Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň, chcem sa spýtať, pred podstúpením IVF sa robia rôzne odbery krvi, dá sa z týchto odberov zistiť aj či pacientka má v sebe toxoplazmu, ľudovo povedané mačací bacil ? Viem, že to tiež spôsobuje neplodnosť a veľmi často nad tým rozmýšľam, pretože ja som u... (viac)

Janka Vetráková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,  krvné  testy  na zoonozy /ochorenia  prenosné  na človeka  zo zvierat/ sa  nerobia  štandardne  pred IVf , pokial na to nie  je  dôvod.  Toxoplazmóza je  nebezpečná  v akútnom  štádiu , hlavne počas  tehotenstva.  Avšak  po  jej prekonaní  ostáva  človeku trvalá imunita.  V  krvi  potom nachádzame tzv. pamäťové  protilátky,  ktoré  sú znakom  prekonanej  infekcie,  ale  nemajú  žiadny  dopad  na  plánovanie  tehotenstva. Na  toxoplazmózu  Vám  môže  zobrať  krv  aj  obvodny  gynekolog.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: toxoplazmóza

Dobrý deň, mám 41 rokov a v polovici júla 2014 som podstúpila IVF, negatívny výsledok. Ako je to s úpravou hormónov po IVF? Nabehol mi teraz zvlášte menzes 17.11., 1.12. a 19.12.2014. Je to normálne? Predtým od IVF menzes pravidelný. Alebo to môže znamenať blížiaci... (viac)

Natalia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po IVF môže byť cyklus krátke obdobie nepravidelný, zvyčajne sa však upraví do 2-3 mesiacov. Podľa Váško údaja /IVF v júli 2014/ by nepravidelnosť krvácania už nemala byť následkom IVF. Skracovanie cyklu má rôzne príčiny, môže byť aj prejavom slabnúcej činnnosti vaječníkov. Doporučujem Vám gynekologickú kontrolu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nepravidelný cyklus

Dobry den prajem. Moj gynekolog mi dal nasledovnu liecbu.Clostilbegyt,Pregnyl,Estrimax,Duphaston.Menstruaciu mam dostat 21.12,za dva dni.Kazdy mesiac pred MS par dni spinim,teraz zatial nic.Testovat este nechcem.Je mozne ze Duphaston,alebo Pregnyl brania spineniu a oddialia MS. Dakujem.

karin hlavkova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , liek  Duphaston , je vlastne  náhradou  prirodzeného  progesteronu , ktorý  sa  po prebehnutej  ovulácii tvorí  v žltom  teliesku vo  vaječníku. Jeho úlohou   je  udržiavanie  rannej  tehotnosti. Užívanie  Duphastonu   vám  drží  cyklus  a  je  vlastne  hormonálnou  podporou  prípadného  začínajúceho  tehotenstva.   Test  má  význam  realizovať cca  týžden  po  meškaní  menzes. držíme  palce. 

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Duphaston

Dobrý deň.Som v 18 týždni tehotenstva a chcela by som sa opýtať čo znamená že placenta je na zadnej stene, typ I.normohydramnion.. Znamená to nejaký problém? Ak áno prosím Vás čomu by som sa mala vyhýbať a či môžme mať naďalej sex.Za odpoveď ďakujem

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , z  vyšetrenia  je  zrejmé  , že  vaša  placenta  je  lokalizovaná  na zadnej  stene  maternice  a  je  primerane zrelá. Nejde  o nič  abnormálne. Pokial pri  gynekologickom  vyšetrení  nebol  zistený  žiadny  problém  , pohlavný  život  nemusí  byť obmedzený.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: placenta

dobry den ,dnes som bola na folikumetrii na 14den ma 27mm po liecbe clostybegytom kedy by mohla nastat ovulacia?ale manzel ma abces bere atb augumentin 1000mg 7den mu abces prerezali a dali licbu na dalsi tyzden pp uzivani atb sa u nho objavila mykoza kupil si canesten trosku sa to lepsi myslite ze je vobec vhodne sa snazit otehotniet ked ma partner taketo problemi ?este... (viac)

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , folikul 27mm je  už  dost  velký ,  je predpoklad  že  vzniká tzv. folikulárna  cysta  v ktorej nie  je  vajíčko. Preto   v dalšom  cykle  je  vhodné  realizovať  folikulometriu  o niečo  skôr - napr. na 12  DC.  Okrem  toho problémy  manžela  sú  naozaj dôvodom  na  odloženie plánovania  tehotenstva kým  sa  nedá  zdravotne  doporiadku.

s pozdravom   Dr. Starovecká

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry ja som brala dophaston a som dostala 2rax do mesiaca po prvej menstruacie na 5 den som mala brat estrofem ale dostala so druhu menstruaciu do mesiaca mozem uzivat. estrufem pocas menstruacie

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu kompletnú anamnézu a účel užívania Estrofemu, bolo by vhodnejšie, keby ste nás kontaktovali telefonicky, prípadne osobne.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či hodnota hcg 85,40 UI/I je pre mňa pozitívna? To je výsledok z krvného testu na 10 deň po KET a gynekológa mám na dovolenke, takže sa ho neviem na to spýtať. Ďakujem za odpoveď

Sylvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hodnota HCG 85,4 je pozitívna, ale učite bude potrebné zopakovať odber krvi a zrealizovať aj ultrazvukové vyšetrenie 14 - 15 deň po kryoembryotransfere.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: hodnota HCG

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom mojej diagnózy uterus septus , prepážka v maternici. Bola som dvakrát tehotná, žiaľ ani jedno nebolo úspešné, 18 tt a 9 tt, otehotnela som vždy na prvý krát. Môj bývalý lekár povedal, že obidve potraty súvisia s... (viac)

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prepážka v maternici môže, ale nemusí byť prekážkou vo vývoji plodu. Potrebné je najskôr posúdiť rozsah prepážky a priestrannosť dutiny maternice ( hysteroskopia, event. hysterosalpigografia). Podľa nálezu bude možné usúdiť, či je potrebné odstránenie septa. Doporučujem Vám však navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera, pretože príčiny opakovaného potráciania môžu byť rôzne. (genetické, hematologické, imunologické, vysoká fragmentácia DNA spermií...) V prípade záujmu sa môžete objednať prvú bezplatnú konzultáciu prostredníctvom čísel recepcie: 043/4271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Cuľbová Martina PHd.
Kľúčové slová: opakované tehotenské straty

Dobrý deň. Som po prvom IVF vo vašom centre, ktoré sa skončilo neúspešnou kultiváciu, pravdepodobne kvôli nízkej kvalite vajíčok (mám endometriózu). O tri mesiace chceme začať nový cyklus a sme objednaní na január k MUDr. Krajkovičovi. MUDr. Krajkovič odporučil urobiť... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže ste u nás už potrebné vyšetrenia absolvovali /hormonálne testy vrátane funkcie štítnej žľazy, test na protilátky proti spermiám a trofoblastu, partner test integrity DNA spermií/, stačí už doplniť len to genetické vyšetrenie, ako Vám doporučil p.doktor Krajkovič.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vyšetrenia po neúspešnom IVF

Na kontrole pred KET vo Vasom centre mi bola odporucana hysteroskopia. Som po cisarskom reze rok a pol a moja jazva je vraj velmi tenka a lepsie by bolo skontrolovat ju danym zakrokom.Chcem sa teda opytat, ci je mozna korekcia jazvy aj pocas samotnej hysteroskopie. Ak to teda bude potrene. Ak nie, ako a kedy po hysteroskopii prebieha samotna korekcia jazvy. Kedy je mozne... (viac)

Beata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa pri hysteroskopii potvrdí veľmi tenká alebo rozchádzajúca sa jazva po cisárskom reze, typ korekčného výkonu závisí od presného nálezu a rozsahu dehiscencie jazvy a mal by Vám byť doporučený v nemocnici po operácii. Podľa rozsahu výkonu sa určuje aj termín plánovania ďalšieho tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: jazva po cisárskom reze

Dobrý deň, Som dnes 8 deň po KET, na teste vyšla slabá druhá čiarka. Viem, že je to skoro testovať, no nevydržala som..:) No začala so špiniť, nie je to naštastie krv, len akoby bledo hnedý výtok...možem zvýšit Utrogestan na 3 x 2?

maryK.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete si zvýšiť Utrogestan na 3x2 tbl do pošvy, v prípade krvácania zmeňte užívanie na 3x1 tbl cez ústa až do krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobrý deň, mám 35 rokov a manžel 53, chceli by sme ešte jedno dieťatko, máme už 10 ročnú dcéru. Môj lekár mi povedal, že som už stará. Ja sa veľmi bojím aby sa mi nenarodilo nejakým spôsobom postihnuté dieťa. Existujú nejaké vyšetrenia, ktoré by... (viac)

ZUZANA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám objednať sa k nám na vstupnú bezplatnú konzultáciu, na ktorej Vám zrealizujeme podrobné ultrazvukové vyšetrenie s posúdením vaječníkovej rezervy, ako aj hormonálne testy. U Vášho partnera by sme kompletne vyšetrili spermiogram, ev.  aj test fragmentáciu DNA spermií na zistenie kvality spermií. Na základe výsledkov všetkých vyšetrení Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade. Pokiaľ by ste mali záujem  vyšetriť geneticky Vaše embryá pred otehotnením /predimplantačná genetická diagnostika embryí - aCGH/ a vylúčiť tak genetické postihnutie plodu, je to možné v cykle umelého oplodnenia /IVF/. Všetky bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne, objednať sa môžete prostredníctvom recepcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: genetické vyšetrenie embryí

Dobry den, bola som na ivf a som v 5tt tehotenstva. chcem sa spytat, ci je vhodne ist na masaz chrbta. Doteraz som chodila na masaz pravidelne 2x do mesiaca. Dakujem za odpoved

Jana Dvorska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň.

