Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň, na druhý deň po KET som dvakrát mala slabucky výtok, resp. tmavocerveny hlien na papieri, je to pravdepodobnejšie poranenie z katetra al. by to mohlo byť z hniezdenia? Ďakujem.

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hlienovitý výtok so slabou prímesou krvi hneď po KET môže pochádzať z kanála krčka maternice, cez ktorý embryo zavádzame do maternice. Neovplyvňuje úspešnosť KET. Držme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobry den, zaujimalo by ma ako funguje telo :-o) v pripade KET. Predpokladam ze, vajicko sa klasicky vytvori, no v case ovulacie (ked je vystelka maternice najvyssia) pride k transferu embryi (KET). Co sa potom deje s tym neoplodnenym vajickom? Prejde do maternice a nasledne, kedze nebolo oplodnene, vyjde krvacanim von? Krvacanie je potom jednorazove (1 den) alebo moze... (viac)

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ nenastane oplodnenie vajíčka po ovulácii /je jedno, či v bežnom cykle alabo v cykle, kedy absolvujete KET/, vajíčko zanikne a vstrebe sa, neodchádza krvácaním z maternice. Embryo v prípade zastavenia jeho delenia sa tiež buď vstrebe /vo včasnom štádiu/ alebo sa vylúči krvácaním.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Užívam lieky na stimuláciu vaječníkov clostilbegyt, pregnyl, duphaston od obvodného gynekológa. Hneď na prvý krát sa nám aj zadarilo, ale v 6 týždni MA. Tento mesiac som mala tiež vyvolanú ovuláciu liekmi. Mal mi prísť menzes. Namiesto toho mám iba... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste nemali normálnu menštruáciu, nenasadzujte si zatiaľ Clostilbegyt a navštívte budúci týždeň Vášho gynekológa, aby potvrdil alebo vyvrátil prípadné tehotenstvo. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, na 21. den po KET, vlastne ukoncenych 6 tyzdnov od zaciatku poslednej menstruacie, po 2 pozit. tehot. krvnych testoch, som zacala silno krvacat, vela jasnocervenej krvi to bolo rano az do obeda, potom uz nie, resp. len spinenie. AK tehotenstvo nevyslo, kedy sa to prejavi v krvnom teh. teste, ako dlho to trva, kym hcg klesne? Hned na druhy den po takomto... (viac)

Nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade zastavenia vývoja tehotenstva a silného krvácania HCG klesá pomerne rýchlo. Doporučujem Vám kontrolný odber HCG a ultrazvukovú kontrolu, až do výsledkov pokračujte v užívaní Estrofemu a Utrogestan užívajte 3x1 tbl cez ústa.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie po KET

Plánujem sa objednať na KET, posledné dva mesiace som však nemala ovulaciu. Môže byť transfer napriek tomu,že u mňa neprebieha ovulaciu úspešný? Ďakujem za odpoveď.

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Doporučujem Vám prísť na ultrazvukové vyšetrenie pred KET 14.deň cyklu a podľa ultrazvukového nálezu zvážime, či je možné KET naplánovať. Keby ste mali sliznicu v maternici nízku z dôvodu anovulácie, je možné rast sliznice podporiť liekmi. Poovulačnú tvorbu progesterónu nahrádza a dopĺňa Utrogestan. Aj v anovulačnom cykle je teda možné plánovať KET.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: anivulácia a KET

Dobry den, dna 16.4.2015 som absolvovala ET. Dnes 30.4.2015 som bola na krvny tehotensky test, hladinu hCG mam 16.5. Od 27.4. krvacam, nie tak silno ako pri beznej menstruacii. Viete mi prosim Vas povedat, ake su moje moznosti na to, ze som tehotna? 4.5.2015 mam prist znova na kontrolu krvi. Dakujem za skoru odpoved. S pozdravom, Jana Ondrikova

Jana Ondrikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota HCG 16,5 po ET je nízka, ale test je pozitívny. To znamená, že tehotenstvo sa pravdepodobne nevyvíja dobre. V taktomto prípade je potrebné vyšetrenie HCG zopakovať s odstupom niekoľkých dní a ďalší postup sa zvolí podľa výsledku.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nízke hCG po ET

Dobri den ked asi ked nieje uspesni kedi bison mohla ist na iui dakujem

Angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Neviem, akú liečbu ste presne absolvovali a s akým výsledkom. Kontaktuje nás, prosím, telefonicky, mailom alebo sa objednajte k nám na konzultáciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, prosím Vás chcela by som vedieť termín pôrodu. Prvý deň poslednej menštruácie som mala 27. 3. 2015, odber oocytov 10. 4. 2015 a embryotransfer bol 15.4 2015. Tehotenstvo potvrdené 29.4.2015 na základe odberu krvi. Za odpoveď ďakujem. Pekný deň

Mgr. Ivana Štefankovičová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teraz ste približne v 5.týždni tehotenstva. Po potvrdení akcie srdiečka plodu u nás cca v 7.týždni tehotenstva Vám dáme záverečnú správu pre Vášho gynekológa aj s termínom pôrodu. Gratulujeme  a prajeme šťastné tehotenstvo!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, som asi v 5tt+1 a asi tri dni dozadu mi vymizli tehotenske priznaky, t.j. necitim unavu a prsia sa mi viditelne zmensili.takisto som mala jeden den tmavohnedy vytok. Znamena to, ze sa plod prestal vyvijat a ide o missed abortion. Takisto som asi tyzden dozadu mala velke stresy, budila som sa v noci s busenim srdca. Moze stres sposobit abort? Dakujem

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Závažný stres môže vo včasnom tehotenstve spôsobiť potrat, no len podľa vymiznutia tehotenských príznakov a špinenia nie je možné diagnostikovať zastavenie vývoja tehotenstva. Je nutné opakované ultrazvukové vyšetrenie s odsledovaním prítomnosti a rastu plodu a akcie srdiečka. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie v tehotenstve

Dobrý deň. Je hcg 16 dní po IUI 97 v poriadku? Ďakujem Stanka

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota hCG 97 na 16.deň po IUI je nižšia, ale jednoznačne pozitívna, dôležité je teda odsledovať ďalší vývoj hCG spolu s ultrazvukovým vyšetrením s odstupom niekoľkých dní. Až na základe opakovaného vyšetrenia sa dá posúdiť, či sa tehotenstvo vyvíja správne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: hCG po IUI

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám diagnózu PCO, cyklus takmer žiadny, možno raz za dva roky na pár dní. V minulosti som absolvovala laparoskopiu vyšetrovaciu, pri ktorej boli vylúčené zrasty. Potom som bola jedno obdobie na liekoch duphaston a následne aj na injekciách. V tom... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hyperandrogénny syndróm /PCO/ nie je možné vyliečiť, je to hormonálna a metabolická porucha. Laparoskopia a drilling vaječníkov je invazívny zákrok a nemusí vyriešiť Vás problém, efekt sa nedostaví u každej pacientky a ak nastane zlepšenie, väčšinou len dočasne. Doporučovala by som Vám absolvovať učite diabetologické vyšetrenie na inzulínovú rezistenciu, ktorá býva združená s ťažkým PCO. Pri jej potvrdení Vám podľa potreby diabetológ doporučení adekvátnu liečbu, aj táto môže prispieť k lepšiemu fungovaniu vaječníkov. Nutná je však aj úprava žitvotosprávy /zmena stravovacích návykov, cvičenie/ s redukciou hmotnosti, pretože vyššia hmotnosť ešte zhoršuje Váš stav. Je potrebné nastaviť Vám pravidelný cyklus - dá sa regulovať Duphastonom v 2.polovici cyklu alebo hormonálnou antikoncepciou. V prípade snahy otehotnieť je možné nasadiť lieky na stimuláciu ovulácie /Clostilbegyt/. Pri jej zlyhaní je možná stimulácia ovulácie hormonálnymi injekciami /možná len v centre asitovanej reprodukcie/ alebo umelé oplodnenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať aj s partnerom na vstupnú konzultáciu cez rececpiu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: PCO

Dobry den, chcela by som sa opytat, aky je postup, ak mam u Vas zmrazene embrya. Je potrebne predtym kontrolne vysetrenie a nasledne objednanie na vklad? Beru sa predtym este nejake lieky? Prvy pokus mi nevysiel, potratila som v decembri, ale cistenie nebolo potrebne. Vsetky vysetrenia od mojho gynekologa su v poriadku. Dakujem.

