Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den,lekar mi predpisal norethisteron z dovodu,ze mi chodi menstruacia nepravidelne, davkovanie som mala 14dni a 2 tabletky denne,ten 14 den som mala silne bolesti brucha spojene s hnackou,dnes je treti den od vysadenia lieku a menstruacia neprisla,co moze byt pricina? Tehotenstvo? Alebo mam este pockat,asi kolko dni mam cakat kym by som mala navstivit lekara?dakujem... (viac)

Veronika Čery

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , menštruácia  sa  obvykle dostaví 3-4 dni po poslednej tabletke. Ak sa tak nestane, kontaktujte svojho gynekologa. Ak sa snažíte otehotnieť Norethisteron nie je ideálna voĺba na úpravu cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, plánovali sme bábätko a po vašej úspešnej liečbe (plánovanie pohl. styku, estrimax, clostyllbegyt a duphaston) sa nám to podarilo, žiaľ 23.10.2017 (v 8 tt) som u vás podstúpila čistenie po zamĺknutom potrate. Prvá menštruácia po zákroku mi prišla... (viac)

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , o ďalšie tehotenstvo  je možné  sa pokúšať cca od  začiatku  februára . Avšak dovtedy  by  ste  mala  byť  nastavená  na hormonálnu liečbu  na obnovu  menštruačného  cyklu . Objednajte  sa prosím  na konzultáciou s doporučením liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Chcem sa spýtať, aké vyšetrenie doporučite po 3 potratoch. Vždy bol problém z hcg... 2x zamlcany potrat treti spontanny. Hematologia, genetika, spermiogram, halosperm.. Vsetko ok... Ďakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaĺ  sa uvedenými vyšetreniami nezistila príčina potrácania, do úvahy ešte prichádza imunologické  vyšetrenie na ambulancii reprodukčnej imunologie. Ako liečbu  v ďalšej gravidite  by som zvažovala preventívne nízkomolekulárny heparín a samozrejme  vaginálny progesterón do 12. týždňa. Z ďalších možností  je pre vás vhodné uvažovať o IVF s predimplantačnou  genetickou diagnostikou  vyšetrovaných embryí. Pre podrobnejšie informácie  je nutná osobná konzultácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás chcem sa spýtať, 16.11 mi robili cisársky rez (dieťatko bolo mŕtve). 4 týždne som mala slabé špinenie. Včera 12.12 t.j. 4 týždne od cisárskeho rezu som začala krvácať, akoby som dostala menzes, približne v takej intenzite. Nemám žiadne bolesti. Je to... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o menštruáciu. Pokiaĺ je krvácanie normálnej intenzity nie je dôvod na obavy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som 9ty den po ET a rano pri vkladani Progesterone som si vsimla jemne spinenie. Bolesti su ako pri MS, ale nekrvacam. Vkladam si 2x1 Progesterone. Tehotensky test som si zo zvedavosti robila, ale bol tam len uplne slaby duch. Zatial vonkajsie znaky spinenia ale nevidim. Pri prvom ET v 2015 som presne 9ty den zacala spinit a nakoniec som krvacala a bol mi... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte  vo vkladaní aj pri prípadnom špinení. Na 14. deň od vkladu  je potrebné realizovať štandardný krvný tehotenský  test. Slabé špinenie neznamená automaticky neúspech! Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, máme za sebou jeden neuspešny pokus iui bez stimulacie liekmi. Minuly mesiac som brala clostilbegyt 1x1 v 3-7 den cyklu. Žiaľ vyvinul sa len jeden hlavný folikul ktory mal aj na 17 DC len 9-10 mm. Druha inseminacia teda ani nebola urobena. Bolo mi odporucane zvysit davku Clostill na 2x1 tabl 3-7 DC. Ale v letaku som citala, ze pri... (viac)

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , možností stimulácie je viacero. Na našom pracovisku doporučujeme Clostilbegyt v dávke 2x1  od 3. do 7. dňa menštruačného cyklu. Úvodná UZ kontrola  tzv. folikulometria  je potrebná  na 11. DC, ak  ešte nie  je folikul dostatočne veľký pacientku kontrolujeme opäť po pár dňoch.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 31+6tt po IVF u vas. Dnes som bola na kontrole a doktor mi povedal, ze mala je o mesiac vacsia nez by mala byt, dost ma to vystrasilo, brucho mam sice velke, ale pribrala som zatial len 6kg (+5kg, ktore som na zaciatku tehotenstva schudla a nasledne pribrala spat), co mi pride v norme. Odhadovana hmotnost je 2310g a zodpoveda to g.t. 34+4. Viem... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hmotnosť plodu  je  daná  geneticky , ďalej funkciou placenty a závisí tiež od  energetického príjmu matky. Ak  je  vylúčená  tehotenská  cukrovka, nie je  dôvod  sa obávať  o plod. Ak  by  bolo dieťa  nadmerne veĺké v termíne  , bude vhodné viesť pôrod cisárskym rezom. Doporučujem vám vyhýbať  sa  nadmernému prísunu cukru v potrave.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer, som po IUI a mam brat 2x1 progesteron do posvy. Chcem sa spytat, kolko treba po vlozeni lezat? Kedy sa tabletka rozpusti? Dakujem

Dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , večernú dávku doporučujem vložiť  do pošvy pred spaním. Po rannej dávke ak je možnosť  si pol  hodinku poležať  je  dobré , avšak nie je to nevyhnutné. Tabletky  si vkladajte do pošvy čo najhlbšie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som po prvom ET a uspesnom. Vcera bol 12 den od et a hcg 210. Cize som tehotna. Avsak uz 5 den krvacam. Prve dva dni som len spinila nepravidelne a teraz uz 3 den krvacam riadnou cervenou krvou. Je to menej ako pri menzese ale he to sprevadzane bolestou brucha a krizou. Zrazeniny von nejdu ibs cista krv. Uzivam progesteron 3x denne a ascorutin 3x2. Stale lezim.... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , takéto krvácanie  nie je dobrým znakom. Doporučujem  kontrolný odber HCG , prípadne ultrazvukové  vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa spytat, poslednu menstruaciu som mala 20.10. cize som cca 7tt. Duphaston beriem od 15DC doteraz. 1.12.na UTZ bol zltkovy vak. Bolo mi nevolno do soboty. A v nedelu a dnes mi je lepsie ale zacali mi ako keby menstruacne bolesti. Nekrvacam, nespinim a mam kludovy rezim. Na UTZ mam ist az piatok. Mam ale obavy, ci je vsetko v poriadku, ked mi prestalo byt... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , strata tehotenských príznakov nemusí  automaticky znamenať potrat. V každom páde  je  nutná  spomínaná  ultrazvuková kontrola  na ktorej  by v tomto týždni tehotenstva malo byť viditeľné  embryo.Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň som 8 deň po ET,ale dnes ráno som začala slabo špiniť beriem utrogestan 2x2 tablety vaginalne ako mám ďalej postupovať.. Ďakujem

Hedviga

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , pokračujte v aplikácii uvedeného lieku aj naďalej , prípadne je možné  dávku ešte navýšiť na 3x  denne po 2 tbl. Krvný tehotenský  test absolvujte  skôr-  napr.  na 12  deń po ET.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa s vami poradiť. Môj problém je s otehotnením. Po roku snaženia som začala mať pochybnosti. Doktorka mi robila robila hormonálny profil, ktorý bol v poriadku. Neužívala som žiadne lieky. Po dvoch rokoch som spontánne otehotnela a následne v 9 tt potratila. Menzes som mala po... (viac)

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , predpokladám , že  momentálne máte problém s ovuláciou , kedže ste prestala pravidelne menštruovať. To znamená , že potrebujeme vyriešiť tento problém. Liečba Klomifenom nie  je viazaná  na vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov. Čiže môžeme ju vyskúšať aj bez výsledku takéhoto invazívneho vyšetrenia. Tak ako  uvažujete , keby  neboli vaše vajíčkovody priechodné, neotehotnela  by ste v minulosti...

zhrniem to : kedže sa Vám nedarí otehotnieť viac ako 3 roky bolo by vhodné liečbu nechať  na  špecializované pracovisko. Na úvodnú konzultáciu s doporučením liečby  sa môžete  objednať cez našu recepciu /telefonicky alebo mailom/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. V roku 2015 sme u Vas absolvovali IVF úspešne hned na 1x a takisto KET úspešný na 1x a mame z neho uz 20 mesac synčeka Lenze sa nam narodil diagnózou PEC alebo tzv konska noha co nam zistili uz na 3d sone vMartinev 25 tt. a liecbu sme absolvovali aj absolvujeme vo Viedni. V rodine tuto diagnozu nemame a nie je... (viac)

