšetrenie  ktoré Vás  zabolelo bol odber  onkocytologie , treba počkať  na výsledky, ak budú  dobré rakovinu krčka maternice  nemáte. Váš problém  je  najskôr hormonálny a treba ho tak aj riešiť. v prípade záujmu sa objednajte  na gynekologickú konzultáciu v našom centre.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, chcela by som sa informovat ,mam ist na usg vysetrenie prichodnosti vojcovodu.termin mi vsak lekar urobil na 14 den od zaciatku menstruacneho cyklu .nieje to uz neskoro? vopred dakujem zuzana

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vyšetrenie priechodnosti  sa  zvyčajne robí v prvej polovici  cyklu, je možné ho urobiť  aj  neskôr  ale  mali  by  ste  mať  len chránený pohlavný styk.Nevýhodou môže  byť prítomnosť  tekutiny  v malej panve po prebehnutej ovulácii , ktorá  môže zťažiť výsledok  testu.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den chcela by som sa opytat na vas nazor, som tehotna, poslednu menstruaciu som mala 22.5.2015 bola som na sone 29.6.2015 ale este nebolo vidno plod brala mi gynekologicka krv a hodnota bola 7600 dnes 2.7.2015 som bola znova na krv hodnota je 12000, obavam sa ci je tehotenstvo v poriadku a plod sa bude vyvijat mam ist znova na sono v pondelok 6.7 mozete mi prosim... (viac)

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , pri  takých  vysokých hodnotách HCG  musí  byť  tehotenstvo už  viditeľné. Predpokladám , že  aspoň  gestačný  vačok bol  v maternici  viditeľný. Pokiaľ  nebolo  vidno  embyo , je  vhodné opakovať ultrazvuk  po týždni  aby  sa  dalo posúdiť , či  sa  tehoitenstvio  vyvíja  dobre.držíme  palce

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň chcela by som sa vás spytat, ci je normálne spinenie po menstruacii? cyklus mám 27 -31 dni trvá mi 6 až 7 dní a tento cyklus mi prišla o dva dni skôr a trvá už 12ty deň.. ďakujem za odpoveď :)

mery

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , krvácanie  viac  ako 7  dní nie  je normálne,  rovnako  ako  dlhé  špinenie pred  menzes. Doporučujem Vám  absolvovať  gynekologické  vyšetrenie na vyriešenie  vášho problemu  s  cyklom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, chcem sa uistiť teda a spýtať...konečne mi prišla menštruácia a možeme ist na odložený ET teda už na KET menzes prišiel po 44 dnoch lebo mam PCO ... chcem sa spýtať aj pri takom dlhom cykle mam prist na 14 DC? od kedy mam počitať 1DC ked menzes sa mi začal špinením rano 1.7 a... (viac)

T.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , 2.7.2015  si  rátajte  ako 1.DC, prídite  na  UZ  na 15 DC. Podla  výšky  endometria  budeme plánovať  KET  alebo  ďalšiu   ultrazvukovú  kontrolu.

MUDr. Starovecká Katarína

Mam za sebou tri potraty a dva neuspešne IVF v caru,transferu nedošlo, bol tri nekvalitne embria,hladame pričinu chcem sa opýtať, može mať manžel nekvalitne spermie?Bol iba na zakladnom vyšetreni spermii.Tužime po babatku, poradte ako dalej.

magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepíšete Váš vek. Kvalita embryí závisí od kvality vajíčok a spermií. Pri embryách s nižšou kvalitou je výrazne nižšia šanca na otehotnenie. Vhodné je dohodnúť si v centre asistovanej reprodukcie ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som 5+3 tt tehotná s dvojičkami. Pracujem ako recepčná na zubnej klinike a denne robím pacientom rtg (OPG) a aj CT vyšetrenie. Môže to uškodiť? Ďakujem Krištofíková

Darina Krištofíková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, počas tehotenstva je vhodné vyhýbať sa RTG žiareniu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, .....poprosim o blizsie info k \" zdravot. poistovnou su hradene 3 cykly do 39 rokov\" : moj vek musi byt do 39 rokov, alebo je to v priebehu celeho 39- teho roku? Uz som pocula rozne info, tak v tom chcem mat jasno. V 05/ 2015 som mala 39 rokov. U Vas som absolvovala dva cykly. V 10/ 2014 narodene babatko \"od Vas\". Chcela by som skusit... (viac)

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, IVF liečba je hradená do 39. narodenín, Vy si už hradíte liečbu úplne sama. Celková úhrada IVF aj s liekmi je 1500-2500 eur podľa typu IVF, počtu odobratých vajíčok a počtu mrazených embryí.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň,pred 2 dňami som bola u vás na KET. Povedali ste mi že mám ranku na krčku maternice čiže budem aj po vloženi embryjka krvácať nakoľko sa mi to podráždilo. Povedlai ste mi že by som si jumala dať odstániť chirurgicky keby mi robila problémy. Tento problém pravda mám už roky len... (viac)

Barbara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, realizujeme tieto zákroky. Dajú sa realizovať mimo tehotenstva a mimo menzes. Podľa veľkosti ranky môžete otehotnieť o jeden až tri mesiace.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň! Prekonala som bohžiaľ 3 potraty, všetky boli v skorom štádiu /7-9 týždeň/. Vo všetkých prípadoch zastalo srdiečko. Absolvovali sme už s manželom nejaké vyšetrenia, genetiku, vyšetrenie spermií a hematologické vyšetrenie, všetko je v poriadku, len mne... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete sa k nám pokojne už teraz objednať cez recepciu na vstupnú konzultáciu, prineste si so sebou, prosím, výsledky doterajších vyšetrení. Doporučovala by som ešte doplniť test fragmentácie DNA spermií u partnera /Halosperm/, keďže aj vysoké percento spermií s poškodenou DNA v ejakuláte môže viesť k opakovaným potratom. Tento test je možné si zajednať aj v deň vstupnej konzultácie u nás, hradí sa zaň 100 eur. Podľa ultarzvukového nálezu u Vás je na zváženie ešte hysteroskopia /optické vyšetrenie dutiny maternice v celkovej anestézii/. Na základe kompletných výsledkov vyšetrení Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry den. Po cisarskom reze v 9.mesiaci mi v januari zomrela dcerka udusenim pupocnou snurou. Nasledne mi pri inom predoperacnom vysetreni boli zistene protilatky, povedali mi, ze kedze som nemala transfuziu, tak sa to muselo stat pri cisarskom reze kde sa krv mojej dcerky dostala do mojej. Podla gynekologicky na to neexistuju lieky, moze sa to vstrebat alebo aj nie.... (viac)

Monika Arpasova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepoznám príčinu úmrtia Vášho dieťatka, v otázke naznačujete Rh izoimunizáciu a pritom ste Rh pozitívna. Ak by šlo o inkompatibilitu krvných skupín a vysoké titre protilátok tak je vhodná návšteva centra a sistovanej reprodukcie so zvážením ďalšieho postupu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som vediet vaš nazor. Som v 7tyždni tehotenstva po KET už 3 roky sa liečim na depresiu nakolko som tehotna tak som skusila tabletky vysadit aspon na tyžden,ale citila som sa velmi zle tak mi Dr. nasadila antidepresiva Mirzaten tieto lieky mi robia velmi dobre.Velmi sa bojim že uškodim babetku budem rada za každu odpoved.Dakujem

