Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, mozem ist tyzden alebo dva po iui do bazenov sa kupat, plavat? Ked este nebudem vediet vysledok krvneho testu.. alebo s kupanim radsej pockat? (Dokedy?)

z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kúpanie sa po IUI nie je problém.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. V januári 2014 ma operovali - mala som cystu na ľavom vaječníku. Aj keď výsledky ukázali, že ide o endometriózu, moja lekárka to zanedbala a nenastavila mi vhodnú liečbu - vraj pre oddych vaječníkov stačí na pol roka antikoncepcia. Po pol roku som antikoncepciu vysadila, pričom sa mi... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na úvod chcem poznamenať, že aj nasadenie antikoncpcie Vašou gynekologičkou bola učitá forma liečby endoemtriózy. Ako ste sama povedala, nová cysta Vám vznikla až po jej vysadení. Endometrióza je ochorenie, ktoré nie je možné vyliečiť, len na určitý čas utlmiť (napríklad v tehotenstve alebo pichaním hormonálnych injekcií navodzujúcich "umelý prechod"). Pokiaľ ste s partnerom rozhodnutá, že chcete plánovať tehotenstvo, bolo by vhodné prísť sa poradiť o ďalšom postupe liečby do nášho centra, kde Vám urobíme potrebné ultrazvukové a hormonálne vyšetrenia a naplánujeme vhodné riešenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Tento mesiac sme mali u vas absolvovat ivf. Mame uz kupene aj lieky, no zial pre moju chorobu sme to museli posunut na dalsi mesiac. Manzel bol na spermiograme - fragmentacia DNA, to ma vsetko v norme, ale morfologia kvoli ktorej aj ideme na ivf klesla z 1,5% na iba 0,5%. Ma diagnozu terratozoospermia a boli sme radi, ked mozno aj vdaka vitaminom mu to stuplo z... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, diagnóza Theratozoospermia je dôvodom na liečbu sterility pomocou IVF. Ubezpečujem Vás, že 0,5% tvarovo správnych spermií pri dobrej koncentrácii a pohybe je na úspešne prebehnuté IVF úplne postačujúci výsledok. Kontrola spermiogramu aktuálne nie je nutná. Doporučujem začať s prípravnou fázou, keď budete zdravotne v poriadku. Kontaktuje koordinátorky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 18tt. V noci som sa zobudila na silné pichnutie na pravej strane. Cez deň bolesť ustála, až na jedno silnejšie pichnutie pri vstaní zo stoličky. Teraz cítim znovu bolesť skvôr takú tupú, nie kŕčovitú. Užívam Magnezium 3-4x denne. Môže sa jednať o rozťahovanie... (viac)

PT

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vhodné je kontrolné gynekologické vyšetrenie a kontrolný ultrazvuk plodu. Po vyšetrení budete vedieť, či je všetko v poriadku. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý den. Bola som u Vás na umelom oplodnení priebeh bol bez komplikácii podarilo sa otehotnela som. V 11 týždni sme cestovali na dovolenku do zahraničia autom asi 14 hodín.Potom na dovolenke teplý vlhký vzduch,kúpanie v mori,na izbe klíma. Počas dovolenky som potratila.Mohla taká dlhá... (viac)

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

dlhšie cestovanie autom pri dodržiavaní správneho režimu prestávok a pri dostatku tekutín nemá vplyv na priebeh tehotenstva a na výskyt potratu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať či by bolo možné dať si odobrať vajíčka na zmrazenie na neskoršie otehotnenie? Mám endometriózu rektovaginálneho septa, adenomyóm na maternici a odobratý ľavý vaječník a vajičkovod. Momentálna situácia mi nedovoľuje mať teraz... (viac)

Gabika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

je to možné, naše centrum realizuje odobratie a zamrazenie vajíčok na neskoršie použitie. V prípade záujmu sa objednajte na vyšetrenie na recepcii.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den planujeme tento mesiac ET. momentalne sim prechladnuta bolest hrdla,nadcha,bolest usi a oci nasledok klimatizacie z dovolol enky vklad by vychadzal zac.augusta chcem sa spytat cu tento stav moxe nejajo ivpkyvnit Et antibiotika som nebrala a dovtedy by som mala byt ok alebi je lepsie pockat na augustovu menstr.alebo to mozem absolvovat aj teraz?brala som bezne... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri týchto prejavoch je možné plánovať ET aj v tomto cykle, pokiaľ do času transferu budete v poriadku.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den,chcem sa spytat mam 34 rokov som druhy krat po IUI s manželom sme po vyšetreniach v poriadku len neviem či mam priechodne vaječniky lekarka mi povedala že by som ich mala mat priechodne ked som už rodila aj ked to bolo pred trinastimi rokmi. A da sa zistit priechodnost vaječnikov z krvi alebo z ultrazvuku ?ďakujem za odpoved

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

priechodnosť vajíčkovodov je možné zistiť len operačne, nedá sa zistiť z krvi alebo pri bežnom ultrazvukovom vyšetrení. Naše centrum realizuje tieto operačné zákroky, v prípade záujmu, je možné sa objednať na recepcii.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, dňa 1.3.2014 som absolvovala operáciu v ružinovskej nemocnici v Bratislave pri ktorej mi vybrali 60mm cystu z pravého vaječníka a diagnostikovali mi endometriózu. Podstúpila som sériu vyšetrení nakoľko sa nám s manželom nedarilo otehotnieť rok po operácií. Všetky... (viac)

Nina Pokorná

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pravdepodobne máte zníženú funkciu vaječníkov. Vhodné je vyšetrenie AMH. Vhodnejšie je snaha otehotnieť než operačná liečba endometriózy. Otehotnenie je u Vás možné len cestou IVF.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, včera som u Vás absolvovala IUI lekár spomenul že to vyzerá na začínajúci kvasinkovú infekciu ale nič mi nepredpísal a ja som sa úplne zabudla opýtať že či si mám niečo na to kúpiť? čo by ste doporučili bojím sa aby som náhodou niečo nepokazila keď si... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ sa Vám objavia príznaky infekcie pošvy, môžete použiť bežne dostupné preparáty v lekárni, napr. Canesten.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, či pred KET je konzultácia aj s embryológom. Je potrebná účasť aj partnera? Ďakujem Barbora

Barbora Richterová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v deň KET máte pohovor s embryológom. Pri KET je potrebný písomný osobný súhlas partnera so zákrokom.

MUDr. Krajkovič Peter

Pekny vecer prajem. Chcela by som sa opytat ci je potrebne dobrat duphaston nakolko som 12ty den po pregnyle a pred tym clostibelgyt. Tehotensky test je negativny.

Zuzana Miková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Duphaston užívajte minimálne 10 dní, pokiaľ nepríde menštruácia do 5 dní po vysadení Duphastonu urobte si krvný tehotenský test.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa opýtať mala som zamĺknutý potrat. Robili mi kyretáž. Bolo to približne v 6 týždni. Môžem už aj po 1 mesiaci ked prejde prvá menštruácia sa znovu pokúsiť otehotnieť ? alebo je to riziko ? Aká je pravdepodobnosť že sa to zopakuje ? ĎAkujem

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

po kyretáži pre potrat sa odporúča s otehotnením počkať tri mesiace. Pri niektorých dôvodoch, napr. genetických, sa môže včasný potrat opakovať.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, boli sme u vas druhý krat na KET. Prvý neuspešný druhý bol robený dva dni dozadu. V oboch prípadoch v ten večer po prvom aj druhom KET sa objavilo male špinenie v tvare asi 1 mm guličky a trošku hlienovej krvi. Mohlo to byť sposobené zavedenim pri KET? Znepokojuje ma ten tvar... (viac)