T.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , teória vzniku tejto vývojovej vady nie  je presne ozrejmená. Jedná  sa  o multifaktoriálne ochorenie, ktoré nie  je viazané  na jeden konkrétny gén.  Samotný  fakt , že  tehotenstvo je po IVF  nie  je  v tomto prípade významne zvašujúcim rizikovým  faktorom.  Pre   ďalšieho potomka  je  riziko vzniku tejto vady  cca 3 %.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som hospitalizovana v 12.tt, mesiac spinim do hneda, medzitym som mala 2 veľmi silné jasnocervene krvacania. V dg hematom meniacej sa velkosti. Bábo je v poriadku. Posledné 3 dni mám výtok ružovo červený a hlienovity. Nie veľa. Čo to môže znamenať? Užívam Fe, utrogestan 3x2, ascorutin.... (viac)

Alexandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené príznaky sú  bežné  pri  náleze  hematómu. Liečba ktorú dostávate  je správna. Nevyhnutný je kĺud na lôžku. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať. V stredu 6.12.som bola u vás na krvný test hcg po iui. Test vyšiel pozitívny, no obyčajný tehotenský test z moču mi už 4 dni vždy ráno ukazuje rovnako. Je tam viditeľna no dost slabá druhá čiarka, no ani odstupom času, keď sa test opakuje nezosilnie.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , slabo pozitívny močový  test nemusí znamenať neúspech. Doporučujem urobiť štandardnú kontrolu s odberom kontrolného HCG ako sme Vám doporučili.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, mám PCO začínala som stimuláciu druhý menštruačný deň protokol som mala gnrh antagonista s gonalom 100 potom 112,5 po kontrole mi zvýšili dávku na 150 pridali cetrotide 0,125 na kontrole mi povedal, že mam jedno vajíčko vyzerá byť zrelé,... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , získaný počet  vajíčok  priamo úmerne zvyšuje  šancu  na úspech pri IVF. Preto  by  som vo vašom prípade  navrhovala zmeniť typ stimulačného protokolu a tiež dávku FSH s cieľom získať viac oocytov.  Pre  viac informácií a  návrh liečby  je potrebná osobná konzultácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň . Absolvovala som hysterskopiu (odstraňovali mi polyp z maternice) . Chcela by som vedieť, kedy môžem začať so stimuláciu vaječníkov? Hned keď dostanem prvú menštruáciu po hysterskopii alebo by som mala počkať jeden cyklus. Ďakujem pekne.

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  sa polyp odstraňoval kyretážou bolo by vhodné  stimuláciu   a následné plánovanie   vkladu  začať až po minimálne 1-2 cykloch.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Z manželom túžime po bábätku. Keďže sa nám už niečo vyše roka nedarí bol aj manžel na sperimiogram. Prvé testy ukázali že nemá žiadne spermie. Ale keďže ako babo nemal zastúpené semenníky a podstúpil operáciu tak sme si mysleli ze je to tým.... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ má manžel  málo  spermií  v ejakuláte , šanca na prirodzené otehotnenie je takmer nulová.  Liečba je možná len pomocou umelého oplodnenia- IVF.  Ak  by ste  chceli  takúto liečbu podstúpiť v našom zariadení nutná  je úvodná konzultácia kde  Vám  vysvetlíme priebeh a podmienky celého procesu. Objednať  sa  je možné telefonicky alebo mailom cez recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den chtěla bych se zeptat či je možné pri snazeni otěhotnět vadit levná skupina já mám (b negativ a manžel a pozitiv ) bílí SME na všeliakich visetreni a vsetko je v norme ale už sá snažíme 6rokou tento měsíc mi moj gynekolog nasadil clomid 50 mg 3den menzesu velmi pekne dakujem za... (viac)

Valentino

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri takýchto krvných skupinách sa jedná o Rh inkompatibilitu. Uvedené  krvné skupiny  nemajú vplyv  na možnosť otehotnenia, avšak v tehotenstve  budú potrebné  častejšie krvné kontroly. Ak sa vám nedarí otehotnieť 6 rokov , nestačí užívať Clomifen! Bolo by vhodné  sa objednať  na úvodnú konzultáíciu s vyšetrením Vás aj manželovho spermiogramu. podĺa výsledkov vám  doporučíme spôsob liečby neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či musím podstúpiť stimuláciu na IVF, keď som ju podstúpila pred rokom a z ET mám jednoročného syna. ET som podstúpila v Brne, menštruáciu nemám. Môžem ísť na konzultáciu k Vám do Martina? Ďakujem pekne za odpoveď.... (viac)

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , z vašej otázky  som pochopila , že  chcete plánovať  ďalšie tehotenstvo. Postup liečby  je závislý od toho, či máte  v Brne ešte  nejaké zamrazené  embryá. Ak áno , dalšia stimulácia  nebude potrebná.  Neuvádzate , či kojíte. Tento údaj je dôležitý , nakoľko ako  ste nepísala  nemáte  menzes.  Pri kojení  , žiaľ  hormonálnu liečbu na podporu  rastu sliznice pred plánovaním vkladu  alebo  hormonálnu  stimuláciu užívať  nemôžete.  Bolo  by vhodné nás kontaktovať  telefonicky ,alebo sa objednať  na osobnú konzultáciu aby  sme si ozrejmili  hore uvedené fakty a doporučili Vám ďalší postup liečby.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, 24. 11. som mala odber vajíčok a 29. vklad jedného embrya. Deň po vklade vaginálne užívam Progesterone 2 ×1 (200 mg. Tieto dva dni trpím problémami s trávením, mám problém so stolicou a mám bolestivé na dotyk celé brucho pri pritlačení naň. A pri... (viac)

Patrícia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , uvedené ťažkosti súvisia s procesom IVF a môžu   byť príznakom vyvíjajúceho sa hyperstimulačného  syndrómu.  Pokiaĺ  sa stav nezlepšil   doporučujem Vám  kontaktovať  centrum , kde  ste podstúpila liečbu.

MUdr. Starovecká Katarína

Dobry den, budem mat 35 rokov, manzel 39. Spolu sa bezuspesne snazime o dieta vyse roka. Zacali sme konzultacie v NT pobocke jednej kliniky a odporucili nam IVF. Planovanie zacatie mame na buduci rok. Rada by som sa ale opytala, ci este je sanca na prirodzene otehotnenie pri tychto vysledkoch: S-TSH 1,365; S-ATPO 894,90; S-DHEAS 6,920; S-TST ,83; S-SHBG 93,05; FAI ,89;... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň   žiaĺ, vami  udávané údaje  sú  na komplexné zhodnotenie  Vášho  stavu nedostatočné. Potrebovala  by  som vidieť váš ultrazvukový nález a výsledok vyšetrenia spermiogramu  manžela.  Tiež  sa mi nezdá hodnota AMH ktorú ste uviedla / jedná sa o 0,58? , alebo 5,8?/  Nato, aby  som Vám  povedala aká  je  pravdepodobnosť  spontánneho otehotnenia  by  bola vhodná osobná konzultácia  v našom centre. Na bezplatnú konzultáciu je možné sa objednať cez recepciu telefonicky alebo mailom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, bola som v 5tom týždni tehotenstva (5+3) a nakoľko som pred dvoma dňami spozorovala hnedasté špinenie, šla som na príjem do nemocnice, spravili mi odber HCG a po výsledkoch mi primár povedal, že hodnoty som mala veľmi nízke (33,6 mlU/ml) a teda... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po takomto  včasnom potrate nie  je zvyčajne potrebné podstúpiť kyretáž. Po  skončení krvácania  bude  potrebné urobiť kontrolné  ultrazvukové  vyšetrenie a odber krvi  na HCG. Pri  negatívnom náleze  kyretáž nie je indikovaná. O ďalšie tehotenstvo je možné  sa  snažiť bez akejkoľvek pauzy. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,som po kyretaži 3 deň.Stále dosť krvácam a mám bolesti a zvíšenu teplotu 37,8.Doktorka povedala že je to normálne že sa maternica bude čistiť dva týždne.Ale ja sa necítim dobre a mám obavi aby som nemala zápal.Aj som odpadla a som slaba.Čo mám robit,mám čakat... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené ťažkosti  sú jednoznačným dôvodom na kontrolné  vyšetrenie   v mieste kde ste podstúpili zákrok!! Môže  sa  jednať o prebiehajúci zápal , prípadne  zbytky po kyretáži..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, po úspešnom IUI u Vás som v 5tt, veľmi sa tomu tešíme. Chcela by som sa informovať, mám diagnostikovanú tetániu, brala som magnézium 500 mg od f. Galvex 3- 5 tabletiek denne, keď som zistila tehotenstvo tak som radšej prestala brať. Môžem v tehotenstve toto magnézium... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  delň , ohľadom liečby  tetánie je vhodnbé konzultovať Vášho neurológa. Osobne  by som doporučila pokračovať v dávke 2x 500 mg denne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim o radu ohladom uzivania progesteronu v tehotenstve. Som v 11 tyzdni t. a uzivam progesteron 200 mg kazdych 8 hodin po uspesnom IVF. V 12 tyzdni by som mala zacat vysadzovat. Chcem sa opytat, ci je vysadenie v 12tyzdni pre mna bez rizika. Ide o to, ze o tehotenstvo sme sa snazili cez CAR cca od marca, odkedy sme absolvovali viackrat inseminacie pri... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte  v užívaní Progesteronu  v dávke  1 tbl. á 12 hodín  ešte dva týždne, potom  znížte  dávku  len  na 1x  denne - cca 3-4 dni. Následne môžete užívanie Progesteronu bezpečne ukončiť. V tomto štádiu už  bude placenta plne vyvinutá  a produkcia endogénneho progesteronu dostatočná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. 29.11. sme mali vklad. Od 1.12 spinim (hnedy vytok). Dnes 3.12. zosilnieva a pridala sa krv. Asi to nevyslo??? Mam brat profesteron dalej?