(viac)
m

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  užívanie  antidepresív  nie  je  úplne kontraindikované  v tehotenstve , avšak  neboli  ani  robené  štúdie  ktoré  by  potvrdili  neškodnosť  týchto liekov. Preto  je  vhodné  /pokiaľ to váš  stav dovoľuje/ skúsiť lieky   nebrať  do 12  týždňa  tehotenstva - kým  je  embryologický  vývoj  najintenzívnejší. Po 12  týždni  by už  návrat k pôvodnej dávke  nemal  byť problém. O  vysadení  liekov  sa  však poradte  so svojim psychiatrom - nakoľko lieky  nesmiete  vysadiť  naraz!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.som 15 deň po KET.zatiaľ tehotenský test negatívny.Zajtra ma čakajú krvné testy.V prípade negat.výsledkov odporúča sa opakovať krvné testy ešte raz?Ďakujem za odpoveď.

mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  je 16. den po KET HCG  z  krvi  negatívne , nie  je potrebné  toto  vyšetrenie opakovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Krvným testom mi bolo potvrdené tehotenstvo po KET vyknonanom dňa 7.6. 2015. Prosím Vás, viete mi povedať v ktorom som týždni tehotentsva? Posledná menštruácia mi začala 22.5. Ďakujem Vám. S pozdravom, Jana

Jana Ondrikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes (30.6.2015) s v 7. týždni tehotenstva a Váš termín pôrodu je 23.2.2016. Prajeme príjemné tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či po KET môžem dvíhať na ruky 1 a pol ročné dieťa, alebo to môže spôsobiť neuhniezdenie embrya, či prípadný potrat. Ďakujem.

Lia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v deň transferu odporúčame šetriaci režim. V ďalších dňoch odporúčame bežnú fyzickú aktivitu, teda môžete nosiť aj dieťatko.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den mala som u Vas robeny KET ale musela som ist na vycistenie lebo tam nebolo srdiecko. Chcela by som podstupit dalsie KET v auguste. Cistenie som podstupila 2.4.2015 A chcem sa opytat ci by to mohlo byt teda v auguste a kedy by som sa mala objednat a ci treba podstupit este dake vysetrenie dakujem.

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, KET môžete absolvovať už v júli. Objednajte sa na pohovor na 14. deň cyklu, kde si dohodneme ďalší postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Začala som u vás IVF od pondelka 22.6.2015 pichám si Diphereline a Menopur.Menšruáciu mám od 22.6:2015 a už je 29.6.2015 pondelok a stále krvácam je to v poriadku?Zajtra 30.6.2015 ráno idem ku vám na sono.Za porozumenie ďakujem.

Elenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , silné  krvácanie  by už nemalo  byť, hnedý  výtok ešte môže  pretrvávať.  prídite  zajtra  na kontrolu  podla  doporučenia, na  ultrazvuku  zistíme  či je to  v poriadku. Injekcie pichajte  dalej.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som pred KET po OHSS. V utorok idem na KET. Je nutné po KET ostať doma PN a oddychovat? V práci musíme občas dvíhať ťažšie veci, cesta autobusom do práce - bojím sa, že by toto všetko mohlo mať vplyv na zahniezdenie sa embrya. Ďakujem za odpoveď

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  u  vás plánuje KET  riziko OHSS už nie je, a vaječníky  by už  mali  mať  takmer svoju pôvodnú veľkosť. To znamená , že  prísny kludový režim už nie je potrebný. Ak  sa  však v práci neviete  vyhnúť dvíhaniu ťažkých bremien , požiadajte svojho  gynekologa  o  vystavenie PN.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať beriem antibiotiká V PNC 750mg kvôli zápalu hrdla a či je v poriadku sa pokúsiť o otehotnenie po doužívaní antibiotík? Ďakujem Martina

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , antibiotiká sú penicilínovej rady , a nemajú nežiadúce účinky  na  vyvíjajúce  sa  tehotenstvo. Po ich  dobratí už vôbez nemajú vplyv  na  snahu  o  graviditu. Takže , áno pokojne sa môžete snažiť otehotnieť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, užívala som Clostilbegyt a ďalej mám užívať Duphaston, dva dni po prebehnutí ovulácie by som mala absolvovať tetovanie obočia /permanentný mejkap/, keďže v tomto období nebudem vedieť či som ostala tehotná aké sú možné riziká v prípade, že teda... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pokiaľ  sa  snažíte  otehotnieť a užívate  hormonálnu liečbu , tetovanie  by ste  mala  odložiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Posledny menzes som mala 4.3.2015 a vobec sa neviem dopracovat k presnemu tyzdnu a dnu v ktorom sa momentalne nachadzam. Doktori mi to vzdy pocitaju inak. A uz som z toho zmatena. Taktiez mam diagnostikovanu vadu ut.bicornis unicolis a pocas tehotenstva som uz 3 krat silno krvacala. Tehotenstvo bolo zatial vzdy v poriadku.... (viac)

W.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , PM 4.3.2015 , ak  ste  mala pravidelný 28  dňový menštruačný  cyklus , a ovulácia prebehla okolo 14 dna , tak ste momentálne v 17. týždeň tehotenstva. /16+5/ termín pôrodu 9.12.2015   Na  krvácanie by  som ordinovala  len  klud  na lôžku , magnesium lacticum 2x1 , prípadne  lieky  na  zastavenie  krvácania. Bohužial  dopredu  sa  nedá predpovedať  ako sa  vaša  maternica  bude  v tehotenstve správať. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať, som v 12/6, mala som na placente malý hematom, ako dlho sa tento hematom môže vyplavovať? Môže sa vyplavovať po väčšej námahe? ďakujem za odpoveď.

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň.  Hematóm  by  sa  mal postupne vstrebávať.  Toto vstrebanie  môže  trvať cca  mesiac, pokiaľ  nedôjde  k  čerstvému  krvácaniu. Aby  ste  zabránili zväčšeniu  hematómu  mali  by  ste  dodržiavať  kĺudový  režim.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hematóm v tehotnosti

Dobrý deň, chcela som sa opýtať ako mám postupovať. 3 až 7 deň cyklu som brala Clostilbegyt, na 14deň mi bol pichnutý Pregnyl a od 17dňa mám brať 2krát denne Duphaston. Bolo mi povedané, že ak do piatich dní nezačnem krvácať, tak som tehotná. Ak ale začnem krvácať, mám tento... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám do 5-7 dni od vysadenia Duphastonu nepríde menštruácia, doporučujem Vám zrealizovať krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovaný pohlavný styk

Dobry den, pred dvoma rokmi som mala hodnotu AMH 0,47 a dnes mam 1,44. Je to mozne? Nerozumiem tomu zvyseniu. Dakujem vopred za odpoved.

