Na vaše otázky odpovedajú:
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Jana Janáková
Mgr. Jana Janáková
Koordinátorka IVF
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
« späť

Diskusia

Abecedný zoznam kľúčových slov:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Chcem sa opýtať

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom endometriózy..bola som u lekára na kontrole..sťažujem sa mu už asi 5 rokov na bolestivú menštruáciu sprevádzanú zimnicami..mám 24 rokov a s manželom sme sa rozhodli, že sa pokúsime o bábätko..len teraz sa bojím, či tiež... (viac)

Zuzana Nemcová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám podrobné ultrazvukové vyšetrenie. V prípade záujmu sa k nám môžete objednať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den...chcela by som sa opytat na vas nazor.mam na pravom vajecniku endyometriozu 56mm lavy vajecnik nemam.okolo cysty mam vajicka ale ktovie ci su dobre..doktor ma posiela na laparoskopiu..ale vravi ze nakolko mam posledny pokus o umele aby som brala darcovske vajicko..neviem ako sa rozhodnut.aj poboperacii len darcovske vajicko tak naco ju podstupovat?

Maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu podrobnú anamnézu a výsledky všetkých vyšetrení doporučujem Vám prísť na osobnú konzultáciu, kde si vysvetlíme možnosti. Výsledky doteraz realizovaných vyšetrení prineste prosím so sebou.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň pokúšame sa mať spolu bábätko už 5 rokov boli sme u vás na klinike manželka v poriadku a ja som mal málo pohyblivých spermií . Ja som bral zinok a macu zostala tehotná ale prišli sme o to. Doktor nám povedal že bol slabí plod.chceli bi sme ísť na inseminaciu... (viac)

nízka hodnota spermií

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám Vašu kompletnú anamnézu a aktuálny výsledok spermiogramu doporučujem Vám osobnú konzultáciu v našom centre.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, práve u Vás začínam prípravnú fázu k IVF, je to náš prvý pokus. Pred tromi rokmi som mala mimomaternicové tehotenstvo a zabudla som sa pri osobnej konzultácii opýtať, aké vysoké je riziko mimomaternicového tehotenstva pri IVF, ak sú pre to... (viac)

Timea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, riziko mimomaternicového tehotenstva po IVF je porovnateľné alebo nižšie ako riziko pri bežnej koncepcii.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, Chcela by som sa poradiť ohľadne počatia bábätka. S partnerom sa snažime od januára o dieťa. Ale mam problémy z dozrievanim vajičok, buď sa mi netvoria vôbec alebo len vo veľmi malých rozmerov. Lekárka mi povedala, že bez clostilbegytu to nepôjde. Už som vybrala jedno balenie pi dve tablety... (viac)

Poľašková

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pravdepodobnosť otehotnenia pri Vašich zdravotných problémoch je znížená. Nakoľko nepoznám presné podrobnosti a výsledky Vašich vyšetrení, doporučujem Vám konzultáciu v našom centre.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den.Dakujem za odpoved,ale potreboval by som jasnu odpoved,ci vo Vasom centre si mozme dat vklad dvoch embryi.Vieme a boli sme upozorneni,ake rizika mozu z toho vzniknut.A nechceme to preto,aby sme zvysili sancu,ale chceli by sme dvojcata.Dakujem

Jozef

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám prebrať túto otázku osobne pri najbližšej návšteve nášho centra. Pokiaľ sa napriek vysvetleniu možných rizík a komplikácií pri viacpočetnom tehotenstve rozhodnete trvať na vklade dvoch embryí, je možné embryotransfer vykonať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, Vcera, 25.4. Som podstupila KET 6 dnoveho embrya. Po prichode domov sa u mna objavilo slabo hnede spinenie, ktore sa objavilo aj dnes. Mohlo ist o uhniezdovanie alebo spinenie moze byt dosledkom prieniku katetra po transfere? Mozem zvysit davku utrogestanu na 2-2-2? Dakujem pekne za odpoved.

maryK

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, špinenie môže mať viacero príčin, vrátane tých, ktoré uvádzate. Dávku Utrogestanu zvýšte na 3x2 tablety vaginálne. Držíme palce.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den prosim vas chcela by som sa spytat v pondelok 18.4 mi bola vlozena blastocysta a dnes co je 9,dni od vkladu mamam negativny tehot.test.prosim mam to povazovat ako neuspech? Dakujem

Romana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, močové tehotenské testy nie sú spoľahlivé. Doporučujem Vám zreralizovať krvný tehotenský test 14. dní po embryotransfere.

MUDr. Bornay Igor

dobry den som v 20 tyždni od dnes rana mam bolesti ako keby vaječnikov lekarka ma vyšetrila ručne povedala že sa mi naťahuju svaly maternice dala mi magnezium a thiamin može sa mi aj tak otvarať krčok pred 3 rokmy som mala hpv krčka maternice onkologicky všetko ok možem mať oslabeny krčok ,nemožem sa otvarať zvnutra-

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, popisované bolesti môžu byť súčasťou fyziologického tehotenstva, ale môžu signalizovať aj zdravotný problém. Doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie s cervikometriou.

MUDr. Bornay Igor

Pekný deň prajem som cca v 5 týždni tehotenstva. Mám to potvrdené krvným testom. Na sono ma objednali až 13.5.2016. Je normálne že cítim ťahavú bolesť akoby ľavého Vaječníka alebo vajcovodu ktorá mierne vyžaruje do krížov? Je to nebezpečné? Ďakujem

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, popisované bolesti môžu byť súčasťou fyziologického tehotenstva, ale môžu signalizovať aj zdravotný problém. Doporučujem Vám gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Bornay Igor

dobry den,chcem sa vas opytat boli sme a prvom IUI na tehotensky krvny test ideme 5.5 ...medzitym nam schvalily IVF ziadost, ak by nam nahodou nevysla IUI kedy mozme ist potom na IVF?dakujeme za skoru odpoved

vierka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, keďže nepoznám ďalšie podrobnosti Vášho prípadu, kontaktujte prosím koordinátorky, ktoré s Vami naplánujú ďalší postup.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, uz rok sa snazime o babatko, zatial neuspesne. Po vysetreni hormonov mi moja gynekologicka povedala, ze hladinu fsh mam hranicnu, ale hladinu nejakeho druheho hormonu, ktory s fsh koreluje, mam v poriadku. Sama sa tomu cudovala. Teraz ma poslala na priechodnost vajcovodov. Chcela som sa spytat, co moze byt pricina tych roznych hodnot. Dakujem vopred!

