Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry deň. Prosim Vas, možete mi povedat v ktorom tyždni tehotenstva vlastne som. Môj lekar mi určil dnešnym dňom, že som v 16 tt. Ako sa vlastne meraju tyždne tehotenstva po transfere darovaneho embryia, prosim. Posledna menštruacia bola 8.11.2014, transfer prebehol 24.11.2014 a embryio bolo kultivovane 5 dni. Ako to mam počitat, že posledny... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dnes (3.3.2015) ste v šiestom dni 17. týždňa (16+6)a temín pôrodu máte 12.8.2015. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: termín pôrodu

Dobrý deň, Otehotnela som prirodzene pred 2IVF pred stimuláciou vo vašom centre V tom cykle čo som otehotnela som si nasadila od 12dc utrogestan lebo mám krátky a nepravidelní cyklus tak som si ho chcela trošku predlžiť Utrogestan užívam naďalej 2x2 Dnes som bola na ultrazvuku som podľa ultrazvuku 11+3 a... (viac)

prachniarova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na konci prvého trimestra je už vytvorená placenta, ktorá si potrebné hormóny produkuje sama. Môžete začať postupne vysadzovať Utrogestan - 2-3 dni už len 2x1 globulku, ďalšie 2-3 dni 1 globulku večer a potom môžete užívanie ukončiť. Nie je potrebné následne užívať Duphaston. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Utrogestan

Dobry den,v sobotu som u vas mala absolvovat KET,ale kvoli infekcii hrdla som to radsej presunula na dalsi cyklus,avsak som momentalne 20 DC a mam uz slabe krv.spinenie...preto neviem,ci ide len o nejaku hormonalnu nerovnovahu alebo predcasnu mentruaciu..(cykly mavam 30 d.)

klara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, z uvedených údajov sa nedá jednoznačne určiť z akého dôvodu špiníte. Vyčkajte na začiatok normálneho krvácania a od tohto dňa si rátajte prvý deň cyklu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: špinenie

Dobrý deň, podľa poslednej menštruácie som v 10 tt. Dostala som silný zápal priedušiek a keďže mám aj slabú astmu, skončila som na pohotovosti.Tam mi lekár naordinoval zinnat a paralen pri teplote nad 38.Začala som ich užívať, inak by som sa asi zadusila, ale veľmi sa bojím, že to... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, uvedené lieky je možné užívať v tehotenstve. Prejeme Vám rýchle uzdravenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: lieky v tehotenstve

dobry den, chcem sa opytat ci mam v den transferu brat utrogestan normalne ked beriem cez usta 1_1_1

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokračujte v užívaní Utrogestanu cez ústa štandardne aj v deň embryotransferu. Držíme palce!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobry den, som v 9 tt (8tt+3) po IVF. Trapia ma silne tehotenske nevolnosti. Nezvraciam, no zle mi cele dni uz od zaciatku 6tt. Toci sa mi hlava, pocit na zvravanie mam cele dni, neviem nikam ist, lebo mi je na odpadnutie. Pocula som o tom, ze sa to vytraca zvycajne po 12 tt, no predsa len sa Vas chcem opytat, ci neexistuje nieco, co ma postavi spat na nohy a k zivotu.... (viac)

Stanislava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné je jesť častejšie a v malých množstvách. Vyhnite sa dráždivým, ťažkým jedlám a pite dostatok tekutín. V prípade zhoršovania alebo pretrvávania ťažkostí je možné užívať čípky Torecan, proti nevoľnosti a zvracaniu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: nevoľnosti v rannom tehotenstve

Dobry den mam na vas otazocku,som po druhom ket a po prvom ket som brala utrogestan 2 krat 2 tablety.Lenze teraz po druhom ket som mala na recepte predpisany tiez utrogestan lenze v lekarni ho nemali tak mi lekarnicka dala namiesto toho lutinus tablety, lenze ked si ich zavediem tak musim dlho lezat aby mi nevytieklo von.Chcem sa opytat ci lekarnicka mi dala do re... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, namiesto Utrogestanu môžete pokojne pokračovať v aplikácii tabliet Lutinus. Pri vaginálnej aplikácii je úplne normálne, že časť liečiva vytečie. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Lutinus

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako sa počítajú dni po embryotransfere? Bola som na ET 23.2.2015, tak by som chcela vedieť, že v pondelok 2.3.2015 som 7. deň alebo 8. deň po ET? Ďakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, deň vkladu nepočítame, čiže dnes 2.3. ste 7. deň po embryotransfere. Držíme palce!

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň prajem, chcela by som sa opýtať či hodnotu HCG na 10. deň po IUI 12,14 mlU/ml považujete za pozitívnu a či tá hodnota nieje nízka. Ďakujem krásne za odpoveď.

Miška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota hCG 12,14 je pozitívna, i keď dosť nízka. Doporučujme Vám zrealizovať kontrolný odber hCG o 4-5 dní. Je potrebné odsledovať, či bude hCG rásť a aký rýchly bude nárat hodnoty. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: hCG po IUI

Dobry den prajem, ja som po 3 potrate s dvojrohovou maternicou (6,7,teraz naposledy9 tyžden),chcela by som sa spytat ,ci je u Vás špecialista na takyto problem alebo ako sa dá riešit ,ci je liecba,oreracia maternice?vysledky z hematologie boli v poriadku.aké vyšetrenie odporučate?? Dakujem za odpoved!

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nepoznám presný nález na Vašej maternici, samotná dvojrohá maternica však v prípade jej dostatočnej priestrannosti nemusí byť príčinou potratov. Doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s výsledkami doterajších vyšterení. Doplniť by bolo treba ešte genetické vyšetrenie Vás aj Vášho partnera, vyšetrenie fragmentácie DNA spermií partenra /Halosperm/ a u Vás zvážiť hysteroskopiu /optické vyšetrenie dutiny materncie v celkovej anestézii/. Podľa výsledkov vyšetrenií Vám bude následne doporučený ďalší postup. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu, uvedené testy je možné absolvovať aj v našom centre.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty, dvojrohá maternica

Dobrý deň, snažíme sa o dieťa 1,5r. Mám 31r., bezdetná, diagostikované PCO /bez obezity/ + SPS II.typ. Beriem clostilbegyt + duphaston a na lepivé doštičky teraz aj anopyrin 100mg. Genetika je v poriadku, spermiogram manžela výborný. Po prvej stimulácii tehotenstvo, skončilo MA 6tt. Vtedy som... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Keďže sa Vám už raz po stimulácii Clostilbegytom podarilo otehotnieť, môžete ešte skúsiť pokračovať v tejto liečbe 2-3 mesiace. Ak sa otehotnieť nepodarí, doporučujem Vám navštíviť centrum asistovanej reprodukcie s výsledkami doterajších vyšetrení. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu na bezplatnú vstupnú konzultáciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Clostilbegyt

Dobry den, chcela by som sa spytat kedy je najlepsie nacasovanie pichanie pregnylu ak napriklad v den ked som bola sono bola velkost folikulov 1x10mm, 1x 11mm, 2x 16 mm.Kolko asi narastie folikul za den? dakujem

nikola

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Folikuly zvyčajne rastú rýchlosťou 1-2mm za deň. pri veľkosti folikulov 16mm je teda podľa individuálnej rýchlosti rastu možné podať Pregnyl na nasledujúci deň alebo v prípade pomalšieho rastu zopakovať folikulometriu o 2 dni.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: rast folikulov

Dobry den, chcem sa opytat dna 3.2 2015 sme podstupili IUI,ktore skoncilo ako biochemicke tehotenstvo. Odporucate neake vysetrenie alebo mozme v dalsom cykle skusit nase stastie opät. Dakujem a prajeme pekny den. Eva

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po biochemickom tehotenstve môžete v ďalšom cykle znovu plánovať insemináciu, Pokiaľ je to u Vás prvé neúspešné tehotenstvo, nie sú potrebné zatiaľ ďalšie špeciálne vyšetrenia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: biochemická gravidita po IUI

svetlohnede hlieny po ket dobry den. som v 4+4 tt a 3 den spinim svetlohnedy hlien ( ako soplik) ale za cely den len maly fliacik na vlozke alebo po moceni mi na papieri niekedy ostane taky hlienik... moze ist o hematom.? alebo je to predzvest potratu? som po ket a beriem utrogestan... dakujem mirka

miroslava

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám zvýšiť si dávku Utrogestanu na 3x denne po 2 tobolky do pošvy, samozrejme kľudový režim, vyhýbať sa fyzickej námahe, nemať pohlavný styk. Prítomnosť hematómu môže potvrdiť/vyvrátiť ultrazvukové vyšetrenie.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: špinenie po KET

