Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobry den, Chcela by som sa spytat na spravne diagnostikovanie PCOS, ktore mi bolo diagnostikovane tohto roku v maji, na zaklade vysetrenia krvi, 1.marca, kde bol vysoky LH hormon 16.6 (20ty den cyklu). Ostatne hormony som mala uplne v norme aj pri druhom odbere krvy ,2.juna, kde bol LH v hodnotach 7.5.(merane 6 dni po ovulacii) je takze povedat v ktorej faze cyklu som... (viac)

Lydia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , za diagnostické  kritériá  PCOS  sú  považované : zvýšený pomer LH : FSH , zvýšená  hladina  androgénov v krvi , nepravidelná / oneskorená  menštruácia/ , anovulácia / chýbanie ovulácie/ a UZ  nález   vaječníkov  s  veľkým počtom  drobných folikulov.  Tiež  môžu  byť  prítomné  klinické  prejavy  zvýšenia  androgénov - napr. hirzutizmus.   Chybou  je  stanovavovať  hormonálny  profil v inej fáze  ako  na 2-3. Dc /  t.j. počas  menštruácie/   Teraz  k Vášmu prípadu - ak  máte  cyklus   relatívne pravidelný 36-46  dní, nemáte  nadváhu a máte ovulačné  cykly   nie  je  potrebná žiadna liečba!  Je  pravdepodobné , že  vaša  ovulácia  prebieha   neskôr - možno okolo 20 Dc , ak  by  ste  mala problém ju rozpoznať  sú vhodné  folikulometrie pomocou ultrazvuku s plánovaním pohlavného  styku.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, 3.mes. beriem closytlbegyt a duphaston, teraz som v 24D, a zacala som krvacat, pritom duphastonom sa mi upravil cyklus a menzes mávam na 28-29D. Je možne, že duphaston už na moje telo nezaberá? ďakujem Vám vopred.

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  podstatné  je vedieť , či  ste po užívaní Clostilbegytu aj ultrazvukom skontrolovaná , / tzv. folikulometria/ alebo či oba lieky  beriete  len podla určenej schémy. Duphaston  je  hormonálny liek , ktorý  by  mal udržať  cyklus , avšak niekedy  sa  stane , že  menzes príde skôr. Tento mesiac ho už  ďalej neužívajte. Ak sa vám nedarí otehotnieť doporučujem Vám  sa objednať  na  vyšetrenie  do nášho  centra.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, asi pred tyzdnom mi robili kultivaciu a zistili mi v posve bakteriu E- coli. Momentalne sim v 32tt s dvojickami. Doktor mi predpisal Zinnat 500mg a 12hod. Vela som si o tom precitala a dostala som strach o svoje babetka..moze ich tato bakteria ohrozit? Dakujem

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, štandardom  je  vaginálna liečba lokálnym antibiotikom - napr. Macmiror  complex. Pokiaľ, lekár usúdil  že  je vhodné  Vás preliečiť aj  celkovo, treba ho rešpektovať. Zinnat  je antibiotikum , ktoré   je možné v tehotenstve  bezpečne užívať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, užívala som Clostylbegit 2x1 tabletku ale vajíčko bolo malé. Teraz mám užívať nasledujúci cyklus 3x1. To sa užíva tiež po dobu 5 dní? Čiže potrebujem dve balenia Clostilbegidu, dokopy by som mala užiť 15 tabletiek? Ďakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívajte  Clostilbegyt 3x denne od 3.  do 7.  dňa cyklu /DC/. Čiže  uvažujete správne potrebujete si dať  predpísať 2 balenia - použijete z nich 15 ks tabletiek / 5 vám zostane/. Na  Uz  vyšetrenie  sa objednajte  na 11. DC.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň, ak začne menštruácia večer po 20. hodine, počíta sa uvedený deň ako prvý deň meštruačného cyklu?

eňa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v tomto prípade  považujte  za 1. DC až  nasledujúci deň.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. V januari mu po laparoskopii diagnostikovali endometriozu. Vybrali mi endom.cystu cca 7x4cm a potom som podstupila hormonalnu liecbu (isaniva na pol roka - umely prechod). Po polroku mi robili diagnosticku laparoskopiu, pocas ktorej mi vybrali polyp maternici, odstranili cca 3cm funkcnu cystu a spravili mi prefuk vajcovodov. Po operacii (7.8.2017) mi povedali... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolo  by vhodné  požiadať  o odobratie  krvi na  AMH /Antimuleriansky hormón/ ktorý  je ukazovateľmo vašej vaječníkovej rezervy. Pokiaĺ by bola  jeho hodnota znížená  , malo  by nasledovať  vyšetrenie  v centre  na liečbu neplodnosti.  Osobne  nevidím žiadny dôvod  na oddiaľovanie  snahy o tehotensto. Ak  sa  Vám  nepodarí otehotnieť  do pol roka , objednajte  sa  na  vyšetrenie  napr. v našom  centre. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem som v 8 tt, beriem 2x2 progesteron 100. Chcem sa opytat, na kyselinu listovu. Moj gynekolog to ani nezmienil. Som po ET, sono mi bolo robene v 6tt, kde bolo vidiet iba vak. Momentalne ma doktor dovolenku, chystam sa k nemu v 9 tt 4 dni. Som velmi nerzozna, neviem ako sa vyvíja plod, od 6 tt vlasne neviem vobec nic. Dakujem

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem Vám začať užívať kyselinu lisovú v prípravku určenom pre tehotné  do 13. týždňa. /napr. Femibion/.  Pri kontrole  u  gynekológa by Vám malo byť realizované kontrolné ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, hormonalne testy mi preukazali zvysene AMH - 4,18. Ako by sa mi ho podarilo znizit? Pocula som, ze je s tym problem kedze chceme u vas podstupit IVF a bojime sa, ze to kvoli tomu nevyjde.. Nema na to vplyv Inofolic, ktory beriem 2x za den? Dakujem..

Olivia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota AMH 4,18  je v poriadku.  AMH  je ukazovateľ  vaječníkovej rezervy , táto  hodnota  teda znamená , že  vaša  vaječníková  rezerva  je dostatočná. Vekom  sa  bude  vaše AMh znižovať.  Inofolic  nemá  vplyv  na výšku AMH.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, už som objednaná k Vám v 20-tom týždni tehotenstva. Mala by som záujem o 4D sono, nie je to skoro v tom 20-tom týždni? Zaujíma ma aj či treba prísť s plným mechúrikom? Pretože som počula, že po novom už ani s plným mechúrom netreba chodiť. Za odpoveď ďakujem.

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v 20. týždni doporučujeme realizovať klasický 2D  ultrazvuk  na posúdenie morfologie plodu. 4D  Uz  je  vhodné  robiť  neskoršie    cca v 26. týždni. Na  vyšetrenie  je  vhodné  byť s prázdnym močovým mechúrom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať či je možné absolvovať u vas insemináciu aj bez vyšetrenia priechodnosti vajcovodov. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň . IUI  je možné  realizovať  aj  bez vyšetrenia  priechodnosti. Pred plánovaním  liečby  je však potrebné sa objednať na úvodnú konzultáciou k lekárovi. Objednanie je možné telefonicky alebo mailom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, prosim Vas o radu ohladne stimulacneho protokolu. Mam 33 rokov a v 12/2016 mi bolo zistene velmi nizke AMH (0,72 ng/ml), snazime sa otehotniet rok a pol. Nasledovali vysetrenia horm.hladin, genetika - vsetko v poriadku, aj priechodne vajickovody, spermiogram vyborny vratane detailneho spermiogramu. Okrem nizkeho AMH boli vsetky vysetrenia v poriadku. Mame za... (viac)