Nada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, príčin môže byť viacero. nakoľko nepíšete konkrétne hodnoty a snažíte sa otehotnieť viac ako rok odporúčam Vám osobnú konzultáciu v našom centre. Prosím prineste so sebou aj výsledky spomínaných vyšetrení.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, tento cyklus je to už druhý krát, čo mi bola ovulácia stimulovaná Clostylbegitom, od ovulácie užívam prvý krát Duphaston 2x1 tbl. Dnes ho beriem 9 deň. V októbri 2015 som mala spontánny miniabort v 6 týždni MC - vtedy mi menštruácia meškala 10... (viac)

Slávka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené  príznaky - pichanie  v podbrušku alebo zväčšené prsia nie  sú  príznaky  začínajúceho  tehotenstva. Pokiaľ Vám  menštruácia  nemešká a príde  načas , tehotná nie  ste , nejedná  sa  o  minipotraty. Duphaston máte  len  na  podporu u  vás  fungujúceho  žltého  telieska, ktoré produkuje hormón Progesteron / čo je účinnou látkou aj  Duphastonu./ Duphaston  je postačujúce  užívať  cca 10-12 dní, po  jeho  vysadení by  menzes  prísť  nemal. Týžden od  vysadenia  je  možné  robiť  tehotenský  test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dakujem za odpoved.Cize je mozne,ze sa vajicko ktore bolo uvolnene oplodnilo alebo to moze znamenat aj prichadzajucu menstruaciu??Ine priznaky nemam momentalne sa citim celkom fajn to pichanie v podbrusku prestalo..Kedy je vhodne robit tehotensky test?Asi pockam ci sa objavy menstruacia a uvidime..

Jarka Sramko Glucknerova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, áno, mierne bolesti podbruška môžu znamenať, že ste tehotená, ale aj prichádzajúcu menštruáciu. Močový tehotenský test Vám odporúčam realizovať v prípade meškania menštruácie. Držíme palce.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den prajem chcela by som vas poprosit o radu asi treti mesiac uzivam antikonecepciu Regulon a zacala som pocitovat velmi silne bolesti prsnikov moze to byt sposobene tym nikdy predtym ma vobec nebolievali a nemala som stym problem a mohla som aj par kil pribrat alebo je to fakt len mytus??lebo viditelne mam 2-3 kila naviac a stravujem sa stale rovnako liecim sa aj... (viac)

Katarina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri užívaní hormonálnej antikoncepcie môžete pociťovať zmeny v prsníkoch a mierny nárast hmotnosti následkom zadržiavania vody v organizme.

MUDr. Bornay Igor

Dobry den, chcela by som sa opytat, mame vo Vasom centre zamrazene 4 embrya v stadiu blastocysta. Ked budem postupovat KET, rozmrazuju sa vsetky embry naraz, alebo sa vzdy necha rozmrazit len jedno? Dakujem

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom centre sa pri KET rozmrazuje len jedno embryo.

MUDr. Bornay Igor

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je vhodné resp.možné v 6. mesiaci tehotenstva po IVF- KET cestovať cca. 8 hodín autom na dovolenku do chorvátska?? Tehotenstvo až na dva krvácania ( jedno väčšie, jedno menšie v 7t., s dôvodu hematómov, ktoré už neexistujú, vstrebali sa).... (viac)

Dáša

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, niekoľkohodinové cestovanie v tehotenstve nie je moc vhodné. Rozhodnutie je na Vašom zvážení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den som 8 den po vklade dnes som zacala krvacat nie vela ale vysli zo mna 2 kusky asi 1 cm zrazenej krvy myslite ze je to zle ??davam si nadalej utrogestan ako ste mi kazali.Dakujem za odpoved Ala

ala

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , či  budete  tehotná , je možné  zistiť  až  krvným  tehotenským  testom. Doporučujem Vám  kľudový  režim a  zvýšenie Utrogestanu  na 3x2  do pošvy. Držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, mam 36 rokov, bezdetna a nizsie uvedene vysledky robene 4. den cyklu. Gynekologicka mi doporucila CAR aj napriek tomu, ze sa snazim otehotniet len 3 mesiace (no sama pocitujem ze cca od leta nemam ovulaciu). Myslite si, ze je moznost normalne otehotniet alebo sa mam cim skor objednat na konzultaciu do CAR. Dakujem pekne za odpoved AMH: 0,47 ng/ml LH: 3,5 IU/l... (viac)

Lea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  máte  zníženú  hodnotu AMH , čo  znamená , že  vaša vaječníková  rezerva je znížená. Naozaj  je  vhodné navštíviť zariadenie  na liečbu  neplodnosti, nakolko  šance  na prirodzené otehotnenie  sú nízke.  Doporučujem Vám  objednať  sa  na  vstupnú konzultáciu.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcel by som sa opýatať.S patnerkou by sme chceli podstúpiť IVF vo Vašom centre.( máme jedno neúspešné za sebou)Chceli by sme si dať vložiť dve embrya,teda ak by boli.Či vo Vašom centre ,,len\"odporúčate vklad len jedného embrya,alebo je to striktne zásada vo... (viac)

Jozef

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , štandardne  doporučujeme a  realizujeme vklad  jedného  embrya, nie  viacerých. Úspešnosť  IVF  stúpa  s počtom realizovaných  embryotransferov , nie  s počtom transferovaných  embryí. Objednajte  sa  na  vstupnú konzultáciu , radi Vám  všetko  vysvetlíme.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den prajem, prosim o radu. Mam 38 rokov. Absolvujem momentalne 2. IVF stimulaciu s dlhym protokolom. Stimulujem Diphereline a od 2.DC som zacala aj Menopur 300IU. K Menopuru som dostala dnes aj tablety Divina na rast sliznice. Na nohach sa mi urobili modriny z nicoho nic ale imunologicke vysetrenie je v poriadku. Navyse doktor vcera zistil na jednom vajecniku zrasty... (viac)

Mell

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , liek Divina pri  stimulácii IVF  nepoužívame. Zrasty  pri  ovariu  nie  sú  spôsobené stimuláciou , ale  zároveň si nemyslím, že   nereagovanie  ovaria  a  zrasty sú dôvodom  na jeho odstránenie!

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa opytat podla akych kriterii si može vybrat prijemkyna oocytov darkynu? Kolko sa za ivf cyklus s darcovskymi oocytmi plati, kolko sa čaka na darkynu, pripadne aka je uspešnost, ake su rizika postihnutia dietatka, čo všetko može prijemkyna o darkyni vediet. Pripadne, či hodnota AMH 0,09 dava ešte nejaku šancu na... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, najvhodnejšia by bola osobná konzultácia, kde Vám radi odpovieme na Vaše otázky. Nech sa páči, objednať sa môžete prostredníctvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som v 19 týždni tehotenstva, mám rh negatív, manžel pozitív. Je to moje tretie tehotenstvo, prvé bolo mimomaternicové, druhý potrat. Obidve tehotenstvá boli ukončené pred 9 týždňom gravidity. Pokiaľ viem nebola mi aplikovaná žiadna injekcia na protilátky po... (viac)

Viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, u Rh negatívnych žien sa protilátky pravidelne v priebehu celého tehotenstva kontrolujú. Pokiaľ sú hladiny v norme, plod by nemal byť v riziku.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, s manželom sa dosť intenzívne snažíme o bábätko je to už takmer rok, chodím na pravidelné gyn. prehliadky, mám naznačené (hraničné) polycystické vaječníky(tak mi povedal môj gynekológ) a menštruačný cyklus mám od 35-42 a niekedy až 58... (viac)

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ideálne je objednať sa k nám na vstupnú konzultáciu. Nepotrebujete doporučenie od Vášho gynekológa.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som tretí deň po tretej IUI. naozaj by som chcela urobiť všetko, aby sa to už podarilo. Pani doktorka mi po zákroku povedala, že po IUI nemám žiadne obmedzenia. Je však možné, že napr. pri aktívnom športe (volejbal a beh) môžem šance na usadenie vajíčka znížiť?... (viac)

pb

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pojmom bez obmedzení myslíme, že sa môžete venovať bežným denným aktivitám. Aktívny šport,  ako behanie a skákanie pri snahe otehotnieť nie sú veľmi vhodné.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den,som obj.na ivf dnes som bopa na kontrole a v sprave msm napisane nizke endometrium len bez hidnoty,bude uvf uspesne ideme po 3x.od imunologa beriem prednison a od doc.decapeptil a od zajtra aj memopurin dnes ma sekli v krizoch moze mi vseobecny lekar puchnut injekciu na uvopnenie alebo mi to poskodi.Dakujem.