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zvýšenie hodnoty AMH nie je možné, keďže funkčná vaječníková kapacita v priebehu reprodukčného obdobia života ženy iba klesá, vajíčka sa počas života nemnožia, postupe stále ubúdajú. Laboratórne vyšetrenia však nie sú 100% spoľahlivé, preto pri pochybnostiach ohľadom výsledku AMH je vhodné doplniť ešte vyšetrenie hormonálneho profilu na 2.-3.deň cyklu /dôležitá je hodnota FSH/. Najpresnejším vyšetrením vaječníkovej rezervy je vyhodnotenie počtu tzv. antrálnych folikulov /AFC total/ pri podrobnom ultrazvukovom vyšetrení malej panvy.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: AMH

Dobry den.za niekolko dni idem zacat uzivat Clostilbegyt 2x1(3-7cyklu)na sono vys.sa mam dostavit na 14-15DC.Mam syndrom PCO menzes 28dni(po vyvolani Agolutinom)chcem sa opytat kedy nastane ovulacia a kedy je dobre mat pohlany styk.?DAKUJEM

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Termín ovulácie po Clostilbegyte pri PCO je veľmi individuálny, stanoví sa práve na základe ultrazvukového vyšterenia, ktoré máte plánované. Pokiaľ užívate Clostilbegyt prvý raz, bolo by vhodnejšie absolvovať prvú UZ folikulometriu už 11.-12.deň cyklu a pokiaľ ešte folikuly nebudú zrelé, vyšetrenie o niekoľko dní zopakovať. Ak ste už Clostilbegyt užívali a reakcia vaječníkov bola oneskorená, môže stačiť UZ 14.-15.deň cyklu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Clostilbegyt

Dobrý deň! V máji som bola u vás na ET, žiaľ neúspešne. Posledná menštruácia bola 19.5.2015. Ďalšia menštruácia mala prísť 14.6., do dnešného dňa neprišla. Tehotná nie som. Je to normálne , že po IVF menzes mešká ? Ako mám... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bezprostredne po IVF môže byť cyklus mierne nepravidelný. Doporučujem Vám gynekologickú kontrolu u nás alebo u Vášho obvodného gynekológa. Keď dostanete menštruáciu, môžeme plánovať kryoembryotransfer. Pokiaľ máte cyklus 28 alebo viacdňový, príďte k nám na UZ kontrolu pred KET 14.deň cyklu. Ak mávate cyklus kratší ako 28 dni, UZ pred KET by bolo vhodné zrealizovať radšej už 12.deň cyklu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovanie KET, meškanie menses po IVF

Dobrý deň.Som po IVF a dnes som začala 13.týždeň.Beriem Utrogestan 2x1.Dokedy ho prosím Vás treba ešte vkladať?Nešpiním a ani nekrvácam.

z

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan môžete vysadiť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcem sa spytat aky je postup keby som sa chcela objednat aj s manzelom do vasho sanatoria. Dva krat som potratila spontanne-plod sa prestal vyvijat. S manzelom sme boli na genetickom vysetreni aj na vysetreni trombofilnych javov, obidve vystrenia mame dobre. Uz rok sa mi nedari otehotniet, neviem kde je problem.

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nech sa páči objednajte sa na recepcii prostredníctvom telefonickýh čísel: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, keďže sa pripravujem na KET a bol mi predpísaný estrimax 1x denne, žiaľ užila som len jednu tabletku, viac nie (kôli problémom), rozhodla som sa pre natural cyklus bez liekov, je možné že mi jedna tabletka estrimaxu zastaví ovuláciu? Ďakujem veľmi pekne!

mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, jedna tableta Estrimaxu neovplyvňuje ovuláciu. Na 14. deň cyklu príďte na ultrazvuk, dohodneme si postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je naozaj nutné, aby som počkala na ďalšiu menštruáciu a tak prišla k Vám na plánovanie KET. Som po prvom ET u Vás 6.6. Test na HCG som na štrnásty deň mala pozitívny, užívala som Utrogestan, avšak dnes bol kontrolný... (viac)

Lucia Čižmárová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vzhľadom k prebehnutému včasnému tehotenstvu a užívaniu Utrogestanu by bolo vhodnejšie dať si tento mesiac prestávku a kryoembryotransfer plánovať až v nasledujúcom cykle.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Liecba endometriozy Dobry den, endometriozu mi diagnostikovali po porode a nastupe menstruacie. Do pol roka som mala celu brusnu dutinu a vajecniky obrastene endometriami. Po operacii sa liecim uzivanim hormonalnej antikoncepcie (Cerazette-pretoze este dojcim). Pred tehotenstvom som nemala nikdy ziadny problem a o endometrioze som ani nepocula. Aj otehotniet sa nam... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, endometrióza rastie v období s menštruačnými cyklami mimo obdobia tehotenstva a laktácie je vhodné zvážiť hormonálnu liečbu endometriózy napríklad antikoncepciu. Možnosťou voľby je aj čo najrýchlejšie otehotnenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, keď mi meškala menštruácia týždeň a 3 dni tak som si spravila test, ktorý mi vyšiel pozitívny, na druhý deň som dostala menštruáciu, ktorá trvala týždeň, potom som navštívila gynekológa a ten mi našiel... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pravdepodobne ste nebola tehotná a test Vám ukázal falošnú pozitivitu. Stáva sa to opakovane. Aj pri prítomnosti cysty sa môžete snažiť otehotnieť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, v rámci SPG sme dostali výsledky s diagnózou Theratozoospermia (progresivita 76%, pohyblivosť 89%, index motility 192, normospermia 1%, defekt hlavičiek 99%, krkov 41%, bičíkov 26%). Je možné sa u Vás objednať na konzultáciu aj na základe výsledkov spermiogramu, alebo je potrebné... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete sa k nám objednať na konzultáciu, kde Vám doporučíme postup a v prípade potreby i ďalšie vyšetrenia. Objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, v 10/2014 neúspešné ET, jedno zamrazené embryo, v januári 2015 zistená borelióza s extrémne vysokými hodnotami, preliečená, ale stále pozitívna. Je možné KET aj keď vraj už borelióza nemusí byť nikdy negatívna? Aké sú... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po preliečení boreliózy je možné plánovať kryoembryotransfer.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som 7 deň po ET, dnes som začala krvácať, chcem sa opýtať ako mám pokračovať v užívaní utrogestanu? Ďakujem.

M

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan sa v prípade silnejšieho krvácania užíva 3x denne 1 tabletu cez ústa.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, s manželom sa pokúšame o bábätko, ale už 2 roky bezúspešne, pritom sme boli na všetkých podrobných vyšetreniach s tým, že doktori nás ubezpečili, že sme obaja zdraví a plodní. Poraďte čo robiť. máme už 35 rokov.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vo veku 35 rokov Vám už výrazne klesá plodnosť, vhodné je navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a dohodnúť si ďalší postup v snahe otehotnieť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň! Chcem sa spýtať či sa pred KET pichá injekcia Pregnyl? Ďakujem Barbora

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pred kryoembryotransferom sa zvyčajne Pregnyl nepichá.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, po spontánnom otehotnení žial tehotenstvo bolo mimomaternicové. Som po laparoskopii kde vajcovod bol uchovaný bez nutnosti odstránenia. Moja gynekologička žiadala pri tejto laparoskopickej operacii aj prefuk vajcovodov. Chcem sa opytat či sa pri takomto zákroku vôbec môže a robi takýto... (viac)

Žany

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

doporučujem Vám zopakovať vyšetrenie priechodnosti pomocou HSG s odstupom času cca. 2 mesiace po predchádzajúcej operácii. Pokiaľ sú vajcovody nepriechodné, objednajte sa k nám  na pohovor IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som 14 Den po ET. NA tehotensky krvny test som este nebola este len pojdem ale 20.6. som dostala menstruaciu takze je to neuspech ako pokracovat dalej embrya mi nezostali zamrazene kedy mozem skusit znovu. Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

ak ste naša pacientka, prídte na odber krvi HCG a konzultáciu o ďalšom postupe.

