Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý večer, chcem sa Vás opýtať , som po revízii maternice (miss.ab.8t4d) a prvý cyklus prišiel na 38 deň a teraz by mal prísť , lebo je to už 36 deň a ešte nič.Zdá sa mi že brucho sa mi vôbec nezmenšilo...Nemôže to byť spôsobené aj tým že užívam ten... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zatiaľ nemusíte nasadzovať žiadnu liečbu, pokiaľ by Vám do týždňa neprišla menštruácia, doporučujem Vám gynekologickú kontrolu. Prvé cykly po revízii môžu byť nepravidelné.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

USG Dobrý deň,3.5. som bola na ET dvoch 5dňových embrií.Na 11.den po vklade bolo HCG 333,6. Na kotrolný usg. do CARu mám ísť 3.6.,lenže týždeň predtým mám sa mám hlásiť u obvodnej gynekologyčky kvôli PN-ke,kedže zahraničnú PNku SOC.poisťovňa neuznáva.Viem,že ma... (viac)

dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bežné ultrazvukové vyšetrenie medicínskym prístrojom v tehotenstve je bezpečné, môžete ho absolvovať opakovane.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: ultrazvuk v tehotenstve

Dobry den mam nizke hodnoty progesteronu a estrogenu, mozem otehotniet?

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

odpoveď na Vašu otázku by bola pomerne rozsiahla, keďže nepoznám výsledky Vašich vyšetrení a celú anamnézu. Pokiaľ sa Vám nedarí otehotnieť a potrebujete pomôcť s otehotnením, objednajte sa na konzultáciu v našom centre.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň som v 33 tt a pred 10 dňami som dobrala vaginálne utrogestan je možné, že ešte stále zo mňa vyteká mám biely výtok bez zápachu nedráždi ma. Doktorka mi ho predpísala po krvácaní v 27 tt. Ďakujem za odpoveď

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

biely výtok v tehotenstve je častý, a nemusí byť prejavom zápalu. Utrogestan by tak dlho v pošve nevydržal. Pokiaľ nemáte ťažkosti ako svrbenie a pálenie v pošve, nemalo by ísť o zápal. Absolvujte si vyšetrenie podľa plánu u svojho gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať. Som 2. týždeň po potrate a kyretáži maternice. Krvácala som týždeň, ale to len mierne. Pobolievajú ma vaječníky ako pri ovulácii. Je možné, že prebieha ovulácia? Kedy je možné sa pokúšať znova o bábätko po... (viac)

Gabca

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

bolesti po kyretáži môžu znamenať aj začínajúci zápal, bolo by preto vhodné ísť na gynekologické vyšetrenie, aby sa vylúčil tento problém. O ďalšie tehotenstvo je možné sa pokúšať najskôr po 2 mesiacoch. Veľa šťastia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,chcela by som sa informovat ,ci je vhodne uzivat popri clostylbegyt aj ine vitaminy ako napriklad kyselina listova ? Dakujem

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užívanie kyseliny listovej u žien, plánujúcich tehotenstvo je vhodné. Môžete ju užívať dlhodobo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som tento cyklus podstúpiť KET. Menštruáciu som dostala včera večer cca okolo 18-19. hod. , ale začala sa pomaly rozbiehať už skor, asi okolo 16- tej hodiny. Nie som si istá, či mám za prvý deň cyklu počítať včerajší deň, alebo až dnešný, aby som si... (viac)

Lia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. 21.5.2015  si  rátajte  ako 1.  deń  cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som 29+2 tt a dnes som bola na sone. Chcela by som vas poprosit ci by ste mi mohli povedat ci namerane hodnoty su ok. BPD: 8,25 cm/33+1tt/ , FL: 5,45cm/ 29+6tt/ , HC: 28,79cm /30+6tt/ a AC:25,62cm/29+6/ velmi pekne dakujem

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, namerané hodnoty zodpovedajú Vášmu týždňu tehotenstva BPD (biparietálny diameter) je o trošku väčší.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa spytat..prisli sme v novembri o babo a poslali ma na rozdne vysetrenia, medzi nimi bolo aj CT hlavy nakolko ma dlhodobo pobolieva prava strana. Pocula som ze oziarenoe z CT je velmi vysoke. Kedy sa mozeme pokusat o babo bez toho aby to malo dalsie nasledky. Dost ma to vystrasilo ked som sa dopocula ake silne oziarenie CT sposobuje. Dakujem

andy

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po CT vyšetrení sa môžete v nasledujúcom menštruačnom mesiaci snažiť otehotieť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,chcela by som sa opytat -bola som u vas uz trikrat na vklade a pravdepodobne ani raz neuspesne, dvakrat som mala hcg menej ako 0,1 a vcera som bola tiez na hcg a mala som 2,27 a sliznicu 10..takze moja otazka je taka ci je mozne ze by som bola tehotna?? vdaka

kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste mali vyšetrené HCG u nás a hodnota bola 2,27, test je negatívny, nie ste teda tehotná. V prípade záujmu sa môžete objednať na konzultáciu a ďalšom postupe cez recepciu, prezrieme si celú Vašu dokumentáciu a zvážime, či sú potrebné nejaké doplňujúce vyšetrenia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, s manzelom sa uz viac ako 2 roky snazime otehotniet. Ja mam za sebou zakladne vysetrenie u mojho gynekologa, ktory hovori, ze som v poriadku a nevidi pricinu (na mojej strane), preco sa to doteraz nepodarilo. Manzel bol 2x na spermiograme s vysledkom asthenooligozoospermia (pocet spermii bol len niekolko sto tisic). Bol uz aj u urologa, ktory vsak nenasiel... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa už 2 roky neúspešne snažíte otehotnieť a u Vášho partnera opakovane vyšiel znížený počet a pohyblivosť spermií /oligoastenospermia/, určite ja čas navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. Pri takýchto výsledkoch je šanca na prirodzené otehotnenie veľmi nízka a indikované je umelé oplodnenie /IVF/. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na vstupnú konzultáciu s výsledkami doterajších vyšetrení, ideálne by bolo v ten deń zrealizovať aj kontrolný spermiogram u nás. Podľa výsledkov Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: oligoastenospermia

Dobrý deň, chcem sa spýtať, začala som veľmi silno krvácať na 13.deň po ET. Mám naďalej užívať Utrogestan 3krát denne po 1 tabletke. Ďakujem.

Zdena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné by bolo zeralizovať krvný tehotenský test. Do jeho výsledku pokračujte v užívaní Utrogestanu 3x1 tbl. cez ústa.

Bc. Muráriková Anna (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či sa inseminácia dá spraviť aj počas víkendu (v nedeľu)? Rovnako ako minulý mesiac, aj teraz mi 11DC vychádza na sobotu. Minulý cyklus mi to vyšlo úplne rovnako a insemináciu sme \"nestihli\" - v sobotu mi bol pichnutý pregnyl a ovulácia... (viac)

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Inseminácie robíme cez víkend individuálne a podľa našich aktuálnych prevádzkových možností. Každý mesiac však folikuly môžu rásť rôzne rýchlo, je teda možné, že sa IUI tento mesiac podarí naplánovať. Na kontrolu pred IUI sa môžete objednať cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den. Som po prvej IUI - neuspesne. NA druhy den po inseminacii som brala Duphaston, ale s menstruaciou som ho vysadila. Teraz beriem druhy den Clostilbegyt (3-7 DC 2x1) no mam bolestivy lavy vajecnik (bolest skor tlak). Bojim sa ci nemoze ist o cystu. Chcem sa spytat mam pokracovat v uzivani az do 7DC, alebo radsej nebrat? Ak by som ho vysadila je mozne aj tak... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sú bolesti mierne môžete nadalej pokračovať v užívaní liekov. Pri výraznejších ťažkostiach navštívte svojho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: bolesti pri užívaní Clostilbegytu

Dobrý deň, chcem sa opýtať bola som opat na ket a mam hodnotu 2,27 je možné ze som tehotná ked pred tym som mala hcg menej ako 0,1? A sliznicu mam 10 mm?Ďakujem

Kristína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste mali vyšetrené HCG /nie beta HCG/ a hodnota je 2,27, HCG sa hodnotí ako negatívne. V prípade pochybností Vám doporučujem konzultovať výsledok s Vašim centrom asistovanej reprodukcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, na 9 deň po KET mám začínajúce krvácanie , ako v prví deň menštruácie , včera som sa informovala, že pri špinení mi bolo doporučené zvýšiť dávku utrogestanu na 3x2 tabletky, chcem sa opýtať ako užívať utrogestan pri krvácaní?... (viac)

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri krvácaní môžete Utrogestan užívať 3x1 tbl. denne cez ústa až do vyšetrenie krvného tehotenského testu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa spýtať , či sa dá ešte nejako špeciálne zamrazené embryo pred vkladom vyšetriť.