Veronika Mrázová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

po kryoembryotransfere sa môže vyskytnúť slabé zašpinenie a je to úplne normálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Prajem dobry večer pani doktorka. Aj moja dcerka ma problem s opakovanými potratmi. Momentálne je po vyčistení maternice a čaká na cytogeneticke vysetrenie. Co robit v prípade, ked sa vyšetrením potvrdí, ze potratene embya mali poruchu v chromozomalnej výbave? Prosim vas pani doktorka, da sa... (viac)

Eva Krajnikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, možnosťou ktorou by sa dalo zabrániť tehotenstvu s geneticky poškodeným plodom je IVF + PGD (umelé oplodnenie a predimplatačná genetická diagnostika embrya). Bližšie informácie Vám alebo dcérke poskytneme pri osobnej konzultácii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry vecer,chcela by som sa opytat,kedy je mozne spravit si tehotensky test, minulý tyzden v pondelok som bola prvy krat na inseminacii,dnes rano mi prislo strasne zle,zvracala som,a posledne dni mam taky zvlastny pocit,tlak v hlave,ako ked mam nizky tlak a som strasne unavena.mozu to byt znaky?alebo je to skor niaka vyroza?na krv mam ist az buduci... (viac)

Diana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na príznaky tehotenstva to vevyzerá, na to je ešte príliš zavčasu. Robiť krvný tehotenský test má význam najskôr na 13. deň od IUI.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám dvojrohu maternicu a nepravidelnú ms. V januári som pomocou clostylbegitu + pregnylu otehotnela - jeden dominantný folikul 19mm v pravom vaječníku. Začiatkom 6tt bol vidno len gestačný vak ale o dva týždne bol spadnutý a zdeformovany. V nemocnici pred kyretažou zistili že mám v... (viac)

Lýdia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, diagnóza zamĺknutý potrat je celkom bežná a cca 15% tehotenstiev každý mesiac končí takto. Pokiaľ sa potraty opakujú, doporučujú sa ženám špeciálne vyšetenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň! Mám po 4 včasných potratoch bez zjavnej príčiny po všetkých odporúčaných vyšetreniach. Manžel mal v rámci spermiogramu vyšetrenú fragmentáciu DNA a kondenzáciu chromatínu spermií ako i protilátky proti spermiám- naviazané na... (viac)

Lucka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

SpermFlow je podobné vyšetrenie ako máte realizované. Pri opakovaných potratoch je vhodná návšteva centra asistovanej reprodukcie s odporúčaním ďalšieho postupu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Som v príprave na IVF vo Vašom centre. Momentálne si pichám DECAPEPTYL. Trápi sa niekedy až vodnatá hnačka. Môže to súvisieť aj s tým? Môžem na to niečo užiť? Lieky proti hnačke? Endiex, Smecta... Ďakujem veľmi pekne.

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

užívanie preparátu Decapeptyl nesúvisí s výskytom hnačky. Vhodná je diéta, môžete užiť spomínané preparáty, pri dlhšie trvajúcej hnačke je vhodné navštíviť lekára.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, mohla by som prosím poziadat o Váš názor? Máme pred ivf. Moja gynekolozka má podozrenie na endometriozu. Je možné naviazat po laparoskopii na ivf s tým, že sa \"vynechá\" 6-mesacna liecba hormonmi a \"nahradí\" sa ivf? (Mám 39 rokov, toto z... (viac)

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

DOBRÝ DEŇ,

endometrióza v rôznej miere znižuje šancu na otehotnenie, pri laparoskopii sa však častokrát nedajú kompletne odstrániť endometr. ložiská.  Po laparoskopii určite nie je vhodná 6 mesačná horm.liečba. Vzhľadom k veku je vhodné skontrolovať ovariálnu rezervu (AMH) a čo najrýchlejšie plánovať IVF. Veľa šťastia.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň. Som siedmy deň po ET a začala som krvácať. Užívam Utrogestan 2x2 tablety vaginálne. Mám ich teraz užívať cez ústa až do kontroly (4.augusta)? Ďakujem za odpoveď.

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokračujte v užívaní Utrogestanu cez ústa do kontrolného tehotenského testu. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter

Chcem sa opýtať 14 deň po ket mám hodnotu hcg 3,9, môže to ešte stúpať alebo je to už stratené

Kata

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri hodnote HCG 3,9 je nízka šanca, že tehotenstvo bude prebiehať normálne. Určite je vhodné po pár dňoch skontrolovať hladinu HCG.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, bola som u vás druhý krát na vklad, opäť negatívne. Ešte máme jedno embryo, chcem ísť hneď na ďalší mesiac. V marci som bola na HSK, lebo som mala polyp, ale nakoniec ich tam bolo viac. Výsledok z biopsie- charakter endometriálneho polypu. Žiadne lieky som po... (viac)

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pri plánovaní vkladu embrya je možné použiť Duphaston alebo Utrogestan, ale iba v určitej fáze cyklu. Dlhodobé kontinuálne užívanie Duphastonu pred vkladom nie je vhodné.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, aky cas pred IUI sa zvykne podat Pregnyl? Mne bol podany v nedelu o 11tej doobeda a na druhy den o 9tej rano bolo IUI (13.den cyklu). Je to ok?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

po pichnutí Pregnylu nastáva ovulácia väčšinou o 34-36 hodín. Spermie po inseminácii majú oplodnovaciu schopnosť 48 hodín. Takže insemináciou ste prekryli obdobie ovulácie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som u Vás zaradená do programu IVF. Do 21.10.2015 musím absolvovať IVF čo sa týka poisťovne. Čakám na menštruáciu a následnú stimuláciu ( krátky protokol), lenže mám zdravotný problém. V piatok 24.7. som bola na chir. extrakciu zuba so 4 stehmi.... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vzhľadom k uvedeným ťažkostiam môžete plánovať stimuláciu v nasledujúcom cykle IVF. Držíme palce.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, odporuca sa po IUI kludovy rezim ci to nie je potrebne? Do prace (office) chodit budem, no ako je to so sportom - beh, aerobic, posilnovanie? Mam ich na nejaky cas vynechat (ako dlho) alebo nemusim? Na kontrolu z krvi mam ist po 14 dnoch, je mozne tak skoro zistit pripadne tehotenstvo, ked to nie je EK/KET? Dakujem.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v deň inseminácie zvoľte kľudový režim, v dalších dňoch sa odporúča bežný režim. Po 14 dňoch po inseminácii je krvným testom jednoznačne zistiteľné tehotenstvo.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, mám 30 rokov, dieta este nemam minuly rok som mala 2 spontánne potraty, príčiny sa už našla- trombofilne mutácie. Teraz sa s manzelom snažim otehotniet opat, ale nedari sa asi 5 mesiacov. Lekarka mi nasadila duphaston, pretože som pred menzesom spinila, beriem ho od 15.-24. DC a od zajtra beriem clostylbegyt už... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, radšej by som volila nasadenie Duphastonu neskôr od 16-17 dňa cyklu, samozrejme po skontrolovaní dozretia folikulu a následnej ovulácie. Možnosti Vašej liečby môžme prebrať na pohovore.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, bola som na pohotovosti kvoli celkom silnym bolestiam brucha pod lavym rebrovym oblukom a nalavo od pupka.. Vzali mi krv, urobili RTG + USG brucha, nic specialne nezistili, vraj zrejme podrazdene nejakou stravou. Toto ale bolo prave v jeden den pred IUI (po pichnuti Pregnylu), a zaujimalo by ma, aky vplyv ma RTG brucha na vajecniky (vajicko/-a) a naslednu... (viac)

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, musím Vás skalmať, ale nepoznám presné percento o ktoré sa mohla znížiť úspešnosť IUI po absolvovaní RTG vyšeternia. Ani neviem posúdiť či by to bolo dôvodom prečo IUI nevyšla. Úspešnosť IUI sa štatisticky v našom centre pohybuje od 15-20%. V budúcnopsti doporučujem v čase plánovanie gravididty sa RTG žiareniu vyhnúť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Chcem sa opytat. Tento mesiac som bola na folikumetrii u vas a bolo mi potvrdene ze folikul praskol. Mala som dostat menstruaciu no meska uz 4 deni, tehotensky test je stale negativny no mam kremovy vytok,krce v podbrusku, prsia ma tahaju a sem tam sa mi zatoci hlava. Zaludok mam ako na vode pripadne mi zostava zle. Som dost unavena a stale by som spala. Chcem... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ nedostanete menštruáciu do týždňa, navštívte svojho gynekológa, ktorý Vám zeralizuje krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie a tým potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat na ktorom telefonnom cisle sa mozem objednat k vam na konzultaciu ohladom IFV? Dakujem za vasu odpoved pekny den prajem

Magdalena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

kontaktujte recepciu na niektorom z telef. čísiel uvedených na našej webovej stránke. Ochotne Vám poradia a prepoja, kde potrebujete.