MUDr. Starovecká Katarína

Mame uz 3rocne dieta ktore sa nam podarilo na prvy krat, teraz sa s partnerom pokusame o druhe uz rok, mavala som 32 denny MC, ked som brala inofolic asi 6 mesiacov bol 28 dni, s doktorom sme skusili otehotniet ze mi kontroloval ovulaciu ta nastala presne 14 ty den. Potom som vsetko vysadila MC som mala 26 dni dva mesiace po sebe a teraz uz je 35 den, menstruacia nikde.... (viac)

Tinka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,  počkajte  týžden  a  zopakujte  si  teho  test, následne  vyhladajte  svojho  gynekologa.  Doporučujem  vyšetriť  spermiogram  partnera. Ak  je  v poriadku, je  možné   pokúšať  sa otehotnieť prirodzene   ešte  nejaký  čas. Ak  neotehotniete  do  roka, objednajte  sa  na konzultáciu. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den 3 krat som potratila,rak mi nadadili prednison 5 mg uzivam ho 6 mesiac,ale este som neotehotnela,tak neviem ci ho mam vysadit a dat si prestavku?Dakujem za odpoved.

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,o  uvedenej  liečbe  sa  poradte  s tým lekárom , čo  Vám  ju  doporučil. V našom  centre  takto  dlho kortikoidy   nedoporučujeme. Ak  sa Vám  nedarí otehotnieť , objednajte  sa  na  konzutáciu a  vyšetrenia   v našom  centre.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, 13.5. som potratila v cca 5tt, odvtedy som nedostala menstruaciu, mala som pred par dnami asi 3-4 dni slabulinke spinenie. Mam to brat ako menzes? Kedy bezne pride prva menstruacia? Berieme obaja aj Sumamed na ureoplazmu, mohla tato infeksia sposobit potrat? Mam PCO a neviem, ci ist k lekarovi po duphaston alebo cakat.... O 3-4 tyzdne budem mat aj vysledky z... (viac)

magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

odpoveď na otázku, či ide o menštruáciu, nie je možné vysloviť bez ultrazvukového vyšetrenia. Pokiaľ máte PCO, predpokladám, že menštruačný cyklus máte nepravielný. Počkajte na výsledky daných vyšetrení a kontaktujte  svojho gynekológa, s ktrorým sa dohodnete na ďaľšom postupe.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,priblizne dva roky mam zistenu endometriozu,cca 2cm,s doktorkou sme sa dohodli,ze zatial sa bude sledovat ci nerastie,nemam ziadne tazkosti. S priatelom by sme chceli dieta,mam 29 rokov,myslite si ze pri danej diagnoze nie je sanca na prirodzene otehotnenie? Pre troma mesiacmi mi na maternici vyberali polyp. A este mam maternicu otocenu dozadu. Dakujem za... (viac)

dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

predpokladám, že Vám gynekológ zistil endometrióznu cystu. Doporučujem Vám plánovať tehotenstvo najskôr prirodzenou cestou. Pokiaľ neotehotniete do roka, je vhodné objednať sa k nám na špecializované vyšetrenie a navrhneme ďalší postup. Veľa šťastia

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Chcela by som opytat v 5 tt som bola hospitalizovana v nemocnici pre silne krvacanie.Na sone mi zistili ze mam hematom vo velkosti 37x33mm.Odlezala som si tam 3tyzdne a pustili ma domov s hematomom vo velkosti 12x6mm.Teraz nekrvacam ale niekedy na papieri ci na vlozke si najdem slabucko oranzovo zlty vytok.Je mozne ze sa este hematom vyplavuje a je to tym... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Vaše uvedené príznaky pri diagnóze, ktoru Vám zistili, sú úplne v poriadku. Špinenie a výtok môžu pretrvávať aj niekoľko týždňov. Dôležité sú pravidlené ultrazvukové kontroly, na ktorých sa kontroluje akcia srdca a rast plodu. Pokiaľ špiníte, mali by ste naďalej dodržiavať prísny kľudový režim, pričom platí aj zákaz pohlavného styku, držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den bola som u vas na kontrole u pana dr.krajkovica a na ultrazvuku mi nasiel jeden folykul 18mm v tom mi bol pichnuty pregnyl pan doktor krajkovic mi naplanoval mat pohl.styk 3 dni chcem sa opytat ci nie je malo mat dva krat denne pohl.styk vecer.Mandzel cez den pracuje tak si to nemozme dovolit... Dufam ze nie ke to az taky velky problem podla vas si mislite ze je... (viac)

minv

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri plánovaní tehotenstva je pohlavný styk dostačujúci 1x denne. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. V decembry mi robili urgentne sekciu v 26tt koli hypotrofii plodu,ale drobca zial uz nezachranili,prve tehotenstvo skoncilo missedom...teraz som znovu tehotna a chcem sa opytat ci sa da predist tomu aby to zase neskoncilo zle?alebo ci je nejaka prevencia pred hypotrofiou plodu? Dakujem

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

doporučujem Vám  realizovať hematologické vyšetrenie na vylúčenie porúch zrážanlivosti krvi (tzv. trombofilné stavy). Po porade s Vašim gynekológom by bolo možné uvažovať o preventívnom nasadení injekcií na riedenie krvi vzhľadom na Vašu anamnézu.

Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcem sa informovať ohľadne využitia darcovských spermii. Ake su tam podmienky a ako prebieha vyber? Je problem ked nie sme manželia? Vopred ďakujem za odpoveď

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

darca spermií má striktne anonymnú identitu a parametre, podľa ktorých sa dá vybrať, sa zakladajú na vzhľade a krvnej skupine. Ak by mali partneri alebo manželia záujem vyberať podľa krvnej skupiny, je potrené si dať krvné skupiny partnerov zistiť. Na liečbu sterility nie je potrebné, aby partneri boli v manželskom zväzku. Ďalšie informácie Vám radi poskytneme aj osobne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Dnes som prekonala druhy spontanny potrat. Po prvom mi boli robene geneticke testy, ktore boli v piriadku u mna aj u manzela a hemat.testy a zistila sa mi trombofilna mutacia. Preto Som pri druhom tehotenstve pichala clexane. Napriek tomu v 9. Tyzdni mi oznamili potrat,negativna akcia srdca... som Rh - a manzel je Rh + . Po prvej kyretazi tiez v 9.tyzdni mi... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Je nepravdepodobné, že by sa tvorba protilátok v druhom tehotenstve prejavila tak zavčasu. Učinok týchto protilátok sa zvyčajne prejaví až v 2.polovici tehotenstva /po 20.týždni/. Opakované neúspešné tehotenstvá môžu mať však rôzne príčiny, doporučovala by som Vám preto aj s partnerom navštíviť cetrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás oboch. U Vás je možné zrealizovať ešte hormonálne testy, serologické testy na infekčné ochorenia, protilátoy proti placente plodu, ev. hysteroskopiu /optické vyšterenie dutiny maternice v celkovej anestézii/. U partnera by bolo vhodné okrem bežného spermiogramu vyšetriť test fragmentácie DNA spermií /Halosperm/, pretože aj vysoké percento spermií s fragmentovanou DNA v ejakuláte môže viesť k opakovaným potratom. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na vstupnú konzultáciu, prineste si so sebou, prosím, výsledky doterajších vyšetrení.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry den, mozem vybrat magnetoterapiu a diatermiu na bolesti krizov a v tom istom mesiaci sa snazit o tehotenstvo? V case podania rehabilitacie by som este tehotna nebola. Dakujem !