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, pokiaľ  máíte  pravidelný 28 dňový cyklus , objednajte  sa  na ultrazvukové  vyšetrenie  na 14 ty DC. V prípade  kratších  cyklov -  na 12 ty DC   alebo  opačne  dlhších  cyklov  na 15-16 ty. Skontrolujeme výšku  vašej  sliznice  a  ak  bude   dobrá  naplánujeme vklad - cca  na 19 ty DC. Pred vkladom  Vám  dáme  užívať hormonálne progesteronové  tabletky  alebo vaginálne čípky. Tie  pripravia  sliznicu  maternice  na vklad  embrya.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: postup pred KET

Dobry den, kedy sa zvycajne chodi na prvy ultrazvuk po KET? Staci o 5-6 tyzdnov od transferu? Alebo treba skor, ak ano, kvoli comu? ď.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. UZ  vyšetrenie  realizujeme 14  dní  po transfere. Dôvod  je  zistiť  či  ste  tehotná. V tento  deň  berieme  aj  krvný  tehotenský  test  na potvrdenie  tehotenstva.  Ďalšie  ultrazvukové kontroly  sa  plánujú podla  výsledkov  zistených  na 14 ty  deň. Nutné  je  potvrdiť  , že  tehotenstvo  sa  vyvíja  v maternici  a  vylúčiť  možné  mimomaternicové  tehotenstvo. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: UZ po KET

Dobrý večer.Prosím Vás,chcela by som vedieť či môžem podstúpiť umelé oplodnenie keď som bola pred rokom na operácií malígneho melanomu s následným vybratím lymfatických uzlín,ktoré boli negatívne.Som sledovaná.Mám zníženú... (viac)

Kornelia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, samozrejme  doporučujem  sa  riadiť  doporučením Vášho onkológa. Ak  ste podstúpili aj  chemoterapiu  , otehotnieť  by  ste  nemali  2 roky po liečbe. Chápem Vás , že  sa ponáhľate  vzhľadom na vek , ale  treba  si  dobre zvážiť  riziká  hormonálnej  stimulácie.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: IVF po onkologickom ochorení

Dobrý deň, dnes som 5 deň po KET a chcela by som spýtať, že či je normálne, že mám taký vodnatý výtok (nepáli, nezapácha) len je to dosť nepríjemné, lebo vyteká niekedy aj počas dňa a samozrejme zo mňa potom trochu vyteká aj Utrogestan. Ale všimla som si, že vždy... (viac)

veva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nebojte  sa nič zlé to  neznamená. Pokiaľ  nemáte  iné  príznaky  ako  pocit pálenia , svrbenia  v pošve, zápal by  to  nemal  byť. Je  normálne , že  časť Utrogestanu  sa  dostane  von.  Pokračujte  v liečbe ,  večernú  dávku  si  dajte  až  pred spaním. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Utrogestan

Dobrý deň.Možem užívať vitamíny Maca ja aj manžel keď pojdeme na odber vajíčok a spermií /umelé oplodnenie obaja budeme pod anestézou /Alebo ich pred operáciou máme vysadiť ? Ďakujem za odpoveď

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vitamíny môžete užívať. V deň operácie ich určite neužívajte ráno pred zákrokom.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: vitamíny

Dobry den, chcem sa spytat ako dlho budem cakat na vysledky ked mi brali krv na vysetrenie hormonalnej hladiny FHS, E2 a AMH? Dakujem za odpoved Eva

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné je informovať sa u Vášho lekára. V našom centre máme výsledky ešte v deň odberu krvi. Na výsledok AMH hormónu sa čaká do 14 dní.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, je hcg 690 na 19.den po KET ok? Je predpoklad na normalne tehotenstvo alebo by hodnota mala byt vyssia? Beriem Estrofem 3x2 tbl., aj Utrogestan 3x2 tbl. - mam pokracovat v tomto uzivani? Vdaka.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hodnota HCG 690 v tento deň môže byť úplne v poriadku. Pokračujte v užívaní liekov, vhodná je ultrazvuková kontrola.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: HCG na 19. deň po KET

Dobry den. Chcem sa spytat. Menstruacny cyklus mavam tak 30-32 dnovy.Avsak tento mesiac som uz 40DC a menzes nikde,mam sem tam pobolievanie v podbrusi, nafuknute podbrusko.Bola som aj na sono ( robila mi ho 27 r. gynekologicka ) a povedala , ze sliznicu mam 12 mm, a zvacsenu maternicu. Vo vajecniku mam par drobnych folikulov.Tvrdila ze vraj este len budem mat ovulaciu.... (viac)

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ Vám vyšli pozitívne močové tehotenské testy a mešká menštruácia doporučujem Vám odber krvného tehotenského testu a zopakovanie ultrazvukového vyšetrenia podľa jeho výsledku. Včasné tehotenstvo ešte ultrazvukom nie je vizualizovateľné.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: pozitívny tehotenský test

Dobrý deň, mám za sebou neuspešne 1xET a 1xKET, ešte máme 2 zmrazené embryá a chcem sa spýtať, či je možné \"preniesť\" si tieto zmrazené embryá z iného centra asistovanej reprodukcie k Vám a pokračovať v začatom cykle IVF vo Vašom centre? Ďakujem za... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , áno  za  určitých podmienok  je  to  možné. Doporučujem Vám  spojiť  sa  s našim  vedúcim lekárom MUDr. Krajkovičom , ktorý  Vám povie podbrobnosti.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: prevoz embryí

Dobrý deň. Som 14 dní po IUI , hodnota HCG je 43...viem, je to málo ,ale je šanca, že to ešte bude stúpať, a všetko dopadne dobre? Alebo radšej nemám dufať.....Ďakujem

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, hodnota  HCG 43  na 14  den po IUi  je  v poriadku. Určite  je  šanca  na  normálne  tehotenstvo. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den som 14den po ET a hodnota hcg je len 60 ...Kázali mi vysadiť utrogestan a počkať kým začnem krvácať :( Už je to stratené? S pozdravom Ivana

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Hodnota  je  naozaj nízka. určite  je  však nutné  urobiť kontrolný odber a  ultrazvukové  vyšetrenie  po pár  dńoch.  Šanca  na  normálne  tehotenstvo  je minimálna. je  však potrebné  vylúčiť mimomaternicové  tehotenstvo. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,mala by som na Vas otazku.S manzelom sme u Vas podstupili ivf a vkladali ste mi embryo 9.3.2015.Podarilo sa mi otehotniet na prvykrat,no v 7.tt sa prestalo vyvijat.30.4 mam postupit cistenie,nakolko mame u Vas zamrazene dalsie 4 embrya,zaujimalo by nas kedy by bol vhodny vklad?moze to byt po prvej menstruacii? dakujem za odpoved.