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, embryo, ktoré už bolo zamrazené sa nevyšetruje. Jediná možnosť je zopakovať cyklus a vyšetriť embryá pred zamrazením metódou aCGH. Držíme palce.

Mgr. Košarišťanová Tatiana (vedúca embryologického laboratória)
Kľúčové slová: vyšetrenie embrya

Dobrý deň, Aké vyšetrenia by ste odporúčali nakoľko bol ET neúspešný? ďakujem. Barbora

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je  ťažké  odpovedať  na vašu otázku , nakoľko nepoznáme  vašu  anamnézu , čo  ste  doteraz podstúpila, či  ste boli tehotná , aké  vyšetrenia  ste  mala urobené...  Vo všeobecnosti , pokiaľ máte pravidelný ovulačný  cyklus a normálny  ultrazvukový nález a  za  sebou jeden  neúspešný vklad, nie  je dôvod  na  žiadne  špeciálne  vyšetrenie. Dôvodov prečo vklad  nevyšiel  môže  byť  veĺa. Napríklad  chyba mola  byť  v samotnom embryu. Preto Vám  doporučujem  vklad  zopakovať. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať po akom časovom odstupe odporúčate KET. ET som mala v apríli. Ďakujem. S pozdravom Barbora

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , KET môžete  absolvovať  hneď  v ďalšom  cykle. Na 14  DC  robíme  UZ kontrolu na ktorej plánujeme temín vkladu.

MUDr. Starovecká

Dobry den prajem.Chcem sa opytat,planujem ket,moj cyklus je 35-37 dnovy.Staci,ked sa sa na kontrolne sono objednam 17-18.den cyklu??Dakujem

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, stačí keď sa objednáte 17-18. deň cyklu.

MUDr. Peter Krajkovič

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, aké vyšetrenia by som mala absolvovať nakoľko máme za sebou neúspešný ET a máme u vás zamrazené 2 embrya. Zatiaľ mi neboli robené podrobné gynekologické vyšetrenia, vždy len ultrazvuk a odber krvi. Za odpoveď ďakujem. S... (viac)

Richterová Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem aké vyšetrenia máte realizované, vhodné je  poradiť sa s ošetrujúcim lekárom ohľadom možnosti ďalších vyšetrení.

MUDr. Peter Krajkovič

Dobrý deň, chcela by som spýtať v ktorom som týždni tehotenstva. Na KET som bola 23.4. 2015, 1-ho embrya po 5 PK. Ďakujem

Veva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Dnes ste tretí deň siedmeho týždňa (6+3) a Váš termín pôrodu je 9.1.2015. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý den. Prosím Vás možem si potierat modrinky na brušku pri stimulácii na IVF Heparoidom? A možem počas stimulácie užívať preventívne Hlivu ustricovú? Ďakujem

Peťa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , lokálna  aplikácia  na modrinky nie  je  problém. Hlivu ustricovú môžete  užívať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať som 8 dní po KET a mám špinenie hnedej farby. Zajtra by som mala mať normálny termín menštruácie. Je to špinenie normálne v mojom prípade, užívam 2x2 tabletky vaginálne utrogestanu. Ďakujem

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri  špinení  doporučujeme zvýšiť dávku Utrogestanu na 3x2  do pošvy. O  ďalšej  prognoze  nás  bude  informovať  tehotenský  test. Doporučujeme   odobrať  krv  na HCG  na 14  den po vklade. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat na neziaduce ucinky duphastonu. Uzivam ho treti mesiac a teraz pri uzivani tretieho balenia sa mi stala prihoda, mala som v praci silne bolesti hlavy, ktora sa stupnovala, tocila sa mi hlava, bolo mi zle od zaludka, strpli mi nohy a ruky a to tak, ze mi ruky vytocilo, nemohla som hybat prstami. Potom mi strpol jazyk, tazko sa mi rozpravalo. Po... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je málo pravdepodobné , že  stav ktorý popisujete spôsobil Duphaston. Neviem  načo  ho  užívate , a  či Vám  ho predpísal  rovnaký  gynekolog ktorý Vám  sledoval ovuláciu..  U  ženy ktorá sa snaží otehotnieť by  sa mal Duphaston nasadiť až po prebehnutí ovulácie.  Ak sa Vám dlhšie  nedarí otehotnieť prídite  sa  konzultáciu , skúsime Vám  poradiť..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, 3 dni som mala menštruáciu a na 4 deň som na vložke objavila tmavohnedý výtok, ktorý zosilňoval a červená krv sa zafarbila do hneda ( až takej čokoládovej farby). Stalo sa mi to prvý krát. Viete mi poradiť, čo to môže znamenať? Ďakujem

Mariana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Nevidím nič zlé  na tom , že  pri končení menzes  máte  už len hnedý  výtok.  Ak  nemáte  bolesti , teplotu  alebo  pocit  zápalu  v pošve neznamená to nič zlé.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, som siedmy deň po ET a spozorovala som špinenie. Čo to asi znamená? Keď príde menštruácia Utrogestan sa vkladá alebo užíva cez ústa. Za odpoveď ďakujem.

Zdena Smatanová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  špiníte   vkladajte  si  utrogestan 3x2  do pošvy. Ak  by ste  začala  krvácať 3x1  cez ústa. Na odber krvi  môžete ísť   na 12-14  den po vklade.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, mam brat duphaston. nestihla som od 15 dna MC, tak berem od 22 dna /uz dva dni/, este dnes a zajtra. potom je uz 25 den MC. mala som spinenie /krvacanie/ mimo menstruacie. Myslela som ze ked si dam duphaston, hned prestane. ale pokracuje dalej. rano mam bolesti v podbrusku potom krvacanie. do vecera sa zmensi. je to ok? ak 25 den dufaston vysadim a... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Niekedy  je  možné , že  menzes príde skôr  ako  doberiete  Duphaston - hlavne  ak  ste  ho začali brať  neskôr , prípadne  ak  zabudnete  zobrať tabletku.. Doporučujem Vám  ho  vysadiť a počkať  na silnejšie  krvácanie - ten den rátajte  ako 1. DC. Bolesti v podbrušku znamenajú  začínajúcu  menzes.. je to normálne.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Rada by som sa informovala ohladom menstruacie.snazime sa 7 mesiacov o babatko.uzivala som 2x clostilbegyt a pregnyl a duphaston 12 az 22 den.mam 24 dc. Teraz mam 2 x menstruaciu velmi slabu. Mylite ze je sposobene Fduphastonom? Zitili mi aj nizke amh 0.11. Dakujem.eva

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Pokiaľ máte AMH 0,11 nestrácajte čas užívaním Clostilbegytu . Doporučujem Vám  objednať  sa  na konzultáciu a riešiť  tehotenstvo  v  centre asistovanej reprodukcie. Objednať sa môžete  na  tel. čísle 043/4271201.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: nízke AMH

Dobry den, som po potrate na zac. 5tt po KET, moj obvodny gynekolog aj lekar u Vas v CAR mi odporucil neist na reviziu. Chcem sa opytat, ci je v poriadku a ci je samocistenie sprevadzane spinenim, resp. raz je to len hneda krv, inokedy zasa cervena, raz som mala opat aj kusok sliznice na papieri. Dnes je to 4 den po potrate (13.5. na obed). Sprevadza to aj miestami... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , krvácanie  pri "  čistení "  by  malo  byť  silnejšie, /ako  silná  menštruácia/ a  často  býva  sprevádzané  bolesťami  v podbrušku.  Pokiaľ  stav  prebieha  ako uvádzate , je  vhodné  urobiť  ultrazvukové  vyšetrenie  a  zistiť  či  je  maternica  už  prázdna. Ďalší  vklad  sa  doporučuje  robiť  až  po  prebehnutej  menštruácii/ tú  budete  očakávať cca o  mesiac/. Pred vkladom  sa  bude  kontrolovať  výška  vašej sliznice -na 14  Dc a  podla  nej  sa  naplánuje  vklad. Pokiaľ  išlo  o  prvý  neúspech / potrat / iné  vyšetrenia  sa  nerealizujú. Doporučujem  sa poradiť  s  lekárom  pri  najbližšej kontrole  u nás. .