Masáž chrbta môžete absolvovať, len upozornite Vášho maséra, že ste tehotná, treba sa vyhnúť zvýšenému tlaku na bruško.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: masáž chrbta v tehotenstve

Dobry vecer, chcela by som sa opytat ,na 5den cyklu som zacala uzivat clostybegyt 1denne po dobu 5dni chcem sa opytat kedy by mala nastat ovulacia ?cyklus mam pravidelny 26dni ale gynekolog ma objednal na meranie folikulov na 14den nebude uz neskoro?este jedna otazka manzel dostal obces na zadku predpisali mu atb dexohexal 200mg tie uzil 2dni a nasledne augumentin 1000mg... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nie je možné vyrátať, na ktorý deň cyklu po užívaní Clostilbegytu budete mať ovuláciu, keďže na tieto lieky každý organizmus reaguje inak. V našom centre zvyčajne doporučujeme prvú kontrolu po užívaní Clostilbegytu okolo 10.-11.dňa cyklu a v prípade, že folikuly ešte nie sú dostatočnej veľkosti, zopakujeme folikulometriu o niekoľko dní. Čo sa týka nasadenia antibiotík u Vášho manžela, ich užívanie v tomto období nezvyšuje riziko poškodenia plodu, avšak antibiotiká môžu mať negatívny vplyv na kvalitu spermiogramu /počet a pohyblivosť spermií/. Doporučujem Vám nasadiť manželovi vitamíny /C, E, zinok, selén/.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Clostilbegyt, antibiotiká a spermie

Dobrý deň, chcem sa opýtať na maternici mám polypy a cytológia mi vyšla medzi 2-3. moja gynekologička mi ju opakovala a znovu vyšlo rovnako. odporúča mi ísť na operáciu. Bolo by možné u vás zopakovať cytológiu. Pretože nie som si istá tou operáciou. Mám 53... (viac)

Mariana Škumátová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade záujmu sa k nám môžete cez recepciu objednať na gynekologické vyšetrenie. Prineste si, prosím, so sebou aj výsledky predchádzajícich cytologických vyšetrení z krčka maternice.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cytológia z krčka maternice

Dobrý deň, prajem chcem sa opýtať, som po hormonálnej liečbe, užívala som osem mesiacov Visanne, neplánujem deti má mám 39 rokov,pripadám si ako medveď opuchnuta, kedy mi mal nabehne cyklus, alebo za koľko môžem dostať menštruáciu,? Veľmi pekne ďakujem, za odpoveď

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Menštruácia po vysadení hormonálnej liečby by mala prísť do 3 /max. 6/ mesiacov. Ak Vám cyklus nenabehne po 3 mesiacoch od vysadenia liečby, doporučujem Vám gynekologickú kontrolu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: menštruácia po Visanne

Dobrý den, chcela by som sa informovať aký je Váš názor na odber pupočníkovej krvi? Odporúčate takýto odber?

Klaudia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Možnosti využitia pupočníkovej krvi sa stále rozširujú a sú predmetom neustáleho výskumu, určite teda nie je na škodu zrealizovať odber a uskladnenie pupočníkovej krvi.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: odber pupočníkovej krvi

Prajem dobrý den, chcela by som sa informovať - robili mi výter z pošvy z výsledkom - aerobná kultivácia-nález staphylococcus epidermidis a nález escherichia coli (C citlivý). Som v 38 tt a mám sa obávať pôrodu keď mi boli zistené tieto dva nálezy. Hrozí infekcia pre... (viac)

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Uvedené baktérie sú pomerne častým nálezom v pošve. Eventuálnu liečbu pred pôrodom je potrebné skonzultovať s Vaším gynekológom, ktorý pozná Váš zdravotný stav aj presný klinický nález.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, v januari planujeme ist k vam na ket - vklad by mal vyjst cca. Na 11.01.15 . Momentalne som ale chora a beriem antibiotika. Odporucate odlozit ket na dalsi mesiac alebo mozme ist podla planu v januari? Dakujem.

iva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň.Pokiaľ budete do uktrazvukovej kontroly pred KET zdravá a budete sa už aj dobre cítiť, môžeme v janurái plánovať KET. Ak by ste dovtedy neboli ešte úplne v poriadku, posunieme KET o mesiac.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovanie KET po chorobe

Dobrý den prajem.....chcela by som sa spýtať,chceli by sme ešte stihnut tento rok IUI....dnes som 2 DC ,je možné ak sa nasadí Clostyl neskor od 8DC -12DC žeby ovulacia bola na 17 DC-18 DC a tým padom by sme stihli ist na IUI 30.12-31.12 ? Lebo čakať do konca januára mi pride strašnee neskoro :((( tak by to... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V tomto cykle by Vám pravdepodobne inseminácia vyšla rovno cez sviatky, kedy inseminácie nebudeme realizovať. Určite Vám nedoporučujem experimentovať s užívaním Clostilbegytu o niekoľko dní neskôr, liek má učinkovať na začiatku cyklu, kedy podporí prirodzené dozrievanie Vašich folikulov. Užívanie v neskoršej fáze cyklu môže narušiť prirodzený vývoj Vášho folikulu. Počkajte radšej na ďalšiu menštruáciu a začnite užívať Clostilbegyt od 3.dňa.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

dobry den chcela by som sa opytat ,bola som na hysteroskopii pri ktorej mi odobrali polip ktory som mala na maternici,a zaroven mi urobili priefuky vajecnikov pri ktorom zistili pravy uplne upchaty a lavy ciastocne priechodny nasadili mi clostilbegyt od 3 dna po dve tabletky denne dobrala som ho a isla na sono pred planovanou inseminaciou ale iba na pravej tej nevhodnej... (viac)

sona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Skúste vyčkať, či sa vám rozbehne normálna menštruácia a až potom si nasadiť Clostilbegyt od 3.dňa cyklu. Ak by normálna menštruácia neprišla ani v očakávanom termíne, doporučujem Vám gynekologickú kontrolu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie pred menses

Dobrý deň, mám zistenú vrodenú chybu maternice uterus bicornis. Otehotniet sa nám s priatelom podarilo dost rychlo. V osmom tyzdni na kontrole u mojho gynekologa mi zistili zamklnuty potrat. Chcem sa Vás opýtať môže byť na vine vrodená chyba maternice? Ak ano je nejaka moznosť riešenia tejto... (viac)

N.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vrodená chyba maternice môže, ale nemusí byť príčinou komplikácií v tehotenstve. Zamĺknutý potrat môže byť spôsobený spôsobený genetickou vadou embrya, hematologickou poruchou alebo inými príčinami. Doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a zrealizovať komplexné vyšetrenie u Vás aj vášho partnera. Na základe podrobného ultrazvukového vyšetrenia maternice by sme posúdili event. potrebu kontroly tvaru dutiny maternice kamerou /hysteroskopia/. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na bezplatnú vstupnú konzultáciu, na ktorej vám doporučíme ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vrodená chyba maternice

Dobry den chcela by som sa vas spytat kolko by stalo vo vasom sanatoriu IVF s CISI. Mam za sebou jeden neuspesny transfer v Anglicku ked som bola zaradena do sharing programu (polovica mojich vajicok bola darovana) Moj cyclus bol neuspesny ale prijemkyna mojich vajicok mala uspesny cyklus. Pretoze som nebola velmi spokojna s pristupom na klinike ( overstimulate s liekami... (viac)

eva goncalves

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , IVF  cyklus pre  samoplatcov  v našom  CAR  stojí priemerne 2500 Euro +  laboratorne  vyšetrenia  pokial  nemáte vôbec poistenie  na  Slovensku.  Dĺžka  liečby  je cca 3 týždne  až  mesiac . Začína  sa  s  menštruáciou. V  prípade  záujmu kontaktujte  prosím  naše koordinatorky /napr. mailom/ - sú  to pracovníčky  ktoré  Vám poskytnú  bližšie všeobecné informácie  o  dátumoch a frekvencii kontrol, naplánujú  Vám  vstupnú konzultáciu , pomôžu  všetko správne načasovať, doporučia   dátum príchodu atd..

s pozdravom

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: koordinatorky IVF

Dobrý deň, čo všetko sa vyšetruje pri vstupnej konzultácii? Viac menej my už máme vyšetrenia za sebou, mám jeden vajcovod odstránený po EUG a druhý vajcovod mám nepriechodný, LSK robená 27.11.2014. Na termím vstupnej konzultácie mám objednať manžela odrazu... (viac)

mariana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,v  den  vašej  vstupnej  konzultácie je  ideálne  objednať  partnera  na  vyšetrenie spermiogramu . K  nasledujúcej  liečbe  Vám  bude  potrebné  odobrať  krv  na  vyšetrenie  hormonálneho profilu -  netreba  byť  nalačno.  Na  toto  vyšetrenie  je  vhodné  byť  na  začiatku  menštruačného  cyklu /3-5  DC/. Ak  by  konzultácia  bola  v iný  den , vyšetrenie  naplánujeme  dodatočne. Na  konzultáciu  je  vhodné   priniesť  kópie  z operačných  zákrokov ktoré  ste  absolvovala.