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň.  Ďalší   KET  je  možné podstúpiť  po 2-3  mesiacoch  od  revízie.  Na ultrazvukovú  kontrolu  sa  objednáte  na 14  DC  v cykle  ked budeme plánovať vklad. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobri den mala som uvas robeni ket 18.03.15. astale mam pichanie vo vajecnikov a dnes som si robila tehotenski teSt a bol negativni co simam misliet ale uzivam ultogestan a estrimax a ziadne priznaki nemam tehotenske dakujem

Angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, predpokladám , že  ste  mali KET 18.4.2015 -  čiže  ste  10  den po vklade. Pokračujte  v užívaní  liekov ako sme  doporučili , na 14  den po vklade  je nutné  zrealizovať odber krvi  na HCG.  Pichanie  vo vaječníkoch nie  je  nebezpečné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat minuly rok som absolvovala embryotransfer kt. dopadol uspesne a narodila sa nam dcéra.Chcela by som vediet kedy mozme ist na dalsi transfer po porode.. Dakujem

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ   ste  rodili  spontánne , daĺší vklad je možné absolvovať  hneď  po nabehnutí  vášho menštruačného  cyklu. Na  to  aby  sa  mohlo embryo  uhniezdiť  je  nutná  kvalitná a dostatočne vysoká  sliznica.  Pred vkladom  sa  realizuje  ultrazvukové  vyšetrenie  na cca 14  DC a  podla  nálezu  sa  plánuje  termín vkladu.  Pokiaľ kojíte a  menzes  ešte  nemáte , je  nutné  počkať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, máme s priateľom problem s ktorým by sme potrebovali poradiť. Koncom minulého roka priateľovi urolog diagnostikoval azoospermiu a následne ho poslal na endokrinologycke vyšetrenie. Endokrinologycka ho poslala na magneticku rezonanciu hypofyzy a odberom krvy zistila nízku hladinu testosteronu a pychla mu... (viac)

Eliska

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vzhladom  na  diagnozu   partnera Vám  doporučujem objednať  sa k nám na konzultáciu a kontrolný  spermiogram. Vysvetlím Vám aké  sú  možnosti. Obávam sa , že  inj. liečba Nebidom   na  diagnoze   nič  nezmení.  Pokiaľ  partner  nemá  klinické prejavy zníženého  testosteronu / napr. poruchy  erekcie , znížené libido../ v liečbe nie  je potrebné pokračovať. Jednoznačne  však  doporučujem  zrealizovať  genetické   vyšetrenie  partnera.  Toto  vyšetrenie  je  tiež možné podstúpiť u  nás. .

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.som 19.den po ket,vkladali mi 2 emb.test mam stale pozitivny aj napriek tomu,ze som dnes rano krvacala silnejsie ale uz to prestalo.co to je?mohol jeden plod odist?dakujem za odp.

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem Vám ultrazvukové vyšetrenie a odber krvného tehotenského testu. Bez týchto vyšetrení nie je možné posúdiť Váš aktuálny stav.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

dobry den chcela by som sa spytat mam bolesti podbrusku,laveho vajecika a mam navali tepla raz mi zima raz teplo trva to uz 3 dni teras v nedelu som malla dostat menstruaciu a stele som nedostala a mam silne bolesti

veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite je vhodné gynekologické vyšetrenie na zistenie príčiny Vašich ťažkostí. Gynekológ Vám na základe tohto vyšetrenia doporučí vhodnú liečbu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: gynekologické ťažkosti

Dobry den. V 15tich rokoch som asi dostala prvu menstruaciu, ak sa tomu d8 tak povedat, bolo to akesi len spinenie, odvtedy za dva roky nic. Navstivila som lekarku, zacala mi predpisovat najprv noretisteron, potom Duphaston, velmi som z nich pribrala. neskor som ich vysadila a nastastie schudla. \\Moja povodna vaha bola 54 kg, za mesiac som pribrala na 90 kg, moment8lnre... (viac)

Miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri Vašopm probléme a snahe otehotnieť je určite vhodná návšteva v centre asistovanej reprodukcie, kde si dohodneme možnosti postupu. Určite nie je vhodné čakať, pretože pravdepodobne máte anovulačné cykly.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: nepravidelná menštruácia

Dobry den, dna 16.4. som u Vas podstupila ET, 5-dnove embro, dnes 26.4. som si urobila domaci tehotensky test. Menstruaciu ani spinenie nemam, moj -cyklsus ma vacsinou 27-28 dni. Myslite, ze je moznost, ze som tehotna? Na krvny tehotensky test som objednana 30.4. Dakujem, Jana

Jana Ondrikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, 14. deň po embryotranfere sa realizuje krvný tehotenský test a tam Vám dúfajme potvrdíme Vaše tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: tehotenský test

Dobry den, 10.4. som mala KET, zaciatok poslednej menstruacie 25.3. Kedy mi vychadza termin porodu? Ako sa pocitaju tyzdne teh. v pripade umeleho oplodnenia, berie sa do uvahy PK? Dakujem.

Nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, momentálne ste 5+3 ( tretí deň šiesteho týždňa) a termín pôrodu máte 27.12.2015. Pri rátaní termínu pôrodu po umelom oplodnení sa samozrejme berie do úvahy predĺžená kultivácia. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: termín pôrodu

Dobrý deň. Je potrebná po IUI pohlavná abstinencia? Ďakujem.

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po IUI môžete mať pohlavný styk kedykoľvek.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: pohlavný styk po IUI

Dobrý deň.Som v 38 tyzdni tehotenstva a doktor mi predpisal Femgin 150 na kvasinky ale na pribalovom letaku sa pise ze v tehotenstve sa nesmie pouzivat.Moze nejako uskodot dietatku?Za odpoved dakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kvasinkové infekcie v tehotenstve je vhodné preliečovať lokálnymi antimykotikani. Riaďte sa doporučením Vášho lekára.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: kvasinková infekcia v tehotenstve

Dobry den. Som dva tyzdne po odbere vajicok a od vtedy ma strasne bolia prsniky. Ma ta bolest suvis s hormonalnymi injekciami, ktore som brala? Popripade, ako sa tej bolest zbavit. Dakujem za odpoved Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, napätie prsníkov po IVF cykle je normálne. Môžete užívať prírodné preparáty na bolesť prsníkov, pri výraznejšich ťažkostiach analgetiká.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: bolesti prsníkov po IVF cykle

Som v 21.týždni tehotenstva a už 2.týždeň ma trápi silný kašeľ.Bola som u obvodnej lekárky,ale nič nezistila.Lenže ma stále v noci dusí a bojím sa,aby to nemalo vplyv na bábätko.Nemôže mu ten kašeľ uškodiť?

Natália

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, silný a dlhotrvajúci kašeľ je vhodné u tehotnej ženy tlmiť. Poradte sa so svojim obvodným lekárom ohľadom možnosti užívania liekov na kašeľ.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: kašeľ v tehotenstve

Dobry den, aka je standardna hodnota (resp. rozpatie) HCG na 15.den po KET (embrya po vkladane predlz.kultivacii)? Kedy prist na ultrazvuk? Ked som mala spinenie a nasledne aj mierne krvacanie par dni, a aj tak mi vyslo hcg 124, som teda naisto tehotna?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, každé laboratórium má vlastné referenčné hodnoty na vyhodnotenie HCG. Podľa nášho laboratória je na 14. deň po ET hodnota HCG 150-900 IU/l. Po pozitívnom teste je vhodné ultrazvukovo kontrolovať vývoj tehotenstva až do zachytenia akcie srdca plodu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: HCG na 14. deň po emryotransfere

Dobry den,niekedy na buduci týžden by som mala zacat kratky stimulačný cyklus,podla toho kedy dostanem menštruaciu,ochorela som a na zaklade výteru z hrdla mi chce lekarka nasadit antibiotika Amoksiklav,neviem ci ich možem brat alebo radsej nie?Dakujem Nela

nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedené antibiotiká môžete užívať pred stimuláciou IVF.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: antibiotiká pred stimuláciou

Dobry den som k vam objednana na IVF. Vybavujem si predoperacne vys. - odber krvy a interne.Moj obvodny gynekolog sa vsak pyta ci vyter na K + C alebo nejaky iny je nutne alebo nie? Dakujem

ada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nemáte subjektívne ťažkosti zápalu v pošve (svrbenie, pálenie, zapáchajúci výtok ...) uvedené vyšetrenie nie je potrebné.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: odber kultivácie z pošvy pred IVF

Dobrý deň,chcem sa opýtať,začíname s manželom s Vaším programom a o mesiac a pol pôjde na odber spermií kôly umelému oplodneniu a potrebuje začať brať lieky proti alergii - Beclomed nasal aqua, Loratadin, Alerid že či môže? Aby to neovlyvnilo výsledok spermií. Ďakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedenú liečbu môže  manžel užívať. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den som 10den po vklade embrya (5dnová kultivácia) a hcg je 90. Je to nízke na ten den? Dakujem za odpoved S pozdravom Ivana