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte vo vkladaní Pregesteronu až do stanovenia krvného tehotenského testu. Ak  by krvácanie už bolo silné ako pri menštruácii doporučujem zmeniť cestu aplikácie - nie do pošvy  ale  cez ústa. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ak ET nebol úspešný na prvýkrát, resp. bol, žiaľ musela som pre masívne krvácanie hneď na začiatku podstúpiť kyretáž, kedy je vhodné absolvovať KET? Neznižuje sa šanca úspešnosti s väčším odstupom? Ďakujem

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  ste podstúpila kyretáž , pred  ďalším vkladom by mala byť 2-3 mesačná pauza.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa u Vás touto cestou informovať. Po liečbe clostilbegytom a folikulometrii mi môj gynekolog nasadil Progesterone LaddyPharma 100mg 2x1 per oralne pre prípadné tehotenstvo. Mam ho užívať 14 dní čo bude 16 dní od ovulácie. Chcem sa preto opýtať, či progesterone nejako ovplyvňuje... (viac)

Mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak po  doužívaní Progesteronu  nedostanete menštruáciu do  troch dní  realizujte  si tehotenský test. Skoršie robenie  močového testu nemusí  byť spoľahlivé.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim vas o radu. Dnes je to 6 den co si picham Gonal F900. Picham si 200, dnes mi nezostalo v pere dostatocne mnozstvo a tak som musela pouzit druhe. Nastavila som pero na 200 a na pere zostalo 25, no ja som, ale aplikovala 100 z druheho pera. Velmi som s tym pokazila? Mozem zajtra pichnut menej? Ak ano kolko? Dakujem vam velmi pekne za vasu odpoved.

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ďalšiu dávku si pichnite  normálne - 200 IU.  O jednorázovo zvýšenej dávke informujte svojho lekára v CAR.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, otehotnela som po KET vo Vašom centre,vsetko vyzeralo byt v poriadku, srdiecko v 7+1tt krasne bilo, no včera v 11+1tt na ultrazvuku zisteny zastaveny vyvin plodu,bez srdecnej cinnosti,zodpoveda 7+2tt,takze verdikt lekara Missed abort.Vysadila som ihned progesteron a som objednana na stredu 6.12.2017 na kyretaž.Najradšej by som vsak... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vzhľadom  na veľkosť plodu  je možné  v úvode zvoliť konzervatívny postup - na krvácanie  je možné počkať cca týždeň až 10 dní. Pokiaľ by však  nedošlo ku krvácaniu  je potrebná  kyretáž. Kým   nedôjde k odkrvácaniu  je nutné dodržiavať  režimové opatrenia  na zabránenie vzniku infekcie - nemať pohlavný styk , nekúpať sa -len sprchovať apod.. pri zvýšenej teplote alebo bolestiach nutná lekárska kontrola ihneď.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať po 2.ivf máme 6 embrií ku KETu koľko reálne deti z toho môže byť? Nemame predimplatačnu genetiku. Ja ma 29 a manžel 38 rekov. Čo z prebytočnými embryami? Manžel špatne morfologia 1,5% a poruchva Dňa fragmentacie 26 %. Ďakujem za odpoveď.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , embryá môžete použiť  na plánovanie  ďalšieho tehotenstva. Na vašu otázku ohľadom počtu detí  nie je možné reálne  odpovedať . /nie  každý vklad musí  byť úspešný/ pokiaĺ už  nebudete plánovať ďalšie tehotenstvá - môžete s manželom požiadať o likvidáciu ostatných embryí.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry.Ja by som sa chcela spytat.Mala som odber vajicok 29.11.2017,vklad som mala mat 6.12.2017 lenze my ho odlozili koli tomu ze mam dostat ms.Chcem sa preto spytat kedy by mal byt najblizsi vklad.Dakujem.

Maria Matkovska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pred vkladom embrya sa musí realizovať ultrazvukové  vyšetrenie , na zmeranie výšky sliznice. Toto vyšetrenie  sa  robí cca  na 12-14 DC. Podľa výsledku vyšetrenia  sa plánuje termín vkladu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať koľko trvá kým pacient, ktorý absolvoval vyšetrenie spermiogramu (základné) dostane výsledky z tohoto vyšetrenia? Niekde som tu čítal, že až 10 dní, čo sa mi zdá neprimerane dlho, na relatívne jednoduché vyšetrenie (žiadna... (viac)

Brx

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pod pojmom " spermiogram"  sa skrýva vyšetrenie  kvality spermií  rôzneho rozsahu. Iný rozsah ponúka výsledok vyšetrenia  od urológa a iný  v centre  na liečbu neplodnosti. Konkrétne v našom  zariadení  pri vyhodnotení  spermiogramu posudzujeme  koncentráciu spermií, objem  ejakulátu , pohyblivosť / motilitu/ a to  percentuálne  pre  jednotlivé kvality pohybu  ako aj  vyhodnotenie indexu motility a stupňa progresie, bunkovitosť, pH, viskozitu, zhlukovateľnosť ... Výsledky týchto menovaných parametrov máme k dispozícii  do jednej hodiny.  Súčasťou  ďalšieho hodnotenia spermií  je   aj posúdenie  morfológie - t.j. tvaru  spermií. Tento parameter v našom centre nevyhodnocujeme len orientačne ako je tomu  vo väčšine zariadení.  Nakoľko sme  certifikované pracovisko , vzorku   pred  vyhodnotením musíme spracovať , prebehne  farbenie  v externom laboratóriu  a potom je možné  detailne vyhodnotiť spomínaný tvar spermií . V praxi  ide o  ohodnotenie cca 200 a viac spermií (posúdenie defektov hlavičiek, krkov, bičíkov spermií). Z uvedeného vyplýva, že kompletné výsledky tohto vyšetrenia sú k dispozícii až o niekoľko dní, podávajú však maximálne odbornú informáciu o spermiograme klienta.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Mám 40 rokov a všetky možnosti IVF s úhradou poisťovne som už vyčerpala. Naposledy som bola u Vás v 01/2015 v skrátenom protokole, ale bez úspechu. Moje aktuálne výsledky sú AMH 0,44 a FSH 6,9. Mám ešte nejakú možnosť, šancu otehotnieť? Ďakujem za... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , odpoveď na vašu otázku je rozsiahlejšia ako priestor  v tejto internetovej diskusii.Možností  liečby neplodnosti aj vo vašom prípade   je viacero.  Doporučujem prísť  na osobnú konzultáciu aby  sme  Vám vysvetlili vaše možnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať, či mi pri takomto náleze na krčku v 24+2tt hrozí predčasný pôrod. Sp.: Cl 25mm, zatvorený Tvs: rozostup vnútornej bránky 17x12mm Ďakujem Vám velmi pekne za odpoveď Maja.

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  žiaĺ nejde o štandardný zápis vyšetrenia. Nie  je zrejmé , či dĺžka krčka bola  stanovená  cervikometricky transvaginálnou sondou. Ak  áno  a krčok má len 25mm  nález  by som považovala  za  jednoznačne zhoršený s rizikom predčastného pôrodu! Doporučila by som užívanie magnézia a prísny kľudový režim.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Po vpichu ovitrelle mi vysla spolu s injekciou krv. Pravdepodobne som zasiahla zilu. Ma to negativny vplyv na ucinok, alebo sa nemam obavat? Dakujem

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  takéto podanie  je  bežné a nemá negatívny  vplyv  na účinok lieku.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, ako vplývajú tabletky na spanie (hypnogen - 1tbl večer) na spermiogram? Ďakujem pekne.

Vlada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , liek patrí  do  skupiny hypnotík - sedatív. Jeho dlhodobé užívanie môže  spôsobť závislosť. Neboli robené   štúdie  ktoré  by zisťovali vplyv užívania tohto lieku  na kvalitu spermií. Partnerovi  je potrebné  vyšetriť  spermiogram. Ak  výsledky  nebudú dobré , nech skúsi liečbu vysadiť a pridať vitamíny.  Po troch mesiacoch by mal mať nové vyšetrenie a budete vidieť či sa výsledok zlepšil..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas chcela by som sa spytat ci sa po IUI vzdy uzivaju lieky / hormony na podporu tehotenstva ? Mne dnes po IUI povedali, ze po tomto zakroku sa ziadne lieky nedavaju, ze to len pri IVF. Dokonca aj Metformin, ktory som doteraz uzivala, ze mam vysadit. Dakujem velmi pekne.