MUDr. Katarína Starovecká

Dobry den,chcela by som sa u vas informovat,ci je u vas moznost cerclage.este nemam predoperacne vysetrenia hotove,no zvazujem v ktorom zariadeni si to dam vykonat.som v 17+6 tt.krcok mam po 2 konizaciach skrateny na 9 mm. Dakujem za odpoved s pozdravom Monika

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , žiadne pôrodnícke operácie  v našom  zariadení  nerealizujeme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den prajem..prosím Vás bola som u Vás stimulovana Clostylom prvy cyklus som brala 3x1 bol jeden folik potom druhý krat tiež 3x1 dva foliky...teraz mam pauzu lebo sa nestihne tento rok robit vykon čo ma mrzi,či ešte pretrváva učinok clostylu aj nasled mesiac? a bol mi dany clostyl znova 2x1 ale neviem prečo?ked... (viac)

Erika B.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , môžete  užívať  Clostilbegyt 3x1  ako  pri  predcháduajúcej  stimulácii. Uvidíme  ako  zareagujete. každá  stimulácia  je  iná..  Ak  potrebujete  ešte  jedno  balenie , môže  Vám  ho predpísať  gynekolog .

MUDr. Katarína Starovecká

Dobrý večer, prosím vás o radu, mám nepravidelný cyklus ale za posledné 4mes. mi chodil ako hodinky, posledný som však mala 23.10. aj to veľmi slabý, chceli by sme s manželom ešte bábätko na ktorom sme začali aj pracovať - toto by bolo 3tie., posledný týždeň mi začalo... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,ak  ste  ešte  nezačali  krvácať ,  jednoznačne Vám  doporučujem   absolvovať  odber  krvi  na HCG - tehotenský  test. Ak  bude  pozitívny , je  nutné  absolvovať   s odstupom  času opať  ultrazvukové  vyšetrenie  na  zistenie , kde  sa  tehotenstvo  nachádza. Ak  sa  snažíte  o dieťa  bolo  by  vhodné  konzultovať  Vášho  hematologa ohladom  zmeny liekov  na riedenie  krvi- a prejsť  už  na injekcie..

MUDr. Katarína Starovecká
Kľúčové slová: pozitívny tehotenský test

prednison dobrý den.može sa stat,že pri užívaní prednisonu 9 týždnov pred vkladom nie je moja imunita oslabená?nebývam ani chorá,mám silnú imunitu.v CAR mi povedali,že 9 týždnov je postačujúce.existuje aj niačo iné okrem prednisonu?dakujem

radka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , Prednison  je liek v istom slova zmysle  na potlačenie  imunity. Užíva  sa  napríklad  na potlačenie  tvorby autoprotilátok.  Na  dalšiu otázku - či je jeho užívanie 9 týždnov pred vkladom dostačujúce  Vám neviem odpovedať  - nakolko  neviem prečo Vám vo vašom CAR liek ordinovali, nepoznám  výsledky  vašich  vyšetrení  atd...  Doporučujem  konzultovať vášho ošetrujúceho lekára.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Prednison

Dobry deň. Prosim Vas môžete mi prosim vypočitat v ktorom tyždni tehotenstva som. Posledna menštruacia bola 8.novembra a Ket transfer po 5-dňovej kultivacii bol 24.novembra 2014. Ako sa to vlastne počita. Prosim Ďakujem velmi pekne Erika

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, momentálne by ste mali byť v 6.t.t..

Termín pôrodu je 12.8.2015.

S pozdravom

MUDr. Katarína Starovecká

Dobrý deň, s manželom plánujeme tretie tehotenstvo, ale akosi sa nedarí. Pred prvým tehotenstvom som bola stimulovaná clostilbegytom a následne bol podaný pregnyl. to sa opakovalo aj ďalší mesiac. V ďalšom cykle ma lekárka poslala naplanovať laparoskopiu, v nemocnici usúdili že... (viac)

slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , na  úvodnú  konzultáciu  nepotrebujete  doporučenie  od  Vášho  gynekologa, avšak bolo  by  dobré zohnať  fotokopiu  vyšetrenia  ktoré  vám  bolo  robené  ešte pred prvým  tehotestvom /myslím  tým "prefuky"/ . Nález  ktorý  bol  zistený , by  nám mohol pomôcť  pri  hladaní  príčiny  prečo  sa  nedarí otehotnieť.  Dátum  konzultácie  si  môžete   dohodnúť  skontaktovaním  našej  recepcie -  ideálne  3  týždne  vopred. Nezabudnite  si prosím   na rovnaký  termín dohodnúť  aj  vyšetrenie  spermiogramu Vášho  partnera. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,som 10 tt vo vysledkoch o toxoplazmoze mi vyšiel IGG na 222 pozitiv ,chcem sa spýtať či može Vtak Kolera papagaj mi posobyť ked už aj nie toksoplazmozu, alebo v pritomnosti tohto vtaka vo zduchu niečo sposobiť niake alergeni atd ked som tehotna.dakujem velmi pekne Paťka

Patricia Vaszilyova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , výsledok  v krvi hovorí  o tom , že  ste  už prekonala  toxoplazmozu. Pokial sú  protilátky IgM  negatívne , ide  už o  staršiu infekciu a  nemá  to  vplyv  na  tehotenstvo. Ak  je váš vták zdravý  a  nemáte  alergiu  na perie  tak  si  myslím , že jeho prítomnosť nie je prekážkou.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň. Chcela by som sa Vas opytat v ktorom tyždni tehotenstva asi som. Krvny test pozitivny. Posledna menštruacia bola 8.novembra 2014 a embryotransfer bol 24.nov. 2014 po 5-dňovej predlženej kultivacii. Ďakujem velmi pekne za odpoveď.

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , začínate 6 ty týžden  tehotenstva. Na UZ  vyšetrení  už musí  byť  viditelný  gestačný  vačok. TP 12.8.2015

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den prajem....som po IUI ,krvný test negativny...chcem sa spýtať,ešte tento rok by sme chceli absolvovať dalšie IUI ,lenže ak dostnaem menzes do nedele asi ťažko sa zrealizuje kedže idu sviatky a aj vy budete mať zatvorené-čo je normalne ved mate nato právo-preto sa chcem spýtať či možem brat... (viac)

Jana R.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , Duphaston  samozrejme  možete  brať  aj  dlhšie  na oddialenie  menzes, ale  či  nezačnete  aj  na nom  krvácať  vám  neviem  zaručiť.  Na  Silvestra  pracujeme na Nový  rok  len  akútne  prípady.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer 20.7som u vas absolvovala KET uspesne odvtedy som lezala 2xv nemocnici pre krvacanie nastastie to dopadlo dobre kedze mam 35r bola som na genetike v martine down mi vysiel pozitivny 1:250 preto som v 19tt bola na morfolog ult kde mi zistili 2cievny pupocnik,suspektny drobny perimembranozny ventrikularny septalny defekt ,plochy offseting trikuspidalnej chlopne... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den, na úplné  vylúčenie  Downovho  syndromu treba počkať  na  definitívne výsledky  z  amniocentézy  ktoré  sú   zväčša  do 3  týždnov. Samozrejme  ak  sú  zrýchlené  výslkdky - FISH  metodou   dobré  , je predpoklad , že  by  dieťatko  malo  byť  geneticky  zdravé. Dve  cievy  v pupočníku nie  sú  závažným  problémom - treba  sledovať  rast dieťatka  častejšie  na UZ  vyšetrení.  Popísaný  nález  na  srdiečku treba  tiež sledovať , najlepšie u  lekára  ktorý  ho  našiel. Veľa  takýchto  nálezov  spontánne  vymizne ,  ev  sa  upraví. doporučujem  zrealizovať kontrolný  morfologický  ultrazvuk  u  lekára  ktorý  sa  špecializuje  na  morfologiu  srdca. držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mam 35 rokov, partner 44, on ma uz 2 deti z byvaleho mazelstva, ja som este zial deti nemala, uz pol roka sa snazime o svoje prve spolocne babatko,ale zatial bezvysledne. Kazdy rok pravidelne absolvujem preventivnu gynekologicku prehliadku, a vsetko je u mna v poriadku, az na fakt ze mam maternicu srdcoviteho tvaru. Uzivam vitaminy GS Mimistar. Chcem sa... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujeme Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie a zrealizovať komplexné vstupné vyšetrenia. Až na základe výsledkov vyšetrení Vám bude odporučený optimálny postup. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať prostredníctvom telefónnych čísel recepcie: 0434/271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den, chcem sa opytať v Novembri 18.11.2014 som bola u Vás kontrolovali ste mi vajíčka dozrievali mi 3 ste mi povedali že predpíšem Vám Pregnyl a že večer si ho mám pichnuť tak som tak spravila a na druhý den mať pohlavný styk aj to som spravila a od soboty zac brat duphaston aj to som začala... (viac)

Marcela Radovičová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Duphaston môžete vysadiť, v januárovom cykle môžeme znova zopakovať stimuláciu s Clostilbegytom a plánovať pohlavný styk alebo insemináciu. V prípade nejasností a ďalších insštrukcií nás kontaktujte telefonicky.