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, k úspešnosti IVF sa nevieme vyjadriť, keďže nepoznáme vašu anamnézu ani aktuálny nález. Injekcie od bolesti krížov Vám môžu aplikovať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den prajem, dna 5.4.2016 som bola na vklade 6dnoveho embrya, 19.4.2016 bolo tehotenstvo potvrdene krvnym testom.Chcela by som sa opytat,v pripade uspesneho konca,predpokladany termin porodu (posledna menstruacia bola 17.3.).Zaroven by ma zaujimalo,aka forma sportovania je v tomto obdobi odporucana (bicykel, jemne korculovanie) a ci je mozne mat teraz pohlavny... (viac)

Linda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, predpokladaný termín pôrodu je 22.12.2016 dnes ste v týždni 5+5.  V prípade, že nemáte žiadne ťažkosti pohlavný styk môžete mať kedykoľvek. Športovanie v tehotenstve moc neodporúčam, ideálne je venovať sa cvikom určeným pre tehotné ženy.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa spitat som po umelom oplodneni IVF 1x blastocysta.Zial neuspesne.Mam 42r.mame este nieake zmzazene.Bojim sa druheho pokusu ze to nevide.Uvazujem o zmene centra.Uzivala som Progesteron200mg 3x2tab hlboko do posvy,Estrimax3x1tab.Co by ste mi poradili.Dakujem S uctou.

Ludmila Snajderova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ máte ešte zamrazené embryá, je vhodné absolvovať embryotransfer. Liečba IVF nemusí byť vyždy úspešná na prvýkrát. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den som v 14 tyzdni tehotenstva a zacala som mat pichlave bolesti v oblasti konecnika si nemozem niekedy sadnut ani na stolicku. Pocitujem tam akesi tlaky cim to je sposobene ? Co na to pomaha ? Dakujem

maria

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám návštevu praktického lekára, ktorý Vás v prípade potreby odošle za špecialistom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry vecer,chcela by som sa opytat som po ms 3.dni mam krcovite bolesti pod bruskom,bolesti krizov,bokov a akokeby naliate prsia mozte mi prosim poradit co to moze sposobovat?ms mam pravidelny len teraz som dostala o pardni skor.Moze to byt tehotenstvo?MAM nechraneny pohlavny styk,test som si este nerobila s priatelom sa pokusame skoro rok mozte mi prosim poradit dakujem... (viac)

janka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie, ktoré pomôže zistiť príčinu Vašich ťažkostí.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, v poslednom case sa v roznych casopisoch dost pise o fertility koucoch.. Aky je vas nazor na nich, teda na sedenia/terapie s fertility koucom? Z vasej praxe mate skusenosti, ze to pomohlo? Myslim hlavne v pripadoch, kde je zjavna pricina neplodnosti, napr. zly SPG. Ma v takom pripade zmysel absolvovat take terapie? Vopred dakujem za nazor.

Zuzka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v snahe o dieťatko je určite podstatné aj psychické nastavenie a pohoda, preto si myslím, že fertility coach môže byť prínososm popri liečbe neplodnosti.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den, som 3krat tehotna, a bola som na potrvrdenie tehotenstva kde mi lekar povedal že mam ranku na krčku maternice, že je to bežne v tehotenstve a nič viac. som vystresovana či to nemôže znamenat niečo hrozne, po vyšetreni som nemala ani vytok ani som nešpinila, vlastne vôbec nešpinim nič ma neboli ani mykozu či... (viac)

Denisa Gyenešová

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ je výsledok onkocytológie v poriadku, nemáte sa čoho obávať.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň som 12:den po et (predĺžená kultivacia).dnes som si robila test je však negatívny. Ak je šanca.že na 14den krvné testy budú pozitívne A naše snaženie bude úspešné. Dakujem

eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, močové tehotenské testy sú na 12. deň po ET nepresné, doporučujem Vám zeralizovať krvný tehotenský test.

MUDr. Krajkovič Peter

V piatok 15.4. mi moja gynekologicka pichla Pregnyl na uvolnenie vajicka.Pokusame sa otehotniet uz rok sa nam nedari.Boli sme s manzelom aj na SPG a zistilo sa,ze ma kusok spomalene spermie.Tak gynekologicka vyskusala tento sposob.Styk sme mali tak ako nas poucila.Momentalne pocitujem take pichanie jemne v strede podbruska.Co to moze znamenat??

Jarka Šramko Glucknerova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, mierne pichanie v podbrušku môžete mať. Pri silnejších bolestiach je vhodné gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň , mám 19 rokov , a pred asi 7mimi rokmi som dostala menštruáciu, ktorá sa nespájala ani s bolesťami brucha ani s ničím iným , ale trvala 7 +- dní. Potom som však 5 rokov žiadnu menštruáciu nedostala , bola som pri jednom gynekológovi , ktorý mi hneď pichol 2... (viac)

Monika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, aké máte výsledky hormonálneho odberu? Nech sa páči, objednajte sa na vyšetrenie kde si dohodneme ďalší postup v liečbe.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcem sa opýtať, počas dvoch dní som spozorovala a zacítila nepríjemný rybací zápach z pošvy. Aj výtok mal troška inú farbu a je mi to veľmi nepríjemne. Už som to kedysi mala. Keďže pracujem 12 h a 3 dni po sebe, nemám kedy ísť ku gynekológovi... (viac)

Bara

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pravdepodobne máte infekčný zápal pošvy - bakteriálnu vaginózu. Vhodné je gynkologické vyšetrenie a nasadenie antibiotickej liečby.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, mame planovanu inseminaciu. Chcem sa spytat, ci ma zmysel uzivat lieky a uskutocnit zakrok, ak som prechladnuta a uzivam volnopredajne lieky na bolest hrdla. Resp.po akej dobe po uzdraveni je mozne planovat inseminaciu ? Dakujem.

Linda

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri zvýšenej teplote a horúčach učite nie je vodné realizovať insemináciu. Môžete používať bežné voľne predajné preparáty.

MUDr. Krajkovič Peter

dobry den chcem sa opytať robiťe vo Vašom centre odoberanie vajičok aj cez vikendy? dakujem

viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odber vajíčok sa realizuje podľa dozretia folikulov každý deň, teda aj cez víkendy a sviatky.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, som v 15 tt po Ivf, v 7tt som mala hematom, ktory sa stratil o 4 tyzdne. Som stale na PN, no mam bolesti chrbta a hlavne krcnej chrbtice, co mi sposobuje skoro kazdodennu bolest hlavy. Chcela by som sa spytat ci mozem cvicit jogu zameranu na chrbticiu a chodit na masaze. Dakujem za odpoved.