Tana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , postup po inseminácii vrátane  doporučenia užívania liekov záleží  od pracoviska. Na našom pracovisku  ako  hormonálnu podporu doporučujeme užívanie  Duphastonu 2x1 14 dní po inseminácii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas o informaciu kedy sa vysadzuje progesteron a ako postupne sa znizuju davky. Aktualne som 12TT+3D a od embryotransferu (od 15.9.) si vkladam progesteron LadeePharma 200 mg - 1 tbl á 8 hod. Dokedy mam vkladat 3 x denne a kedy mozem zacat znizovat a ako sa to postupne znizuje? Dakujem za pomoc. Pekny den prajem.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v prebiehajúcom 13. týždni tehotenstva je už  vysadenie Progesteronu bezpečné.  Navrhujem od dnes prejsť  len na dáívku 2x  denne-2 dni, potom 1x denne 3 dni . Následne  užívanie Progesteronu ukončíte.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, plánujeme u Vás ICSI. Ja mám len jednu otázočku. Sú aj ženy, ktorým býva po narkóze /po odbere vajíčok pod narkózou/ zle od žalúdka, prípadne zvracajú? Ďakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , tzv nauzea - pocit  na zvracanie  alebo  vracanie po narkóze je u pacientiek po odbere  vajíčok  zriedkavou komplikáciou, nakoľko použitá  narkóza  je  krátka a používa  sa  typ preparátu , ktorý  nevyvoláva  takéto  príznaky. Ak  by  sa  však napriek tomu takáto komplikácia  vyskytla, dostanete  liečbu aby ťažkosti ustúpili.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, chcel by som sa opýtať či hodnotu S - celkový HCG na 14. deň po IUI 2,7 IU/L považujete za negatívnu. Ďakujem krásne za odpoveď.

Martin

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , táto hodnota  je žiaľ negatívna. O tehotenstvo sa nejedná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobey den chcem sa opytat ohladom ivf darcovskymi spermiami 19.10 bol odber 8 ocystov 24.10 bol vklad 2 embrii a 4 mame zamrazene oteotnela som ale 5.11 hgc bolo 23 9.11 len30 a 13.11 150 som v 6 tt bola som vcera na usg a lekar povedal ze je tam iba gestacny val mensi a plod nikde tak my povedal ze je to zamlknuty potrat vysadula som lieky a mam pockat na mendzes ale ja... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , takýto pomalý nárast hodnoty HCG  je väčšinou sprievodným javom pri zlom vývoji tehotenstva. Najčastejšou príčinou tohto stavu je genetická  chyba embrya.  Vhodné je zvoliť  konzervatívny postup - počkať  na  krvácanie / ak  nezačnete  krvácať  do týždňa  je možné  čakať  aj dlhšie/.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, po asi ročnom neúspešnom snažení sa otehotnieť sme s pánom doktorom nasadili liečbu Clostilbegytom (1x1 tbl. počas 5 dní od 5. dňa cyklu) a Duphastonom (2x1 tbl. od 17. do 24. dňa cyklu). Predtým som si 4 mesiace merala bazálnu teplotu, na základe týchto výsledkov... (viac)

Oľga

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri liečbe Clostilbegytom občas môže  vzniknúť folikulárna  cysta. Takáto  cysta  nie  je pre vás  nebezpečná a väčšinou  sa  s menštruáciou  zmenší a následne vstrebe  alebo praskne. V ďalšom  cykle  ale  spomínaný liek neužívajte.  Gynekológa požiadajte o odber AMh - hormon ktorý je ukazovateľmo vašej vaječníkovej rezervy.Následne by bolo vhodné  sa objednať  na komplexné  vyšetrenie  aj s vyšetrením partnera  do nášho zariadenia. Zhodnotíme vaše výsledky a navrhneme spôsoby liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.pri priechodnosti mi bola zistena stenoza krcku maternice po konizacii v roku 2010.moze to byt dovod preco nemozem otehotniet?da sa stym nieco robit alebo musim podstupit iui alebo ivf.mam 34rokov a amh 0.38.druhy odber uz bolo 0.8.tento hormon kolise podla dc?dakujem.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , stenóza krčka maternice   nerobí problém pri spontánnom otehotnení. Spermie  sa aj cez zúžený  krčko  do meternice  dostanú.. Oveľa pravdepodobnejší dôvod prečo  sa nedarí otehotnieť  je vaša nízka hodnota AMH  , čo  poukazuje  na  nízku vaječníkovú  rezervu. Pri uvedených výsledkoch  by  ste  mala mať gynekológom automaticky doporučené  sa objednať  na  vyšetrenie  do  centra  na liečbu  neplodnosti.  Na úvodnú  bezplatnú konzultáciu  je možné  sa objednať  cez  našu  recepciu  telefonicky alebo mailom. Zároveň  je vhodné  vyšetriť  aj partnerov spermiogram.  Vám  urobíme  ultrazvukové  vyšetrenie  a navrhneme ďalší spôsob liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, Chcem sa spýtať absolvovali smeu Vás úspešne IVF.Chodim na poradne pravidelne ku svojmu gynekologovi ale chceli by sme u Vás absolvovovat kontrolný ultrazvuk aj s CD co robite okolo 20tt.Je to možné?staci sa objednať cez recepciu u vás?Ďakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , na takéto  vyšetrenie  je možné sa objednať  cez  recepciu , telefonicky alebo mailom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať na vplyv liekov Pirabene, Baclofene a Depakine na možné poškodenie/negatívne ovplyvnenke pohlavných buniek u muža. Tieto lieky uživa manžel od úrazu v roku 2013. Radi by sme vedeli, ci tieto lieky môžu viesť pri oplodnení k zvýšenému riziku vzniku... (viac)

Nika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívanie uvedených liekov môže viesť z zníženiu plodnosti u Vášho  manžela.  Najrizikovejší  je posledný spomínaný preparát Depakine. Užívanie  totho preparátu  u žien  súvisí s  častejšími vývojovými vadami u plodu, čo bolo potvrdené viacerými štúdiami.  Nemám však vedomosť o tom , že  by boli robené podobné štúdie, ktoré  by skúmali výskyt  vývojových vád u detí, ktorých otcovia užívali spomenutý liek. Doporučujem sa poradiť so špecialistom- klinickým farmakológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či je možné otehotnieť pri partnerovej diagnóze: Astheno-teratozoospermia. Poškodenie DNA a spermie s nezrelými jadrami v norme. Protilátky proti spermiám v ejakuláte negat. Prevládajúce defekty spermií súvisia s pôsobením... (viac)

Renáta Holystová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ide o zhoršenie pohybu a tvaru spermií s čím priamo úmerne súvisí   aj znížená šanca na otehotnenie. Pokiaľ sa Vám  určitý čas nedarí úspešne otehotnieť  bolo by vhodné sa objednať  na komplexné  vyšetrenie a konzultáciu do nášho  zariadenia. Na konzultáciu prineste výsledky doteraz realizovaných vyšetrení,  následne Vám budeme vedieť doporučiť  ďalší postup liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Chcela by som sa opytat,vcera som bola na ET a beriem Estrimax 2x1 tabletku a 2x1 si vkladam Progesteron.Na hematologii mi zistili nedostatok kyseliny listovej a pani doktorka mi predpisala Acidum folicum(kys.listovu) tak by som chcela vediet ci tu kyselinu mozem uzivat

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , užívanie  kyseliny listovej u žien plánujúcich tehotenstvo , prípadne liečiacich  sa  na neplodnosť  je  štandardnou súčasťou liečby.  Doporučujem  vám  ju užívať  ako doporučil  hematológ.

MUDr. Starovecká Katarína

Starnutie placenty, dobry den, prosim vas o nazor v 30+0 som mala placentu 2, v 31+4 tiez 2, momentalne som 33+4 a dalsiu poradnu mam az v 36 tt.teda placenta neskontrolovana mesiac je tento postup vzhladom na starnutie placenty pre dieta bezpecny alebo by som radsej mala podstupit utz vysetrenie.dakujem!