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela som Vás poprosiť o radu. 12.5 som bola na laparoskopii a to bol 20 deň MC. Gynekologička mi už davnejšie predpísala Duphaston , ktorý úžívam od 11.do 25 dňa cyklu. Tento som užívala aj v čase keď som bola na uvedenej laparoskopii. v nemocnici po zákroku som mala mierny výtok,... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Duphaston  už  neberte , kedže  Vám  menzes  prišla  skôr. Je  to  normálne , po  uvedenej operácii  sa to  môže  stať... neznamená  to nič zlé.  Prvý  deň  krvácania  si  rátajte  ako prvý  deň  cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

KET na 27. deň cyklu Dobrý deň, tento cyklus mam planovaný KET. Dnes 15.5., 17.deň cyklu som bola na kontrolu s vysledkom endometrium 10mm, DF 16 mm. KET sa bude realizovať 25.5. nie je to neskoro? Viete mam obavy,aby sa embryo malo čas uchytiť. Tento cyklus mam posunutu ovulaciu, tak je to udajne preto az tak neskoro. Mate s takou situaciou skusenost... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , KET sa  snažíme  plánovať   v súvislosti  s  prebehnutou  ovuláciou.. Pokiaľ  je  spolahlivo odsledované / UZ/ , že  ovulujete  tento  mesiac  neskôr ,  dátum KETu  sa  tomu  prispôsobí. Nie  je  to  nič  neobvyklé a deje  sa to pomerne  často.Šance  na  úspech nie  sú  znížené.  Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Špinenie v tehotenstve Dobrý deň prajem, prosím Vás o radu. Po skončení menštruácie musím užívať cca 3 dni ascorutin na zastavenie špinenia,niekedy sa to zastavilo aj samo, inokedy nie. PM som mala 10.4.2015, vyšli mi dva pozitívne testy,avšak 13.5.2015 som začala večer... (viac)

Maťka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  špiníte , a  ste  tehotná  potrebujete  čo najskôr  vyhľadať  gynekologa , ktorý Vám urobí  UZ  vyšetrenie a  doporučí  liečbu. Ak  ste  tehotná , predpíše Vám  hormonálne  tabletky.  Okrem  toho  treba  dodržiavať  kludový  režim , vhodná  je PN. Ascorutin  môžte  brať  nadalej. Držím  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Ako dlho mozem uzivat Esteimax?29.4. som bola na KET a po zakroku som mala uzivat 3x denne Estrimax a 2x denne po 4 tabletky Utrogestan do posvy. Dnes by som mala mat vysledky krvy. Povedali mi, ze ak budu pozitivne,ze som tehotna a v liecbe a davkovani Estrimaxu a Utrogestanu mam pokracovat. Ak budu negatívne, tak mam lieky vysadit a cakat na menzes. Mozem tak... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte v užívaní liekov podľa pokynov Vášho lekára. Estrimax sa vysadzuje v tehotenstve až po potvrdení akcie srdca. Utrogestan sa zvykne užívať do 13. týždňa tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcela by som sa Vás opýtať,či je normálne,keď ma po pozitívnom teste prestali bolieť prsia a nemám ich vôbec citlivé a stratili sa tehot.príznaky a aj únava. Čo cítim je len, že ma jemne bolia kríže, vaječníky a podbruško-tiež len jemne. Budúci... (viac)

PT

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, tehotenské príznaky sú vo veľkej miere individuále a to, že ste ich prestali pociťovať nemusí znamenať nič zlé. O tom, či sa tehotenstvo vyvíja dobre nás spoľahlivo informuje ultrazvukové vyšetrenie. Pokiaľ máte nejaké pochybnosti, objednajte sa na ultrazvukovú kontrolu skôr.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, mám PCO. 20DC jsem měla ovulaci a teď jsem 39DC a menstruace ještě nepřišla. Těhotenský test je negativní. Mám ještě počkat s testováním nebo se objednat na sono? děkuji za odpověď

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám počkať ešte pár dní a zopakovať tehotenský test, následne ísť na kontrolu ku gynekológovi, ktorý zeralizuje ultrazvukové vyšetenie a ak bude potrebné odber krvi na HCG.

MUDr. Starovecká katarína

Dobrý večer, Chcela by som sa spýtať. Mám 25 rokov. Lekár mi zistil Prolaktin 46,77 a TSH 6,0. Tvrdí,ze mám anovulaciu, lenže som sa dočítala,že k ovulacii nedochadza iba v prípade, keď žena nemá menzes. Naopak ja mám pravidelný. Ďalšia vec je, ze ma dosť vydesila keď mi povedala... (viac)

Petra Dalibabová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom na zvýšenú hodnotu prolaktínu a TSH Vám doporučujeme endokrinologické vyšetrenie. Endokrinológ Vám môže doporučiť liečbu na mierne zníženú funkciu štítnej žľatzy. Hodnota prolaktínu nie je príliš vysoká. Nádor hypofýzy tzv. prolaktinóm je málo pravdepodobný. Endokrinológ Vám zopakuje vyšetrenia a doporučí liečbu. Ovulácia môže byť nepravidelná alebo chýbať aj u ženy, ktorá menštruuje. Potom, ako Vás endokriniológ nastaví na liečbu sa treba zamerať na riešenie problému s ovuláciou.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Rada by som sa informovala či po inseminácií keď beriem Duphaston môžem užívať spalovače tukov na kondíciu. Ďakujem

Gabika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nakoľko nepoznám chemickú podstatu uvedeného lieku ( spaľovač tukov na kondíciu) neviem sa vyjadriť k bezpečnosti užívania prípravku v tehotenstve. Doporučujem skontrolovať príbalový leták.

MUDr. Starovecká Katarína

Zdravím,chcem sa spýtať, som v 6tt a dokr videl len 7mm gestacny vak.je to v poriadku? na kontrolu mam ísť o týždeň, môže ešte všetko dobre dopadnúť?dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, predpokladám, že 6. tt počítate od poslednej menštruácie. Ak ale uvažujeme, že ovulácie mohla prebehnúť neskôr, t.j. otehotnela ste nekôr, ultrazvukový nález môže byť stále v poriadku, ale je nutné skontrolovať ho po týždni. Pokiaľ tehotenstvo prosperuje, po týždni by už mali byť viditeľné embryonálne štruktúry s akciou srdca. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: ultrazvukový nález v 6.tt.

Dobrý den, chcela by som sa spytať, co znamenaju vysoke hodnoty v moci - LEUKOCYTY - /0.0 - 16,9/ - moj výsledok 149,6 !, BAKTERIE - /0- 130.7/ - moj výsledok 2615,3!, EPITELIE PLOCHE - /0.0 - 39,6/ - moj vysledok - 66,7!. Mozem s takýmito výsledkami podstúpiť zakrok - umelé oplodnenie alebo je nutne preliecenie? nehrozi... (viac)

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, tieto hodnoty v moči signalizujú zápal močových ciest. Ak nemáte ťažkosti, treba podstúpiť gynekologické vyšetrenie na zápal v pošve, pretože druhou možnosťou je, že moč bol kontaminovaný (znečistený) zápalom z pošvy.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: zápal močových ciest

Dobrý deň. Chcem sa opýtať užívala som clostylbegyt 3x1 a potom mi bol pichnutý pregnil. Asi po 4dnoch ma začalo bolieť a pichať v podbrušku, šla som na vyšetrenie a tam mi bola zistená haemorrhagická cysta. 2dni pred MS a aj v deň keď som mala dostat MS som si robila tehotenský test a boli... (viac)

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý   den ,   pozitívny  teho  test  znamená , že  ste  tehotná. Hemoragiucká  cysta  je  znakom prebehnutej  ovulácie - ide  o  tzv. žlté  teliesko, a nie  je  pre  tehotenstvo  nebezpečná. Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat, či može byt menštruacia pravidelna aj pri anovulačnych cykloch? Cyklus mam pravidelny 27 dnovy, ale ovulačne testy su negativne, len občas pozitivne. Nemožem otehotniet. Mam hypothyreozu- liečenu beriem euthyrox25. Može tie anovulačne cykly sposobovat hypothyreoza aj ked je liečena? Ako sa da vyvolat ovulacia? Dakujem za... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Anovulačné cykly sa vo väčšine prípadov prejavujú nepravdelným a  rôzne dlhým krvácaním. Pokiaľ Vám menštruácia chodí pravidelné, ovuláciu pravdepodobne máte. Určite sa však nedá spoliehať na ovulačné testy, diagnostika ovulácie je založená na ultrazvukovej folikulometrii a hormonálnych testoch z krvi. Čo sa týka funkcie štítnej žľazy, užívate minimálnu liečebnú dávku a pokiaľ ste pravidelne kontrolovaná endokrinológom, nebude štítna žľaza príčinou Vašej neplodnosti. Doporučovala by som Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstupnú konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: anovulácia, ovulačné testy

Dobrý deň. Približne pred dvoma rokmi som u Vás absolvovala 1x IVF- neúspešne. Momentálne sme boli v štádiu, že to vyskúšame opäť. Predtým som však navštívila svojho gynekológa.Vysetreniami mi zistil zníženú funkciu štítnej žľazy. Po... (viac)

Adriána

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pred liečbou neplodnosti u nás si vždy vyšetrujeme hormonálny profil a pri podozrení na poruchu funkcie štítnej žľazy odosielame na endokrinologické vyšetrenie, takže si nemyslím, že toto bolo príčinou neúspešného IVF cyklu. Na konzultáciu k nám ohľadom ďalšieho postupu môžete prísť kedykoľvek, samotnú liečbu by sme zahájili, keď Vám endkrinológ potvrdí, že je funkcia štítnej žľazy normalizovaná. Objednať sa k nám môžete cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: štítna žľaza a IVF

Dobry vecer chcem sa opytat na posve som mala ciernu bodku,ale teraz sa mi po case zvacsila co to moze byt?

Majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujm Vám navštíviť Vášho gynekológa, je potrebné zrealizovať gynekologické vyšetrenie. Len podľa Vášho popisu nie je možné zhodnotiť, o čo sa môže jednať.

MUDr. Martina Cuľbová PhD.

Som 12 den po ket. Menzes som nedostala. Robila som si tehotensky test, ale vysiel negativny. Mozem byt este tehotna? Strasne tuzim po dietarku. Mam aj bolesti prs, aj na boli stale prava strana podbruska.

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močové tehotenské testy nie sú 100% spoľahlivé, po KET je vždy potrebné absolvovať krvný tehotenský test HCG 14.deň po embryotransfere. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako dlho mám užívať Duphaston? Tento mesiac ho mám prvý krát, prvú tabletku som zobrala tak ako mi bolo povedané u Vás - 3 dni po pichnutí Pregnylu. Len som nedostala informáciu, ako dlho ho mám užívať. Žiaľ kvôli mojej... (viac)

Danka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Duphaston užívajte 10 dní 2x1 tabletu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné sa u Vás objednať na insemináciu, na základe vlastného rozhodnutia, bez čakania a predchádzajúcej liečby, keď s tým obaja s manželom súhlasíme a chceli by sme aby išlo o moje oplodnenie spermiami Vašeho darcu? a aký je... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , insemináciu  je  možné  realizovať  v prirodzenom  cykle - bez  hormonálnej liečby , alebo  spojenú  so  stimuláciou  vaječníkov. Pri  druhej možnosti  je úspešnosť vyššia.  Je vhodné prísť  na  konzultáciu , kde  Vám  všetko  vysvetlíme  a  naplánujeme. Pred  absolvovaním  takejto  inseminácie  je  vhodné  aby  bola  zistená  priechodnosť  vajíčkovodov.

MUDr. Starovecká Katarína

Pregnyl Dobrý den.Chcem sa spýtať ako dlho sa drží Pregnyl 5000 v tele? 3.5. som mala ET dvoch 5-dňových embrií a zaujímalo by ma,či si môžem urobiť teh. test.

dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , 10  den po ET  si môžete  urobiť  tehotenský  test. Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

DOBRY DEN!PO KYRETAZI U VAS V HELIOSE MI BOL PREDPISANY DUPHASTON,NAKOLKO MI STALE RASTLA SLIZNICA MATERNICE.UZIVAM HO OD 16 DC ROK!Problem je v tom,ze mam v sebe strasne stavy -uzkost,tocenie hlavy a strasnu slabost v nohach.Cely den sa snazim prelezat,ale nie vzdy sa to da.Chcela by som Vas poziadat o radu,ci su tieto neziaduce ucinky aj u inych zien a co robit aby mi... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,to  čo  pocitujete  môže  byť  spôsobené  hormonálnou liečbou. Nie  je  to  časté  ale  u  niektorých pacientiek  sa  podobné  nežiadúce účinky môžu  objavovať. . Doporučujem  dobrať  tento  cyklus  a ďalšiu liečbu  nebrať. Sú  aj iné možnosti liečby , ale  bolo  by  vhodné prísť  na konzultáciu a dohodnúť  si ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, zaciatkom aprila som zacala prvú stimulaciu - KP - ziskané dva oocyty, schopné na ET po 5 dnovej kultivacii som mala jedno embryo. Otehotnela som po ET, zial v 5 +6 tt som prekonala spontanny potrat. Po akej dobe navrhujete dalsie IVF ? DAKUJEM

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  s  júlovou  menzes  by  ste  mohla  začať  ďalšie IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela som sa opýtať. Vo februari 2015 som bola na preventivnej prehliadke, doktor mi povedal, ze mam nejaku dutinku, co vyzera ako zacinajuce tehotenstvo- to bol 19 DC. o 3 dni na to som mala spinenie. Na 28 den menzes prisiel ako hodinky.Nespominal nic o prekrvenej maternici. Teraz 7.5 som bola u Dr. opat, nakolko mi meskal menzes a mala som... (viac)

martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,   "dutinka " z  februára   nemôže  súvisieť  s  vašim  terajším  tehotenstvom. Ak  by  ste  bola  vo  februári  tehotná  teraz  by  ste  bola   už  v IV  mesiaci - na ultrazvuku  by  bol  plod.   Ak  Vám  doktor  teraz  v máji  na Uz  vyšetrení potvrdil  tehotenstvo , tak  určite    ide  o  novovzniknuté , a  je potrebné  ho  skontrolovať  ako Vám  doporučil. Z  cysty  nie  je dôvod  na  obavy - ide pravdepodobne  o  žlté  teliesko - miesto  odkiaľ  sa  z  vaječníka uvoľnovalo vajíčko. Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mala by som otazku ohladom vysadzovania Utrogestanu. Som v 11tt.a niekolko dni...Uzivam Utrogestan-vaginalne- 2 tabl.-rano,naobed, vecer. Moj Gynek.mi povedal, ze mozem od tohto tyzdna znizit davku na 2x2. Myslite si,ze je to uz mozne? Vsetko prebieha v poriadku, akurat mam hematon, neviem, ci to nejako spolu suvisi,ked znizim teraz davku. Velmi pekne dakujem... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  nekrvácate , postupujte podľa pokynov Vášho  gynekologa.  Utrogestan má  význam  užívať  do 13  týždňa.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. S partnerom sa pokúšame 2 roky o dieťa (máme 46 rokov). Ja mám jedno dieťa (22 r.) on jedno dieťa (4 r.). Bola som na vyšetrení a povedali mi že je to na hranici. Čo by ste nám odporučili, je tam ešte nejaká nádej ? Ďakujem za odpoveď.

I

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vo  veku 45  rokov  tehotenstvo  so  sebou prináša  aj určité  zdravotné  riziká , treba  si  ho preto   dobre  premyslieť. Šanca  na prirodzené  otehotnenie  v tomto  veku  je  veľmi nízka. Je  dôležité  vedieť  aké  sú  vaše  hormonálne  výsledky  na  3.  DC  a  vaječníková  rezerva. Vhodné  je  vyšetriť hormon - AMH. Pokiaľ  výsledky nie  sú  dobré , doporučovala  by  som Vám  uvažovať  o použití  darcovských  vajíčok.  Ďalšie  informácie  Vám  poskytneme  na konzultácii  na  ktorú  sa  môžete  objednať  cez  recepciu  043 4271 201.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, včera som Vám písala ohľadom krvácania, šla som na pohotovosť, ale už mi len konštatovali spontánny potrat...chcem sa opýtať po akom čase je možné sa pokúšať o druhé bábatko? Je možné pomocou Clostilbegytu a injekcie Pregnyl absolvovať túto... (viac)

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je mi ĺúto    že   to  dopadlo  ako píšete.. Odpoveď  na vašu  otázku ,  pokiaľ  nebude  nutné  Vás  čistiť /  revízia  dutiny  maternice  v  celkovej  anestéze/ , o  dalšie  tehotenstvo  sa  môžete  pokúšať  hneď  ďalší  mesiac.  Postup  s  Clostilbegytom  a  Pregnylom môžete  absolvovať  aj u Vášho  gynekologa. Pri  neúspechu sa obráťte na nás. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať na cenu ďalšieho pokusu IVF po prvom neúspechu, a či je potrebné znovu posielať žiadosť o preplatenie polovice výdavkov do zdravotnej poisťovne ? Ďakujem