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokojne môžete cvičiť jogu a absolvovať masáže.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci je aj taka moznost, ze pri geminy gravidite by sa dalo spravit ukoncenie tehotenstva len jedneho embrya? Nakolko pri vkladani jedneho embrya sa rozdelilo a vznikli dve. A z dvovodu mojej vyvojovej chyby maternice nebudem moct donosit obe. Tak ako sa stalo aj v prvom tehotenstve, z ktoreho bol predcasny porod v 33tt aj ked len jedneho... (viac)

Lubica

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, je to možné. Rozhodnutie ovplyvňuje počet plodových vačkov. Pri oboch embryách v jednom plodovom vačku je zákrok rizikovejší.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či je možné podstúpiť IVF aj v prípade keď mám streptokoka agalactiae v pošve? Nemôže to negatívne ovplyvniť úspešnosť IVF alebo spôsobiť zápal maternice prípadne iné problémy plodu, ak by bolo IVF... (viac)

Daša

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri akútnej infekcii pošvy je vhodné preliečenie nálezu antibiotikami. Pri náhodnom zachytení steptokoka v pošve bez prejavov infekcie nie je potrebná antibiotická liečba. V tomto prípade môžete podstúpiť IVF.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, S manželkou sme u Vás podstúpili druhý KET, žial neúspešne.Chcem sa spýtať, či je možné odhadnúť približnú šancu na úspech (vek parterky 38 rokov), prípadne aký maximálny počet transferov odporúčate. Ďakujem.

S

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, úspešnosť kryoembryotransferu je približne 50%. Kumulatívna úspešnosť je vyššia. To zmanená, úspešnosť stúpa s počtom opakovaných embryotransferov.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 13 tt a po zobratí steru mi našli zlatého stafylokoka a faecalis bacteriu v pošve. Moja p. doktorka mi predpísala clotrimazol AL 100 a Unasyn 375 mg. Môžem to užívať pokiaľ som v 13 tt? Môže to mať nejaký vplyv na plod? Ďakujem

Tatiana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, antibiotiká Unasyn aj masť Clotrimazol je možné užívať v gravidite.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať ohľadom vyšetrenie spermií ako to u Vás prebieha. Bol som u svojho urológa a ten mi robil kultiváciu na pohlavné choroby ale vyšlo to negatívne. Stále ma bolí pri močení aj v podbrušku a tak by som chcel ísť na spermiogram, kde by... (viac)

Pavol

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v našom zariadení sa špecializujeme na vyhodnotenie spermiogramu. (podľa kritérií WHO) Vyšetrením zisťujeme pohyb, počet a tvar spermií.   Takéto  vyšetrenie  nepomôže  odhaliť  príčinu  vašich  bolestí.  Ak  máte   bolesti  pri  močení  vyhľadajte  urológa.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, sme vo faze \"snazenia\" pricom druhy den uzivam utrogestan. Prosim o informaciu ci mozem uzivat nieco od kasla, kedze ma uz 3 dni trapi, bez toho aby som ohrozila moznost otehotnenia/uhniezdenia . Dakujem velmi pekne. S pozdravom Zuzana

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prírodné prostriedky proti kašĺu je možné užívať aj vo fáze snaženia. V prípade pretrvávania ťažkostí je ideálna návšteva praktického lekára. Držíma place.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Snažíme sa o bábatko už 3 roky, manžel mal horší spermiogram, ale po užívaní vitamínov na kontrole u urologa-androloga povedal, že prirodzene nie je z manželovej strany problém otehotnieť, tak som šla na laparoskopiu na priechodnosť vaječníkov-tie sú dobre... (viac)

Maťa

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sa Vám dlhšie nedarí otehotnieť prirodzenou cestou je možné nasadiť Clostilbegyt, ktorý podporuje dozrievanie vajíčok a môže zvýšiť šancu na otehotnenie pohlavným stykom alebo insemináciou. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Chem sa opýtať...mám 44 rokov a chcela by som ešte otehotnieť. Moje výsledky AMH je :0,02 a FSH je :64,30 : Prosím vás, mám ešte nejakú šancu vo vašo centre?Alebo mali ste taký prípad? Ďakujem za odpoved.

Dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pri uvedených výsledkoch je môžné otehotnieť pomocou darovaných vajíčok, ktoré sa oplodnia spermiami Vášho partnera.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Priateľ má problém sa domna spraviť, ale keď má mokrý sen, nemá s tym problém. Sme spolu 8 rokou, a o bábätko sa snažíme asi 3 roky. Potrebovala by som vedieť, čo s tym máme robiť, a ako máme pokračovať, čo je nevyhnutne radšej... (viac)

Lucinka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom k uvedeným ťažkostiam je vhodná konzultácia s andrológom, event. sexuológom.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň môžem sa spýtať chystám sa na prvé ivf a zaujímalo by ma ,vklad by mal byť v 23deň menštruačného cyklu a 26 už mám dostať menštruáciu stihne sa embrijko zahniezdiť?beriem utrogestan douphaston a estrimax.ďakujem za odpoveď

andrea

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ohľadom postupu a správneho načasovania embryotransferu prosím kontaktujte centrum, v ktorom liečba prebieha.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. CHcem sa opytat som po IVF a teraz zaciname 9tt. Vkladam utrogestan 2 x 2, moj doktor mi predpisal duphaston namiesto utrogestanu kedze v lekarni mi povedali ze sa nevyraba. Ako mam uzivat duphaston?

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ako náhradu za Utrogestan je možné použiť tablety Duphaston, užívajú sa 2x1 tableta cez ústa do 12. týždňa tehotenstva. Potom sa postupne vysadzuje.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den,ako často sa vyskytuje po ivf mimomaternicove tehotenstvo a aký je potom postup pre ďalšii embryotransfer ? Za vašu odpoved vam vopred dakujem

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, ideálne by bolo objednať sa na konzultáciu, kde si vysvetlíme priebeh IVF a možné komplikácie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry deň, prosím vás o radu, som 9 dní po et. Od včera som začala špiniť, zvýšila som dávku utrogestanu na 2-2-2. Dnes je to spinenie sílnejsie tak som utrogestan začala užívať orálne 3*1 Na krv mám ísť až vo štvrtok ale už sa mi pomaly spúšťa ms,... (viac)

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, užívajte Utrogestan 3x1 tabletu cez ústa do výsledku krvného tehotenského testu. V prípade jeho negativity môžete Utrogestan vysadiť.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň. Dnes je 6.deň po ET a zacala som krvacať. Po porade s Vašou koordinatorkou beriem utrogestan 3x1 cez usta. Ak krvacanie bude naďalej pokracovať, dokedy ho mám brať ? Môžem byť ešte vobec tehotna?