Dadka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , štandardne sa robí UZ vyšetrenie v 30. týždni tehotenstva. Súčasťou tohto vyšetrenia  je biometria / skontrolovanie veľkosti plodu/ a vyšetrenie cirkulácie plodu, zhodnotenie množstva plodovej vody a  placenty. Pokiaľ  je biometria , cirkulácia a množstvo plodovej vody  v norme  nie  je dôvod  na  ďalšie  časté Uz kontroly.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, čaká nás s manželom ICSI. V prípade, že mu nebudú nájdené spermie, tak i TESE. Je možné odísť z vašej kliniky po týchto zákrokoch i bez sprievodu tretej osoby? Máme problém niekoho osloviť, nakoľko si náš problém s plodnosťou... (viac)

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , po zákroku  v narkóze  ste  na našom pracovisku  sledovaní  2 hodiny. Následne   je  nutné  aby Vás  prevzala do ďalšej starostlivosti   vami určená tretia osoba. Toto nariadenie  je  dané zákonom o poskytovaní zdravotnej starostlivosti.  Iný  postup žiaľ  nie  je  možný.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, momentalne som v 17tt po KET. Uzivala som Progesterone 2x1 vklad do konca 13tt, potom 1x1 do konca 15tt. Na kontrole vsak lekar videl akoby krc na maternici. Vraj keby ich bolo viac, moze to byt ako kontrakcia a zacat sa otvarat krcok. Ked stojim citim tvrdnutie bruska. Nasadil mi 3x2 tbl magnezia a opat Progesterone 2×1 tbl (vraj pomaha uvolnovat... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , postup lekára  je  v poriadku. Progesteron môže  napomôcť k relaxácii maternice a potlačiť  včastné kontrakcie. Ako súčasť liečby je však nevyhnutný kľudový  režim, minimálne  do najbližšej kontroly u gynekológa, kde by Vám mal premerať dĺžku krčka maternice.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň, chcem sa opýtať som u vas tento týždeň na 10:30 objednaná na KET. Beriem Progesterone 2x 1. V deň vkladu si ju mám vložiť pred alebo až po vklade. Ďakujem pekne za odpoveď

Magdaléna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v deň KET  si vložte Progesteron buď skoro ráno - napr. 6.00, alebo  si ho vezmite  so  sebou a vložíte  si ho po  KETe.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, v najbližších dňoch mám podstúpiť vyšetrenie priechodnosti vajcovodov, no zaujíma ma, či je bezpečné mať pohlavný styk pred, nakoľko do zákroku budem mať ovuláciu. Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Daniela Karabegovič

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v cykle v ktorom sa chystáte podstúpiť vyšetrenie na zistenie prieechodnosti vajíčkovodov by ste  nemala mať nechránený pohlavný styk! Ak by ste totiž otehotnela počas ovulácie  a  vyšetrenie  by  sa  robilo  tesne na konci  cyklu , tehotenstvo by sa mohlo poškodiť!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý vecer...Som 16 mes.po porode a stale mam poklesnutu maternicu ,ktora mi vytlaca krcok.Moja dok.mi odporuca operaciu- laparoskopicky ju nejak uchytit....robite aj vy nejake takéto zakroky? Dakujem

Mia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený typ operácií v našom zariadení žiaĺ nerobíme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa vas opytat, ake su vhodne metody asistovanej reproduckie pri vysokej fragmentacii DNA 54% ... daju sa urobit vsetky metody (ICSI, PICSI? IMSI? MACS) naraz? alebo co by ste odporucali? dakujem?

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hodnota fragmentácie DNA spermií 54%, je u nás indikáciou na použitie metodiky MACS (spermie spracované magnetickou separáciou majú v porovnaní s pôvodnou vzorkou lepšie hodnoty pohybu, morfológie, DNA fragmentácie ... ) a následne PICSI (metóda zvyšuje šancu výberu zrelej spermie). Držíme palce.

Ing. Hana Gocníková, PhD. (embryológ)

Dobrý deň prajem. Mám nepravidelný menštruačný cyklus. Keď si nedám lieky (Duphaston) tak menštruáciu vôbec nedostanem aj celý rok. Troška som to v poslednej dobe zanedbala a už niekoľko mesiacov som vôbec nemala menštruáciu. Chcem sa opýtať, keď si chcem... (viac)

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  dlhšie  nemáte  menzes , je možné  si  na 10 dní skúsiť nasadiť Duphaston v dávke 2x1.  Do pár dní po poslednej tabletke by ste  mala dostať menštruáciu. Ak sa  tak  nestane , je  nevyhnutné gynekologické  vyšetrenie vrátane gynekologického ultrazvuku. Len pripomínam , že  pred liečbou IVF je potrebné podstúpiť komplexné  gynekologické  vyšetrenie / ak nebolo dlhšie absolvované/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam menstruaciu uz 7den..da sa povedat nie,ze silnu ale ked idem na toaletu tak zo mna vypadne kus asi sliznice. Brala som donedavna duphaston ale minuly cyklus mi meskala menstruacia 15 dni..test negat..a potom som krvacala 13dni tiez s kusami sliznice..dalsi cyklus som duphaston nebrala lebo som nevedela kedy mam zacat kedze sa to cele posunulo..( duphaston... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ krvácanie  nie je veľmi intenzívne , nemáte bolesti , či iné ťažkosti  stav nie je  vážny. Bez gynekologického vyšetrenia vám však neviem určiť príčinu krvácania. Doporučujem  objednať sa na gynekologické vyšetrenie s prípadným plánovaním liečby. Ak užívate Duphaston už 2 roky a nedarí sa Vám otehotnieť , bolo by vhodné takéto komplexné vyšetrenie absolvovať napr. v našom zariadení. Termín vám dá recepčná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dnes mi lekar zistil 2 myomy na maternici 9 a 12 mm a cistu na vajecniku15mm. Nasadil mi duphaston 2x1 10 dni a dalsi mesiac.. Len neviem kolko medzi tym treba urobit tu pauzu...a kolko dni po menzese to treba yacat uzivat.. Komunikacia bola v nemcine a nie vsetko som rozumela :( Potom bude tretie davkovanie a ked sa to krvacanie nezlepsi,treba ist na operaciu.. Co by som... (viac)

Srdiecko

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , myomy sú nezhubné nádory vznikajúce zo svaloviny maternice. Bez operácie  sa  nestratia, len je možné   zabrzdiť ich rast. Uvedená veľkosť myómov  však nie je dôvodom na operáciu. Duphason najčastejšie  ordinujeme od 16 Dňa menštruačného cyklu 2x1  na 10 dní. V ďalšom  cykle  rovnako  začať  od 16. dńa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Som po missed abort a následnej kyretazi v 10+1tt. Prišla mi správa z histológie. Záverom podľa čísla dg je nehydatidozna mola. Prosím Vás čo to znamená? Je podozrenie na hydatidoznu molu podľa správy z histológie - nakoľko sa v správe uvádza že "klky... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ide o abnormálny produkt koncepcie , ktorý končí  zamlčaným potratom.  Podľa  histologie  sa  nejedná o pravú molu. Napriek tomu  by som vám  doporučovala  odsledovanie  hodnôt HCG až do negativity.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som 8.den po ET a rano sa u mna objavilo slabe spinenie,ktore pretrvava doteraz.Uzivam prgesteron 2 x jednu tabletu denne - vaginalne. Tehotensky test bol rano pozitivny,druha ciarka bola slabsia,ale pekne viditelna.Je spinenie v poriadku? Na odber krvi a usg idem az v stredu (I4. den po ET) Dakujem za odpoved.

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri špinení doporučujeme prejsť na zvýšenú dávku Progesteronu 3x1  vaginálne. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, zhruba pred siedmymi rokmi mi bola robená dilatácia krčka maternice, následne som bola na KET, z ktorého mám syna. Chcem sa spýtať, či je možné mať opäť zúžený kŕčok a bude potrebné zase podstúpiť dilataciu pred plánovaným tehotenstvom. Syna som... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem sa objednať  na  úvodné  vyšetrenie v centre kde plánujete podstúpiť vklad. Počas  vyšetrenia  je možné  skúšobne  nasondovať  kanál   krčka. Ak  by  to nebolo možné , doporučia  Vám  dilatáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas o radu, tento cyklus som prvykrat dobrala Clostilbegyt ,mam 35dc, v pondelok na 18dc som mala na folikumetrii 27mm vajicko , gynekologicka mi povedala ze na oplodnenie potrebuje 3cm ,ze sa mame dnes snazit .... Pregnyl nepichla Vsade citam ,ze vajicko ma prasknut okolo 22-24mm a vraj moje je uz prezrete a povazovane za cystu .... som z toho smutna... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  pri  uvedenom ultrazvukovom náleze 27mm veĺkého folikulu  sa skôr  jedná o folikulárnu  cystu . Pravdepodobnosť otehotnenia  je žiaĺ v tomto  cykle  malá. Na našom pracovisku štandardne  doporučujeme Clostilbegyt  užívať pri stimulácii od 3. do 7. DC   a folikulometriu  realizovať na 11.- 12Dc ,prípadne  neskôr podľa nálezu.