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  nemáte  zamrazené  embryá  a  nejdeme  realizovať KET  /kryoembryotransfer/, prichádza  do úvahy  nový  cyklus IVF.  To znamená   vypísanie  novej  žiadosti  na poistovnu  a  celý postup  sa  opakuje..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat na ktory den menstruacie mam zacat uzivat clostilbegyt pred IUI ,ci od tretieho dna menstruacneho cyklu alebo na treti den silneho krvacania (teda 5.den menstracneho cyklu ) ,nakolko prve dva dni mavam len spinenie. Dakujem

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,  za  prvý  deň  cyklu považujeme 1. deň  silnejšieho  krvácania. Teda  počítajte  od  tohto  dňa  váš  cyklus a  od 3  do 7 Dc  užívajce  Clostilbegyt.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam takmer 33 rokov a s manzelom sa takmer rok pokusame o babatko. Chodila som niekolko mesiacov na folikulometriu, vzdy som mala dominantny folikul, podla BT a ovulacnych testov dochadza kazdy mesiac k ovulacii. Gynekologicka mi dala urobit aj HP, ktory bol komplet v poriadku okrem AMH, hladina FSH je 4,4 ale AMH som mala 0,43. To ma dost rozrusilo, dala som... (viac)

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , znížená  hodnota  AMH  /  pod 1,0/  hovorí  o  nízkej  ovariálnej  rezerve.  Hodnota  AMH  je  len  orientačným ukazovateľom  tejto   ovariálnej  zásoby. Nie  je  to  absolútne  číslo.  To  znamená , že nie  je  podstatné    či  pri opakovanom  vyšetrení  hodnota  bude  o  pár desatín vyššia  alebo  nžšia. Ide  aj  o  presnosť  laboratórnych metód..  Pre  Vás  je  podstatné  si  uvedomiť , že  ak  je  hodnota  pod 1,0  mali  by  ste  sa  s tehotenstvom poponáhľať  a ideálne  ďalší  postup  riešiť  v centre asistovanej reprodukcie. V prípade  záujmu  sa  objednajte  na konzultáciu   na  tel. čísle recepcie: 043/4271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, vo feb. som bola na ET (tehotenstvo ziadne), v aprili na KET (teh. v 6. tyz. skoncilo), oboje neuspesne :( Chceme ist na 2. pokus IVF. Kedy by bolo najvhodnejsie, kolko mes. mam pockat, aby sa mi telo spamatalo? Vdaka.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  ste  bola  vo  ferbuári  stimulovaná ,  ďalšia  stimulácia  už  môže  začať.  Neviem  či  ste  bola  v apíli  na  revízii po neúspešnom  tehotenstve.. predopkladám  , že nie  a  preto  telo  nepotrebuje čas  na  regeneráciu. Iba  ak  psychika. Ale  to  už  viete  najlepšie  sama.  držím  palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, v prvom rade sa Vám chcem za všetko poďakovať. Som po druhej IUI, ktorá bola realizovaná vo Vašom centre. Mala som k Vám prísť na krvný test po 14 dňoch od IUI. Užívala som Duphaston 2xdenne. Ale medzitým sa vyskytli rodinné problémy a na krvný test som sa... (viac)

Gabriela Cisecka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dôležitý  je prísny kľudový  režim, Duphaston 3x1  a  v lekárni  je možné  ešte  kúpiť Ascorutin a  užívať 3x1. Určite  treba  zopakovať  UZ  vyšetrenie  zajtra.  držím  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Nepomohol by Duphaston? Dobry den. Vyse roka sa snazime o prve dieta. V juli mi bude 32 rokov. Manzelov spermiogram je v poriadku. Hormonalne vysetrenie je ok. Priechodnost vajcovodov je ok. Ovulaciu mavam, podla baz. teploty. Aj ked mavam spinenie tyzden pred ms, doktor mi nepredpisal ziadne lieky iba vitamin D a ze nevidi ziaden problem a mam sa ukazat az za pol roka.... (viac)

Emily

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Skúste  si  dať predpísať Duphaston a užívajte  ho  od 16  do 25  DC. Táto  schéma  je  dobrá  ak  máte   pravidelný 28  dňový  cyklus. Ak  je  cyklus  dlhší  tak  radšej  až  od 20 Dc. Ak  sa  Vám  nepodarí  otehotnieť  prídite  na  vyšetrenie  k nám.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem chcem sa Vas opytat mam diagnostikovanu liecbu PCO liecim sa tbl.clostylbegyt a duphaston mam nepravidelny cyklus a ovulacia u mna neprebieha.Clostylbegyt a duphaston som uzivala 4x no bez uspechu k nicomu mi to nepomohlo ... Akurat som pribrala 25 kil a strasne zarastam po tych tbl.Som u vas objednana 20. maja.Teras mi moj dr.zase predpisal clostylbegyt... (viac)

minv

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, počkajte  s  užívaním  do  našej   kontroly. Na konzultácii  si  dohodneme  ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, s priatelom sa pokusame a babatko uz cez 2 roky. Jeho spermiogram bol na 90 percent dobry.Absolvovala som laparku na priechodnost vajcovodov,tiez vsetko ok..tak sme sa pokusili o clostilbegyt a pregnyl 5000..mala som 2 folikuly v lavom i v pravom vajecniku zhruba 24 mm obe..uz som 12 dni po pichnuti pregnylu, prsia sa mi zvacsili a su citlivejsie,bolesti mam... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  ste  mala   dva  dominantné folikuly a pichnutý Pregnyl nemohla ste  mať anovulačný  cyklus! Počkajte  či  príde  menštruácia. 12  dní  po pichnutí  Pregnylu  močový  test  ešte  nemusí  byť pozitívny.. Pri  meškaní  menzes  test  zopakujete.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, buduci mesiac by sme chceli prist na ket a som uz nastavena kvoli PCO beriem Estrimax a Duphaston podla urcenej schemy. Estrimax mi vsak dosiel a mam doma uz len Estrofem. Mozem nahradit Estrimax Estrofemom? Len citam ze v Estrimaxe su 2mg latky a v Estrofeme iba 1mg. Mam teda brat dvojitu davku Estrofemu? (Pri scheme 2x1 Estrimaxu vziat 2x2 Estrofemu?) Verim... (viac)

Tatiana Borská

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , presne  ako  ste  povedala , musíte  si  dať  dvojitú  dávku  Estrofemu - lebo  má  len 1mg ..  Užívajte  podľa  schémy  a prídite  na UZ  na 14 DC.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem Vás veľmi pekne poprosiť o radu, už teraz 14.5.2015 mám začať stimuláciu na ivf v krátkom protokole,avšak v stredu 6.5. som sa dozvedela,že tvorím protilátky proti spermiám, hodnota IgG bola 151 IU/ml a IgA 67 IU/ml, v centre mi nasadili 6.5. Prednison 5 mg, vraj to stačí, že... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň.Liečba  Prednisonom podľa  našich postupov nie  je  nutná vôbec. Pokiaľ  sa  pri oplodńovaní  volí  metodika ICSI  je  to  dostatočné. Vzhľadom na  vaše AMH  a  endometriozu  by  som   IVF neodkladala.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den , priatel bol na spermiograme, kde ma vysledky progresia 3 stupen, motilita 192,pohyblive 80, normospermia 2.5, defekt hlaviciek 99, krkov 28, teratozoospermicky index 1.446, zaver teratozooospermia, co to pre neho vlastne znamena? znizuje to sancu na nase prorodzene oplodnenie? Ja mam prechodny len jeden vajickovod, nedari sa nam otehotniet asi 9... (viac)

Lu

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vzhľadom na  vaše  výsledky  by  bolo vhodné objednať  sa  k nám  na vstupnú konzultáciu , kde  Vám  povieme  aké  sú  vaše  možnosti, porozprávame  sa  o  nich  a doporučíme  další postup pri plánovaní  tehotenstva.  Teratozoospermia znamená zhoršenie tvaru  spermií a znižuje  šance  na otehotnenie. Partner  nech  užíva vitamíny - napr.  Folandrol.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som v stimulacnej faze 7 den.Ochorela som,mozem uzivat sumamed 500 alebo radsej nieco ine. Ma to vplyv na prieb stimulacie? Odber vajicok je planovany ku koncu buduceho tyzdna.. Dakujem za radu a skoru odpoved

aja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ Vám  lekár  doporučil  antibiotiká  radšej  by som  volila  penicilínovú  radu - pokiaľ nie  ste  alergická.   Choroba  ako  taká môže ovplyvniť  kvalitu  vajíčok. Dôležité  je  aby  ste  boli  v kĺude , dajte  si  vitamín C ,  Paralen  apod  a  veľa   teplých  tekutín.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,momentalne som druhy den po KET,som astmatik a sem tam si potrebujem lahsie odkaslat,aby sa mi uvolnili priedusky,nemoze to mat nejaky negativny vplyv na proces uniezdovania embrya?dakujem za odpoved:-)

petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, nebojte  sa  embryo  je  v  maternici  chránené  sliznicou -  endometriom ako  vo  vankúši.. Kašľom  mu  neublížitre. Držíme  palce