Katka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vzhľadom ku krvácaniu Vám odporúčam zrealizovať krvný tehotenský test 10-12 DC a až do jeho výsledku užívať Utrogestan cez ústa 3x1 tableta. V prípade negatívneho HCG Utrogestan vysadíte.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Môže sa v tehotenstve užívať aj Imunoglukan Acut? Ďakujem pekne, Alena

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň ,  krátkodobé  užívanie   prípravku  v tehotenstve nie  je  problémom.  Pre  dlhodobejšie  užívanie  by  som volila  niektorý  z  vitamínových prípravkov určených špeciálne pre  tehotné. 

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý den, 5 den mi meska menstruacia, vcera vecer som si robila test,-negat., chcela som vediet ci som tehu alebo nie a mozem si dat paralen. mam zvysenu teplotu cely cas, zvacsene prsia, par dni dozadu ma pobolievalo v podbrusku, unava... S manzelom uz mame syna, snazime sa o dalsie babatko, menstruacia mi zvykla meskat tak 1-2 dni (prve dva mesiace tehotenstva... (viac)

Adriana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , ak  nedostanete  menzes  do  týždňa , doporučujem  zopakovať  tehotenský  test. Paralen   si  pri  zvýšenej teplote  a  príznakoch  virozy  dať môžete.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcelala by som sa opýtať či je nejaká možnosť ako by som otehotnela pri diagnóze systémový lupus erytematosus s nefrotickým sy.št.3.Momentálne podstupujem biolog.liečbu Benlysta 520mg.Menštruáciu mám veľmi nepravidelnú, žiadne hormóny nesmiem... (viac)

Vlasta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pri  uvedených  výsledkoch  je  šanca  na  prirodzené otehotnenie   velmi nízka.  Vzhľadom  na vaše  chronické  ochorenie  a  poškodenie  obličiek  by bolo tehotenstvo  veľmi  rizikové. V gravidite  by  Vám  a  plodu  hrozili závažné  komplikácie. Liečba  IVF  pri   takomto stupni ochorenia  je  kontraindikovaná.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,som v 14tt po uspesnom IFV.zacala som spinit a lekar mi zistil maly hematom.Predpisal mi Ascorutin.Chcem sa opytat ako dlho moze trvat toto spinenie a ci je tym nejak ohrozeny plod.dakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  váš gynekolog  diagnostikoval  krvnú zrazeninu doporučil Vám  kĺudový  režim a  uvedenú liečbu. Hematóm  by  sa  mal po  určitom  čase vstrebať  a  špinenie ustane. Ako  dlho  to  bude  trvať  je  individuálne. Pokiaľ  nedôjde  k zväčšeniu  hematómu a  silnému  krvácaniu plod nie  je  ohrozený.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa nieco opytat. Som po IVF, momentálne 31.týždeň. Od začiatku tehotenstva lezim uz po treti krat v nemocnici. Na začiatku to bol hematom, a potom išlo o krvacanie . Momentálne som hospitalizovaná kvôli zlým prietokom, avšak počas pobytu sa mi už niekoľký krát... (viac)

Dede

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , istotu  Vám  bohužiaľ  dať  nemôžem.  Avšak  je  dobré, že  ste  hospitalizovaná  a  teda  pod  neustálym  lekárskym dohľadom.   Sú  nutné opakované  ultrazvukové  kontroly  a  klud  na lôžku. Príčinu  krvácania  z  vášho popísania  prípadu  bohužiaľ  neviem  určiť. držím palce.

MUDr. Starovecká Katarína

Manžel užíva antibiotiká Dobrý deň, Prosím Vás chcela by som sa opýtať keď manžel berie antibiotiká Finnat 500 2x denne asi šiesty deň ako by to bolo s prípadným oplodnením v tomto období, môže to mať nejaký vplyv na zdravie babätka? Ďakujem

Lucia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedené  antibiotiká  patria  do  skupiny  Cefalospirínov / Zinnat/. Ich užívanie   nie  je  problém  ani  pri prípadnom otehotnení.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den prosim vas som po neuspesnom IVF, mam zamrazene 4 vajicka, po akom case mozem ist opat na IVF, a aky je postup pri lieceni a ako je to cenovo?dakujem

KATARINA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, neviem presne či máte zamrazené vajíčka?/embryá?. Ideálne by bolo kontatovať ohľadom postupu centrum, kde bola liečba realizovaná.

MUDr. Cuĺbová Martina

Dobry den chcem sa opytat som 35+1 a v utotok som bola u zenskej koli vytoku. Zistila mi mykozu predpisala candibene vaginalne tablety a krem...mozu sposobovat hojnejsi vytok bielej alebo cirej farby??myslin ze plodova voda to nieje ta by asi vytekala vo vacsom mnozstve...Dakujem za odpoved

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vaginálne tablety môžu spôsobiť hojnejší výtok. V prípade, že si nie ste istá je vhodné absolvovať gynekologické vyšetrenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcela by som sa opytat, aky je postup v liecbe neplodnosti? 3 roky sa s partnerom pokusame o dieta, dnes ked som to povedala svojej gynekologicke, predpisala mi duphaston tbl. Je to bezny postup? Alebo sa najprv zistuje hladina hormonov? Dakujem a prajem pekny den

Radka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade trojročnej snahy je potrebné zeralizovať kompletné vyšetrenie Vás a Vášho partnera. (hormonálny profil, kontrola ovulácie, spermiogram....) V prípade záujmu sa k nám môžete objednať prostrednítvom tel. čísel recepcie: 043/4306148, 0918 702986, 0911 825297. Vstupná konzultácia je bezplatná a nepotrebujete doporučenie od Vášho lekára.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcela by som sa spytat zabudla som po odbere u vas .Ked od menzesu mam dnes 21 den a v sobotu alebo v nedelu mam ist k vam na vklad.Ci sa nemoze stat ze klesne sliznica maternice. Lebo najskor som ju mala 13 a o dva dni 11.a teraz neviem ci to sa nemoze stat ze klesa davam si utrogesten 2krat po 2.to sluzi na toaby bola v poriadku? dakujem za odpoved.Ala

ala

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, sliznica maternice pri užívaní Utrogestanu neklesá. Utrogestan zároveň zabezpečuje lepšiu pripravenosť sliznice na prijatie embrya.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, som po troch včasných potratoch (všetky do 8. týždňa), pri poslednom som užívala od začiatku Duphaston a skončilo to MA. Teraz som tehotná 4.krát, už som v 12.t. a užívam kortikoidy v nízkej dávke, LMWH a Duphaston- všetko preventívne, po komplet. vyšetreniach... (viac)

Silvia

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v 12. týždni tehotenstva má už plod plne vyvinutú placentu a potrebné hormóny si tvorí sám, preto už nie je potrebné Duphaston užívať. 