MUdr. Starovecká Katarína

Dobry den , chcela by som sa opytat hematologicka mi zistili antifosfolipidove protilatky , dala mi uzivat aspirin protekt a mam deficit vitaminu D myslite ze to by mohol byt dovod preco sa nedari viac ako 2 roky? Dakujem

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , okrem uvedenej liečby by bolo vhodné  sa objednať  na  komplexné  vyšetrenie plodnosti  napr.  v našom zariadení, zároveň je potrebné  partnerovi vyšetriť spermiogram na špecializovanom pracovisku.  Oboje  je  možné absolvovať u nás.  Po  absolvovaní takýchto  vyšetrení  vám  doporučíme   ako postupovať ďalej.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.chcel by som sa informovat ohladom umeleho oplodnenia.boli sme na spermiograme a dopadol zle.doktor mi nasadil profertil ze ci to nieco pomoze.inac nam povedal ak nie tak umele oplodnenie.lieky mam este do konca novembra.mozme sa hned objednat u vas na nejake vysetrenia a umele oplodnenie?alebo si mame zajst zase za svojim doktorom na spermigram a az potom sa... (viac)

Juraj

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň ,spolu s vašou partnerkou Vám doporučujem  úvodnú bezplatnú konzultáciu  v našom  centre. V deň konzultácie je vhodné absolvovať aj kontrolný  spermiogramom  na našom pracovisku . Podľa  toho ako  dopadne,  Vám navrhneme možnosti ďalšej liečby. V prípade  opakovaného zlého výsledku  Vám  vysvetlíme priebeh liečby umelým oplodnením. Termíny na hore uvedené  Vám dá recepčná telefonicky alebo mailom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, už tretí mesiac užívam progesteron ladephaarma kvôli nepravidelnej menštruácii. Užívam od 15dňa menštruačného cyklu 10 dní po 2 tablety (ráno,večer). Predošlé dva mesiace som vždy dostala menštruáciu na 23./24.deň. Tento mesiac som už 6 dní... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ĺutujem bez  ultrazvukového  vyšetrenia Vám neviem jednoznačne odpovedať. Menštruácia pravdepodobne   neprišla  kôli nízkej sliznici  v maternici pri anovulačnom cykle. Počkajte  ešte týždeň a ak  sa  krvácanie nedostaví vyhľadajte gynekologa. Takáto situácia  pre Vás však nie je  nebezopečná a  nemusíte sa "stresovať".

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.. minuly mesiac som brala 10dni duphaston, do 4 dni mala prist menstruacia ale prisla na 5 den.potom som brala clostylbegyt od 5.dna cyklu (nakolko som bola prilis akcna brala som 10dni po 1 tabletke namiesto 5). Chodila som na sono kvoli ovulacii..dnes 22 den cyklu som bola na sone, mala by som brat duphaston 2x1 tabletku. Lenze ja som pochopila doktorku tak,... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , podľa toho čo píšete  ste sa s pani doktorkou asi správne nerozumela. Do budúcnosti je potrebné sa uistiť, že  pri užívaní hormonálnych liekov  máte podrobný návod kedy liečbu brať. Čo sa týka  dĺžky  užívania Duphastonu , užívajte ho 2x1  10 dní od  naplánovania pohlavného styku. Ak vám po jeho dobratí nepríde menzes, po týždni meškania  si  môžete urobiť tehotenský test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 39 rokov a absolvovala som IVF so ziskom 27 vajíčok, z toho bolo 22 úspešne oplodnených..z toho 14 vybraných bolo zmrazených..absolvovala som 1xET a 3xKET stále neúspešne, nakoľko nedošlo ani k ich uhniezdneniu..neabsolvovala som žiadne špeciálne... (viac)

Zuzana Vozarova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , môžete požiadať o doporučenie  na hematologické  vyšetrenie  na vylúčenie tzv. trombofilných stavov. Ak by sa u Vás zistila porucha zrážanlivosti krvi  , bolo by  doporučené  pichať nízkomolekulárny heparín  po vklade  embrya.  Inak úspech celého procesu IVF  závisí  hlavne od  kvality mrazeného embrya  po predĺženej kultivácii / v štádiu blastocysty/ , vhodnej sliznici vo vašej maternici a ideálne v časovaní  KETu do  ovulačného  cyklu.  Ak  by  vklady neboli ani naďalej úspešné , v ďalšom cykle IVF by ste mali  uvažovať o predimplantačnej genetickej diagnostike embryí. Pre podrobnejšie informácie  je nevyhnutná osobná konzultácia.  Držímne palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám doma ročného syna z IVF z ktorého nám zostali zamrazené emryá. Chcela by som podstúpiť transfer, ale malý je stále kojený a ani ho nechcem zatiaľ odstavovať. Menštruáciu som dostala zhruba 2 mesiace po pôrode a odvtedy mam cyklus +-30 dní... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak máte  pri kojení pravidelný  cyklus, nie je dôvod  na zástavu kojenia. KET  môžete plánovať a zároveň kojiť  naďalej.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den pan doktor, Chcem Vas poprosit o radu a odporucanie vysetreni v mojom pripade chronicky sa vracajucich mykoz a nalezov zlateho stafylokoka. Od mojich 18tich rokov pravidelne trpim roznymi vaginalnymi zapalmi (najcastejsie mykozy a zlaty stafylokok), trva to uz 9 rokov (mam 27 rokov, som bezdetna, neuzivam HAK, moj jediny sexualny partner bol moj manzel, a styk... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri uvedenom probléme by som  doporučila imunologickú liečbu na kvasinky/ prípravok  Candivac/. Dlhodobo používať  prípravok Multigyn flora plus - vaginálny gel  ako  prídavnú liečbu. Zároveň  by bolo vhodné  gynekoĺoga požiadať o predpis antimykotík užívaných cez ústa-  napr. Fungolon 100- 1 tabletka 1. deň menštruačného krvácania po dobu  6 mesiacov. A posledná  rada- skúsiť  nepoužívať kondóm. držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, absolvovala som kryoembryotransfer, no už na druhý deň po vklade som začala špiniť, na štvrtý deň som krvácala a slabé krvácanie pokračuje. Doplnila som si k estrimaxu a progesteronu aj ascorutin. Na tehotenský test pojdem až o 9 dní. Je možné u mňa tehotenstvo?... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , v uvedenej liečbe pokračujte až do stanovenia výsledku krvného tehotenského testu. Krvácanie žiaľ nie je dobrým prognostickým znakom a prosperujúce tehotenstvo je menej  pravdepodobné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, S manželom sa snažíme už 17 mesiacov o dieťa, v júni 2017 som bola na priechodnosti vajcovodov, Oba boli nepriechodné no jeden sa po opakovanom tlaku podarilo pretlačiť, druhý bol odstavený. Chceli sme s manželom požiadať poisťovňu o preplatenie IVF ale bolo mi povedané že žiadosť možem podať až... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vaše informácie sú nesprávne. Uvedený nález  je jednoznačnou indikáciou na čiastočnú úhradu cyklu IVF. Takúto žiadosť však podáva centrum , kde sa rozhodnete liečbu podstúpiť.  Ak máte záujem o liečbu v našom zariadení, objednajte sa prosím na úvodnú bezplatnú konzultáciu kde Vám vysvetlímne celý priebeh liečby.  Bolo by vhodné priniesť  operčnú správu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mozte mi prosim Vas poradit. Mam 39 rokov, neplanujem tehotenstvo. Pred 2.5 tyzdnami som absolvovala LPS kvoli endometrioze. Sprava z LPS z pred 2.5 tyzdnov je nasledovna: Status localis: uterus v A-V-F bez tvorovych odchylok ruzovy, norm velkosti, lave adnexa na spodnej sterane jedno 2mm lozisko endometriozy inak ovarium bpn, CD bze volnej tekutiny, pravy ovar... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , doporučila  by som vám  hormonálnu liečbu endometriózy - napr. prípravopk Visanne, alebo  antikoncepčný preparát v kontinuálnom užívaní s obsahom Dienogestu / napr. Mistra, Jeanine/. O takejto  liečbe  by Vás  mal poučiť  Váš gynekológ.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň, môj gynekolog mi predpísal na 15 dni estrimax 2x1, od 16 dna do 25 dna duphason 2x1 + estrimax 2x1 potom si mam značiť MC. Chcem sa opýtať či je potrebne teraz počkať na MC bez užívania liekov alebo pokračovať v užívaní 15 dni estrimax 2x1, 10 dni duphason 2x1 + estrimax 2x1? Sestrička mi otázku... (viac)

Katarína Bajankova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , uvedenú liečbu môžete  začať  len od  začiatku nového  cyklu. Za prvý deň cyklu považujte prvý deň menštruačného krvácania.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som vedieť cas názor. Dňa 7.11. 2017 som bola pri lekárske ž dôvodu spinenie mimo cyklu. Na ultrazvuku mi objavila dutinku v maternici myslela si že je to začínajúce tehotenstvo ale krvný tehotenský test to nepotvrdil. Jej záver bol že je to nejaká cieva. Môže to byt ta... (viac)