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota HCG 90 je jednoznačne pozitívna, je však potrebné vyšetrenie zopakovať 14.deň po vklade embrya a odsledovať jeho nárast. Pri správnom vývoji tehotenstva by okolo 20.dňa po embrytransfere mal byť ultrazvukom viditeľný aj plodový vačok v maternici. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: HCG po embryotransfere

Dobrý deň, chcem sa vás opýtať. mali sme naplánovaný pohlavný styk na 15 a 16.4. 19.4 som mala bledoružový výtok a od vtedy ma bolí podbrušok ako pred menzesom a začínam mať citlivé prsia na dotyk. čo to môže byť prosím vás? je to dôsledok ovulácie?... (viac)

miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Napätie v podbrušku a v prsníkoch môže byť dôsledkom prebehnutej ovulácie, potencovať ich môže aj prípadné užívanie Duphastonu alebo iných podobných liekov. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: napätie podbruška a prsníkov po ovulácii

Dobry den, už som Vam pisala že mam 25mm cystu na vaječniku charakteru endometriomu odpisali ste mi že možem podstupit KET to iste suhlasila aj moja DR. v maji by som už mala KET podstupit. Len by som chcela vediet tento tyžden mam bolesti v celom podbrušku a aj križe niekedy sa neviem ani vyrovnat a udiera mi ta bolest aj do nohy,može to suvisiet s cystou... (viac)

m

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Bez vyšetrenia nie je možné určiť, čo Vaše bolesti spôsobuje, doporučujem Vám preto gynekologickú kontrolu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti v podbrušku

Dobry den , Mozu 4 piva denne do takej miery zhorsit spermogram , ze muzovi diagnostikuju tazku OATS? Dakujem

Gabika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vplyv alkoholu na každého pána je individuálny. Konzumácia štyroch pív denne je z môjho pohľadu nadmerná.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: vplyv alkoholu na kvalitu spermií

Dobry den, chcela by som sa informovat, pocas planovania tehotenstva sme navstivili CAR, kde mi okrem ineho robili DNA diagnostiku markerov vrodenej trombofilie. Faktor V, faktor II, koagulacny faktor XIII. mi vysli negativne, a G/A polyformizmus - 455 tiez. MTHFR (A1298C a C677T) mi nevysetrili, lebo to nepreplati vraj poistovna a bolo mi povedane, ze na plodnost to... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vzhľadom k Vašej anamnéze doporučujem Vám aj Vášmu partnerovi zrealizovať genetické vyšetrenie, u Vás doplniť hematologické vyšetrenie, test na protilátky proti placente plodu a u Vášho partnera test integrity DNA spermií /Halosperm/. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstupnú konzultáciu, uvedené vyšetrenia /okrem hematologického, na ktoré Vám môžeme dať odporučenie/ je možné absolvovať aj u nás. Na základe výsledkov vyšetrení Vám doporučíme optimálny postup vo Vašom prípade.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry chcem sa spytat, manzel neprodukuje spermie ostavaju mu v semenikoch, podstupil operaciu Mesa-Tese, kde mu odobrali spermie. Existuje operativny zakrok kde by mu spriechodnili semeniky? Existuje sposob, ze by sme pocali dieta prirodzenou cestou? Uz e absolvovali IVF aj KET a neuspesne. Mame este zmrazene tri embria ale mam strach ze sa prestanu vyvijat.Lebo zo 13... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, možnosti operačného zákroku na semenovodoch sú veľmi obmedzené a bežne sa nevykonávajú. Pokiaľ máte zamrazené embryá je vhodné plánovať kryoembryotransfer a dúfajme, že otehotniete.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: spriechodnenie semenovodov

dobry den.som po et 9 den od 7 dna som spinila tmavohnede az do cierna.dnes rano sa mi spustila krv ako pri menzese.mam to brat uz ako neuspech?citala som rozne clanky.obavam sa ze to je uz riadna menstruacia a ze o nevislo.je este nadej>test dnes rano bol negativny.s pozdravom silvia

silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Aj v prípade krvácania po ET môžete byť tehotná, i keď pri silnom pretrvávajúcom krvácaní je šanca znížená. Zmeňte užívanie Utrogestanu na 3x1 tbl cez ústa a pokračujte až do vyšetrenia krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: krvácanie po ET

Dobrý deň, plánujeme u Vás druhý pokus KET a chcela by som sa spýtať či je možné po KET cestovať a kontrolu po 14 dňoch odložiť o 3-4 dni neskôr. Ďakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Najbližšie 2-3 dni po KET doporučuejme kľudový režim, ale inak po KET cestovať môžete a kontrolu po KET je možné posunúť o 3-4 dni.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cestovanie po KET

Dobrý deň. Minulý rok v októbri som bola na laparoskopii,mala som na pravom vaječníku cystu a zistili mi endometriózu . Nasadaili mi hormonálnu liečbu na 3 mesiace :DECAPEPTYL DEPOT . Poslednú injekciu som mala 5 januara . Chcela by som sa opýtať kedy po poslednej injekcií by sa mi mala dostaviť... (viac)

Nikola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po ukončení homronálnej liečby endometriózy by sa mala meštruácia dostaviť do 3-6 mesiacov. Ak by neprišla, doporučujem Vám gynekologickú kontrolu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: menštruácia po liečbe endometriózy

Dobry den, Chcela by som sa informovat ohladom umeleho oplodnenia. Je mozne tento zakrok podstupit na zaklade vlastneho rozhodnutia a bez cakania, ked to bude az posledna moznost? Teda, ze prideme s manzelom a budeme chciet hned um.oplodnenie, da sa to? Alebo je potrebne vyskusat vsetky metody a ukony, az kym neni nevyhnutne um.oplodnenie? Velmi pekne dakujem za... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ je na umelé oplodnenie zdravotná indikácia a máte na Slovensku zdravotné poistenie, hradí Vám čiastočne liečbu umelým oplodnením poisťovňa 3x do 39-tych narodenín. Doporučovovala by som Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie, kde na základe komplexného vyšetrenia Vás aj Vášho partnere bude zhodnotené, či je u Vás na umelé oplodnenie zdravotná indikácia. Ak áno, nie je potrebné podstúpiť pred IVF iné metódy liečby. Pokiaľ jednoznačná indikácia priamo na IVF nebude a napriek tomu sa pre túto liečbu rozhodnete, je možné absolvovať IVF ako samoplatcovia. V prípade záujmu sa môžete k nám objednať cez recepciu na konzultáciu, všetky bliežšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: umelé oplodnenie

Dobry den.. chcem sa opytat ci je sirup Hedelix proti kaslu vhodny pre tehotne zeny... dakujem

mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedený liek je vhodný aj pre tehotné ženy.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Hedelix

Dobri den mala som ket 18.4.15 astale mam pichanie vo vajecnikov coto moze byt a uzivam estrimax 2 2x1 a ultrogestan dakujem

angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mierne pobolievanie podbruška je normálne. Pri väčších ťažkostiach kontaktujte svojho gynekológa.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: ťažkosti po KET

Dobri den mala som ket 18.4.15 astale mam pichanie vo vajecnikov coto moze byt a uzivam estrimax 2 2x1 a ultrogestan dakujem

angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pocit pichania vo vaječníkoch po KET môže byť prítomný, môže byť prejavom prebehnutej ovulácie. Prípadné napätie a pocit nafúknutia podbruška môže vyvolávať aj Utrogestan. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pichanie vo vaječníkoch po KET

Dobrý den prajem,prosim Vás som v stimulacii na IVF... berem Metformin-nikdy mi nebolo robene diabetické vyšetrenie,potvrdená inzulin.rezistencia tiež nie a bol mi nasadený endokrinologičkou kvoli PCO,lenže mam pocit,že mi neorbi dobre tak som ho vysadila od soboty lebo som mala strašne bolesti žaludka,žlčnika-idem... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Metformin spôsobuje častokrát ťažkosti s trávením. Pokiaľ máte nežiaduce účinky môžete ho kľudne vysadiť.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Metformin

Dobry den, chcela by som si potvrdit aleb vyvratit info od mojho gyn(zatial som k tomu nenasla ziadnu informaciu na nete)...moj lekar tvrdi, ze pokial sa vajicko uvolni z praveho vajecnika,moze premigrovat do laveho vajcovodu, postupovat nim a naopak. Je to pravda? Ako je to mozne? Dakujem za odpoved