mimi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Až do otehotnenia môžete ovedené procedúry absolvovať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcem sa spýtať či užívanie Utrogestanu môže spôsobiť výrazne zhoršenie pokožky chrbáta, ramien (mám ju posiatu maličkými pupáčikmi) či mám hľadať príčinu niekde inde? Ďakujem

M

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri užívaní Utrogestanu sa bežne nestretávame s kožnou reakciiou, keďže obsahuje čistý progesterón /hormón, ktorý sa Vám normálne tvorí po ovulácii/. Pri pretrvávaní výsypu Vám doporučujem kožné, ev. imunologické vyšterenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den 8.6. som bola n ET.Beriem utrogestan mozem mat hnedasty vytok zacinajucu menstruaciu dnes mam 31den cyklu alebo sa Et ukazuje ako neuspesne.Dakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Mierne špinenie po ET nemusí vôbec znamenať neúspech. Môžete si zvýšiť Utrogestan na 3x2 tbl do počvy a pokračujte v jeho užívaní až do krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po ET

Dobry den, podla datumu poslednej menstruacie (15.4.2015) by som mala byt v 9 tyzdni tehotenstva, ale podla velkosti plodu (5,5mm) som len v 6.tyzdni. Plod narastol od poslednej kontroly 1.6.2015 do dneska 18.06.2015 z 3 mm na 5,5 mm. Doktor hovoril, ze sa mu to nezda a o 5 dni mam prist na kontrolu, ci plod rastie. Ked nie, tak mi ho chce odobrat. Cele sa mi to nezda.... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dôležité je skontrolovať či plod bude ďalej rásť a hlavne či bude prítomná akcia srdca. Podľa údajov, ktoré ste zadala by ste mali byť naozaj v 9. týždni tehotenstva a veľkosť embrya by mala byť cca 1,5cm. Váš lekár postupuje správne. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. .menštruáciu som mala 29.5.2015 a plodné dní mi začali už 4.6. tak sme sa snažili. .včera 16.6.som si robila tehotenský test a vyšiel pozitívny taká slabšia druhá čiarka a dnes ešte slabšia čo to znamená? menštruáciu mám dostať o sedem... (viac)

Denisa Farkasova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám navštíviť obvodného gynekológa, ktorý Vám zeralizuje ultrazvukové vyšetrenie v prípade potreby aj krvný tehotenský test. Močový tehotenský test môže byť v období ovulácie aj falošne pozitívny. Ovuláciu by ste mali mať neskôr ako šiesty deň cyklu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, boli sme na prvej IUI a hodnoty spermiogramu su 29mil/ml po precisteni a A+B = 75 PERCENT. som 13 dni po IUI a neviem sa dockat testu :) Pri takychto hodnotach spermiogramu je vyssia hodnota aj IUI?

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, spermiogram po spracovaní je dostatočný na otehotnenie pri IUI. Priemerná úspešnosť inseminácie v našom centre je 12-14%.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, pri akej metóde pri IVF je najvyššia sanca na otehotnenie? niekde som čítala, že čím dlhšie sa embryo vyvíja tým, že väčšia sanca, je to tak? o čo vyššia je sanca pri IVF ako pri IUI so stimulaciou vaječníkov? dakujem

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, metóda oplodnenia pri IVF závisí od kvality spermií, počtu vajíčok, veku a iných parametrov. Používajú sa: klasický spôsob, ICSI, PICSI, IMSI. Pri inseminácii je priemerná úspešnosť 12-14%. Pri IVF je v závislosti od veku a funkcie vaječníkov úspešnosť výrazne vyššia, nad 40%. Po predĺženej kultivácii máte vyššiu šancu na otehotneie ako bez predĺženej kultivácie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať keď idem 2 krát na kontrolne testy krvi na bHCG po missed abort po konzervatívnom mnažmente musím prisť na lačno? Ďakujem Michaela.

Michaela Barišová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na tieto testy netreba byť nalačno.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den,chcela by som sa opytat ci sa da konizacia robit aj v lokalnej anesteze,kedze mam problemy s vysokym tlakom,beriem aj lieky na vysoky tlak,ale vzdy v ambulancii mam vysoky,dakujem

luboslava ferencikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

konizácia je pomerne časovo krátky výkon v ľahkej vnútrožilovej  anestézii. Zvyčajne sa bez anestézie nevykonáva. Pred výkonom absolvujete interné a anesteziologické vyšetrenie, na ktorom Vám lekár zhodnotí váš zdravotný stav, možnosť absolvovania výkonu a prípravu pred ním.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: vysoký krvný tlak

Dobrý deň, mám 2 dni menštruáciu a planujem isť na KET.Začala som brať estrimax 3 x 1 , chcela by som sa opýtať či môžem pred KET uživať liek Prokanazol - vaginalna mykoza. Ďakujem

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ máte aktuálne príznaky mykózy, je vhodné preliečiť to a v tejto fáze môžete užívať uvedený liek.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň, som v 13tt, asi pred dvomi týždňami mi z prvých krvných testov u gynekológa zistili zvýšenú činnosť štítnej žľazy-hypertyreózu. Endokrinológ mi nasadil propycil 50 2x1tabl. + acidum folicum 10mg 2x1tabl. súčasne s propycilom. Pred vyše týždňom som... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ by činnosť štítnej žľazy nebola liekmi korigovaná, je možné, že by mohla mať negatívny vplyv na vývoj plodu. Keďže Vám už bola nasadená liečba, je potrebné len pravidelné sledovanie vývoja plodu a funkcie štítnej žľazy podľa doporučenia endokrinológa.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: hypertyreóza

Dobry den prajem..chcela by som sa opytat...som cca v 2 tyzdni tehotenstva a mam obcasny slaby hnedy vytok..co to moze znamemenat?dakujem za odpoved

Kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prípade podozrenia na tehotenstvo sa hláste u svojho obvodného gyekológa a riešte možné ťažkosti s ním. Veľa šťastia

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň chcem sa opýtať, som cca 2 mesiace po vazektómii a bol som na vyšetrení spermiogramu so záverom : kryptozoospermia , v celom ejakuláte je prítomných len zopár mrtvych spermií (2 nepohyblivé spermie v celej komôrke). Môžem to považovať definitívne za stav... (viac)

rastislav

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám urobiť kontrolné vyšetrenie ejakulátu s odstupom času (napr. o mesiac). Pri tomto vyšetrení by už v ejakuláte nemala byť prítomná žiadna spermia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, je lepsie iui bez stimulacie a liekov, len pichnuty pregnyl a iui? alebo je to lepsie so stimulaciou a nasledne branim progesteronu? kedy je vyssia sanca na otehotnenie? bola som dva krat bez stimulacie, lebo mavam ovulaciu, aj ked mam len jeden vajecnik a som po operacii endometriozy, dakujem