Dobry deň 7.2 sme mali s priatelom styk no kondom nam praskol teraz som mala dostat menstuaciu 24.2 som si urobila tehot.test vysiel pozitivne slaba ciarka ale viditelna je pravda,ako tvrdia,že to neznamena tehotenstvo ved mne vysiel pred rokom a bola som no teraz mam akosi divne bolesti v bruchu take pichanie a aj bolesti v križoch ako menstruačne ale každy den co... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, bolesti v podbrušku či v krížoch sú nešpecifické príznaky, môžu znamenať blížiaci sa nástup menštruácie ale aj začiatok tehotenstva. Pokiaľ máte pozitívny tehotenský test (aj keď je druhá čiarka slabo viditeľná) určite navštívte gynekológa. Ultrazvukovým vyšetrením a vyšetrením tehotenského hormónu z krvi Vám odpovie na Vašu otázku a taktiež Vás informuje o možnostiach vhodnej antikoncepcie.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: antikoncepcia, hraničný výsledok tehotenského testu

Dobrý deň, prosím vás o radu, v ktorý deň MC je najvhodnejšie sa k vám objednať na prvé vyšetrenie resp. konzultáciu? Gynekológ nám doporučil umelé oplodnenie. A aká je prosím vás, približne, čakacia doba na túto prvú konzultáciu? Veľmi... (viac)

Antaličová Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v podstate je jedno, v ktorý deň cyklu prídete na prvú konzultáciu, ideálne je prísť mimo menštruačného krvácania aby sa mohlo zrealizovať ultrazvukové vyšetrenie zospodu cez pošvu. Pokiaľ ale aj dostanete menštruáciu, nie je to dôvod na odvolanie konzultácie, aspoň sa môžu zrealizovať vyšetrenia plodnosti vhodné pre túto fázu cyklu (hormonálny profil 3-5 DC). Objednajte sa prosím 2-3 týždne vopred telefonicky, e-mailom alebo vyplnením kontaktného formulára na našej stránke. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Mgr.Jana Janáková (koordinátorka IVF)
Kľúčové slová: prvá konzultácia

Dobry den, prosim Vas chcela by som sa spytat som po IVF a neviem ako presne vypocitat v ktorom tyzdni som.Odber vajicok som mala 10.2.2015 a transver bol 12.2.2015, poslednu menstruaciu som mala 20.1.2015 v pondelok mi potvrdili ze som tehotna...Dakujem Vam vopred

carol

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri odbere vajíčok 12.2.2015 máte termín pôrodu 5.11.2015 a dnes ste v prebiehajúcom piatom týždni tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobri den po et som krvacala ako normalna menstruacia trvala a robili my aj hcg amam pomalu stupajucu tendenciu cosi mislite otom tehotenstve reras mam hcg 160 asom 16 po et dakujem

angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri tejto hodnote na 16. deň po embryotransfere je potrebná ultrazvuková konrola a kontrolný HCG test o niekoľko dní.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: hodnoty HCG na 16. deň po ET

Dobry den. proim Vas aky mate nazor. Som po ET test sa mi ukazal pozitivny az na 13 den po PK 5 dennej hat.blast. 14 den po ET som sla rano na krv a poobede som zacala spinit tak gnedo ale riedko. HCG bolo 183 . Takze som sla opat na krv 16 den po ET HCG 225. nerastie to pomaly...dnes pinenie ustalo bolesti nemam iba obcas ako pred ms.... Prosim Vas aky dalsi postup mam... (viac)

Laura

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nárast HCG je pomalší, vhodné sú opakované ultrazvukové kontroly a kontroly HCG na odsledovanie vývoja tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: vývoj HCG

Nie je dostať v lekárni utrogestan v KE a povedali mi V lekárni že mám brat lutinus že je to isté. Môžem si ho vaginálne vkladať alebo spýtať sa ešte svojho gynekologa

slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, namiesto Utrogestanu môžete použiť Lutinus, vaginálne.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: Lutinus

Dobry den s partnerom sme absolvovali 1ivf neuspesneNemame ziadne amrazene embrya.Je nutne opatovne podat ziadost do poistovne? Ak ano je este potrebne doplnit vys ak mame geneticke testy v poriadku,spermikgram opakovane tazka OATS.Ja uzivam eutyrox 0.25.

ada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri opakovaní cyklu IVF je nutné opätovne zaslať žiadosť do poisťovne. Žiadosť nám môžete zaslať poštou alebo ju môžete vypísať u nás.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: cyklus IVF

Dobry den ..chcem sa opytat ci je v poriadku ze mam ovulaciu 18 dc a mam 21mm folikul..lebo zatial som ju mala vzdy 13-14 dc .a nieje to problem ze este neprebehla ovulacia a ja berem duphaston od 15 dc? Dakujem za odpoved

Kristina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri snahe otehotnieť je vhodné nasadiť Duphaston až po prebehnutej ovulácii. To, že máte posunutú ovuláciu na 18. deň cyklu je úplne v poriadku.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: ovulácia

Dobrý deň,chcem sa opýtať nejako som nepochopila užívanie clostilbegitu a podarilo sa mi ho brat nie 5 ale 10 dni...može to mať vplyv na otehotnenie alebo nejaký nežiadúci účinok. ďakujem

Mirus

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Nesprávne užívanie Clostilbegytu 10 dní môže ovlyvniť jedine ovuláciu, iné nežiadúce účinky ani negatívny vplyv na prípadné otehotnenie nebude mať.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

dobry den, chcela by som sa spytat, mam u Vas schvalenu ziadost na IVF zhruba od oktobra 2014, ale pre osobne dovody to budem musiet zrusit.. Teda chcem sa spytat, dokedy je tato ziadost platna, a ci sa nic nestane, ked nepojdem na IVF? ci ju netreba nejak specialne zrusit, aby mi nahodou nevyprsala preto jedna moznost... dakujem za pochopenie..

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Presný dátum platnosti žiadosti na IVF si môžete overiť telefonicky na recepcii Sanatória Helios. Pokiaľ cyklus v dobe platnosti nemôžete absolvovať, netreba žiadosť špeciálne rušiť, cyklus Vám v zálohe zostane, len bude potrebné znovu žiadosť vypísať. Keď sa rozhodnete ísť do IVF, príďťe znovu na konzultáciu s vypísaním žiadosti.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: platnosť žiadosti na IVF

Chcem sa spýtať ako dlho pred insemináciou je potrebné zdržať sa pohlavného styku.

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pred insemináciou je optimálna pohlavná abstinencia 2-4 dni.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: pohlavná abstinencia pred IUI

Dobry den, chcem sa opytat, čo berie poistovna ako vyčerpany pokus ivf? Je to len cely cyklus ukončeny ET? Alebo sa berie ako vyčerpany pokus ked dojde k odberu vajičok a už nie k ET? Alebo ked je cyklus stopnuty pred odberom vajičok? Berie sa ako pokus už ked začne žena stimulovat vaječnoky a pichat injekcie? Lebo však pri každom pokuse nemusi dojst k... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Cyklus IVF začína hormonálnou stimuláciou a štandardne sa končí prvým embryotransferom. Môže byť však ukončený aj predčasne počas stimulácie pri nereagovaní vaječníkov alebo po odbere vajíčok, keď nie sú získané žiadne vajíčka alebo sú vajíčka nekvalitné. Po ukončení cyklu /v ktorejkoľvek fáze/ centrum asistovanej reprodukcie vykazuje cyklus na zdravotnú poisťovňu. Aj predčasne ukončený cyklus sa teda ráta ako cyklus pre zdravotnú poisťovňu, pričom máte nárok na 3 IVF cykly hradené čiastočne zdravotnou poisťovňou do 39-tych narodenín.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobry vecer.Chcem sa opytat kedy uz test ukaze ci som tehu.V pondelok mi bol pichnuty pregnyl (16.2).

dads

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močový tehotenský test má význam robiť najskôr v čase očakávanej menštruácie alebo pri jej niekoľkodňovom meškaní. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: močový tehotenský test

Dobrý deň, robila som si moč. test na 10 deň od KET. Vyšiel negatívny. Na krv mám prísť 2.3.2015. Chcem sa opýtať či si mám test urobiť ešte na 14.deň to je 28.2.2015, alebo je to zbytočne? A začať plánovať radšej druhý pokus, alebo ? Nemám žiadne príznaky tehotnosti,... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Močové tehotenské testy nie sú absolútne spoľahlivé, ďalší test už si nemusíte robiť. Pokračujte v užívaní Utrogestanu až do vyšetrenia krvného tehotenského testu a podľa výsledku sa dohodneme na ďalšom postupe. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: tehotenský test po KET

Dobrý deň, rada by som sa spýtala na Váš odborný názor na vyber stimulacie pri 4. planovanom IVF: 1.IVF stimulácia 10 dni Menopur 200j - Pregnyl kvoli OHSS nepichnuty - odobratych 14 folikulov - 2 embrya - 2xKET - 2xTT neg. 2.IVF stimulacia 10 dni Menopur 100 + Diphereline - OHSS ale Pregnyl pichnuty - 7 folikulov, z toho... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Každé centrum asistovanej reprodukcie má svoj vyskúšaný a zaužívaný postup aj typy protokolov a spôsob stimulácie. Pri výbere protokolu je nutné zohľadňovať aj výsledky vyšetrení a priebeh doterajšej liečby /reakcie na predchádzajúcu stimuláciu/. Preto sa nechcem vyjadrovať k vybranému typu stimulácie a hodnotiť ho. V prípade pochybností Vám doporučujem konzultáciu vo Vašom centre asistovanej reprodukcie. Ak zvažujete zmenu centra, môžete sa k nám objednať na bezplatnú vstupnú konzultáciu cez recepciu s výsledkami doterajších vyšetrení a na základe komplexného zhodnotenia všetkých Vašich výsledkov Vám navrhneme vhodný postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.