Miriama

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , na základe  vami poskytnutých informácií by som zopakovala  krátky stimulačný protokol s 300  IU FSH. Niekedy pomôže  punkcia neskoršie / nie 12 Dc../ Určite  by som  doporučovala vyšetriť fragmentáciu DNA  v manželových spermiách , podľa  výsledku by som volila  metodiku oplodňovania. A samozrejmosťou by mala byť predĺžená kultivácia - t.j. vklad  blastocysty na 5. deň po odobratí vajíčok.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, moja dcéra má vzťah s chlapcom, ktorý je ako sme zistili jej bratranec zo 4 "kolena"....je z gegenetického hľadiska predpoklad nejakej chyby alebo poškodenia ich spoločného dieťaťa- ešte tehotná nie je....a je nutné pred plánovaným tehotenstvo urobiť gen.testy?... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pred plánovaním tehotenstva doporučujem  genetickú konzultáciu  s prípadným genetickým vyšetrením. Pokiaľ  by  boli obaja partneri prenášačmi geneticky prenosných ochorení , bol by predpoklad prejavu takéhoto ochorenia u ich potomstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň prajem, chcela by som sa Vás opýtať otázku ohľadom užívania lieku Duphaston. Lekár mi ho nasadil na úpravu druhej fázy cyklu (pravidelné špinenie - hnedastý výtok až drobné krvácanie) - 2x 1tbl hneď ako začnem špiniť. V júli bolo prvý... (viac)

Katarínka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak Vám nepríde menštruácia do týždňa , urobte si tehotenský test. Nepíšete , či  ste  pri  jeho  nasadzovaní  tento  cyklus  špinila. Ak nie,  šanca na tehotenstvo je vysoká.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mohla by som Vás poprosiť o Váš názor, či je možný KET aj keď trpím vertigom - závratmi a beriem lieky MeniSerc? Alebo odporúčate na toto obdobie lieky vysadiť? Ešte doplním, že sa u mňa nejedná o vážne štádium. Vopred veľmi pekne ďakujem.

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem Vám konzultovať neurologa ktorý pozná Váš zdravotný  stav. On musí posúdiť , či je pre Vás vhodné plánovať tehotenstvo. Spomínaný liek sa v tehotenstve nedoporučuje užívať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa poradit. Otehotnela som po ET. HCG bolo na 14dpt nizke - 137jednotiek, ale rastlo kazde 2 dni 2-3 nasobne. 5t 6d som absolvovala sono, kde bolo vidiet len GS s velkostou do 6mm. Dnes 6t 4d bol vak 9,5mm s naznakom YS. Lekar mi napisal do spravy missed abort. Nie je to predcasne? Mam pokracovat v uzivani Utrogestanu a Fraxiparinu? Ako by ste... (viac)

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,vzhľadom  na   vysoko žiadané tehotenstvo a stav po IVF   by som doporučila ešte jeden ultrazvuk po týždni. Ak  nebude viditeľné embryo s  akciou srdiečka jedná  sa o Missed Abortion. V tom prípade  by ste  vysadila lieky a počkala  na spontánne odkrvácanie. revíziu  by som  doporučovala  len  ak by  nedochádzalo k spontánnemu odkrvácaniu do 2 týždnov.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som takmer tri tyzdne po KET, hcg stúpajúce, caka ma ultrazvukové vysetrenie v polke augusta. Užívam 2x denne progesterone 200mg-vaginálne. Užívanie tabliet mi nespôsobovalo problémy (akurat som mala číry výtok bez zápachu, bez svrbenia), posledné dni vsak začali zo mna... (viac)

Viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený výtok so zbytkom tabliet  je prirodzený a nepredstavuje žiadny problém. /doporučujem tablety vkladať  čo najhlbšie do pošvy, a večernú dávku aplikovať pred spaním/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Chcem sa opýtať.Som v stimulačnej fáze pred IVF.Na internom predoperačnom vyšetrení mi predpísali fraxiparine 0,3.Dala mi to zrejme preventívne,lebo som nikdy nemala žiadne problemy a ani nikto v rodine čo sa týka trombozy.Môže to nejako ovplyvniť vajíčka,trochu sa tej injekcie... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Fraxiparin Vám naordinovali ako prevenciu vzniku trombózy. Uvedené inj. neovplyvňujú kvalitu oocytov . U pacientov  so  žalúdočnými vredami hrozí  riziko  krvácania. Pokiaľ  nemáte    so  žalúdkom  v súčastnosti  ťažkosti , nemusíte  sa obávať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Chcela by som sa opytat 2.8.som bola na diagnostické laparoskopii kde mi robili aj drilling vaječníkov včera večer 3.8 som začala mať krvácanie ako pri menštruácii a to je 17 DC moze to byť posunutá menštruácia alebo je to len dôsledok laparoskopie a kedy môžme mať... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bez  gynekologického  vyšetrenia neviem určiť presný dôpvod  krvácania. Najskôr sa však jedná o skrátenie  cyklu ako dôsledok  operácie. Pohlavný styk môžete  mať po skončení krvácania.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den.bola som na kyretazi pred 2,5tyzdnami vsetko prebehlo tak ako ma,nekrvacam len este mam ist na krv kvoli hcg hormonu,mozem ist sa kupat?

lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vzhľadom na riziko infekcie kúpanie až do skončenia najbližšej menštruácie nedoporučujem!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, otehotnela som u vás po IVF. Prvý deň poslednej menstruacie som mala 4.5.2017 a podla nej mi vychadza termín porodu na 8.2.2018. Ale viem, že kedže poznáme presný deň vkladu, tak by sa mal dať vypočítať termín pôrodu presnejšie ako pri prirodzenom otehotnení kedy sa berie do... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Váš  termín pôrodu  je 8.2.2018 /  vychádza to zhodne s PM  nakolko odber oocytov  ste  mala  na 14 DC./ držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.Dnes mi doktorka povedala,ze som na začiatku 5.týždňa tehotenstva.Doteraz som brala Inofolic kvoli PCO,avšak doktorka mi povedala,že uz mam ho vysadiť a prejst na femibion.Nakolko mi zostalo este cca 45vrecúšok Inofolicu,je potrebné ho zameniť.Môžem ho dobrat a prejsť potom na femibion?Dakujem za radu.

(viac)
Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete  dobrať spomínaný Inofolic a následne prejsť  na Femibion.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať koľko dní sa môže prenášať po termíne pôrodu po ivf. Termín mi stanovili 13.8. Posledná menštruácia 1.11.2016 a vklad 21.11.2016 keďže mám 30 dňový cyklus.Za skorú odpoveď vopred ďakujem

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  tehotenstvo nebolo komplikované  a nemáte  vy  ani plod žiadne ťažkosti a riziká, prenášať  môžete cca týždeň. Následne  by  bolo vhodné  pôrod indukovať  alebo Vás hospitalizovať. držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Na 12. deň cyklu mám naplánované HYFOSY, ovulaciu mávam 13.den. je možné tak skoro po vyšetrení absolvovať IUI? Ďakujem za odpoveď.