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, úspešnosť IUI je vyššia pri stimulácii s dozretím viacerých folikulov. Pokiaľ ste neotehotnela po dvoch insemináciách, máte jeden vaječník a ste po operácii endometriózy, mali by ste uvažovať aj liečbe pomocou IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

chcem sa spytat som 10 det po et a hodnota hcg je 30.je to v poriadku

adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite ste tehotná avšak hodnota býva zvyčajne vyššia. Doporučujem zrealizovať kontrolné HCG a ultrazvuk o 7 dní.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den ,absolvovala som IUI po ktorej som hned zacala uzivat duphaston ,ale otehotniet sa mi nepodarilo.Rozhodla som sa pre druhu IUI .Miesto menstruacie mi prislo spinenie zatial spinim treti den ,preto sa chcem informovat nakolko mam zacat uzivat clostilbegyt na treti den silnej menstruacie a mne sa zatial silna menstruacia nedostavila ako to mam teraz pocitat ten... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ si nie ste istá či ide o menštruáciu Clostilbegyt neužívajte. Dajte si urobiť ultrazvukové vyšetrenie u svojho gynekológa alebo príďte k nám, aby sme Vám vedeli povedať v ktorej fáze cyklu sa nachádztate.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den prajem,chcem sa Vás opýtať,boli sme u Vás na IVF,zo zdravot.dôvodov sa ET odložil a mám ísť na KET,menštruáciu som ešte nedostala(,chodí mi rôzne kedže mam PCO i ked som myslela,že tými hormonmi pri IVF pride trošku k úprave a pride skor dnes som... (viac)

T.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teraz je potrebné počkať na menštruáciu, ev. je možné ju aj vyvolať, ak by do 5-6 dní neprišla /cestou obvodného gynekológa alebo u nás/. V nasledujúcom cykle príďte na UZ kontrolu k nám 14.deň cyklu a podľa nálezu Vám odporučíme termín KET, ev. iný postup, ak podmienky nebudú vhodné. Ab by aj ovulácia neprebehla, ale sliznica v maternici bude pekne pripravená, môžeme nasadiť Utrogestan /ten nahrádza progesterón, ktorý by sa mal tvoriť po ovulácii/ a môžeme embryo vložiť. Pokiať by bola sliznica nízka, môžeme pár dní ešte počkať a ak nedorastie, nasadiť hormonálne lieky na podporu jej rastu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: KET

Dobry den,chcela by som sa opytat ci robite IUI aj v sobotu a tiez ci je mozne uzivat femibion 800 s clostilbegyt. Dakujem

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Termín IUI sa stanovuje individuálne podľa ultrazvukového nálezu v danom cykle. Pokiaľ by Vám IUI vychádzala na víkend, podľa našich aktuálnych personálnych a prevádzkových možností ju môžeme zrealizovať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o Váš názor o mojom prípade. V 7. týždni som potratila, 16 h pred spontánnym potratom som absolvovala gyn. vyšetrenie kde všetko bolo v poriadku: ozvy srdca, velkost plodu, zahniezdenie na správnom mieste, bola som aj zatvorená, iba v ten deň... (viac)

Brigita

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže ste absolvovali aj kyretáž, doporučovala by som počkať aspoň 2 mesiace, kým sa výstelka maternice zregeneruje, a potom sa môžete ďalej snažiť otehotnieť. Jedno neúspešné tehotenstvo nezvyšuje signifikantne riziko opakovania v ďalšom tehotenstve. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenstvo po potrate

Dobrý deň, chcela by som v prvej polovici júla absolvovať IVF. Je to vhodné, keď v auguste odlietame na dovolenku do Turecka, alebo by som mala počkať a absolvovať IVF až po dovolenke?

Suzi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dôležité je, kedy presne by ste absolvovali vloženie embrya - po 2 týždňoch je potrebné zrealizovať krvný tehotenský test a o ďalšie 1-2 týždne UZ potvrdenie tehotenstva. Lepšie by teda asi bolo naplánovať IVF až po dovolenke, keďže termíny odberu vajíčok a embryotransferu závisia od Vašej reakcie na stimuláciu, nedajú sa vopred presne odhadnúť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: IVF a dovolenka

Dobrý deň. 6.6. som mala ET. Beriem Utrogestan. Môžem mať hnedastý výtok-začínajúcu menštruáciu (dnes mám 28 deň cyklu), alebo sa ukazuje ET ako neúsppešné? Ďakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hnedý výtok sa môže prechodne po ET vyskytnúť, zvýšte si Utrogestan na 3x2 tbl do pošvy. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po ET

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na váš názor. bola som u vás na IUI 13.5.2015.,.,výsledky po dvoch týždňoch vyšli pozitívne. O ďalšie dva týždne prisla prva kontrola na ktorej mi doktor povedal ze mam prázdny tehotenský vak.,.,a ak budúci tyzden nic... (viac)

Katarína Karabinová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teraz by ste už skutočne mali byť podľa termínu IUI v 7.týždni tehotenstva /prepočet veku tehotenstva je taký, že v deň ovulácie, teda inseminácie, ste už akoby 2 týždne tehotná/. V tomto čase by už mal byť viditeľný plodový vačok, plod aj akcia srdiečka. Pokiaľ ultrazvukový nález nezodpovedá týždňu tehotenstva, o niekoľko dní sa vyšetrenie zopakuje. Pri potvrdení nálezu sa vysadí Duphaston a tehotenstvo sa ukončí.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenstvo po IUI

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať ako sa ráta termín pôrodu a aktuálny týždeň tehotenstva. Posled.menštruácia bola 8.5.2015 a KET bol 29.5.2015. Ďakujem veľmi pekne. LENKA.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade, že transferované embryo bolo po predĺženej kultivácii dnes ste v týždni 5+1 ( prvý deň šiesteho týždňa) a Váš termín pôrodu je 14.2.2016.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. V máji som bola u vás na ET, ktorý dopadol neúspešne. Môj gynekológ ma vyšetril a zistil infekciu v pošve. Užívala som antibiotiká a vkladala tabletky do 8.6. Kedy by ste mi odporučili KET? Mohla mi infekcia spôsobiť neúspešnosť ET? Za odpoveď ďakujem.... (viac)

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, KET môžete plánovať v nasledujúcom cykle. Bežná vaginálna infekcia nemá vplyv na usadenie embrya.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či môžem brať počas tehotenstva Zodac, keďže mám dosť silnú alergickú nádchu. Moja doktorka mi povedala, že môžem. Len ja mám trošku obavy, lebo som v 11-om týždni tehotenstva. Ďakujem

Klara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Zodac môžete pri alergickom ochorení užívať aj v tehotenstve.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa opýtať, beriem ultrogestan zo spodu a niaka časť sa mi vyplavi na intimku, je to normalne?