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, 3 roky sa s manželom snažím otehotnieť, brala som 6 mesiacov Clostylbegyt, vždy boli folikuli, ale nezadarilo sa. Bola som na HSG- všetko priechodné, hormonálny profil -AMH 6,89, pozitivny Lactobacillus H2o2,ostatné negatívne. Manžel po spermiograme astenozoospermia. 1x IUI neúspešné.... (viac)

Renáta

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, doporučujem partnerovi vitamínoterapiu, následnú kontrolu spermiogramu. Pri pretrvávaní zníženej pohyblivosti spermií je indikované umelé oplodnenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcem sa opytat chceme u Vas podstupit umele oplodnenie ,chcem sa preto opytat aku dobu sa asi caka na schvalenie poistovnou .Poistovnu mam všeobecnu dakujem

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, na schválenie žiadosti IVF u VŠZP sa čaká cca 3-4 týždne.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcela by som sa spytat zabudla som po odbere u vas .Ked od menzesu mam dnes 21 den a v sobotu alebo v nedelu mam ist k vam na vklad.Ci sa nemoze stat ze klesne sliznica maternice. Lebo najskor som ju mala 13 a o dva dni 11.a teraz neviem ci to sa nemoze stat ze klesa davam si utrogesten 2krat po 2.to sluzi na toaby bola v poriadku? dakujem za odpoved.Ala

ala

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , sliznicu  skontrolujeme pred vkladom , Utrogestan   slúži  na oddialenie  menštruácie. Ak  by bolo potrebné   doporučíme  užívanie   estrogénových tabletiek.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den,minuly tyzden v pondelok som bola u Vas na embriotransfere,dnes som začala mat slabohnede špinenie.Beriem utrogestan2/2 denne a raz denne picham 0,3flexiparin,a od soboty večera mam dost silnu migrenu paralen nezabera.Co mam robiť?Dakujem

Zuzana Kallova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokračujte  v uvedenej liečbe  aj napriek  špineniu, prípadne zvýšte  Utrogestan na 3x2  do pošvy.Lieky   je potrebné  užívať  do   stanovenia  krvného tehotenského testu. Na  migrénu  skúste   magnesium lacticum  prípadne Ibalgin.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som 12ty deň po ET, včera som bola na odbere krvy na HCG, vyšlo to negatívne, chcela som ísť ešte pre istotu vo štvrtok (tj. 14. deň), ale dnes prišla klasická, dosť bolestivá menštruácia, má to ešte vôbec ešte zmysel, alebo je to už 100%... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , krv  nie  je potrebné opakovať, lieky  môžete  vysadiť.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, doktor mi povedal, ze mam polycysticke vajecniky a ze bude pre mna tazsie otehotniet. Este ale babo neplanujem (az tak za 2-3 roky). Brala som antikoncepciu asi 6rokov, naposledy NuvaRing, ale uz 1,5 roka neberiem nic a ani som sa k tomu nechcela vratit (bolievala ma hlava, mala som vyssi tlak, nikto nepovedal ze je to z antikoncepcie, ale ked som ju vysadila,... (viac)

Ľudmila

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ  máte  stanovenú  diagnozu PCO  je podstatné  vedieť  aký  máte  menštruačný  cyklus. Ak  menštruujete pravidelne  aspoň  každých  35  dní a  krvácanie  nie  je  nadmerne  silné , nie  je  potrebná žiadna  hormonálna liečba.  Ak  Vám menzes  velmi  meškáva a  gynekolog   by  na  Uz  vyšetrení  zistil  vysokú  hyperplastickú  sliznicu , bolo  by potrebné  stav riešiť hormonálnou liečbou.

MUDr. Starovecká Katarína

dobry den, prosim vas som 9 den po vklade, vcera som slabsie krvacala dnes uz mam len spinenie, picham si prolutex a fraxipirin, robila som si aj teh.test zial neuspesne, myslite ze sa to nepodarilo,dakujem

KATARINA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je potrebné pokračovať   vo  vašej liečbe  a  zrealizovať  krvný  tehotenský test, napriek negatívnemu testu   stále môže ísť o tehotenstvo.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň chcela by som sa opýtať predoperačné vyšetrenia na odber vajíčok si môžem zrealizovať aj budúci týždeň?Myslím tým od 18.4.16. 2.4.16 som začala pichať inj.Decapeptyl, 11.4.16 som bola na sono a odber krvi, 13.4.16 začínam pichať inj.Gonal a 18.4.16 mám prísť na... (viac)

jancula21

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , predoperačné  vyšetrenia  vybavte  v priebehu  spomínaného týždňa. Ideálne  okolo 19.4.-20.4.2016/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, Dr. mi robil HP, a povedal mi že mám všetky hodnoty v norme. Pzrela som si ale vzsledky a tam je napisane ze mam hodnotu AMH 0,7. Je to málo? Čo by mi pomohlo k zvýšeniu? ďakujem

Vierka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , uvedená  hodnota  AMH  je znížená. Je  to ukazovateľ  vaječníkovej  rezervy. Tá  je  u  Vás pravdepodobne nízka. Zvýšiť  ju  nie  je  možné. Pokiaĺ  sa  snažíte otehotnioeť  doporučujem Vám  objednať  sa  na  vstupné  vyšetrenie  a konzultáciu  do nášho centra.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či Vaše centrum robí aj morfologický ultrazvuk? Ak áno robíte len základný alebo aj rozšírený? Koľko stoja tieto vyšetrenia? Môže byť pri tomto vyšetrení aj partner? Dá sa na toto vyšetrenie objednať od 18.... (viac)

Ivana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , morfologické  skríningové  vyšetrenie  robíme. Na  takéto  vyšetrenie  je  vhodný 20-21. týždeň  tehotenstva. Cena  vyšetrenia  je 16,50 Euro.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcem sa informovat , či pri velkosti folikulu 26 mm, moze dojst k ovulacii alebo velkost folikulu sa uz berie ako cysta? Dakujem

MARIA

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , môže  sa  jednať  skôr o  drobnú  folikulárnu  cystu  alebo  včastné  žlté  teliesko/  ak  je  tvar  útvaru  ľahko  nepravidelný/

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den. Mne moj doktor tiez predpisal duphaston. Najskor som bola na injekciu, potom mi prisla do piatich dni mestruacia tak som zacala brat duphaston rano a vecer 10 dni. Pocas 10 dni som mala slabe krvave spinenie. Mestruacia prisla hned po dobrati tabletiek. Trvala asi 4 dni a krvacanie nebolo silne. Od vtedy uz ubehlo 34 dni a neprisla mi menstruacia. A teraz... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je  potrebné  zrealizovať  ultrazvukové  vyšetrenie  na  zistenie  príčiny  meškania menzes.  doporučujem  urobiť  si   aj  tehotenský test.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcela by som sa opytať dnes začinam prvou injiekciou diphereline chcela by som vedieť ako to dlho bude trvať do odberu vajičok chcem si v praci naplanovať dovolenku aby som mala klud na pn by som velmi nechcela isť takže diphereline a ešte mam aj menopur dakujem aspon približne by som to chcela vedieť

viera

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , dĺžka  stimulácie  závisí  od  typu  stimulačného protokolu. Ak  ste  našou pacientkou , kontaktujte  naše koordinátorky,  oni  Vám  pomôžu  všetko naplánovať.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den, chcela by som sa spytat ci je mozne Duphaston vysadit svojvolne, mam ho nasadeny pre nizke hladiny progesteronu a skrateny cyklus, tehotenstvo vsak neplanujem, viete mi povedat cim sa nahradza? vysadit ho chcem lebo mi extremne zhorsuje uz ajtak moju problematicku plet. Dakujem

Petra Vycitalova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pokiaľ máte  cyklus  aspon  á 23-24  dní , a  nekrvácate  velmi  silno, liečba  na predlžovanie  cyklu nie  je potrebná.   Ak  je  problematická  pleť , môže  pomôcť  antikoncepcia  s  antiandrogénnym  účinokm. O  alternatívnych postupoch sa poradte  s  vašim  gynekologom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať: Pri každom ET (absolvovala som spolu 3 vklady) lekár použil am. kliešte, nakoľko sa nemohol katétrom dostať cez krček maternice. Preto bol každý vklad pomerne bolestivý. Môže to mať vplyv na následný neúspech? Zaujíma ma to aj preto, lebo na... (viac)

Martina

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , použitie  Amerických klieští  je pomerne  bežné  pri   transfere. Použitie  tohto  nástroja  slúži  na  prichytenie  krčka  a  ľahšie  zavedenie  katétra.  Ťah  za  krčok  pacientky zväčša vnímajú bolestivo.  Takýto postup  však nijako neznižuje  ústešnosť vkladu.