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: kašeľ po KET

Dobry den chcem sa vas opytat liecim sa na pco syndrom clostylbegytom uz som ho uzila4x a bez uspechu .Teraz mi moj gynegolog zase predpisal 3 krabicky clostylbegitu a duphaston. Mam zacat uzivat od druheho dna cyklu clostylbegyt .Som u vas objednana 15 maja ..Neako nereagujem na clostylbegyt a chcem pockat do vasej konzultacie a zacat s vasou liecbou uz som viskusala aj... (viac)

minv

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Ideálne  je  objednať  sa  na konzultáciu mimo  menštruácie , aby  sme Vám mohli urobiť  vaginálny ultrazvuk. Ak  ste 4  mesiace  nereagovala  na Clostilbegyt , zatiaľ ho  neužívajte , na konzultácii  sa  dohodneme  na ďalšom postupe.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas bola som u Vas na ultrazvuku a bolo mi povedane, ze mam PCO zvacseny vajecnik a 3 cm cystu. Mam zacat uzivat clostilbegyt na 3 DC. v letaciku je uvedene, ze mam byt zvlast opatrna pri uzivani, ked mam toto vsetko zistene.. Tak sa chcem opytat, ze ci by nemal byt problem pri uzivani..pripadne neziaduce ucinky. Dakujem pekne

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Folikulárne  cysty   sa  po  menštruáci  väčšinou  strácajú - vstrebú  sa  alebo prasknú. PCO  je  dôvod  prečo  som Vám  Clostilbegyt  napísala. Chceme   navodiť  ovuláciu. Ak  ste  dostala  menštruáciu  začnite s užívaním  Clostilbegytu  na 3 DC a prídite  na UZ  vyšetrenie  na 12  Dc podľa  doporučenia.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa Vám zo srdca poďakovať. Vďaka Vám a najmä vďaka pánovi doktorovi Krajkovičovi som v 13 týždni tehotenstva. S manželom sme nesmierne vďační. Ďakujeme. Ale chcela by som od Vás radu. Moje krstniatko dostalo kiahne. Ja som ich užv detstve prekonala. Pred 5 rokmi kamarátka... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Tehotná  žena  by  sa  určite  mala  vyhnúť kontaktu  s infekčným ochorením  ako napríklad ovčie  kiahne  aj  napriek tomu , že  ste  ich už  mala. Druhá  nákaza  bola pravdepodobne  herpes  zoster  ale  tá  by  sa  mohla  zopakovať. Preto  jednoznačne  doporučujem  sa  od  chorej izolovať. Vitamíny  ako  femibion  sú  vhodné.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Tehotenstvo a kiahne

Dobry den.chcela by som sa opytat...bola som na vklade embrijka...mozem chodit normalne do roboty?samozrejme,ze by som sa setrila,ale robim casnicku.ako je to z pohlavnym stykom?jedny hovorila,tak druhy onak.dakujem pekne

katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, pokiaľ  nekrvácate a  nemáte  bolesti   nie  je  nevyhnutné  ostať  doma. Do práce  chodiť môžete. To isté platí aj pre pohlavný  styk . Avšak ak   ste   čerstvo po odbere  vajíčok - záleží  ešte  na tom koľko  bolo  získaných vajíčok. Ak  sú  vaječníky  ešte  veĺké , s pohlavným  stykom  by  som  v tom prípade  počkala. držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, manžel má takéto výsledky zo SPG: objem 3,5 ml, pH 8, koncentrácia spermií 13-17 mil./ml, motilita viac ako 40% pohyblivých spermií, morfológia viac ako 20% normálnych spermií, leukocyty 0-1. mil/ml, K+C sterilné pôdy, záver:... (viac)

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Manželove  výsledky  znamenajú  pre  Vás  zníženú  šancu  na  otehotnenie. Varikokela  sa  inak  ako operačne riešiť nedá , ale ani to nie  je potrebné , výsledky  spermiogramu to  významne neovplyvní. Nasaďte  manželovi  vitamíny - napr. Folandrol  a po 2  mesiacoch urobte kontrolný  spermiogram. Ak budú  výsledky  rovnaké a koncentrácia pod 15 mil/ml objednajte  sa  do nášho centra  na konzultáciu IVF.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat ktory den cyklu je najvhodnejsie realizovat hysteroskopiu? Mam 27-29 dnovy cyklus. Mam schvalenu ziadost na druhe IVF, za aky cas po hysteroskopii je mozne zacat dalsi cyklus IVF ? Da sa hned dalsi mesiac? Partner ma patologicky spermiogram, je mozne spravit ho v ten isty den ako hysteroskopiu, aj pripadne specialne vysetrenia spermiogramu /... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Diagnostická  hysteroskopia sa   robí  v prvej polovici  cyklu. Pokiaľ  ste  sa  s  našimi lekármi dohodli na tomto  vyšetrení , je potrebné  si  zrealizovať  interné predoperačné  vyšetrenie. Následne  si  telefonicky  dohodnete   termín.  Pri  objednávaní požiadajte  aj  o  termín  na  vyšetrenie spermiogramu. O  dalšom  postupe  a plánovaní IVF  sa  dohodnete po zákroku s lekárom ktorý Vás bude  prepúšťať.

MUDr. Starovecká Katarína

Zdravím Vás. . Moje hcg bolo 2 dni dozadu 250, teraz, po dvoch dňoch, je cez 360. Doktor ma poslal na laparoskopiu, aspoň na sledovanie. Naozaj to musí byť pri takýchto hodnotách mimomaternicové tehotenstvo? Za odpoveď ďakujem.

Alexandra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Pokiaľ  HCG  stúpa , tehotenstvo  sa   niekde  vyvíja. Ak  lekár  nevidí  tehotenstvo  na UZ  vyšetrení  v maternici  musí  myslieť  na mimomaternicové  tehotenstvo. Pre istotu  Vás  poslal  do  nemocnice  na  sledovanie  dynamiky  HCG. Ak  Vám  hodnota   HCG  bude  stúpať  na 1000 a  tehotenstvo  nebude   v maternioci - je možné  že  Vám  lekár  bude   doporučovať LSK . Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, momentálne by som mala byt podľa termínu poslesného menzesu 10+0 tt a moja pani gynekologička ma poslala na screeningové vysetrenie, ktoré sa robí od 11-13 tt. Avšak radšej by som šla k Vám do centra, kedže sú na Vás dobré ohlasy. Prosím vás, kedy... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, na 1. UZ skríning   je  najvhodnejší  ukončený 12 týžden  tehotenstva. Objednať  sa môžete  cez  recepciu - stačí  aj   ranný  termín. Cena  vyšetrenia  je 16,50 Euro.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: UZ vyšetrenie 1. skríning

dobrý den prajem. som pacientkou vo vašej sanatorii a mám podstupiť prve IUI. 3 .den menštruačneho cyklu si začnem užívať Clostylbegyt a potom na 11.den cyklu sa mám objednať na USG. ked som to dobre pochopila tak od prveho dna ked dostanem menzes tak mám počítať tých 11 dní? alebo od ukončenia... (viac)

erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Všetko  počítate  od 1.DC - to  znamená  od  začiatku  menštruácie. Ak Vám 11  DC  vychádza  na  sobotu - nevadí , nakoľko pracujeme aj cez víkendy. Na  ultrazvukovú  kontrolu  sa  ale  musíte  objednať  cez  recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Ako postupovať pred IUI

Dobry den.. vcera vecer som si aplikovala vaginalny krem Gynazol pre podozrenie zo zapalu posvy.. moj gynekolog mi ho predpisal bez prehliadky len na zaklade toho ze som mu povedala ze mam vytoky.. dnes rano zo mna zacal gynazol vytekat aj s malymi kvnymi hlienami alebo krvnymi zrazeninami... je to normalne...moze byt ze som si ho zaviedla hlboko a preto ta krv? inac... (viac)

mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,  krvavý  výtok nie  je  spôsobený  Gynazolom. Pravdepodobne  ide  o  predmenštruačné  špinenie.. O dalšom postupe  sa  poraďte  so  svojim  gynekologom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Chcela by som sa opytat ci mozem podstupit IUI ked mam chripku a vysoke teploty. Dakujem