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri užívaní Utrogestanu časť tabliet môže vytekať von, je to úplne normálne, účinná látka sa stihne vstrebať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Ja som začala pred tri a pól roka brať antikoncepciu, pretože som mala problémovú menštruáciu. S partnerom som začala pohlavne žiť až skoro po roku. Najprv to začalo občasnými mykózami. Doktor mi dával dookola vždy tie isté lieky a ja som mala pocit, že nezaberajú dobre. I... (viac)

Lola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , antikoncepciu   neužívajte , môže  vaše  problémy  zhoršiť. Pokiaľ  Vás  nevyšetrím , poradiť  vám  nemôžem. Základom   je  zistiť  , či  vaše  problemy  spôsobuje  zápal  a  ak  áno , tak   o aký  zápal  sa  jedná. Následne ho treba  dôkladne  vyliečiť  . Po vyliečení  je  nutné  dlhodobo   používať  vhodné pošvové  probiotiká. / napr.  z  radu Multi- gyn - prípravok  Flora  plus a  Aktigel/ www.multi-gyn.sk

V prípade  záujmu  sa môžete  objednať  na  gynekologické  vyšetrenie  s konzultáciou do nášho zariadenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, chcela by som opýtať ako to vlastne prebieha to prefukovanie vajíčkovodou a či žena prežíva nejake bolesti. S partnerom sa snazime uz dlhsie o babatko , a preto som sa rozhodla to podstupit ale mam velky strach. Da sa to aj inaksie robit ako bez narkozy a ako dlho to trva. dakujem

Eleonóra Tauberová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vyšetrenie  priechodnosti  vajíčkovodov  sa  robí  zväčša  v narkoze , takže  to  necítite. Je  možné   robiť  ho  aj  bez  narkózy .- jedná  sa  o  metodu HSG -  diagnostika pod  rontgenom . Pri  tomto  vyšetrení  je  žena  pri  vedomí  a  trvá cca 10  minút. Jeho  nevýhodou  je   , že  je pre  pacientku  nepríjemné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa opýtať ,tento pondelok 8.6.2015 mi bol vykonaný odber oocytov v celkovej anestéze. Priebeh bol bez komplikácií,ale mám príznaky mierneho OHSS čiže transfer bude až v ďaľšom cykle. Len mám problém s obrovským bruchom zhruba o 20cm väčším a... (viac)

Ing.Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  necítite  dobre  prídite  na kontrolu . Spomínané  príznaky  odoznejú zväčša po pár  dňoch, úplne  po  menštruácii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den 23.5 som bola u vas na ET zial neuspesne. 5.6 som vysadila utrogestan, menstruaciu som dostala 6.6. Cyklus zvyknem mat tak 30 - 32 dni kedy ako. Tento mesiac by som chcela ist na KET. Ktory den sa objednat na ultrazvuk. Pri stimulacii mi odoberali vajicka 18 DC. Dakujem

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednajte sa na ultrazvukovú kontrolu 14. deň cyklu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,s manželom sa snažíme otehotnieť, duphaston som mala nasadit až po ovulácii,ale nasadila som ho druhy deň po pozitivnom ovulačnom teste a na druhý deň ráno pri meraní bt som zistila,že ešte nestúpla,čiže ovulacia ešte neprebehla. Vzala som len večer predtým 1tbl duphastonu. Mám... (viac)

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Duphaston je možné nasadiť až po prebehnutej ovulácii.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Bola som hospitalizovaná v nemocnici kvôli špineniu v tehotenstve, som na začiatku ,6tt. Postupne mi vysadili duphaston. Chcem sa opýtať začala som opäť trošku špiniť, je lepšie opäť kontaktovať gynekológa alebo môžem opäť sama... (viac)

Svetlana Lokšíková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade špinenia si môžete nasadiť Duphastom 2x1tbl. cez ústa, ale určite Vám doporučujeme aj kontrolu u Vášho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opytat som dva tyzdne po operacii vybrali mi maternicu kedy mozem mat pohlavny styk po tomto zakroku dakujem

denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné by bolo vyčkať s pohlavným stykom ešte dva týždne.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom postupu liečby. Máme za sebou u Vás v centre dva neúspešné pokusy inseminácie. No stimuláciu vždy iba clostyl 3x1tbl., potom pregnyl. No mám PCO. Moje vaječníky na clostyl nejak nereagujú. Vždy keď sa konečne podarilo ich aspoň... (viac)

s

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem  realizovať  kontrolný  spermiogram vášmu partnerovi. Pokiaľ  bude  tvar  spermií  zhoršený  ako pri minulom vyšetrení , doporučujem Vám liečbu pomocou IVF. Objednajte  sa  na konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, zistili mi (a teda pravdepodobne to ma i manzel) ureoplazmu. Je mozne ze to mam v tele uz dlho? Nenavstevujem verejne kupaliska ani toalety.... Je mozne, ze to sposobilo, ze prvy ET nebol vobec uspesny a KET skoncil potratom? Ma to vplyv na kvalitu emrbyi v pripade, ze to mame dlhsie? Ak by mi na to nik nerobil testy, zila by som s tym aj nadalej, kedze nemam... (viac)

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň .Ureaplazmy  sa   často  vyskytujú v  genitálnom  trakte  mužov  a  žien, prenášajú  sa   pohlavným  stykom.   Pokiaľ  sa  vyskytujú  v nízkej koncentrácii  a  nerobia  klinické  ťažkosti  neliečia  sa. Pokiaľ  sa  snažíte otehotnieť , je  vhodné  sa  preliečiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat,absolvovali sme u Vas jedno neuspesne Ivf,kde sa vajicko oplodnilo len sa prestalo vyvyjat po piatich dnoch,moj gynekolog nas poslal na geneticke vysetrenie,len sa bojim aby nam nezistili,ze s manzelom deti mat vlastne nemozeme,je to mozne ,aby nam prave toto diagnostikovali ,ked vajicko bolo oplodnene spravne? dakujem

Miki

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , výsledok   genetického  vyšetrenia  môže  odhaliť  určitú  genetickú  chybu  v  chromozómoch , ktorá  by mohla  súvisieť  so  zníženou kvalitou vajíčok alebo spermií. Keď  budete  mať  výsledky, objadnajte  sa  na pohovor , kde  vám  vysvetíme  čo  vyšetrenie  zistilo a doporučíme ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, kvôli dvom neúspešným KET si chcem dať urobiť aj test, či netvorím protilátky proti trofoblastu. V meste bydliska však musím veľmi dlho čakať, pokiaľ ma vôbec objednajú a rada by som skúsila ďalší vklad cez leto. Môžem tento test absolvovať aj u... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , takéto  vyšetrenie  Vám môžeme  realizovať  aj  v našom  centre. Pokiaľ  je pozitívne  je  po vklade  doporučené užívanie Prednisonu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Bola som na LPS a odobrali mi pravý vajcovod po mimomaternicovom tehotenstve. Je potrebné podstúpiť preplach zostávajúceho vajcovodu a predísť tým ďalšiemu mimomat.tehotenstvu? Kedže plánujeme dieťa. Alebo je to len prevencia? Ďakujem pekne za odpoved.

veja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , musím Vás  sklamať prevencia mimomaternicového  tehotenstva  neexistuje. Prepláchnutie  vajcovodu  nemá liečebný  význam , skôr  diagnostický. Pokiaľ  by  sa  vám  nedarilo otehonieť   treba  urobiť  skúšku priechodnosti ostávajúceho vajcovodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať či by som sa mohla objednať na 4D sono aj keď uz budem v 31tt?Dakujem

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete  sa  skúsiť  objednať , ale  je  väčšie  riziko , že  bábatko  nebude  pekne  vidieť , kedže  už  je  veľké ..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, rada by som sa spytala, ci je mozne skombinovat diagnosticku hysteroskopiu s chromopertubaciou? Dakujem vopred.