Dobrý den,som v 24 tt a včera mi na sone zistili placentu posterior nízkonasadajúcu.vobec som o tom do teraz nepočula,chcela by som sa opýtať čo to znamená a či sa dá nejak pomôcť k náprave do normálneho stavu.dakujem vopred za odpoved.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Placenta posterior znamená, že je placenta uložená na zadnej stene maternice, čo je v poriadku. Nízko nasadajúca placenta znamená, že je uložená zatiaľ bllízko vnútorného ústa krčka maternice a takto uložená placenta môže zakrvácať počas tehotenstva alebo pôrodu. Rastom maternice s postupujúcim štádiom tehotenstva sa však väčšinou placenta sama vytiahne vyššie do priaznivejšej polohy, vy to nemôžete nijako ovplyvniť. Uloženie placenty je potrebné kontrolovať pri každom ultrazvukovom vyšetrení a v prípade krvácania Vám doporučujem hneď gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: nízko nasadajúca placenta

Dobry den chcwm sa Vas opytat mala som u Vas 18.2.2015 KET som 5 den po a uz 2dni mi je na zvracanie mam pocit v podbrusku ako na menzes ale zatial nesponim a ani nekrvacam menzes by som mala dostat 27.2.2015 beriem Estrimax 2x1 a utogestan 2x2 tak sa chcem opytat ci taketo nevolnosti su normalne. Dakujem Miska

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pobolievanie aj pocit napätia v podbrušku aj v prsníkoch počas užívania Utrogestanu sú normálne. Môže sa objaviť aj mierna nevoľnosť. Pokračujte v užívaní liekov až do krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti podbruška po KET, nevoľnosť po KET

Dobrý den cchem sa spýtať či možem uživať Clostyl 2x1 aj ked mam na vaječniku Cystu ...čo sa može stať ak ho budem uživat? chcme absolvovať IUI už som mala mesiac pauzu od Clostylu a stalo sa toto nechcem stracať čas nakolko mam 35 rokov...len chcem vedeť či sa niečo može stať či nie...je to folikularna cysta..a prečo sa to... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Cysty na vaječníku môžu občas vznikúť v prirodzenom yckle alebo po Clostilbegyte. Môžete Clostilbegyt znovu užívať a na folikulometrii sa skontroluje aj cysta a jej veľkosť. Podľa nálezu Vám bude doporučený ďalší postup.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cysta a Clostilbegyt

Dobrý den,som vašou pacientkou a včera som u Vas absolvovala IUI.Dnes od obeda som začala špinit /ružova farba/je to v poriadku?beriem Duphaston 2krat 1 tabl.Dakujem Zuzana

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, jemné špinenie bezprostredne po IUI sa môže vyskytnúť a malo by samo prestať. Pokračujte ďalej v užívaní Duphastonu. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

dobrý deň, som v 8 týždni tehotenstva a pri potvrdení tehotenstva mi gynekolog povedal ze plod sa usadil v pravej časti maternice / mám maternicu srdcoviteho tvaru /. Čo to znamená? Je pri tejto maternici vyššie riziko potratu?

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, maternica srdcovitého tvaru patrí medzi bežné odchýlky tvaru a nie je prekážkou otehotnenia ani donosenia plodu. Prajeme šťastné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobrý den. Mám diagnostikovane PCO, nezabera mi clostilbegyt. Rok sa snazime, ovulaciu nemam. Robili mi hormonalny profil ( zvysena hladina LH) AMH ( mam vysoký 9.56)manzelovi spermiogram ( je v norme), tieto testy nam robili uz dvakrat. Ako mam postupovat dalej? Prefuk vajicovod mam absolvovat u svojho dr., alebo radsej navstivit vas? Dakujem za vase... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom k uvedenej anamnéze Vám doporučujem navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. V prípade, že nereagujete na stimuláciu ovulácie Clostilbegitom, je možné pokúsiť sa stimulovať vaječníky hormonálnymi injekciami (možné iba v centre asist.reprodukcie) alebo plánovať umelé oplodnenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať cez recepciu s výsledkami doterajších vyšetrení. Všetky ďalšie informácie Vám radi poskytneme osobne.

MUDr. Cuľbová Martina, PhD.

Dobry den, chcem sa Vas spytat mestruacia mi meska 3 den, robila som si test a vysla mi jedna ciarka silna druha slabsia, velmi ma bolia prsniky, mam ich citlive, a skoro kazdy den ma boli v podbrusku na lavej strane, silno ma tam pichne a prestane.. poradte mi Prosim co to moze byt? Takto mi ukazal test ked som mala cystu na prsniku. myslite ze by to mohla byt zase... (viac)

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Tehotenský test nemá nič spoločné s cystou na prsníku. pPri stupňovaní ťažkostí Vám doporučujem gynekologickú kontrolu a v prípade, že menštruácia nepríde do týždňa od očakávaného termínu a budú pretrvávať bolesti v podbrušku, je potrebné zrealizovať ultrazvukové vyšetrenie a ev. aj krvný tehotenský test.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: bolesti v podbrušku, meškanie menses

Dobrý deň. Chcem sa spýtať či bol podľa vás postup lekára správny. Som v príprave pred Ket a brala som estrimax v schéme od 1 DC -5 dní 1x1, 5 dní 2x1 a následne 10 dc kontrola kde mi oznámil že nepokračujeme ďalej v príprave lebo videl folikuly a blíži sa ovulácia.... (viac)

Michaela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,  nepíšete  aká  bola  výška  sliznice   na ten 10  DC . A tiež  neviem  aký  dlhý  máte MC. Bola možnosť  skontrolovať  výšku  sliznice  ešte  o cca 2  dni , čiže  akurát  v obdopbí  ovulácie  a podla  toho naplánovať  vklad.  Prebehnutá  ovulácia  pri  plánovaní KETu nie  je  problém , práve  naopak  produkcia  progesteronu žltým  telieskom  napomáha  vyvíjajúcemu  sa  tehotenstvu..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer . Chcela by som sa opýtať ,keď že sa chystáme v apríly na 2 IVF vklad či je možne vložiť 2 embrya ,alebo je len možný vklad 1 embrya .Ďakujeme.

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Vzhľadom na  to , že  vkladáme  embryo  po PK / predĺženej kultivácii/ doporučujeme vklad len jedného embrya. Úspešnosť  rastie s počtom  absolvovaných  embryotransferov nie s počtom transferovaných embryí. Zároveň  sme  si  vedomí toho , že  viacpočetné tehotenstvo  je  rizikové  a pri  dvojičkách je podstatne častejší  výskyt predčastných pôrodov a iných pôrodníckych komplikácií.  Naše doporučenie je  vklad  jedného embrya.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Jedno či dve embryá

Dobrý deň, chcem sa spýtať kedy je vhodné podľa vás ísť znova na KET, keď som v januári bola na ET a vo februári na KET máme ešte jeden pokus. ĎAKUJEM

Kristína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa cítite  dobre , máte pravidelný  cyklus  a  výška  vašej  sliznice  býva  na UZ pred KET  dobrá, môžete KET  plánovať hneď v ďalšom  cykle.