Patricia Chladná

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , može  sa  jednať  o  zakrvácanie  v sliznici maternice a to by vysvetlovalo vaše špinenie mimo cyklu. Ak by  sa špinenie opakovalo , bolo by vhodné uvažovať o odobratí vzorky sliznice na histologické vyšetrenie. Takýto postup ale musí doporučiť váš gynekológ.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, pred 2 týždňami 30.10.2017 na gynekologickej kontrole mi diagnostikovali endometriózu. Magnetickou rezonanciou zistili, že mám na oboch vaječníkoch tzv. čokoládovú cystu veľkosti asi 6 cm a 1 ložisko 2 x1 cm v oblasti rektovaginálnej. Lekár mi navrhol 2 alternatívy liečby. Zoperovať... (viac)

Lenka Hohošová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , popisované cysty sú dosť  veľké. Vzhľadom na to, že  ste  ešte  nerodila  by  som volila najskôr hormonálnu liečbu  na cca pol roka.Je predpoklad, že cysty sa o niečo zmenšia.  Ak by bola  nevyhnutná operácia, je nutné  ju robiť šetrne a v žiadnom prípade  nesúhlasiť s odstránením vaječníkov!  Ideálne  by bolo následne plánovať  tehotenstvo. Pred liečbou  si  ešte  dajte  vyšetriť AMh hormón , ktorý ukáže  aká  je  vaša  vaječníková  rezerva. s  výsledkom AMh  je možné  sa  objednať  aj  na osobnú konzultáciu  v našom centre.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň , Måm 40 rokov a manžl 42 chceli by sme ešte tretie dieťa len neviem či to nie je vzhľadom k môjmu veku už viac rizikové. Máme 2 deti narodenė 2011 a 2015. Mala som aj 3 potraty. Posledný teraz nedåvno november 2017. Bol to zamlknutý potrat v 6. týždni a prišlo sa na to až... (viac)

Slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , aj po 40.  je možné  donosiť a porodiť zdravé dieťa, tým skôr , že  sa  nejedná o vaše prvé tehotenstvo. Doporučila by som  Vám však vyšetrenie  na našom pracovisku aby  sme Vám mohli  povedať o možnostiach  prípadnej liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den chcela by som sa spytat v ktorom tyzdni som. absolvovali sme u vas ivf datum odberu oocytov 18.9.2017 a embriotrasfer 23.9.2017 dakujem za odpoved

jana zatloukalova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň Váš termín pôrodu je 11.6.2018 , momentálne ste  v 11. týždni tehotenstva./10+2/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.chcem Vas poprosit o radu.na podporu dozrievania folikulov som mesiac uzivala bulharsky tribullus a dheu.no a nasledne som nedostala menzes kvoli vytvoreniu cyst.odjakziva som stym mala problem ale 4mesiace som bola bez cysty.mohli sa vytvorit kvoli tymto dvom doplnkom?podla vsetkeho su to folikularne cysty.to su vlastne vajicka ktore neprasknu ak som to spravne... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , folikulárne cysty  môžu vzniknúť pri neprasknutí  folikulu. V takejto cyste  sa vajíčko - oocyt nenachádza. Pri nízkom  AMH  je vznik takýchto cýst pomerne častý. Pri uvedenom výsledku by som vám doporučila absolvovať  liečbu pomocou IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, podstupili sme u vas inseminaciu a na 14 den od tohto dna, sa mame dostavit na krvne testy a ultrazvuk. Bol by velky problem, keby sme sa objednali az na 15. den? Teda o jeden den neskor? Uzivam Duphaston 2x1 a zatial ziadne problemy nepozorujem, okrem zriedkaveho pobolievania v podbrusku, akoby pri nastupe menstrucie. Dakujem

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , na kontrolu po inseminácii je možné sa objednať aj na 15. deň po IUI.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Mam dlhu menstruaciu 6.10.2017 zacala ktora trva.Brala som.norrthisteron ktory nezabral.Diagnostikovali mi Pco 2 myomy 20 mm a 15 mm na povrchu sliznice.Endometrium nepravidelne 8.5 mm.Lekarka navrhla kyretaz dutiny maternice.Dieta planujem.Mam 41 rokov.Mam.absolvovat kyretaz je to nutne.Dakujem

evona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ ste  ani pri užívaní Norethisteronu  neprestali krvácať kyretáž je potrebná. Po zákroku a obdržaní histologického výsledku  je  vzhľadom na Váš vek vhodná konzultácia  a  vyšetrenie  na pracovisku  zameranom na liečbu neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chceli by sme sa s manzelom informovat, co vsetko sa zohladnuje, ak mame zaujem o darovane embryo. Je to len krvna skupina, alebo aj vzhlad? Zaujima nas, ci sa jedna o darovane embrya byvalych klientov, alebo darcov, u ktorych zohladnujete okrem zdravotneho stavu aj nejaku vekovu hranicu. A v akom stadiu su embrya mrazene? vopred dakujeme za odpovede. Pekny... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , embryá používané  v darcovskom programne sú mrazené v štádiu blastocysty. Vznikajú  spojením  darcovských vajíčok a spermií. Všetci darcovia musia  byť  komplexne vyšetrovaní , vrátane realizovania  genetického vyšetrenia. Rovnako  podmienkou možnosti  darovania zárodočných buniek je opakovane negatívne  vyšetrenie  na infekčné  testy, neprítomnosť akéhokoĺvek závažného ochorenia  v anamnéze. Vek darcov a darkýń  je obmedzený  do 35 rokov.  Pri výbere vhodného  embrya  je  nevyhnutné brať ohĺad na  KS+ rh faktor , dalšie kritériá výberu závisia od požiadaviek klientov. Pre viac informácií je nutná osobná návšteva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, pri stimulácii mi zistili saktosalpinx. Chcela som sa opýtať, o dva dni mám podstúpiť odber vajíčok a následný embryotrasfer (ak budú embrya). Ak budú embrya vhodné na ET je vhodné ho vykonať aj pri podozrení na saktosalpinx. Nezvyšuje to riziko... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nález sactosalpingu  znižuje  úspešnosť  IVF.  Pokiaľ  by  ste  mali  len jedno embryo  bolo by vhodné ho vkladať  až po operačnom odstránení vajíčkovodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je možné nahradiť Progesteron resp. Utrogestan injekčným Prolutexom. A ak áno, stačí iba Prolutex alebo ho treba niečím doplniť? Ďakujem

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Prolutex je injekčný Progesteron. Je možné ho používať  namiesto Utrogestanu  alebo Progesterone / ktoré  sa  dávajú  vaginálne/.  Prolutex sa aplikuje   jeden krát denne  do podkožia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, 14 dní od transferu 5 denní blastocysty mám jen 97 HCG.. ve čtvrtek jdu znovu na odběry. Může to být ještě dobré? Děkuji

Mezilesi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , šanca  na normálny  vývoj tehotenstva je žiaľ nízka. Jednoznačne je  však nutná ďalšia kontrola cca po týždni. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, posledná menštruácia začala 4. 9. 2017. Dnes na ultrazvuku nebolo vidieť nič, hodnota hcg dnes 6000. Je možné, že v takom štádiu na ultrazvuku nič nevidieť? Ďakujem za odpoveď.

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  pri  takomto  meškaní menštruácie  a vysokej hodnote HCG,  ak nie  je tehotenstvo viditeľné  na ultrazvuku  v maternici , je nutné  myslieť na mimomaternicové tehotenstvo alebo zamlčaný potrat. Na dovyšetrovanie  je vhodná hospitalizácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Poslednú menštruáciu som mala od 24.9.2017. Odber vajíčok 11.10. 2017. Vklad po predĺženej kultivácii som vo vašom centre absolvovala 16.10.2017. Hodnota HCG na 14. deň (30.10.2017) po ET bola 800. Na dnešnej ultrazvukovej kontrole (6.11.2017) bolo vidieť... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , aktuálne  sa  nachádzate  v 6. týždni tehotenstva. Včerajší Uz nález  je  v poriadku. Doporučujem  ďalšiu ultrazvukovú kontrolu  za 10 dní , kde  by malo byť už jasne  merateľné aj embryo s akciou srdiečka. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Som po dvoch missed ab. v 6 TT po spontannom otehotneni.Nedavno mi pri diagnostickej laparoskopii zistili jeden nepriechodny vajickovod.Ako by som mala dalej postupovat pri snahe o babetko?Po stimulacii Clostilbegytom sa mi vytvorila cysta ktoru laparoskopicky odstranili na strane ktora je nepriechodna.O IVF zatial neuvazujem.Dakujem za odpoved.