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je to možné, ale je to extrémne zriedkavé. Aj u nás sme zachytili pacientky, ktoré mali ovuláciu na jednej strane a priechodný vajíčkovod na druhej strane a následne otehotneli. Nedá sa však na to spoliehať, pretože je to skôlr raritné.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: raritný spôsob oplodnenia

Dobry den, minuly rok som po polrocnom snazeni otehotnela, v 6tt. som mala Missed ab, bola mi robena kyretaz v auguste, teraz sa uz opat polroka s manzelom snazime o babatko, ale nedari sa nam. Moj gynekolog mi pri preventivnom vysetreni v marci povedal, ze som zdrava a babatko mozeme mat kedykolvek. Bolo by vhodne urobit nejake hormonolne alebo ine testy, pripadne... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže sa už v podstate rok pokúšate otehotnieť, je vhodné absolvovať komplexné vyšetrenie aj s Vaším partnerom /u Vás podrobné ultrazvukové vyšetrenie s posúdením funkcie a kapacity vaječníkov, u partnera vyšetrenie spermiogramu/. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu a v ten deň aj na vyšterenie spermiogramu partnera u nás. Zajednať termín si môžete prostredníctvom recepcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vstupné vyšetrenie

Dobry den Som prenasackou mutacie Otc-Mangel.Na vasej stranke som nasla clanok ktory nam dava nadej,prezili sme s manzelom nedavno to iste ako sa pise v tomto clanku http://www.sanatoriumhelios.sk/pcr Moja otazka je :mozem byt prenasackou viacerych mutacii okrem tejto jednej? Ma nejaky vyznam dat si spravit este geneticke testy?Na ake mutacie sa testy robia? Uplne na... (viac)

stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite je vhodné u Vás s partnerom zeralizovať genetické vyšetrenie. Pri genetickom vyšetrení bohužiaľ nie je možné vyšetriť všetky genetické ochorenia a mutácie. Pri známej genetickej poruche je možné vyšetriť embryo na výskyt tejto mutácie a prenášať zdravé embryo. Po genetickom vyšetrení sa príďte porozprávať ohľadom možnosti ďalšieho postupu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: genetické vyšetrenie embryí

Dobry den, zacala som spinit na 8.den po KET a trva to uz 4 dni. :-/ Je este sanca na uspech? Moze to byt uhniezdovanie? Ci to je uz zas neskoro?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade špinenie zvýšte dávku Utrogestanu na 3x2 tbl. vaginálne. Aj pri špinení môžete byť tehotná. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobrý deň, tretí mesiac som brala Duphaston, pričom posledný 10.deň užívania som začala velmi slabo špiniť, čo trvalo tri dni a na ďalší štvrtý deň som dostala večer menzes. 5.deň cyklu mám užívať Clostilbegyt, a neviem či mám špinenie považovať za menzes, teda... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ako prvý deň cyklu sa ráta prvý deň silnejšieho krvácania, nie špinenia.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: 1. deň cyklu

dobrý deň prajem. Mala by som na vás jednu otázku. 10.4 (piatok)som bola na kryoembryotransfere v nedeľu som začala špiniť a trvalo to do pondelku kedy som mala dokonca svetlú krv na intimke. V utorok to však prešlo a od nedele 19.4 som začala krvácať zatiaľ slabo ale dnes je to už silnejšie.... (viac)

Miroslava Švantnerová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade krvácania je vhodné naďalej užívať Utrogestan 3x denne jednu tabletu cez ústa. Doporučujeme Vám absolvovať krvný tehotenský test na 14. deň po kryoembryotransfere.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: krvácanie po kryoembryotransfere

Dobrý deň Chcela by som sa poinformovať ohľadom prevozu embryi s jedného centra k vám. Je to možné? Dá sa taký prevoz uskutočniť? Zatial nie sme rozhodnutý úplne ale zvažujeme že ak by to išlo tak by sme to podstúpili. Veĺmi pekne ďakujem za odpoveď S pozdravom Michaela

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prevoz embryí je možný, ale je dôležité s akou technológiou mrazenia pracuje cnetrum a na ktorý deň boli embryá mrazené. Pri požiadavke na prevoz je vhodné kontaktovať embryológa a zistiť typ mraziaceho média.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: prevoz embryí

Dobrý deň, v týchto dňoch si pred IVF aplikujem injekcie Diphereline 1 prášok denne. Po 4. injekcii pociťujem počas dňa mierne závraty, akoby búšenie srdca...Prosím Vás je to normálny sprievodný jav?alebo mám kontaktovať koordinatorku IVF? ďakujem

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mierne ťažkosti sa môžu pri tejto liečbe vyskytovať, pri výraznejších ťažkostiach kontaktujte prosím lekára. Pite dostatok tekutín.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: ťažkosti po Diphereline

Dobry den. Som v 12 tt a uzivam utrogestan po ktorom mam trosku zlty vytok. moj gynekolog povedal ze je to z utrogestanu. myslite ze je to tak alebo sa mam toho zlteho vytoku obavat... nemam ho stale,niekedy sa neobjavi 2dni aj viac a niekedy zasa kazdy den... dakujem

miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan čiastočne podmieňuje výtok z pošvy, pokiaľ je to bez svrbenia a pálenia je to v poriadku.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: výtok pri Utrogestane

Dobry den, som v cca 4.tt., a boli ma uz niekolko dni okolo pupka a hlavne nad pupkom ako keby taky zvisly pas az hore k hrudnej kosti (prsiam). Citim tam taku akoby tlakovu bolest neustale, bez ohladu na to ci som najedena alebo nie. Co to moze znamenat? Co je pricinou a co mam robit, aby to preslo? (Podbrusko ma neboli.) Dakujem pekne.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bez gynekologického vyšetrenia nie je možné objasniť pôvod Vašich ťažkostí. Pokiaľ ťažkosti neustávajú, vyhľadajte gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: bolesti v rannom tehotenstve

Dobrí deň som v programe IVF o 2-dni si začnem pichať prvu injekciu Decapeptyl a keď že mám fyzicky ťažšiu prácu mám sa vypísať na PN alebo sa nemám čoho obávať a stačí mať PN pri druhej injekcii GONAL?Nechcem nič pokaziť. Ďakujem za odpoveď

Marcela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nástup na PN je postačujúci na začiatku aplikácie injekcií Gonal.

MUDr. Satrovecká Katarína
Kľúčové slová: nástup na PN pri IVF

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, zamĺknutý potrat 8t4d, robená revízia maternice u Vás v Heliose, či je potrebné vyšetrenie na hematológii kvôli zrážanlivosti krvi ako prípadná prevencia pred ďalším tehotenstvom? Ďakujem Martina

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, hematologické vyšetrenie na vylúčenie trombofilných stavov sa doporučuje pacientkam po opakovaných zamĺknutých potratoch. Pokiaľ ste mala tento problém jedenkrát, vyšetrenie nie je indikované. Pred ďalšim tehotenstvom doporučujeme užívanie kyseliny listovej. Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hematologické vyšetrenie po missed abort

Dobrý deň, chcem sa opýtať či pregnyl 1500 je možné dostať na recept aj na Slovensku?