MUDr. Starovecká Katarína

dobrý deň, som objednaná na hysteroskopiu po menštruácii ale túto som nedostala, asi som nemala ani ovuláciu v tomto cykle, chcem sa opýtať či aj takto môžem postúpiť zákroku alebo treba nijakým spôsobom vyvolávať menzes a až potom ísť na hysteroskopiu? Ďakujem.

dorinka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , je potrebné   realizovať  ultrazvukové  vyšetrenie  na  zistenie  príčiny  meškania menzes. Následne by bolo vhodné menzes  vyvolať a zákrok realizovať až po menštruácii.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, prosím Vás o radu, mám 39 rokov (partner 46rokov) a pred šiestimi mesiacmi mi neprišiel menzes. Vždy som mávala pravidelný cyklus, nikdy som nebrala antikoncepciu. Robili mi vyšetrenie z krvi, preventívna prehliadka, sono vyšetrenie, všetko bolo v poriadku. Môj gynekolog... (viac)

Mária

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , vo  vašom  prípade  by  bolo viac  ako  vhodné  navštíviť centrum na liečbu  neplodnosti. Na   konzultáciu  sa  môžete objednať u nás  telefonicky alebo mailom. Zrealizujeme Vám  krvné  vyšetrenia  hormonálne , na  vaječníkovú  rezervu a  ultrazvukové  vyšetrenie. Partner  by  mal  mať  vyšetrenie  spermiogramu. Podla  výsledkov Vám povieme  aké sú možnosti liečby. Lutenyl  ako  taký nie  je  vhodný pre  ženu ktorá  sa  snaží otehotnieť. Bolo by  vhodné  nahradiť  ho iným - napr. Duphastonom.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobry den chcem sa opytat som 34+4 a obcas citim slabe pichanie v podbrusku na lavej inokedy pravej strane...moze to byt sposobene rastom maternice??dakujem

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý  deň , pichanie  ako popisujete  je  bežné , väčšinou je spôsobené  náplňou čriev a tlakom  maternice. Nie  je  nebezpečné.

MUDr. Starovecká Katarína

Dobrý deň, som cca 4 mesiace po operácii, vybrali mi ľavý vaječník a s ním aj borderline tumor, brali mi aj lymf. uzliny, slepé črevo a omentum. Na pravom vaječníku som mala cystu, ktorú odstránili a diagnóza je endometrióza pravého vaječníka. Potom ma poslali na... (viac)

dada

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, prirorodzenou cestou je vhodné sa snažiť o otehotnenie maximálne 4-6 mesiacov, v prípade neúspechu odporúčam návšetvu centra asistovenej reprodukcie. Držíme palce.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. S priatelkynim otcom sme bratranci, preto sa chcem spytat ci sa daju spravit geneticke testy ci mozme mat spolu dieta. dakujem

Matus

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, vhodné by bolo poradiť sa s klinickým genetikom, ktorý Vám vysvetlí možnosti.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, chcem sa opytat, mam 35 rokov, o dieta sa pokušame 8 rokov, mam za sebou 2xIUI neuspešne. Teraz som si dala zmerat u gynekologa AMH hormon a vysledok vyšiel 0,09. Moj gynekolog hovoril, že je to velmi nizke, vraj ako u žien v menopauze a vraj som odkazana už len na darovane vajičko. Chcem sa opytat, či sa už naozaj neda nič robit,... (viac)

Lubomira

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, čím skôr Vám doporučujem navštíviť centrum asistovenej reprodukcie, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať na vstupnú konzultáciu a po podrobnom zhodnotení ultrazvukového nálezu na vaječníkoch Vám odporučíme vhodný postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Mne moj doktor tiez predpisal duphaston. Najskor som bola na injekciu, potom mi prisla do piatich dni mestruacia tak som zacala brat duphaston rano a vecer 10 dni. Pocas 10 dni som mala slabe krvave spinenie. Mestruacia prisla hned po dobrati tabletiek. Trvala asi 4 dni a krvacanie nebolo silne. Od vtedy uz ubehlo 34 dni a neprisla mi menstruacia. A teraz... (viac)

Eva

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odporúčam Vám gynekologické vyšetrenie so zvážením vyvolania menštruácie a nastavením hormonálnej regulácie cyklu.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý den,chcem sa spýtať ,kolko treba mat pauzu po laparoskopii(mmt) a mozem ísť na ket?v mojom centre su to 3mesiace aj ked som nemala kyretaz! Dakujem za odpoved Barbora

Barbora

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pauza po LSK závisí od operačného výkonu, ale 2 mesiace po LSK je bežne možné podstúpiť KET.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcela by som opýtať či sa dá k vám prestúpiť ak sme momentálne v inom centre. Chodili sme tam pred rokmi 4 co sa nám aj podarilo, mame 3 ročného synčeka. Momentálne tam znova chodíme, sme po druhom iui. Vo vašom centre koľko krát sa da ísť na iui. Manžel... (viac)

Jana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade záujmu sa k nám môžete objednať na konzultáciu, kde si dohodneme najvhodnejší postup. IUI je možné pri dobrom spermiograme opakovať podľa Vášho rozhodnutia. Prineste si prosím výsledky všetkých  doteraz realizovaných vyšetrení.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, v ktorom týždni tehotenstva je možné vysadiť clexane po úspešnom KET? Clexane bol nasadený len preventívne za účelom podpory implementácie embrya a nemám žiadny hematologický nález. Ďakujem za odpoveď.

jarenka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, preventívne pichanie Clexane je vhodné minimálne do 12. týždňa tehotenstva. Ohľadom ďalšieho potupu kontaktujte prosím lekára, ktorý liečbu indikoval.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den. Som v 10+1tt.. Je normalne \"zmiznutie\" citlivosti prsnikov? Doteraz boli napate a bolestive, vsetko to ustalo. Pri predchadzajucich MA v 8tt som to pocitovala podobne, lenze vtedy boli aj silne bolesti brucha.