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň.  Podstúpenie IUI  počas  chrípky nie  je  vhodné, nakoľko  môže  výrazne  znížiť  šance  na úspech.. Doporučujem  vám  doliečiť  sa  a až  potom plánovať  tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer, mam 39 rokov a znizenu ovarialnu rezervu, mam za sebou neuspesne IVF pri ktorom boli ziskane 3 vajicka,z toho len jedno pouzitelne, ktore aj bolo oplodnene metodou ICSI. Bolo vkladane na 3. den ako 8 bunkove embryo s miernou fragmentaciou. Nasledne v dalsom cykle som podstupila OPU v nativnom cykle kde bolo ziskane jedno vajicko, ktore sa podarilo oplodnit... (viac)

maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Štúdie  ukazujú že u   žien  vo  veku   nad  35  rokov je  viac  ako 45 % vajíčok  aneuploidných - to  znamená -  majú  nesprávnu   genetickú výbavu. Takéto  vajíčko  sa  neoplodní  správne , alebo  embryo z  neho vzniknuté  bude  abnormálne. U  ženy s predčastným  ovariálnym zlyhávaním  alebo nízkou ovariálnou rezervou môže  byť  percento takýchto vajíčok  vyššie.  Doporučujeme  skúsiť   ďalšiu  stimuláciu  alebo  darcovstvo vajíčok.   V prípade  záujmu  sa  objednajte  k  nám  na  konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som v stimulacnej faze. Od 1.5 si picham Gonal 225 a samozrejme denne decapeptyl.Dnes som bola na kontrole a koordinatorka mi odporucila zvysit Gonal na 300. Ohrozuje to samotne Ivf, je to bezne?

ada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Ubezpečujem Vás , že  zvýšenie  dávky  je  bežná  vec , pokiaľ nie je reakcia  vaječníkov dostatočná - dávku zvyšujeme. Našim cieľom je  získanie  viacerých kvalitných vajíčok.. Koordinátorka pacientky len informuje o ordinácii lekára. To znamená , že  dávku Vám  zvýšil lekár na základe posúdenia vašich  výsledkov.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: zvýšenie dávky FSH v stimulácii

Dobry den. Chcela by som sa spitat doktor mi predpisal duphaston ci aj zastavi menstruaciu ked ju zacnem brat 4-3 dni pred prichodom menstruacie dakujem za odpoved

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Duphaston Vám  menštruáciu  nezastaví . Ak potrebujete menzes posunúť na oddialenie  menzes  sa používa  iný preparát . Napr. Norethisteron - je viazaný  na lekársky predpis- môže Vám ho predpísať Váš  gynekolog.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: posunutie menzes

Dobry den, ako si najdem svoju otázku, ked som nezadala klucove slovo. Vasa rada by mi velmi pomohla. Dakujem Vam.

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , keď  je otázka zodpovedaná , odpoveď príde  na Váš e-mail.

MUDr. Starovecká Katarína

Zdravim, chcem sa spytat, som v 5tt po inseminacii a brala som utrogestan, ked som ho zacala vysadzovat nastupili nevolnosti, po par dnoch som vsak mala slabe spinenie a podla dohody s lekarom som opat nasadila plnu davku utorgestanu a nevolnosti uplne ustupili, je to v poriadku alebo sa mam obavat? viem ze sa casto stava ze ked ustupuju nevolnosti tak moze ist o potrat.... (viac)

A.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Utrogestan  je  vhodné  brať  až  do 12  týždna  tehotenstva. Nemá zmysel  ho dovtedy  vysadzovať! Ak   budete  špiniť  je nutné  absolvovať  UZ  vyšetrenie  na  zistenie  ako  sa  tehotenstvo vyvíja. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem. Stojim pred tazkym rozhodnutim.Ist do dalsieho ivf (3) alebo si dat laparoskopicky odstranit loziska endometriozy a skusit spriechodnit vajcovody primarom- odbornikom na endometriozu na SK. Endomtrioza a neprichodne vajcovody mi boli pred rokom zistene laparoskopicky ale operater v car ich neodstranoval nakolko boli roztrusene ako pehy v malej panve + 1... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Jednoznačne Vám  doporučujem  IVF. Šanca  na  spriechodnenie  vajcovodov  je  minimálna. A  hlavne  nikto Vám  nezaručí , že po operácii priechodné  vajcovody  také  ostanú aj  nadalej. Väčšinou  vrámci  hojenia  dôjde  k  zjazveniu a  upchatiu..  Drobné  roztrúsené  ložiská  endometriozy   rovnako  netreba  odstranovať  nakolko  sa  časom znovu  objavia. Ak  chcete  endometriozu " zaliečiť ", je  možné  dať  na prechodnú  dobu  hormonálnu  liečbu a z nej  ihned  prejsť  na IVF.. Držím  púalce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, pred tyzdnom (v stredu) som bola na KET, asi od druheho dna mavam hlienovity vytok spolu s hnedou krvou (spinenie), casto len na papieri. Brucho ma pobolieva sem tam ako pred menstruaciou. Uzivam utrogestan 2x2tbl vaginalne. Co moze byt pricina takehoto spinenia? Dakujem za odpoved.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  špiníte   je vhodné  zvýšiť dávku Utrogestanu  na 3x2. Pobolievanie  brucha  môže  znamenať  blížiacu  sa  menzes  alebo  naopak  začínajúce  tehotenstvo :). Zatial  sa  to  nedá povedať. Pokračujte  v  užívaní  liekov , na 14  den po KET treba  zrealizovať   krvný  teho test. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, som v 9tyzdni tehotenstva po KET, doteraz som brala 2-2-2 estrofem a 2-2-2 utrogestan, od ukonceneho 8 týždňa mi kázali postupne oba hormóny vysádzať. Kedže som začala 7t v 6 dni krvácať ale iba ráno trocha potom to prešlo volala som svojmu gynekológovi a on mi odporučil lieky... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívanie  estrogenov  v 9  týždni  už  nie  je  vhodné. Pokračujte  vo vysadzovaní. Utrogestan treba ponechať  v rovnakej  dávke  do 12  t.t. Ak  budete  stále  špiniť  treba  zrealizovať  ultrazvukové  vyšetrenie. Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Bola som v 14.-tom dni mc. Lekarka mi nezaznamenala ovulaciu, len na lavom vajecniku maly 5mm nevyrazny folikul,ktory potom uz nebolo vidiet. V 25.-dni mc, som absolvovala kontrolne vysetrenie a zistila,okrem 1x 8mm bezvyznamneho myomu, ze na pravom vajecniku dojde o par dni k ovulacii. Na zaklade ultrazvuku ,aj krvnych testov sa potvrdila ovulacia v 29. den... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, postup  pred  KET   je  v  každom  centre  individuálny. U  nás pokiaľ  je  sliznica  dostatočne  vysoká Estrimax  nedoporučujeme. Je  snaha   vkladať  embryá  do   prirodzene  narastenej  sliznice.  Prebehnutie  ovulácie  pri plánovaní KET  nie  je  nevyhnutné.  Ako  náhrada   sa  5  dní pred  vkladom   podáva  Utrogestan. Počkajte  na  nový  cyklus a postupujte  podla  pokynov  lekára  ktorý  bude plánovať KET. Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, na 21. den po KET som silnejsie krvacala, na krvnom teste o 4 dni neskor som mala hcg 145, sice pozitivne, no asi stvrtinu-patinu hodnoty nez som mala pred tym krvacanim. Zrejme je to teda stratene. :-( Alebo mam este dufat? Boli mi vkladane 2 embrya, stava sa, ze jedno odide a druhe ostane, alebo ak odidu, tak vacsinou obe naraz? Vdaka.

z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je  potrebné  skontrolovať  ešte  hodnotu HCG  po pár  dńoch. Musím  Vás  ale  upozorniť , že  šanca  na   další normálny priebeh  tehotenstva  je  minimálna. Pravdepodobne  sa  jedná  o  začínajúci  včastný  potrat, nakoľko  spomínaný  pokles  HCG   je  veĺký.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý den rada by som sa spytala aka je sanca pri iui ze sa to podari, ked ja aj manzel sme v poriadku ? da sa to niako ovplyvniť ? pripadne ak nie mozeme isť hned na ivf ?