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň, v  cykle v  ktorom  bolo realizované HYCOSY   IUI nie  je možná./ Úspešnosť  by bola  veľmi nízka/  Jej plánovanie  sa presunie  na ďalší cyklus.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, v 34tt som porodila mŕtve bábatko, mala som abrupciu placenty. Mám prepážku na maternici s výškou 2,65 cm, myóm s priemerom 2,81cm a endometrióznu cystu o veľkosti 4 x 2,83 cm a mám sa dať operovať, je to možné aj u Vás? ďakujem, aký by bol ďalší... (viac)

júlia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , žiaľ  spomínané operačné výkony  na  našom pracovisku nerobíme. Realizujeme len  výkony jednodňovej chirurgie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, vo februari som musela postupit v 14tt prerusenie tehotenstva nakolko boli zistene VVCH , po vsetkych vysetreniach aj genetickych sme s priatelom v poriadku. V maji mi bola zistena cysta , snazime sa o babatko zatial neuspesne. v juli predpisany Duphaston brat od 15dna 2x1tabletku 10dni, tabletky som vybrala a menstruacia mi meska 3 dni mam bolesti v podbrusku... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň ,menštruácia  by mala prísť do 3 dní. Pobolievanie podbruška, hnedý výtok a negatívny test tomu nasvedčujú.  Ak  by  sa  nepodarilo otehotnieť do  pol roka , objednajte  sa  na komplexné  vyšetrenie plodnosti do nášho centra.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chystam sa na KET v auguste. Volala mi vseobecna lekarka, ze by som sa mala byt preockovana proti tetanu. Chcela by som sa opytat, ci je to mozne. S pozdravom Dana

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené očkovanie by bolo vhodné realizovať pred KETom.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, chcela by som sa objednat na geneticke vysetrenie z dovodu ze som 4 krat potratila a aj moja mama ma poruchu chromozomu (ale nepamata si presne aku) moj partner je v poriadku. Odporucenie od lekara mam ,ale mam iba EU kartu pretoze pracujem v Irsku. Chcem sa vas opytat ci plati aj EU karta a ak nie tak kolko zaplatim ako samoplatca? Dakujem pekne

paula

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , žiaĺ  nárok  na genetické  vyšetrenie   ako zahraničný poistenec  nemáte. Vzhľadom  na  vašu anamnézu  by  som ho však jednoznačne doporučovala. Cena takéhoto  vyšetrenia je okolo 500 euro. / Záleží  od  počtu  vyšetrovaných položiek../ Ak máte o toto  vyšetrenie záujem v našom  centre , je  vhodné objednať  sa  na úvodnú konzultáciu k lekárovi- gynekologovi . Pri objednávaní  sa  cez recepciu je potrebné upozorniť , že v uvedený deň požadujete aj  genetické vyšetrenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, minuly tyzden som navstivila vase centrum, momentalne cakame na schvalenie IVF, len som sa zabudla opytat ake dalsie vitaminy okrem Inofolicu mam brat na zvysenie uspesnosti IVF. Dakujem

Greta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený Inofolic  je úplne postačujúci.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som v 12+4 tt a chcela by som zacat chodit plavat do plaveckeho bazena na plavaren. Viem, ze tam hrozi nakaza infekciami a rada by som sa ich vyvarovala, na internete som citala, ze pomoze namocit tampon do olivoveho oleja lekarenskej kvality s dvoma kvapkami tea tree oleja a zaviest si ho. Chcela som sa opytat na vas nazor? Mám 26 rokov a zatial... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ako  sama  správne uvádzate  na  verejnom kúpalisku  je  reálna hrozba získania  vaginálnej infekcie , ktorá  by mohla ohroziť priebeh tehotenstva. Preto osobne  kúpanie  tehotným ženám  nedoporučujem.  /Kúpanie  v morskej vode problém nie je/  Uvedenú  metódu s tamponom by som nerealizovala. Uprednostnila  by  som  vaginálne výplachy po kúpaní.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, akú máme s manželom záruku že na IVF budú použité len spermie manžela?

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pre odber spermií sú používané špeciálne kelímky, ktoré samotní pacienti označia svojim menom a priezviskom. Vzorku odovzdávajú spoločne s vypísaným dotazníkom, kde sú uvedené nielen identifikačné údaje pacienta, ale aj jeho partnerky. Odber spermií má tiež špecifické číslo odberu (označované ako LRN), ktoré je pridelené ihneď po doručení vzorky do laboratória. Pri odovzdávaní kelímka s ejakulátom je andrologickým pracovníkom zrealizovaná identifikácia partnera podľa dokladu totožnosti s fotografiou. Pri spracovaní spermií v andrologickom laboratóriu a pri akejkoľvek manipulácii so spermiami vždy prebieha súčasná kontrola dvoma pracovníkmi, ktorí overia a nahlas prečítajú meno a priezvisko partnera, meno a priezvisko partnerky, číslo LRN a číslo OPU. Akonáhle sú spermie nachystané k oplodneniu, skúmavka je odnesená do embryologického laboratória, odovzdaná embryológovi a ten spoločne s andrológom skontroluje údaje na skúmavke a protokole. Pri každej identifikácii a v každom kroku sa pracovníci podpisujú do protokolu.

Mgr. Katarína Krepopová - laborant

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Liecim sa Sioforom 850 kvoli inzulinovej rezistencii a zistila som, ze som v cca 5 tyzdni tehotenstva. Som nesvoja kvoli tomu, ze na pribalovom letaku je uvedene, ze v tehotnosti sa liek nesmie uzivat, no nazory lekarov sa na to nezhoduju a ja neviem ako mam postupovat, aby som mimku neublizila. Velmi dlho sme sa snazili,... (viac)

DOMINIKA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený preparát v tehotenstve nedoporučujem.  Vhodné  by  bolo realizovať diabetologické  vyšetrenie a kontroly počas gravidity pre zvýšené riziko  tehotenskej cukrovky.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den boli u vas na klinike na vysetrenie spermiogramu s vysledkom : koncentracia :13,7 morfologia: % normospermia - 1 defekt hlavicky - 99 defekt krkov -66 defekt bicikov -25 pohyb : progresivne- 7 pomaly progresivne - 46 imobilne - 30 stupen motility-130 TZI index - 1,843 Nasledne uzivanie vitaminov a po steroch u mna obaja prelieceny ATB (2x3tbl.sumamed) na... (viac)

jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , opakované preliečovanie ureaplazmy  nemá žiadny praktický význam, a neovplyvní kvalitu spermií v pozitívnom zmysle. Keď porovnáme výsledky  spermiogramov  rozdiel je len v koncentrácii, ostatné parametre ostávajú  približne rovnaké. Koncentrácia  spermií  sa môže  prirodzene meniť pri  viacerých odberoch.  Ak  je množstvo  spermií pod 15 mil / ml  zhoršený pohyb aj tvar   ako má  Váš partner  je indikovaná liečba prostredníctvom IVF. Andrologické  vyšetrenie  v našom  centre  nerobíme, je možné si ho  dať zrealizovať v mieste bydliska.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Momentálne som v 4tt+6 a chcem sa spýtať na užívanie kyseliny listovej.. Beriem už pol roka Acidum folicum od Jamienson (1000 mg), no dočítala som sa, že také množstvo denne je nadlimit... Mám začať užívať inú značku kde bude max 600-800 mg alebo odporúčate prejsť na... (viac)

Eliška

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý den , osobne preferujem užívanie Femibionu pre prvý trimester, alebo iného preparátu určeného pre tehotné  ženy.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či aj s gynekologickými ťažkosťami sa môžem obrátiť na vaše centrum. Užívam anopyrin 100( syndróm lepivych doštičiek). Hematologička neodporuca liečbu Duphastonom.Mávam nepravidelnú menštruáciu.a veľmi dlhé menštruačné... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v prvom rade  by som doporučila absolvovať kompletné  gynekologické vyšetrenie v našom centre , na zistenie príčiny nepravidelného  cyklu. Podľa nálezu budeme zvažovať ďalší postup liečby ako aj plánovanie tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Chcela by som sa opytat co sposobuje bolestivu menstruaciu a ktomu aj vracanie,lebo ked mam menzes prve dva dni tak aj vraciam.Dakujem za odpoved

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolestivá menštruácia / dysmenorhoe/ môže mať viacej príčin. Na ich zistenie je potrebné  gynekologické  vyšetrenie.  Ak  gynekolog pri  vyšetrení  nezistí žiadnu príčinu , jedná sa o tzv. primárnu dysmenorhoe a  na jej liečbu je možné skúsiť použiť prípravok hormonálnej antikoncepcie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa vás spýtat že ja som brala duphaston prvý krát 2 tabletky denne počas 10 dni a od poslednej tabletky prešlo 9 dni a menštruacia stale neprišla a nemam ani bolest brucha pred menštruaciou. Mam navštivit gynekologa?Dali mi ho k uprave cyklu a mala som už aj cysty. Za... (viac)