S pozdravom

MUDr. Cuľbová

MUDr. Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Po odbere vajíčok som brala liek Utrogestan 2x2 tbl denne. Utrogestan som dnes v zmysle pokynov vysadila, keďže kultivácia embryí nedopadla úspešne. Už od prvých dní bolo branie lieku sprevádzané svrbením v pošve. Tento príznak vymizne sám alebo mám v... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ bude pocit svrbenia alebo pálenia v pošve pretrvávať aj po vysadení Utrogestanu, je vhodné navštíviť Vášho gynekológa.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: svrbenie v pošve pri Utrogestane

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať či môžem podstúpiť ET, keď kojím? Ďakujem za odpoveď

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vhodnejšie by bolo počkať, kým dojčenie ukončíte, a následne plánovať embryotransfer.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: dojčenie a ET

Dobrý deň, chcem sa spýtať na ktoré pohlavné choroby (HIV/AIDS, chlamýdie, syfilis, kvapavka...) sa u vás žena aj muž testujú počas procesu umelého oplodnenia. Robia sa tieto testy automaticky alebo je potrebné o tieto testy požiadať?

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v Našom centre počas IVF realizujeme automaticky sérologické vyšetrenia na HIV, syfilis, žltačku typu B a C. U žien naviac aj vyšetrenie na chlamýdie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: pohlavné choroby, IVF

Dobry den.Od roku 2006 sa liecim na sklerozu multiplex.Mam za sebou jedno uspesne a bezproblemove tehotenstvo.Teraz sa rok pokusame,neuspesne.Ja som v poriadku,partner asthenoteratozoospermia.Mame za sebou 1krat neuspesne IUI,planujeme IVF.Aky je vas nazor na zeny so sklrozou multiplex a IVF-kom?Moze sa stav vyrazne zmenit?Neurologicka tvrdi,ze sa nemem bat...

Inka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, u pacientiek so sklerózou multiplex, ktoré sme liečili doteraz, mali toto ochorenie v priebehu tehotenstva stabilizované alebo zhoršené. Po pôrode je možné zhoršenie ochorenia. Tak isto sa prikláňam k názoru neurologičky, že môžte otehotnieť. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: skleróza multiplex, IVF

dobry den v ktorom tyzdni tehotenstva som ked som mala poslednu menstruaciu 6.9 a KET som u vas absolvovala 26.9.2014. dakujem

livia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Váš termín pôrodu je 14.6.2015 a dnešný deň (9.12.2014) ste 13+2 týždeň tehotenstva. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, menstruacia mi mešká 2 týždne, urobila som si 4 tehotenske testy a všetky sú pozitívne a čiarky silnie. No pred týždňom som bolá u gynekologa a ešte nič nebolo vidno tak mi brali krv a ze HCG je zvysene mám prísť na dalsie sono. A menstruacia mi troska haprovala za... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , pokial máte  nepravidelnú  menštruáciu , mohlo sa  stať , že  aj ovulácia prebehla  neskôr  ako  na 14 den  cyklu a tým pádom  ste  otehotnela  neskôr... To  by mohol byť dôvod prečo  na  UZ  vyšetrení  tehotenstvo ešte nebolo vidno.  Treba  zopakovať UZ  vyšetrenie  a podla  výsledku   eventuelne  aj  odber  krvi. Dôverujte vášmu  gynekologovi. držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem Vás poprosiť o informácie ohľadom inseminácie, alebo umelého oplodnenia. V apríli budem mať 38 rokov, manžel v júli tiež 38 rokov. Manžel deti nemá, ja mám 7 ročnú dcéru z prvého manželstva. Chceli by sme dieťatko, ale nedarí sa nám. S... (viac)

Janette

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , vzhladom  na  rozsah  vašich  otázok  by  som Vám  jednoznačne  doporučovala objednať  sa  na konzuláciu  v našom  centre. Prineste prosím   spomínané  vyšetrenia, urobíme  UZ  vyšetrenie  a   doporučíme  další  postup. Príčin opakovaných potratov môže  byť viac. Jednoznačne  by  som  v dalšom  tehoptenstve  doporučila   hormonálnu podporu - gestagenmi , zvážiť  aplikáciu LWMH - nízkomolekul. heparín  namiesto ANP.  Ak  bude  dôvod je  možné   realizovať  diagnostickú hysteroskopiu   na  vylúčenie  patoílogie  vnútra  vašej maternice...  Manžela  objednajte  na  vyšetrenie  spermiogramu aj  s  vyšetrením  fragmentácie  DNA  spermí , patologický  výsledok tiež  môže  byť  príčinou  opakovania  potratov.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: potrat

dobry den,ja by som sa chcela spytat,ci znizena bunkova imunita suvisi s neplodnostou a aka je liecba ...uzivala som od alergologicky len isoprinosine 500 mg,treba aj lieky od gynekologa?dakujem vopred za odpoved

lena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den.  Odpoved  na  vašu  otázku  nie  je  jednoznačná. To  znamená , že  znížená  imunita  sa  môže  spolupodielať  na  tom , že  sa  nedarí  otehotnieť. Treba  však pátrať  aj po bežnejších  príčinách.  Preto  liečba  neplodnosti  patrí  do  riešenia  gynekologa , ktorý  Vám  doporučí  další postup.  Ak  sa  Vám  nedarí  otehotnieť  dlhšie  objednajte  sa  k  niektorému  z našich  lekárov  na úvodnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, 13.11. som u Vás absolvovala odber vajíčok, následne vklad 18.11 a asi na 3 deň som dostala teploty od 37,2 - 38,5, bolesti v krížoch a bolesti hlavy. Užívala som paralen, tyždeň som teplotu nemala a cítila som sa dobre. Bola som u gynekologyčky a povedala mi, že z moču mi vyšiel zápal... (viac)

Miroslava Farkašovská

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,  dobré  je  že  ste  tehotná. Hodnota  HCG  na 16  den  je  v poriadku.  O  týžden  je  nutné  urobiť  ultrazvukové  vyšetrenie  . Utrogestan  je  nutné  užívať  nadalej. Treba  však pátrať  po príčinách  zvýšenej  teploty. Zrealizovať  odber  krvi  na  zápalové  parametre  ev.  doplniť  vyšetrenie  moču.  Ak  už  bolo  vykonané  a  lekár diagnostikoval zápal močových  ciest , treba  nasadiť  antibiotiká podla  citlivosti. Ak nie  ste  alergická   doporučujem napr.  Cefalosporíny. Jednoznačne  riešte   problém  s  gynekologom. Tak zvýšená  teplota  nie  je  normálna.  Ak  by  ste  potrebovala  poradiť  zatelefonujte  niektorému z našich  lekárov.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: zvýšená teplota

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, s partnerom máme naplánový KET, je vyšia šanca že sa embryo ujme tým že som už pred 6 rokmi 2 krát sponntánne otehotnela v tedy ale s iným pertnerom? Ďakujem

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , čisto  teoreticky  odpoved  je  áno.   Ak  bude  vklad  dobre  načasovaný , a embryo  je kvalitné /po predĺženej kultivácii/  šance  na otehotnenie  sú  velké. Držím palce :)

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den prajem,boli sme u Vás na IUI prvý krát....vkladala som do toho nadeje ,ale mam pocit,že ide menzes mam taky hlien presne ako pred menzesom :((som z toho strašne smutná a sklamaná... Dufaston mam brat 14 dni -dnes je 10 den ak začnem špinit skor mam ho vysadiť?chceli by sme eštš tento rok... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den.  Určite  zatial  nevysadzujte Duphaston aj  keby  ste  začala  špinť. Na 14  den po IUI  je  nutné  realizovať  krvný  tehotenský  test. Jeho hodnotu nám treba  zavolať  a povieme  vám  další postup. Ak hodnota bude  negatívna až potom  je možné  začať  s Clostilbegytom. Chápem , že  sa ponáhlate , ale  ide  o hormonálne lieky , ktorých užívanie  sa riadi určitými pravidlami.. Niektoré  veci nie  je  dobré  uponáhlať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer chcela by som sa spytat ci robite spermiogram, sono a odbery krvi a vj sobotu? Dakujem za odpoved

marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Konzultáciu s ultrazvukovým vyšetrením aj vyšetrenie spermiogramu je možné zrealizovať aj cez víkend /je potrebné sa vopred objednať cez recepciu/, príplatok za vyšetrenie mimo bežných ordinačných hodín je 20 Eur. Odbery krvi je možné urobiť len v nedeľu, v sobotu nie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vyšetrenie cez víkend

dobry den, po 4-rocnej neplodnosti skusame IVF. reagujem celkom dobre na stimulaciu na to v akom som zdravotnom stave ale moje obavy su skor po IVF. bojim sa ze plod sa nikdy nechce uhniezdit. da sa to zlepsit alebo overit nejakym vbysetrenim?