+421 434 271 201

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den prosim co znamena 11w0d+6d Headlock 4.18 4.14 cm Pctl 5.39 Dakujem velmi pekne

Petka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

píšete o výsledku UZ vyšetrenia, ktoré potvrdilo, že ste v 12. týždni tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám problém s nadmerným ochlpením, nadváhou, akné, stenšenými vlasmi a kedysi aj vynechávajúcou menštruáciou (upravila sa pred rokom). Bola som na vyšetrení v Ľubochni, endokrinológii, kde mi robili krvné testy + sono štítnej... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

myslím si, že by mohlo ísť o PCO aj s poruchou metabolizmu. Z gynekologického hľadiska prichádza do úvahy nasadenie antikoncepcie s antiandrogénnym účinkom. Okrem toho Vám doporučujem voľnopredajný vitamínový doplnok Inofolic (2 prášky denne), ktorý Vám môže pomôcť zlepšiť Váš metabolizmus a zhodiť prebytočné kilá. Zároveň by ste mali absolvovať diabetologické vyšetrenie na vylúčenie  poruchy metabolizmu sacharidov. Veľa šťastia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás som po úspešnom KET v nemenovanom centre a chcela by som vedieť v ktorom tt som: posledná MS 15.6.2015 vklad blastocysty jednotkovej kvality po PK 3.7.2015 potvrdené tehotenstvo z krvi 17.7.2015, ale na sone nebolo ešte nič vidno, doktor povedal, že je to ešte skoro. Za odpoveď pekne... (viac)

Júlia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v prípade 5 dňovej PK je to TT: 6 + 0.

Príjemné tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som po KET vo Vašom centre s potvrdením akcie srdiečka. Momentálne som v prebiehajúcom 7. týždni a práve dnes sa mi vyhodil herpes na pere. Mám veľké obavy, či to môže ublížiť plodu v tak skorom štádiu tehotenstva. Herpes som už mala niekoľkokrát počas... (viac)

Beáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

lokálny výsyp herpetickej infekcie v tehotenstve nie je pre plod nebezpečný (pokiaľ nejde o primoinfekciu). Odporúčam Vám užívať vit.B na posilnenie imunity. V tehotenstve sú zakázané lokálne masti s aciclovyrom, ktoré sú bežne dostupné lekárni. Tým sa radšej vyhnite. Lokálne môžete použiť gel s obsahom aloe vera alebo iných prírodných zložiek.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: herpes na perách v tehotenstve

Dobrý chcela by som sa spýtať, kedy treba isť k lekárovi, menštruáciu som mala 3.jula asi 5 dni, začala som znova krvácať 10.jula a stále to trvá, mám za sebou tri sekcie,moja lekárka ma dovolenku a zástup je až od 27.jula, dakujem

Miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ je krvácanie veľmi silné, choďte na pohotovosť. Pokiaľ len slabo špiníte, nie je to pre Vás nebezpečné a počkajte na vyšetrenie, kým bude Váš gynekológ v práci.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, dnes mi lekar predpisal pregnyl 1500 a v lekarni mi vydali pregnyl 5000. Vsimla som si to az doma, potrebujem si pichnut tu injekciu, mozem tak urobit aj ked je to silnejsia verzia injekcie?

Anna Urbanova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

Pregnyl 1500 nie je na trhu. Použite Pregnyl, ktorý Vám vydali v lekárni.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Moje hodnoty Hcg 12 den po Et 13 14 den 31 19 den 301 22 den 991 Dnes je ten 22 den a na utz u gynekol.nebolo zatial nic vidno iba vysoku sliznicu. Povedala ze je to priskoro ale prirodzene ju znepokojuje moznost mimomatrnicoveho tehotenstva. O 4 dni idem na utz do caru.Myslite si ze s tymito nizkymi hodnotami sa skor jedna o mimomaternicove alebo su pripady... (viac)

michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vo Vašom prípade vidím reálne riziko mimomaternicového tehotenstva.  Jednoznačne je nutná kontrola, v prípade silných bolestí je nutná okamžitá hospitalizácia.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: riziko GEUT

Dobry den,som 23 tt a po sone s vysledkom placenta praevia partialis a retroplacentarny hematom na DT 3,4x3,9x7,1 cm. Nemam ziadne tazkosti,bolesti,nekrvacala som,ani nespinila. Kontrolu mam o 4 tyzdne + utz,dr mi nenasadil ziadne lieky,len ze sa mam setrit a nedvihat tazke veci. Chcela by som vediet,ci ta kontrola nie je neskoro vzhladom na velkost hematomu,co... (viac)

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

gynekológ Vám doporučil správny postup. Na váš stav neexistuje žiadna liečba. Poloha placenty sa nedá ovplyvniť. Momentálne Vám časť placenty prekrýva oblasť vnútornej bránky. Pri zväčšovaní maternice došlo k čiastočnému odlúčeniu placenty a k vytvoreniu krvnej zrazeniny (hematóm) za placentou. Na to, aby sa krvná zrazenina nezväčšovala, musíte byť v kľude. Pokiaľ nebudete krvácať a mať ťažkosti, stačí nález skontrolovať o plánované 4 týždne. V prípade krvácania, je nutná hospitalizácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prosim vas som v 7tt tehotenstva a chcem sa opytat ze ci mozem kludne pit urologicky caj. Bol mi poradeny mam dost vytok a mrierne palenie ori moceni. V moci vraj zapal nemam Dakujeem

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

urologický čaj v primeranom množstve nie je problém. Jeho pitie striedajte aj s inými tekutinami (ovocné čaje, neperlivé vody...).

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam 39r., posl. menstr. 15.6 a vcera rano pozitivny test s 2 jasne viditelnymi ciarkami. Rano sa chystam gynekologovi na odber krvi. Som teda asi v 2-3tyzdni a dnes som mala slaby hnedy vytok. Co to moze znamenat? Dakujem

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ bola menštruácia 15.6., tak by ste mali byť v 6. týždni tehotenstva, keďže dlžka  tehotenstva sa ráta od poslednej menštruácie. V tomto štádiu by mal byť viditeľný malý plodový vačok, doporučujem Vám ultrazvukové vyšetrenie absolvovať u svojho gynekológa.

MUDr. STAROVECKÁ KATARÍNA

Dobrý deň, onedlho k Vám idem na IUI kedze je to presne 24 mesiacov, co sa nam nedari otehotniet ( uz mam 4 rocneho syna, ktory sa tize podaril po 18 mes ) . HP nemam ukazkovy ale nic strasne ( asi dvojnasobok pripustnej hranice testosteronu , lh hormon zvyseny ) manzel ma mierne zhorseny tvar spermii, ale tiez vraj v norme. nemavam ovulaciu, chcem sa... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vzhľadom k Vášmu spermiogramu pri dozreti 2 folikulov po stimulácii Clostilbegytom Vaše šance odhadujem na 15 - 20%.

Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som dva dni po priechodnosti vajcovodov laparoskopicky a bolo mi zistene ze oba vajcovody su nepriechodne a ani sa spriechodnit nedaju chcem sa opytat aky je postup pri umelom oplodnenie chodím do gincare Košice mam tam vstupne vyšetrenia aj manžel len chcem vedieť ďalší postup ďakujem

Magdalena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Potrebné informácie ohľadom umelého oplodnenia (IVF)  Vám poskytne centrum, v ktorom sa rozhodnete liečbu absolvovať.

Veľa šťastia

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 41 rokov a 2 mimomaternicové tehotenstvá za sebou /inseminácia 2006 a prirodzene 2009/. Pri druhom tehotenstve mi odobrali pravý vajcovod. V januári 2014 som bola u Vás na stimuláciu vaječníkov /3 prázdne folikuly/. Odvtedy mám menštruáciu zvyčajne po 24... (viac)

Zúfalka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ sme pri stimulácii vaječníkov nezískali kvalitné vajíčka, domnievam sa, že Vaše vaječníky sú už slabé so zníženou funkciou. Toto je dôvodom nepravidelnosti menštr.cyklu. Šanca na otehotnenie vo Vašom prípade je extrémne nízka. O tehotenstvo je možné sa pokúasiť ďalšou stimuláciou, avšak vhodnejší pre Vás by bol darcovský program na vajíčka alebo embryá. Ďalšie informácie Vám radi poskytneme na bezplatnej konzultácii v našom centre.

S pozdravom

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opitat vcera som podstupila odber oocytov celkom 23 kedze sme nemali dost penazi na oplodnenie vsetkych 23 dali sme oplodnit 10 chcela som zbytok darovat nebolo mi to ale umoznene lebo som v minulosti zevraj prekonala zltacku tipu B niesom prenasac teda v podstate o tom ze by som ju niekedy mala neviem.Ak niesu vhodne na darovanie su vhodne premna?po... (viac)

viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

prekonanie žltačky v minulosti neznižuje kvalitu oocytov a neovplyvňuje vývoj embryí, avšak je tu teoreticky riziko prenosu tohto ochorenia na vyvýjajúce sa embryo. Pokiaľ ochorenie nie je u Vás aktívne, riziko je minimálne. Avšak darovanie takýchto vajíčok neprichádza do úvahy zo zákonných dôvodov.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, ak mavam mens. cyklus cca 34-dnovy, cize tym padom aj ovulacia byva neskor (nie standardne okolo 14.dna), byva aj IUI potom planovane neskor, az okolo 20.den cyklu?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Termín inseminácie sa určuje presne podľa Vašej ovulácie - a tú sledujeme UZ folikulometriou na základe veľkosti vyvíjajúcich sa folikulov na vaječníkoch.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: inseminácia

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či je v poriadku, keď už po prvom vklade Utrogestanu 2x2 špiním a mám slabý výtok? Za odpoveď ďakujem.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Neviem, v akej fáze liečby ste - či po odbere vajíčok alebo už po vložení embrya. Výtok počas aplikácie Utrogestanu je normálny, slabé špinenie sa tiež môže vyskytnúť, hlavne pokiaľ ste teraz po odbere vajíčok. Pri silnejšom špinení alebo krvácaní zmeňte užívanie Utrogestanu na 3x1 tbl cez ústa. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, chcela by som sa spytat, priatelovi bol robeny spermiogram, kde mu vysla lahka teratozoospermia je mozne otehotniet prirodzenou cestou? nakolko sa snazime uz vyse roka. Zakupili sme vitaminy Folandrol ,E,C a zinok. Moze mat nato vplyv ze sa mi tvori povacsine cysta na lavom vajecniku ? ktora vzdy praskla a tekutina mi zostala v brusnej dutine . Za odpoved... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Ľahká teratospermia u partnera nie je prekážkou prirodzeného otehotnenia. Pokiaľ sa však už neúspešne pokúšate otehotnieť viac ako rok, bolo by vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás oboch. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu , prineste si so sebou, prosím, výsledky doterajších vyšetrení. K cystám na vaječníkoch sa jednoznačne neviem vyjadriť, keďže neviem, o aký nález sa presne jednalo. Niekedy aj po normálnej ovulácii zostane na vaječníku cystická štruktúra - tzv. cystické žlté teliesko, kotré s menštruáciou zmizne a je v takomto prípade normálnym javom.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den,mam otazocku som vasa pacientka,a otehotnela som prirodzene,a chcela by som sa spytat z gynekologickej strany som v poriadku ale z imunoalergologie mam zle vysledky,ale napriek tomu aby mi pan Dr.nieco predpisal,tak ma poslal za svojim gynekologom aby mi on zobral protilatky na RH.faktor,ja som RHnegat a manzel B pozitiv.A vravel ze kvoli tomu tie potraty... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Neviem, v akom zmysle zlé výsledky ste mali z imunoalergológie. Čo sa týka Rh faktora, pokiaľ máte Rh negatívnu krvnú skupinu, po neúspešnom tehotenstve sa zvyčajne aplikuje injekcia, ktorá by mala zabrániť tvorbe protilátok v nasledujúcom tehotenstve. V takomto prípade je riziko komplikácií v ďalšom tehotenstve veľmi nízke. V priebehu každého tehotenstva sa hladina protilátok opakovane kontroluje.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň , potreboval by som radu . Moja priateľka začala používať antikoncepciu (už asi 2 alebo 3 týždne ju berie) a meškala jej menštruácia 3 dni. Počas tých dni ju bolel žalúdok a hnačkovala Po 3 dňoch dostala menštruáciu s hnedým výtokom. Menštruácia bola... (viac)

KAMIL

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Počas užívania antikoncepcia môže byť menštruácia slabšia ako zvyčajne a v prvých 2-3 mesiacov sa môže vyskytnúť aj špinenie či nepravidelnosť cyklu. Potvrdiť alebo vylúčiť tehotenstvo sa dá len ultrazvukovým vyšetrením a krvným tehotenským testom.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, už druhý cyklus beriem 3 až 7 deň Clostibegyt a následne som od včera mala začať brať duphaston 2krát denne, len priateľ sa pomýlil a namiesto duphastonu mi dal clostilbegyt, takže som vlastne prvý deň užívania Duphastonu mala Clostil. Chcem sa spýtať, ako to môže čo ovplyvniť a ako... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste Clostilbegyt namiesto Duphastonu užívali len jeden deň, nemal by to byť problém. Pokračujte v užívaní Duphastonu podľa predpisu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den chcem sa opytat dnes mi nasli zvyseny marker c125 jeho hodnota je 102 som v osmom tyzdni tehotenstva mam cystu zobral mi cytologiu a povedal ze ma posle na konzultaciu do Martina mam strach ci to pre mna znamena?dakujem za odpoved

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Vo Vašom prípade je vhdoná konzultácia na ohľadom postupu vyššom pracovisku, teda napr. v UNM. Tam na základe nálezu a výsledkov vyšetrení zvážia, či je potrebná operačná liečba /najlepšie v druhom trimestri tehotenstva/ alebo stačí konzervatívny postup so sledovaním.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň. Môj gyn. mi nasadil duphaston kvôli mnohým chystám okolo vaječníkov beriem ho 6-deň,ráno večer 1tab.od 11-25dňa menštruácie. Chcem sa opýtať, či je normálne že som začala priberať aj keď jem ako pred tým? A moja druhá otázka, keď sa milujeme s priateľom,... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Počas užívania Duphastonu môžete mať pocit nafúknutia, napätia prsníkov a podbruška, no  pokiaľ ste nezmenili stravovacie návyky, nemali by ste výrazne priberať. V prípade zlej tolerancie Duphastonu je možné zvážiť nasadenie hormonálnej antikoncepcie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý večer chcela by som sa opýtať lekárka mi dala Duphaston a brala som ho normálne od 15 dna MC 2x1 tabletu ... do týždňa som dostala menštruáciu a akurát zajtra by som mala začať brať tabletky ale dnes poobede v práci som prišla na to že som dostala menštruáciu ... po 15 dnoch... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Príčiny takéhoto krvácania môžu byť rôzne, preto Vám odporúčam po skončení krvácania absolvovať gynekologické vyšterenie. V prípade silného a predĺženého krvácania navštívte gynekológa aj počas trvania krvácania.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nepravidelné krvácanie