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Uvedené  vyšetrenia  je  možné  skombinovať , teda  realizovať ich pri  jednej  narkoze. Na  operáciu  sa  musíte  objednať  v  určitej  nemocnici  a  naplánovať  ich  s  príjmajúcim lekárom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, prečo spontánne potrácajú aj ženy mladšie ako 20 rokov. Všade sa píše len o riziku žien starších ako 35 rokov, ale stáva sa to aj mladším. Je v tom nejaká súvislosť s ešte až tak nevyvinutým... (viac)

Natália

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , príčin  potratov  je  veľa. Genetické  príčiny  sú  samozrejme   oveľa  častejšie  u  žien  starších  ako 35  rokov. Ale  všetky  ostaté  príčiny postihujú   ženy  bez  rozdielu  veku.  Ide  o  rôzne  hematologické , endokrinologické ,  anatomické  a tiež  sociálne  príčiny.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som v 24 tyzdni tehotenstva a vcera mi sa mi odstiepil kusok zo zubu, chystam sa ist k zubarke, a chcem sa opytat ci mi pripadna injekcia od bolesti pri vrtani nemoze uskodit, alebo sa jej radsej vyhnut, dakujem

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ nie  ste  alergická  na lokálne  anestetiká , môžete  si  dať   pichnúť  lokálnu  analgézu  pri  zubnom  vyšetrení  aj keď  ste  tehotná.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň, som dva týždne po operácie endometriozie. nechali mi len vaječníky, nasleduje liečba - injekcie na pol roka. chcem sa opýtať stále krvácam, je to normálne? iná liečba ako tie injekcie ktoríé mimochodom nie sú k dostaniu neexistuje? Ďakujem pekne za odpoved

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , keďže  neviem  aké konkrétne inj. Vám predpísali  - budem   len  predpokladať,  že  ide  o hormonálnu liečbu tzv. analógmi. Inj  Vám  majú  zastaviť   menštruačný  cyklus  a  vyblokovať  ho  na pol roka. Takýmto  spôsobom  sa   utlmí váš  hormonálny  systém  a  aj  endometrioza. Pokiaľ  sa  snažíte  optehotnieť , môžete  sa objednať  na konzultáciu kde  si naplánujeme  vašu ďalšiu liečbu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa spýtať, po skončenej stimulácii si dnes pichnem Pregnyl.dozrejú ešte do Utorka nejaké vajíčka?Ďakujem

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pregnyl  je   injekcia  ktorá  vyvolá  ovuláciu , reagujú  na  ňu  len  folikuly  ktoré  sú  dozreté.

MUdr. Starovecká Katarína

Dobri vecer s priatelom sa snazime o babatko 6rokou a stale nieviem otehodniet chcela by som sa opytat ci to ma spolocne nieco s so syndromom vajencikou za odpoved velmi dakujem A ci mozem byt nehotna

Olga

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  Vám  nedarí  otehotnieť 6  rokov ,  je potrebné  realizovať  vyšetrenia  na zistenie príčiny  neplodnosti.  Bez  toho  aby  som Vás  vyšetrila nie  je možné sa  vyjadriť  k Vašej plodnosti. Zároveň  je potrebné  vyšetriť spermie Vášho partnera.  Na  vstupnú  konzultáciu  sa  môžete  objednať telafonicky  alebo mailom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, 1.6.2015 som bola na laparoskopiu- prvé tehotenstvo-mimomaternicové tehotenstvo- odstránenie ľavého vajcovodu. Taktiež zistili, že pravý vajcovod som mala \"prilepený\" pri črievku, čím ho následne opravili. PM som mala 10.4.2015. Prosím Vás o odpoveď na... (viac)

Maťka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete otehotnieť iba z jednej strany na strane vajíčkovodu. Aj druhý vajíčkovod máte čiastočne poškodený po odrstraňovaní zrastov. Máte vyššie riziko opakovania miomaternicového tehotenstva do budúcnosti. Plánovať tehotenstvo môžete hneď nasledujúci mesiac. Ak sa nebude dariť otehotnieť je vhodná kontrola priechodnosti vajíčkovodu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den potrebovala by som poradit som 15 den po KET hcg mam pozitivne ale dnes som zacala špinit je to take tmavo hnede velmi sa bojim na usg mam ist až 23.6 utrogestn si davam 2 2 2 vaginalne ako mam dalej pokracovat dakujem

m

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príďte na ultrazvukovú kontrolu v nasledujúcich dňoch, skontrolujeme priebeh tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, po akom case po neuspesnom IVF, ET, KET sa moze ist na augmentaciu prs? ..kedze je telo stimulovane vela hormonmi plus uzivane ine lieky (Utrogestan ap.), kolko treba, aby sa ´ocistilo´ a bolo to ok na dalsiu narkozu a augmentaciu?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, augmentáciu prsníkov môžete absolvovať nasledujúci mesiac po KET, ale iba pri negatívnom výsledku. V tehotenstve sa augmentácia neodporúča.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: augmentácia prsníkov po IVF

Dobry den,nedavno som Vam pisala ohľadom druhej žiadosti na IVF,že sme s daleka a že sa da žiadosť vypisat aj cez mail a poslať Vam.Mam Union poistovna ,hladala som žiadost na IVF no nikde ju neviem najst,neviete mi poradit?dakujem zuzana

zuzana kallova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

choďte osobne do najbližšej pobočky Vašej poisťovne a pýtajte si tlačivo "Žiadosť o schválenie úhrady výkonu asistovanej reprodukcie zo zdr.dôvodov", možno ho stiahnuť aj priamo z internetu, prípadne ho žiadajte u nás na recepcii telefonicky o zaslanie poštou.

S pozdravom

MUDr. Katarína Starovecká

Dobrý deň, som v 9tt tehotenstva po ivf, od 6tt ma trapi prilezitostne ( kazde 2-3-4 dni) slabe krvacanie az spinenie, ktore mi bolo diagnistikovane Vami aj obvodnym gynekologom ako krvacanie z krcka. Uzivam Utrogestan 2x2 do posvy, pri krvacani mam uzivat 3x2 do posvy. Rada by som sa spytala,ci nie je neziaduce toto zmiešané davkovanie, ci mozem... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

príležitostné zvyšovanie dávkovanie Utrogestanu nie je problém. Užívať môžete Utrogestan aj dlhodobo v zvýšenej dávke do 13. tt. Príjemné tehotenstvo.

MUDr. Katarína Starovecká

Dobry deň . Chcela by som sa opytať aka je asi čakacia doba na darkynu vajičok,lebo v care je asi rok.

magda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, čakacia doba v našom centre je približne rok. Bližšie informácie dostanete pri konzultácii na ktorú sa môžete objednať na tel. číslach recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
V našom centre sme privítali novú pani doktorku!

Aktuality

2015-06-18

V našom centre sme privítali novú pani doktorku!

Od 1.6.2015 sa v našom centre môžete stretávať s novou gynekologičkou
- MUDr. Lenkou Rosovou. Želáme jej mnoho pracovných úspechov a spokojných klientov.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