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, z Vašj otázky mi nie je zrejmé, či sa pýtate na kvalitu embrya, eventuálne na zlepšenie schopnosti uhniezdenia. V každom prípade, pokiaľ ste už v stimulácii, treba sa riadiť pokynmi lekárov v centre, kde stimulácia prebieha, byť kľudná, fyzicky sa nenamáhať. V našom centre po odbere vajíčok vždy realizujeme predĺženú kultiváciu embryí, počas ktorej je možné vyselektovať kvalitné embryá. Vieme Vám ponúknuť aj predimplantačbnú genetickú diagnostiku embryí, ktorá odhalí prípadné genetické chromozómocvé poškodenie embrya. S týmito vyšetreniami potom stúpa šanca na otehotnenie. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: uhniezdenie embrya

Dobrý deň, podstupila som u vás ivf, som 11.tt a stále mám zväčšené vajecniky. Dnes som sa trosku viac pohybovala po byte, bolo mi fajn, no zrazu má strašne začalo bolieť na pravej strane. Zrejme ten vaječník, vystreluje mi to do nohy a veľmi to boli už cca hodinu, niekedy menej, potom zas veľmi.... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ bolesti pretrvávajú aj dnes, doporučujem Vám navštíviť gynekológa. V 11 týždni tehotenstva by už vaječník nemal byť natoľko zväčšený a riziko, že by sa torkvoval (otočil) je minimálne, hlavne ak dodržiavate kľudový režim. Avšak Vami opisované bolesti tiež nie jú normálne, preto treba podstúpiť gynekologické vyšetrenie na zistenie príčiny bolesti.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý den!!!!!som po 7 IVF a dnes som 8 den po embryotransfere prosím vás dala som si urobit tehotenský test s krvi a je negatívný či je to definitívne HCG je velmi nízke....................

martina závodná

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám zopakovať krvný tehotenský test o 2-3 dni. Držíme Vám palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: krvný tehotenský test, HCG, KET

Dobrý deň, chodíme do 1 nemenovaného centra asist. reprodukcie. Sme po OPU a pred plánovaným embryotransferom. Bolo nám odporučené večer pred transferom mať pohlavný styk. Neviem z akého dôvodu je toto prínosom a v čom, zároveň sa chcem spýtať, či to odporučujete i Vy.... (viac)

Kristína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, my tento postup nedoporučujeme. Mohlo by dôjsť k viacpočetnej gravidite, nakoľko sa niektoré vajíčka môžu dostať do vajcovodov až po odbere... Vystimulované vaječníky sú zväčšené, náchylné na torziu (otočenie) preto by pacientky mali mať kľudový režim. Predpokladám, že cieľom, prečo Vám doporučili mať pohlavný styk je, aby sa senzibilizovalo endometrium prítomnosťou ejakulátu. Predpokladá sa, že niektoré jeho zložky môžu zlepšovať kvalitu sliznice a tým zvýšiť šancu na uhniezdenie embrya v maternici.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: pohlavný styk pred ET, KET

Dobry vecer s manzelom zvazujeme umele oplodnenie a chcela by som sa spytat ci sa mozeme objednat aj v sobotu. Vopred dakujem za odpoved.

marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na pohovor sa môžete objednať aj cez víkend na číslach recepcie 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297. V dňoch pracovného voľna sa účtuje k realizovaným výkonom, prípadne konzultáciám poplatok 20eur.

Bc. Muráriková Anna, koordinátorka IVF
Kľúčové slová: konzultácia, dni pracovného voľna, sobota, nedeľa

Dobrý večer, prosím vas, potrebovala by som radu, po neúspešnom ivf je uspesnejsi ket hneď nasledujúci mesiac alebo je lepšie počkať . Nechcem urobiť nejakú chybu a napr. to unahlit, samozrejme radšej by som to chcela realizovať hneď. Ešte by som chcela vedieť či by po ket mal byť fyzicky klud a ako... (viac)

lucia tomajkova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ďalší embryotrnsfer môžeme realizovať aj hneď v nasledujúcom cykle po IVF. Po vklade embrya je vhodné mierne fyzické šetrenie 2-3 dni.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: KET

Dobrý deň, dnes som bola na utlrazvuku v 28tt a dr. po váženi zistil,že malý váži 950g, je to veľmi málo? zároveň bruško zaostáva o 2 týždne podľa hlavičky a nožičky. Následne našiel zväčšený žalúdok do 3,7cm, o týždeň mám kontrolu.... (viac)

Miroslava Budošová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na zaostávanie dieťaťa v raste môžu upozorňovať viaceré ultrazvukové parametre. Najpresnejšie väčšinou obvod bruška. Ak sú viaceré parametre zmenšené rovnako (proporcionálne) môže íst aj o geneticky mneší plod. Tak, ako spomínate aj pri Vašej dcérke. Pri zaostávaní v raste nachádzame väčšinou aj znížené množstvo plodovej vody a niekedy aj abnormálne vyzerajúcu placentu. (s kalcifikátmi). Dôležité je zmerať cirkuláciu plodu - prietokz ciev v pupočníku, hlavičke dieťatka, príp. iné. Pokiaľ cítite pohyby dieťaťa dostatočne, buďte kľudná. Pán doktor rozhodol správne, že treba urobiť kontrolu o cca. 10 dní, kde daľšími meraniami zistí, či ide o zaostávanie v raste a doporučí ďalší postup.Zvačšenú  žalúdočnú  boblinu  rovnako  treba  skontrolovať ,  ak  by  bol  žalúdok  abnormálne  velký  doporučí   ultrazvukové  vyšetrenie  u  špecialistu.  Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: zaostávanie dieťaťa v raste

Dobrý deň, máme vo vašom centre zmrazené embria, chcem sa spýtať aký je postup keď sa rozhodneme pre rozmrazenie a vklad, či sú potrebné nejaké konzultácie, sono, alebo sa naplánuje termín podľa PM. A ešte ma zaujíma v akom časovom horizonte odporúčate... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po pôrode cisárskym rezom je vhodné plánovať ďalšie tehotenstvo najskôr o rok. Približne 14. deň pred plánovaným kryoembryotransferom Vám lekár zrealizuje sonografické vyšetrenie a posúdi, či je vhodné naplánovať vklad. Sonografické vyšetrenie sa realizuje na 14. deň cyklu, v prípade, že Váš menštruačný cyklus trvá 28 a viac dní. Pokaľ sú Vaše menštruačné cykly kratšie, (27 a menej dní) sonografické vyšetrenie pred vkladom sa realizuje 12. deň cyklu. Môžete sa objednať na telefónnych číslach recepcie -  043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

Bc. Muráriková Anna, koordinátorka IVF
Kľúčové slová: KET, sekcia, cisársky rez

Chodím do jedného CARu v Ba.nemám svoje vajíčka,tak som šla do darovaných,nech je dieťa aspon spolovice naše,spermiogram máme dobrý.Od darkyne sme mali 6 vajíčok, na mrazenie sa dostali 4,samozrajme bez Pk.možu mať také embriá nejakú úspešnosť,ked boli... (viac)

Radoslava Kaffková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Použitie mrazených spermií neznižuje úspešnosť IVF. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: mrazenie spermií k IVF

Dobry den mam38 manzel37 a 3 deti snazim sa otehotniet co sa nedarilo potom kyretaz dlhe krvacanie potvrdenie polypu odstranenie uz3 cyklus be ovulky meranie testom PO skonceni menstruacie a zaciatku novej prdtym ziaden problem s oplodnenim co by site mi radili? Mali by some narok name if kedze mane vysoky vek poistovna Len do 39 rokov hlavne koli tym genetyckym testom ma... (viac)

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zdravotná poisťovňa hradí cyklus IVF do 39-tych narodenín po splnení indikačných podmienok /do tohoto dátumu musí byť celá liečba IVF ukončená/. Doporučujem Vám objednať sa k nám na vstupnú konzultáciu, na ktorej Vám bližšie vysvetlíme celý priebeh a možnosti liečby. Čo sa týka genetických testov embryí, je možné ich zrealizovať, ale autizmus u embrya nie jemožné vyšetriť. Vzhľadom k nálezu angiómu mozgu by sme pred liečbou neplodnosti potrebovali vyjadrenie Vášho neurológa.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nárok na IVF

Dobry vecer ,chcela by som sa s vami uz dlhsie sa pokusame o babatko,jedno uz mame a chceli by sme dalsie,skusame asi rok a pol a stale nic,teraz moj gynekolog predpisal manzelovi vitaminy X POTENS 500,koli pomalsim spermiam,stale neuspesne,chceli by sme to uz urychlit a vyskusat umele oplodnenie ,kedze aj vekovo uz niesme najmladsi,33.rokov mame.Zaujimalo by ma aky je... (viac)

KATARINA OLSIAKOVA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám objednať sa k nám na vstupnú bezplatnú konzultáciu cez recepciu, ideálne by bolo v ten deň objednať aj Vášho partnera k nám na vyšetrenie spermiogramu. Najskôr je potrebné zrealizovať kompletné vyšetrenia u Vás /ultrazvukové vyšetrenie malej panvy s posúdením vaječníkovej kapacity, krvné testy/ aj u Vášho partnera /kompletné vyšetrenie spermiogramu/. Prineste si, prosím, so sebou, výsledky Vašich doterajších vyšetrení. Všetky bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: postup pred IVF

Dobrý deň, v CAR mi zistili protilátky proti spermiám chcem sa spýtať či je to to isté ako ked na reprodukčnej imunologii zistia niekomu protilátky proti embriám. Máme zamrazených 6 blastocýst akú mám šancu že sa embio udrží s tými protilátkami?