MUDr. Starovecká Katarína

Na zaklade vasich skusenosti aka je %-tualna sanca otehotnenia po 1.IVF? Su uspesnejsie ET alebo KET? Preco? Vdaka.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Úspešnosť po ET  je  cca 50% . Rozdiel  v úspešnosti  medzi ET  a  KET  nezaznamenávame , nakoľko  používame  kvalitné  techniky  mrazenia ,  ktoré   neovplyvnia  kvalitu a vitalitu embrya.  Podstatné je tiež , že   embryá  sú  mrazené  na 5  deň  po predlženej kultivácii.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: úspešnosť IVF

dobry den chcem sa opytat ci si dieta nechat alebo nie mam40rokov brala som sine antibiotika a manzel ma MR.som v 5tyzdni a bojim sa velmi a ku tomu vsetkemu mam velku nadvahu.prosim o radu.

monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den. Neviem  o  aké  antibiotiká  sa  jednalo  ani  v akej dávke ste ich užívala. Vplyv antibiotík  na  začínajúce  tehotenstvo  môže  posúdiť klinický  farmakolog. On Vám povie  aké  sú  riziká. Vo všeobecnosti je  dobré  poradiť  sa  o  situácii  s Vašim  gynekologom, ktorý pozná  Váš zdravotný  stav.  Ak  sa  rozhodnete  si  tehotenstvo ponechať  doporučujem  častejšie   ultrazvukové  kontroly a  genetické  vyšetrenie  v 16 týždni. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám neúspešne za sebou 1xET a 1xKET, ešte máme zmrazené 2 embryá, ale chcem si dať chvíľu pauzu a nejako sa lepšie pripraviť na ďalší KET. Viete mi niečo poradiť? Ďakujem

Lela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Pokiaľ máte  pravidelný   menštruačný  cyklus, normálony nález  na  maternici  a vaječníkoch   nie  je  treba  nič špecialne pripravovať. Doporučujem užívať  kyselinu listovú  a dbať na  psychickú pohodu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, v maji 2014 som mala masívnu emboliu pluc, zistili mi poruchu zrazania krvi, pravidelne chodim na hematologiu, beriem warfarin 5mg a odporucali mi,aby som aspon rok a pol po chorobe nebola tehotná z dôvodu, ze sa mi to moze velmi rychlo vrátiť a preto sa chcem obratit aj na Vas,ci mate skúsenosť so zenami, ktore mali rovnaku... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Vo vašom prípade  by som určite  akceptovala doporučenie hematologa , ktorý pozná Váš prípad , hematologické parametre a nastavil Vás na liečbu. Na Warfarine by ste otehotnieť nemala, bude  vhodné  Vás   nastaviť  na liečbu inj. Fraxiparinom. To  ale  v spolupráci Vášho  gynekologa  s  hematologom. Ak  bola  embolizácia  naozal  masívna, je  nutné  aby  sa  aj  internista  vyjadril  k plánovanému  tehotenstvu.  Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry deň chcela by som sa spýtať beriem už 2. rok lieky duphaston od 15. dňa do 25. dňa menštruacie a po dobrati do troch dňoch mi vždy prišla menštruacia a čakam už 4 dni a nič robila som si aj test ale vysiel mi negativny vedeli by ste mi poradiť čo mam robiť Ďakujem vopred za odpoveď.

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , počkajte  na menzes  ešte týždeň. Ak  nepríde , choďte ku gynekologovi. Urobí vám ultrazvuk na ktorom  zistí pravdepodobne nízku sliznicu  a doporučí  Vám  hormonálnu liečbu. Aktuálne meškanie menzes nie je pre Vás  nebezpečné. 

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň, chcela by som sa spýtať aká by mala byť liečba na nedozrievajúce vajíčka. s priateľom sa snažíme o dieťa vyše 2 rokov a stále nič. preto by sme chceli navštíviť aj vaše centrum. Vedeli by ste nám pomocť?Ďakujem

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den . Ak  sa  Vám  nedarí   otehotnieť už viac ako  2 roky, mali  by  ste  sa prísť  najskôr  porozprávať  a nechať  sa  vyšetriť.  My skúsime  nájsť  problém  a  navrhneme riešenie. Pokiaľ ste  už  vyšetrenia  absolvovali a gynekolog zistil , že  nemáte  ovuláciu, je  vhodné  riešť  tento problém v spolupráci s ním. Predpíše  Vám liek Clostilbegyt  a urobí   ultrazvuk cca  na 11-13  Dc.  Podla  ultrazvuku Váím  bude  vedieť povedať  kedy  máte ovuláciu a kedy sa máte snažiť. Ak  by  to  nepomohlo, objednajte  sa  na konzltáciu k nám.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,som vasou pacientkou,a 13.1.2015 som mala potrat,a kedze mame este u vas dva embryjka tak v marci by sme chceli to znova skusit,tak neviem ze ci staci prist na 14DC alebo skor,Dakujem Maria

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den .

Pokiaľ  bude  menštruačný  cyklus  pravidelný , cca  á 28  dní , stačí prísť  po  marcovej  menštruácii  na 14  den  cyklu  na  ultrazvuk. Ak  bude  sliznica  dobrá , budeme plánavať  vklad.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, 19.1. som bola u Vás na čerstvý vklad ale žiaľ na 9. deň som dostala menštruáciu. Krvný test aj ultrazvuk u Vás len potvrdil že nám to nevyšlo. Teraz som 24. deň cyklu a stále pociťujem pichanie v podbrušku a aj takmer každý deň od skončenia... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý den . Ako som Vám  už   odpísala  minulý  týždeň, bolo  by  vhodné  Vás  vyšetriť , urobiť ultrazvuk. Bez  vyšetrenia  Vám   neviem povedať  prečo  máte  hnedý  výtok . Mimomaternicové  tehotenstvo  je   nepravdepodobné.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den som 6 den po vlození embria a poobnede som mala trochu krv ale potom uz vobec nie,myslite si ze to nevyšlo.dakujem

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zatiaľ nie je dôvod na obavy, mierne špinenie po embryotransfer sa môže vyskytnúť. Pokračujte v užívaní Utrogestanu a v prípade pretrvávajúceho špinenia si ho zvýšte na 3x2 tbl do pošvy. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po ET

Dobry den, v oktobri som podstupila laparoskopiu, cysta na vajecniku, potvrdenie endometriozy...nasledne som brala 3 mesiace Visanne, minuly tyzden som ho vysadila, kontrola dopadla dobre, mozeme sa snazit o babatko. Chcem sa spytat, ci je nutne dodrzat nejaky odstup od douzivania lieku Visanne alebo sa moze zacat so snahou o babatko hned po douzivani. Dakujem.

Hena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deń. Po ukončení užívania tabliet Visanne sa môžete začať snažiť otehotnieť prakticky hneď. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Visanne

Dobrý deň, som 15 dni po 1. IUI, vcera som zacala spinit na hnedo, dnes rano uz na ruzovo a stale sa to stupnuje, citim ani nie bolest, skor tlak v podbrusku na pravej strane, beriem Duphaston a Inofolic. Domaci test mi vysiel negativny, momentalne som v zahranici, preto som k vam objednana na pondelok rano na krvny test a ultrazvuk. Chcem sa len spytat ako mam... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , môžete  si  zopakovať  močový  tehotenský  test. Ak  je  negatívny, vysadte  Duphaston a  príde  menštruácia. O  dalšom  postupe  sa  dohodnite  telefonicky.

MUdr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: špinenie po IUI

Pekný deň, mala by som 2 otázky...bola som na morfol.utz,kde mi lekár nameral hodnotu NT 3mm (12+2tt) - čo je asi zvýšená hodnota. Môže byť táto hodnota NT ovplyvnená napr. cystou na vaječníku,ktorá sa mi robieva a následne praskne, alebo slabým nachladnutím, ktoré... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Hodnota NT 3mm je presne na hranici normy, s ďalej sa zvyšujúcou hodnotou rastie riziko genetických alebo iných vývojových vád plodu. Cysty na vaječníkoch ani prechladnutie nemajú vplyv na namerané NT. Tripple test sa štandardne robí v 16.týždni tehotenstva. Je možné ho vyšetriť aj o niečo skôr alebo neskôr, no je nutné udať presný vek tehotenstva, optimálne aj s aktuálnym ultrazvukovým nálezom veľkosti plodu. Uričte tento test nepovažujeme za zastaralý, nie je to však test diagnostický, ktorý vypovedá o poškodení plodu. Jeho úlohou je len vyselektovať pacientky s možným zvýšeným rizikom, ktorým sa doporučia ďalšie podrobnejšie a presnejšie vyšetrenia.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: NT, hodnota NT, Tripple test

Dobrý deň, partner ma zmrazené spermie v centre IVF (po MESA), ktoré momentálne navštevujeme a plánujeme ho pravdepodobne zmeniť. V prípade,že by sme sa rozhodli zmeniť centrum IVF, viete mi prosím poradiť, či je možné takto zamrazené spermie presunúť do iného centra, alebo je... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Teoreticky je možné zamrazené vzorky spermií previesť do iného centra. Je však potrebné zistiť, či pri odbere spermií boli urobené všetky vyšetrenia, ktoré zákon momentálne vyžaduje /hlavne serologické infekč. testy/, v akej kvalite boli spermie a akou metódou boli mrazené. Následne je nutné skonzultovať tieto informácie s centrom, do ktorého plánujete prestúpiť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: prevoz mrazených spermií

Dobrý deň. Po prvýkrát užívam clostylgybet (2x1) od 3DC-7DC. Môj cyklus trvá v priemere 34 dní (ovulácia býva zvyčajne cca od 18DC). Na kontrolu mám u vás odporúčaný termín cca 12DC. Keďže bolo odporučenie cca 12DC, objednala som sa na 13DC (v 12DC sa dostaviť... (viac)

Vladimíra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ovulácia ani u tej istej ženy nemusí prebiehať každý mesiac v ten istý deň cyklu, samozrejme jej nástup opvplyvňuje aj užívanie Clostilbegytu. Štandardne odporúčame ženám s kratšími cyklami dostaviť sa radšej na 10-11. DC, ženám s dlhšími cyklami aj neskôr. Ak sa obávate, že ovulácia nastane skôr ako máte u nás dohodnutú folikulometriu, môžete sa preobjednať na skorší termín. Samozrejme vždy treba počítať s tým, že na základe ultrazvukového nálezu Vám naši lekári môžu odporučiť ešte ďalší termín folikulometrie v tom istom cykle, (pokiaľ sú folikuly ešte malé) aby bola pravdepodobnosť odhadu termínu ovulácie  stanovená presnejšie.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň, pred tromi dňami som bola u Vás na KET. Užívam Utrogestan a Estrimax. Keďže som už 2x potratila, a po vyšetreniach na hematológií mi bolo doporučený Fraxiparin 0,4, chcela by som vedieť odkedy si ho mám už pichať. Ďakujem.