Števka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujerm urobiť si tehotenský test. Ak je negatívny menštruácia Vám pravdepodobne neprišla lebo máte nízku sliznicu maternice. Doporučujem navštíviť gynekologa, ktorý Vám doporučí inú liečbu.  Pokiaĺ  sa zároveň snažíte otehotnieť , bola  by vhodná návšteva nášho centra.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa Vas opytat ci je potrebne zase posielat ziadost o IVF zdravotnej poiistovni, nakolko uz pred cca 3,5 rokmi bola jedna zaslana a schvalena? Dakujem

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , platnosť žiadosti je časovo obmedzená. Pri takej dlhej dobe je nutné žiadať o schválenie opäť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je možné otehotnieť prirodzene, ak som hranične alergická na manželove spermie, máme za sebou tri pokusy umelého oplodnenia bez pozitívneho výsledku,ani jedno sa neuchytilo. Čítala som že by mohlo pomôcť styk s kondómom na tu alergiu. Aký názor... (viac)

Evka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , alergia  na spermie nie je určite jediným dôvodom prečo sa Vám nedarí otehotnieť. Pokiaľ ste  neotehotnela pri troch cykloch IVf , šanca na prirodzené otehotnenie je nízka. Pohlyvný  styk s kondómom mimo plodné dni Vás alergie nezbaví. Doporučujem Vám objednať sa na konzultáciu a vyšetrenie do nášho centra aby som Vám vedela doporučiť ďalší postup pri liečbe neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, dnes na 14.den po ET mi bolo namerane hcg 137. Moj gynekolog hovori, ze ide o prilis nizku hodnotu a mojmu tehotenstvu dava 1% percentnu sancu na uspech. Mam prist v stredu na kontrolny odber. Medzitym pokracujem s uzivanim fraxiparinu a utrogestanu (4-0-4). Ako to vidite prosim vy? Dakujem.

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ideálna hodnota  je viac ako 500. Pri nižšej hodnote  je nutné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo.  Kontrolný  odber  by som  doporučila  za cca 4 dni.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 39 rokov, manžel tiež. Máme jedno zdravé dieťa. Chceli by sme druhé dieťatko. Tento rok som žiaľ 2x potratila v 9 t.t. a 7 t.t. Hematologické testy boli v poriadku, endokrinológiu som mala robenú minulý rok, bola v poriadku, som ešte objednaná na august, ale pravdepodobne... (viac)

Dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri hormonálnom odbere doporučujem doplniť vyšetrenie AMH / antimuleriansky hormon/. Najčastejšou príčinou potratov vo vyššom  veku  je  genetická  chyba embrya. Pre  viac informácií  je  vhodné  s výsledkami krvi prísť  na osobnú konzultáciu  do  nášho zariadenia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť informáciu ohľadom užívania lieku Macmiror 500. S partnerom sa pokúšame o bábätko, po užívaní antibiotík som však dostala zápal a gynekológ mi nasadil liečbu Macmirirom. Momentálne mi mešká... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený liek  môžete lokálne  / t.j. do pošvy/používať.Na  vyliečenie  zápalu  je 7 dní  vkladania  dostatočných.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 40 rokov, 1 prirodzené tehotenstvo v 33 rokoch po 8 mesiacoch snaženia, bezproblémové, ukončené sekciou po vyvolávaní v 43.T (hlavička sa zasekla na lonovej kosti). Gynekologicky zdravotne v poriadku (ovulácia ok, pravidelný menses, bez zápalov a iných zmien na krčku).... (viac)

Denisa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , s  vyšším  vekom  stúpa  riziko geneticky  aneuploidných  vajíčok , rovnako ako aj prázdnych folikulov. Vzhľadom  na kombinovaný  faktor  neplodnosti  doporučujem  2. cyklus IVf  s vyššou  stimulačnou dávkou .Bolo  by  vhodné  aj podrobnejšie  vyšetrenie  spermií s testom fragmentácie DNA . Podľa  jeho výsledku  by  sa  mohlo uvažovať  aj o iných laboratornych metodach oplodnovania oocytov / MACS , PICSi/. Pre  podrobnejšie informácie o možnostiach liečby  sa objednajte  na  osobnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcela by som sa spýtať som v 16.tyzdni tehotenstva a začalo ma trápiť svrbenie piskov,aj močenie začína byť nepríjemné a hlavne bodavá bolesť v podbrušku. Čakám dvojičky a 2dni dozadu som bola na poradni a bolo všetko fajn,no asi sa premnožila ta Candida...mám ísť... (viac)

Marta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , s uvedenými príznakmi  potrebujete gynekologické  vyšetrenie. Tiež doporučujem vyšetriť moč  na vylúčenie zápalu močových ciest. Do  vyšetrenia zvýšte pitný  režim, lokálne  je možné použiť Canesten masť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcem sa opýtať na 13 deň po ket som mala krvny test pozitívny a hodnota hcg 650 chcem sa opýtať či je to v poriadku či to nieje malo ďakujem za odpoveď

Hcg po ket

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , hodnota  je  v poriadku, doporučujem kontrolu vrátane ultrazvuku po týždni.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Som v 9tt. a výterom z pošvy mi boli zistené e-coli - stredne masívne, doktor mi odporučil Vitagyn C a po 12 tt. Macmiror. Prosím Vás, aké by som mohla ešte užívať probiotiká, či orálne, alebo vaginálne, aby sa to vyliečilo? A môže to ublížiť... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň  nasadte  si liečbu  ktorú Vám  doporučil Váš  gynekolog. Uvedený zápal v tomto týždni nie je  nebezpečný.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, som 5den po KET a zacala som krvacat. Beriem 2x1tbl estrimax a 2x1tbl progesteron. Mam bolesti v podbrusku a krizoch typicke pre menzes. Pokracovat do 14dna, do krvneho testu, ako doteraz? Dakujem!

Mishka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deń , pokračujte  v užívaní liekov  ešte 5 dní a následne si  dajte realizovať  krvný tehotenský  test. /Progesteron užívajte perorálne/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, po meškaní menštruácie som si robila dva tehotenské testy, ktore vyšli pozitívne a tak som zašla k lekárovi, presne týžden po meškaní menštruácie. Doktor povedal, ze som v šiestom tyzdni ale ze zatiaľ vidí len gestacny vak o dĺžke 10... (viac)

Jana Sedmakova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , v šiestom týždni  ešte  nemusí  byť embryo  jasne rozoznateĺné -  má  totiž  okolo 3mm  a preto  na  slabšom ultrazvukovom prístroji  ho  nemusí  byť vidno.  Určite  je potrebná Uz kontrola  o týždeń. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Som po uspesnom ET u vas v Sanatoriu. (1.IVF) Mam taku otazku. Dnes som bola na kontrole u svojho gyn. Dnes 14tt+0. Naposledy mi robil ultrazvuk presne pred 3 tyzdnami. Dnes mi urobil iba ster z krcka a palpacne skusil, ci plod rastie. Nic viac. Povedal, ze citi palpacne, ze plod sa zvacsuje, takze nejde zbytocne piskat do uska krpcekovi. Teraz ma obednal az o... (viac)

Denisa Švidroňová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  nemáte žiadne  ťažkosti , nie  je potrebné  na  každej  návšteve u gynekológa  ultrazvukom kontrolovať plod.  Určite  je  však potrebné realizovať  takéto  vyšetrenie  v 20. týždni tehotenstva kde  sa  budú kontrolovať orgány dieťaťa a  jeho rast.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.som 3 den po ET.zatial som mala stalu bolest podbruska.Lenze od dnesneho rana nepocitujem ziadnu bolest.Je to zle?mala by som pocitovat stalu bolest pri uhnezdovani?Myslite ze ak nie je bolest tak embryo uz neexistuje? Dakujem