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, protilátky proti spermiám sú úplne odlišné od protilátok proti embryu. Pri výskyte potilátok proti spermiám môžete otehotnieť pri kryoembryotransfere.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: protilátky proti spermiám, protilátky proti embryám, protilátky, šanca na otehotnenie

Dobrý večer, mám otázočku na pána doktora Krajkoviča. Som po zákroku- po odbere vajíčok a chcela by som v stredu odcestovať do zahraničia, ale po týždni sa chcem vrátiť naspäť domov, preto sa chcem spýtať, či je možné takéto cestovanie? Čo sa týka môjho... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri kontrole u nás sa spýtajte na možnosť cestovania. Po odbere vajíčok je bežne možné cestovanie aj lietanie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: cestovanie, odber vajíčok, OPU

Dobrý den, snazime sa s manzelom o dieta a vypysali ma Clostilbegyt,zobrala som prvych 5tabliet,na kontrole mi dnes na ultrazvuku našli nejaku voľnú tekutinu,ze mam v stredu ist na ďalší ultrazvuk a ak ju tam budem mat este, okamzite musim do nemocnice, že je to zivotu nebezpečné. Mohli by ste mi o tom nieco napisat prosim... (viac)

Diana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, malé množstvo tekutiny je bežne prítomné v brušnej dutine. Pri užívaní Clostilbegytu bežne nie je dôvod na výrazne zvýšený objem voľnej tekutiny v bruchu. Pokiaľ sa napriek tomu vyskytuje väčšie množstvo voľnej tekutiny, vhodné sú ultrazvukové kontroly a zistenie príčiny voľnej tekutiny.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: voľná tekutina, brušná dutina

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o informáciu/doporučenie. 4x som potratila do 10tt. Našťastie v r 2012 sa nám narodilo zdravé dievčatko. Ale chceli by sme ešte jedno bábetko. Manžel bol na spermiograme. Prvý krát s diagnózou Asthenoteratozoospermie patológia hlavičky 97% a... (viac)

Alžbeta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vitamínov na zlepšenie spermiogramu je viacero druhov, majú podobné zloženie a doteraz sme boli celkom spokojní s vitamínovými preparátmi obsahujúcimi tribulus a karnitargín. V lekárni si spomedzi viztamínových doplnkov môžete vybrať preparát, ktorý Vám bude vyhovovať.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: spermiogram, vitamínové preparáty

Dobrý deň prajem, po úspešnom IVF ( 10.11. KET ) som na začiatku tehotenstva ( ďakujem celému kolektívu sanatória :-) ). Dnes na ultrazvukovej kontrole-1.12.-bolo tehotenstvo potvrdené. Zároveň mi pani doktorka oznámila,že mám na ľavom vaječníku cystu veľosti 7 cm. Dosť ma táto... (viac)

Renáta Jánošíková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Gratulujeme k tehotenstvu! Cysta na vaječníku môže pochádzať z poslednej ovulácie /môže to byť žlté teliesko, ktoré vzniká po prasknutí folikulu/. Samotná cysta na vaječníku potrat nespôsobuje, je potrebné ju iba sledovať, môže postupne zmiznúť sama.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cysta v tehotenstve

Dobry den chcem sa opytat, ked som bola u Vas prvykrat na vysetreni bol mi predpisany Duphaston, nakolko som nemala pravidelny menzes. Potom som bola na druhom vysetreni kde mi zistili ze nemam zrastenu maternicu a nepriechodny jeden krcok. Da sa to riesit chirurgicky? a Bude potom mozne aby mi prisla ovulacia a aby som otehotnela? Dakujem za odpoved

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepoznám Vašu kompletnú anamnézu a výsledky doterajších vyšetrení Vás aj Vášho partnera. Vývojové vady maternice sú rôzne a od presného typu vady závisí aj jej riešenie. Doporučujem Vám objednať sa k nám cez recepciu na konzultáciu, na ktorej Vám podľa všetkých výsledkov doporučíme optimálny postup vo Vašom konkrétnom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vývojová vada maternice

Dobrý deň, poprosím Vás o radu, dnes sme u Vás podstúpili insemináciu tretíkrát. každý krát som bola stimulovaná clostilbegytom a pregnylom. V tomto mesiaci mám stále pocit nafúknutia, podbruško ma stále pobolieva (posledné 2 dni pociťujem mierne... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V cykle po stimulácii vaječníkov Clostilbegytom a po aplikácii injekcie Pregnyl môžete obdobie ovulácie pociťovať výraznejšie ako zvyčajne, pichanie v podbrušku je normálne, k pocitu nafúkutia prispieva aj užívanie Duphastonu. V prípade zhoršovania Vám doporučujem gynekologickú kontrolu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti po IUI

Dobry den,chcela by som vediet pred 10rokmi mal manžel diagnozu variocele mal ist na operaciu,ale nešiel teraz ma diagnozu oligoasten spermie da sa to ešte operovat? Dakujem

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Oligoastenospermia /znížený počtet a pohyblivosť spermií/ môže, ale vôbec nemusí súvisieť s nálezom varikokély. Môžete partnerovi nasadiť vitamíny /C, E, zinok, selén, Tribulus/ a skontrolovať spermiogram o 2-3 mesiace. Prípadnú potrebu operačnej liečby varikokély musí posúdiť urológ. Pri pretrvávaní abnormálneho spemiogramu je indikované umelé oplodnenie /IVF/.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: varikokéla, oligoastenospermia

Dobrý deň, bola som na výberoch z posvy a bola mi zistená klebsiella. Chcela by som sa opýtať či je touto chorobou znížená šanca na otehotnenie a ako sa lieči a či je možné sa z nej úplne vyliečiť? A co do budúcna? Môže sa vrátiť? Ako sa prenáša? Ešte by som... (viac)

Evelyn

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Klebsiela je baktéria, ktorá sa lieči pomocou antibiotík podľa stanovenej citlivosti z kultivácie.  Vyliečiť sa teda, samozrejme, dá. Po ukončení liečby môžete pokojne pokračovať v snahe otehotnieť, šanca znížená nie je. V budúcnosti sa môže, ale nemusí infekcia znovu zopakovať. Bolo by vhodné posunúť návštevu sauny či bazéna až po preliečení zápalu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Klebsiela v pošve

Dobrý deň chcem sa opýtať som po rakovine semeníka už mámužn jeden rozmýšľam na zlepšenie spermiogramu užívať fertilup pre mužov . Môže to niako pomôcť ďakujem za odpoveď.

martin

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, záleží na tom či sa pokúšate s partnerkou otehotnieť. Rok po chemoterapii by som to nedoporučovala. Užívanie vitamínových preparátov na zlepšenie spermiogramu Vám samozrejme nemôže ublížiť, avšak ich efekt je v takomto prípade zväčša malý.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vitamíny, spermiogram, chemoterapia

Dobrý deň, som v 8.tyzdni tehotenstva po IVF s darovanymi oocytmi. Chcela by som sa spýtať, kedy možem začať znižovať dávky uzivanych hormónov pripadne ich úplne vysadiť? Momentálne beriem Utrogestan 2x400mg a Estradiol 2x2mg. Sú takéto vysoké dávky nevyhnutne? Vopred ďakujem za odpoved.

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, názory na vysadenie Estradiolu sú rôzne. V našom centre doporučujeme Estradiol vysadzovať okolo 6-teho týždňa tehotenstva pri potvrdenej akcii srdca. V ôsmom týždni tehotenstva sa už nemusíte báť Estradiol vysadiť. Utrogestan je nutné užívať vo Vašom prípade do 13 týždňa tehotenstva. Vysadenie oboch liekov je vhjodné zrealizovať postupne (v priebehu 2-3 dní znižovať dávky).

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Lieky po KET

Dobry den, dnes som si treti den pichla pero Gonal F 900, s 200 jednotkami...problem je v tom, ze dnes som to na prvy raz zle vykonala, a tak som cast stratila, a namiesto 200 jednotiek som si vlastne dala len 130IU. Zajtra pokracujem s dalsim pero 200IU. Chcela by som vediet, ci mi ta dnesna mensia davka(moja chyba) moze v zlom ovplyvnit celu liecbu? Dakujem vopred za... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak ste si nepichla svoju plnú dávku (200jednotiek) ale len 130, tak si samozrejme zvyšok dopichnite, aby telo dostalo celú potrebnú dávku. Prečo píšete, že už idete začínať nové pero, pokiaľ dobre počítam, ak picháte 200 jednotiek 3 dni, tak by Vám stále malo zostať aj v prvom pere dostatok jednotiek na ďalšiu dávku. Prosím Vás kontaktujte telefonicky koordinátorky a opíšte nám presne problém, ktorý pri nadstavovaní a aplikácii pera Gonal nastal.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: Gonal

Dobrý deň, 4.11.2014 som u Vás absolvovala ET 1. čerstvého embrya. 12.11.2014 mi začalo špinenie, ktoré prešlo do slabšej menštruácie. krv na 14 deň od vkladu ukázala výsledok Hcg 118, bolo preto nutné ešte 1vyšetrenie krvi na 20 tydeňvšak už bol výsledok... (viac)

Jana N

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pozitívne HCG po ET znamená, že tehotnosť v tele vznikla ale nepokračovala ďalej. Tehotnosť skončila v takom počiatočnom štádiu, že nemožno hovoriť o potrate ale pravdepodobne o biochemickej gravidite. Najčastejšou príčinou, prečo žena po embryotransfere neotehotnie je samotná zlá genetika embrya...K možným príčinám sa Vám samozrejme vyjadrí lekár pri Vašej najbližšej návšteve. Ak nestíhate prísť na 14. DC, kľudne príďte na 15.DC (objednajte sa cez recepciu), skontrolujeme sliznicu maternice a podľa jej výšky a charakteru naplánujeme presný deň kryoembryotransferu. Či je lepšie plánovať KET hneď alebo si dať pauzu je na Vašom rozhodnutí, zväčša sa klietnky rozhodujú podľa stavu svojej psychiky (ak je sklamanie z neúspechu príliš veľké, odporúčame pauzu).