aja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, úspešnosť inseminácie sa pohybuje okolo 15-20%. Pokiaľ ste ako hovoríte obaja s manželom v poriadku, je u Vás vhodné začať insemináciou. Na absolvovanie IVF by mal byť dôvod, ktorý musí schváliť zdravotná poisťovňa. Samozrejme je tu ešte možnosť absolvovať IVF bez úhrady zdravotenj poisťovne, kde by ste si celú liečbu hradili sami.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Mám za sebou opakované včasné potraty 5x, poslednú kyretáž som mala 30.3.2015- tehotenstvo skončilo MA v 9tt. Gynekológ mi urobil hormonálny profil 24.4.15. Výsledky sú vraj vysoká hladina progesterónu, keďže som nedostala zatiaľ menštruáciu mám si... (viac)

Lucka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prvom rade treba doriešiť Váš aktuálny stav. Vysoká hladina progesterónu v hormonálnom profile môže byť už prejavom prebehnutej ovulácie, keďže ste 5 týždňov po kyretáži. Dôležité je vedieť či je v krvi pozitívne HCG - čiže tehotenský hormón. Pokiaľ áno treba pátrať kde pretrvávajú zbytky tehotenstva. V maternici? Mimo maternice? Pokiaľ je HCG negatívne, tehotenstvo je vylúčené. K Vašej druhej časti otázky, nakoľko máte za sebou všetky dôležité vyšetrenia, nemám Vám čo viac poradiť. Bolo by vhodné prísť na konzultáciu, kde Vám doporučíme preventívne opatrenia v ďalšej tehotnosti.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry den, dna 11.4. som bola u Vas na KET (1 expandovana blastocysta). Poslednu menstruaciu som mala 22.3. Po pozitivnom krvnom teste na 13 a 16. den po KET mi dnes (4.5.) moj obvodny gynekolog zrealizoval 1.UZV, kde videl plodovy vak o velkosti 5.5mm. Je zatial tento vyvoj v poriadku? Mohli by ste mi vypocitat v ktorom tyzdni tehotenstva som? Dakujem. Lenka

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, gratulujeme, začínate siedmy týždeň tehotenstva. Pokračujte vo vkladaní Utrogestanu do 12tt. Kontaktujte prosím naše koordinátorky a oznámte im výsledok tehotenského testu.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: tehotenstvo po KET

dobry den, Chcela by som sa opytat, ci poistovna preplaca cast liekov na ivf, ak uz sme mali tri pokusy? Viem, ze ivf ako take uz nehradi, len neviem ako je to s preplacanim liekov. Ak nie, viete mi povedat kolko stoji 900 jednotkovy gonal a decapeptyl? Dakujem a dakujem za vase cenne rady.

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nárok na preplatenie ľalších liekov už nemáte. Gonal 900IU stojí cca. 340eur.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: úhrada liekov

Dobry den. Chcela by som sa Vas opytat,ci je normalne pichanie v lavom vajecniku? Som po IVF.Test mam pozitivny. Mam bolesti v podbrusku, ale hlavne na lavej strane v oblasti vajecnika. Prirodzenou cestou som mala mimomat.tehotenstvo. Je to normalne? Na krv mi nekazali prist len na sono a to az o par tyzdnov. Teraz mozem byt tak cca 4-5tt. Dakujem za odpoved

PT

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Na  potvrdenie  vnútromaternicového  tehotenstva Vám  doporučujem  urobiť  ultrazvukové  vyšetrenie. Objednajte  sa  v centre kde ste boli na vklade. Ako dôvod  určite postačuje bolestivosť  v ľavom podbrušku. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ako prebieha zavedenie vnútromaternicoveho telieska a ci je to bolestivé,a ci potom môžem normálne fungovať? Ďakujem za skorú odpoveď Pekný deň

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , zavádzanie IUD  prebieha  ako  gynekologické  vyšetrenie. Cez  krčok  maternice  sa  zavedeie  teliesko. Aby  to  bolo čo najmenej  nepríjemné , zavádza  sa   cez  menštruáciu , keď je krčok  pootvorený. Zavádzanie môže  byť  mierne bolestivé,  ale  trvá  krátko. Je  ideálne  ak  na  zavedenie  príde  s  vami blízka  osoba. Pacientkam  doporučujem dať  si pred  zavedením cca 30  min  tabletku  od  bolesti. Väčšina  žien  je po  zavcedení  schopná  normálne  fungovať, avšak   nedoporučujem žiadne  fyzické  namáhanie   v ten  deň. 

MUDr. Starovecká Katarína

Chcem sa opýtať bol som na spermiograme a mo prišiel výsledok že mam spomalené spermie bral som aj nejake lieky 3mesiace a nič čo mi poradite s manželkou sa snažime o babätko

Ján

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . Spomalené  spermie  - astenozoospermia môžu spôsobovať , že  sa  manželke nedarí otehotnieť. Ak  chcete poradiť  mali by ste  sa  k nám objednať  na konzultáciu a priniesť výsledky  spermiogramu. Vyšetríme  aj  manželku , Vám urobíme kontrolné  vyšetrenia  a  zistíme   aká  by bola  následná liečba.  Objednať  sa môžete  cez  recepciu- kontakt  043 4271201.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem, poprosila by som Vas o radu, mam 25 rokov, menstruaciu od 13-tich. Pred 3 rokmi mi bola oficialne diagnostikovana dysmenorea, bolesti mavam odjakziva- az na odpadnutie a casto aj silnu nevolnost. Liecbu som nedostala ziadnu. Nedavno mi zistili polycysticke vajecniky a maternicu otocenu dozadu. V suvislosti s PCO mam aj akne ktoreho sa neviem zbavit. Inac... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ste  "učebnicová  indikácia  " na  nasadenie  hormonálnej antikoncepcie:)  ako  liečebného  prostriedku  na  zbavenie  bolestivej  menzes a  akné  ..  Treba  zvoliť  preparát  s  antiandrogénny účinkom. To  Vám  už  zvolí  pani  doktorka. To , že  sa liečite  na  štítnu žľazu  nevadí. Ak  pijete  dostatok  tekutín , nefajčíte , máte dosť pohybu a  nemáte poruchu  zrážanlivosti  krvi  v roídine,  užívania  tabletiek  sa  nebojte.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa Vas opytat....vdaka Vam som tehotna (dakujem dakujem) zijeme v Anglicku...tu mi ponukaju teraz v 30tom tyzdni vakcinaciu proti ciernemu kaslu....neviem, ci sa dat zaockovat alebo nie, kedze viem, ze na Slovensku to tehotnym zenam neponukaju....budem rodit na Slovensku...odporucali by ste mi aa dat zaockovat prosim Vas? Neuskodi mi to? Mame... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, očkovanie  nedoporučujem. Treba  sa  vyhýbať  kontaktu  s  chorými ĺuďmi. Aj  na Slovensku  sú  ojedinelé prípady  tohto ochorenia, ale  myslím , že  opatrenia ktoré  som povedala sú  pre Vás  dostatočné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,na zajtra som k vám objednaná na KET,ráno si ešte mám dať UTROGESTAN?Ďakujem

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Utrogestan  doporučujeme vkladať v  deň KET po vklade.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, na druhý deň po KET som dvakrát mala slabucky výtok, resp. tmavocerveny hlien na papieri, je to pravdepodobnejšie poranenie z katetra al. by to mohlo byť z hniezdenia? Ďakujem.

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hlienovitý výtok so slabou prímesou krvi hneď po KET môže pochádzať z kanála krčka maternice, cez ktorý embryo zavádzame do maternice. Neovplyvňuje úspešnosť KET. Držme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobry den, zaujimalo by ma ako funguje telo :-o) v pripade KET. Predpokladam ze, vajicko sa klasicky vytvori, no v case ovulacie (ked je vystelka maternice najvyssia) pride k transferu embryi (KET). Co sa potom deje s tym neoplodnenym vajickom? Prejde do maternice a nasledne, kedze nebolo oplodnene, vyjde krvacanim von? Krvacanie je potom jednorazove (1 den) alebo moze... (viac)

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ nenastane oplodnenie vajíčka po ovulácii /je jedno, či v bežnom cykle alabo v cykle, kedy absolvujete KET/, vajíčko zanikne a vstrebe sa, neodchádza krvácaním z maternice. Embryo v prípade zastavenia jeho delenia sa tiež buď vstrebe /vo včasnom štádiu/ alebo sa vylúči krvácaním.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nové výsledky za rok 2014

Aktuality

2015-03-19

Nové výsledky za rok 2014

S veľkou radosťou Vám predstavujeme krásne výsledky IVF za rok 2014!
Tu nájdete štatistické spracovanie výsledkov IVF cyklov za rok 2014

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