Anna

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bolesť v podbrušku  nesúvisí  so zvýšenou šancou  na otehotnenie. ak  nekrvácate  , všetko je v poriadku. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, dna 3/7/ som vo Vašom centre podstúpila ET. Vyšiel mi pozitívny tehotenský test, ktorý si samozrejme chcem potvdiť krvným testom u Vás o pár dní. Chcem sa spýtať či okrem krvného testu v daný den robíte aj sono alebo iné vyšetrenie? Dalej sa... (viac)

adele

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , kontrola  na potvrdenie  tehotenstva  sa  robí na 14. deň po vklade - vo vašom prípade  teda mala  byť  17.7.2017. Poprosím Vás  sa objednať  na kontrolu čo najskôr. V daný  deň budeme  realizovať odber krvi na HCG a ultrazvukovoé vyšetrenie. Rovnako posúdime  vaše  problémy a  doporučíme  ďalší postup.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa spytat snazime sa s priatelom o babetko...gynekolog mi predpisal clostilvegyt od 3 dna cyklu pat dni ...po jeho dobrati mi menzes meska 4 dni (menzes som predtym mala pravidelny na 28 den cyklu) a uz vyse tyzdna ma bolia prsia...tehotensky test je negativny

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem navštíviť gynekológa a realizovať ultrazvukové  vyšetrenie  na zistenie príčiny meškajúcej menštruácie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Akú dobu po vysadení norethisteronu sa odporúča otehotniet? Ďakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po  vysadení Norethisteronu  Vám príde   do 3- 4 dní  menštruácia. Otehotnieť môžete  hneď  v nasledujúcom  cykle.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat, pouzivam HAK KarHleight no v posledne tyzdne mii byva zle od zaludka, dokonca som dva krat zvracala. Vcera sa mi dostavila menstruacia o tyzden skor ako by mala a bolo to velmi slabe spinenie nie cire cervene ale viac do hneda ako stara krv. Dnes som si spravila dva testy a na oboch testoch mam slabe dve ciarky. Mozem byt tehotna ci sa... (viac)

Tina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem Vám absolvovať  gynekologické vyšetrenie  na vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň , chcem sa opýtať mám ísť k vám na KET. Prvý vklad bol neúspešný. Mala som takú slabú menštruáciu 12.6. keď som trošku špinila potom krvácala ( slabo ). Chceli sme počkať mesiac aby prišla riadna menštruácia ,ale... (viac)

Ľudmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem realizovať  gynekologické  vyšetrenie s ultrazvukom  na posúdenie fázy menštruačného cyklu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat, ako velmi skodi sauna spermiam. Viem, ze horuca voda zabija spermie ale neviem ako velmi horuci vzduch. Ako dlho potom trva ich obnovenie? Dakujem.

Mon

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , saunovanie  má vplyv na zníženie  kvality spermií. Ak sa snažíte otehotnieť partner  by  sa  častému saunovaniu mal vyhnúť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat poslednu menstruaciu som dostala 12.06 2017 trvala 17.06.2017 potom na desiaty den som znovu dostala tak som sa zlakla co to je ved mam dostat az 9.07 2017 dobre zavolala som lekarovi nasledne som dosla knemu vysetril ma vsetko som mala v poriadku nesom tehotna a nic co by tam nemalo byt ziadne zrasty myomy potvrdil my ze mam ovulacne krvacanie... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem realizovať  tehotenský  test. Ak je nagatívny vyhľadajte  svojho gynekológa. Bez  vyšetrenia  Vám neviem poradiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa opytat. Som v 8 tyzdni tehotenstva, pred tyzdnom som mala gyn. zapal. Pani doktorka mi predpisala na 5 dni vklady Macmiror complex 500, potiaze mi ustupili Je vhodne , kedze som v prvom trimestri, aby som si kupila v lekarni nejake laktobacily vklady, na udrzanie zdravej mikroflory? Pripadne som citala, ze niektore zeny pouzivaju aj biely... (viac)

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , užívaním  pošvových laktobacilov - probiotík  určite nič nepokazíte. Prípravkov  na podobnej báze je  niekoĺko. Osobne mám  dobré  skúsenosti  s prípravkom Multigyn Flora plus.Duphaston po 11 . týždni môžete  vysadiť. Dva - tri  dni  si  dajte len po jednej tbl  denne a následne  užívanie  ukončite.,

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, som pacientka vášho centra a pokúšame sa o bábätko plánovaním pohl. styku. Prvý cyklus som štandardne užívala estimax najskôr 1x1 po týždni 2x1 od 16. DC duphaston 10 dní, po vysadení mi prišiel menzes, od 3.DC som... (viac)

Iveta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak bolesti pretrvávajú doporučujem realizovať kontrolný ultrazvuk na objasnenie príčiny.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o názor, Vás ako špecialistov, na záver mojich vyšetrení. Absolvovala som koncom minulého roka pravidelnú gynekologickú prehliadku, cyto stery vyšli zhoršené (PAP 2-3), následne som v januári po vkladoch MACMIROR COMPLEX... (viac)

Majka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , lokálna liečba  je postačujúca. Väčšinou  sa  krčok s uvedeným  zápalom  vysporiada po čase  sám . Dlhodobá liečba  celkovými antibiotikami  by  nemala  význam. Ak  sa  Vám  nedarí otehotnieť viac  ako  rok  , doporučujem  navšíviť  naše  zariadenie.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den , mam 44 rokov a zacali sa mi zmeny v menstruacnom cykle , ktore ma pravdepodobne na svedomi stres . Predposlednu menstruaciu som dostala az na 38. den - cyklus mam bezne cca 28 dnovy. Poslenu opat na 37. den ale bolo to viac - menej spinenie ako krvacanie - 2 dni , tyzden relativne pokoj a potom opat spinenie na 8. den , ktore stale trva . Moze tam byt aj ina... (viac)

Timea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené  meškanie  menštruácie môže  byť spôsovené tzv. anovulačným  cyklom / jedná sa o cyklus v ktorom  neprebehla ovulácia/. Pokiaľ  by  sa  cyklus  neupravil bolo  by vhodné realizovať  gynekologické ultrazvukové vyšetrenie na posúdenie  event. liečby.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,mám 50 rokov,som darca krvi.Predpísala mi gynekologička Norethisteron 5mg.Chcem sa spýtať,či môžem aj nadalej darovať krv??? Môžu sa po nejakom čase vysadiť tieto lieky?? Za odpoved vopred dakujem.

Monika Olveczká

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , liek Norethisteron  je  hormonálny preparát  používaný  na úpravu  menštrauačného  cyklu. Dĺžku  jeho užívania  Vám  musí  doporučiť Váš  lekár.  Čije možné počas užívania  tohto lieku  darovať  krv Vám  buhužiaľ  neviem  odpovedať  nakoľko sa  nejedná o môj obor..  Doporučujem kontaktovať  hematologa z transfúznej stanice.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať do akého veku je možné u vás podstúpiť umelé oplodnenei s vlastnými vajíčkami. Mám 41 rokov a menštruáciu zatiaľ pravideľnú. Ďakujem.