Dobry den, Moj bezny ciklus je kazdych 25 az 26 dni no teraz som meskala 5 dni po termine bliziacej sa menstruacie. Kedze s partnerom tuzime po dalsom dietati tak sme sa o to pokusali. Urobila som si tehotensky test a bol pozitivny no po dvoch dnoch som mala hnedy vytok tak som zasla do nemocnice zijem v anglicku tu je to tazke s tym. Povedala mi ze mozem ist domov ze... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste mali pozitívny močový tehotenský test a potom ste začali krvácať, je potrebné urobiť aj krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie. Uvedený priebeh môže znamenať včasný potrat, no krvácať môžete aj pri mimomaternicovom tehotenstve.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den mozte mi prosim vysvetlit co znamena pojem viackomorova cysticka struktura roznej echogenity s hrubsimi septami som v 7 tyzdni brali mu aj krv na markery mam strach ci to nemoze byt zhubne dakujem za odpovex

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Len na základe ultrazvukového vyšetrenia nie je možné sa vyjadriť k biologickej povahe cystickej štruktúry u Vás. Bude potrebné ju opakovane ultrazvukom skontrolovať a podľa jej veľkosti a vzhľadu Vám odporučí Váš lekár ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, s partnerom sa snažíme o bábätko už rok a stále nič. partner bol na vyšetrení a vraj mu povedali, že má spomalené a lenivé spermie. tak by sme chceli vedieť čo sa s tým dá robiť a či by ste nám vedeli pomôcť. veľmi by sme... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Môžete skúsiť partnerovi nasadiť vitamíny C, E, zinok, selén a Tribulus na 2-3 mesiace a potom sa k nám cez recepciu objednať na vstupnú konzultáciu a v ten deň aj vyšetrenie spermiogramu partnera u nás. Na základe všetkých výsledkov Vám navrhneme a vysvetlíme ďalší možný postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pomalé spermie

Dobry den chcem sa informovat s partnerom zijeme v zahranici a chceli by sme na sk u vas podstupit insiminaciu chcem vediet co to vsetko stoji a ci by som mala prist pi menstruaci alebo po ,a asi kolko dni trva to vsetko aj zo zakrokom a vysrtreniach dakujem vopred

denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pred naplánovaním inseminácie u nás je potrebné najskôr prísť na vstupnú konzultáciu s vyšetrením spermiogramu partnera u nás, pokiaľ ste už nejaké vyšterenia absolvovali, prineste si ich, prosím, so sebou. Po vyhodnotení výsledkov Vám odporučíme vhodný postup vo Vašom prípade. Pred insemináciou realizujeme folikulometriu v prvej fáze cyklu s odsledovaním vývoja folikulu /folikulov/ a podľa ich veľkosti a zrelosti sa určí termín inseminácie, Za insemináciu si u nás hradíte 100 eur. Všetky bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne na pohovore, objednať sa môžete cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: inseminácia

Dobrý deň! Pred rokom som mala hodnotu AMH 0,15 ng/ml (1,08 pmol/l), FSH 11,27 IU/l. Mám šancu otehotnieť pri IVF soft cykle? Už som absolvovala 3 IVF cykly s počtom získaných oocytov 2-4, aj s transferom (1-krát vklad blastocysty). Ďakujem za odpoveď. Suzi

suzi

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri uvedených hodnotách AMH a FSH by som skôr odporúčala stimuláciu účinným protokolom a vyššími dávkami liekov, event. je už u Vás na zváženie darcovský program vajíčok alebo embryí.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: znížené AMH

pozdravujem mam 30r a som po spont. potrate v 5 týždni neliečim sa na ziadne ochorenia chcem sa opýtat pred plánovaním dalšieho tehotenstva či nieje dobre podstupit nejake vysterenia lebo nechcem zazit to sklamanie znova dakujem

Stela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zatiaľ nie sú nutné žiadne špecializované vyšetrenia, jeden spontánny včasný potrat nezvyšuje riziko komplikácií v ďalšom tehotenstve. Pokiaľ sa však už snažíte otehotnieť viac ako rok, odporúčam Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: spontánny potrat

Dobrý deň. Som 4 dní po laparoskopii, prišli mi.na endomeriozu. Našli zopár malých ložísk a odstránili ich. Ostatné ako maternica a priechodnost mám v poriadku. Chcú mi nasadiť hormonálnu liečbu S ktorou ale ja veľmi nesúhlasím. Snažíme sa o dieťa už 5 rokov... (viac)

Emília

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ bolo pri LSK nájdených len pár malých endometrióznych ložísk, nie je potrebná hormonálna liečba endometriózy. Najlepšie pre Vás by bolo čím skôr otehotnieť. Môžete sa snažiť pár mesiacov otehotnieť prirodzene, neodkladajte však liečbu neplodnosti veľmi dlho, aby endometrióza neprogredovala. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: endometrióza

Dobrý deň, chcem sa opýtať 29.júna mi začala menštruácia trvala 6dní bez problémov, 17.07. som začala slabo špiniť hnedý výtok bola som na pohotovosti kde mi lekár našiel vľavo perzistujúci folikul 33mm. vraj nedošlo k ovulácii a folikul by sa mal sám... (viac)

petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

štruktúra nájdená na vaječníku môže byť jednoduchou funkčnou cystou alebo cystickým žltým telieskom, ktoré vzniká po ovulácii. Niekedy je problematické tieto štruktúry rozlíšiť. Nejedná sa však o žiadny závažný nález. Môžete sa ďalej pokúšať otehotnieť. Pokiaľ sa neúspešne snažíte otehotnieť viac než rok, je vhodná návšteva centra asistovanej reprodukcie s následným vyšetrením.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: cystické CL

Dobrý deň, absolvovala som u vás ivf a momentálne som po neúspešnom KET. Pri oznámení negatívneho výsledku, som sa pýtala, či sa dá zistiť, prečo to nevyšlo - vraj je to vždy 50:50...Absolvovali sme všetky vyšetrenia ako genetika, štítna žľaza, rozbory... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

 vo väčšine prípadov sa nedá jednoznačne určiť príčina neuhniezdenia, ale najčastejšie je to práve v  genetickej výbave vloženého embrya. Z vyšetrení je možné ešte doplniť hysteroskopiu (optické vyšetrenie dutiny maternice v celkovej anestézii), event. odber protilátok proti trofoblastu. V prípade opakovane neúspešných IVF transferov  by bolo vhodné v nasledujúcom IVF cykle realizovať predimplantačnú genetickú diagnostiku embryí. Táto metóda sa však nedá použiť na už zamrazených embryách. Vhodné by bolo objednať sa na konzultáciu, kde si vysvetlíme možnosti.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den, z vasich skusenosti - kedy zvycajne volia pary darcovske spermie (ak SPG muza nie je idealny), po kolkych neuspesnych IVF pokusoch?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

zvažovanie darcovstva spermií závisí od závažnosti patológie partnera a od priebehu IVF cyklov (napr. kvalita získaných vajíčok, priebeh fertilizácie spermiami, vývoj embryí...). V prípade záujmu sa môžete objednať k nám na bezplatnú konzultáciu o možnostiach ďalšieho postupu. Veľa šťastia.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň. Plánujeme tehotenstvo, ale manžel začal brať antibiotiká Zinnnat 500. Beire ešte aj Zodac. Necíti sa zle, ale radšej mu dali, kvôli zapálenému hrdlu. Môže to mať nejaký vplyv na dieťa, ak by som otehotnela? Máme radšej nejaký čas počkať alebo sa... (viac)

Zdenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

popri uvedených užívaných liekoch sa môžete ďalej snažiť otehotnieť. Po doužívaní antibiotík je vhodné manželovi nasadiť vitamíny C a E, zinok a selén. Veľa šťastia.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň. Mám predčasné ovariálne zlyhávanie. Bola by možnosť si dať u vás urobiť imunologické vyšetrenia. Teda keď by som chcela zistiť či je to zapríčinené autoimunitným ochorením. Ďakujem

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

v našom centre je možné zrealizovať vyštrenie protilátok proti vaječníkom. Pokiaľ dôjde k predčasnému ovariálnemu zlyhávaniu bez zistenej poríčiny pred 30. rokom života, je vhodné zrealizovať genetické vyšetrenie. V prípade Vášho záujmu sa k nám objednajte na pohovor, kde Vám odporučíme potrebné vyšetrenia a postup.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: POF

Dobry deň. Mam za sebou 3x neuspešne ivf metodou PICSI, 2x neuspešny KET, žiadne dalšie mrazene embrya nemame.Ja mam 35 rokov,Manzel 38 a ma OAT, s fragmentaciou 37%.Začali sme zvažovat darcovstvo embrya z vajicka darkyne a spermie darcu. Odporucili by ste nam tuto moznost?

Julia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

vzhľadom k uvedenej anamnéze je jednou z možností riešenia darcovstvo embryí, čo je možné aj v našom centre. Pre viac informácii odporúčame objednať sa na bezplatnú konzultáciu.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň, 08.7. som bola na ket bolo mi vložene 2 emb., asi 5 dni som nepociťovala nič. Ale posledné dni ma chytajú krče ako pred menštruaciou. Asi tak 5 x denne. Zaroveň mávam pocit navalu tepla. Prsia ma už prestávaju pobolievať. Beriem 3 x estrimax 3x dufaston a 2 tbl.večer vaginalne utrogestan. 20.07 mám ist... (viac)

tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

intermitentné bolesti v podbrušku a napätie prsníkov sú pri užívaní uvedených hormonálnych liekov normálne. Držíme palce

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den,prosim o radu.Som v 13 t.t. A v utorok som bola u gynekologa s bolestami v podbrusku a svrbenim a palenim. Zibral mi kultivaciu a povedal,ze je to zapal. Predpisal mi 3 x denne magnezium a vaginalne cipky Nystatin galvex. Zatial som pouzila iba 3,ale svrbenie a palenie neustupuje,bolesti sa trosku zmiernili,ale stale ich citim.Mam este pockat,alebo znovu zajst... (viac)

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

počkajte ešte cca. 2 dni a pokiaľ ťažkosti neustúpia, navštívte svojho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den dnes mi robili sono som v 7 tyzdni nasli mi cystu ake nie taku ze by mohla prasknut skor taku tukovu roznej strukturi povedali mi ze v 13 tyzdni to skontroluju ze mozno bude treba laparoskopicki to pozriet takuto cystu som mala aj v prvom tehotenstve a ken ju pozorovali neskor som bola na operacii kde mi ju odstranili nam trochu obavy ci mu to nemoze ohrozit... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ by bolo nutné cystu odstrániť v priebehu tehotenstva, laparoskopia tehotenstvo a vyvíjajúci sa plod neohrozuje, a ideálny čas na jeje realizáciu je práve druhý trimester. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: cysta v tehotenstve

Dobrý deň chcela by som sa ku Vám objednať s manželom na konzultáciu + vyšetrenia. Písala som Vám tu viackrát čo som bola tehotná. Absolvovala som IVF v KE od r. 2008 vždy som otehotnela ale potom po dvoch troch mesiacom potratila 3x mi to preplácala zdravotná poisťovňa ale teraz v r. 2015 som si... (viac)

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

na konzultáciu sa ku nám môžete objednať telefonicky cez recepciu. Za vstupný pohovor sa nehradí nič. Prineste si so sebou výsledky doterajších vyšetrení. Pokiaľ bude potrebné doplniť niektoré krvné vyšetrenia alebo spermiogram, príp. ďalšie funkčné testy spermií,, tieto sú hradené podľa aktuálneho cenníka na našej webovej stránke. Tešíme sa na Vašu návštevu.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: konzultácia u lekára

Dobrý den.Chcela by som sa opytat bo koli tomu nemožem už spávat :-) Bola som u onkologa kde mi dal takyto zaver do papiera pred laparoskopiou : TVS: uterus v AVF norm.,end.pred menzes. ov.vpravo 3,1x2,7 s nalezom endometrio.ložiska 1,8x1,7cm s fol.štr,s pomerne dobre zachovalou štr.ovária s folikulmi,bez DF a bez corpus luteum,... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

na základe popísaného nálezu nemusíte nevyhnutne prísť o vaječník. Operačný výkon zvisí od histologického typu cystických štruktúr a ich presného uloženia v malej panve. Pokiaľ to bude možné, určite sa bude operatér snažiť vaječník uchovať.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: cysty na vaječníkoch

Dobry den, partner bol v priebehu cca 1 roka na 4 SPG, kt. neboli nic moc co sa tyka pohyblivosti spermii, no predsa len bol kazdy lepsi nez ten predchadzajuci, az na posledny, kt. bol rovnako zly ako prvy. Partner pritom hned po prvom upravil stravu, berie aj vitaminy, ap. Co mohlo sposobit, ze sa SPG zas tak velmi zhorsil? Co mame robit, aby to bolo lepsie?

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

pokiaľ partnerovi už 4x za sebou aj napriek liečbe bol potvrdený patologický spermiogram, odporúčam Vám určite navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú konzultáciu, na ktorú si prineste výsledky predchádzajúcich vyšetrení. Na základe komplexného vyšetrenia Vám navrhneme optimálny postup vedúci k otehotneniu.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.
Kľúčové slová: patologický spermiogram

Dobry den Navstevujem vase sanatorium. Vdaka vam sa mi podarilo otehotniet prirodzene. Som v 6 tyzdni. A chcem vas poprosit o radu. Chystam sa letecky na dovolenku. Myslite ze je to daky problem ? Nerada by som nieco riskovala A dokonca v datumu odletu 25.7 mam prist k vam na dalsi kontrolny ultraazvuk Dakujem krasne

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý den,

príďte k nám pred odletom na dovolenku určite na kontrolný ultrazvuk. Preobjednajte sa na recepcii. Na dovolenke si dávajte pozor na dostatočnú hydratáciu a prevenciu možných infekcií. Veľa šťastia

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den. Chcem sa spytat ci je normalne spinenie(hnedy vytok)od prveho dna po kryoembryotransfere trvajuce do 3 dna? Transferovana bola jedna 6-dnova blastocysta. Uzivam estrofem3x2 a utrogestan 2-2-2.

Natalia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tesne po KET sa môže vyskytnúť slabé špinenie, malo by samo ustať. Pokračujte naďalej v užívaní Etrofemu a Utrogestanu, držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, prosím Vás je možné užívať Utrogestan aj v druhom trimestri tehotestva bez nežiadúcich účinkov na plod? Môj gynekológ mi odporúča pokračovať v jeho užívaní nakoľko som otehotnela po umelom oplodnení a predošle tehotenstvá boli... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

po ukončenom prvom trimestri je vyvinutá funkčná placenta plodu, ktorá potrebné hormóny produkuje sama. Nie je preto potrebné ďalej pokračovať v užívaní Duphastonu alebo Utrogestanu, a to ani po otehotnení prostredníctvom IVF. Šťastné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den, chcem sa opytat, či je možne, ked pri ovulacii je napr. vajičko vyplavene do dutiny brušnej z praveho vaječnika a pravy vajičkovod je nepriechodny, zablokovany v odstupe do maternice, či može taketo vajičko zachytit lavy vajičkovod, ked je priechodny? Ešte sa chcem opytat, či može aj pravy vajičkovod zachytit taketo vajičko? Viem, že... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň,

možnosť záchytu vajíčka pri ovulácii druhým vajíčkovodom nie je jednoznačne potvrdená a je dosť nepravdepodobná. Pokiaľ sa už viac ako rok snažíte otehotnieť, môžte sa k nám objednať na bezplatnú konzultáciu, kde Vám ochotne vysvetlíme možnosti otehotnieť vo Vašom prípade.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či vo vašom centre vyšetrujete aj protilátky proti ováriám. Ak áno, tak ako to prebieha? Dakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom centre realizujeme aj vyšetrenie protilátok proti  štruktúram ovária formou krvného testu. (odoberieme Vám krv) Na tento odber nemusíte byť nalačno.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, zistila som, že som tehotná, cca 6tt, deň potom, čo som absolvovala magnetoterapiu (magnet na chrbát a elektroultrazvuk na krčnú chrbticu) v rámci rehabilitácie. Predstavuje to ohrozenie pre plod? Ďakujem za odpoveď.