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na Slovenskuz je aktuálne k dispozícii Pregnyl 5000IU.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, partnerovi diagnostikovali v januári 2015 ťažkú OATS prog. pohyb 2 percentá/, v apríli absolvoval opakovaný spermogram po užívaní viacerých vitamínov.Výsledky mal ešte horšie. V reprodukčnom centre nám bolo povedané , že jediné riešenie v... (viac)

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, musím Vás  sklamať , ale  predpoklad, že po  dvoch  vyšetreniach  s rovnakým výsledkom bude  tretie  v norme  je  velmi málo  pravdepodobný. Stres  zhoršuje  kvalitu  spermií  ale  nie  až  natoľko   aby  bol výsledok ako  uvádzate. Diagnoza OAT pri liečbe  sterility  je dôvodom  na  absolvovanie IVF. Ak máte záujem liečbu podstupiť u nás objednajte  sa  na konzultáciu kde  Vám  všetko podrobne  vysvetlíme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Som tehotná v 6.týždni. Trapia ma problémy s hnačkami. Nie je to viróza, len akonáhle niečo zjem utekám na toaletu. Hnačky sú vodové a opakujú sa. Prosím Vás môžem užívať Smectu, Hilac alebo čierne uhlie?... (viac)

Gloria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deń. Smektu, Hylak , probiotiká a aj čierne  uhlie je  možné užívať  v tehotenstve. Dodržujte dietne opatrenia- ryža, banány... Ak problemy neustúpia  po  týždni vyhladajte  gastroenterologa.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hnačky

Este k tym liekom - na bolest hrdla mozem Orofar a Sepfen? Alebo to moze ublizit a radsej nieco ine?

Nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Lokálne  antiseptiká nie sú  problém. Môžete  aj Orofar.

MUDr. Starovecká Katarína

Mala by som byt v 3.-4. tyz. tehot., teda pokial bolo KET uspesne (na krvnom teste som este nebola), co mozem brat na hlboky kasel, bolest na prieduskach? Solmucol, kalc. sirup, Stodal, Sinupret, detsky sirup na kasel - co z tohto je najlepsie a co by som nemala? Obvodna dr. totiz poriadne nevedela :-( a v dvoch lekarnach mi povedali v kazdej nieco ine. Dakujem pekne za... (viac)

Nela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń

všetky  uvedené  lieky čo  ste  spomenula  je možné   v tehotenstve užívať.  Aký  liek  si  dáte, závisí  od  charakteru vášho kašľa. Na  suchý  kašeľ  by som volila skôr Kalciový  sirup a napr. stoptusin kvapky. Na   produktívny napríklad Sinupret, Stodal.. Na 14  den po KEt treba  absolvovať odber krvi na HCG. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Čo na kašeľ ?

Dobrý deň, absolvovala som u Vás hysteroskopiu +HYCOSY. Bolo mi odporúčané kvôli prevencii infekcie po realizovanom zákroku zdržiavať sa cca 4 dni pohlavného styku, sauny, bazéna. Keďže som bola po narkóze, nie som si teraz istá, či som si správne zapamätala čas 4 dni (alebo 4... (viac)

Zemančíková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, uvedené  režimové opatrenia Vám doporučujem dodržiavať  až do  skončenia  najbližšej menštruácie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, na 8.den po KET mi vysiel teh. test negativny a mam aj slabsie spinenie, preco? Je este sanca, ze som napriek tomu tehotna?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Na výsledok močového tehotenského testu 8.deň po KET sa nedá spoliehať, slabé špinenie môže byť prítomné. Pokračujte v užívaní Utrogestanu až do krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobrý deň, zaujímal by ma Váš názor. Som v 36tt po ET vo Vašom sanatóriu. Tehotenstvo je bez problémov, užívam železo a magnézium. Čakáme chlapčeka a je v polohe KP. Odporúčali by ste mi plánovanú sekciu v tomto prípade alebo spontánny pôrod? A ak... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , pokial  bude  predpokladaná váha vášho  dieťaťa priaznivá je možné viesť pôrod  aj  prirodzene. Avšak  u  prvorodičiek sa  častejšie  volí  pôrod  per SC.  O  spôsobe  vedenia  pôrodu  sa  rozhodne  pri nástupe pôrodných bolestí podľa aktuálneho nálezu na pôrodných cestách.Určite  nie  je  vhodné  robiť cisársky rez  vopred pred  termínom.   Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: KP

Po cca kolkych dnoch od KET (2 embr. 5-dn. kult.) by mal vyjst tehotensky test kupeny v lekarni pozitivne?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močové tehotenské testy nie sú 100% spoľahlivé - môžu vychádzať falošne pozitívne alebo falošne negatívne. Doporučujem Vám odber krvi na tehotenský test HCG cca 14.deň po KET. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: močový tehotenstký test po KET

Dobrý deň prajem, prosím Vás, je doterajší priebeh začínajúcej gravidity zatiaľ v poriadku? Posl. MS 10.3.2015, ket po PP 28.3.2015, potvrdené tehotenstvo z krvi13.deň po ket (10.4.2015), utz bez gestačného vačku, kontrola utz 16.4.2015 gestačný vačok 7,6mm zatiaľ bez srdcovej aktivity. Zabudla... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teraz ste v prebiehajúcum 6.týždni tehotenstva, dotejšie nálezy boli v poriadku, pri ďalšej kontrole by už mal byť viditeľný plod aj akcia srdiečka, vtedy Vám dáme aj záverečnú správu pre Vášho gynekológa s termínom pôrodu. Gratulujeme a prajeme šťastné tehotenstvo!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Prekonala som tri spontánne potraty (9tt, 6tt, 8tt) v rozmedzí 5 rokov. S otehotnením som nikdy nemala problém. Vo výsledku spermiogramu máme uvedené- Astheno-teratozoospermia. Vysoké pH (8,3), hraničná vitalita. Poškodenie chromatínu a ASA v ejakuláte v norme. V... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po 5 rokoch snahy otehotnieť a 3 prekonaných potratoch by som Vám odporúčala navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s výsledkami doterajších vyšetrení. Podľa čoho bol učovaný podiel oxidačného stresu a STD na spermiogenézu Vám neviem povedať, ale doporučovala by som ešte doplniť test fragmentácie DNA spermií /Halosperm/, keďže aj vysoký podiel spermií poruchou integrity DNA môže viesť k opakovaným potratom. Podľa UZ nálezu je možné u Vás zvážiť ešte hysteroskopiu - optické vyšterenie dutiny maternice. V prípade plánovania umelého oplodnenia /IVF/ je možné vyšetriť geneticky aj samotné embryá pred vložením do maternice. V prípade záujmu sa k nám môžete cez recepciu objednať na vstupnú konzultáciu, bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobrý deň. Postúpila som liečbu clostilbegytom, 4-8 DC, následne som od 10 do 13 DC chodila na UVZ. Plánujeme IUI. Moja otázka je, 11 DC mal folikul 17mm, dostala som merional 75 v 11 DC a 12 DC a folikul vôbec nenarástol. Mám podstúpiť IUI? Mám obavy, že vajíčko môže byť... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade pochybností o raste a dozrievaní folikuly je vhodné zrealizovať hormonálne testy a podľa hormonálnych hladín rozhodnúť o realizácii a termíne inseminácie alebo plánovaného pohlavného styku. Len podľa Vašich údajov sa nedá zhodnotiť, či je v tomto cykle vhodné naplánovať IUI. Ak sa plánuje pohlavný styk, treba ho určite naplánovať v deň ovulácie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: plánovanie pohlavného styku, plánovanie IUI

Dobry den, 12 aprila som bola u Vas na KET. Embryo (5 dnove) vraj vyzeralo perfektne, no od druheho dna ma zacal pobolievat vajecnik, presne tak, ako ked mam dostat menzes. Zacalo ma uz aj brucho pobolievat, z coho som neni znepokojena. Co mi vazne robi starosti je bolest vajecnika. Je to znamenie, ze to nevyslo? Takisto by ma zaujimalo preco sa mi nedari otehotniet, ked... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pobolievanie podbruška v oblasti vaječníka môže byť spôsobené prebehnutou ovuláciou. Vzhľadom na to, že sa snažíme KET plánovať v ovulačných cykloch, treba pokračovať v liečbe a počkať sa na výsledok HCG na 14. deň od KET.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: bolesti v podbrušku po KET

Chcem sa opytat pred 5 mesiacmi mi dr.predpisala clostylbegit a duphaston na tri mesiace no uzila som len dva mesiace stoho no liecba prebehla bez uspechu ovulacia neprebehla ... Teraz mi dr.zistila PCO syndrom dala mi zase clostylbegyt a duphaston myslite si ze mi teraz zaberu a dockam sa k vytuzenemu babetku?? Uz velmyyy dlho sa pokusame o babo no bez uzpechu... Mam... (viac)

minv

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nereagujete na Clostylbegyt je vhodná návšteva centra asistovanej reprodukcie, kde použijeme silnejšie lieky na dozrievanie vajíčok. Môžete sa objednať prostredníctvom telefónnych čísel recepcie: 043/4271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: PCO

Dobrý deň,som vašou pacientkou.Po neuspešnom IVF čo je rok čakám na darcovske vajíčka,no začala mi nepravidelne chodiť menštrucia.Chcem sa opýtať či je to problém ak bude dalšie IVF s darcovskymi vajíčkami.Ďakujem.