Olina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem návštevu nášho  centra. Na  základe  ultrazvukového  vyšetrenia  a  stanovenia  hladiny AMH  Vám  bude  doporučený liečebný postup. Pravidelná  menštruácia  je  síce  dobrým znakom  ale  vyššie  popísané  vyšetrania  sú presným ukazovatelom  vašej  vaječníkovej rezervy a s ňou súvisiacehej šance  na úspech..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 18ty deň po IUI a hcg mi vyšlo okolo 900. Naozaj sa môžem tešiť, že som tehotná? Ďakujem

Nina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , gratulujem hodnota  je  naozaj pozitívna. O cca týždeň by malo  byť  tehotenstvo viditeľné  aj  na Uz  vyšetrení.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,som v 12 tt a picham si fraxiparine 0,3. Niekde som sa dočítala že by som mala zabrániť vpichu do krvi tym,že pri vpichu potiahnem striekačku k sebe. Ak sa látka zafarbí krvou,som v zile. Dnes som si nevšimla že sa mi látka troska zafarbila,nabrala som krv,no aj napriek tomu som vpichla,zdá sa do... (viac)

Dominika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , nepredpokladám , že by  ste  si  celý obsah striekačky podali vnútrožilovo nakoľko  cievka  na ktorú  ste  narazila  v podkoží  je  veľmi tenká. Pri  aplikácii došlo pravdepodobne  k jej porušeniu a  vytvorila  sa vám  modrinka. Uvedené  nepredstavuje  žiadny závažný problém.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,3.7.2017 som bola u Vas na vklade emrya,dnes je to 12 deň po vklade a začala som mierne krvácať,znamená to že ET sa nevydarilo?A ešte sa chcem opýtať či mám pokračovať v užívaní liekov Progesteronu 2x1 ako som mala predpisane.Na kontrolu som objednana ku svojmu doktorovi až na... (viac)

Stanka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , v užívaní liekov  pokračujte  až do stanovenia  krvného tehotenského testu. Doporučujem dávku zvýšiť  na 3x1 tbl.  Slabé krvácanie nemusí automaticky znamenať neúspech.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, mám 35 rokov, minulý rok /február/ som potratila v 8tt, zistili mi CIN2 a bola som na konizácii krčka maternice, cytológia po vyšla dobre. Potom mi zistili tumor nezhubný v pravom boku -extrauterínny adenomyóm, bola som na operácii, výsledok bez malígnych zmien. V... (viac)

Dana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , osobne  doporučujem  užívanie Femibionu  ako prípravu pred tehotenstvom. Iné  formy  kyseliny  listovej  však už potom  neužívajte. Inak nevidím  dôvod  na  takúto pauzu /2-3 mesiace/ pred  ďalším vkladom. Pokiaľ  by  vklad  nedopadol pozitívne , v dalšej stimulácii  by  ste  sa opäť  vrátili k Inofolicu. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat podstupila som umele oplodnenie olu som mala 1.6 a vklad 6.6. Bola som na ultrazvuku 7.7 kde mi vyratali ze som v 7+2 som az oci vyplestila je to dobre vypocitane?? Na ultrazvuku som mala iba 17mm vak a vobec sa k tomu nevyjadrila iba ze uz by mal byt 6mm embrijko s tlkotom srdca a 2 krat sa,ma pytala ci nemam bolesti ci nespinim alebo nekrvacam... (viac)

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dnešným dňom  by  ste  mali byť 7+4 - čiže  v 8. týždni tehotenstva.  Tehotenstvo  sa  počíta   od poslednej menštruácie , čiže  v deň OPU  sa počíta  akoby 2. týždeň  tehotenstva. / aj ked to neznie moc logicky.:) / V tomto  týždni  by  už  na  ultrazvuku malo  byť jasne  viditeľné  embryo!  Pokiaľ   na ultrazvuku  nevideli  embryonálne  štruktúry  doporučili  kontrolu  aby  vylúčili tzv.- prázdny  gestačný  váčok- anembryomolu. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý večer. Od 2 DC som začala užívať Estrimax 2x denne, od 9DC som zvýšila dávku na 3x denne. Na 12 DC som bola na kontrole a sliznicu som mala len 5 mm. Bola som v príprave na KET, no keďže lekár usúdil, že sliznica nerastie tak ako by mala, tak mám vysadiť lieky a čakať na cyklus. Viete mi... (viac)

Janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vysadenie liekov ako popisujete  je  nezvyčajné . Aj  keď  sa  rozhodlo, že  KEt  sa  nebude  realizovať, doporučila  by som Vám  užívanie  napr.  Duphastonu /  gestagénov/  na 10 dníí  spolu  s  Estrimaxom. Po  ich  vysadení  by  sa  menzes  dostavil do 3  dní.  

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrýyyyyy den ja by som sa chcela informovať môj gynekológ mi nasadil Clostilbegitom užívam ho od 3dna cyklu 5 dni 1tabletu ráno 1vecer to znamena ze dnes vecer užijeme poslednú chcela by som sa spitat kedy s partnerom mozme mat pohlavny stik mozme nat aj pocas užívania môj dochtor mi povedal ze na 10den cyklu... (viac)

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , po užívaní  takejto liečby  by mala  nasledovať SONo kontrola u Vášho  gyneklológa. Podľa  nálezu  na    vaječníkoch  by  Vám mal váš  gynekolog naplánovať  dni , keď sa máte  s partnerom  snažiť. Takáto kontrola  sa  zvyčajne robí  na 10-11  deňb  cyklu.  Do kontroly  je  možné  sa  snažiť  kedykoľvek.

MUDr. Starovecká Katarína

Pozdravujem Vas, chcela by som sa spytať som v 30+4 tt a po poslednej kontrole po vyšetreni ma krčok 1 cm a branka na špic prsta, často mi tvrdne brucho a mam pocit ako by mi ho pri chodeni a aj pri močeni tak zvlaštne sťahovalo a v noci chviľkami menštruačne bolesti, môj dr sa k tomu vôbec nevyjadril a ani nenariadil... (viac)

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vzhľadom  na   vaše pocity  predčastných kontrakcií  Vám  doporučujem užívať  Magnezium lacticum 500 mg 3-4 x  denne  a  jednoznačne  dodržiavať  kľudový  režim. O  vyššie  popísaných ťažkostiach informujte  aj svojho  gynekologa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň.ja som dnes bola na KET a trochu som mala krvavý výtok.je to normálne alebo sa mám obávať, že to už nie je v poriadku? Ďakujem za odpoveď.

Monika Cunderlikova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  krvavý výtok bezprostredne po vklade  je  bežný  a nie je dôvodom  na obavy. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Bola som u vás na ket po predĺženej kultivácii 12.5. a posledná menštruácia bola 27.4. Stále beriem utrogestan 2x2. Touto cestou by som Vás chcela poprosiť o presné určenie týždňa tehotenstva a aj to, ako dlho je potrebné brať utrogestan. Je potrebné prísť sa... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , podľa   údajov  ste  práve  začala 12. týždeň tehotenstva. Váš  termín pôrodu  je 28.1.2018. Utrogestan užívajte  ešte  týždeń , následne ho môžete  vysadzovať.   kontrola  v našom  centre už nie  je potrebná , pokiaľ  ste  sledovaná  svojim  gynekológom. Držím  palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás, chcem sa opýtať na termín pôrodu podľa vkladu embrya a v ktorom týždni tehotenstva aktuálne som, lebo sa akosi nevieme s mojím gynekológom dohodnúť. Posledná menštruácia bola 27.11.2016, KET prebehol 13.12.2016. Ďakujem krásne za odpoveď,... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , podľa  vašich údajov  ste  v 33. týždni tehotenstva / 32+4/. Váš  termín pôrodu  je 31.8.2018.  výpočet  berie  do  úvahy  , že  išlo o  vloženie  embrya mpo PK - predĺženej kultivácii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som v 7tt, užívam Progesteron 200mg 3x1. Môžem z neho pociťovať neskutočnú únavu a slabosť? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené príznaky môžu súvisieť s užívaním Progesteronu  aj  s tehotenstvom samotným. Oddychujte  a  užívajte  kyselinu listovú.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň ja som si robila test na7den po transfere višliel mi negatívny bolia ma prsia aj sem tak brucho ako pri menštruacii keď sa trochu namaham mám ešte čakať ná krvné testy? Beriem progesterón prolutex aj exrimax

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , doporučujem pokračovať v uvedených liekoch a na 14. den  realizovať krvný tehotenský test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň,chcela by som sa opytat,ako sa počíta tehotenstvo po KET. 21.5. mi začal menzes a 12.6. som bola na KET.Krv je pozitívna,len si to neviem vypočítať v ktorom týždni som.Dakujem veľmi pekne ta odpoveď. Veronika

Veronika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň  , vaše  údaje  sú  nasledovné :   dnešným dňom  ste  6+5 /7. týždeň/, termín pôrodu : 28.2.2018. Držím palce

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den.Chcela by som sa opytat aku hrubku musi mat oranzova ihla na aplikaciu.Mam si zacat pichat lebo idem u vas na IVF.Pytam sa preto lebo v lekarni mi dali namiesto oranzovej ihly ciernu.Dakujem za odpoved.