L

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

S aplikáciou Fraxiparinu Vám bolo doporučené začať deň po KET. Naďalej užívajte aj Utrogestan a Estrimax.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

dobry den ,mam 38rokov v auguste 39 ?lekar mi dal clostybegyt 1mesiac folikul uz na 14den folikularna cista 2cykli bez stimulacie a to iste folikularna cista pocas ms sa strati ziadne vysetrenia neurobyl neviem co by bolo vhodne ake vysetrenia mala by som zaujem o ifv aka by bola cena ak by som mala zaujem aj o geneticke vysetrenie embriji je mozne este stihnut hradenie... (viac)

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po 35. roku  výrazne klesá plodnosť ženy, preto odporúčam nestrácať čas a objednať sa na komplexné vyšetrenia plodnosti do špecializovaného centra. Pokiaľ sa totižto zistí závažnejší problém indikujúci IVF, poisťovňa uhradí časť nákladov len do 39. narodenín ženy. Cenníky (aj pre samoplatcov) nájdete na našej stránke. Po absolvovaní vyšetrení a indikácii IVF zo strany lekára Vám koordinátorka na pohovore presne označí, ktoré položky z cenníka sa týkajú priamo Vás.

Mgr. Jana Janáková (koordinátorka IVF)

Dobrý deň. Chcem sa opýtať 19.1.2015 som bola na čerstvom transfere vo vašom centre ale ziaľ výsledok bol negatívny ( podľa vaších výsledkov) a 28.1. som dostala menštruáciu. Problém je ten že pár dní po odznení menzesu ma začalo znova pichať v podbrušku a... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , 2.2.2015 ste  mali  HCG nulové , to  znamená , že  tehotenstvo  bolo  vylúčené.  Pokial  máte  problemy ako  bolesti  v podbrušku  je  vhodné  prísť  na  vyšetrenie. Vyšetríme  Vás , urobíme  ultrazvuk  a  ak  by  bolo potrebné  skontrolujeme   HCG.  Mimomaternicové  tehotenstvo   je v tomto prípade   nepravdepodobné.

MUDr. Starovecká Katarína

dobri den absololvala som et assom dostala menstruaciu le som si urobila tehotenski test ajje pozitivni od et som 8 dnii ale ciakka je velmi slabucka dakujem

angela 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den ,  pokračujte  v užívaní predpísaných liekov aj napriek krvácaniu.  Je nutné  ísť  na  odber krvi na  stanovenie tehotenského hormonu - HCG  , tak  ako Vám  bolo  doporučené.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat lekar mi predpisal clostybegyt uzivala som len 1Mesiac teraz uz druhy cyklus bez liekov ale zakaždým mi folikul prerástie do cisty podla ovulacnych testou vobec ovulacia nenastáva na meraní folikulov na 11den 18mm na 14uz 28mm uz treti mesiac je vobec nutne uzivat clostybegyt alebo ina liecba v com moze byt... (viac)

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ Vám chodí pravidelne menštruácia, veľmi pravdepodobne ovuláciu máte. Ovulačné testy nie sú veľmi spoľahlivé, podľa nich sa závery robiť nedajú. Folikul po ovulácii vytvára žlté teliesko na vaječníku, ktoré môže mať rôznorodý vzhľad - niekedy len nenápadná jazvička na vaječníku, inokedy skolabovaná nepravidelná štruktúra s prímesou krvi, často je však žlté teliesko po ovulácii aj cystického vzhľadu /môže mať aj cez 30mm/.Okrem nálezu ma vaječníkoch môže napomôcť aj typický vzhľad sliznice v maternici a voľná tekutina za maternicou. V prípade pochybností je možné týždeň po predpokladanom termíne ovulácie odobrať krv na vyšetrenie progesterónu, ktorý je po ovulácii zvýšený. Ak sa už neúspešne pokúšate otehotnieť viac ako rok, doporučujem Vám návštevu centra asistovanej reprodukcie s komplexným vyšetrením Vás aj Vášho partnera. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať na bezplatnú konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: cysty vaječníkov

Dobrý den cchem sa spýtať ..naposledy som uživala Clostylbegyt3x1lebo sme planoval IUI...urobila sa mi cysta.možem brat zase Clostyl? a čo ked nepraskla cysta? bude rast ked budem brat clostyl? može ma to dako ohroziť? mam znova brat 3x1? chodime k vam pol roka... nepocitujem žiadnu bolest na vaječniku kde ju mam ani nič...berem aj Inofolic nakolko... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , vačšina  folikulárnych  cýst  sa  vstrebe  alebo praskne  po  prebehnutej  menštruácii. Doporučujem  krátku UZ  kontrolu  cez  bruško , napr.  na 3 DC  u  Vášho  gynekologa. Ak  by  cysta  pretrvávala , treba  stimuláciu Klomifenom  o  mesiac  odložiť. Neviem  Vaše  meno a  nemôžem preto pozrieť  ako  ste  reagovali  v predchádzajúcich  cykloch. Napíšte  mi  mail, dohodneme  sa ako  budeme postupovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam 32 rokov a vyse 2 roky sa snazime o potomka, mam zistene Pco a znizeny progesterom, uzivala som prvy cyklus duphaston + clostilbegyt a vysledok 4cm vodova cysta. Dnes som 36DC a kedze cysta asi nepraskla menzes neprisiel. Su aj ine sposoby navodenia ovulacie okrem uzivania clostilbegytu? Uzivam aj 2x denne inofolic. Neviem ci mam pockat na menzes alebo sa... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pokiaľ  nepríde  spontánne  menštruácia  a  baby  test  je  negatívny, treba  ísť  na   Uz  vyšetrenie - a podať  Agolutin. Vačšina   folikulárnych  cýst  bud praskne  alebo  sa  vstrebe , bez potreby  operačného riešenia.  Na   indukciu ovulácie  sa používa  bud  Clostilbegyt ,  v presných  stimulačných  schémach , alebio  inj. FSH . Doporučujem Vám  riešiť  liečbu  sterility  v špecializovanom  zariadení. Objednať  sa k nám môžete  mailom  alebo  telefonicky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcem sa spýtať kedy odporúčate otehotniet po umelom prerušení tehotenstva v 19 týzdni-geneticka chyba plodu,ďakujem

Maja

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den .Pokiaľ   nebola   robená  revízia  dutiny  maternice - čiže  čistenie   zbytkov  placenty , doporučujeme  minimálnu  pauzu  mesiac.  Pokiaľ   ste  revíziu  robenú  mala, tak  3  mesiace.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, v auguste 2014 som bola u vas v sanatoriu na inseminacii, ktora na druhy pokus dopadla uspesne, dokonca az dvojnasobne, cakala som dvojicky. V 20.tt som potratila - v nemocnici to definovali ako zlyhanie krcku, plody boli v poriadku. Chcela by som sa informovat, ako mame dalej postupovat, ci je vhodne ist znovu na inseminaciu alebo spravit nejake dalsie... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , predčastný pôrod  alebo  potrat  vo vyššom  štádiu  tehotenstva  môže  mať  viacero  príčin. Najčastejšie  ide  o  infekciu . Dalšie  tehotenstvo  by  malo  byť  hodnotené  ako  rizikové  a  mala  by  ste  v nom  byť  častejšie  sledovaná  aby  sa predišlo komplikáciám  a  situácia  sa  dala   skoro  riešiť. Teraz  je otázka  ako  znovu  otehotnieť.  Podla  môjho  názoru  by  sme  sa  mohli  opäť pokúsiť  o  insemináciu ale  bez  stimulácie  Klomifenom -  v  naturálnom  cykle.  Dvojičky  by  neboli  vhodné vzhľadom  na  predchádzajúci  neúspech.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Nakoľko sa snažím otehotnieť, lekárka mi predpisala clostilbegyt, ktorý som užívala 5-9 deň cyklu. Po jeho vysadeni som zacala spinit. Chodila som k lekarke na folikulometriu a pri velkom folikule 25 mm mi pichla pregnyl - 18 DC, nasledne predpisala duphaston. Avsak uz pred pichnutim pregnylu 16 DC som zacala krvacat.... (viac)

Adriana Balazova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , vaše  krvácanie  je  menštruácia ,  a  nemá  význam brať Duphaston  dalej.  V dalšom  stimulovanom  cykle  by  som  Pregnyl  pichala  skôr - napr.  pri  velkosti  DF  okolo 19mm.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať,10.02. som mala vklad embrya,užívam utrogestan 2X2 denne, včera som začala minimálne krvac (asi tri kvapky krvi) a bolí ma brucho ako pri prichádzajúcej menštruácii. To asi nie je dobré znamenie??