Chiara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepravidelná menštruácia je jedným s prejavov zlyhavajúcich ovárií. Pred darcovským cyklom Vám menštruáciu nastavíme hormonálne.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: darcovský cyklus

Dobrý deň, poslednú menštruáciu som mala 23.1.2015.Menštruáciu mávam úplne nepravidelnú. Vo februári no vôbec neviem kedy sme s manželom mali pohlavný styk. 15.3.2015 som si večer robila tehotenský test,ktorý vyšiel pozitívne. 16.3.2015 sme s manželom... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Podľa včerajšieho UZ merania máte dnes 6.deň 10.týždňa tehotenstva /9+6/. Prvé skríningové vyšterenie v tehotenstve sa robí medzi 11+0 až 13+6 týždňom tehotenstva, mali by ste ho teda absolvovať o 2-3 týždne. Gratulujeme a prajeme šťastné tehotenstvo!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela by som sa opytat 1.4. som bola na KET no na 10.den som zacala spinit tak som si zvysila utrogestan na 3x2. Dnes som bola na krvny test a HCG mam 1474. Mozem byt tehotna?

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota hCG 1474 je jednoznačne pozitívna, primeraná tejto fáze po KET, ste teda tehotná. Gratulujeme a doporučujeme UZ vyšetrenie o týždeň.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci je mozne zlepsit kvalitu spermii , ak su teraz pomale a aj fragmentacia nie je dobra. Myslite si ze sa tomu da nejak pomoct doplnkami vyzivy ? Teraz sme nasadili Macu a kotvicnik. Moze to pomoct? Dakujem

Renata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete partnerovi nasadiť vitamíny na 2-3 mesiace a potom zopakovať vyšetrenie spermiogramu. Na poruchu fragmentácie DNA spermií vitamíny nemajú vplyv, v tomto prípade odporúčame pravidelnú ejakuláciu obdeň /za účelom zbavovania sa starších menej kvalitných spermií/. Pri pretrvávajúcum patologickom spermiograme je indikované umelé oplodnenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstupnú konzultáciu cez recepciu, bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pomalé spermie, porucha fragmentácie DNA spermií

Dobrý deň, mojej Priateľke meška menzes 4deň, pohlavný styk sme mávali ale nenapustil som ju aspoň pokiaľ viem pozor si snažím dať. Je jej 16 rokov a ešte jej nikdy nemeškali iba minulý rok cez prázdniny asi mesiac. Dnes mala aj vytok a robili sme aj podvečer test od RapidCleare a bol negatívny,... (viac)

Tomáš

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Menštruácia sa môže posunúť z rôznych dôvodov /aj pri prechladnutí alebo strese/, ak by priateľke meškala menštruácia viac ako 7-10 dní, doporučujem jej gynekologické vyšetrenie. Bez vyšetrenia sa nedá posúdiť, či môže byť tehotná.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, prosim vas vysetrenie akych protilatok je sucastou imunologickeho vysetrenia vo vasom centre? Vysetrenie je hradene poistovnou alebo si ho pacient hradi sam? Mam 42 rokov a za sebou tri zamlcane potraty, radi by sme sa objednali vo vasom centre, preto budem rada za skoru odpoved. Dakujem

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V našom centre vyšetrujeme protilátky proti spermiám a trofoblastu /placente plodu/, za odber krvi do jednej skúmavky si hradíte 1,50 eur. Okrem imunologického vyšetrenia je vhodné zrealizovať genetické vyšterenie Vás aj Vášho partnera, u partnera test integrity DNA spermií /Halosperm/, u Vás hematologické vyšterenie a podľa ultrazvukového nálezu event. aj hysteroskopiu /optické vyšetrenie dutiny maternice/. Uvedené vyšetrenia je možné absolvovať v našom centre, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na vstupnú konzultáciu. Bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobrý deň. Chcem sa spýtať. Ja mám PCOS a môj manžel mal varikokelu. Po.operácii a po roku má spermiogram V poriadku. Ale predtým bral muž Tamoxifen a mesiac po vysadení som otehotnela, ale bohužiaľ V 12tt som potratila. Chcem sa spýtať aká je šanca,že sa nám podarí znovu... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak sa teraz spermiogram zlepšil a Vy máte ovulačný cyklus máte šancu prirodzene otehotnieť. Pokiaľ sa ale snažíte o tehotenstvo už vyše roka, doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Máme šancu znovu otehotnieť?

Dobry den, 15. 2. 2015 som dobrala 3mesacnu kuru Visanne (som po LPS - diagnoza endometrioza), prvu menstruaciu som dostala 16.3.2015 - bolo to tak 5-dnove krvacanie, s partnerom sa pokusame o babatko, teraz mi prisla menstruacia 12.4., bolo mi jeden den velmi zle aj som trosku krvacala a na dalsi uz len spinenie a odvtedy nic. Je to este normalne, ze krvacanie trvalo len... (viac)

Hena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po doužívaní Visane môže byť niekoľko nasledujúcich cyklov krvácanie slabšie alebo nepravidelné. Pokiaľ sa však pokúšate otehotnieť doporučujem Vám kontrolu priebehu ovulácie u Vášho gynekológa prípadne v centre asistovanej reprodukcie. Držíme Vám palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: cyklus po vysadení Visane

Dobrý deň, prosím o radu: Som po missed abortion, následne po kyretáži (7.1.2015), no už sú to tri mesiace a ja som stále nedostala menštruáciu. Doktor mi naordinoval kombináciu 14dní estrimax 2x1 a 10 dni duphaston 2x1 a tak stále dokola. Po doužívaní duphastonu by som mala... (viac)

bibka087

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepíšete či máte dostatočne vysokú sliznicu v maternici. Pri vysokej sliznici je vhodné užívať Duphaston, pri veľmi nízkej Estrimax, neskôr v kombinácii s Duphastonom. Ak napriek liečbe Estrimaxom pretrváva nízka sliznica je vhodné zvážiť hysteroskopiu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: meškajúca menštruácia

DIPHERELIN 0,1mg Dobrý den.čaká ma IVF s darovanými oocytmi a zosúladenými cyklami.V cykle ET si mám pichať Dipherelin od 1.DC,a vraj je dôležité začať pichať až ked sa objaví jasná červená krv.má to nejaký zásadný vplyv na proces IVF?dakujem dada

Radoslava Kaffková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri darcovskom programe oocytov a zladenom cykle je vhodné kontrolovať pripravenosť sliznice v maternici na usadenie embrya. Nepoznám bližšie Váš zdravotný stav a dôvod nasadenia Dipherelinu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: darcovský program oocytov

Dobrý deň, doteraz som mala pravidelný menzes lenže teraz mi prišiel o 3 dni skorej, kedy na začiatku bola krv tmavá aj po, počas menzesu červená. Mam sa niečoho obávať?