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Som po troch potratoch v 1.trimestri a rada by som sa objednala na genetické vyšetrenia mňa aj môjho partnera, aby sa zistila príčina potratov. Rada by som vedela, či sa môžem na testy objednať hneď po potrate alebo musím počkať na prvú menštruáciu a... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na genetické vyšetrenie sa môžete objednať kedykoľvek, bez ohľadu na deň cyklu. Genetické vyšetrenie našim klientom realizujeme aj v našom centre, objednať sa môžete cez telefónne čísla recepcie, je potrebné mať so sebou zdravotnú dokumentáciu oboch partnerov a žiadanku. Bližšie informácie Vám poskytnú pracovníčky recepcie.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: genetické vyšetrenie

Dobry den, chcem sa spytat ci je nejaky rozdiel medzi Puregonom a Gonalom? Ja som mala Puregon pri stimulacii ale telo akosi nereagovalo. Je mozne, ze pri dalsej stimulke ak by mi dali Gonal, tak telo by mohlo zareagovat lepsie? Dakujem

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Medzi týmito preparátmi nie je rozdiel, reakcia na stimuláciu závisí od Vášho aktuálneho fyzického aj psychického stavu, od reaktivity vaječníkov a funkčnej vaječníkovej rezervy. No ak chcete preparát zmeniť, nie je to problém.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: lieky na stimuláciu pred IVF

Dobrý den,som po KET 6 den,beriem vaginálny gél Crinone včera a dnes rano,ked vstanem tak mi vyteka trochu vonku neviete mi poradiť prečo?dakujem.

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je úplne normálne, že lieky, gély, tabletky, ktoré sa vkladajú do pošvy  v určitom množstve  pri pohybe aj vytekajú. Večernú dávku je preto vhodné vložiť pred spaním. Buďte však pokojná. Pri vaginálnej aplikácii sa vždy dáva vyššia dávka, aby sa lieku vstrebalo dostatočné množstvo.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: aplikácia vaginálnych liekov

Dobrý den, dnes som bola po vysledky krvi v nasom laboratoriu Alpha Medical. Som 13. den po KET. Bolo vykonané vyšetrenie S- volné beta HCG , výsledok mam 4 a referencny rozsah je 0,0- 2,0. Je to v poriadku? Testy z mocu mam pozitivne . Len ma maitnu tie vysledky, lebo v centrach vacsinou udavaju normalne hcg . Dakujem pekne za odpoved... (viac)

Lívia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hodnota ukazuje, že ste tehotná nutná je kontrola a vyšetrenie v centre, kde ste podstúpila KET.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: HCG

Dobry den, mam 35 rokov a za sebou 2 neuspesne IVF. AMH 3,4. Mame za sebou geneticke aj imunologicke vysetrenie a vsetky vysledky boli OK. Problem mam za nikdy nemam viac ako 5 vajicok a oplodnit sa podarilo vzdy iba 2 vajicka. Da sa to nejak ovlplyvnit? pichala som si puregon 175 IU a potom 225, ale aj tak to neovplyvnilo mnozstvo vajicok. Dakujem za odpoved

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,   nejde  ani  tak  o  množstvo vajíčok  ako  o ich  kvalitu a genetický potencial  a  to  sa  ovplyvnit žial  nedá . samozrejme  každá  stimulácia  je  iná , je  možné  zmeniť  typ  stimulačného  protokolu  ako  aj  dávku.  V  prípade  zaujmu  to môžme  prebrať , objednajte  sa  na  konzultáciu  a  prineste  doteraz  realizované  vyšetrenia. Rovnako  je  potrebné  vyšetriť  partnerovi  spermiogram  aj  s fragfmentáciou DNA /tiež  možné  pri  úvodnej  konzultácii/ , nakolko  problem  nemusí  byť  iba  vo  vajíčkach...

MUDr. Katarína Starovecká

Dobrý deň, prajem chcem sa opýtať na možné riešenie u dcéry má 26 rokov, vo februrari 2014 ju operovali pre velky utvar, nador nezhubny na vaječníkoch jeden vaječník jej vybrali a odporučili po roku od operacie otehotnieť. Dnes dcére zistili opať nador na druhom vaječníku 4x4 cm. 9. decembra by... (viac)

Galina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám ešte pred operáciou konzultáciu a vyšetrenie dcéry v našom centre, kde Vám povieme aké sú možnosti. Nutné je primiesť správu z predchádzajúcej operácie aj s histologickým nálezom. Vzhľadom na jej vek a fakt že nerodila je odstránenie celého vaječníka krajným riešením.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: odstránenie vaječníka

Dobry den,som po IUI a by som sa chcela opytat, ze ked pojdem na odber krvi ,tak aj v ten den mam ist na sono? Dakujem

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na 14-ty deň po inseminácii sa odoberá krv na určenie tehotenstva a taktiež sa robí sonografické vyšetrenie. Pred odberom nemusíte byť nalačno.

Bc. Muráriková Anna (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: Sono po IUI

Dobrý deň, po 4 ročnom spolužití s priateľkou sme zistili,že má zrejme alergiu na moje spermie. Viete na klinike z vyšetrenia spermií zistiť ,čo bolo spúšťačom? Alebo odporučiť metódu liečby? Deti zatiaľ neplánujeme. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Pavol

Pavol

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, u niektorých párov sa vyskytujú protilátky proti spermiám. Pri prítomnosti protilátok je možné realiozovať insemináciu alebo ICSI. Pri neúspešnej snahe otehotnieť je možné vyšetriť protilátky proti spermiám.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: alergia na spermie

Dobrý deň. Dnes (13DC) som bola u Vás na folikulometrii a nenarástlo mi nič, mám PCO a moje vaječníky sa nechcú naštartovať ani pri maximálnej dávke Clostilbegytu 3x1. Mám prísť ešte raz na sono za 6 dní, ale chcem sa opýtať, ja 15-24 DC užívam 2x1 Duphaston na... (viac)

Miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Duphaston zatiaľ neužívajte! Na ďalšom ultrazvukovom vyšetrení sa podľa nálezu dohodnete, odkedy si ho máte nasadiť. Netrápte sa, že nereagujete na Clostilbegyt, sú aj ďalšie možnosti ako vyvolať rast a dozrievanie folikulov (napríklad stimulácia vaječníkov nízkymi dávkami FSH injekcii). Naši lekári Vás na kontrole dôkladne poučia o možnostiach.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: Clostilbegyt

Dobry den, chcem sa opytat, ci na dg. Theratozoospermia je potrebne uzivat nejake vitaminy, alebo v tomto pripade to nema vyznam? Ak ako, ake su vhodne? Dakujem za odpoved.

KK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, všeobecne pri horšom spermiograme je vhodné dodržiavanie životosprávy aj užívanie vitamínov. Je ich viac druhov a svojim zložením sa dosť podobajú.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: vitamíny, spermiogram

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, prečo sa už nevykonáva metóda Gift a či sa nevykonáva za žiadnych okolnosti, ani keď si to pár vyslovene želá. Čiže ak je ochotný podstúpiť umelé oplodnenie jedine metódou GIFT.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, GIFT bola metóda IVF v začiatkoch rozvoja IVF. Nie je vhodná pre ženy s tubárnym faktorom a mala výrazne nižšiu šancu na otehotnenie ako terajšie metódy IVF.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: metóda GIFT

Dobry den, 24.11 koncim s 3 náplasťou prvy mesiac a dnes som začala krvácať. Je to zle?

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aké náplaste používate? Ak je to antikoncepčná náplasť pokračujte podľa schémy užívania. Pri náplasti s hormonálnou substitučnou liečbou kontaktujte gynekológa.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: krvácanie pri náplasti

dobry den. Chcela by som sa opýtať kolko dni po kyretazi sa vyplavia tehotenske hormóny .ďakujem

tehotenske hormóny po kyretazi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, tehotenský hormón po revízii dutiny materniíce postupne klesá. Jeho pokles závisí od týždňa tehotenstva. V priebehu 2-3 týždňov po zákroku by mal klesnúť na nulové hodnoty.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: HCG po kyretáži

Od 3.-5.DC som užívala Clostylbegyt 1 tbl , na 9.DC Pregnyl 5000 (BT 36,3) , 10 a 11 DC plodny hlien a pootvoreny krcok (BT 36,3 a 36,2) , 12 DC sono cez posvu - lekarka povedala ze nevidí dominantný folikul ani voľnu tekutinu tak podľa nej k ovulácií nedošlo ani nedôjde ( BT 36,1) . Dnes je 13 DC hlien sa zmenil na... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prečo ste si pichali na 9 deň cyklu Pregnyl? Pokiaľ nezareagujete na túto dávku Clostilbegytu, tak je vhodné zvýšiť dávku Clostilbegytu a ultrazvukom odsledovať ovuláciu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: stimulácia ovulácie Clostilbegytom