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, krvácanie po vklade nie je dobrým znamením, ale určite nevysadzujte Utrogestan. Je nutné počkať minimálne 10dní od vkladu a spraviť krvný tehotenský test. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: krvácanie po vklade

Anti-Mullerov hormón Prajem príjemný deň, mám 35 rokov a snažíme sa o 1. dieťatko. Bola som na prefuk vaječníkov a lekár mi stále hovorí, že som v poriadku. Chcela by som sa spýtať, či ovariálnu rezervu, t.j. Anti-Mullerov hormón zisťuje každý genekológ, alebo len v... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, AMH je možné vyšetriť v rámci hormonálneho vyšetrenia, ktoré môže odobrať aj bežný gynekológ. Avšak toto vyšetrenie robí len niekoľko labolatórií na Slovensku. Treba sa informovať u Vášho gynekológa. Pokiaľ sa Vám dlhšie nedarí otehotnieť, je vhodné ponechať diagnostiku a liečbu sterility na špecializované pracovisko.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,už 2 roky sa liečim na depresiu uživam antidepresiva bez liekov neviem zaspat.Rozhodla som sa že pojdem na KET ale neviem či možem uživat lieky a ako bez liekov zaspat, može psychika suvisiet s uhniezdenim Dakujem

m

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, plánované tehotenstvo by ste mali konzultovať s Vaším psychiatrom, ktorý Vám nasadí liečbu vhodnú aj v rannom tehotenstve. Psychika zohráva výraznú úlohu pri liečbe sterility. Nezvládnuté psychické problémy môžu mať nepraznivý vplyv na úspech umelého oplodnenia.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: antidepresíva v tehotenstve

Aka by mala byt hodnota (od-do) HCG v krvi na 10. a 14. den po ET (po PK)? Vdaka.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neexistujú tabuľky, ktoré ukazujú aké by mali byť presné hodnoty HCG v rannom tehotenstve nakoľko aj pri dobre vyvýjajúcich sa tehotenstvách sú individuálne rozdiely. Hodnota celkového HCG nad 500 na 14. deň po ET predpokladá dobre sa vyvíjajúce sa tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: hodnoty HCG v rannom tehotenstve

Dobry den dna2.2. Som bola na ket dnes 16.2. Som bola na odbere krvi na hfg hodnota bola 15,02 zdalo sa im to nizke uzivam utrogestan 4 0 4 je to povazovane za tehotenstvo

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno pozitívna hodnota HCG v krvi znamená, že ste tehotná. Hodnota je nižšia ako by mala byť na 14. deń po vklade, preto je vhodné zopakovať odber krvi s odstupom niekoľkých dní a realizovať ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: HCG po vklade

Dobry den, nadvazujem na moju predchadzajucu otazku (ET 6.2., vlozene 2 embrya po PK 5 dni): Bol mi robeny dnes aj krvny test, a vysiel negativny. :-( Je to uz iste, ze babatko/-a teraz nebudem mat alebo je este nejaka moznost, ze by to vyslo? Nemala som spinenie ani krvacanie, je mozne, ze to este pride, ak nie som tehotna? Co moze byt dovod, ak sa embrya neujali? Bolo... (viac)

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ Vám vyšiel krvný tehotenský test negatívny, vysaďte Utrogestan a do pár dní by mala prísť menštruácia. Dôvodov prečo sa embryá neujali môže byť viac. Doporučujem Vám konzultáciu v centre asistovanej reprodukcie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: neúspešný embryotransfer

Dobry den, mam endometriozu,3x laparosk. cysty na vajecnikoch, jeden vajecnik ostal asi 1/3 a druhy je zdeformovany s opakujucou sa endo cystou,umely prechod a absolvovali sme 2 neuspesne ivf v inom centre,pri ktorych zist 4 oocyty z vajecnika s endo. cystou,cysta odsata ale znovu obnovena, oplodnene 3, ziadne mrazene. Momentalne sa rozhodujeme nad dalsim postupom, lebo... (viac)

lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ Vám endometrióza nerobí veľmi veľké ťažkosti, vhodnejšie by bolo zopakovať IVF cyklus, pretože každý ďalší operačný zásah redukuje funkčné vaječníkové tkanivo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: endometrióza

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, kto robí, resp. kde sa robí vyšetrenie fragmentácie DNA spermií. V rámci bezného spermiogramu sa to asi nerobí. Ďakujem za odpoveď.

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vyšetrenie fragmentácie DNA spermií je možné zrealizovať aj v našom centre. Toto vyšetrenie nie je súčasťou bežného spermiogramu a je nutné sa naň objednať cez recepciu vopred. (043/ 4271201, 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297, recepcia@sanatoriumhelios.sk)

Na výsledok vyšetrenia sa čaká približne 10 dní.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: vyšetrenie fragmentácie DNA spermií

Dobry den, 10 den po ET som dostala silnu chripku, teploty okolo 39 stupnov, a mam silne bolesti brucha. viete si asi predstavit moje obavy, ze to poskodilo zahniezdenie plodu a vsetko je marne. co mozem urobit? ma prosim prekonanie virozy vplyv na plod aj v takomto skorom stadiu? dakujem velmi pekne.

maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, proti zvýšenej teplote môžete užívať Paralen, pite veľa tekutín. Doporučujem Vám vitamíny a kľudový režim. Vírusová infekcia môže, ale aj nemusí mať vplyv na vývoj plodu. Pokračujte v užívaní Utrogestranu až do tehotenského testu. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: Viróza po ET

Dobry den,chcem sa opytat...Mame u vas naplanovany KET v piatok a kedze mame aj PGD embrii,mozeme si vybrat aj pohlavie?Budu nas kontaktovat z centra alebo si mame zavolat my?Dakujem za odpoved.

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v rámci genetického vyšetrenia CGH viete karyotyp embrya a takisto aj pohlavie. Niektoré páry chú byť informované o pohlaví dieťatka, niektoré nie. Rozhodnutie je na Vás. Pri pohovore s embryológom pred KET túto informáciu môžete dostať.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: pohlavie dieťaťa

Dobry den, chcela by som sa spytat, som na zaciatku 7 mesiaca tehotenstva a na rodidle sa mi objavila velka krcova zila, treba to nejako liecit?gynekolog mi na to nic nedal. Dakujem za odpoved

slavka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, kŕčové žily v oblasti dolných končatín a rodidiel sa v tehotenstve zvýrazňujú. Dodržujte pitný režim, vhodné je podkladnie dolných končatín. Pri vážnejších stavoch sa užívajú venotoniká. Po pôrode varixy zvyčajne ustúpia.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: varix na rodidlách

Dobrý deň, v 13. týždni tehotenstva mi vyšli nasledovné hodnoty na toxoplazmózu: IgM negat., IgG negat., IgA 1,8 pozit., avidita IgG 21% nízka. Inak bez obtiaží. Na odporúčanie Infektolģa som vybrala 9 bal. Rovamycinu 3000 po 8 hod. Po mesiaci po dobratí nasledoval ďalší odber, hodnoty: IgM... (viac)

Tereza

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nepoznám presne Váš zdravotný stav a klinické ťažkosti súviasiace s toxoplazmózou. Pravdepodobne sa nejedná o akútnu toxoplazmózu. Potrebu užívania antibiotík je vhodné prekonzultovať s infektológom.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: toxoplazmóza v tehotenstve

Dobrý deň bola som u vás na KET 14.2., chcela by som sa opýtať, či častejšie močenie po KET je normálne, alebo je to liekmi? Či to má nejaký vplyv na vložené embrio? Nemôže sa nejak vyplaviť, alebo uvoľniť? Na druhý deň sa to už ako tak upravilo.

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, častejšie močenie nemá vplyv na usadenie embrya a úspešnosť kryoembryotransferu.