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete použiť  aj čiernu ihlu.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den som po transfere 4 den,dnes mi dosiel estrimax a je nedela zajtra ich už budem mat,nevadi ze som ich nezobrala cca 1.5 dna,Daujem za odpoved

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  keďže  dnes  je pondelok, predpokladám , že  Estrimax  ste  už zohnala  a  užila.   Ak  ste  nezačala   špiniť  je  to  dobré. Ak  ste  špiniť  začala  zvýšte  si  dávku  na 3 x1.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa Vas opytat, dnes je to desiaty den co mi bolo vlozene embryio,, menzes mi meska dva dni ale zacal mi slabsi hnedy vytok, uzivam Progesteron 2krat denne, chcela som sa opytat ci to moze byt z toho lieku alebo je to nejaky naznak ze sa embryio uklada. Dakujem za skoru odpoved

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dôvodov  špinenia môže  byť viacero. Doporučujem zvýšiť  Progesteron  na 3x1. O 3  dni  si  dajte  spraviť  krvný  tehotenský test.  Držíme palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu pána Mudr. Krajkoviča. Dňa 23.05.2017 som podstúpila embryotransfer, žiaľ výsledok bol negatívny. Dňa 31.05.2017 som začala mať slabý hnedý výtok a na druhý deň večer som začala krvácať. Krvácanie som mala 9 dní t.j. do 8.6.2017. Dňa... (viac)

Michaela Kokošová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň prajem, vzhľadom k bolestiam a nepravidelnému krvácaniu je určite potrebné gynekologické vyšetrenie a ultrazvuk. 

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som po úspešnom ivf, práve som začala 9tt (8+1). V minulosti som bola na operácii očí - korekcia zraku, ktorá bola úspešná. Po 3 ivf, ktoré som u vás absolvovala sa mi zhoršil zrak. V príbalovom letáku od merionalu som sa dočítala, že ako... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Progesteron  je  vhodné  ešte  užívať  minimálne  do 11. týždňa  tehotenstva. Ak  nebudete  mať  problémy  následne ho môžete postupne  vysadzovať. Skoršie  vysadzovanie  by mohlo  byť  rizikové.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, pripravujem sa na ivf-dlhy protokol vo Vasom centre. Od 20.6. som brala Proveru a od 27.6. si picham Diphereline. Buduci tyzden mam dostat menstruaciu, ale ja uz teraz sem-tam spinim. Bola som 26.6. na ultrazvuku, ale vsetko vyzeralo byt OK. Spinenie sa objavuje sporadicky uz od zaciatku brania tabletiek (niekedy tmave inokedy cervene skvrny). Je to vporiadku?... (viac)

Jana Žemberová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  sa  jedná  len o  slabé   špinenie, nie  je  to žiadny problém.  Je  možné , že  menštruácia  príde o niečo  skôr.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcem sa opýtať dva a pol roka som brala duphaston kvôli veľmi nepravidelnej menštruácii a polycystickych vaječníkov. Teraz som ho vydarila po dohovore s lekarkou. Len už je to 47. den cyklu a menzes mi stale neprišiel. Myslite ze sa to upravi ale budem len na liekoch?? Dakujem za odpoveď.

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Ľutujem , ale  bez  gynekologického   vyšetrenia  Vám  nedokážem  odpovedať. Porúch  menštruačného  cyklu  je   niekoľko  a  príčiny môžu  byť rôzne.  V prípade  záujmu  je možné  sa u nás objednať  na spomínané  vyšetrenia  a  následne Vám  radi poradíme..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň Mám 37 rokov a chystám sa podstúpiť IVF s darcovskymi spermiami,keďže partner nemá spermie. Je nutné,aby mi bola vyšetrená priechodnosť vajcovodov? Ak ani,tak prečo? Ďakujem

Magdalena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň , pred  cyklom IVF nie  je potrebné  vyšetrovať priechodnosť vajíčkovodov. Tá  by prichádzala do úvahy  len ak by ste plánovala  insemináciu darcovskými spermiami.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, som v programe IVF, dnes som po ukončení injekcií s obsahom FSH pred odberom vajíčok. Samotný odber mám o 2 dni. Mám pred sebou už iba Pregnyl a antibiotika Zinnat 500mg kvôli endometrioze. Chcem sa spýtať či môžem užívať Wobenzym ako podporu rýchleho zotavenia po odbere... (viac)

adele

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Wobenzym po odbere  vajíčok užívať môžete-  dĺžka užívania 5  dní  je  dostačujúca.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den ja som dnes prvy den po transfere vklad embri a mam bolest pri močeni som prechladnuta na moč bojim sa ze mi to nevijde čo bi mi pomohlo

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môžete  vyskúšať  Urinal akut - kúpite  ho  na voľný predaj  v lekárni a  tiež   urologický  čaj  a  veľa  iných  teplých  tekutín- minmimálne 2,5 l/ denne. Ak  sa príznaky  nezlepšia  do 2  dní  je potrebná návšteva  obvodneho lekára s  vyšetrením Vášho moču. Ak  by boli potrebné  antibiotiká , predpíše Vám  také , ktoré  je možné užívať počas tehotenstva.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je možné získať hormonálnou stimuláciou IVF zdravé vajíčka aj keď žena je už v začínajúcom prechode. Myslím tým, či dokážete stimuláciou zvrátiť tento proces a získať zdravé vajíčka, vhodné po... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ženu  ktorá  je  v začínajúcom prechode - v perimenopauze  nemá  význam  stimulovať. U  takýchto  žien  sú  vaječníky prázdne  a  na  stimuláciu  by  nereagovali. Proces  starnutia  vaječníkov  zastaviť  ani zvrátiť  nedokážeme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím o informáciu, chceli by sme babatko po preventivnej prehliadke mi bola zistena cysta na pravom vajecniku po dohode s lekarom odber CA125 výsledok 35,81, doporučuje mi podstupiť laparoskopiu prosím o vaš názor či sa máme posnažiť o babatko alebo radsej podstupit laparoskopiu. Vopred dakujem za... (viac)

Andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedený  nález môže  svedčiť pre  endometriózu  vaječníka. Bolo  by  vhodné  dať  si  vyšetriť  hormón AMH  aby  ste  vedeli aká  je  vaša  vaječníková  rezerva. Podľa  nej  by  mal  byť volený  další postup. Ideálne  by  bolo pred LSK  prísť  na konzultáciu  a  vyšetrenie ,  na  základe  ktorých   by  sme  Vám  doporučili   čo plánovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás, ak nám poisťovňa v máji schválila 1. IVF, je nejaký časový interval, do kedy ho treba uskutočniť? Plánujeme svadbu a nechceli by sme pri stresoch z plánovania svadby nejako narušiť stimuláciu. Určite je potrebná pohoda a pozitívne myslenie.... (viac)

Patricia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dĺžka platnosti  je rôzna   v závislosti od typu poisťovne. Pre Váš konkrétny prípad kontaktujte  našu  recepciu  alebo koordinátorky. / samozrejme  ak  ste  našou pacientkou../

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat .... tabletky norethisteron mam doma od poslednej dovolenky ... aktualne som po preventivke u gynekologa a tam vysli zle vysledky z cytologie. Neviem presne co tam bolo zle, nepovedali mi len mi lekar odporucil vyhybat sa mucnym, slanym, udenym jedlam a zacat brat lactobacil. Myslite ze mozem na max. 4 dni uzit Norethisteron? Dakujem pekne