Livia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  doporučila  by som  absolvovať  odber  krvi  na kompletný hormonálny profil /  cez  menštruáciu- ideálne  na 3. Dc/ vrátane AMH . Zároveň  je vo Vašom prípade  indikované  hematologické a genetické  vyšetrenie. Výsledky  je potom vhodné konzultovať  s lekárom , špecialistom na liečbu  neplodnosti. Na  bezplatnú konzultáciu Vás  radi objednajú naše pracovníčky recepcie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den v juni tohto roku som podstupila laparoskopiu. Islo o cystu na pravom vajecniku a myom na maternici. Moja lekarka mi nasadila hormonalnu liecbu pocas ktorej som pocitovala miernu bolest vajecnika. Liecbu som pred nedavnom ukoncila a stale tu slabu bolest pocitujem. Myslela som si ze je to vsetko sposobene liecbou ale ked uz neberiem tabletky tak chcem vedieť ci... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolesti pri hormonálnej liečbe zvyčajne pacientky nemávajú. Ak  sú vaše  ťažkosti intenzívne, navrhujem  absolvovať  gynekologické  vyšetrenie u Vašej lekárky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na termín pôrodu po IVF vklade, ktorý som absolvovala 1.3.2017, PM: 12.2.2017. Aktuálne som v 9 mesiaci tehotenstva. Podľa PM mám termín 19.11. A podľa sona mi určili termín 18.11. Čítala som, že po IVF sa tieto termíny počítajú... (viac)

Lucia Melegová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Váš  termín pôrodu je 18.11.2017. Ak  je  tehotenstvo fyziologické , len fakt , že  ste po IVF nie  je dôvodom na plánovaný pôrod  cisárskym rezom. Vždy  je treba však  zohľadniť aj ostatné  parametre - ako nap.  veľkosť dieťaťa, váš vek, nález na pôrodných cestách. Držíme palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcel by som sa spýtať absolhovali sme 3x IUI neúspešne potom sme boli na niekoľko krát na IVF a KET vajíčka boli oplodnené ICSI boli s toho ukážkové embrya ale žiadne sa neuhniezdilo.Boli sme aj na reprodukčno-imunologickom vyšetrení ktoré preukázalo... (viac)

Radoslav

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , PGD / predimplantačná  genetická diagnostika embryí/ sa žiaľ nedá  realizovať  na mrazených embryách. Takýto postup  by  som určite navrhovala  v ďalšom cykle IVF. Ak však máte zostávajúce  mrazené  embryá, doporučujem vyskúšať vklad. Vhodné  je skúsť prípravu  aj s nízkomolekul. heparínom.Z ďalších vyšetrení ešte  do úvahy  prichádza  diagnostická HSK / hysteroskopia- optické prezretie vnútra maternice/. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prekonala som mimomaternicove tehotenstvo v aprili a teraz v 9. tyzdni tehotenstva zamlknuty potrat. Boli mi zistene testami chlamydie trachomatis. Ziadne problemy ani priznaky som nemala a obavam sa chronicity. Aka je prosim uspesnost liecby antibiotikami, mam sancu este otehotniet a donosit zdrave dieta? A takisto aky je vas nazor na vyckavaciu... (viac)

Marianna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , zamlčaný potrat  má najčastejšie príčinu v genetickej chybe  embrya. Mimomaternicové  tehotenstvo môže  súvisieť  s prekonanou chlamýdiovou infekciou. Vhodnejšie   je zvoliť konzervatívny postup , počkať  na spontánne krvácanie a vyhnúť  sa prípadným rizikám operačného čistenia  maternice.  Ak  by  sa  Vám následne nepodarilo otehotnieť  do 6  meiacov , objednajte  sa  na  konzultáciu  do nášho zariadenia , kde  doporučíme  dalšií postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, od 1.DC užívam Estrimax 3x1 ako prípravu pred KET, o pár dní k nemu v CAR pridali Utrogestan 3x2, po KET som otehotnela, som v 7.tt., kázali mi užívať oboje až do konca 12.tt.- odporúčajú to tam tak paušálne všetkým ženám po KET. Bolo by veľmi... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v našom centre  doporučujeme Estrimax začať  postupne vysadzovať po potvrdenej akcii srdiečka plodu - t.j. 6-7. týžden./2 dni dávka 2x1 , potom  2 dni 1x denne a vysadiť/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat na lieky a vitaminy. Som v 17tt. Beriem femibion2, duphaston 0,5 tabletky rano vecer, fraxiparin 0,3 vecer, kedze som mala krce od 10tt beriem magnesium 500 2x denne. Na dnesnej kontrole mi lekar bez akehokolvek odberu krvi predpisal calcium500 3x denne a tardyferon 2x denne. Nie je toho uz trosku vela. Nie vsetko mi chuti, ale snazim sa... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , kľudový  režim vo vašom prípade  je opodstatnený , znamená zákaz dvíhania  ťažkých bremien,zákaz pohlavného styku , prevažnú  časť dňa  polihovať, posedávať, ľahké prechádzky máte povolené. Lieky  ktoré užívate sú v poriadku , až  na  calcium. tento liek  štandardne tehotným nepodávame. O jeho nutnosti užívania  sa poraďte  s gynekológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, Chcela by som sa spýtať absolvovali sme u vás úspešne IVF a momentálne začínam 15tt.Po IVF mi bol nasadeny fraxiparin 0,3 ktorý si picham doteraz raz denne každý večer.Po hematologickom vysetreni mi doporucene si ho pichať este asi mesiac.Zabudla som sa na vyšetrení spýtať... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dopbrý  deň , Fraxiparin  sa  najideálnejšie pichá  do bruáška, ak to nie je možné ,môžete  si ho pichať aj do stehna- podkožne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. poslednu menstruaciu som mala 19.09.2017. Obre vajicok bol realizovany 3.10.2017, robila sa predlzne kultivacia, vklad bol 8.10.2017. Dna 26.10.2017 som mala hodnoty HCG:3560. Na dnesnej ultrazvukovej kontrole bolo vsak vidiet este len gestacny vak o velkosti cc 12mm bez plodu a akcie srdiecka.je to prosim Vas v poriadku zatial ze nic nie je vidiet?kolky tyzden... (viac)

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , UZ nález  je  na 23. deń po vklade primeraný. Momentálne  ste  v 5-6. týždni tehotenstva.Doporučujem Vám ďalšiu UZ kontrolu  o 10 dní.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mozem sa spytat,ci je mozne citit uhniezdenie embrya?Resp.je normalne,ze uhniezdenie nijako necitim?Znamena to,ze to nevyslo?Dakujem

Helka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , to, že  nemáte  bolesti po vklade nič zlé neznamená.  Na potvrdenie tehotenstva  je nutný krvný odber  cca 14 dní po vklade. Uhniezďovanie  embrya nie  je pacientkami vnímané bolestivo. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat 2 dni mam taky drazdivy kasel. Uzivam sirup stodal a calciovy. Chcela by som sa opytat ci je to dobre ? A ci moze kasel ublizit babetku som v 14 tt. Teplotu nemam. Dakujem velmi pekne.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v tomto štádiu  by  kašeľ nemal ohroziť vaše tehotenstvo. Avšak ak sa príznaky nezlepšia do  dvoch dní , mali by ste  vyhľadať  všeobecného lekára.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, chcem sa opýtať, či embryo ktoré je kultivovane 6 dní (štádium expandovanej blastocysty) nema menšiu pravdepodobnosť uhniezdenia, než embryo kultivovane 5 dní. Neznamená to, že je spomalené vo vývoji, nakoľko 5. Deň ešte nebolo vhodné na vklad? A ako sa postupuje... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v našom centre kultivujeme embryá v predĺženej kultivácii 5, rsp. 6 dní. Sú presne stanovené kritériá, ktoré musia embryá v danom dni splňať. 5-dňové embryo je vhodné na vklad ak dosiahne štádium blastocysty./veľmi včasná , včasná, expandovaná blastocysta../ 6-dňové embryo musí dosiahnuť štádium expandovanej blastocysty alebo vyššie. Tým je zabezpečené aby embryo, ktoré na 5. deň  akoby "meškalo vo vývoji" tento rozdiel do 6. dňa dobehlo a malo ďalej rovnaké šance  ako embryá 5-dňové.

Čo sa týka KETov, 6 dňové embryo sa rozmrazí ráno v deň vkladu, takže  sa vkladá ako 6- dňové. Držíme palce.

Ing. Hana Gocníková PhD. /embryológ/

Dobry den, chcela by som sa opytat. Podstupila som som umele oplodnenie (IVF), stimulacia bola gonal 175, vklad embrya som mala 22.10. nasledne ma zacala tahat noha. opuch necitim, skor na dotyk je bolava a bola som na odbere kvoli tromboze. Obvodny lekar mi zistil zvysenu hodnotu D- dimer 2,3 a odporucil konzultaciu s gynekologom. Otazka znie, mohli dane stimulacne lieky... (viac)

Michaela Mous

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa bolesti nohy zhoršujú je nevyhnutné cievne  vyšetrenie. Vhodné  je  aplikovať nízkomolekulárny heparín , ten Vám  doporučí lekár  , ktorý Vás vyšetrí.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Vianočný režim v našom centre

Aktuality

2017-11-22

Vianočný režim v našom centre

Oznamujeme našim klientom, že v termíne od 23.12. 2017 do 1.1. 2018 nebudeme v našom centre realizovať inseminácie, kryoembryotransfery a vyšetrenia spermií.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