Dobry den. v decembri by sme mali u vas zacat stimulaciu na IVF. Koordinatorka mi povedala, ze pojdeme do dlheho protokolu. AMH mam 2,23, hormonalne hladiny normalne, ovulacia prirodzena, laparoskopia a hysteroskopia ok, kompletna hematologia v poriadku, imunologicke testy takisto. V inom centre som bola 2 x na IVF (manzel ma katastrofalny spermiogram), u vas chceme IVF s... (viac)

annka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, zvracanie pri stiumulačnej liečbe nie je bežné. Pri Vašich výsledkoch sa nemusíte báť OHSS. Ak by sa objavili ťažkosti, kontaktujte prosím lekára centra.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: zvracanie počas stimulácie

Dobrý den chcem sa spýtať,beriem Clostyl 2x1 denne pondelkoidem k mojmu doktorvi na folikulometriu či mi dozrel folikul budem 12 dc Vám mám potom zavolať a nadiktovať akej je velkosti a aj vystelka maternice,pretože chceme podstupiť IUI prvýý krát. Vy mi podla velkosti poviete kedy mam prist a kedy aplikovať Pregnyl?... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, popísali ste to celkom presne. Váš gynekológ Vám zmeria veľkosť folikulov na oboch vaječníkoch (+ výšku sliznice maternice), po ultrazvukovom vyšetrení zatelefonujete na niektoré z telefónnych čísel recepcie a my Vám nadiktujeme ďalší postup. Ak bude folikul ešte malý, doporučíme ďalšiu folikulometriu o pár dní neskôr, ak bude dostatočnej veľkosti, povieme Vám kedy si máte aplikovať Pregnyl 5000IU a kedy máte ku nám do centra prísť na insemináciu.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: folikulometria v mieste bydliska

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti aj s pacientkami z Ba - myslím tým v rámci stimulácie a prípravy na IVF kvôli častým kontrolám folikulov (či je potrebná kontrola vo Vašom centre alebo by sa to dalo riešiť aj kontrolou gynekológa v... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, od našich klientiek striktne nevyžadujeme kartu s výsledkami z predošlého centra,aj keď určite náhľad do týchto zdravotných záznamov je prínosom v plánovaní ďalšieho postupu liečby.

V našom centre máme skúsenosti s klientkami z celého Slovenska (aj zo zahraničia...), nevylučujeme možnosť spolupráce s Vašim gynekológom pri ultrazvukových a krvných vyšetreniach na začiatku stimulácie (1-2 kontroly) pri dodržaní určitých podmienok (skúsenosti s folikulometriami, výsledky hormonálnych odberov k dispozícii hneď v deň odberu krvi atď...). Počas stimulácie plánujeme kontroly podľa výsledkov stimulácie pacientky - často  vychádzajú aj cez víkendy a sviatky (pracujeme každý deň) a vtedy väčšina obvodných gynekológov nepracuje.

V našom centre klientky absolvujú priemerne 3-4 kontroly,kvalitne riadená stimulácia a jej optimálne ukončenie je významným faktorom úspešnosti IVF.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den chcem sa opytat mam brat duphas ton2x1desat dni aby prisla menstruacia meska mi a mam cystu mam ich uziat aj ked by prisla menstruacia skor ako ich doberiem dakujemMartina

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, štandardne by mala menštruácia prísť pár dní po doužívaní Duphastonu. Ak by prišla ešte počas jeho užívania, Duphaston prestaňte užívať.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: Duphaston

Dobrý deň prajem. V marci tohto roku som vysadila antikoncepciu a od jej vysadenia mi menštruácia chodila akokoľvek. Jeden mesiac meškala 2 týždne, druhý mesiac len 5 dní a každý mesiac to bolo inak. 30. septembra 2014 som mala prvý deň poslednej menštruácie, robila som si test 7. novembra,... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodná je kontrola tehotenstva ultrazvukom a HCG testami. Dúfajme, že pri ďalšom ultrazvuku sa objavia štruktúry plodu a akcia srdiečka. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: oneskorený vývoj plodu

Dobrý večer. 11.11. som absolvovala ET a posledné 4 dni pociťujem silné bolesti bruška ako pri menštruácii. Prsníky mám citlivé, i keď podstatne menej ako pred odberom vajíčok. Neviem, či na základe týchto príznakov môžem dúfať v tehotnosť alebo je to opäť... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bolesti podbruška a napätie prsníkov sú bežné u väčšiny našich klientiek, môžu byť rovnako predzvesťou blížiacej sa menštruácie ako aj začínajúcej tehotnosti. Definitívny výsledok nám povie až odber krvi na HCG na 14. deň po embryotransfere. Držíme Vám palce!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Môžem otehotniet po sterilizacii veľmi tuzim po dietati

lenka guttenova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, aj po sterilizácii môžete otehotnieť metódou umelého oplodnenia -  IVF. Radi Vám poskytneme bližšie informácie na osobnej bezplatnej konzultácii v našom centre.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: sterilizácia

Dobry den, mam na Vas otazku, ako zacat s vysadzovanim Utrogestanu? Som v 9+4tt po IVF, ked budem v 11+6tt beriem poslednu tabletku? Dakujem Vam za odpoved

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v 12. týždni tehotenstva je už placenta dostatočne vyvinutá a nie je potrebné ďalej užívať Utrogestan. Je viacero schém ako vysadiť Utrogestan, dôležité je nevysadiť ho zo dňa na deň ale postupne. Napríklad 2-3 dni užívajte len 1 tabletu do pošvy ráno a 1 tabletu do pošvy večer, potom 2-3 dni len 1 tabletu večer až ho vysadíte úplne.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: vysadenie Utrogestanu

Dobrý deň, nakoľko mám už 35 rokov a priateľ 34 rokov, rozhodli sme sa mať spolu bábenko. čo všetko by sme mali podstúpiť? človek sa dočíta všeličo a všelikde názory sú rôzne. ja som začala brať Femibion už idem na 4 týždeň. Spolu máme očisťovaciu kúru v... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po 6- 9 mesiacoch snaženia o dieťatko je vhodná návšteva poradne pre neplodnosť, kde si dohodnete ďalši postup v snahe otehotnieť.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: snaha o otehotnenie

Dobrý deň, v januári by sme chceli prísť na KET, lenže 14 DC kedy treba prísť na UTZ mi vychádza na 06.01.2015 čo je štátny sviatok - pracujete vtedy? alebo môžem prísť na ultrazvuk už aj na 13 DC toho 05.01.2015? dakujem za odpoveď

iva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, objednajte sa prosím cez telefónne čísla recepcie na 14. deň cyklu - teda ako uvádzate pravdepodobne to bude  6.1.2014. Nevadí, že je to sviatok, v našom centre realizujeme ultrazvukové kontroly pred KET aj počas sviatkov a víkendov.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je pred každým transferom (ET, KET) potrebné vykonať dilatáciu krčka maternice. Ostatný ET som absolvovala pred 8 mesiacmi (s dilatáciou) a teraz mi pred KET chcú robiť dilatáciu opäť. Po minulej dilatácii som silno špinila cca 9 dní až... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nie je problém pri zavádzaní embrya, dilatácia krčka maternice sa nevykonáva. Embryo je zavádzané v špeciálnom katétri, ktorý zväčša do maternice prenikne bez ťažkostí, avšak v určitých prípadoch keď sa nedarí katéter zaviesť do maternice, je lekár nútený vykonať jemné rozšírenie - dilatáciu krčka matenice, aby bol schopný embryo do maternice dostať. Tento výkon môže byť sprevádzaný následným špinením, ktoré však neznižuje šance na otehotnenie pacientky.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: dilatácia, krčok maternice, KET, ET

Dobrý deň, som tretí týždeň po vklade a už mám potvrdené tehotenstvo. No len už osmi deň špiním a už asi tri dni každý deň po večeroch krvácam, cez deň mierne špinenie a večer krvácanie aj s bolesťami. Užívam utrogestan 2x2, duphaston 3x1. Inak sa cítim fajn len sa... (viac)

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri špinení vo včasnom tehotenstve je vhodný šetriaci režim, nemať pohlavý styk. Pokračujte v užívaní liekov. Vhodné sú pravidelné ultrazvukové kontroly na sledovanie tehotenstva

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Špinenie vo včasnom tehotenstve

dobry den som uz taka zufala prosim poradte mi mojmu partnerovi ziistili asthonozospermia po pol roku sme boli znova na spermiograne a zistili oligoasthozooospermia bral kotvicnik zinkoselen nic nepomohlo snazime sa 2 roky boli sme na iui v ginfive viete ja som uz jedno dieta malo umrelo mi ked mal anjelik 2 roky 8 mes bolo to s byvalym partnerom strasne nas to trapi... (viac)

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, horší spermiogram sa nedá niekedy pri maximálnej snahe zlepšiť. Pri opakovane potvrdenej OAT je vhodné sledovanie a liečba v poradni pre neplodnosť s doporučením ďalšieho postupu.Podľa závažnosti OAT je možné plánovať insemináciu alebo IVF.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: spermiogram

Dobrý deň. Prosím Vas som po ET ( predĺžená kultivacia) Na 12 deň som si robila test s moču a bol negatívny je šanca že na 14 deň výsledky s krvy bud. Pozitívne? Ďakujem

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, šanca je. Hodnovernosť krvného tehotenského testu je oveľa vyššia ako baby testu z moču ženy. Odporúčam Vám absolvovať odber krvi na HCG na 14. deň po ET. Držíme palce!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
OBMEDZENIA POČAS VIANOČNÝCH SVIATKOV

Aktuality

2014-11-28

OBMEDZENIA POČAS VIANOČNÝCH SVIATKOV

Plánujete v decembri kryo/embryotransfer, alebo insemináciu?

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