MUDr. Peter Krajkovič
Kľúčové slová: častejšie močenie po KET

Dobry den. Chcem sa opytat, ci po embryotransfere nadalej dodrziavat zvyseny prijem tekutin ako aj zvyseny prijem bielkovin tak,ako to bolo pred samotnym transferom. Dakujem.

Gabika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po embryotransfere dodržujte pitný režim. Nie je však potrebné piť toľko tekutín ako pri stimulácii IVF.

MUDr. Krajkovič Peter
Kľúčové slová: pitný režim pri IVF

Dobry den, bola som na ET 6.2. kde mi boli vlozene 2 embrya, kt. predtym mali predlzenu kultivaciu 5 dni. Kedy by mi mal vyjst tehotensky test (klasicky kupeny v lekarni s najvyssou citlivostou 10 mlU) pozitivny? Kedy najskor by mohli byt 2 ciarky a kedy najneskor? 10 dni po ET mi totiz vysiel negativny, pritom som nemala ziadne krvacanie ani spinenie. Vdaka.

Z.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , na 10  ty  den  by  baby  test už mal byť pozitívny.  Na 14  den  jednoznačne. My  doporučujeme  odber  HCG /  stanovenie   z  krvi/  na 14  den po transfere.   držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry Den chcela by som sa opytat uz nejaky ten cas mamproblemy s menstruaciou teda vobec ju nedostanem bez pomoci duphastonu alebo vyvolavaciek ktory uz uzivam asi tak pol roka teraz som ho skusila vysadit a zase nic a bola som aj na prehliadke a pan doktor povedal ze by sa mal menzes dostavit ale nic neda sa to nejako inak liecit??dakujem velmi pekne...

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý den . Príčin prečo  nedostanete  menzes  bez  vyvolávačiek môže  byť viac. Tiež liečba  je rôzna podla  toho  či  chcete  alebo  nechcete  aktuálne otehotnieť. Poskytujeme  aj  gynekologické  konzultáície  kde  vám  urobíme  UZ  vyšetrenie  a  doporučíme   liečbu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať,že akú máte skúsenosť s inofolicom?Na forach je len opísane pozitívum.Chcem si to kúpiť a či su to není vyhodené peniaze.Viete mi poradiť čo je dobré užívať pre:ženu a muža?Ja chcem inofolic a mužovi nasadit vitamín E 400mg.Je to dobrá... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň. Inofolic  má  význam  pre  ženy  ktoré  majú  nepravidelnú  ovuláciu , poruchy  menštruačného  cyklu, hormonálnu  poruchu  ktorú  voláme  polycystické  vaječníky alebo  hyperandrogénny  syndrom. Týmto  ženám  môže  v  spojení   napríklad  s  Clostilbegytom  navodiť  ovuláciu. Neviem  či  sa  jedná  aj o váš problem.  Vitamínové  prípravky  na  zlepšenie  kvality  spermií  sú  rôzne.  Ak  sa  Vám  ale   dva  roky  nedarí  otehotnieť treba  skôr uvažovať  o  špecializovanej  liečbe  u  nás .

MUDr. Starovecká Katarína
Kľúčové slová: Inofolic

Dobry den.chcela by som sa poradiť.boli sme u vás 2krat na IUI a obidva pokusy boli neúspešne.nemame ziadne zdravotne problémy.pred IUI som stimulovala.len prvy krat sme mali jeden \"dominantný\"folikul veľkosti len 14mm a druhy krat tak isto jeden \"dominantný\" folikul veľkosti 16mm...nevedeli by ste mi... (viac)

Dadka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , pozerala  som  Vašu kartu. Pri  oboch insemináciách  ste  mali  dozretý  jeden  folikul. / len pripomínam  že  velkosť  folikulov bola  dostatočná 18mm a 16mm-  a  podla  ich  velkosti  bola  naplánovaná  aplikácia Pregnylu a  následne IUi.  Váš  hormonálny  profil  vykazuje  znaky  PCO , hyperandrogenizmu , čo môže  spôsobovať  nepravidelnú  ovuláciu. Teda  bez  užívania  Clostilbegytu  nemusíte  ovulovať. Problém  je  aj  v partnerovi - má  zlý  tvar  spermií. Nakolko  dve  inseminácie  boli neúspešné , doporučujem Vám liečbu pomocou IVF. Objednajte  sa  prosím  na  konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

dobri den absolvovala som et 9.2 15 adnes som trochu zaca spinit a le vizera cerstva krv a uzivam ultrogestan 2rrano 2vecer dakujem

angela1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Pokračujte  v užívaní  Utrogestanu. Ak  budete  krvácať  užívajte  ho   cez  ústa po jednej  tabletke ráno, obed , večer. Na  kontrolu  treba  prísť  skôr -  čiže  cca 19.2.2015 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, aky je postup v pripade, ak sa partnerom nedari otehotniet po roku od vysadenia antikoncepcie a testy neodhalia ziadny zdravotny problem? Kolko sa este odporuca snazit sa o dieta prirodzenou cestou, kym sa pristupi k medicinskemu rieseniu? Po akej dobe sa mozu vysetrenia zopakovat? Dakujem.

Tana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , v prípade   ročnej  neúspešnej  snahy  o  koncepciu  je  ideálne  navštíviť  špecializované  pracovisko   zamerané  na liečbu  neplodnosti. U  nás   Vás  vyšetríme - urobíme  ultrazvuk , partnerovi  vyšetríme  spermiogram. Skonzultujeme  vyšetrenia  ktoré  Vám  boli  robené  a  podla  nálezu  doporučíme , či  je  vhodné  dalšie  len  prirodzené  snaženie  alebo  či  potrebujete  pomoc.

Objednajte  sa  na  konzultáciu  cez našu  recepciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den,chcem sa opytať koľko stoja darcovske vajička?Chcem sa opytat 3až4 dní pred menštruáciou sa špinim aky možem mať problem?V novembri som bola na ket neuspešne. Dakujem.

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , špinenie pred menštruáciou môže mať viaceré príčiny. Treba  urobiť  Uz  vyšetrenie  maternice a zistiť či nie  je nejaký problém so sliznicou. Ak je  podozrenie na polyp , je možné urobiť hysteroskopiu - optické prezretie  vnútra maternice. Iná príčina môže byť hormonálna , tá  sa  väčšinou dá zvládnuť  užívaním  tabletiek - gestagénov v druhej polovici  cyklu.  Toto všetko môže  riešiť váš  gynekolog.  Darcovstvo vajíčok  stojí cca 3000  euro.

s pozdravom Dr. Starovecká

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Rada by som sa poradila, lebo neviem ako pokračovať ďalej. Som po 2. neúspešnom KET a kedže máme ešte zamrazené embryá, chceli by sme skúšať ďalej. Prvý KET - biochemické tehotenstvo. Vklad na 19DC, sliznica hraničná hodnota 6mm, nasadený estrimax a utrogestan,... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  den , pri  dlhých  cykloch  doporučujeme  UZ  kontrolu  na cca 15  DC , pokial  je  výsška  sliznice  dostatočná , pridá  sa  Utrogestan , ktorý  pripraví  maternicu  na  vklad  ak  aj  neprebehne  ovulácia. Je  to  vhodnejšie   ako  vkladať  embryo  na 47 DC. Môžete   ešte  absolvovať  vyšetrenie  na  vylúčenie  protilátok  proti  trofoblastu -  ktoré  ale  býva  pozitívne  len  výnimočne. Doporučujem  absolvovať  další  vklad  embrya.   Držíme  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den,v utorok 10.2 som vysadila ustrogestan po neuspesnom ket,do kolkych dni po vysadeni by mi mala zacat mestruacia?

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Po vysadení Utrogestanu by sa mala menštruácia dostaviť do týždňa.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: menštruácia po Utrogestane

Dobry den. Chcela by som Vas poprosit o radu. Od dnes (23. dna menstruacneho cyklu) si zacinam pichat Diphereline v ramci dlheho lutealneho protokolu (IVF cyklus). Chcem sa vsak opytat, ze keby som nahodou pocas tohto cyklu prirodzene otehotnela, moze mi tento Diphereline uskodit tak, ze potratim? Dakujem za odpoved.