Sona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , Norethisteron na oddialenie  menštruácie   užiť môžete. Užíva  sa  v dávke 2x1 cca 2 dni pred očakávanou menštruáciou.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o Vaše vyjadrenie: som po 2 neúspešných IVF - 07/2016, 06/2017 v KE, v 07/2014 som bola operovaná na myóm maternice, menšie myómy sú, ale nie vo vnútri maternice. Mám 42 r., 2x boli vybraté 3 folikuly , v r. 2016 vložené 2 embrya a v... (viac)

Jana Korenková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň,  nepoznám  síce  vaše hormonálne  výsledky , ale podľa toho čo uvádzate  sa  vo  vašom prípade  asi  jedná o zníženú vaječníkovú  rezervu. Doporučila  by  som  Vám ktátky  stimulačný protokol IVF , s  metodikou oplodňovania  podľa  výsledku  partnerovho  spermiogramu a  testu  integrity  DNA.  Pre  viac  informácií  je potrebná  osobná konzultácia.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den..chcem sa ooytat ako to je s ovulaciou po samovolnom potrate...bolo to v 7 tyzdni..prestala som krvacat teraz 25.6. Krvacala som tyzden. Po kolkych dnoch nastava ovulacia?Dakujem

Mimiqa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , k ovulácii  by  malo  dôjsť cca po 14  dnoch , ak  ste  mala   pred otehotnením pravidelný  cyklus.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o konzultáciu. S manželom sa snažíme o potomstvo, ale zatiaľ neúspešne. V r. 2014 v máji som potratila v 11. týždni, po hematolog. stránke som v poriadku..Prešetrovali mi samozrejme aj ŠŽ-TSH, fT4, fT3 v norme, ale podľa gynekologa TSH... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , liekom prvej voľby na stimuláciu  ovulácie  je  Klomifen / Clostilbegyt/. Štandardná  dávka 1 alebo 2 tbl  denne  je  zvyčajne podávaná  od 3. do 7. dňa menštruačného  cyklu. So spomínaným  Letrozolom  nemáme  na  našom pracovisku skúsenosti.  Pokiaľ  sa  Vám však  nedarí otehotnieť  cca 3  roky  doporučujem  Vám  riešiť  problém  v centre  na liečbu  neplodnosti.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcem sa spýtať, užívam Duphaston 2x1 tbl. 2krabicky. uz som vybrala 1krabicku aj nieco. som tehotna v 9tt. lekárka mi ho predpísala len preto, ze uz davno mám po 35-ke (proste podla tabulky), ale ziadne problemy nemam, nekrvacam, nehrozi potrat. musím ho aj tak uzivat? nechcem nutne brat vselijake hormony, ak... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  nemáte žiadne  problémy  a pred otehotnením  ste  mala pravidelný menštruačný  cyklus  užívanie Duphastonu nie  je  nevyhnutné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa spitat mam 43r poctupila som 5x IVF s darovanymi vajickami zial neuspesne.Chcela by som zmenit centrum.chcem sa spitat na cenik ako samoplatkyna kolko ma to bude stat s darovanymi vajickami.Dakujem s pozdravom.

Ludmila Snajderova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň  darcovský program oocytov  v našom  centre  stojí cca 4200 euro. Pre  bližšie  informácie  o tom, čo  zahrńa uvedená  suma a  naše  doporučenia k liečbe  je nutná osobná konzultácia. Určite  by bolo vhodné  komplexne  vyšetriť spermiogram   partnera   keďže  príčina  doterajšieho neúspechu môže  byť napríklad aj v  spermiách ..

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, pri vyšetreniach u vás ste zvykli spominat, že mám maternicu otočenú dozadu. Môže to nejak ovplyvniť alebo znemožniť pôrod prirodzenou cestou? Na internete som sa dočítala, že sa odporúča do 4.mesiaca tehotenstva spať na bruchu, že to pomáha otočiť maternicu na spravne miesto, je... (viac)

Katarína

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , lokalizácia  maternice  nemá  vplyv  na  vývoj tehotenstva. Pokiaľ  nemáte  žiadne  ťažkosti  nie  je potrebný žiadny zvláštny postup. Maternica  sa  z  malej  panvy  dostane  sama , prirodzene  svojim  rastom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mohli by ste mi prosim Vas povedat, ak sa to da, po akom case sa zvycajne vracia endometrioza? Ja som podstupila laparoskopiu endometriozi v marci 2016, nasledovala hormonalna liecba - mesacne injekcie. Liecba bola ukoncena v auguste 2016. Bolo mi povedane, ze endometrioza sa moze vratit. Po akom case sa zvycajne vracia? Za odpoved vam vopred dakujem.

katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , bohužiaľ odpovedať  na  Vašu  otázku  nie  je  možné. Endometrióza  ako ochorenie  môže  mať u žien  rôzny priebeh.V každom prípade  by som  nečakala  kým  sa vráti a preventívne podstúpila  ďalšiu liečbu , eventuálne  stabilizáciu  stavu. V  jednoduchosti povedané ,ak  sa  snažíte otehotnieť a nedarí sa Vám,  navštívte  s partnerom  centrum na liečbu neplodnosti. Ak  sa otehotnieť  nesnažíte ,požiadajte svojho  gynekológa  o predpis nízkodávkovej  antikoncepcie  účinkom ktorej  ba  sa  malo  zabrániť  tvorbe nových  endometriotických ložísk.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, Prosim Vas septembri 2016 mi nasadili vnutromaternicove teliesko dana. Odvtedy moj menzes trva 14 dni. Lekar mi minuly mesiac predpisal duphaston na upravenie menstruacneho cyklu. Zacala som brat duphaston 16. den od zaciatku menstruacneho cyklu. Dostala som menzes osmy den pocas uzivavania duphastonu. Menzes trval 7 dni a dalsie dni som mala hnedy vytok iba... (viac)

Yaneta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  krvácate  ako pri  menzes , Duphaston už  neužívajte. V ďalšom  cykle  je  možné ho skúsiť  nasadiť o 2  dni  skôr  t.j. od 14  dňa  cyklu  na 10  dní. Ak  by  to  nepomohlo  je možné skúsiť  v podobnej schéme Norethisteron. O  takomto postupe  sa  však  musíte poradiť  so  svojim  gynekológom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, som v stimulačnej fáze IVF vo vašom centre. Som 11 DC, som pacientka s endometriozou a 3 cystami vo vaječníkoch. Picham Gonal 225j, decapeptyl. Mám iba 6-7 folikul kedže vaječníky sú oslabené kvôli endometrioze. Pociťujem výraznu bolesť krížov a samozrejme bolia ma aj... (viac)

adele

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené  bolesti nie sú prejavom OHSS.  U niektorých pacientok , najčastejšie  s  endometriózou  bývajú  bolesti sprievodným  javom pri  stimulácii. Odber oocytov   sa  plánuje pri  veľkosti  folikulov  okolo 20mm. V prípade   ťažkostí  sú  naše  pacientky vždy inštruované kontaktovať  nás - ideálne  telefonicky  aby  sme  Vám  vedeli naplánovať   napr. skoršiu kontrolu...

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat na krvacanie,ktore mi pretrvava uz od 14 dna cyklu. Najprv to bolo slabe spinenie a na 16.den to bolo silnejsie krvacanie tak,ze som musela pouzit vlozku. A od toho dna krvacam slabo kazdy den. Od 14 dna beriem aj duphaston 2xdenne. Bola som s tym u lekara urobil mi ultrazvuk vonkajsi,ze nic tam nieje a zvysil mi davku duphastonu na 3x denne a k... (viac)

Lenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ   už  krvácate  ako  pri  menzes  Duphaston  je potrebné  vysadiť, inak   sa môže  krvácanie  predĺžiť.  Príčin  krvácania  môže  byť  niekoľko. Najčastejšie  ide  o  hormonálnu príčinu. Bez  gynekologického  vyšetrenia  Vám  však viac povedať  neviem.

MUDr. Starovecká Katarína
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Uzávierka cesty pod Strečnom

Aktuality

2017-07-17

Uzávierka cesty pod Strečnom

Upozorňujeme našich klientov na uzávierku cesty pod Strečnom.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