Petra

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, citlivosť prsníkom nemusí pretrvávať celé tehotenstvo. Vzhľadom k anamnéze predchádzajúcich missed abort Vám doporučujem kontrolné ultrazvukové vyšetrenie.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den chcela by som sa spytat ci je v poriatku ked pri kratkom protokole si picham 17 dni 300 jednotiek merionalu?Ci aj takato situacia sa stava?A ci je v poriadku ked na 14 den bolo najvacsie vajicko 1,5 cm.zajra mam ist k vam na sono a mam obavu ci dorastaju.Dakujem za odpoved Ala

Alena

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, odber vajíčok je potrebné realizovať pri dozeretých folikuloch , trvanie stimulácie je veľmi individuálne.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, mam otazku ohladne menstruacie, mam podstupit skrateny protokol a pred dvoma dnami 5.4. som si zacala pichat Decapeptyl a nasledne ma druhy den aj Gonal. Avsak krvacala som len jeden den, dalsie dni som nemala ani spinenie, prvy den doobeda bola menstruacia silna a krv jasne cervena, tak som bola presvedcena ze sa mi riadne zacala menstruacia, ale teraz mam... (viac)

Stanislava Hukelova

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, po hormonálnych injekciách môže byť chrakter krvácania zmenený. Pokračujte v pichaní injekcií podľa rozpisu.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, som v 7tt po ket. Zial na sone vidno len gest. vacok ktory sa zvacsuje no nic ine.Pred piatimi dnami som mala trochu spinenie s hnedou krvou.Uzivam utrogestan 3x2,prednison 1x,estrimax 2-1-2,fraxiparine 1x.V pondelok ma caka dalsie sono.Prosim poradte mi ako mam dalej postupovat,ak tam opat nebude nic vidiet.Mam vysadit lieky postupne ci naraz?mala by sa potom... (viac)

Mima

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ bude definitívne potrvrdená amenbryomola tak je potrebné naraz vysadiť utrogestan a zvažovať ukončovanie tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den prajem, chcela by som sa informovat o pripadnych moznostiach oplodnenie PICSI alebo MACS metodou. Mame za sebou 3 neuspesne IVF pokusy (2x ICSI a 1x KET), a manzela az teraz poslali na kompletny rozbor spermiogramu vratane fargmentacie. Fragmentacia DNA spermii je 19%, avsak morfologia je 0% (presnejsie 0.2%). Diagnostikovane ma asthenoteratospermie, a vacsinou... (viac)

Erika

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, PICSI a MACS má význam realizovať pri určitých patológiách spermiogramu. Morfológia spermií sa tak isto mení v závislosti od mnohých faktorov. najvhodnejšou cestou je konzultácia, kde prinesiete predchádzajúce správy a dohodneme si vhodný postup.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, vďaka Vášmu centru som momentálne v 22+3 tt, za čo sme Vám nesmierne vďační. Kvôli problémom s krčnou chrbticou chodím na rehabilitácie (parafín, biolampa, masáž). Naposledy pri aplikovaní parafínu oproti mne v rovnakej miestnosti dostával... (viac)

E.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, magentoterapia by pri dostatočnej vzdialenosti nemala tehotenstvu uškodiť.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je možné otehotnieť ak užívam Utrogestan. Ďakujem

Simona

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Utrogestan sa používa na podporu otehotnenia.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobry den, chcela by som sa spytat ako uzivat spravne estrimax a nasledne duphaston??? Mam nizku sliznicu a menstruacia vobec bez duphastonu nepride. Chcem podstupit dalsi KET. A este sa chcem spytat mam podstupit alergologicko- imunologicke vysetrenie na zaklade odporucania obvodneho lekara( mesiac vkuse som mala nadchu a doktorka mi odporucila vysetrenie u alergologa).... (viac)

Mirka

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, Estrimax sa užíva podľa váhy a reakcie sliznice. Bežná dávka je 2-3 tablety denne 14 dní. Alergia a senná nádcha by bežne nemali ovplyvniť vznik a preibeh tehotenstva.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý večer, som po neúspešnom KET, mám slabú sliznicu. užívala som 2 x Estrimax, 2 x Ustrogestan, máte pacientky, ktoré po KETE so slabou sliznicou otehotneli a dobojovali to do úspešného konca. Ďakujem za odpoveď Ema

Ema

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, pokiaľ sliznica pred KET nerastie po estrogénoch, tak je vhodná FSH stimulácia endometria. Potrebná výška sliznice je minimálne 7mm.

MUDr. Krajkovič Peter

Dobrý deň, som na začiatku 16 tt vďaka vášmu centru. Doma si občas tlakomerom premeriam tlak, ktorý je v poriadku, ale zarazil ma pulz, ktorý je v posledných dňoch okolo 80- 90 za min. , niekedy aj viac ako 90. Predtým som ho mávala okolo 70-75. Asi pred 2 týzdnami som bola na EKG, lekar sa k tomu velmi... (viac)

Zuzana

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, v prípade ťažkostí prosím kontaktujte Váško praktického lekára, ktorý Vám v prípade potreby zrealizuje ďalšie vyšetrenia a doporučí postup.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.

Dobry den, mame za sebou 2x neuspesne ivf, jeden vajecnik - endometriozna cysta cca 5cm uz rok bez zmeny,druhy - vyrazne redukovany po 3 laparosk. momentalne subj.tazkosti. zvazujeme konzultaciu vo Vašom centre, ale zaujimala by ma možnosť uspesnosti ivf pri endo cystach, alebo či by pomohlo odsatie. odradení sme predošlými... (viac)

L.

» ZOBRAZIŤ ODPOVEĎ

Dobrý deň, nakoľko nepoznám celú Vašu anamnézu vhodnejšia by bola osobná konzultácia a ultrazvukové vyšetrenie u nás. V prípade záujmu sa môžete objednať prostredníctvom recepcie. Prineste si so sebou prosím výsledky všetkých doteraz realizovaných vyšetrení a operačné správy.

MUDr. Cuľbová Martina PhD.
Meno *:
E-mail *:
Napíšte číslicami "dvadsaťdva" *:
Vaša otázka *:
* položky nutné k odoslaniu.
Odoslať!
Fotogalérie
Fotogaléria
Fotogaléria Sanatória Helios
prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl
Odborný garant
MUDr. Peter Krajkovič
MUDr. Peter Krajkovič
Vedúci lekár
Mgr. Jana Mikulová
Mgr. Jana Mikulová
Vedúca koordinátorka
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
MUDr. Martina Cuľbová, PhD.
Gynekológ
MUDr. Katarína Starovecká
MUDr. Katarína Starovecká
Gynekológ
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Mgr. Tatiana Košarišťanová
Vedúca embryologického laboratória
MUDr. Benedikta Svitačová
MUDr. Benedikta Svitačová
Anesteziológ
Iveta Jamrišková
Iveta Jamrišková
Vedúca sestra
Nové centrum bližšie k vám!

Aktuality

2016-03-30

Nové centrum bližšie k vám!

Otvárame nové centrum reprodukčnej medicíny v Banskej Bystrici, náš tím odborníkov je pripravený pomôcť vám v diagnostike a liečbe neplodnosti.

Viac

Prečo Sanatorium Helios

 
1

Skúsenosti


2

Spolupráca


3

Bezplatné konzultácie


4

Hľadáme riešenie


5

Kvalita


6

7 dní v týždni


7

Výber metódy


8

Predĺžená kultivácia


9

Transfer jedného embrya


10

Objednanie


11

Technológie


12

Metóda mrazenia


13

Prví na Slovensku


14

Program darcovstva gamét


15

Kvalitná starostlivosť