Gabriela

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Pokiaľ by ste v tejto fáze prípravy na IVF otehotneli, nemala by takéto krátkodobá aplikácia Dipherelinu mať negatívny vplyv na tehotenstvo, keďže by sa jednalo o veľmi včasné štádium.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Diphereline a tehotenstvo

Dobry den, chcem sa opytat. Mam 41 rokov. Liecim sa na primarnu hypotyreozu (uzivam L-Thyroxin 75). V priebehu posledného roka a pol som 3x potratila (1x - myslim, ze prave kvôli neupravenému davkovaniu L-Thyroxinu - som myslela, ze pojdem k endokrinologicke az po vystaveni tehotenskej knizky - ale v konciacom 7tt som potratila, 2x to bolo v konciacom... (viac)

maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Určite Vám doporučujem plánované vyšetrenia na genetike, hematológii a imunológii absolvovať a s výsledkami ísť na konzultáciu do centra asistovanej reprodukcie. Okrem spomenutých vyšetrení by som ešte doplnila vyšetrenie fragmentácie DNA spermií, keďže vysoký počet spermií s poškodenou DNA môže tiež viesť k opakovaným potratom. V takom prípade je riešením umelé opldonenie s výberom spermií a oplodnením vajíčok špeciálnou metódou PICSI. V prípade podozrenia na genetickú príčinu potratov je v cykle umelého oplodnenia možné vyšetriť aj samotné embryá predimplantačnou genetickou diagnostikou pred vložením do maternice. Druhou alternatívou vzhľadom k anamnéze a Vášmu veku je darcovský program. Bližšie informácie Vám môžeme poskytnúť osobne, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu cez recepciu.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: opakované potraty

Dobry den co stoji stimulacia iui?

frantisek

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. pri bežnej stimulácii pred IUI tabletkami Clostilbegyt si u nás hradíte len výkon IUI 100 eur. V prípade, že vaječníky na lieky nezareagujú ani pri zvýšenej dávke, je možné stimulovať ich aj hormonálnymi injekciami. Počas takejto silnejšej stimulácie robíme u nás opakované ultrazvukové kontroly aj s odbermi krvi, za ktoré si hradíte 50 eur + následny výkon IUI 100 eur. Bližšie informácie Vám radi poskytneme osobne na konzultácii.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: stimulácia pred IUI

Dobry den,chcela by som sa opytat,som dnes 10.den po ET a od vcera mam taky hnedo-cerveny vytok/spinenie,niekedy len take tmavohnede zilky na spodnom pradle,mam este sancu ze ET bol uspesny?dakujem

klara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Mierne špinenie po embryotransfere môže byť prítomné aj v prípade otehotnenia, doporučujem Vám kľudový režim a zvýšiť užívanie Utrogestanu na 3x2 tbl do pošvy. V prípade krvácania zmeňte užívanie Utrogestanu na 3x1 tbl cez ústa, v užívaní pokračujte až do vyšetrenia krvného tehotenského testu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: špinenie po ET

dobri den chcela bysomm vedietpo embrio transvere presli dva dnni a dneskka zomna ide taki dozltaa viiitook co znamena dakujem

angela 1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Slabý výtok po embryotransfere môže byť prítomný a nemusí znamenať vôbec nič. Pokiaľ by sa výtok zvýrazňoval a objavil sa pocit zápalu alebo krvácanie, kontaktujte centrum asistovanej reprodukcie alebo Vášho gynekológa. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: výtrok po ET

Dobrý deň, moja dr. mi nasadila Norethisteron, aby som som dostala skôr menštruáciu kvôli tomu, že mám svadbu a na ten termín mi vychádzala. mala som ju brať 1.deň 5tabl., 2xdeň 2tabl., 3.deň 2tabl., 4 deň 2.tabl. a piaty jednu ráno, ale ja som nedodržala jej pokyny a brala som ho takto 1.deň 4... (viac)

ivka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Norethisterón by sa v tehotenstve nemal užívať. Podľa Vašich údajov ste ho zrejme užívali v úplne včasnom štádiu otehotnenia, jeho vplyv na vývoj plodu je teda otázny. Pokiaľ sa rozhodnete v tehotenstve pokračovať, bude potrebné dôsledne sledovať vývoj plodu, pozvažovať prípadne genetickú konzultáciu. Držíme palce!

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: Norethisteron v tehotenstve

Dobrý deň, dnes som bola na ultrazvuk pred plánovaným KET. Pán doktor mi predpísal ešte Estrimax 2x1 a Utrogestan. KET je naplánovaný na 17.2. Chcela by som vedieť, či aj 17.2. mám ráno užiť ešte Estrimax a aj Utrogestan? Ďakujem

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. V užívaní Estrimaxu prokračujte stále ďalej pravidelne a Utrogestan si ráno v deň KET nemusíte dávať, vložíte si ho až po embryotransfere.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: lieky pred KET

Dobry den mame od Vas prve dietatko, ktore bude mat za par dni rocik. Pomaly koncim kojenie, avsak menzes este stale nemam. Moja diagnoza je PCO. Ked by sme chceli druhe dietatko, je treba este pockat aspon na menstruaciu, alebo sa mozme pomaly aj u Vas ukazat? Neviem aka je sanca ze by sme druhe dietatko mali prirodzene...

Tatiana Borská

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ak ste sa už rozhodli plánovať ďalšie tehotenstvo, môžete sa k nám objednať na konzultáciu s vyšetrením a podľa nálezu sa dohodneme na ďalšom postupe.

MUDr. Cuľbová Martina
Kľúčové slová: plánujeme druhé tehotenstvo

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, navštevujem Vaše centrum, mám problémy s anovulačným cyklom, posledný menzes som mala 3.1.2015, pričom 26. 1. som začala špiniť /ráno - ružový výtok na toal. papieri , večer - tmavohnedý výtok/, trvalo to celý... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, dlho trvajúce špinenie pred menštruáciou môže mať rôzne dôvody (anovulácia, nízka hladina hormónov, ranka na krčku, polyp, myóm ...). Keď po schválení žiadosti prídete na pohovor s koordinátorkou, môžeme urobiť kontrolné vyšetrenie a zároveň podľa Vášho cyklu naplánujeme začiatok stimulácie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: špinenie pred menštruáciou

Dobry den, som na zaciatku tehotenstva, po IVF, ako je to s pitim kavy, je 1-2 salky denne ok alebo ju treba viac obmedzit, ci celkom vylucit? Dakujem.

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aj v tehotenstve si môžete dopriať 1-2 slabšie kávy denne. Prajeme Vám príjemné tehotenstvo.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: pitie kávy v tehotenstve

Dobrý deň .Mám 36 rokov , som po prvom neúspešnom ivf , mali sne sedem bunkove embrio po vlozeni som mala teploty a zapal pluc mohlo mi to spôsobiť vloženie embria? Nepodarilo sa zmraziť žiadne , kde bola CHYBA? Mám do toho ísť ZNOVU? všetko sme si hradili sami bo mám sterilizaciu

anezka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vloženie embrya určite nemá nijaký súvis s následným zápalom pľúc. Počet kvalitných embryí v cykle IVF priamo závisí od kvality vajíčok a spermií, ktoré v danom cykle získame. Ak to bol Váš prvý cyklus IVF, určite má význam liečbu ešte zopakovať. Doporučujem Vám konzultáciu v centre asistovanej reprodukcie, na ktorej po vyhodnotení doterajších výsledkov a priebehu liečby Vám bude doporučený ďalší postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: neúspešné IVF

dobri den chcem vediet kedi ssa embrio uhniezddi po predllzenej kultivaci 5 dnova ked som apsolvovala 9.2.15 dakujem

angelika1

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po predĺženej kultivácii sa embryo začne v maternici uhniezďovať do 48 hodín po transfere. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Kľúčové slová: uhniezdenie embrya

Dobrý deň s partnerom navštevujeme vaše sanatórium. Zajtra mám ku vám prísť na folikulometriu na 9 DC pretože minulý mesiac sme IUI nestihli pretože folikuly už boli veľké, som stimulovaná Clostilbegytom /3-7DC/ a podľa toho sa naplánuje podanie Pregnylu a IUI. Chcela by som sa... (viac)

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Štandardne ultrazvukovú kontrolu v deň IUI nerobíme, pretože podanie Pregnylu aj samotnú IUI plánujeme podľa veľkosti dozretých folikulov a po podaní Pregnylu ovulácia určite prebehne. V prípade potreby alebo pochybností však nie je problém ultrazvukové vyšetrenie v deň IUI urobiť.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: kontrola v deň IUI

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. V pondelok som začala užívať Clostilbegyt, chceme podstúpiť IUI. No niečo na mňa lezie. Mám suchý kašeľ- asi prieduškový, lebo ma bolia. Hrdlo ma nebolí a ani horúčku zatiaľ nemám. Začala som užívať Stodal. Môžem... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň. Zatiaľ môžete pokračovať v užívaní Clostilbegytu, ak sa budete cítiť lepšie, môžeme IUI naplánovať. Ak by sa ťažkosti zhoršovali, môežme posunúť realizáciu IUI na nasledujúci cyklus.

MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Kľúčové slová: kašeľ pred IUI
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios

DISKUSIA

Poraďte sa s odborníkom
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Sme tu pre Vás 7 dní v týždni

Aktuality

2015-02-12

Sme tu pre Vás 7 dní v týždni

Aj v roku 2015 sme pripravený poskytnúť Vám odbornú starostlivosť v gynekologickej, prenatálnej i reprodukčnej oblasti.
Veríme, že informácie na našich webových stránkach budú pre vás užitočné.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