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, charakter krvácania závisí od vacerých parametrov. Pri pretrvávaní nepravidelnosti krvácania je vhodné gynekologické vyšetrenie a ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: nepravidelné krvácanie

Dobrý deň absolvovali sme u Vás úspešne IVF a máme u Vás ešte zmrazené embriá a plánovali by sme KET. Chcem sa spýtať či je potrebné, aby na 1. konzulátáciu cca 14 deň menštruácie prišiel aj partner alebo stačí keď potom príde až na... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na kontrolu 14. deň cyklu pred KET nie je nutná prítomnosť partnera, postačuje ak sa dostaví v deň kryoembryoitransferu.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: prítomnosť partnera na kontrole pred KET

Dobrý den. Z hematológie mi vyšli mutácie: Faktor V Leiden -heterozygot MTHFR C677T-heterozygot MTHFR A1298C-heterozygot Koagulačné faktory: Factor XIII A V34L-heterozygot PAI -I 4G/5G-heterozygot V car mi predpísali Anopyrin 2x1- 4 týždne pred OPU a po ET Fraxiparin. O kyseline listovej na predpis sa nezmienili. Viem že... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, určite je u Vás vhodné užívať kyselinu listovú. Dávkovanie je vhodné si dohodnúť s hematológom.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: kyselina listová

Dobry deň. Chcem sa opytat. Pred dvoma týždňami som zacala doma krvacat. Bola som hospitalizovana v nemocnici. Babo bolo v poriadku aj placenta. Aj krcok maternice bol zatvorený. Som v 16 týždni tehotenstva a uz 5 dni mam ako keby hnede vytoky. Ked sa utriem su ako hneda krv. Nemam ale žiadne bolesti. Poradte mi. Som zufala.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hnedý výtok /staršia krv/ môže byť spôsobený ešte dočisťovaním z predchádzajúceho krvácania, ale doporučujem Vám kontrolu u Vášho gynekológa a kľudový režim - ležať, nezdvíhať ťažké, nemať pohlavný styk.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie v tehotenstve

Dobrý deň prajem, po jednom neúspešnom pokuse /MA/ sme Vás navštívili za účelom vyšetrenia mňa aj môjho priateľa. Moje výsledky boli v poriadku, avšak priateľovi ste zistili teratozoosermiu s 1%. Po druhý krát som tehotná. Podarilo sa nám to na prvý... (viac)

Nika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teratozoospermia nemá súvis s kvalitou spermie ani s opakovaným neúspešným tehotenstvom. Vypovedá len o vonkajšom tvare spermií, pričom spermie so zlým tvarom sa väčšinou do vajíčka nedostanú, spôsobujú teda zníženú šancu na otehotnenie /nie však vylúčenú/. Doporučovala by som Vám v prípade opakovaného zamĺknutého potratu doplniť vyšetrenie fragmentácie DNA spermií u partnera /Halosperm/ - tento test hodnotí kvalitu spermií a vysoký počet spermií s poškodenou DNA môže viesť k neplodnosti alebo opakovaným potratom. Zároveň by bolo vhodné doplniť genetické vyšetrenie Vás aj Vášho partnra a u Vás hematologické vyšetrenie /poruchy krvného zrážania/. Môžete sa k nám v prípade neúspešného tehptenstva objednať na konzultáciu, všetky potrebné vyšetrenia Vám naplánujeme a doporučíme ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: zamĺknutý potrat

Este by som sa chcela opytat: Je velky problem, ak pri KET je skor prazdny moc. mechur nez poloplny/plny, resp. preco by nemal byt moc. mechur prazdny? Ma to vplyv na uspesnost tehot.?? Dakujem.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Náplň močového mechúra nemá vplyv na úspešnosť embryotransferu. Keďže však počas vkladania embrya robíme ultarzvukovú kontolu cez bruško, doporučujeme mať mierne naplnený močový mechúr /nemusí byť úplne plný/, vtedy sa ultrazvukom dá lepšie zobraziť maternica.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: náplň močového mechúra a KET

Dobry den, ako sa pocitaju tyzdne tehotenstva a predpokladaneho porodu v pripade KET? Bola som na KET 10.4., vlozene emb. po 5-6 dnovej predlz. kultivacii. Este sa chcem opytat - preco po ET/KET by nemala ist zena na toaletu (mala potreba) a ako dlho (hodina, dve, dlhsie?), aky to ma vplyv na uspesnost transferu, ci je to len fama, nepravda? Dakujem pekne.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V prípade otehotnenia po KET 10.4.2015 budete mať termín pôrodu 27.12.2015. Po vložení embrya zvykneme doporučovať 10 minút zostať ležať a potom hneď pokojne môžete ísť na toaletu, embryo z maternice nemôže vypadnúť.  Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, absolvovali sme prvy neuspesny ET. Moja otazka znie, co vieme urobit pre to, aby bol KET uspesny. Prosim Vas, do akej miery zohladnujete predosle vysledky co sa tyka napr. stitnej zlazy alebo PCO ci endometriozy? Mam tie vysledky napriklad v poriadku, ak TSH ultrasenz. je 1,89 mIU/l, T4 je 18,3 pmol/l ? Pokial viem, stitna zlaza vie narobit riadne problemy....... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pred zaradením do IVF u každej pacientky vyšetrujeme štítnu žľazu, hormonálne testy a realizujeme podrobné ultrazvukové vyšetrenie na vyhodnotenie funkcie a kapacity vaječníkov. Všetky tieto výsledky sa pri plánovaní IVF zohľadňujú. Nie vždy je možné jednoznačne povedať, prečo sa nedarí konkrétnemu páru otehotnieť. Úspešnosť IVF na vloženie jedného embrya je okolo 50%, závisí od viacerých faktorov /kvalita použitých vajíčok, spermií, kvalita vzniknutého embrya, sliznica v maternici, Váš aktuálny fyzický a psychický stav/. Môžete sa prípadne objednať na konzultáciu do Vášho centra asistovanej reprodukcie a osobne prediskutovať ďalší postup vo Vašom prípade. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: neúspešný ET

Dobry den, poprosila by som vas o radu tento mesiac som mala absolvovat KET no včera mi Dr.povedala že mam cystu na pravom vaječniku a musime KET odložit.V sprave mam napisane-1-komor.cyst.utvar priemer 25mm charakteru endometriomu.Mohla by mi prasknut sama? Vopred Dakujem

m

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepoznám ultrazvukový nález a charakter cysty u Vás. Bežné tzv. funkčné cysty nie sú prekážkou plánovania KET pri dobrej sliznici v maternici. Pokiaľ máte cystu endometrióznu, takáto cysta sama nezmizne, ale tiež pri nej môže byť KET realizovaný. Doporučujem Vám konzultovať centrum asistovanej reprodukcie, ktoré navšetvujete, ohľadom ďalšieho postupu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cysta a KET

Dobrý den prajem...som Vaša pacientka a azčinam so stimulaciou na IVF prvý krát..od soboty mam Diphreline..mam PCO chcem sa spýtať či s touto diagnozou dobre zareaguju pacientky alebo až niekedy velmi a maju OHSS?manželovi bol robený halosperm či treba použiť metodu PICSI,ale ma ho dobrý a stačí udajne... (viac)

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Počas stimulácie pred IVF absolvujete u nás opakovane ultrazvukové folikulometrie s odbermi krvi na hormonálny profil, priebeh stimulácie je teda pravidelne sledovaný a podľa potreby sa upravuje dávka liekov. O priebehu stimulácie Vás budeme pri každej návšteve u nás informovať. Nemusíte sa teda obávať, pri Vašich výsledkoch je reálna šanca, že sa Vám podarí otehotnieť. Úspešnosť otehotnenia na vloženie jedného embrya do maternice je okolo 50%, pričom embryí z jednej stimulácie môže vzniknúť aj viac.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: stimulácia IVF, PCO a IVF

Dobrý deň, s priateľom by sme chceli mať aspoň jedno dieťa. Mám 47 rokov. Máme ešte šancu?? Niektorí si myslia, že sme blázni a čo Vy?? Jaroslava

Jaroslava Gogová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vo Vašom veku je šanca na otehotnenie už nižšia a väčšinou nie je už možné otehotnieť pomocou Vašich vajíčok, keďze vaječníková kapacita býva vyčerpaná alebo sú vajíčka nízkej kvality. Alternatívou je použitie darovaných vajíčok. V prípade záujmu sa môžete k nám objednať na konzultáciu cez recepciu, zrealizujeme podrobné ultrazvukové vyšetrenie maternice a vaječníkov + hormonálne testy a zvážime možný ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: vyšší vek a tehotenstvo
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nové výsledky za rok 2014

Aktuality

2015-03-19

Nové výsledky za rok 2014

S veľkou radosťou Vám predstavujeme krásne výsledky IVF za rok 2014!
Tu nájdete štatistické spracovanie výsledkov IVF cyklov za rok 2014

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