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pravdepodobne by táto liečba nemala mať negatívny vplyv na tehotenstvo, nejlepšie by však bolo informovať sa tomto type liečby a jej možnom vplyve na tehotenstvo v zariadení, kde ste ju absolvovali.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den chcem sa opytat,som v 10t. a beriem duphaston a niekedy trosku zaspinim na toaletnom hnedkasty vytok je to poriadku?Dakujem

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, slabé hnedé špinenie v tehotenstve sa občas môže vyskytnúť. V prípade bolestí alebo krvácania kontaktujte lekára.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť a počuť názor iného lekára na môj problém. Mám 36 rokov, AMH hormon 0,14 vlani som mala prvé IVF dáli mi Gonal 250 jednotiek 4 dni, potom 300 jednotiek 7 dní od 7. dňa cyklu som mala aj ORGALUTRAN do 12. dna. Ten posledný deň som si pichla večer aj... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Vaša hodnota AMH je veľmi nízka (hodnota, ktorá vypovedá o vaječníkovej kapacite). Ovariálnu rezervu nie je možné nijakými liekmi zvýšiť, pretože vajíčka sa v priebehu života nedotvárajú. Odporúčala by som Vám buď skúsiť ešte jedenkrát stimuláciu účinným protokolom s vysokými dávkami liekov alebo zvážiť darcovský program vajíčok. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu prostredníctvom telefonických čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297. prineste si prosím so sebou výsledky všetkých doteraz realizovaných vyšetrení. 

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som po polročnej liečbe endometriózy a po 6mesiacoh od tej liečby sa mi dostavila menštruácia tzv. 4.6.2015 . Bola som aj na kontrole po menštruácii a všetko bolo v poriadku a snažíme sa teraz s priateľom o dieťa. Ale mešká mi menštruácia podla 28 cyklu už 14 dní.... (viac)

Nikola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po hormnálnej liečbe endometriózy môže byť niekoľko prvých cyklov nepravidelných, ale keďže Vám menštruácia mešká už dva týždne, odporúčam Vám gynekologickú kontrolu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den,chcela by som sa poradit.Mam endometeiozu a moju dokt.tvrdi ze sa zatial nemusim ponahlat s tehotenstvom ak este nechcem.Som po laparoskopii cca 2roky.Aky mate nazor?

misa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Neviem, v akom štádiu u Vás bol nález endometriózy pri laparoskopii, nepoznám ani Váš vek a funkčnú vaječníkovú rezervu /dá sa vyšetriť ultrazvukom a hormonálnym i testami/. Od týchto všetkých faktorov závisí odpoveď na Vašu otázku. Vo všeobecnosti sa v prípade potvrdenia endometriózy odporúča neodkladať veľmi tehotentsvo, keďže sa nález rokmi môže zhoršovať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: endometrióza a tehotenstvo

Dobri den mozem uzivat aloe vera gel kolostrum tabletki a inofolic jamam pco a spermiogram v porjadku nedari sanam otehotniet amam nadvahu a nechceme uzivat hormoni dasa tak otehotniet poradte nam prosim dakujem

Angela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, môžete zatiaľ naďalej pokračovať  užívaní Inofolicu, ale vhodná by bola úprava životosprávy s redukciou hmotnosti. Niekedy len tieto samotné opatrenia vedú k náprave cyklu a spontánnej ovulácii. Pokiaľ sa už snažíte otehotnieť viac ako rok, odporúčala by som Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry večer, chcem sa opýtať na siofor. Mám 30 rokov, pokúšam sa otehotniet. Lekárka diabetologicka mi predpísala siofor, keď som jej povedala, že mám pco. Syndróm pco mi bol potvrdený pri LPK. Mala som anovulacne cykly, ale po mesiaci užívania inofolicu som mala prvú ovulaciu. Takisto už... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám užívanie Sioforu indikoval Váš diabetológ, ten by mal rozhodnúť aj o prípadnom ukončení tejto liečby. Pokiaľ sa Vám cyklus upravil, máte ovuláciu a nebola potvrdená inzulínová rezistencia, nie je nevyhnutné Siofor užívať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den som podla gestacneho veku plodu v 10 tt to znamena kedy mohlo nastat oplodnenie?

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepoznám presný ultrazvukový tehotenský nález u Vás ani Vás menštruačný cyklus, takže len veľmi orientačne ste mohli otehotnieť v máji, cca v polovici. Presnejšie by Vám mal vedieť termín koncepcie určiť gynekológ, ktorý Vám robil ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o pomoc pri výpočte v ktorom týždni tt by som mohla byť... Embryotransfer bol 29.6.2015. Ďakujem veľmi pekne Jana

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pre určenie veku tehotenstva je potrebný údaj, či sti mali vložené embryo po predĺženej kultivácii /5-6 dní/ alebo skôr. Keďže túto informáciu nepoznám, neviem Vám presne vyrátať týždeň tehotenstva. Odporúčam Vám kontaktovať centrum asistovanej reprodukcie, v ktorom ste liečbu absolvovali.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý den, mám otázku, prosim poradit.Som v stimulacii a v stredu mam ist na opu, chcem sa spýtat.Mam asi len 2 vajicka, neviem kde sa stal problem, zle zareagovali vajecniky na gonal. Ze ci je tem nejaka sanca na oplodnenie. Lebo ak nedojde k oplodneniu tak potom ani 2IVF, a stracame sanacu a ostava nam posledne ivf.tak že co by bolo... (viac)

kuriatko

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám na vaječníkoch nejaké folikuly dozreli, určite je treba podstúpiť odber vajíčok. Počet získaných vajíčok nie je taký dôležitý ako ich kvalita. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry den, podstupili sme u vas IVF, mame este 6 mrazacikov (neuspesne ET a KET). Po potrate nam zistitli ureoplazmu, preliecili nas atb a manzel bol na detailnom spermiograme, tam bola zaverom teratozoospermia a poskodenie spermii sposobene latentnou urogenitalnou infekciou. Prosim vas, ak to mal v tele dlhsie, v case IVF, metoda ICSI, vami vybrane spermie na oplodnenie... (viac)

zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste nemali klinické prejavy akútnej infekcie v čase IVF, je veľmi nepravdepodobné, že by samotná zistená prítomnosť ureaplasmy mala vplyv na úspešnosť na IVF. Môžete pokojne plánovať kryoembryotransfer.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, som po 2 potratoch v priebehu pol roka, príčina sa už našla- trombofilné mutácie, teraz sa snažíme otehotnieť znova, ale nedari sa, predchádzajúce cykly mi teplota po ovulácii pekne stúpla, žiaľ nepodarilo sa otehotnieť, lekárka mi predpísala clostylbegyt- 1 tabletku... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Meranie telesnej teploty je veľmi nepresným meradlo prebehnutia ovulácie, nedá sa naň spoliehať. V prípade pochybností o ovulačnom cykle sa realizuje ultrazvukové vyšetrenie, event. aj odber hormonálneho profilu. Pokiaľ sa snažíte otehotnieť už viac ako rok, bolo by vhodné absolvovať komplexné vyšetrenie Vás aj Vášho partnera v centre asistovanej reprodukcie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: ovulácia

V ktorom tyzdni som ? Dobry den moja posledna menstruacia bola od 27.4 do 1.5 2015 som tehotna a podla poslednej menstruacie som v 10+2 ale podla gestacneho veku mi napisali 9+2 je to bezne ??? Mam sa obavat a chcela by som sa opytat v ktorom dni teda nastalo oplodnenie? A ktorym udajom sa mam riadit dakujem

nelka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Podľa dátumu poslednej menštruácie sa dá určiť termín pôrodu len pri pravidelnom 28-dňovom cykle. V prípade že mávate cyklus nepravidlený alebo predĺžený, určute sa vek tehotenstva a termín pôrodu podľa veľkosti plodu v prvom trimestri tehotenstva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: týždeň tehotenstva

Dobrý deň, mám za sebou kyretáž v 11tt+2 pre missed ab. (8tt+2). Po ultrazvukovom vyšetrení všetko v poriadku. Chceli by sme začať opäť plánovať. Gynekologička mi však odporučila objednať sa na hematologické vyšetrenie. Je možné toto vyšetrenie absolvovať aj u vás a... (viac)

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hematologické vyšetrenie je potrebné absolvovať na odbornej hematologickej ambulancii, na výsledky sa zvyčajne čaká cca 3-4 týždne. U nás toto vyšetrenie nie je možné realizovať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: hematologické vyšetrenie

Dobrý deň, som 3 deň po kyretáži, ktorú som musela absolvovať (z indikácie residua post abortum). Bolo to bez komplikácií. Nemám bolesti ani nekrvácam. Chcem sa opýtať za 7 dní máme ísť k moru, či zto je problém. Ďakujem za odpoveď.

Anežka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Určite Vám nedoporučujem kúpať sa v bazéne. Kúpanie v mori po dvoch týždňoch po kyretáži by už nemalo byť problémom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať či po absolvovaní KET je vhodné sa kúpať na kúpaliskách, či prírodných vodných nádržiach. Pokiaľ áno, tak kedže je potrebné vkladať si Utrogestan, môze sa zabránenie jeho vytekania riešiť použitím tampónu?... (viac)

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pri vaginálnej liečbe Utrogestanom nie je vhodné akékoľvek kúpanie ani požívanie vaginálnych tampónov.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Utrogestan - zákaz kúpania

Dobry den, posledna menstr. mi zacala 4.6., cyklus mavam 32-35 dnovy. Mali sme nechr. pohl. styk v predpokladanom case ovulacie (okolo 22.6.). Menzes mi este neprisiel, len vcera a dnes som mala jemne spinenie. Teraz je to 39.den cyklu, domaci teh. test mi vysiel negativne. Je mozne, ze som napriek tomu tehotna? Vdaka.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tehotensko nie je vylúčené. Doporučujem absolvovať krvný tehotenský test a ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Bola som na vyvolanie menzesu skončil mi 1.7 a 10.7 znova krvacam čo robiť v piatok letím na dovolenku ďakujem

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bez gynekologického a ultrazvukového vyšetrenia Vám nedokážem doporučiť postup. Navštívte prosím svojho gynekológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Magnézium v tehotenstve. Dobrý deň, som v 7. týždni tehotenstva a chcem sa opýtať či môžem užívať Magnezium lactici a v akých dávkach pri strese alebo pri žalúdočnej neuróze? Ďakujem.

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Magnézium lacticum Vám na žalúdočnú neurózu nepomôže. Pri sterese si môžete užiť tabletku podľa potreby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, pred rokom som podstupila operaciu laparoskopiou, kde mi diagnostikovali endometriozu. Mala som 9cm cystu na vajecniku a dalsiu cystu ktoru nebolo na sone vidiet. Taktiez nalety v brusnej dutine a po operacii mi lekar povedal ze to nevizeralo dobre, vraj uz boli oba vajecniky takmer prilepene o maternicu. Pred operaciou som mala obrovske bolesti a CA 125... (viac)

Adela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Endometrióza je progresívne ochorenie, ktoré je ťažko ovplyvniť životným štýlom či stravou, je možné ju liečiť chirurgicky a hormonálne. V prípade plánovaného tehotenstav je ideáne otehotnieť čo najrýchlejšie po stanovení takejto diagnózy. U Vás vzhľadom k znovuobjaveniu endometrióznych cýst na vaječníkoch po operácii Vám doporučujem čo najskôr navštíviť centrum astostovanej reprodukcie, treba si so sebou vziať aj predošlú operačnú správu. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu, zhodnotíme nález v malej panve podrobným ultrazvukovým vyšetrením a vaječníkovú kapacitu /ultrazvukom a hormonálnymi testami/ a na základe nálezu Vám odporučíme ďalší postup a zvážime potrebu event. operácie. Pokiaľ nebudú endometriózne cysty veľmi veľké, najlepšie by bolo vyhnúť sa operácii a zahájiť v krátkom čase stimuláciu vaječníkov a IVF /umelé oplodnenie/, kým cysty nezničia väčšiu časť vaječníkového tkaniva.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: endometrióza

Dobrý deň, pravidelne chodím ku gynekológovi kvôli chýbajúcej menštruácii - užívam dlhodobo duphaston. Chcela by som otehotnieť, no lekár mi povedal, že aj keď som 12 DC (pri 30 dňových cykloch), nevidí dominantný folikul. Je možné v tomto cykle otehotnieť? (Viem, že... (viac)

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ ste pred nasadením Duphastonu mali nepravidelnú až chýbajúcu menštruáciou, môže byť aj ovulácia u Vás nepravidelná až chýbajúca. Ak sa snažíte otehotnieť, bolo by vhodné odsledovať ultrazvukovým vyšetrením vývoj folikulu až do ovulácie, pri nejasnom náleze doplniť aj vyšetrenie hormonálneho profilu. Pokiaľ Vám ovulácia neprebehne, je možné ju vyvolať liekmi /Clostilbegyt/. V prípade, že sa už neúspešne pokúšate otehotnieť viac ako rok, je čas navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera.  Ak sa rozhodnete na vstupnú konzultáciu prísť k nám, mnôžete sa objednať cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: ovulácia

Dobrý deň, na genetickom ultrazvuku mi zistili vážne poškodenie plodu nezlučiteľné so životom a navrhli mi umelé prerušenie tehotenstva. absolvovala som amniocentézu aj placentacentézu pre potvrdenie genetickej príčiny. som v 18tt a pred necelými troma rokmi som rodila sekciou. ako prebieha UPT v... (viac)

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Spôsob ukončenia tehotenstva sa volí podľa Vášho zdravotného stavu a kompletnej anamnézy, rozhodne o ňom Váš ošetrujúci lekár v nemocnici. Aj po pôrode cisárskym rezom je možné vyvolávať ukončenie tehotenstva umelo.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý deň, s priateľom sa pokúšame o bábo viac ako rok a nič. Mám systémový lupus erythematosus. Môže to mať nejaký vplyv na tehotenstvo. Ďakujem

ANAJ

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ sa už viac ako rok neúspešne snažíte otehotnieť, je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstpnú konzultáciu cez recepciu /prineste si so sebou aj aktuálnu správu od odborného lekára, ktorý sleduje Vaše systémové ochorenie/.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Naša embryologička získala medzinárodný embryologický certifikát ESHRE

Aktuality

2015-07-30

Naša embryologička získala medzinárodný embryologický certifikát ESHRE

Naša embryologička Mgr. Martina Ladiverová získala zložením skúšky v Lisabone medzinárodný embryologický certifikát ESHRE.
Cieľom tejto medzinárodnej skúšky je porovnanie znalostí a schopností embryológov z celého sveta.
Blahoželáme!

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
